![]() |
#61 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 04 07 2005
|
![]() Ja mam zawsze, ale to ZAWSZE burdel. Męczy mnie już to, pamiętam (daaaawno temu) jak szukam sobie pieniędzy po depot na zakup... nie pamiętam; czegoś; ale około 3k. I tak patrze - platyna 2.3 k. Przekopuję się przez te masy pieprzonych backpacków i parceli. Złoto miałem poupychane gdzieś na jakimś końcu, musiałem chyba przeryć parcela, backpack i z 10 bagów. Ale mam pomysł; jak to załatwić.
Najpierw, na samym początku (w depot) scroll lub letter. I wypisane: I backpack - Uzbrojenie (hmmm... zapas?) II bp - np. runki itd. A wszystko to w jednym scrollu (letterze) i pozapisywane, gdzie co jest. Easy?
|
![]() |
#62 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 23 12 2005
Lokacja: Poznan
Stan: Aktywny gracz
Imię: Aranidnio
Profesja: Knight
Świat: Zanera
Poziom: 16
Skille: 60/60
Poziom mag.: 4
![]() ![]() |
![]() Ja proponuje tak tam w tym jakby przedsionku ustawic soebie jakies skrzynki i tam dac kase jakies itemy drozsze lub eq a juz tam jak klikniemy w depo poustawiac po 2 bp z kazdego miasta i tam se wszystko ukladac ja tak mam i nigdy sie nie gubie
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#63 |
Zbanowany
Data dołączenia: 28 02 2005
Lokacja: Piła
Stan: Aktywny Gracz
Imię: Karinix Mina
Profesja: Knight
Gildia: Szlachta Polska
Świat: Candia
Poziom: 82
![]() |
![]() No, no... ja też segreguje depo, bo nigdy nic nie mogę znaleść lub brakuje miejsca.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#64 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 31 05 2006
Lokacja: Tam ->
Profesja: Elite Knight
Świat: Harmonia
|
![]() Ja mam inną koncepcje segreguje w dp wszystko tak:
Mam 1 skrzynke a w niej loot do różnych miast, polecam segregowac wg. kolorów bp np. szary-kazordoon, czerwony- venore itd. ,tu także mała rada abyscie segregowali loot już na expowisku, zrobic jeden bag a w nim nastepne 3 i w jednym np. scale army w drugim loot do thais w trzecim loot do kazzo w 4 food, oszczedza sie czas w dp tam juz tylko wżucamy bagi do odpowiednich bp i nie tracimy czasu w pz a na expowisku leci to szybko i sprawinie bo nabieżąco i na dodatek jestesmy poza pz.Nastepny skrzynka to skrzynka z najbardziej cennymi żeczami czyli złoto-złoty bp, itemki na sell- inny bp , eq na zmiane -nastepny bp, no i bp z runkami tu można runki segrgowac wgo koloru lub wyciagajac jedna rynke przed bp ![]() ![]() Pozdrawiam
![]() |
#65 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 09 01 2006
Lokacja: /home/prog/
Stan: Na Emeryturze
Świat: Solera
|
![]() kupuje kolorowe BP
zloty bp: kasa zielony bp: zarcie fioletowy: itmes na sell brazowy: zapasowe bp z wyposazeniem lopata+lina+ew. machete i np. z port hope bp na runki ![]() PZDR |
![]() |
![]() |
![]() |
#66 |
Użytkownik Forum
|
![]() Ja w moim depo nie mam balaganu i nigdy chyba z nim nie mialem
![]() ![]() ![]() Teraz mam mniej wiecej tak: [1] [2] [3] [4] [5] [6] itd. ale przyjmijmy ze tyl;ko tyle miejsca potrzebuje ![]() 1 - Kasa. 2 - Jedzenie. 3 - Itemy na sprzedasz typu P-Arm, P-Legi itd. czyli to co moge spokojnie sprzedac i playera ktory to kupi za jakas fajniejsza cene xD. 4 - Smieci typu Lina, Lopata, Torch itd. itp. 5 - Jakies fane blyskotki typu diamenty i amulety wszelkiego rodzaju. 6 - Plecak w ktorym trzymam reszte plecakow i Bagow ![]() ![]() Tak mam od jakichs 8 miesiecy w depo i jestem zadowolony ![]() Mam nadzieje ze pomoglem ![]() ![]()
"Przyjaźń to coś więcej niż władza, więcej niż talent, prawie równa się rodzinie nigdy o tym nie zapominaj" Swiat jest O.K.! Tylko ludzie psują mi opinię ! 20:52 Xaidrax [185]: Ja pamietam ze zabilem kota wtedy xd 20:52 Xaidrax [185]: bo mysalem ze to kamien i rzucalem nim do góry XD XD! SPRZEDAM! PACC Nerana - 600k. |
![]() |
![]() |
![]() |
#67 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 12 06 2006
Lokacja: eeee..... to pytanie jest podchwytliwe??
|
![]() Ja Kiedys mialem potęzny burdel w depo tu jakis sword tam armor w jakims bagu arrowy obok ih-ów, lmm'y i hmm'y po calym depo za przeproszeniem roz****** ale teraz jest spox (narazie).
