|
Notki |
Profesje Rycerz, paladyn, czarodziej czy może druid? Wszelkie wywody na temat profesji znajdziesz w tym dziale. |
![]() |
|
Opcje tematu |
![]() |
#61 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 14 08 2005
Lokacja: BUCKETHEADLand
Stan: Na emeryturze
|
![]() @Red Kliff Moze cos wiecej napiszesz na temat tego "lootbagowania". Zbierasz Hatchety, a potem je sprzedajesz czy moze cos troche bardziej ambitnego?
@Venderer rz ![]()
|
![]() |
#62 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 30 06 2006
|
![]() Co bym nie zbieral to i tak najwieksza kasa idzie z lootbagow i wy tego nie zmienicie
|
![]() |
![]() |
![]() |
#63 |
Użytkownik Forum
|
![]() @Red Kliff jesli masz cos ciekawego do powiedzenie to prosze, nie krepuj sie i wal smialo. Jesli jednak nie masz zamiaru powiedziec nic wiecej niz tylko "najwieksza kasa idzie z lootbagow" to uprzejmie prosze o nie zasyfianie tematu i nie drażnienie spokojnych ludzi, bo jakos odnosze wrażenie, ze tylko po to zalozyles to konto...
PAX
![]() |
#64 | |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 30 06 2006
|
![]() Cytuj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#65 | |
Użytkownik Forum
|
![]() Cytuj:
Chce dokladnie wiedziec jaka profesje mam wybrac, wszyscy mowia druid, skoro ty mowisz knight to moze podasz w koncu jakies dobre argumenty.
![]() |
![]() |
#66 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 14 06 2006
Stan: Aktywny Gracz
Świat: Celesta
|
![]() Najlepsza profesja do zbierania loota jest knight jak ma dobre skile to bardo durzo zyska a mało starci
|
![]() |
![]() |
![]() |
#67 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 19 06 2006
|
![]() Ludzie jak przeczytałem ostatnią stronę to poprostu spadłem z krzesła. Knight robi najlepsze lootbagi? A z jakiej to okazji? Pal/Sorc/Druid na low lvl mogą znacznie wcześniej od knighta chodzić na lootodajne potworki. U Sorca/Druta nie ma praktycznie wydatków ewentualnie Manasy, u Pala Arrowy/Bolty które się zwracają przynajmniej kilkakrotnie, u Knighta często idą UHy na choćby głupich Guardach. A może chodzi o to że Knightowi jak ktoś łapnie lootbaga i zacznie uciekać to Knight jeśli nie ma run ofensywnych może sobie pomarzyć o zabiciu złodzieja?
@Red Kliff A nie wpadłeś na to że np. Druidzi mogą robić lootbagi na tych minosach(tu pewnie lootbagujesz) i jednocześnie robić UHy? Najbardziej się uśmiałem przy "A knight robi najczesciej lootbagi wiec ma najwiecej kasy, proste" Knight robi najczęśniej lootbagi bo? Nie ma na chleb i musi jakoś się ratować? "Ale w tibie najbardziej oplaca sie robic lootbagi moj mistrzu" Po pierwsze mistrzu lootbagi są największym zarobkiem ale do pewnego czasu bo chodząc na lepsze potworki można wylootować takie itemy na które ty przez miesiąc będziesz zbierał lootbagami. Ogólnie twoje posty sa ekhm... debilne, dzieciackie, faworyzujące knighta który wcale nie jest the best w lootowaniu więc "Zamilcz waść, wstydu oszczędź" czyt. STFU(zobacz w słowniku jeśli nie wiesz co to znaczy) |
![]() |
![]() |
![]() |
#68 | ||||
eX Moderator
Data dołączenia: 13 11 2004
Lokacja: Helsinki
![]() |
![]() Ja z krzesla nie spadlem, na razie trzymam sie jedna reka a druga pisze:
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Z wh mino zabijasz znaaaacznie wolniej niz knight ( knight - 1 do 2 hitow max nawet na niskich skillach ) Cytuj:
pzdr
![]() |
![]() |
#69 | ||||||||
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 17 08 2005
Stan: Aktywny gracz
Profesja: Knight
Gildia: Underground Warriors
Świat: Refugia
Poziom: 31
Skille: 62/60
Poziom mag.: 5
|
![]() Cytuj:
nie ma praktycznie wydatków... wlaśnie je **** wynieniles :| Guardy... chyba mino Guardy, bo na mino, a nie na dwarfach knight lootbaguje. @Red Kliff Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
17:13 aaa: a juz mialem bohy kupowac :/ 17:14 bbb: nie radze 17:14 aaa: czemu? 17:14 bbb: nie widac ruznicy 17:14 aaa: o to nowosc 17:14 bbb: jak kupilem to myslalem ze sa zepsute --- Cytuj:
![]() ![]() ![]() |
||||||||
![]() |
![]() |
![]() |
#70 |
Użytkownik Forum
|
![]() Chyba naprawde zaczynam wierzyc w to, ze knight bedzie lepszy do 'zbierania' kasy, bo jesli wezmiemy druida i knighta np na minosy to wydaje mi sie, ze to wlasnie knight bedzie szybciej zarabial. Zanim druid zrobi 1 bp of uh warty ok 3k to knight zdazy nazbierac dodatkowe 3k w loocie.
