Jesteś tu: Tibia.pl / Forum

Wróć   Forum Tibia.pl > Inne > O wszystkim i o niczym

Notki

O wszystkim i o niczym O tym wszystkim co nie pasuje gdziekolwiek indziej ;)

Odpowiedz

Opcje tematu
stary 22-07-2006, 17:05   #61
AnElKa
Użytkownik Forum

AnElKa's Avatar

Data dołączenia: 31 10 2004
Lokacja: Braniewo

Stan: Aktywny Gracz
Imię: Raxilon
Profesja: Knight
AnElKa ma numer GG 3969326
Domyślny

Ehh, ile to się mówi o łamaniu prawa nuklearnego przez Iran...a teraz powiedzcie "Co robi min. USA i Izrael?" Izreal ma juz(!) 300 głowic atmowych liczby głowic w Ameryce, nie znam... Dojdzie do tego, że za Libanem ruszy Iran "pierdutnie" w Izreal z Izrealem pójdzie USA i w końcu wywiąrze się z tego III Wojna Światowa...Bądźmy realistami...

P.S Wspomnicie słowa Anelki ;]

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stary 29-07-2006, 22:53   #62
TehRegent
Zbanowany

TehRegent's Avatar

Data dołączenia: 06 02 2005

TehRegent ma numer GG 4790363
Domyślny

Odswiezajac temat.

Widac, ze znasz historie calego zajscia. Przytocze Ci pewna czesc.

Najpierw historia Hezbollahu:

Najpierw byla partyzantka Libanu, ktora powstala po masakrach izraelskich wojsk i oplacanych przez Izrael falang libanskich w 1982 r. Wtedy Hezbollah zaczelo sie mscic co doprowadzilo do uznania go przez (oczywiscie!) USA, Wlk Brytanie i Kanade organizacja terrorystyczna!

Hezbollah przez 20 lat walczyl z okupantami(!) w poludniowej czescie Libanu. Okupantami byli Izraelczycy. Wtedy zaczely sie zamachy na ambasady, porwania samolotow, etc.

Po wycofaniu sie wojsk z LIbanu w 2000 r. Hezbollah stal sie legalna oragnizacja zbrojna.

Historia tej wojny jak widac zaczela sie juz 20 lat temu. Teraz zapoczatkowali ja wg gazet Libanczycy zabijajac 3 zolnierzy izraelskich, a wspomnial ktos o wybitych przez Izraelczykow cywilach na libanskiej plazy? O naruszaniu granic w kazdej sytuacji?

Hezbollah w Libanie jest organizacja terrorystyczna tylko normalna jednostka wojskowa.

A agresorem jest Izrael nie Liban.

Cos dla fanow Izraela

http://poland.indymedia.org/pl/2006/07/21986.shtml

Dzieci Izraela "pozdrawiaja" Liban.
TehRegent jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 30-07-2006, 00:00   #63
Caer
Użytkownik Forum

Caer's Avatar

Data dołączenia: 15 01 2005
Lokacja: Łódź

Caer ma numer GG 6319946
Domyślny

Mogę ci pokazać zdjęcia książek z których młodzi arabowie uczą się czasów.

Zabiłem żyda.
Zabijam żyda.
Zabije żyda.

Mogę znaleźć skan i ci pokazać, ale i tak tego nie odcyfrujesz

Cytuj:
Teraz zapoczatkowali ja wg gazet Libanczycy zabijajac 3 zolnierzy izraelskich, a wspomnial ktos o wybitych przez Izraelczykow cywilach na libanskiej plazy?
Tak się składa, że wśród arabów nie da się rozróżnić terrorystów od cywili. Przykład? Proszę bardzo.

Wczoraj arabka szła z dzieckiem an ręku i w torbie w drugiej ręce. Żołnierz Izraelski chciał skontrolować co niesie w torbie (normalna procedura w Izraelu). Otworzył torbę. Kobieta i dziecko umarły. Żołnierz stracił rękę.

Parę dni temu na posterunku granicznym w strefie Gazy kontrolowano 14 latka i jego rodzinę. 14-latek z okrzykiem "Allah Huakbar!" wysadził się w powietrze.

