Jesteś tu: Tibia.pl / Forum

Wróć   Forum Tibia.pl > Inne > RPG

Notki

RPG Wszystko o grach RPG i cRPG, czy może MMORPG.

Zamkniety temat.

Opcje tematu
stary 10-01-2008, 16:18   #781
Bluray
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 30 08 2007
Lokacja: Outland
Wpisy bloga: 2

Stan: Na Emeryturze
Profesja: Rookstayer
Bluray ma numer GG 9804717
Domyślny

Cytuj:
Belfy uciekł z sojuszu, ze względu na to jak były tam traktowane - kampania FT idealnie to pokazuje.
Blood Elfy zostały wyrzucone z sojuszu przez Wielkiego Lorda Garithosa i skazane na śmierć, jednak udało im się uciec /pech /

Cytuj:
Aha - te zwierzaki są bardziej ludzkie od alliance.
For the horde pfff Tauren bardziej ludzki niż człowiek

Cytuj:
Bo do Hordy trzeba dorosnąć.
Od razu każdy dorosły będzie się pchał do grania mutantem ...
Prawie wszystkich których znam tak powyżej 20 grają alliance, bo dla nich wydaje się śmieszna granie takimi bestiami. Kiedyś jak byłem mały i pogrywałem wara1, wara2 to mój tata się ze mnie naśmiewał że gram jakimiś groteskowymi dziwakami. On zawsze ludzimi

Cytuj:
pf... Nikt nie ma konszachtów z demonami, chyba że mówisz o warlockach. Demony są tutaj znienawidzone.
A Kael'thas Sunstrider i te krwawe elfy co z nim za portal przelazły? Żywienie się magiom demonów i inne... I nie mów mi że tamte ze SC są dobre bo one desperacko próbują dołączyć się do Kaela.

Cytuj:
Nelfy to prawdziwe elfy? We wszystkich mitologiach, w tej nie inaczej Nelfy to jest odłam Elfów (High Elves, które stały się blood Elfami). Poczytaj o Sunwell, to zrozumiesz.
Dla twojej świadomości czytałem wszystkie książki, grałem we wszystkie warcraty(i je tłumaczyłem) więc taki cwaniaczek jak ty co tylko jedną książeczkę przeczytał nie będzie mi tu mędrkował.

We wszystkich mitologiach? Warcraft to nie są wszystkie mitologie, u nich były pierwsze Nocne Elfy, a BE to NE które wyznaczyła sobie Azhara, po wybuchu Studni Wieczności zostali wygnani za Wielkie Morze. Tam dotarli do krain trolli z Amani i nazwali się wysokimi elfami. Ponieważ moc studni już na nich nie działała zmniejszył się ich wzrost, skóra stała się blada i zaczęli popadać w choroby.

Cytuj:
Nie, nie, nie to idzie tak. Na poczatku byly wysokie elfy czyli chyba w jezyku elfickim queldorei z ktorych to wywodzą sie nocne elfy jednak pozostalo pare zwyklych wysokich elfow nazywanych wsrod nocnych elfow,
Pozwól że trochę przybliżę ci historię warcrafta, gdzieś koło 10tys. lat temu nad brzegiem Studni Wieczności osadziła się grupka nocnych humanoidow, budowali oni przy niej swoje prymitywne budowle, jednak moc studni zaczęła na nich działać, stali się wyżsi, mądrzejsi. Zaczęły więc powstawać coraz piękniejsze świątynie i miasta. Zwali się oni Nocnymi Elfami w ich języku Kaldorei czyli dzieci gwiazd. Ich królowa Azhara wybrała sobie część Kaldorei którzy mieli być najbliżej królowej, nazwała ich Wysokourodzonymi lub Quel'dorei. Wykorzystywali oni magię studni co zwróciło uwagę Sargerasa. Zaczęła się wojna z demonami. po wybuchu Studni Wieczności zostali wygnani za Wielkie Morze. Tam dotarli do krain trolli z Amani i nazwali się wysokimi elfami. Ponieważ moc studni już na nich nie działała zmniejszył się ich wzrost, skóra stała się blada i zaczęli popadać w choroby.

