Jesteś tu: Tibia.pl / Forum

Wróć   Forum Tibia.pl > Forum ogólne > Broń i przedmioty

Notki

Broń i przedmioty Wszystko o broni i przedmiotach.

Odpowiedz

Opcje tematu
stary 21-08-2006, 12:05   #61
Sir Marilion
Użytkownik Forum

Sir Marilion's Avatar

Data dołączenia: 04 07 2005

Domyślny

Ja mam zawsze, ale to ZAWSZE burdel. Męczy mnie już to, pamiętam (daaaawno temu) jak szukam sobie pieniędzy po depot na zakup... nie pamiętam; czegoś; ale około 3k. I tak patrze - platyna 2.3 k. Przekopuję się przez te masy pieprzonych backpacków i parceli. Złoto miałem poupychane gdzieś na jakimś końcu, musiałem chyba przeryć parcela, backpack i z 10 bagów. Ale mam pomysł; jak to załatwić.

Najpierw, na samym początku (w depot) scroll lub letter. I wypisane:

I backpack - Uzbrojenie (hmmm... zapas?)
II bp - np. runki

itd. A wszystko to w jednym scrollu (letterze) i pozapisywane, gdzie co jest. Easy?

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stary 21-08-2006, 16:41   #62
Restemon
Użytkownik forum

Restemon's Avatar

Data dołączenia: 23 12 2005
Lokacja: Poznan

Stan: Aktywny gracz
Imię: Aranidnio
Profesja: Knight
Świat: Zanera
Poziom: 16
Skille: 60/60
Poziom mag.: 4
Restemon ma numer GG 6874282 Restemon ma login Tlenu ama1-1992@tlen.pl
Domyślny

Ja proponuje tak tam w tym jakby przedsionku ustawic soebie jakies skrzynki i tam dac kase jakies itemy drozsze lub eq a juz tam jak klikniemy w depo poustawiac po 2 bp z kazdego miasta i tam se wszystko ukladac ja tak mam i nigdy sie nie gubie
Restemon jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 21-08-2006, 17:49   #63
Rose~
Zbanowany

Data dołączenia: 28 02 2005
Lokacja: Piła

Stan: Aktywny Gracz
Profesja: Knight
Świat: Candia
Poziom: 82
Rose~ ma numer GG 5881438
Domyślny

No, no... ja też segreguje depo, bo nigdy nic nie mogę znaleść lub brakuje miejsca.
Rose~ jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 21-08-2006, 18:52   #64
Czarli
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 31 05 2006
Lokacja: Tam ->

Profesja: Elite Knight
Świat: Harmonia
Domyślny

Ja mam inną koncepcje segreguje w dp wszystko tak:
Mam 1 skrzynke a w niej loot do różnych miast, polecam segregowac wg. kolorów bp np. szary-kazordoon, czerwony- venore itd. ,tu także mała rada abyscie segregowali loot już na expowisku, zrobic jeden bag a w nim nastepne 3 i w jednym np. scale army w drugim loot do thais w trzecim loot do kazzo w 4 food, oszczedza sie czas w dp tam juz tylko wżucamy bagi do odpowiednich bp i nie tracimy czasu w pz a na expowisku leci to szybko i sprawinie bo nabieżąco i na dodatek jestesmy poza pz.Nastepny skrzynka to skrzynka z najbardziej cennymi żeczami czyli złoto-złoty bp, itemki na sell- inny bp , eq na zmiane -nastepny bp, no i bp z runkami tu można runki segrgowac wgo koloru lub wyciagajac jedna rynke przed bp I następna skrzynka to rożnego rodzaju smieci liny,łopaty itd itp. W nastepnej skrzynce trzyma rożne kosztownosci i ozdoby do domu W dp (to polecam sczegolnie dla Knightow) trzymam listy i ma w nich napsiane co jestem winien danemu graczowi (np. loot z huntow lub podział pieniedzy z huntow) robiąc to zawsze nigdy wam nikt nic nie wciśnie.
Pozdrawiam
stary 22-08-2006, 18:35   #65
Progmaniak
Użytkownik Forum

Progmaniak's Avatar

Data dołączenia: 09 01 2006
Lokacja: /home/prog/

Stan: Na Emeryturze
Świat: Solera
Domyślny

kupuje kolorowe BP

zloty bp: kasa
zielony bp: zarcie
fioletowy: itmes na sell
brazowy: zapasowe bp z wyposazeniem lopata+lina+ew. machete

i np. z port hope bp na runki

PZDR
Progmaniak jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 22-08-2006, 20:36   #66
Azkabanczyk
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 24 06 2006

Profesja: Elder Druid
Świat: Nerana
Domyślny Moje depo... xD

Ja w moim depo nie mam balaganu i nigdy chyba z nim nie mialem moze rok temu jak zaczynalem grte to tlumok bylem (czytaj newbie ) .
Teraz mam mniej wiecej tak: [1] [2] [3] [4] [5] [6] itd. ale przyjmijmy ze tyl;ko tyle miejsca potrzebuje . Kazda kratka depo (te 4 uzywane) to sa plecaki a w nich mam tak...

