Jesteś tu: Tibia.pl / Forum

Wróć   Forum Tibia.pl > Forum ogólne > Inne

Notki

Inne To co nie pasuje do któregoś z działów a ma związek z Tibią trafia tutaj.

Pokaż wyniki sondy: Ile pkt uzyskales/as?
Opcja nr.1 37 27.01%
Opcja nr.2 13 9.49%
Opcja nr.3 9 6.57%
Opcja nr.4 23 16.79%
Opcja nr.5 9 6.57%
Opcja nr.6 11 8.03%
Opcja nr.7 4 2.92%
Opcja nr.8 5 3.65%
Opcja nr.9 6 4.38%
Opcja nr.10 20 14.60%
Głosujących: 137. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedz

Opcje tematu
stary 26-04-2006, 19:50   #61
Vantage
Użytkownik Forum

Vantage's Avatar

Data dołączenia: 04 02 2006
Lokacja: Rybnik

Stan: Aktywny Gracz
Domyślny

Wiecie dlaczego ludzie tak jadą ten test?
Bo na pierwszej stronie, w pierwszym poście moderator udzielił się nagatywnie o tym temacie.
Jestem niemal pewien tego, że gdyby napisać ten temat jeszcze raz, powiedzmy za miesiąc, i moderator by nie wyrażał swoich emocji, to ludzi byli by bardzo zadowoleni z tego typu testu, wypowiadając się o nim ciepło .

PS: Oczywiście nie dotyczy to wszytskich ludzi, wiem, że niektórym się po prostu nie podobał ten temat, ale większość mówi tak, bo moderator tak wspomniał.

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stary 26-04-2006, 23:08   #62
Vanhelsen
Użyszkodnik

Vanhelsen's Avatar

Data dołączenia: 05 02 2004
Lokacja: Festung Breslau

Stan: Początkujący
Imię: Vanhelsen
Profesja: Druid
Gildia: Inner Circle
Świat: Auchindoun
Poziom: 80
Skille: LW/Skin
Poziom mag.: 2k
Vanhelsen ma numer GG 2690575
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez emilok
Dziwne, wg tabelki wyników wiek 15-25 to są 4 'punkty'. Dwa kolejne za mężczyznę dają w sumie 6. Ot takie małe niedopatrzenie z Twojej strony.
blah, przejechałem się w wieku i policzyłem się jako 15'sto latka xD

Vanhelsen jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 26-04-2006, 23:37   #63
Yoh Asakura
Użytkownik Forum

Yoh Asakura's Avatar

Data dołączenia: 29 08 2004
Lokacja: Emirates Stadium
Wpisy bloga: 3

Stan: Niegrający
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Vantage
Wiecie dlaczego ludzie tak jadą ten test?
Bo na pierwszej stronie, w pierwszym poście moderator udzielił się nagatywnie o tym temacie.
Jestem niemal pewien tego, że gdyby napisać ten temat jeszcze raz, powiedzmy za miesiąc, i moderator by nie wyrażał swoich emocji, to ludzi byli by bardzo zadowoleni z tego typu testu, wypowiadając się o nim ciepło .

PS: Oczywiście nie dotyczy to wszytskich ludzi, wiem, że niektórym się po prostu nie podobał ten temat, ale większość mówi tak, bo moderator tak wspomniał.
Nie mów za wszystkich bo gdy ja pisałem negatywnego posta wypowiedzi Raynolda tam jeszcze nie było.
stary 26-04-2006, 23:38   #64
lordvatt
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 25 09 2005

Oczko

zamiast przerabiac test po prostu wklej tu test zrodlowy i podaj jego pochodzenie . z tego co pamietam tamten test bez "poprawek" byl o niebo lepszy od tego zmienionego przez ciebie na "potrzeby" tibi .

