|
Notki |
O wszystkim i o niczym O tym wszystkim co nie pasuje gdziekolwiek indziej ;) |
![]() |
|
Opcje tematu |
![]() |
#61 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 31 10 2004
Lokacja: Braniewo
Stan: Aktywny Gracz
Imię: Raxilon
Profesja: Knight
![]() |
![]() Ehh, ile to się mówi o łamaniu prawa nuklearnego przez Iran...a teraz powiedzcie "Co robi min. USA i Izrael?" Izreal ma juz(!) 300 głowic atmowych liczby głowic w Ameryce, nie znam... Dojdzie do tego, że za Libanem ruszy Iran "pierdutnie" w Izreal z Izrealem pójdzie USA i w końcu wywiąrze się z tego III Wojna Światowa...Bądźmy realistami...
P.S Wspomnicie słowa Anelki ;]
|
![]() |
#62 |
Zbanowany
Data dołączenia: 06 02 2005
![]() |
![]() Odswiezajac temat.
Widac, ze znasz historie calego zajscia. Przytocze Ci pewna czesc. Najpierw historia Hezbollahu: Najpierw byla partyzantka Libanu, ktora powstala po masakrach izraelskich wojsk i oplacanych przez Izrael falang libanskich w 1982 r. Wtedy Hezbollah zaczelo sie mscic co doprowadzilo do uznania go przez (oczywiscie!) USA, Wlk Brytanie i Kanade organizacja terrorystyczna! Hezbollah przez 20 lat walczyl z okupantami(!) w poludniowej czescie Libanu. Okupantami byli Izraelczycy. Wtedy zaczely sie zamachy na ambasady, porwania samolotow, etc. Po wycofaniu sie wojsk z LIbanu w 2000 r. Hezbollah stal sie legalna oragnizacja zbrojna. Historia tej wojny jak widac zaczela sie juz 20 lat temu. Teraz zapoczatkowali ja wg gazet Libanczycy zabijajac 3 zolnierzy izraelskich, a wspomnial ktos o wybitych przez Izraelczykow cywilach na libanskiej plazy? O naruszaniu granic w kazdej sytuacji? Hezbollah w Libanie jest organizacja terrorystyczna tylko normalna jednostka wojskowa. A agresorem jest Izrael nie Liban. Cos dla fanow Izraela http://poland.indymedia.org/pl/2006/07/21986.shtml Dzieci Izraela "pozdrawiaja" Liban. |
![]() |
![]() |
![]() |
#63 | ||
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 15 01 2005
Lokacja: Łódź
![]() |
![]() Mogę ci pokazać zdjęcia książek z których młodzi arabowie uczą się czasów.
Zabiłem żyda. Zabijam żyda. Zabije żyda. Mogę znaleźć skan i ci pokazać, ale i tak tego nie odcyfrujesz ![]() Cytuj:
Wczoraj arabka szła z dzieckiem an ręku i w torbie w drugiej ręce. Żołnierz Izraelski chciał skontrolować co niesie w torbie (normalna procedura w Izraelu). Otworzył torbę. Kobieta i dziecko umarły. Żołnierz stracił rękę. Parę dni temu na posterunku granicznym w strefie Gazy kontrolowano 14 latka i jego rodzinę. 14-latek z okrzykiem "Allah Huakbar!" wysadził się w powietrze. Jaką masz pewność, że na plaży byli cywile? Dopóki nie pomieszkasz tu parę lat, nie zrozumiesz sytuacji. Dlaczego wśrod arabów jest tyle ofiar wśród dzieci? Izraelski czołg wjechał do jednej z wiosek w południowym Libanie. Podczas gdy rodzice siedzieli w domach, młodzi arabowie w wieku 13-18 lat (ok. 20 ich było) wyszli na ulicę i zaczęli rzucać w czołg kamieniami. Potem poleciały "koktajle mołotowa". Tutaj nawet dzieci są terrorystami. Cytuj:
Tak btw. dlaczego wśród Izraelczyków jest tak mało ofiar? W KAŻDYM (ale to w każdym!) domu znajdują się schrony. Na północy Izraela pozostało naprawdę niewiele ludzi, a i oni cały czas siedzą w schronach.