Cytuj:
odłączyly i przylaczyly do hordy gdzie zostaly potraktowane bardzo dobze zwlaszcza ze strony Thralla
Zostały wyrzucone przez Garithosa i skazane na śmierć, jednak udało im się uciec. Pomimo że Thrall i przywódca taurenów Cairne Bloodhoof otwarcie potępili metody(czyli wykorzystywanie naaru) działania krwawych elfów, dostrzegli oni strategiczną wartość ich Palaynów lub jak się nazwali Krwawych Rycerzy

Chociaż w niektórych wsiach nadal jest kilka BE np. związek człowieka Rhonina z BE Vereesa'ą

Ostatnio edytowany przez Bluray - 10-01-2008 o 16:28.
Bluray jest offline  

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stary 10-01-2008, 17:07   #782
Vrael
Użytkownik Forum

Vrael's Avatar

Data dołączenia: 06 02 2006
Lokacja: Poznan

Profesja: Elder Druid
Świat: Arcania
Domyślny

Nic dodać nic ująć : )
Vrael jest offline  
stary 10-01-2008, 20:16   #783
eerion
CS Tibia.pl Team

eerion's Avatar

Data dołączenia: 29 08 2003
Lokacja: Utopia

Stan: Niegrający
eerion ma numer GG 4323111
Domyślny

Cytuj:
Blood Elfy zostały wyrzucone z sojuszu przez Wielkiego Lorda Garithosa i skazane na śmierć, jednak udało im się uciec /pech /
Aha. I uważasz zachowanie Garithosa i to co robił za słuszne?

Cytuj:
For the horde pfff Tauren bardziej ludzki niż człowiek
Jak przestaniesz patrzeć na grafikę i zagłębisz się w świat, to może to zrozumiesz.

Cytuj:
Od razu każdy dorosły będzie się pchał do grania mutantem ...
Jeśli nazywasz hordzistów mutantami, to bądź przynajmniej szczery i nazwij też takowymi wszystkich aliantó poza ludźmi.
A i u ludzi mutantami są też wszyscy rouge i casterzy, którzy całe życie siedzieli przy ksiegach/okradali na ulicy a biceps mają jak bochen chleba

Cytuj:
Prawie wszystkich których znam tak powyżej 20 grają alliance,
Nie powiedziałem, że wszyscy starsi grają alliancem.
Jak u was wszyscy grają aliantami, to zresztą chcąc nie chcąc nowi też tak zaczynają.

Cytuj:
bo dla nich wydaje się śmieszna granie takimi bestiami.
Niech będzie. Nie narzucam ich kryteriow, ale od razu widać, że są płytkie (nie okłamujmy się)

Cytuj:
Kiedyś jak byłem mały i pogrywałem wara1, wara2 to mój tata się ze mnie naśmiewał że gram jakimiś groteskowymi dziwakami.
Groteskowymi pikselami

Cytuj:
On zawsze ludzimi
Tak jest zawsze ze starszymi ludźmi, którzy nie wychowali się w epoce gier. Nie zagłębiają się w tematykę, itd. Wiem to choćby jak widziałem jak mój starszy patrzył czasami czym gram.

Cytuj:
A Kael'thas Sunstrider i te krwawe elfy co z nim za portal przelazły?
Nie wiem czy zauważyłeś, ale oni zdradzili swoich pobratymców. Tak samo jak Dreanei, którzy dołączyli do Illydana, oraz po trochu z każdej rasy dołączając do czcicieli burning legionu i innych grup.