Ostatnio edytowany przez lordvatt - 26-04-2006 o 23:40.
lordvatt jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 27-04-2006, 00:37   #65
Sifu M.S.
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 21 02 2006
Lokacja: Wołomin

Stan: Na emeryturze
Profesja: Knight
Domyślny

Wiecie co, ja nie wiem czy tu jest autokerkta ale jak nie ti chyba bedziecie widziec jeden z moich ulubinych cytatow: "Pierdolta sie" Tede

A czy ktokolwiek kaze wam rozwiazywac ten test!? Pytam sie do jasnej ciasne, bo juz mi nerwy puszczaja, zrob to, zrob tamto, a sam sobie zrob i bedziesz mial lepszy, dobra!? I pisze to do wszystkich czepliwych, z niektorymy sie juz dogadalem, ale widze ze trafiaja sie takze tacy co z zamilowania lubia sie czepiac. Ja tesh moge sie czepiac, chcecie prosze bardzo

Wiecie jak widze ludzi grajacych w tibie, 15 letniego chlopaczka z pryszczami, ktory nie wie wogole o zyciu codziennym siedzacym i leczacym swoje kompleksy w jakiejs glupiej grze! Dla mnie to wy chorzy jestescie, zamiast sie cieszyc ze te chore... no znowu mi sie przeklenstwa cisna, ci chorzy ludzie co maja wiecej jak 80pkt zastanowia sie czy sa normalni to taki gowniarz bedzie mi tu wytykal beledy, bo inaczej was nazwac nie moge, ci ktorzy maja troche wiecej lat calkiem szybko zaczailo i co chodzi, miedzy innymi Onri, albo Hide, ale wam niedorozwoje to trzeba tlumaczyc jak quest w tibii, idziesz do pkt A, potem B, a potem Gs i czasami zlurowany cyklop, nie wiem czy do was nie dociera ze wy jestescie uposledzeni czy jak. Normalnie zeby nie wasze marudzenie to cie wielkimi wynikami zastanowiliby sie nad ich zyciem a tak to zamiast to robic to przeczyta ten temat, stwierdzi ze test sie nie liczy i ma go gleboko w... wiadomo gdzie

Wy sie chyba grupowo bronicie, boze kompomaniacy, a jak bedziesz mial 25 lat to co, zarcie sobie wylotujesz na ulicy?? Proste ze nie, a nie bedziesz mial roboty, bo zamiast sie uczyc bedziesz bil lvl, bedziesz chorym czlowiekiem, slepym, z garbem paskudnikiem, bo zamiast dbac o siebie bedziesz skill bil!!

I tlumacz tutaj ludziom w subtelny sposob, no ale ta gra to juz im mozg wyzarla, popatrzcie na tego Tetro Aureliusa, niby szybko expi, ale ten kolesi siedzi po 12h dziennie przed GRA!! a teksty ma na poziomie czlowieka z zawansowanym downem!

Ale on sobie tego nie uswiadomi, bo wielki pan znawca zaraz sie czepnie do kogos kto mu uwage zwraca, i w imie czego!? Chyba zeby sie samemu sprawiedliwic!

Nie moge, juz watek stracilem o czym ja dokladnie pisze, jestem tak maksymalnie wkurzone, ze jakbym spotkal ktoregos z was czepialskich to bym chyba mu tak tak image zmienil, ze go rodzona matka by nie poznala!

Zakoncze w stylu ktorym rozpoczalem, bo w sumie kto sie na mnie tu wkurzy? przeciez ci do ktorych to nie jest zaadresowane i tak o tym wiedza, wiec uderz w stol a nozyce sie odezwa, odczepcie sie chore kutasy!

P.S.
konkretnie przepraszam modka ktory musi czytac ten post, ale wydaje mi sie ze terapia wstrzasowa tylko i wylacznie tu zadziala, jezeli post zostanie usuniety, to nie bede sie wkurzal, nie mam podstaw do tego.

Edit.
Jednak jest autokorekta, to moze i lepiej dla mnie.