![]() |
![]() |
![]() |
#64 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 16 06 2005
Lokacja: Poznań - Rataje
![]() |
![]() ![]() ![]() bez komentarza ... @Caerlionne Mniej wiecej wiem jak to wygląda z Arabami, mój stary był w Afganie i Iraku, a kuzyn w Iraku i troche mi opowiedzieli jak tam jest i jacy są ludzie. Oni już sie rodzą terrorystami... Pozdrawiam GRu Edit: Jak chcecie sobie pooglądać ciekawe fotki to zapraszam tutaj: http://www.militaryphotos.net/forums...ad.php?t=72073 ...
<Take a look inside my head, do you see how I feel, 'cos I'm a freak dirty rocker with sex appeal, 'cos I will take your drugs, and I'll get you high, 'cos I'm a freak dirty rocker, and i'll make you fly>
-- Mitsubishi Eclipse Klub Polska -- www.eclipse.net.pl Ostatnio edytowany przez Grue - 30-07-2006 o 00:18. |
![]() |
![]() |
![]() |
#65 | ||
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 06 05 2004
Lokacja: Bialystok
Stan: Niegrający
Gildia: Moonblades
Świat: Refugia
|
![]() Cytuj:
Cytuj:
![]() Ostatnio edytowany przez spider-bialystok - 30-07-2006 o 00:26. |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#66 | |
Użytkownik Forum
![]() |
![]() Cytuj:
![]() Pozdrawiam
<Take a look inside my head, do you see how I feel, 'cos I'm a freak dirty rocker with sex appeal, 'cos I will take your drugs, and I'll get you high, 'cos I'm a freak dirty rocker, and i'll make you fly>
-- Mitsubishi Eclipse Klub Polska -- www.eclipse.net.pl |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#67 | ||||||
Użytkownik Forum
|
![]() Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
BTW. Mam filmik na ktorym izraelscy zolnierze kopia powalonych na ziemie rabinow w synagodze. Jak widac antysemityzm jest nawet w Izraelu. Smutne.
![]() Ostatnio edytowany przez spider-bialystok - 30-07-2006 o 01:06. |
||||||
![]() |
![]() |
![]() |
#68 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 08 02 2006
Profesja: Master Sorcerer
Świat: Inferna
Poziom: 5x
Skille: nvm/nvm
Poziom mag.: 4x
|
![]() Cytuj:
I ja nie popieram strzelania do dzieci. Ale przed dziećmi, które chcą Cię zabić, chyba musisz się bronić, nie?
Ostatnio edytowany przez Lasooch - 30-07-2006 o 01:06. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#69 | |
Użytkownik Forum
|
![]() Cytuj:
Jak sadzisz, czy oni poczuja jakis koktajl molotowa..? -.- ![]()
![]() Ostatnio edytowany przez spider-bialystok - 30-07-2006 o 01:16. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#70 | |
Użytkownik Forum
|
![]() Cytuj:
I w normalnym kraju niepełnoletni nie walczą z agresorem. Tu coś jest nie tak. A co, jeśli izraelską piechotę nie-w-czołgu te dzieci potem obrzucą koktajlami mołotowa albo granatami? I ja w ogóle nie popieram tej wojny... ale chodzi o to, że jeśli ktoś się pcha pod czołg, to logiczne, że jest ryzyko śmierci ;> A Arabowie z Żydami walczą od zawsze, i tylko środki się zmieniają.
![]() |
![]() |
![]() |
#71 | |||
Użytkownik Forum
|
![]() Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
No i dla poprawy humorow ![]() Niestety, poki w Izraelu rzadza nacjonalisci takie obrazki beda raczej tylko symboliczne
![]() Ostatnio edytowany przez spider-bialystok - 30-07-2006 o 01:27. |
|||
![]() |
![]() |
![]() |
#72 | |
Tibiaspy.com
Data dołączenia: 10 11 2003
Lokacja: Wrocław
|
![]() Cytuj:
Pytanie : dlaczego dzieci, ktore jawnie walcza, nie powinno sie zabijac?