1 - Kasa.
2 - Jedzenie.
3 - Itemy na sprzedasz typu P-Arm, P-Legi itd. czyli to co moge spokojnie sprzedac i playera ktory to kupi za jakas fajniejsza cene xD.
4 - Smieci typu Lina, Lopata, Torch itd. itp.
5 - Jakies fane blyskotki typu diamenty i amulety wszelkiego rodzaju.
6 - Plecak w ktorym trzymam reszte plecakow i Bagow Oczywiscie jak mam np. 3 plecaki zielone puste to wkladam kazdy w kazdy i jak potrzebny mi jest dany kolor to spokojnie go znajde Tak samo mam z Bagami.

Tak mam od jakichs 8 miesiecy w depo i jestem zadowolony
Mam nadzieje ze pomoglem (Nadzieja matka glupich... tak wiem ale coz na to poradze ? )

Swiat jest O.K.! Tylko ludzie psują mi opinię !

20:52 Xaidrax [185]: Ja pamietam ze zabilem kota wtedy xd
20:52 Xaidrax [185]: bo mysalem ze to kamien i rzucalem nim do góry XD

XD!

SPRZEDAM!
PACC Nerana - 600k.
Azkabanczyk jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 22-08-2006, 20:44   #67
Jochny
Użytkownik Forum

Jochny's Avatar

Data dołączenia: 12 06 2006
Lokacja: eeee..... to pytanie jest podchwytliwe??

Domyślny

Ja Kiedys mialem potęzny burdel w depo tu jakis sword tam armor w jakims bagu arrowy obok ih-ów, lmm'y i hmm'y po calym depo za przeproszeniem roz****** ale teraz jest spox (narazie).

Forsa i klejnociki ładnie zapakowane w skrzyneczekę, amulety red backpack, runy bronzowy backpack, a w nim inne odpowiadajace kolorom run, części zwierząt (łapy niedzwiadka i wilka, skrzydła nietoperka, honeycomby itp.) backpack z port hope, food szary backpack, picki, łopaty, liny zielony backpack, armory, bronie i amunicja skrzyneczka, inne inna skrzyneczka
O ja! O ja Cie!! O jajajaja Cie nie moge! Jakie masz zajebiste, przezajebiste sznyty!!! Jaki Ty jestes trendi, jazzy i emo, o ja pierdole! Moge Cie dotknac? Jeszcze tylko wstaw sobie 666 do "Lokacja" i ZzzzzZzzzzZ w sygnature, zeby wysrubowac pod niebiosa wspolczynnik zajebistosci. SLAWA!
Cytuj:
Oryginalnie napisane przez ..::QRAS::.. Pokaż post
zaraz sobie napleta upierdole i wkleje zdjecie , zobacze jaki bedzie zachwyt!
^.- eee... LoL??

Ukryty tekst:
A myślałeś ze, co tu będzie?? Święty Graal? WYPAD!! I zamknij to okienko -.-
Jochny jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 23-08-2006, 17:14   #68
Bladehorn
Użytkownik forum

Data dołączenia: 27 08 2004

Domyślny segregacja depo

Ja tam zawsze staram się segregować itemy. Jednak ostanio zdarza mi się że mam w depo ponad 1000 itemkow i musze niektore rzeczy powyrzucac. Nigdy nie trzymam w depo rzeczy bezużytecznych, zawsze je wyrzucam (i zbiera się przy tym spora grupa newbie którzy wszystko zbieraja). Ponadto na kazde rzeczy mam osobne skrzyneczki i backpack'i. Kase trzymam w jednym (złoto wymieniam systematycznie), itemy na sell w drugim, loota w jeszcze innym, runy też itd...
Bladehorn jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 23-08-2006, 17:41   #69
Lord kasztanowiec
Użytkownik Forum

Lord kasztanowiec's Avatar

Data dołączenia: 05 09 2004
Lokacja: Praszka

Profesja: Elder Druid
Świat: Calmera
Lord kasztanowiec ma numer GG 7970255
Domyślny

jak to blade horn mówi to najlepszy sposób ale lepiej go udoskonalic obok run np blank rune itp. to pomaga w orientacji ;} a i lota warto trzymac tez gdzie indziej a lepsze loty tez gdzie indziej zeby czasem cos suuper ranckiego niewydupic
stary 23-08-2006, 18:39   #70
Bobofructo
Guest

LOL

Ja gram w tibię od września ub/r, na początku sobie posegregowałem rzeczy i używam do dziś. Nia mam żadnego bałaganu. A oto jak posegregowalem.

