Jesteś tu: Tibia.pl / Forum

Wróć   Forum Tibia.pl > Dla początkujących > Profesje

Notki

Profesje Rycerz, paladyn, czarodziej czy może druid? Wszelkie wywody na temat profesji znajdziesz w tym dziale.

Odpowiedz

Opcje tematu
stary 01-01-2007, 18:31   #61
goburu
Zbanowany

Data dołączenia: 14 12 2006
Lokacja: Liberty Bay

Stan: Aktywny Gracz
Profesja: Master Sorcerer
Świat: PvP
Poziom: 90
Skille: po co??
Poziom mag.: 56
Domyślny

Cytuj:
Mint - ta biegaj z nim za archerami, a ciekawe jak zabijesz maga
Maga zabije z quagmire roda a za archerami moge biegac bo i tak w sumie niewiele robią. (oczywiscie nie przez caly ekran ale przez pół to spokojnie, zwłaszcza w przedziale 50-60 lvl z bohami) Trzeba co prawda nosic ze soba 2 rody ale nie jest to az tak bardzo uciążliwe, bo mało wążą.
Cytuj:
guardy - mowilem zeby bylo oplacalnie, a nie co dwa hity manas -.-
Mam vampire shield + crown set i mi się opłaca, rzadko mnie guard hita a ja jego za każdym razem. Zawsze staram się tak stawać żeby atakował mnie na raz tylko jeden.
Cytuj:
o taa dsy, z niewidka napewno oplacalnie
Cytuj:
Z tego wszystkiego najbardziej ciekawi mnie jak ci sie DSy zawracaja (rozumiem ze na niewidce) bo nawet mi sie nie zwracaja, a mam srednia hitow podobno do tempesta, moze troszke nizsza, ale za to bolt mniej kosztuje od strzalu z tempesta
A gdzie ja napisałem, że z niewidką? Bez niewidki bardziej sie oplaca, co prawda jest spore ryzyko smierci (podobnie jak na dragach) ale to nie zmienia faktu ze wychodze na niewielki plus. (40 many na 60 lvlu daje średnio około 100 życia, bardziej się to opłaca niż wywalać całe 440 many na niewidkę co 200 sekund, DS to nie jest znowu jakiś super mastah potwór ktory wali comba po 200, niby z niewidką można byłoby expić dużo szybciej ale to jest tylko czysta teoretyka ponieważ spawny DS'ów na facc area są dość wolne i druid z tempestem zabija DS'y wyraźnie szybciej niż się respią)
Cytuj:
roty, ghule, larvy, orki, valkirie, amazonki trolle, krokodyle? Co, tak malo sensownych potworow na ktore mozna chodzic ze wrzucales byle co?
Powrzucałem również słabe potwory bo dobre są czasami zajęte i nie ma gdzie expić.

Ostatnio edytowany przez goburu - 01-01-2007 o 18:44.
goburu jest offline   Odpowiedz z Cytatem

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stary 01-01-2007, 19:38   #62
Piotrek Marycha
Użytkownik Forum

Piotrek Marycha's Avatar

Data dołączenia: 16 02 2006
Lokacja: Legionowo

Stan: Niegrający
Imię: Dobrzejszy
Profesja: Paladin
Gildia: ';..;'
Świat: Xerena
Poziom: 64
Skille: 81
Poziom mag.: 16
Piotrek Marycha ma numer GG 7952466
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez goburu Pokaż post
Maga zabije z quagmire roda a za archerami moge biegac bo i tak w sumie niewiele robią. (oczywiscie nie przez caly ekran ale przez pół to spokojnie, zwłaszcza w przedziale 50-60 lvl z bohami) Trzeba co prawda nosic ze soba 2 rody ale nie jest to az tak bardzo uciążliwe, bo mało wążą.

Mam vampire shield + crown set i mi się opłaca, rzadko mnie guard hita a ja jego za każdym razem. Zawsze staram się tak stawać żeby atakował mnie na raz tylko jeden.

A gdzie ja napisałem, że z niewidką? Bez niewidki bardziej sie oplaca, co prawda jest spore ryzyko smierci (podobnie jak na dragach) ale to nie zmienia faktu ze wychodze na niewielki plus. (40 many na 60 lvlu daje średnio około 100 życia, bardziej się to opłaca niż wywalać całe 440 many na niewidkę co 200 sekund, DS to nie jest znowu jakiś super mastah potwór ktory wali comba po 200, niby z niewidką można byłoby expić dużo szybciej ale to jest tylko czysta teoretyka ponieważ spawny DS'ów na facc area są dość wolne i druid z tempestem zabija DS'y wyraźnie szybciej niż się respią)

Powrzucałem również słabe potwory bo dobre są czasami zajęte i nie ma gdzie expić.
1: oczywiscie, 60 lvl bedzie w mint expic, gz normalnie
2: moze i masz tu racje, ale badzmy realistami, raczej malo drutów bedzie mialo takie eq przed 50 lvl
3: ta exura sio co kazdy hit dsa, gz za oplacalnosc
4: a tak przepraszam, ja tez jak mam tomby i dragi zajete to ide expic na krokodylach i trollach....
stary 01-01-2007, 19:53   #63
goburu
Zbanowany

