![]() |
#781 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 09 10 2006
Stan: Aktywny Gracz
Profesja: Elite Knight
|
![]() Cytuj:
test krwi, rozna wykrywalnosc max do 6 miesiecy od uzycia. test moczu, max 3 tygodnie test sliny max 6 godzin marihuana "działa" okolo 3-4h (przynajmniej na mnie) wiec test sliny wykaze czy ejstem pod jej wplywem |
|
![]() |
![]() |
|
![]() |
#782 | ||
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 19 03 2004
Lokacja: Szczecin/Kraków
|
![]() Cytuj:
Cytuj:
|
||
![]() |
![]() |
![]() |
#783 |
Użytkownik Forum
|
![]() no jak robilem badania krwi na obecnosc thc (potrzebowalem do pracy) to koieta ktora mi pobierala krew powiedziala ze do pol roku
a co do sliny to czytalem o tych testach ktore sa uzywane w pl przez policje i wg producenta czas w jakim wykrywa thc to 6h ale wg mnie prowadzenie czy uzywanie pojazdow pod wplywem narkotykow to kompletna glupota, przeciez pali sie po to zeby sie zrelaksowac a nie gdzies jechac. pozatym sa substancje ktore dzialaja duuuzo mocneij niz alkohol (w smartshopach mozna kupic spice diamond, po tym nawet deskorolki nie dlabym rady prowadzic) ktore nie sa zdelegalizowane i nie ma zadnych testow na ich wykrycie Alko testy tez sa zawodne, zjedz zielone jablko albo ze dwa i po jakims czassie poddaj sie testom na obecnosc alkoholu w wydychanym powietrzu |
![]() |
![]() |
![]() |
#784 | ||
Użytkownik Forum
|
![]() Cytuj:
Cytuj:
Swoją drogą zaciekawiło mnie, że te australiskie testy (na ślinę, używane przez policję) wykrywają też amfetaminę. To trochę niefortunne, bo używają jej na przykład tirowcy, kiedy muszą być przytomni w nocy na trasie. Ja jednak wolę, żeby taki jechał lekko naspidowany niż zasypiał za kierownicą. Ostatnio edytowany przez Litawor - 06-02-2009 o 17:25. |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#785 | ||||||
Cease & Sekkle
Data dołączenia: 27 10 2006
Lokacja: Warszawa
Imię: Snagoth
Profesja: Sorcerer
Świat: Eternia
Poziom: 70
![]() |
![]() Cytuj:
![]() Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
te polskie wykrywaja jak pisalem thc.. ale takze 'wszystkie inne dostepne narkotyki na rynku' w tym amfetamine.
Wybitne umysły są zawsze gwałtownie atakowane przez miernoty, którym trudno pojąć, że ktoś może odmówić ślepego hołdowania panującym przesądom, decydując się w zamian na odważne i uczciwe głoszenie własnych poglądów. ![]() ![]() ![]() ~Albert Einstein
|
||||||
![]() |
![]() |
![]() |
#786 | ||
eX Moderator
Data dołączenia: 18 09 2003
Lokacja: Szczecin-Zdroje/Wroclaw
Imię: Gimli Ent
Gildia: Defenders of Fangorn
Świat: Azura
Poziom: 89
![]() |
![]() Cytuj:
Cytuj:
Żaden z moich palących znajomych o was nie słyszał. Ja dowiedziałem się o stronie z twojej sygnatury na forum. Nadal jest to pojedynczy przyklad : d? |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#787 |
Użytkownik Forum
|
![]() kwestia czlowieka, sa ludzie ktorzy maja wyrok w zawieszeniu ryzykuja i dalej robia rozpierdol, ja jakbym mial stracic caly prestiz i szacunek no i prace na uczelni i kancelarii adwokackiej to raczej bym nie ryzykowal
|
![]() |
![]() |
![]() |
#788 |
Użytkownik Forum
|