A Kaczynski to i tak nie jest moj prezydent... ^^

Ostatnio edytowany przez Sifu M.S. - 27-04-2006 o 00:39.
Sifu M.S. jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 27-04-2006, 12:02   #66
Łuk4sz
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 19 04 2006

Domyślny

Test w sumie mi się podobał.Tylko też nie rozumiałem dlaczego za wiek lub płeć mam dostać więcej punktów, ale przymykałem na to oko i wybierałem opcje zgodnie z prawdą.
Łuk4sz jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 27-04-2006, 13:49   #67
Onori
Użytkownik Forum

Onori's Avatar

Data dołączenia: 11 09 2005
Lokacja: Dębica

Stan: Na Emeryturze
Domyślny

Cytuj:
Widze ze bardzo dobrze wiesz o co mi chodzi, twoje argumenty postawione na przeciwko testowi byly bardzo dobre, ale tylko i wylacznie przy zalozeniu ktore postawiles, jednak jezeli ktos nie ma takiej sytuacji, badz nabija wiecej pkt. przy innych pytaniach to juz twoje argumenty traca znaczenie. Mam nadzieje ze nie chowasz do mnie urazy, jezeli wyprowadzilem cie z rownowagi to przepraszam, ale z takim samym uporem jakim ty atakowales testa, ja go bronilem, jak to mawial Bogus L. w jednym z moich ulubinych fimow: "w imie zasad s...."
Tylko elita potrafi mnie urazić a sam nie znam jeszcze członków tej grupy , staram się jak najlepej argumentować swoją postawioną teze, nie jestem z tych co napiszą "test jest badziewny" i tyle, żadnych słów, żadnych wyjaśnień... Uznajesz coś za głupie? uzasadnij czemu tak twierdzisz, a jeżeli nie... to zrób to lepiej, jeżeli nie potrafisz zrobić tego lepiej... milcz.

Ps. Taki cytat dla tych którzy właśnie piszą bez wyjaśnień: damnat quod non intelligunt - potępiają to, czego nie rozumieją.

Ostatnio edytowany przez Onori - 27-04-2006 o 13:51.
Onori jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 27-04-2006, 21:47   #68
poisoner
Zbanowany

poisoner's Avatar

Data dołączenia: 28 07 2005

Domyślny

Cytuj:
2. Czy siadając do Tibi czujesz ulgę, radość, euforię etc.
Pytanie pozbawione sensu. Jak mozna robic dla przyjemnosci cos, co nie sprawia radosci? To ja rownie dobrze moge powiedziec, ze jestem nalogowym rowerzysta, bo czuje radosc jak chce mi sie akurat pojechac na rowerze i na niego wsiade. -.- W takim razie ja mam wszystkie nalogi, bo czuje radosc, jak siadam do kazdej rzeczy, ktora sie interesuje i sprawia mi przyjemnosc. Jestem nalogowym graczem komputera, ogladaczem telewizji i .... obżeraczem? bo jak siadam do jedzenia to tez czuje radosc
Cytuj:
4. Czy zdarza Ci się włączyć Tibię bez powodu; czy czasem najpierw włączasz Tibię, a dopiero potem zastanawiasz się co będziesz na nim robić?
Raczej na niej, tibia wystepuje w rodzaju zenskim.
Cytuj:
7. Czy odkąd grasz w Tibię twoje oceny w szkole pogorszyły się?
Cytuj:
d) wprost przeciwnie! (*)
Trudno, zeby sie komus z roku na rok polepszaly oceny, jak wymagania sa coraz wieksze.
Cytuj:
Uwaga: jeśli dziennie spędzisz minimum 4 h lub powyżej 30 h tygodniowo, zalicz sobie 15 pkt. Jeśli jest to co najmniej 35 h tygodniowo – 20 pkt.
A jak ktos gra botem (czytaj: nie gra, bo nie siedzi przed kompem i nie spoglada nawet na ekran od czasu do czasu) i w tym czasie robi cos innego, to tez te godziny sie licza jako tibia? Bo jesli tak, to ja zapewne nie miescilem sie w limicie 100 godzin tygodniowo.
Cytuj:
10. Czy pamiętasz konkretną liczbę godzin spędzonych przed Tibią dziennie/tygodniowo?
A co to ma do rzeczy? O_o
Cytuj:
13. Czy w sobotę logujesz się do Tibi przed południem?
Jak wyzej, co za roznica. Nawet lepiej grac przed poludniem niz nocami.
Cytuj:
15. Masz lat:
Cytuj:
16. Płeć:
Cytuj:
c) to całe gadanie o nałogu to jakaś głupota! - 4
lol! ja juz nie gram w tibie, a zgadzam sie z powyzszym twierdzeniem, czyli ... jestem nalogowanym graczem?