Mam troche racji czy nie bardzo? ps. Dla takiego knighta, jaki typ broni bedzie najlepszy?
![]() |
#71 | |||
Użytkownik Forum
|
![]() Cytuj:
Zanim Druid zrobi bp Uh, powiedzmy, zę w tym "pomieszczeniu" to knight juz bedzie miał na Bohy. [40-50k]. utrzymujac ze resp jest dość szybki. Więc druid będzie miał bp UH i MOŻE jakieś 5-7k loota, a Knight DUŻO więcej[no moze z Bohami przesadziłem ![]() A jeśli chodzi Ci o postać rycerza TYLKO do zarabiania, to polecam cluby. Wh jest BARDZO tani, a ataku ma tyle co GS [albo 1 różnicy, już nie pamiętam] Więc robiąc lootbag, nie musisz się martwić, ze teraz musisz odrobć 20k [bo tyle u mnie kosztuje GS] żeby Ci się zwrócił Giant sword, tylko wchodzisz na jakiś spawn, ubijasz 10-15 mino, i masz zwrot za WH. i teraz to już czysty zysk [- manasy]. No chyba, ze wolisz ta postacią dłuuugo pograć i zrobić Anni~ to polecam Swordy, albo axe. cya
17:13 aaa: a juz mialem bohy kupowac :/ 17:14 bbb: nie radze 17:14 aaa: czemu? 17:14 bbb: nie widac ruznicy 17:14 aaa: o to nowosc 17:14 bbb: jak kupilem to myslalem ze sa zepsute --- Cytuj:
![]() ![]() ![]() |
|||
![]() |
![]() |
![]() |
#72 |
Użytkownik Forum
|
![]() Ok. Wiec zalozmy, ze mam tego knighta z WH i z raczej slabym stuffem [plate set?], no bo jesli to postac do kasy to wolalbym duzo na niego nie wydawac. No i teraz co najlepiej bic takim knightem?
Czy te mionosy naprawde sa najlepsze [pod wzgledem loot'a, nie exp'a]? Jesli tak to czy jest jeszcze jakies dobre miejsce poza piramida na darashi? Wiem, ze mozna isc do podziemi na wyspach lodowych, ale z tego co pamietam to tam chyba latwo bylo sie nadziac na minomaga, no a wiadomo, ze taki knight nie ma z nim szans.
![]() |
#73 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 11 05 2005
Lokacja: 3miasto
Stan: Na Emeryturze
Świat: Real
Poziom: 154
|
![]() A ja uważam że palek best
![]()
18:31 Master of'Candia [250]: ty nie pisales o umiejetnosciach 18:31 Master of'Candia [250]: tylko os killu 18:31 Master of'Candia [250]: skillu* 18:31 Master of'Candia [250]: nie wiesz co piszesz? :S Ostatnio edytowany przez Xzonixek - 03-07-2006 o 19:49. |
![]() |
![]() |
![]() |
#74 | ||||||
Użytkownik Forum
|
![]() Cytuj:
p set, ok ale załatw sobie cos lepszego niż dwarven shield, moze być też crown helmet. Mimo to, głupi guard, czy też archer moze Cie bez problemu zabić na niskim lvl. więc tych staraj się wystrzegać do ok 17-18 lvl. [chociaż i wyzszy level moze paść, jak ma słabe skile <patrz, ja>] Co do miejsc, to POLECAM senje. fakt, musisz zabić mino maga. jak nie wchodząc [przez senje], to wychodząc [tylko przez senje]. A idąc tam pierwszy raz, musisz go zabić nawet dwa razy, raz robiąc quest właśnie na ten klucz, którego pilnuje MM, a drugi raz wychodząc, a TP też pilnuje MM. wchodzą tam na full resp [UWAGA!] mozesz miec problemy, samo zejście ze schodków, to jakieś 5-6 mino + 2 guardy + spiredy, bugi blokujące droge. Pójdziesz w prawo, kolejne blokujące wejście mino, w lewo to samo. troszke wyżej jest guard, więc nie uciekaj w tamta strone. Jesli nie zależy Ci na expie, to ucieknij w korytarz 1 sqm, i jak podejdzie mino, to guard go zabije [strata expa, ale loot jest] jak podejdzie guard, to już musisz ubić. archery, magi, beholdery jak dasz rade [powinieneś bez problemu] trzeba bić na zakrętach korytarzy. one podchodzą, ty szybko kratka do przody, hit, i się cofasz. Banał. Jak już poznasz respy i teren, to bez problemu będziesz wyciągał kilka k oz. loota na godznie. co więcej [na Refugi, nie wiem jak w innych miejscach] ludzie którzy tam trenują często wyrzucają loot z zabitych mino obok siebie. często od tak sobie na ziemi leży jakieś 1-1,5k loota [ze 2k gp !]