![]() Odpuść ten temat, bo jeszcze jeden taki post i dam się sprowokować i zapełnimy następne dwie strony bezsensownym sporem.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#789 |
Użytkownik Forum
|
![]() no ale taka prawda, mozesz byc poslem i jezdzic po pijaku, dac sie zlapac, nie pojsc siedziec ale media to naglosnia i 2 raz poslem nie zostaniesz, sa miliony takich przypadkow a idea forum jest chyba taka zbey prowadzic polemiki
|
![]() |
![]() |
![]() |
#790 | |
Użytkownik Forum
|
![]() Cytuj:
Że już nie wspomnę o tym, że mógł palić w młodości, a nie palić teraz, co jest znacznie bardziej prawdopodobne, bo mało kto pali po trzydziestce. Powiedz mi teraz, że studenci prawa nie palą marihuany, to chyba każdy cię wyśmieje. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#791 |
Użytkownik Forum
|
![]() ja pale na ulicy i mnie nie zlapali ani razu a znajomi ktorzy kitraja sie po bramach zeby kupic troche stuffu maja zawiasy za marihuane. A studenci prawa moze i pala ale o ile w moim przypadku po zlapaniu mnie na posiadaniu bede mogl wykonywac (jak Bog da skonczyc studia) moj zawod to prawnik ktory byl karany za cokolwiek nie dostanie aplikacji wiec bedzie mial 5 lat psu w dupe
|
![]() |
![]() |
![]() |
#792 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 14 02 2005
Lokacja: Bolesławiec
Stan: Na Emeryturze
|
![]() Jak policja widzi, ze zlapala jakiegos szczyla, ktory zazwyczaj biega napity spiewajac jeb** policje to sie do niego dopieprza, ale jak widzi ze idzie jakis prozadny obywatel ma przy sobie 1 gram i nic po nim nie widac, to raczej odpuszcza. Twoi kumple tez pala na 'ulicach', to raczej chodzi o publiczne miejsca. A te bramy takowymi sa.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#793 | |
Użytkownik Forum
|
![]() Cytuj:
A choć zawód będziesz mógł teoretycznie wykonywać, to i tak dużo ryzykujesz, bo większość pracodawców na pewno nie będzie zbyt przychylnych dla osób karanych. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#794 |
Użytkownik Forum
|
![]() no ale wiekszosc (przynajmniej moich znajomych) chce robic aplikacje, a bycie karanym zamyka droge do aplikacji
|
![]() |
![]() |
![]() |
#795 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 16 02 2006
Lokacja: Legionowo
Stan: Niegrający
Imię: Dobrzejszy
Profesja: Paladin
Gildia: ';..;'
Świat: Xerena
Poziom: 64
Skille: 81
Poziom mag.: 16
![]() |
![]() taa... wiadomo że każdy by chciał ale aplikacje dostaje jakies kilka % próbujących, więc ja sie nawet nie łudzę ze mi sie uda...
"Istnieja dwie bezgraniczne rzeczy - wszechswiat i ludzka glupota. Chociaż co do wszechswiata nie jestem calkiem pewien... " (ALBERT EINSTEIN ) ------------------------------------------------------------------------------- |
![]() |
![]() |
![]() |
#796 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 13 10 2008
Lokacja: Gdańsk
|
![]() zielonemity.republika.pl
czy informacje na tej stronie są rzetelne? bo wydaję mi się, że autor po prostu chce odciągnąc młodzież od marihuany... |
![]() |
![]() |
![]() |
#797 | |
Użytkownik Forum
|
![]() Cytuj:
Zamierzam zapoznać się z treścią na owej stronie, później może coś napiszę.