Cytuj:
I nie mów mi że tamte ze SC są dobre bo one desperacko próbują dołączyć się do Kaela.
Jakbys poanalizował historię (wystarczy czytać odpowiednie chainy jak się gra) - Belfy żyjace w Azeroth nie mają zbytnio informacji o tym co się dzieje w Outlandzie i nie wiedzą o zdradzie Kael'Thasa. Dopiero na miejscu się o tym dowiadują i otwarcie stają przeciw niemu (Scryersi oraz pojedyncze osady pod juryzdykcją SC)

Cytuj:
Dla twojej świadomości czytałem wszystkie książki, grałem we wszystkie warcraty(i je tłumaczyłem) więc taki cwaniaczek jak ty co tylko jedną książeczkę przeczytał nie będzie mi tu mędrkował.
3 książki. Pierwsza i druga cześć warcrafta opowiada o wojnie między ludźmi a orkami,w ięc chyba ona ma guzik do historii blood elfów. Wiem, że starasz sie za wszelką cenę podbudować swój autorytet (wymieniając) i obalić mój (cwaniaczek, czy zdrobnienie o negatywnym znaczeniu - książeczkę, mędrkował), ale może mów konkrety na temat.

Cytuj:
We wszystkich mitologiach? Warcraft to nie są wszystkie mitologie,
Dziwna wypowiedź, jakbyś się przyczepił do części zdania nie biorąc pod uwagę reszty. No, ale co się dziwić przy poziomie twojego tłumaczenia.

Cytuj:
u nich były pierwsze Nocne Elfy, a BE to NE które wyznaczyła sobie Azhara, po wybuchu Studni Wieczności zostali wygnani za Wielkie Morze. Tam dotarli do krain trolli z Amani i nazwali się wysokimi elfami. Ponieważ moc studni już na nich nie działała zmniejszył się ich wzrost, skóra stała się blada i zaczęli popadać w choroby.
Widzę, że informacje bierzesz z Wowwiki
Fakt, teraz jak analizuje to fakt - Nelfy są pierwsze, przyznaje się do błędu.

Ale:
Po wybuchu studni wieczności nie zostali wygnani za wielkie morze. Popłynęli dopiero po "małej" kółtni i rzezi w Ashenvale
A moc studnii nie działała już na nikogo. Choć nieporównywalnie większy efekt miałą na Helfy, bo to one korzystały z jej mocy najbardziej.

Cytuj:
. Pomimo że Thrall i przywódca taurenów Cairne Bloodhoof otwarcie potępili metody(czyli wykorzystywanie naaru) działania krwawych elfów, dostrzegli oni strategiczną wartość ich Palaynów lub jak się nazwali Krwawych Rycerzy
A tutaj chcę, żebyś mi pokazał konkretne źródło (jak książka to okolice/motyw - znajde sobie)

Aha i co do sojuszu HElfów z Demonami i paru innych spraw.
Dopiero to co miało stać się HElfami sprzymierzyło się z demonami, później ich potomkowie żałowali, a Blood Elfy naprawiają ten błąd przodków.

Tak więc podsumowując:
W sprawie historii Blood Elfów miałeś racje co do korzeni. Doczytałem też teraz o Azsharze i jej sojuszu z Demonami.
Jednak sam motyw "Zdrady" BElfów i wyrzucenia ich przez Garithosa (który był niespełna zdrowy na umyśle), to ciekawi mnie jak do tego podchodzisz.
No i sprawa "dojrzałości" związanej z hordą, na to tez czekam na odpowiedź.