Jaką masz pewność, że na plaży byli cywile?

Dopóki nie pomieszkasz tu parę lat, nie zrozumiesz sytuacji. Dlaczego wśrod arabów jest tyle ofiar wśród dzieci?

Izraelski czołg wjechał do jednej z wiosek w południowym Libanie. Podczas gdy rodzice siedzieli w domach, młodzi arabowie w wieku 13-18 lat (ok. 20 ich było) wyszli na ulicę i zaczęli rzucać w czołg kamieniami. Potem poleciały "koktajle mołotowa".

Tutaj nawet dzieci są terrorystami.

Cytuj:
Historia tej wojny jak widac zaczela sie juz 20 lat temu.
Historia tej wojny zaczęła się w 1948 roku.

Tak btw. dlaczego wśród Izraelczyków jest tak mało ofiar? W KAŻDYM (ale to w każdym!) domu znajdują się schrony. Na północy Izraela pozostało naprawdę niewiele ludzi, a i oni cały czas siedzą w schronach.
stary 30-07-2006, 00:16   #64
Grue
Użytkownik Forum

Grue's Avatar

Data dołączenia: 16 06 2005
Lokacja: Poznań - Rataje

Grue ma numer GG 8009267
Domyślny

bez komentarza

...

@Caerlionne
Mniej wiecej wiem jak to wygląda z Arabami, mój stary był w Afganie i Iraku, a kuzyn w Iraku i troche mi opowiedzieli jak tam jest i jacy są ludzie. Oni już sie rodzą terrorystami...

Pozdrawiam
GRu

Edit:
Jak chcecie sobie pooglądać ciekawe fotki to zapraszam tutaj:
http://www.militaryphotos.net/forums...ad.php?t=72073
...
<Take a look inside my head, do you see how I feel, 'cos I'm a freak dirty rocker with sex appeal, 'cos I will take your drugs, and I'll get you high, 'cos I'm a freak dirty rocker, and i'll make you fly>

-- Mitsubishi Eclipse Klub Polska --
www.eclipse.net.pl

Ostatnio edytowany przez Grue - 30-07-2006 o 00:18.
Grue jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 30-07-2006, 00:22   #65
spider-bialystok
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 06 05 2004
Lokacja: Bialystok

Stan: Niegrający
Gildia: Moonblades
Świat: Refugia
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Caerlionne
Izraelski czołg wjechał do jednej z wiosek w południowym Libanie. Podczas gdy rodzice siedzieli w domach, młodzi arabowie w wieku 13-18 lat (ok. 20 ich było) wyszli na ulicę i zaczęli rzucać w czołg kamieniami. Potem poleciały "koktajle mołotowa".

Tutaj nawet dzieci są terrorystami.
Atakowanie czolgu okupanta, ktory wjechal do ich wioski to terroryzm? Dla mnie to normalna postawa patriotyczna. I chociaz potepiam wysadzanie sie wsrod kobiet i dzieci, to nie nalezy zapominac kto jest okupantem, a kto okupowanym.
Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Grue
Mniej wiecej wiem jak to wygląda z Arabami, mój stary był w Afganie i Iraku, a kuzyn w Iraku i troche mi opowiedzieli jak tam jest i jacy są ludzie. Oni już sie rodzą terrorystami...
I ty im sie dziwisz? Wpadna tacy Amerykanie, Brytyjczycy czy Polacy do ich kraju, zabijaja ich rodakow, torturuja niewinnych, gwalca ich zony i corki oraz roz*******aja im kraj, a oni maja ich jeszcze kochac? Wiekszosc ludzi w takiej sytuacji zacznie walczyc z najezdzcami.