Ostatnio edytowany przez poisoner - 27-04-2006 o 21:50.
poisoner jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 27-04-2006, 22:04   #69
Onori
Użytkownik Forum

Onori's Avatar

Domyślny

Cytuj:
ol! ja juz nie gram w tibie, a zgadzam sie z powyzszym twierdzeniem, czyli ... jestem nalogowanym graczem?
Znów psychika... mówiąc sobie "nie ma czegoś takiego jak nałóg, to tylko głupota!" zatracasz się w tym (przynajmniej część) dlatego też grając więcej i więcej nie widzisz w tym nic złego, bo przecież nałóg nie istnieje.
stary 27-04-2006, 22:21   #70
poisoner
Zbanowany

poisoner's Avatar

Data dołączenia: 28 07 2005

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Onori
Znów psychika... mówiąc sobie "nie ma czegoś takiego jak nałóg, to tylko głupota!" zatracasz się w tym (przynajmniej część) dlatego też grając więcej i więcej nie widzisz w tym nic złego, bo przecież nałóg nie istnieje.
Pewnie, ze nalog istnieje, ale wtedy jak ktos nie widzi swiata poza tibia i podporzadkowuje jej swoje cale zycie, a nie jak ktos po prostu np odrobil lekcje i ma czas wolny i se wlacza tibie, zeby sie odprezyc bo mu sie ta gra podoba. A niestety nasze polskie media roztrzasaja zwlaszcza ten drugi przypadek i robia z normalnych nastolatkow nalogowcow, bo se gra w tibie w czasie wolnym zamiast stac pod blokiem i rozsylac epitety, albo kopac pilke. A jak ktos rzuca szkole i idzie na wagary do kafejki internetowej pograc w tibie (swoja droga idiota kompletny, wtedy to juz na pewno se "rozwinie" swoja postac, bo wszyscy znaja jego passy jak sie w kafejce loguje ;p) to juz od razu mowi sie ze 99% mlodziezy tak robi i juz predko trzeba tworzyc szpitale dla nalogowcow i *** wie co jeszcze. I jeszcze jedno - "jak czlowiek w czasie wolnym siedzi przed komputerem to jest to oczywisty nalog i wymaga niezwlocznego leczenia, a jak chodzi bezcelowo po miescie szukajac zajecia i kozaczac z kumplami to wtedy juz nie jest to nalog tylko jak najbardziej prawidlowa forma spedzania wolnego czasu, ktora swiadczy o dojrzalosci spolecznej czlowieka, bo umie obcowac w grupie." Szkoda ze media nie sa jeszcze dojrzale

Ostatnio edytowany przez poisoner - 27-04-2006 o 22:24.
poisoner jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 28-04-2006, 00:27   #71
Sifu M.S.
Użytkownik Forum

Domyślny

@up

Widzisz dobrze opisales nalog, jednak czasami ludzie nie zdaja sobie sprawy z teg o ze sa uzaleznieni, a to dlatego, apropo uwag do testu, ze nie licza godzin spedzonych przed tibia, i tak naprawde nie wiedza czy sedza 10h w tygodniu, czy 30h w tygodniu, usprawiedliwiaja sie ze inni graja wiecej, jak juz nie moga grac to mysla o grze, itp. Jednak niektorych ludzi trzeba uswiadamiac chocby na sile, poniewaz wychodza potem z tego ludzie ameby, dla mnie nie do ogarniecia jest pomylenie rozrywki, z koniecznoscia, przeciez zebym ja robil cos po 10h codziennie, i nie mial z tego pozytu a wprost przeciwnie, to bym chyba oszalal.