No, ale w końcu zaczyna robić się ciekawie
Wpuścić takiego maniaka do tematu o anime

eerion.blogspot.com - Jak to gaijin Japonię ogarniał, czyli relacja z kraju kwitnącej wiśni.
eerion jest offline  
stary 10-01-2008, 20:36   #784
kołbaś
Użytkownik Forum

kołbaś's Avatar

Data dołączenia: 14 12 2004

kołbaś ma numer GG 7494864
Domyślny

tez podejzalem do ksiazek i zeczywiscie masz racje. najpierw byly nocne humanoidy ktore pod wplywem studni zamienily sie w nocne elfy. Jednak co do "groteskowosci" hordy. W hordzie nei chodzi o wygląd(jezu jakie to plytkie popierajac swoje argumęty tym ze tauren nie wyglada jak czlowiek) tylko o to jak zachowuje sie taki naprzyklad ork. ork nigdy nie zaatakuje przeciwnika słabszego od siebie chyba ze w obronie wlasnej. On nigdy nie zdradzil(jak to robily elfy i ludzie), nigdy nie kłamał a jedynie walczył o swoją wolność. Tak samo Taureni, walczyli z centaurami o ziemie żeby żyć i orkowie im pomogli chociasz nie mieli w tym zadnego interesu. Jedynie Forsaken jest w Hordzie tylko po to zeby wywrzec zemste na arthasie i burning legionowi za to co im zrobil.

I staniemy się pasterzami,
Dla Ciebie mój panie dla Ciebie,
Z Potęgą otrzymaną prosto z Twej dłoni,
Nasze nogi nieść mogą spokojnie Twe rozkazy,
Tak więc rozlejemy rzekę ku Tobie,
I poskramiać duszę będziemy na wieki,
In nomine Patris et Filii,
et Spiritus Sancti. Amen.
kołbaś jest offline  
stary 10-01-2008, 23:26   #785
=Pekin=
Użytkownik Forum

=Pekin='s Avatar

Data dołączenia: 29 01 2006
Lokacja: South Park

Profesja: Master Sorcerer
Poziom: 70+
=Pekin= ma numer GG 7778722
Domyślny

co do raciali to nie do koncatak ze undead i tauren OP są, w jendych battlegrupach pierwszy team to human lock + human lock + dwarf pala a w innych 1st team to np undead priest tauren druid. Oczywiscie priest dwarf lepszy jest od priesta undeda

1. Obaj maja jeden unik na fear z tym ze priest ma bufa ktory zuci sobie przed arena i sciaga mu jeden fear bez klikania niczego, priest musi stracic troszeczke czasu na wota, pozatym jak ktos jebnie ferem w priesta i wyskoczy immune moze spanikowac.
2. Stoneform dwarfa .... 8 sekund poison ! bleeding ! i jakies tam mniej wazne disease nic nie robia, ghahah hunter moze zassac spowalniajaca strzala, a rogal z warkiem tez maja niesyto ;>

Jedynie jedzenie umarylych moze byc ciekawe, ale na 2v2 zanim ktos padnie i drugi da szanse zjesc zwloki kompana to moze nawet ten racial sie nie przydac ....(pvp oceniamy tylko na arenach a nie na jakis spotkaniach w terenie ...)
Moglby ktos przyblizyc mi to jedzienie zwlok ?
pierwsza pomoc odnawia 300,300,300,300 cos kolo tego a jedzenie zwlok ile ? czy mozna jesc zwloki w nieskonczonsc czy jak ? jakis cd ?

Screw you guys, Im going home.

Suck my balls Kyle.

Jak tu nie lubic Cartmana :>

http://www.youtube.com/watch?v=1uVA7iEtPss
Cartman- Screw you guys, Im going home.
Stan- But cartman we try..
Cartman-no, no, no Screw you guys > Home

Byhahahahahhahaaha
=Pekin= jest offline  
stary 10-01-2008, 23:44   #786
eerion
CS Tibia.pl Team

eerion's Avatar

Domyślny

Najlepszy bandaż daje bodajże 425 co sekunde
Cannibalize odnawia 7& życia co 2 sekundy przez 10 sekund.
Więc Zakładjaąc 10 kafli życia (ot taki caster w pełnym gladiatorze i pierścionkach, itp). Co 2 sekundy sobie odnowi 700 hp.
No a potem im więcej tym lepiej, choć więcej życia to już zależy jak będzie

eerion.blogspot.com - Jak to gaijin Japonię ogarniał, czyli relacja z kraju kwitnącej wiśni.
eerion jest offline  
stary 11-01-2008, 15:18   #787
Bluray
Użytkownik Forum

Domyślny

Cytuj:
ork nigdy nie zaatakuje przeciwnika słabszego od siebie chyba ze w obronie wlasnej. On nigdy nie zdradzil
Widać że nie czytałeś WoW: krąg nienawiści.