Ostatnio edytowany przez spider-bialystok - 30-07-2006 o 00:26.
spider-bialystok jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 30-07-2006, 00:45   #66
Grue
Użytkownik Forum

Grue's Avatar

Grue ma numer GG 8009267
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez spider-bialystok
I ty im sie dziwisz? Wpadna tacy Amerykanie, Brytyjczycy czy Polacy do ich kraju, zabijaja ich rodakow, torturuja niewinnych, gwalca ich zony i corki oraz roz*******aja im kraj, a oni maja ich jeszcze kochac? Wiekszosc ludzi w takiej sytuacji zacznie walczyc z najezdzcami.
No akurat Irakijczykom sie dziwie troche. Dlaczego? Ano dlatego, że Amerykanie za 'każde' szkody wyrządone przez nich i czasami przez działania terrorystów, dają Irakijczykom specjalne czeki, które to wymieniają w specjalnych punktach na dolary $ I tutaj niema wyjątków. Jeśli zniszczą półke, drzwi czy co innego to Irakijczykom za to oddają kase. Także pompują tam troche szmalu, a terrorystom zawsze bedzie źle (dlatego twierdze, że Amerykanie rope mogą sobie brać, ofkoz w pewnym zakresie, a nie całą). Oczywiście terroryści w Iraku to głównie wyznawcy Allaha, słabo wykształceni że o wyszkoleniu bojowym nie wspomne (patrząc na takie Al Mashru i ataki Irakijczyków to z 50-100m mają problem prosto strzelać xD), a jak wiadomo ciemnote ludzi łatwo wykorzystać. Chrześcijanie i kurdowie sie zbytnio nie mieszają (to tak na marginesie). To, że gwałcą to sporadyczne przypadki, weź rok ponad (mówie o U.S. Army) bądź w Iraku bez żony itp. Jakoś sie zaspokoić trzeba dziwką. Gwałt to sporadyczny przypadek. Tortury? Niema wojny, w której by sie kogoś nie torturowało lub nie gineliby niewinni/cywile. Taka już jest wojna. Czy roz*******ają im kraj? Hmm... niepowiedziałbym. Tyle mojego
Pozdrawiam
<Take a look inside my head, do you see how I feel, 'cos I'm a freak dirty rocker with sex appeal, 'cos I will take your drugs, and I'll get you high, 'cos I'm a freak dirty rocker, and i'll make you fly>

www.eclipse.net.pl

stary 30-07-2006, 01:02   #67
spider-bialystok
Użytkownik Forum

Domyślny

Cytuj:
No akurat Irakijczykom sie dziwie troche.
W sumie ci Irakijczycy maja fajne zycie pod ta okupacja, nie?
Cytuj:
Oczywiście terroryści w Iraku to głównie wyznawcy Allaha, słabo wykształceni że o wyszkoleniu bojowym nie wspomne (patrząc na takie Al Mashru i ataki Irakijczyków to z 50-100m mają problem prosto strzelać xD)
Ja ich raczej nazywam powstancami
Cytuj:
To, że gwałcą to sporadyczne przypadki
2000 takich przestepstw to dla ciebie "sporadyczne przypadki"?
Cytuj:
weź rok ponad (mówie o U.S. Army) bądź w Iraku bez żony itp. Jakoś sie zaspokoić trzeba dziwką. Gwałt to sporadyczny przypadek
Nie, dzieki, nie zamierzam
Cytuj:
Tortury? Niema wojny, w której by sie kogoś nie torturowało lub nie gineliby niewinni/cywile.
Zdaje sie, ze Bush juz dawno oglosil zakonczenie wojny. Teraz trwa "wprowadzanie demokracji" (przez tortury, ponizenia i zabojstwa)
Cytuj:
Czy roz*******ają im kraj? Hmm... niepowiedziałbym. Tyle mojego
Pozdrawiam
Nie, wcale! Chlopie, ty czytales o skali zniszczen? Czy wierzysz w zapewnienia Busha o kwitnacej demokracji w Iraku?

BTW. Mam filmik na ktorym izraelscy zolnierze kopia powalonych na ziemie rabinow w synagodze. Jak widac antysemityzm jest nawet w Izraelu. Smutne.