@Onri

Ja zostalem doprowadzony juz do skraju, poniewaz jak mam wytlumaczyc czlowiekowi ze osobno te pytania nie maja sensu, ale razem skladaj sie w calosc, np. wiek, plec, pytanie dotyczace ilosci spedzanych godzin przed tibia, tego czy sie je pamieta czy nie, na temat stanu oglunego po grze w tibie, i jak ktos nabije 70pkt to mamy obraz 14 letniego chlopaczka ktory siedzi przed tibia tak dlugo az go oczy zaczynaja bolec, sam nawet nie zdaje sobie z tego sprawy, poniewaz nie potrafi policzyc spedzonych przed ta gra godzin, do tego jak tylko ma czas wolny, czytaj sobotnie przedpoludnie to odrazu poswieca go na gre, albo rezygnuje z ulubionego filmu, badz spotkania ze znajomymi do tego opuscil sie w nauce, etc, etc. A najgorsze jest to ze niektorzy tego nie widza i trzeba im tlumaczyc jak dziecku... ech.

Przez to wszystko wywiazala sie pewna wojna, czasami z niewiedzy kogos, badz mojej, jednak skoro ty popisales sie cytatem, teraz ja zrobie to samo Silent enim leges inter arma - Cyceron, co znaczy Milcza bowiem prawa podczas wojny, i im bardziej ta wojna bedzie prowokowana, tym mniej trzymal sie bede jakichkolwiek regol.

Ostatnio edytowany przez Sifu M.S. - 28-04-2006 o 00:29.
stary 28-04-2006, 01:25   #72
SQsek
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 26 01 2005

Profesja: Elder Druid
Domyślny

Albo źle policzylem, albo mam 101 :| omgf
stary 28-04-2006, 07:26   #73
Dregar
Użytkownik Forum

Dregar's Avatar

Data dołączenia: 14 02 2006
Lokacja: Wrocław

Domyślny

powiem ci ze test jest strasznie glupi ...
zdobylem 54 punkty to nie jest az tak strasznie zly wynik
a i dodam ze przewaznie jestem na dworze tyle co gram w tibie
tibia narkotykiem ?? mozliwe znam osoby co nie wychodza z domu bo graja w tibie ale jak narazie to mnie tibia nudzi i bez problemowo odchodze od kompa na dwor czy obejrzyc se fajny filmik
Dregar jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 28-04-2006, 15:11   #74
emilok
pokrzywa

emilok's Avatar

Data dołączenia: 24 06 2004
Lokacja: malopolska

Świat: Solera
Poziom: 111
Skille: 94/92
Poziom mag.: 7
emilok ma numer GG 8170610 emilok ma login Tlenu emilok@o2.pl
Domyślny

Zapołniałem oddać głosu na swój wynik
Opcja numer 6, zgodnie z prawdą.
stary 28-04-2006, 17:48   #75
Onori
Użytkownik Forum

Onori's Avatar

Domyślny

Teraz może lekko odleca od testu a przylece znów na nałóg. Zadam wam takie pytanie, nałogowcy siedzą przed kompami wpatrzeni w Tibie jak w jakiegoś boga piękności a odsówa na inny tor (najczęściej ten zardzewiały o którym i tak nie warto pamiętać) swoich: kolegów, przyjaciół (nie! koledzy i przyjaciele to nie to samo ), dziewczyne/chłopaka (hmm... inne upodobania? nie, nie to miałem na myśli pewnie ten postprzeczytają dziewczyny no a trudno, żeby dziewczyna miała dziewczyne [przynajmniej dziewczyna nie odbiegająca od norm biologicznych - tylko się tego nie czepiajcie, bo pewnie 50% z was nie wie o czym mówie ]), więc można jedyn słowem podkreślić to tak: sprzedał swoich kumpli za kolejny lev, skill czy inny badziew i taka jest prawda, może i straszna ale obracam się w takim towarzystwie (no, oczywiście jak uda się takiego człowieka wyciągnąć gdzieś). Powodzenia z dalszym przekonaniem w takie życie (jak oczywiście ktoś takie ma) i miłego leczenia jak wkońcu dowiecie się co jest ważne w życiu, a jak nie dowiecie się to tworzenia kolejnej nowej postaci i tak aż do... śmierci
stary 29-04-2006, 13:48   #76
Exodus
Użytkownik Forum