@eerion
Nie wiem co myśleć o Garithosie, ale to nieważne. Nie mówię że Horda jest zła ja po prostu przedstawiam jej minusu tak jak ty minusy allianców, więc myślę że nie ma się po co kłócić w sprawie co lepsze horda czy alliance, bo obie strony mają swoje plusy i minusy, a kto kim gra zależy już od jego gustu, no nie? A przecież ich przeszłość nie jest ważna tylko ważne jest to co robią teraz

A co do tej zdrady Kaela, to mnie masz bo nie wiedziałem o czymś takim Gram w WoW'a od niedawna i nie mam dużego lvl'a żeby takie rzeczy odkrywać .

hehe =]

Ostatnio edytowany przez Bluray - 11-01-2008 o 17:15.
Bluray jest offline  
stary 11-01-2008, 17:58   #788
kołbaś
Użytkownik Forum

kołbaś's Avatar

Domyślny

Przeczytaj o Wojnie Starożytnych gdzie ejst opisany prawdziwy ork. Wtedy mozemy pogadac.

kołbaś jest offline  
stary 11-01-2008, 18:26   #789
Bluray
Użytkownik Forum

Domyślny

No wiem czytałem, ale w kręgu nienawiści też są orki i niektóre nie zachowują się jak prawdziwe orki, ale przyznam że orkowie to godna i ciekawa rasa
Bluray jest offline  
stary 11-01-2008, 19:52   #790
Craftman
Użytkownik forum

Craftman's Avatar

Data dołączenia: 07 01 2008
Lokacja: LW

Stan: Aktywny Gracz
Imię: Craftman
Profesja: Druid
Gildia: Serce Wiatru
Świat: Aerie Peak
Poziom: 53
Domyślny

Zgadzam sie, po co sie klucic skoro wiadomomym jest ze horda i alliance sa podobni w sile, honorze i godnosci.
Tak to juz musi byc zeby jedni nie byli lepsi od drugich, zeby byli na rowni, bo np w tibi zawsze najlepszy byl sorc i zawsze rozwalal knightow i ludzie woleli sorckow, a blizz postaral sie o to zeby podobna ilosc ludzi grala kazda klasa.
A co do bg, alianci chyba wchodza tam po honor i nie skupiaja sie na wygrywaniu tylko na "zabijaniu".Albo poprostu sa glupi.
Craftman jest offline  
stary 11-01-2008, 21:22   #791
kołbaś
Użytkownik Forum

kołbaś's Avatar

Domyślny

NIestety ale w niczym nie dają rady. Alianci czesto sie rozdrobniaja na male 2 osobowe gropki gdzie jak leci grupa 6 osobowa to z latwosica ich rozwalaja i w ten sposob nigdy alianci praktycznie nie wygrywaja na wsg. No i niestety taka jest prawda ale jak zaczyna grac jakeis 10letnie dziecko w WoW'a to oczywiscie ona musi byc po stronie "tych dobrych" czyli wlancza sie do allience gdzie zdobywa ten 10lvl i odrazu wchodzi na wsg 10-19. Oczywiscie zawsze jak gram na takich wsg to jest z 3/4 postacie na lvl 10 ktore nic nie robia nawet nie zdejma 0.1 hp.