Ostatnio edytowany przez spider-bialystok - 30-07-2006 o 01:06.
stary 30-07-2006, 01:05   #68
Lasooch
Użytkownik Forum

Lasooch's Avatar

Data dołączenia: 08 02 2006

Profesja: Master Sorcerer
Świat: Inferna
Poziom: 5x
Skille: nvm/nvm
Poziom mag.: 4x
Domyślny

Cytuj:
Atakowanie czolgu okupanta, ktory wjechal do ich wioski to terroryzm? Dla mnie to normalna postawa patriotyczna. I chociaz potepiam wysadzanie sie wsrod kobiet i dzieci, to nie nalezy zapominac kto jest okupantem, a kto okupowanym.
Tak, to jest patriotyczna postawa. Ale jeśli DZIECI rzucają koktajlami mołotowa w okupanta, to logiczne, że te dzieci TRZEBA w jakiś sposób unieszkodliwić, bo inaczej mogą takie dzieci całego okupanta rozj*bać wp*zdu. Chodzi o to, że jak same się pchają na wojnę (bo rzucając we wroga wybuchowym czymkolwiek pchają się do walki), to niech potem nie marudzą, że giną.

I ja nie popieram strzelania do dzieci. Ale przed dziećmi, które chcą Cię zabić, chyba musisz się bronić, nie?

Ostatnio edytowany przez Lasooch - 30-07-2006 o 01:06.
Lasooch jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 30-07-2006, 01:11   #69
spider-bialystok
Użytkownik Forum

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Lasooch
Tak, to jest patriotyczna postawa. Ale jeśli DZIECI rzucają koktajlami mołotowa w okupanta, to logiczne, że te dzieci TRZEBA w jakiś sposób unieszkodliwić, bo inaczej mogą takie dzieci całego okupanta rozj*bać wp*zdu. Chodzi o to, że jak same się pchają na wojnę (bo rzucając we wroga wybuchowym czymkolwiek pchają się do walki), to niech potem nie marudzą, że giną.

I ja nie popieram strzelania do dzieci. Ale przed dziećmi, które chcą Cię zabić, chyba musisz się bronić, nie?
Widziales jakich czolgow uzywa armia Izraela? Koktajl molotowa to dla nich nic -.- Same pchaja sie na wojne? Raczej walcza z agresorem.

Jak sadzisz, czy oni poczuja jakis koktajl molotowa..? -.-

Ostatnio edytowany przez spider-bialystok - 30-07-2006 o 01:16.
stary 30-07-2006, 01:14   #70
Lasooch
Użytkownik Forum

Lasooch's Avatar

Domyślny

Cytuj:
Widziales jakich czolgow uzywa armia Izraela? Koktajl molotowa to dla nich nic -.- Same pchaja sie na wojne? Raczej walcza z agresorem.
Dobra, koktajl mołotowa to może dla nich nic, ale chyba oczywiste, że nie będziesz siedział sobie w płonącym czołgu, tylko dlatego, że rzucają tymi koktajlami niepełnoletni?

I w normalnym kraju niepełnoletni nie walczą z agresorem. Tu coś jest nie tak. A co, jeśli izraelską piechotę nie-w-czołgu te dzieci potem obrzucą koktajlami mołotowa albo granatami?

I ja w ogóle nie popieram tej wojny... ale chodzi o to, że jeśli ktoś się pcha pod czołg, to logiczne, że jest ryzyko śmierci ;>

A Arabowie z Żydami walczą od zawsze, i tylko środki się zmieniają.
stary 30-07-2006, 01:26   #71
spider-bialystok
Użytkownik Forum

Domyślny

Cytuj:
I w normalnym kraju niepełnoletni nie walczą z agresorem. Tu coś jest nie tak. A co, jeśli izraelską piechotę nie-w-czołgu te dzieci potem obrzucą koktajlami mołotowa albo granatami?
Niepelnoletni Polacy takze walczyli z okupantami.