![]() |
![]() |
![]() |
#798 | |
Użytkownik Forum
|
![]() Cytuj:
![]() *Mit 1: Marihuana nie uzależnia To, co piszą tam o uzależnieniu psychicznym od marihuany i trudnościach z jej odstawieniem jest generalnie prawdą. Dla osób, które palą dzień w dzień. Większość osób pali raz na jakiś czas i wystarczy odrobina świadomości i umiaru, żeby nigdy nie mieć takich problemów. "THC odkłada się w komórkach tłuszczowych (nie jest wypłukiwany przez płyny) i uwalnia z organizmu przez parę tygodni. Oznacza to, że jesteś pod wpływem słabych dawek narkotyku nawet parę tygodni po ostatnim paleniu." W tkance tłuszczowej odkładają się w większości nieaktywne metabolity (produkty przemian, jakim podlega substancja w organizmie) THC. To, co tutaj piszą, to fantazja autora. "THC jest wykrywalne w organizmie człowieka do roku po zaprzestaniu palenia." O tym już rozmawialiśmy, tak długo nie da się go wykryć nawet w przypadku nałogowych palaczy. Po pojedynczym zapaleniu da się wykryć przez 3-6 dni. "Jak wykazują testy na obecność narkotyków przeprowadzane wśród osób palących skuna - jest możliwe, że to, co uważamy za czystą trawkę bywa nasączane roztworem innego narkotyku, który szybko uzależnia fizycznie. Możliwe, że stąd coraz częściej osoby decydujące się na powrót do trzeźwości, muszą zaczynać tę drogę od pobytu na oddziale detoksykacji." I znowu to słowo - "skun". Co to ma niby znaczyć? To, co tu opisują, jest możliwe dla niektórych narkotyków. Tylko że sam taki pomysł jest absurdalny - te uzależniające narkotyki są znacznie droższe niż marihuana i nikt przy zdrowym umyśle nie robiłby czegoś takiego. Chyba że charytatywnie. Poza tym ich efekty byłyby łatwe do odróżnienia od efektów marihuany. Ale samo przesłanie całości jest właściwie słuszne - marihuana może wywoływać psychiczne uzależnienie. *Mit 2: Marihuana jest nieszkodliwa Polemizować to tu ciężko - wszystko może być szkodliwe, nawet witaminy. "w dymie palonych konopi znajdują się substancje smoliste, które przy długotrwałym paleniu uszkadzają [...] wątroba" Mam wątpliwości zarówno co do poprawności gramatycznej tego fragmentu, jak i prawdziwości podanej informacji ![]() "THC powoduje zmiany w metabolizmie komórkowym i syntezie DNA" W metabolizmie komórkowym to pewnie tak, bo ciężko inaczej wywołać jakiekolwiek zmiany. Natomiast syntezie DNA? Brzmi jak beletrystyka, bo "DNA" zawsze brzmi groźnie. Co do wpływu THC na płód, to pewnie to wszystko jest możliwe, jeśli pali się w czasie ciąży. Natomiast jeśli mowa jest o czymkolwiek innym, to jest to kłamstwo. Ech, następny fragment mówi o wpływie THC na mózg... nie, to ponad moje siły. Nie chce mi się. Jak ktoś ma ochotę, to niech to dalej komentuje. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#799 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 13 10 2008
Lokacja: Gdańsk
|
![]() @Litawor
Dzięki wielkie, pozdrów kota ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#800 | |||
Cease & Sekkle
Data dołączenia: 27 10 2006
Lokacja: Warszawa
Imię: Snagoth
Profesja: Sorcerer
Świat: Eternia
Poziom: 70
![]() |
![]() Cytuj:
![]() Cytuj:
![]() Cytuj:
Widzisz, jednak kazdy sposob promocji jest skuteczny w mniejszy badz wiekszym stopniu ![]() Nie rozumiem, wymagasz od nas by kazda palaca osoba w tym kraju o nas slyszala? To nie jest takie proste jak sie wydaje.. promocja jest w calym kraju.. nie bede opisywal tego bo mi sie po prostu nie chce... Zreszta, jesli masz genialne pomysly na wypromowanie wk i jestes zwolennikiem mj i legalizacji to wejdz na strone, podziel sie pomyslem i zacznij dzialac... kto powiedzial ze jestesmy idealni ![]() nawet nie wchodze na ta strone... nie chce mi sie wszystkiego czytac i poprawiac ewentualne bledy... wszystko czego chcecie na prawde dowiedziec sie o mj znajdziecie na stronie wolnych konopii i w odnosnikach na niej uimeszczonych.
Wybitne umysły są zawsze gwałtownie atakowane przez miernoty, którym trudno pojąć, że ktoś może odmówić ślepego hołdowania panującym przesądom, decydując się w zamian na odważne i uczciwe głoszenie własnych poglądów. ![]() ![]() ![]() ~Albert Einstein
|
|||
![]() |
![]() |