![]() |
#61 |
Zbanowany
Data dołączenia: 24 12 2005
Stan: Aktywny Gracz
Imię: Thy slayer
Profesja: Rookstayer
Świat: Candia
Poziom: 9
![]() ![]() |
![]() Bandama *.PNG
![]() Bandama *.PNG po konwersji na *.JPG, Powtórnej konwersjii na *.PNG i pokolorowaniu tła na 1 kolor. ![]() Która lepsza? |
![]() |
![]() |
|
![]() |
#62 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 02 01 2005
|
![]() roznica mala, ale ta druga chyba lepsza, ale tylko dlatego ze jest troszke przyciemniona. sprobuj narysowac pofaldowania materialu, bo na razie to taki czepek wyszedl ;P no ale checi sie zawsze licza. cwicz dalej.
a ten no napis to mi sie podoba, ale nie znam sie na tym programie. jak na mnie pare minut roboty to za malo zeby praca byla dobra, dluzej robiona praca jest zazwyczaj ladniejsza. staraj sie troszke siedziec na tym co robisz a efekt bedzie lepszy pewnie. 3maj sie. |
![]() |
![]() |
![]() |
#63 |
Zbanowany
![]() ![]() |
![]() Znalazłem Flasha MX 6.0 po angielsku (thx 4 mike_p), więc będzie trochę grafik wektorowych
Zaczynamy! Odkryłem ciekawy sposób rysowania "prymitywnych kształtów" oto i mierne efekty: Klik! (nie wyłączać po pierwszej pracy, jest tu tylko dlatego, że jestem zbyt leniwy żeby ją skasować ![]() Z totalnych nudów porobiłem parę prostych (w większości) shurikenów . IMO niektóre z nich są nawet ładne. Klik! Obrazki zmieniają się co 5 sekund Powiedzcie, co mi lepiej wychodzi? Ostatnio edytowany przez Celoz - 26-12-2006 o 02:06. |
![]() |
![]() |
![]() |
#64 |
Zbanowany
![]() ![]() |
![]() Prosto z pieca!
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#65 |
Zbanowany
|
![]() Chodzi o pracę, którą włożyłeś w to i o efekt. Ludzie doceniają coś co samo za siebie mówi "mój autor przesiedział nademną łącznie 58 godzin". Jak widzę prace np. Blacko, chociażby jego jedną z ostatnich - Druidzi to od razu widzę, że chłopak siedział z kompletem 15 ołówków nad czymś bardzo dużo czasu. Nie chodzi o sam efekt, bo w Photoshopie osiągniesz go po kilku kliknięciach myszką. Kształć się w kierunku rysowniczym równolegle z kierunkiem komputerowej grafiki. To pożal się Boże miasto to tragedia. Nie rysuj miast i krajobrazów tylko postacie, bo na tym się najszybciej nauczysz wielu rzeczy jak skuteczne cieniowanie.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#66 |
Użytkownik Forum
|
![]() Malutka rada. Pixelarty beda lepiej wychodzic jesli beda "czystsze". Chodzi mi o to ze widac na nich tak jakby mgielke, sa takie zamazane. Mam pytanie: na jakim serverze je zapisujesz?
![]() |
#67 |
Zbanowany
![]() ![]() |
![]() @up:
Imageshack @all: Komentować siga , siedziałem nad nim z 5 godzin doliczając zwiechy laptopa, przełączanie okienek Tibii, flasha i dłubanie w nosie ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#68 |
Zbanowany
![]() ![]() |
![]() ![]() Szybki rysunek robiony z nudów, ale trzeba przyznać, że jest dość ładny ![]() Ostatnio edytowany przez Celoz - 30-12-2006 o 02:38. |
![]() |
![]() |
![]() |
#69 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 15 08 2006
![]() |
![]() Mazniecie kilka razy pedzlem z zmienieniem kolorow ^^'
![]() |
#71 |
Użytkownik Forum
|
![]() Mam szczera nadzieje ze tak.
![]() |
#73 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 30 04 2006
Lokacja: Tu, i tam...
Imię: Spidi Rookstayer
Świat: Askara
Poziom: 11
Skille: 17/19
Poziom mag.: 0!
|
![]() Bardzo ładne graficzki. Mi się podobają (zwłaszcza, że ostatnio sam zacząłem coś tworzyć
![]() ![]()
![]() |
#74 |
Użytkownik Forum
|
![]() Visitor tdk brk 2
![]() |
#75 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 15 11 2005
Lokacja: Przemyśl
Stan: Na Emeryturze
Imię: Tomaros Stonefist
Profesja: Knight
Gildia: Royal Black Feathers
Świat: Celesta
Poziom: 22
Skille: 65/65
Poziom mag.: 4
![]() |
![]() To była lekka przesada
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#76 |
BadBoy
Data dołączenia: 10 08 2005
Lokacja: unknown
Wpisy bloga: 2
Stan: Na Emeryturze
Świat: PL
![]() |
![]() Mi tam nic nie wpadło w oko. Widać, że masz 13 lat, a ta ostatnia praca? Stary leżysz i jeszcze "sie" kopiesz. No sorry tak ja to widze :/
![]() |
![]() |
#77 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 24 06 2006
Imię: Luckasik of Sanok
Profesja: Knight
Świat: Zanera
Skille: 37/32
Poziom mag.: 2
![]() |
![]() Celoz, ja zrobiłem coś takiego: skopiowalem kilka pracek Pana i Władcy i powiększyłem w paincie, po tym moja pierwsza praca wyglądała tak:
![]() Po tym Pan i Władca powiedział co robie źle i moja dróga praca wyglądała tak: ![]() A moja trzecia była już taka: ![]() I doszedłem do wniosku, że trzeba zobaczyć jak robią to inni, umieścić w temacie "pierwsze grafiki" lub innym, (ale nie zakładać nowego bo tylko zaśmieca), zaczekać, jak ktoś to oceni i powie co robisz źle zrobić to jeszcze raz ale popraić swoje błędy, potem będzie ci szło coraz lepej ![]() Chodzi mi o pixelarty, moja ocena 5/10
![]() Ostatnio edytowany przez blontmatys - 11-01-2007 o 15:04. |
![]() |
![]() |
![]() |
#78 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 15 08 2006
![]() |
![]() Cytuj:
Druga praca najlepsza. Trzecia nawet bylaby spoko, gdyby na jednopixelowej sciance obie strony topora sie nie utrzymywaly. Zgodze sie tak z toba. Mnie uczyl Majin Vegeta, i nawet fajne mi wychodza ^^. Celoz... Twoje pixelatry sa... jakby to powiedziec... kiepskie? 4/10
![]() |
![]() |
#79 |
Użytkownik Forum
|
![]() Ludzie, to galeria Celoza!
![]() |
#80 |
Zbanowany