Cytuj:
I ja w ogóle nie popieram tej wojny... ale chodzi o to, że jeśli ktoś się pcha pod czołg, to logiczne, że jest ryzyko śmierci ;>
Ten czolg wjechal do ich wioski. Kto tu sie pcha?
Cytuj:
A Arabowie z Żydami walczą od zawsze, i tylko środki się zmieniają.
Odnosze wrazenie, ze masz nikla wiedze o tym konflikcie.
No i dla poprawy humorow

Niestety, poki w Izraelu rzadza nacjonalisci takie obrazki beda raczej tylko symboliczne

Ostatnio edytowany przez spider-bialystok - 30-07-2006 o 01:27.
stary 30-07-2006, 01:35   #72
Ashlon
Tibiaspy.com

Ashlon's Avatar

Data dołączenia: 10 11 2003
Lokacja: Wrocław

Domyślny

Cytuj:

Jak sadzisz, czy oni poczuja jakis koktajl molotowa..? -.-
Jesli czolg dostanie takim koktajlem w silnik, moze to spowodowac wybuch tegoz silnika (a zarazem i czolgu). Nie wspominajac o tym, ze temperatura w jego wnetrzu wzrasta o kilkanascie stopni.
Pytanie : dlaczego dzieci, ktore jawnie walcza, nie powinno sie zabijac?
stary 30-07-2006, 01:36   #73
Lasooch
Użytkownik Forum

Lasooch's Avatar

Domyślny

Cytuj:
Niepelnoletni Polacy takze walczyli z okupantami.
Racja, zapomniałem. Ale liczyli się z tym, że mogą zginąć. I zagraniczne media nie robiły z tego katastrofy.

Cytuj:
Ten czolg wjechal do ich wioski. Kto tu sie pcha?
Cóż, racja, ale jeśli mi na osiedle wjechałby powiedzmy czołg z Uzbekistanu to schowałbym się do piwnicy zamiast rzucać w niego czymkolwiek...

I oczywiście zapewne normalny Arab nie ma nic do normalnego Izraelczyka i na vice versa, dopóki sobie nie wchodzą w drogę. Ale co innego fanatycy. Bo kto nie będąc fanatykiem wysadza samego siebie? To już nie jest patriotyczna postawa i obrona ojczyzny. To nie jest normalne.
stary 30-07-2006, 02:17   #74
Caer
Użytkownik Forum

Caer's Avatar

Caer ma numer GG 6319946
Domyślny

@spider-bialystok:
Cytuj:
To nie jest terroryzm. Ale na pewno nie jest to normalne. TO jest terroryzm:

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Caer
Parę dni temu na posterunku granicznym w strefie Gazy kontrolowano 14 latka i jego rodzinę. 14-latek z okrzykiem "Allah Huakbar!" wysadził się w powietrze.
Cytuj:
Fak, no patrz jacy ci Amerykanie są zwyrodniali. Myślisz, że w innych wojnach nie było takich przypadków? To "normalne" w czasie wojny. Tak w ogóle, z tego co mi wiadomo, to "porządni" Irakijczycy nie doświadczają tego typu rzeczy. Dzieje się to głównie w więzeiniach, w których siedzą fanatycy.

Cytuj:
Ja ich raczej nazywam powstancam
Ciekawe czemu Polscy powstańcy nie wysadzali się w powietrze w środku niemieckich miast.

Cytuj:
Zdaje sie, ze Bush juz dawno oglosil zakonczenie wojny. Teraz trwa "wprowadzanie demokracji" (przez tortury, ponizenia i zabojstwa)
Tak, a Saddam "ustawiał" sobie państwo przy pomocy życzliwości i pomocy biednym. Chciałbym zwrócić twoją uwagę na to, iż Saddam mordował nawet członków własnej rodziny.

Cytuj:
Nie, wcale! Chlopie, ty czytales o skali zniszczen? Czy wierzysz w zapewnienia Busha o kwitnacej demokracji w Iraku?
Demokracja na pewno jeszcze nie kwitnie w Iraku. Ale za parę lat, Irak ma szansę na stanie się w miarę normalnym krajem.

