|
Notki |
Profesje Rycerz, paladyn, czarodziej czy może druid? Wszelkie wywody na temat profesji znajdziesz w tym dziale. |
![]() |
|
Opcje tematu |
![]() |
#61 | ||
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 12 05 2006
Lokacja: Zapomniałem
|
![]() Cytuj:
Cytuj:
|
||
![]() |
![]() |
|
![]() |
#62 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 18 02 2005
Lokacja: Ełk
Stan: Na emeryturze
Imię: Jastr
Profesja: Sorcerer
Świat: Galana
Poziom: 8
Skille: :)
![]() |
![]() Cytuj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#63 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 01 05 2006
Lokacja: Szczecin
Stan: Aktywny gracz
Profesja: Elder Druid
Świat: Secura
Poziom: 34
Poziom mag.: 45
|
![]() Druid rox! Ciekawe kto by leczył ekipę na np. DH quest? Może sorc ze swojego wspaniałego UE? Najlepiej jest wejść do DH roomu wypalić kilka UE zabić demony i wziąść nagrody (zabijając przy tym kiku kolegów -.-). Wiadomo... Można powiedzieć sobie "Nagrody są najważniejsze!" , a potem mieć hunta 4 ever. Oglądałem dziesiątki filmów z banshee questa (final room) i nigdy nie widziałem aby sorc walną z UE. Leciał tylko SD i Explo.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#64 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 16 05 2006
Lokacja: Polska
Stan: Zbanowany
Imię: Karoleer to gejaszek ;)
Profesja: Rookstayer
Gildia: Recon
Świat: Celesta
Poziom: 56
Poziom mag.: 51
|
![]() Temat byl madry i wartosciowy, dopóki nie zaczeliscie sie razem atakowac o to ze sorc czy druid jest lepszy...
a ja mam odpowiedz... Po pierwsze, sorcowi szybciej o 3 % leca skille. Po drugie tak jak juz tu kolega wczesniej obliczyl uh oplacaja sie minimalnie wiecej niz hmm, a wiec to da sie jeszcze przezyc, no chyba ze kogos boli ten 1gp roznicy ![]() Po trzecie, druid nawet z 2000 many idac na demony kupuje sd, nie ma co tu polemiazowac. Po czwarte postacia sie gra dla przyjemnosci a nie dla kasy wiec nie wiem po co tak cala klotnia z tymi finansami. Po Piate, jezeli masz zamiar grac postacia do 20 lvla, to nie bierz sorca, bo cala roznica jest powyzej 45 lvl ![]() Po szóste, druid jest super i w ogole leczy wszystkich do fulla i co tam chcecie, ale bez pacc to zupelna kicha - niestety. Po siódme, to wymaga wiecej tekstu, wiec trzeba sie rozpisac... chodzi mianowicie o rozdzki (przyklad podaje na guardach, nalepszym expie na facc) pierwsza rozdzka jest ciezka dla druida a dla sorca lzejsza wiec mozna powiedziec ze to maly minus w stosunku do druta , ale maly. Nastepna roznica polega na tym ze 3 rozdzka to u sorca trucizna a u druida ogien a jak wiemy to 3 rozdzka jest jak dla (zuzycie many/zasieg/sila) jedna z najlepszych, jest to ogromny plus dla druta ktory moze ta rozdzka juz expic na najnizszych pietrach kopaln, ale z rozwaga. Ostatnia rozdzka, to moim zdaniem calkowita porazka druida, dwa przyklady, pierwszy na guardach gonia cie 3, strzelam z odstepem na jedna kratke do kazdego z kolei w przypadku sorca az wszystkie padna, ew. dostane hita jak za ociagniecie mnie trafi, w praktyce okolo 28 hp ![]() ![]() ![]() Drugi przypadek to smoki, czy druid czy sorc jest tylko jedna roznica rozdzki energii jest w obu przypadkach wrecz wiec i tak trzeba z blokerem albo z utamo vita, tyle tylko ze sorc zabije smoka 4 hity pozniej niz druid ![]() Tyle... moim zdaniem jezeli nie chcesz wbic min 45 lvl albo wiesz ze to nie zrobisz , wez druida, jezeli myslisz o dlugiej grze i nie wazna jest dla ciebie kasa a fajna zabawa wez sorka ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#65 | |||||