. Co to innych miejsc to nie wiem, ale Mino Tower chyba jest coś takiego ![]() ![]() PS: polecam poradnik o Wyspach lodowych, tam jest cudowna mapka z respem minosów i całego shity na -3 foldy ![]() PS2: napisz z jakim levelem i skilami zamierzasz tam lootować cya Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
![]() ![]() ![]() Ostatnio edytowany przez Arcydemon - 03-07-2006 o 19:57. |
||||||
![]() |
![]() |
![]() |
#75 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 11 05 2005
Lokacja: 3miasto
Stan: Na Emeryturze
Świat: Real
Poziom: 154
|
![]() W sprawie kosztów, można się kłocic
![]() Moj best sorcem to 22 w 1 dzień ![]() ![]() ![]()
18:31 Master of'Candia [250]: ty nie pisales o umiejetnosciach 18:31 Master of'Candia [250]: tylko os killu 18:31 Master of'Candia [250]: skillu* 18:31 Master of'Candia [250]: nie wiesz co piszesz? :S |
![]() |
![]() |
![]() |
#76 | |
eX Moderator
Data dołączenia: 13 11 2004
Lokacja: Helsinki
![]() |
![]() Cytuj:
expo na Senji jest slabe, nawet jak na wymagania, ale zyski pozwalaja czesto chodzic na badziej wydajne expowiska ( metoda 5 dni tam - 1 dzien tu ).
![]() |
![]() |
#77 | |||||
Użytkownik Forum
|
![]() Cytuj:
1. tak banalny, że szok- na północ od schodów, wystarczy zastawić boxami, a archer ma dwa sqm do poruszania się, podchodzimy od lewej, i zabijamy. MOZE uda mu się raz strzelić. 2. wystarczy być 2 kratki od zakrętu, archer sam podejdzie. guardów są dwa spawny 1. podwójny, w otoczeniu sporej liczby zwykłych mino, ale wystarczy wąski korytarz, i tez nie ma problemu z jednym guardem. 2. pojedyńczy, z 3 mino- tak jak wyżej- wąski korytarz. magi dwa spawny 1. trudny- zaraz przy schodach, po wejści na nie. no cóż, można go gonić w róg i tam ubić, ale 4 czy 5 mino ładnie blokują droge :\ zanim mag padnei można stracic z 300 HP. 2. banalny, metoda z zakrętem Co do Uh/IH/manasów. o pewnie zejdzie mu bp manasów na jakieś 5-6h lootowania. i to i tak, zeby sie uleczyć na guardzie, albo magu. Cytuj:
Cytuj:
![]()
![]() ![]() ![]() |
|||||
![]() |
![]() |
![]() |
#78 | |
Użytkownik Forum
|
![]() Cytuj:
Skille to na pewno nie wieksze niz 60/60 [chyba, zeby okazaly sie naprawde za male, ale jesli mowisz, ze 55/55 da rade wiec raczej nie bede mial problemu] Wielkie dzieki za pomoc. Masz u mnie tibijskiego browara ![]()
Ja tylko na chwilę... [mam nadzieję] Ostatnio edytowany przez ogorek - 03-07-2006 o 21:39. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#79 | |
Guest
|
![]() Cytuj:
aeeww... ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
#80 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 16 06 2007
Lokacja: Warmia
Stan: Aktywny Gracz
Imię: Dark goshari
Profesja: Master Sorcerer
Gildia: Brak
Świat: Morgana
Poziom: 23
Skille: Pass
Poziom mag.: 35
|
![]() Ehhh. Jeżeli ma zamiar grać w tibia , to dlaczego ma nie kupować pacca? Najwyżej jak będzie bardzo chciał, to sobie dokupi
![]() Ostatnio edytowany przez Goshari - 17-06-2007 o 11:31. |
![]() |
![]() |