kołbaś jest offline  
stary 11-01-2008, 21:51   #792
Ziemniax
Użytkownik Forum

Ziemniax's Avatar

Data dołączenia: 25 09 2007

Domyślny

Ja to ostatnio pocinałem moim lockiem na AV, ale że moje talenty są rozdzielone ch***wo (czyt. idę w Destruction), to praktycznie mój lock dostaje od każdego ally. Dlatego zmieniłem mój styl walki z 1vs1 na... KAMIKADZE . Wchodze w sam środek 5-15 osobowych grup allience i używam Shadowfury i AoE.
Miodzio, ale rzadko kiedy zabijam. Ostatnio miałem takie statystyki(pisane z pamięci):
Kills: 0
Deads: 27
Damage done: 50000+

no cóż, jak się jest wariatem i nubkiem, to takie potem wyniki wychodzą...
Ziemniax jest offline  
stary 11-01-2008, 22:27   #793
Bluray
Użytkownik Forum

Domyślny

Nie wiem, moim zdaniem raczej dzieci ciągnie coś innego, nie ludzkiego lub podobnego, przynajmniej ja tak miałem no ale cóż, mogę się mylić.
Bluray jest offline  
stary 11-01-2008, 23:15   #794
=Pekin=
Użytkownik Forum

=Pekin='s Avatar

Data dołączenia: 29 01 2006
Lokacja: South Park

Profesja: Master Sorcerer
Poziom: 70+
=Pekin= ma numer GG 7778722
Domyślny

Nie ma czegos takiego ze dziecko musi grac po stronie aliasow omg ......
poprostu wszedzie na wszystkich serwerach ludzie graja wszystkimi rasami i wszystkimi klasami ;s
a ze zaden nie powie "MOJ UNDEAD JEST CHUJOWY" dlatego wynikaja spory z co jest lepsze ....

Screw you guys, Im going home.

Suck my balls Kyle.

Jak tu nie lubic Cartmana :>

http://www.youtube.com/watch?v=1uVA7iEtPss
Cartman- Screw you guys, Im going home.
Stan- But cartman we try..
Cartman-no, no, no Screw you guys > Home

Byhahahahahhahaaha
=Pekin= jest offline  
stary 11-01-2008, 23:55   #795
eerion
CS Tibia.pl Team

eerion's Avatar

Domyślny

Cytuj:
Widać że nie czytałeś WoW: krąg nienawiści.
Nie czytałem, ale są do tego potrzebne 2 pytania:
1. Czy to książka "zaaprobowana" przez Blizzard (jak 3 książki i trylogia sunwell)?
2. Czy to zwykli orkowie czy ci pod wpływem demonicznej krwi? Ewentualnie Dark Horde (można ich było spotkać w azerothie - chyba w burning steppes mieli swoją "stolicę"

Cytuj:
@eerion
Nie wiem co myśleć o Garithosie, ale to nieważne. Nie mówię że Horda jest zła ja po prostu przedstawiam jej minusu tak jak ty minusy allianców, więc myślę że nie ma się po co kłócić w sprawie co lepsze horda czy alliance, bo obie strony mają swoje plusy i minusy, a kto kim gra zależy już od jego gustu, no nie?
No o gustach się nie dyskutuje. Ale też mam prawo przedstawiać jak wygląda sytuacja.
Zresztą - czyż kłótnie Horde vs Alliance to nie część RP?

Cytuj:
A przecież ich przeszłość nie jest ważna tylko ważne jest to co robią teraz
Tłuką demony i siebie nawzajem. Tak w skrócie
No i wielkich zdrajców.

Cytuj:
A co do tej zdrady Kaela, to mnie masz bo nie wiedziałem o czymś takim Gram w WoW'a od niedawna i nie mam dużego lvl'a żeby takie rzeczy odkrywać .
Każdy czegoś nie wie

Tak czy siak proponuję jedną rzecz - samemu zobaczyć, która strona jest lepsza.
Wtedy zrozumiecie, dlaczego tylu ludzi zostaje przy hordzie.
Aha i zobaczyć nei znacyz dobic 10 lvla ;p