Cytuj:
BTW. Mam filmik na ktorym izraelscy zolnierze kopia powalonych na ziemie rabinow w synagodze. Jak widac antysemityzm jest nawet w Izraelu. Smutne.
A czy na jednej z twoich ulubionych stron napisano o sytuacji w której się to zdarzyło? Jeśli to ten filmik, który ja widziałem (był puszczany w izraelskich mediach), działo się to w trakcie opuszczania Gazy przez Izraelczyków. Niektórzy żydzi ZA NIC nie chcieli się an to zgodzić, a Izrael stał na skraju wojny domowej. Owi rabini i inni wierni zabarykadowali się w synagodze na terenie Gazy i nie chcieli jej opuścić.

Cytuj:
Aktualnie najczęściej używanym przez Izraelczyków czołgiem jest Merkava. Mimo iż jest to jeden z najlepszych z czołgów świata (tak twierdzą żydzi, ja się na tym zbyt nie znam, ale wierzę ;-)), to takie koktajle mołotowa są w stanie wysadzić w powietrze jego silnik, a jeśli nawet do tego nie dojdzie, to temperatura wzrośnie o kilkanaście stopni, jak już pisał Nekromanta.
Tak a propos tego zdjęcia, co to dziecko robi przed tym czołgiem?

Cytuj:
Odnosze wrazenie, ze masz nikla wiedze o tym konflikcie.
Jasne, przecież żydzi i arabowie wcześniej żyli w zgodzie.

I żeby było jasne ;-)
Ja także nie jestem zwolennikiem tej wojny, wolałbym żeby jej nie było (co chyba logiczne z mojego punktu widzenia ), ale jak najbardziej rozumiem Izraelczyków.

Tak na marginesie. Na necie widać dużo komentarzy na temat "Izraelskiej propagandy". Szczerze mówiąc to nic takiego nie zauważyłem. Za to zauważyłem jak w Wiadomościach Maciej (?) Woroch opowiadał ze łzami w oczach o cierpieniach Libańczyków. Dlaczego nie pokażą tego konfliktu ze strony Izraela?;s
stary 30-07-2006, 10:05   #75
Matek
Użytkownik Forum

Matek's Avatar

Data dołączenia: 21 09 2004
Lokacja: Węgorzewo/Gdańsk

Matek ma numer GG 3933509
Domyślny

Och, jaki ten Izrael jest zly. Zabija dzieci, morduje kobiety a to wszystko imie walki z "terroryzmem"...

Jasne jest przeciez, ze powinnismy wspierac Libanczykow. Oni walcza, bo maja cel!!!! Oni walcza w imie allaha i nic nie jest wazne! Wielbimy libanczykow!!!

A wogole, konflikty sa ZLE.

"Miła, błagam, nie zrozum mnie źle
Kocham cię tak jak swoje przestworza pokochał wiatr"

Moj jogger
Matek jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 30-07-2006, 10:35   #76
spider-bialystok
Użytkownik Forum

Domyślny

Cytuj:
Fak, no patrz jacy ci Amerykanie są zwyrodniali. Myślisz, że w innych wojnach nie było takich przypadków? To "normalne" w czasie wojny. Tak w ogóle, z tego co mi wiadomo, to "porządni" Irakijczycy nie doświadczają tego typu rzeczy. Dzieje się to głównie w więzeiniach, w których siedzą fanatycy.
Tyle, ze to jest wojna o rope i kontrole kraju, zwyczajna agresja na suwerenny kraj (skad my to znamy?). Bush zapowiadal wprowadzenie porzadku i praworzadnosci, a sami Amerykanie uzywali w czasie inwazji zabronionej broni.

Cytuj:
Ciekawe czemu Polscy powstańcy nie wysadzali się w powietrze w środku niemieckich miast.
Nie chodzilo mi tu o terrorystow wysadzajacych sie w autobusach pelnych cywilow, ale o tych, ktorzy walcza kiedy obce wojsko wjezdza na ich teren.

Cytuj:
Tak, a Saddam "ustawiał" sobie państwo przy pomocy życzliwości i pomocy biednym. Chciałbym zwrócić twoją uwagę na to, iż Saddam mordował nawet członków własnej rodziny.
Fakt, Saddam byl dyktatorem i mial nieograniczona wladze ktora stosowal wobec kogos kto sie mu sprzeciwial, lecz przecietnemu Irakijczykowi lepiej zylo sie za Saddama, niz pod okupacja.