![]() |
![]() |
#73 | ||
Użytkownik Forum
|
![]() Cytuj:
Cytuj:
I oczywiście zapewne normalny Arab nie ma nic do normalnego Izraelczyka i na vice versa, dopóki sobie nie wchodzą w drogę. Ale co innego fanatycy. Bo kto nie będąc fanatykiem wysadza samego siebie? To już nie jest patriotyczna postawa i obrona ojczyzny. To nie jest normalne.
![]() |
![]() |
![]() |
#74 | |||||||||
Użytkownik Forum
![]() |
![]() @spider-bialystok:
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Tak a propos tego zdjęcia, co to dziecko robi przed tym czołgiem? Cytuj:
I żeby było jasne ;-) Ja także nie jestem zwolennikiem tej wojny, wolałbym żeby jej nie było (co chyba logiczne z mojego punktu widzenia ![]() Tak na marginesie. Na necie widać dużo komentarzy na temat "Izraelskiej propagandy". Szczerze mówiąc to nic takiego nie zauważyłem. Za to zauważyłem jak w Wiadomościach Maciej (?) Woroch opowiadał ze łzami w oczach o cierpieniach Libańczyków. Dlaczego nie pokażą tego konfliktu ze strony Izraela?;s
![]() |
![]() |
![]() |
#75 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 21 09 2004
Lokacja: Węgorzewo/Gdańsk
![]() |
![]() Och, jaki ten Izrael jest zly. Zabija dzieci, morduje kobiety a to wszystko imie walki z "terroryzmem"...
Jasne jest przeciez, ze powinnismy wspierac Libanczykow. Oni walcza, bo maja cel!!!! Oni walcza w imie allaha i nic nie jest wazne! Wielbimy libanczykow!!! A wogole, konflikty sa ZLE.
![]() |
#76 | ||||||
Użytkownik Forum
|
![]() Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
![]() |
![]() |
#77 | ||
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 31 10 2004
Lokacja: Braniewo
Stan: Aktywny Gracz
Imię: Raxilon
Profesja: Knight
![]() |
![]() Cytuj:
Cytuj:
A teraz spójrz na to ze strony NORMALNEGO obywatela Libanu? Leży sobie na plaży chce odpocząć od tego całego stresu...A tu co? Checa... Izraelscy żołnierze wpieprzają się na plaże i Cię zabijają...Ale przeciez oni robia to w imie walki z terroryzem chwała im za to!... Mojego kolegi ojciec wyjechał do Libanu, przed wojną 3 dni po jego przyjeździe zaczęła się ta cała wojna... Cały czas przesiaduje w schronie... Liban nie wyrządzi zbyt wielkich szkód tymi swoimi Katsyuschami (?) Izreal bombarduje, żeby Liban "klęczał na kolanach" a później "dobije tylko leżącego" Rozumiem obydwie strony jednak mimo wszystko uważam, że zabicie 2 izrealskich żołnierzy nie było warte tylu Libańskich żyć... To by było na tyle.
![]() |
![]() |
#78 | |
Użytkownik Forum
![]() |
![]() Cytuj:
![]()
-- Mitsubishi Eclipse Klub Polska -- www.eclipse.net.pl |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#79 | |||
Użytkownik Forum
|
![]() Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Polacy np. pozwalali (dawno temu, nie pamiętam dokładnych dat, XVII wiek bodajże) Szwedom walczyć z Rosjanami na NASZYCH ziemiach, tym samym pozwalając dwóm sąsiadom NISZCZYĆ swój teren. Już wtedy Polska nie była szanującym się krajem. To tak jeszcze odnośnie patriotyzmu - jak kraj się nie szanuje, to ja go też nie muszę szanować.
![]() |
![]() |
![]() |
#80 | ||||||||
Użytkownik Forum
![]() |
![]() @Spider:
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
@Anelka: Cytuj:
Gdyby polacy wysadzali się w niemiekich miastach dla mnie nie byliby już powstańcami, lecz zwykłymi terrorystymi. Tak jak teraz arabusy. Cytuj:
Cytuj:
@Grue: Cytuj:
![]() |
![]() |