Cytuj:
No wiem czytałem, ale w kręgu nienawiści też są orki i niektóre nie zachowują się jak prawdziwe orki, ale przyznam że orkowie to godna i ciekawa rasa
Popatrz chocby na Thralla z W3, czy z założenia orgrimmaru. Dobry przykład, wcale nie wybitny.

aha
Mówi się Orkowie!
Orki to są w oceanarium ;P

Cytuj:
Zgadzam sie, po co sie klucic skoro wiadomomym jest ze horda i alliance sa podobni w sile, honorze i godnosci.
Tu co najwyżej można poszczególne rasy porównywać. Ale ogółem? ni huhu.
A co do graczy - no cóż, moja znajoma gra alliancem i jak słyszę czasami co u niej odstawiają to mi włos siwieje.

Cytuj:
Tak to juz musi byc zeby jedni nie byli lepsi od drugich, zeby byli na rowni, bo np w tibi zawsze najlepszy byl sorc i zawsze rozwalal knightow i ludzie woleli sorckow, a blizz postaral sie o to zeby podobna ilosc ludzi grala kazda klasa.
A co do bg, alianci chyba wchodza tam po honor i nie skupiaja sie na wygrywaniu tylko na "zabijaniu".Albo poprostu sa glupi.
yyy... Bubbleboy with bubbleheart? Warlock ze wszystkimi fearami i death coilami + felhound? Oj niektóre opcje wcale takie zbalansowane nie są :/

Cytuj:
NIestety ale w niczym nie dają rady. Alianci czesto sie rozdrobniaja na male 2 osobowe gropki gdzie jak leci grupa 6 osobowa to z latwosica ich rozwalaja i w ten sposob nigdy alianci praktycznie nie wygrywaja na wsg. No i niestety taka jest prawda ale jak zaczyna grac jakeis 10letnie dziecko w WoW'a to oczywiscie ona musi byc po stronie "tych dobrych" czyli wlancza sie do allience gdzie zdobywa ten 10lvl i odrazu wchodzi na wsg 10-19. Oczywiscie zawsze jak gram na takich wsg to jest z 3/4 postacie na lvl 10 ktore nic nie robia nawet nie zdejma 0.1 hp.
Wiesz - inna sytuacja zaczyna się na "prawdziwych Battlegroundach" (za takie uważane są max lvl bg - kiedys 60 lvl, teraz 70).
Tutaj walka jest o wiele bardziej wyrównana, dzieciaki rzadko do takich lvli dochodzą.
A co do battlegroundów - dużo ludzi robi samowolke. Ale wystarczy, że choć jedna-dwie osoby sie wezmą za organizowanie gry i juz sytaucja jest o wiele klarowniejsza.
Ja mam ustalonych pare Macro na każdy typ BG

Cytuj:
Ja to ostatnio pocinałem moim lockiem na AV, ale że moje talenty są rozdzielone ch***wo (czyt. idę w Destruction), to praktycznie mój lock dostaje od każdego ally. Dlatego zmieniłem mój styl walki z 1vs1 na... KAMIKADZE . Wchodze w sam środek 5-15 osobowych grup allience i używam Shadowfury i AoE.
Miodzio, ale rzadko kiedy zabijam. Ostatnio miałem takie statystyki(pisane z pamięci):
Kills: 0
Deads: 27
Damage done: 50000+

no cóż, jak się jest wariatem i nubkiem, to takie potem wyniki wychodzą...
Zależy to od lvlu.
Bo ja na 70tce moim amgiem jak gram na wygraną (flagi, bazy, bunkry a nie bitwy) to wyciągam ponad 100k obrażeń. A gear mam słaby.