Forsa i klejnociki ładnie zapakowane w skrzyneczekę, amulety red backpack, runy bronzowy backpack, a w nim inne odpowiadajace kolorom run, części zwierząt (łapy niedzwiadka i wilka, skrzydła nietoperka, honeycomby itp.) backpack z port hope, food szary backpack, picki, łopaty, liny zielony backpack, armory, bronie i amunicja skrzyneczka, inne inna skrzyneczka ![]()
![]() |
![]() |
![]() |
#68 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 27 08 2004
|
![]() Ja tam zawsze staram się segregować itemy. Jednak ostanio zdarza mi się że mam w depo ponad 1000 itemkow i musze niektore rzeczy powyrzucac. Nigdy nie trzymam w depo rzeczy bezużytecznych, zawsze je wyrzucam (i zbiera się przy tym spora grupa newbie którzy wszystko zbieraja). Ponadto na kazde rzeczy mam osobne skrzyneczki i backpack'i. Kase trzymam w jednym (złoto wymieniam systematycznie), itemy na sell w drugim, loota w jeszcze innym, runy też itd...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#69 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 05 09 2004
Lokacja: Praszka
Profesja: Elder Druid
Świat: Calmera
![]() |
![]() jak to blade horn mówi to najlepszy sposób ale lepiej go udoskonalic obok run np blank rune itp. to pomaga w orientacji ;} a i lota warto trzymac tez gdzie indziej a lepsze loty tez gdzie indziej zeby czasem cos suuper ranckiego niewydupic
|
![]() |
![]() |
![]() |
#70 |
Guest
|
![]() Ja gram w tibię od września ub/r, na początku sobie posegregowałem rzeczy i używam do dziś. Nia mam żadnego bałaganu. A oto jak posegregowalem.
Depo -> [1] [2] [3] [4] [5] [6] [7] [1] (Bp niebieski z muszlą - z Liberty Bay) = Pierdóły, np. pióra na addon, bolty dla kolegi, itp. [2] (Bp fioletowy) ___[2.1] (Bp czerwony) = Fire fieldy, firebale, gfb, itp. (ogólnie wszystkie czerwone). ___[2.2] (Bp biały) = Blanki, destroy fieldy, itp. (Ogólnie wszystkie bez koloru, szare). ___[2.3] (Bp niebieski) = Energy fieldy, uhy, itp. (Ogólnie wszystkie niebieskie). [3] (Bp złoty) = Rzeczy na sell. [4] (Bp srebrny) = Pieniądze, scarab coinsy, itp. (Dlatego szary, bo kojarzy mi się z platynkami). [5] (Bp czerwony) = Food, jedzenie. (Dlatego czerwony, bo kojarzy mi się z jabłuszkami i wiśniami). [6] (Skrzynia) ___[6.1] (Skrzynia) ______[6.1.1] (Bag) = Bronie. ______[6.1.2] (Bag) = Pancerze. ______[6.1.3] (Bag) = Tarcze. ______[6.1.4] (Bag) = Nogawice. ______[6.1.5] (Bag) = Hełmy. ______[6.1.6] (Bag) = Buty. ___[6.2] (Skrzynia) ______[6.2.1] (Bp brązowy) = Liny, łopaty, maczety, itp. ______[6.2.2] (Bp srebrny) = Amulety i ringi. ______[6.2.3] (Skrzynia) = Klucze. [7] (Bp brązowy) ___[7.1] (Bp niebieski) = Firanki, zasłony. ___[7.2] (Bp brązowy) = Inne, puste backpacki. ___[7.3] (Skrzynia) = Inne, puste skrzynie. Tak więc, jak widzicie ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#71 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 13 05 2005
Imię: :)
Profesja: Paladin
Świat: Arcania
Poziom: 16
Skille: 2x/2x
Poziom mag.: 3
|
![]() Ja jednak zostaję przy tym żeby segregować kładąc przed BP przedmiot jaki będzie przechowywała.
A tak wogóle to Cipsoft mógłby przy nast. update zrobić jakąś funkcję przeszukiwania depo bo normalnie można się zgubić nawet segregując... Pozdrawiam wszystkich i dzięki za podpowiedzi bardzo mi pomogły . ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#72 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 25 06 2006
Lokacja: Kazoo
Stan: Aktywny gracz
Imię: Grand Master of Dragons
Profesja: Sorcerer
Świat: Hiberna
Poziom: 18
Skille: I'mSorc
Poziom mag.: 17
|
![]() Ja mam na tyle mało rzeczy
![]() ![]() ![]()
![]() |
#73 |
Guest
|
![]() Kolorowe Bp, Bagi i Różne rodzaje skrzynek to jedno i sam tak robie ale jezeli w przykladowym zielonym Bp kończy ci się miejsce tzn. nie możesz już tam nic wsadzić to zdobywasz drugi zielony bp a następnie wkladasz do niego 1 przedmiot z zapelnionego bp tak aby w starym zrobila sie jedna kratka i wtedy wsadzasz tam pusty BP
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#74 |
Użytkownik Forum
|
![]() Ja wszystko segreguje w kolorowe bpki.
Do czerwonego wzocam wszystko co zwiazane z jedzeniem (food, fluidy, robaki itp) Do Zlotego kaske Do zoltego ozdobki do domkow Do niebieskiego magiczne zecy (amulety, wandy, rody, runka, ringi itp) Do camo narzedzia (liny, lopaty, wedki, kosy itp.) Do fioletowego/rozowego puste bpki Do zielonego amunicje i bronie strzelajace Do brazowgo bronie melee Do szarego pancerze (wszystko co posiada arm.) Do pirackiego jeszcze nic Do muszelkowego także |
![]() |
![]() |