Exodus's Avatar

Data dołączenia: 14 02 2005
Lokacja: Bolesławiec

Domyślny

jak ktos jest zdrowy psychicznie i ma przyjaciol na rl to sie nie uzalezni
Exodus jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 29-04-2006, 15:18   #77
Emce~
Użytkownik Forum

Emce~'s Avatar

Data dołączenia: 02 08 2005
Lokacja: Kraków

Profesja: Master Sorcerer
Świat: Nova
Domyślny

onori troche przesadzasz :>

sifu:

ok, ok jesli mialbys grac po 10h dziennie z koniecznosci etc. to bys oszalal, ale zauwaz ze inni (w tym przypadku 'nalogowcy') nie biora tej gry jako koniecznosc czy przymus tylko graja bo im to sprawia radosc, przyjemnosc, zabija czas i czuja sie zrelaksowani.

anyway, to gadanie o nalogu staje sie juz monotonne, drazycie przez caly czas ten sam temat i nigdy go nie skonczycie. powstaja coraz to nowe programy tv w stylu 'Kurier' czy 'Fakty tvn' etc. ale mam pytanie po co? to i tak nic nie zmieni, nie mozecie ingerowac w czyjes checi, oczywicie mozna ostrzec czy przedstawic sytuacje z innego punktu widzenia, ale na tym sie konczy.
get the facts straight :>
stary 29-04-2006, 18:48   #78
Sifu M.S.
Użytkownik Forum

Domyślny

@up

No przepraszam, ale teraz to dojebales... po pierwsze nie porownuj nas do np. TVN'u poniewaz w odroznieniu od nich my gramy w Tibie, i wiemy co to za gra, a po drugie, mialem na mysli koniecznosc podswiadoma, a nie jaka wymuszona. Piszac ze ludzie uzaleznieni ktorzy graja po te 10h, niech juz bedzie tak jak u ciebie, poniewaz niektorzy sie nie domysla oczym mowimy, jezeli zmienie liczbe godzin, wiec jak juz mowilem ci uzaleznieni ktorzy graja po 10h nie robia tego z przymusu swiadomego, np. musze grac, bo inaczej mi rodzice jedzenia nie dadza, tylko wlasnie robia to z przyjemnoscia, niepotrafiac tej przyjemnosci pochamowac, tracac zdrowy rozsadek. Tak wogole to ja nie naklaniam do przestania gry w tibie wogole, tylko do ograniczenia gry, jezeli ktos z nia przesadza.

stary 04-05-2006, 20:34   #79
predalien
Użytkownik Forum

predalien's Avatar

Data dołączenia: 21 08 2005

Domyślny

Wyszło mi około 15 pkt. mimo że wogóle nie gram w tibię!!!
predalien jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 06-05-2006, 09:53   #80
MiodUs
Użytkownik Forum

MiodUs's Avatar

Data dołączenia: 21 03 2005
Lokacja: Płock

Stan: Aktywny Gracz
Profesja: Paladin
MiodUs ma numer GG 4415412
Domyślny

Mam 57 pkt. ale nie jestem nałogowcem! Grywam sobie w weekeny po 4-6 h i z 2 razy w dni robocze po 2 h. I mam na wszystko czas! Widac, ze test nie jest do konca zetelny... ;/
MiodUs jest offline   Odpowiedz z Cytatem
Odpowiedz

Użytkowników czytających ten temat: 1 (zarejestrowanych: 0, gości: 1)

Zasady postowania