Depo -> [1] [2] [3] [4] [5] [6] [7]

[1] (Bp niebieski z muszlą - z Liberty Bay) = Pierdóły, np. pióra na addon, bolty dla kolegi, itp.
[2] (Bp fioletowy)
___[2.1] (Bp czerwony) = Fire fieldy, firebale, gfb, itp. (ogólnie wszystkie czerwone).
___[2.2] (Bp biały) = Blanki, destroy fieldy, itp. (Ogólnie wszystkie bez koloru, szare).
___[2.3] (Bp niebieski) = Energy fieldy, uhy, itp. (Ogólnie wszystkie niebieskie).
[3] (Bp złoty) = Rzeczy na sell.
[4] (Bp srebrny) = Pieniądze, scarab coinsy, itp. (Dlatego szary, bo kojarzy mi się z platynkami).
[5] (Bp czerwony) = Food, jedzenie. (Dlatego czerwony, bo kojarzy mi się z jabłuszkami i wiśniami).
[6] (Skrzynia)
___[6.1] (Skrzynia)
______[6.1.1] (Bag) = Bronie.
______[6.1.2] (Bag) = Pancerze.
______[6.1.3] (Bag) = Tarcze.
______[6.1.4] (Bag) = Nogawice.
______[6.1.5] (Bag) = Hełmy.
______[6.1.6] (Bag) = Buty.
___[6.2] (Skrzynia)
______[6.2.1] (Bp brązowy) = Liny, łopaty, maczety, itp.
______[6.2.2] (Bp srebrny) = Amulety i ringi.
______[6.2.3] (Skrzynia) = Klucze.
[7] (Bp brązowy)
___[7.1] (Bp niebieski) = Firanki, zasłony.
___[7.2] (Bp brązowy) = Inne, puste backpacki.
___[7.3] (Skrzynia) = Inne, puste skrzynie.

Tak więc, jak widzicie , można mieć porządek w depo...
  Odpowiedz z Cytatem
stary 24-08-2006, 12:35   #71
kacper077
Użytkownik Forum

kacper077's Avatar

Data dołączenia: 13 05 2005

Imię: :)
Profesja: Paladin
Świat: Arcania
Poziom: 16
Skille: 2x/2x
Poziom mag.: 3
LOL Uff zrobił się z tego ogromny temat , nie spodziewałem się...

Ja jednak zostaję przy tym żeby segregować kładąc przed BP przedmiot jaki będzie przechowywała.
A tak wogóle to Cipsoft mógłby przy nast. update zrobić jakąś funkcję przeszukiwania depo bo normalnie można się zgubić nawet segregując...
Pozdrawiam wszystkich i dzięki za podpowiedzi bardzo mi pomogły .
kacper077 jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 24-08-2006, 12:39   #72
D1ABL0
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 25 06 2006
Lokacja: Kazoo

Stan: Aktywny gracz
Profesja: Sorcerer
Świat: Hiberna
Poziom: 18
Skille: I'mSorc
Poziom mag.: 17
Szczęśliwy

Ja mam na tyle mało rzeczy , że wszystko zapamietuje , a takze sortujem kolorkami, np. rybki, wędkę i robaki trzymam w niebieskim, czyste runki w szarym, w zoltym ewentualnie zlotym pieniadze itp. itd.

(\_/)
(O.o)
(> <)
To jest króliczek. Skopiuj go do swojej sygnaturki
aby pomóc mu w zawładnięciu światem!!!
D1ABL0 jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 04-09-2006, 18:10   #73
LORD DIABLO
Guest

Oczko

Kolorowe Bp, Bagi i Różne rodzaje skrzynek to jedno i sam tak robie ale jezeli w przykladowym zielonym Bp kończy ci się miejsce tzn. nie możesz już tam nic wsadzić to zdobywasz drugi zielony bp a następnie wkladasz do niego 1 przedmiot z zapelnionego bp tak aby w starym zrobila sie jedna kratka i wtedy wsadzasz tam pusty BP A oprucz tego jest jeszcze jedna dobra rada "wujka dobra rada" Jezeli mimo wszystko mam po np. 4 miesiacach grania ogromny syf w depo to siedzisz w miescie 2 dni i sprzedajesz pól swojego depo ... to dziala... pomysl sobie ze wszystkie przedmioty które sa tam bo MOŻE ci się kiedyś przydadzą teraz są zwykłym śmieciem na sell. Zrobiłem tak inna postacią po 1 roku gry... A potem kupiłem BoH-y
  Odpowiedz z Cytatem
stary 06-09-2006, 14:31   #74
YyyeeyIsBack
Użytkownik Forum

YyyeeyIsBack's Avatar

Data dołączenia: 18 05 2006

Domyślny

Ja wszystko segreguje w kolorowe bpki.
Do czerwonego wzocam wszystko co zwiazane z jedzeniem (food, fluidy, robaki itp)
Do Zlotego kaske
Do zoltego ozdobki do domkow
Do niebieskiego magiczne zecy (amulety, wandy, rody, runka, ringi itp)
Do camo narzedzia (liny, lopaty, wedki, kosy itp.)
Do fioletowego/rozowego puste bpki
Do zielonego amunicje i bronie strzelajace
Do brazowgo bronie melee
Do szarego pancerze (wszystko co posiada arm.)
Do pirackiego jeszcze nic
Do muszelkowego także
YyyeeyIsBack jest offline   Odpowiedz z Cytatem
Odpowiedz

Użytkowników czytających ten temat: 1 (zarejestrowanych: 0, gości: 1)

Zasady postowania