Cytuj:
Nie ma czegos takiego ze dziecko musi grac po stronie aliasow omg ......
poprostu wszedzie na wszystkich serwerach ludzie graja wszystkimi rasami i wszystkimi klasami ;s
a ze zaden nie powie "MOJ UNDEAD JEST CHUJOWY" dlatego wynikaja spory z co jest lepsze ....
Ale odsetek młodych u Alliance i liczba osób grających z powodów wyglądowych (bo jakie inne jeszcze wpłwaja w takim stopniu) jest duża - co pokazują statystyki

eerion jest offline  
stary 12-01-2008, 13:46   #796
Bluray
Użytkownik Forum

Domyślny

Cytuj:
1. Czy to książka "zaaprobowana" przez Blizzard (jak 3 książki i trylogia sunwell)?
2. Czy to zwykli orkowie czy ci pod wpływem demonicznej krwi? Ewentualnie Dark Horde (można ich było spotkać w azerothie - chyba w burning steppes mieli swoją "stolicę"
Książka jest "zaaprobowana" przez blizzard. Akcja dzieje się 3 lata po wydarzeniach w W3FT(to jest jeszcze czas ich sojuszu), po prostu budzi się nienawiść obu ras, oczywiście Thrall i Jaina próbują temu zaradzić, ale i po stronie orków jak i ludzi są zdrajcy którzy sprzymierzyli się z demonem, który kiedyś założył klan orków "Płonące Ostrze".

Wojna między Ally i Horde musi sięgać nawet tego forum hehe. Za tydzień może spróbuje zagrać sobie orkiem (moja była ulubiona rasa ), jutro jadę na obóz, więc dopiero za tydzień .
Bluray jest offline  
stary 12-01-2008, 17:07   #797
eerion
CS Tibia.pl Team

eerion's Avatar

Domyślny

Cytuj:
Książka jest "zaaprobowana" przez blizzard. Akcja dzieje się 3 lata po wydarzeniach w W3FT(to jest jeszcze czas ich sojuszu), po prostu budzi się nienawiść obu ras, oczywiście Thrall i Jaina próbują temu zaradzić, ale i po stronie orków jak i ludzi są zdrajcy którzy sprzymierzyli się z demonem, który kiedyś założył klan orków "Płonące Ostrze".
Ah początek burning blade.
Będę musiał przeczytać.
No, ale jak sam pisałeś - zdrajcy są po obu stronahc.
Nikt nie jest bez wad.
A szkoda

(Ale nam bliżej )

Cytuj:
Wojna między Ally i Horde musi sięgać nawet tego forum hehe. Za tydzień może spróbuje zagrać sobie orkiem (moja była ulubiona rasa ), jutro jadę na obóz, więc dopiero za tydzień .
Ta wojna sięga wszędzie
Jak będziesz grać orkami to poznaj też historię nieumarłych i blood elfów (choć do tego trochę lvli najpierw będziesz musiał nabić). Ciekawe są.

eerion jest offline  
stary 12-01-2008, 17:41   #798
Duke Dran
Użytkownik Forum

Duke Dran's Avatar

Data dołączenia: 23 08 2005

Duke Dran ma numer GG 13923094
Domyślny

To jak już po kłutni? ; P czy dalej się będziecie sprzeczać? Widzę, że ktoś tu wtrącił temat książek na podstawie WIII i WoW. Ja obecnie czytam sobie Dzień Smoka : ) bardzo fajna książka. Mam nadzieję, że w przyszłości przeczytam wszystkie opowiadania z pod znaku Warcraft.
Duke Dran jest offline  
stary 12-01-2008, 18:54   #799
Bluray
Użytkownik Forum

Domyślny

eerion mogę wiedzieć na jakim servie grasz? I czy dużo tam polaków?
Bluray jest offline  
stary 12-01-2008, 18:58   #800
eerion
CS Tibia.pl Team

eerion's Avatar

Domyślny

serwer Moonglade.
Ilu polaków? średnio na jeża.
Nie spotyka się ich ciągle.
Co jak dla mnie jest plusem - miło też z innymi narodowościami pogadać

eerion jest offline  
Zamkniety temat.

Użytkowników czytających ten temat: 1 (zarejestrowanych: 0, gości: 1)

Zasady postowania