Domyślny

Cytuj:
1: oczywiscie, 60 lvl bedzie w mint expic, gz normalnie
1: oczywiscie, 100 knight bedzie w cyclo expic, gz normalnie
Cytuj:
2: moze i masz tu racje, ale badzmy realistami, raczej malo drutów bedzie mialo takie eq przed 50 lvl
c-arm kosztuje mniej niż blue robe (ktory jest w wiekszości poradników rekomendowany dla druida już na 30 lvlu), a zamiast crown legsów można nosić knight legsy ktore mają tyle samo arma i są znacznie tańsze (ja crown zlootowałem z hero i dlatego noszę)
Cytuj:
3: ta exura sio co kazdy hit dsa, gz za oplacalnosc
Nie co każdy tylko średnio co dwa.
Cytuj:
4: a tak przepraszam, ja tez jak mam tomby i dragi zajete to ide expic na krokodylach i trollach....
Knight nawet mając 100 lvl expi na shitach i jakoś nie narzeka.

Ostatnio edytowany przez goburu - 01-01-2007 o 19:57.
stary 01-01-2007, 20:23   #64
maciek_92
Użytkownik Forum

maciek_92's Avatar

Data dołączenia: 10 06 2006
Lokacja: Szczecin

Profesja: Elite Knight
Świat: Celesta
Poziom: 65+
Skille: 75/70+
Poziom mag.: 6
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Piotrek Marycha Pokaż post
To juz tylko zalezy od servera, bo np na takiej candi co b-robe chodzi po 30+k to masz racje ale na wiekszosci swiatow pvp i straych non-pvp to takie eq mozna juz miec na 30 lvl (o ile dobrze kombinuje i ci chodzi o c seta) dla przykladu ja na 41 lvl ma demonke, g arma, rh, bohy, tempest, volcanic, quagmire rod, k legsay i p-ammy. Wystarczy tylko troche uhow porobic i to nie bedzie problem.

@topic
Juz moi poprzednicy sie wypowiedzieli na temat druida bez PACC i ja sie dolaczam do tych co twierdza ze bardziej sie oplaca druta niz sorca na FACCu, Ja bez PACCa wbilem 41 lvl i mi sie nawet przyjemnie gra za darmo i nawet w planach nie mam kupna Premmium.

p0zdr0
stary 01-01-2007, 20:29   #65
goburu
Zbanowany

Domyślny

Cytuj:
To juz tylko zalezy od servera, bo np na takiej candi co b-robe chodzi po 30+k to masz racje ale na wiekszosci swiatow pvp i straych non-pvp to takie eq mozna juz miec na 30 lvl (o ile dobrze kombinuje i ci chodzi o c seta) dla przykladu ja na 41 lvl ma demonke, g arma, rh, bohy, tempest, volcanic, quagmire rod, k legsay i p-ammy. Wystarczy tylko troche uhow porobic i to nie bedzie problem.
Szybciej byś zarobił expiąc na czymkolwiek.

@topic
Oczywiście sorc na faccu jest lepszy od druida na faccu ale druidem też da się grać i nie jest wcale tak ciężko jak wam sie wydaje, wystarczy tylko umieć grać.
stary 01-01-2007, 22:06   #66
Frapper
Użytkownik Forum

Frapper's Avatar

Data dołączenia: 17 12 2005
Lokacja: Funreal World
Wpisy bloga: 1

Frapper ma numer GG 1002880
Domyślny

Umacniasz mnie w twierdzeniu , ze wrociles, panie posioner.

http://mroziak.blogspot.com/
Pierwszy uzytkownik ktory reportuje wlasne posty.

<Tompior> ale najlepsze z kont evana
<Tompior> Rothes_pompowacz_arbuzuw
Frapper jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 02-01-2007, 16:35   #67
goburu
Zbanowany

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Frapper Pokaż post
Umacniasz mnie w twierdzeniu , ze wrociles, panie posioner.
Poisoner byl bezgarnicznym wielbicielem knighta i uwazal go za najlepszą profesja a ja mam dokladnie odwrotne zdanie wiec nawet mnie do niego nie przyrównuj.
stary 03-01-2007, 22:18   #68
Natorin
Użytkownik Forum

Natorin's Avatar

Data dołączenia: 03 01 2007

Stan: Na Emeryturze
Profesja: Elder Druid
Świat: eTER
Poziom: 70+
Poziom mag.: 50
Natorin ma numer GG 6923047
Domyślny

moim zdaniem bez pacca nieoplaca sie grac ani dla druida ani dla sorca, poniewaz... Tracą wiele czarow<zalamka> trudniej im sie expi<wszystko wiecznie zajete>
Ja osobiscie kupilem pacca na 13 lvlu i naprawde ulatwia to sprawe w 2 dni 24 lvl promocje i runki klepie bo narazie niemam czasu expic
27lvl monk i na tomby
35lvl+ 2 dsy i na necro<moze sie pofarci...boh's...>
Natorin jest offline   Odpowiedz z Cytatem
Odpowiedz

Użytkowników czytających ten temat: 1 (zarejestrowanych: 0, gości: 1)

Zasady postowania