Cytuj:
Demokracja na pewno jeszcze nie kwitnie w Iraku. Ale za parę lat, Irak ma szansę na stanie się w miarę normalnym krajem.
Irak byl, jak na panstwo tamtego rejonu, w miare normalnym krajem. Jest wiele wiecej, w ktorych ludzie maja gorzej niz w Iraku za Saddama.

Cytuj:
Tak na marginesie. Na necie widać dużo komentarzy na temat "Izraelskiej propagandy". Szczerze mówiąc to nic takiego nie zauważyłem. Za to zauważyłem jak w Wiadomościach Maciej (?) Woroch opowiadał ze łzami w oczach o cierpieniach Libańczyków. Dlaczego nie pokażą tego konfliktu ze strony Izraela?;s
Przeciez propaganda w mediach masowych byla od zawsze, nie wiem czemu sie dziwisz :\.
Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Matek
Och, jaki ten Izrael jest zly. Zabija dzieci, morduje kobiety a to wszystko imie walki z "terroryzmem"...
Nie, poprostu Izrael okupuje kraj, ktory ma prawo do niepodleglosci, to chyba nie jest dobre?
stary 30-07-2006, 14:04   #77
AnElKa
Użytkownik Forum

AnElKa's Avatar

Data dołączenia: 31 10 2004
Lokacja: Braniewo

Stan: Aktywny Gracz
Imię: Raxilon
Profesja: Knight
AnElKa ma numer GG 3969326
Domyślny

Cytuj:
Bo nie mieli takich możliwości? Myślisz, że gdyby mieli taką możliwość by tego nie robili? Ofkors chyba, że ty ojczyzne uwazasz tylko za kraj w ktorym zyjesz. Patryiotyzm, czy to słowo Ci coś mówi?

Cytuj:
Bo do jasnej cholery za przeproszeniem nie Liban jest agresorem >.<.

A teraz spójrz na to ze strony NORMALNEGO obywatela Libanu?
Leży sobie na plaży chce odpocząć od tego całego stresu...A tu co? Checa...
Izraelscy żołnierze wpieprzają się na plaże i Cię zabijają...Ale przeciez oni robia to w imie walki z terroryzem chwała im za to!...

Mojego kolegi ojciec wyjechał do Libanu, przed wojną 3 dni po jego przyjeździe zaczęła się ta cała wojna... Cały czas przesiaduje w schronie...
Liban nie wyrządzi zbyt wielkich szkód tymi swoimi Katsyuschami (?)

Izreal bombarduje, żeby Liban "klęczał na kolanach" a później "dobije tylko leżącego"

Rozumiem obydwie strony jednak mimo wszystko uważam, że zabicie 2 izrealskich żołnierzy nie było warte tylu Libańskich żyć...

To by było na tyle.
stary 30-07-2006, 14:08   #78
Grue
Użytkownik Forum

Grue's Avatar

Grue ma numer GG 8009267
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez www.wp.pl
Polska na spotkaniu ws. misji w Libanie

Polska weźmie udział w organizowanym w Nowym Jorku w poniedziałek nieformalnym spotkaniu grupy państw, potencjalnych uczestników międzynarodowej wojskowej misji stabilizacyjnej w Libanie - poinformowało MSZ.

Jak napisano w komunikacie Ministerstwa Spraw Zagranicznych, "celem spotkania będzie omówienie możliwości utworzenia międzynarodowych sił stabilizacyjnych w południowym Libanie, skali operacji, zadań sił pokojowych oraz ich mandatu (w tym sposobu jego udzielenie przez ONZ)".

Link: TUTAJ
Do zobaczenia w Libanie

www.eclipse.net.pl

stary 30-07-2006, 14:38   #79
Lasooch
Użytkownik Forum

Lasooch's Avatar

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez AnElKa
Bo nie mieli takich możliwości? Myślisz, że gdyby mieli taką możliwość by tego nie robili? Ofkors chyba, że ty ojczyzne uwazasz tylko za kraj w ktorym zyjesz. Patryiotyzm, czy to słowo Ci coś mówi?
Co innego patriotyzm, a co innego rozp*erdalanie siebie samego, prawda? Ja siebie nie uważam za patriotę i dobrze mi z tym, Polska od jakiś 300 lat coraz bardziej schodzi na psy. Ale jeśli już miałbym walczyć w obronie kraju to nie zabijałbym siebie samego w pierwszej kolejności, wiesz?