Użytkownik Forum
|
![]() Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
|
|||||
![]() |
![]() |
![]() |
#66 | |
Użytkownik Forum
![]() |
![]() Cytuj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#67 | ||
Użytkownik Forum
|
![]() Cytuj:
Cytuj:
|
||
![]() |
![]() |
![]() |
#68 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 04 05 2006
Profesja: Master Sorcerer
Gildia: elamshin
Świat: Danubia
Poziom: 50
Poziom mag.: 50
![]() |
![]() rozdzka sie przydaje nawet powyzej 40 lvl. Sam mam 44 obecnie i nie wyobrazam sobie tluc guardy z samej exori vis, czy hmms. A to dlatego, ze jak zadam z vis okolo 110 obrazen to i tak potzrebuje 2 hitow w guarda + raz z rodzki, zeby padl = 53 mana. Na guarda trzeba 4 strzalow (bardzo rzadko 5, przy slabych hitach) z Wand of Inferno. czyli 52 many. W sumie wychodzi na to samo, ale z vis nie wychodza zawsze wysokie hity, a dwa jak walisz z vis to guard cie tez leje i tracisz mane na exure gran. Mozesz podbiegac do niego, walic vis i odchodzic, potem znow podbiegac itd. Ale po co? Rozdzka na mid lvls swietnie sie spiusuje, a vis jako uzupelnienie. Ale na 100+, kiedy z vis mozesz zadac juz z 200+ obrazen, to sie oplaca. Za 20 many? Super! xD.
Co do tego, ze na 45 sorc dostaje jakiegos boosta niby, dostaje mozliwosc robienia sds i co z tego, czy ktos chce na tym zarabiac sorcem z 45 lvl? Gratz xD Zycze milego stania i robienia sd za 880 may xD. Of korz mozliwosc jest fajna, bo zawsze mozna zrobic sobie samemu sds, tak zeby miec pare przy sobie i zaoszczedzic kase. Ale jak sie idze na hunta i sa potrzebne, to i tak trzeba kupic ![]() To tyle. cya |
![]() |
![]() |
![]() |
#69 | |
Użytkownik Forum
![]() |
![]() Cytuj:
![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#70 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 28 01 2006
Lokacja: loch
Imię: Conan Barbarzyncaa
Profesja: Knight
Gildia: narazie brak ;/
Świat: Askara
Poziom: 37
Skille: 70/69
Poziom mag.: 5
![]() |
![]() Dla mnie zdecydowanie sorc wygrywa jest najlepszy (nie liczac knighta).Kiedys granie sorcem to byla katorga,tragedia.Teraz jak sa wandy to mozna spokojnie sobie expic na silniejszych potworkach bez run
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#71 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 21 03 2005
Lokacja: Dębica
Profesja: Elder Druid
Gildia: Blade
Świat: Chimera
Poziom: 60
Poziom mag.: 55
|
![]() Nawiazujac do mass healing on leczy wszystko wiem bo jak ide na hydry i malo co mi ds nie padnie podczas bicia to czasami uzyje i hydre tez to leczy tak samo dragi. Wiec ani z mass healing skonczyl by sie katastroficznie dla robiacego do teamu.
Moj brat gra MSorcem, Ja gram EDruidem mam 40lvl on 40lvl i z moich obserwacji i doswiadczen wiem ze druid jest lepszy. Ide na hydry lecze blokera dsy moj brat tylko stoi i zuzywa ihy. Zeby uzyl ewave widzialem 2 razy wali tylko z evis/emort tak samo jak. Jak expi solo leczy sie czesto exura gran a ja czasami exura sio w przeliczeniu na 5h expienia wychodzi mi ponad bp manasow taniej. Expie... on expi na tombach/guardach z wand of infero idzie mu sporo manasow expi efektywniej ale i drozej, ja expie z volcanic rod expie dluzej ale taniej. Wiem ze nie mam 60lvl i nie jestem wstanie opisac jak to bedzie wygladac kiedy ja i brat bedziemy takie mieli, ale narazie wiem jedno puki mamy pacce moj 40lvl druid ma przewage nad 40lvl sorcem mojego brata. aaa i jeszcze jedno thx Sir Grali za pomysl na ofq z ps ![]() Ostatnio edytowany przez Skorpion - 20-05-2006 o 18:47. |
![]() |
![]() |