Cytuj:
Katsyuschami (?)
Katiuszami. Po polsku prościej.

Cytuj:
Rozumiem obydwie strony jednak mimo wszystko uważam, że zabicie 2 izrealskich żołnierzy nie było warte tylu Libańskich żyć...
Oczywiście, że nie było. Ale przecież szanujący się kraj nie może pozwalać sąsiadom na zabijanie własnych żołnierzy, prawda?

Polacy np. pozwalali (dawno temu, nie pamiętam dokładnych dat, XVII wiek bodajże) Szwedom walczyć z Rosjanami na NASZYCH ziemiach, tym samym pozwalając dwóm sąsiadom NISZCZYĆ swój teren. Już wtedy Polska nie była szanującym się krajem. To tak jeszcze odnośnie patriotyzmu - jak kraj się nie szanuje, to ja go też nie muszę szanować.
stary 30-07-2006, 16:40   #80
Caer
Użytkownik Forum

Caer's Avatar

Caer ma numer GG 6319946
Domyślny

@Spider:
Cytuj:
Tyle, ze to jest wojna o rope i kontrole kraju, zwyczajna agresja na suwerenny kraj (skad my to znamy?).
A była jakaś wojna w której nie chodziło o pieniądze?;>

Cytuj:
Fakt, Saddam byl dyktatorem i mial nieograniczona wladze ktora stosowal wobec kogos kto sie mu sprzeciwial, lecz przecietnemu Irakijczykowi lepiej zylo sie za Saddama, niz pod okupacja.
Masz na myśli przeciętnych Irakijczyków, którzy podporządkowali się Saddamowi, żyli w ciągłym strachu (tak jak teraz), nie sprzeciwiali się swojemu Panu i Władcy? Bo jeśli się sprzeciwiali to dostawali kule w łeb. Spoko.

Cytuj:
Irak byl, jak na panstwo tamtego rejonu, w miare normalnym krajem. Jest wiele wiecej, w ktorych ludzie maja gorzej niz w Iraku za Saddama.
Gdzie?;p

Cytuj:
Przeciez propaganda w mediach masowych byla od zawsze, nie wiem czemu sie dziwisz :\.
Ja się nie tyle dziwie, co chce zwrócić waszą uwagę na to, że po stronie Izraela także giną cywile. Jeśli nie zginą od katiuszy, to od bomby.

@Anelka:
Cytuj:
Bo nie mieli takich możliwości? Myślisz, że gdyby mieli taką możliwość by tego nie robili? Ofkors chyba, że ty ojczyzne uwazasz tylko za kraj w ktorym zyjesz.
O czym ty do jasnej cholery pieprzysz?! Ja jestem polakiem. Jestem też patriotą. I moją ojczyzną jest Polska. Na jakiej podstawie wyciągnałeś tak idiotyczne wnioski?

Gdyby polacy wysadzali się w niemiekich miastach dla mnie nie byliby już powstańcami, lecz zwykłymi terrorystymi. Tak jak teraz arabusy.

Cytuj:
Patryiotyzm, czy to słowo Ci coś mówi?
Patryiotyzm nic mi nie mówi. Patriotyzm za to mówi mi dość sporo.

Cytuj:
A no nie było. Tyle że po ką cholere Hezbollah ich porwał? Widzisz w tym jakiś sens? Dobra, porwał ich, czemu ich nie oddał tym samym narażając życie ludzi o których się tak "troszczy"?

@Grue:
Cytuj:
Do zobaczenia w Libanie
Zapraszam do Tel Awiwu, jeśli będzie okazja ;>
Odpowiedz

Użytkowników czytających ten temat: 1 (zarejestrowanych: 0, gości: 1)

Zasady postowania