|
Notki |
Poradniki Poradniki napisane przez użytkowników forum. Podfora : Wasze propozycje poradników ; Poradniki archwialne; Poradniki nie związane z Tibią |
![]() |
|
Opcje tematu |
![]() |
#782 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 17 03 2007
Stan: Aktywny Gracz
Profesja: Elite Knight
Gildia: Fire Society
Świat: Menera
Poziom: ~50
Skille: 80/80
Poziom mag.: 5
|
![]() Taak! Nie wiem czy to się sumuje czy nie ale broń też odgrywa rolę tarczy. Podczas skillowania przestałem atakować, zmieniłem knifea na brighta i zdjąłem crown shielda... i... Były chmurki zarówno na pancerz jak i na shielda! Coś mi się wydaje, że jeżeli nie mamy tarczy, def broni zastępuje ją. Zresztą... Łatwo sprawdzić. Weźcie samą broń i zobaczcie, że będą leciały "białe chmurki". Amen.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#783 | |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 04 08 2006
Lokacja: Gdynia
Imię: Son Malv
Profesja: Knight
Gildia: Elite Banana
Świat: Nebula
Poziom: 24
Skille: 70/70
Poziom mag.: 4
![]() |
![]() Cytuj:
może poprostu nie zadawałeś hitów co 30 uderzeń bądź o czymś zapomniałeś... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#784 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 24 09 2006
Lokacja: Lucera
Stan: Aktywny gracz
Profesja: Sorcerer
Świat: Lucera
|
![]() Zawsze gralem Sorcem i Palem, teraz skiluje sobie najta, mam skile 59/59 ale cos mi sie wydaje ze za wolno mi wchodza %, mianowicie tylko 15 % na godzine, ile Wy nabijacie %/h przy podobnych skilach ?? Knightem. ( Pamietam o 30 chmurkach, nie jestem noobkiem
![]() Edit. OK problem rozwiazany ![]()
"Pomyśl czasami o cierpieniu, którego wolisz nie widzieć." ( Albert Schweitzer ) http://www.fasole.pl/default.asp?id=11162 zbieraj fasole i wymieniaj je na nagrody ( sms, doładowania ...), nie martw się link bez wirów ![]() www.naturalnie.ovh.org strona o medycynie naturalnej ![]() Ostatnio edytowany przez Lipers - 26-05-2007 o 21:19. |
![]() |
![]() |
![]() |
#785 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 19 07 2005
Stan: Na Emeryturze
Poziom: 60
|
![]() Cytuj:
"21.24 Nie ma lepszego dziennikarza sportowego od Rafała Patyry. "Artur, używając terminologii bokserskiej zostaliście znokautowani zanim zdążyliście założyć rękawice". Używając terminologii stoczniowej - ukradli wam statek, zanim odpaliliście spawarkę, a używając terminologii dziennikarskiej: powinni wyłączyć kamerę zanim zdążycie zadać jakiekolwiek pytanie." |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#786 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 25 03 2007
Imię: Kido Pham
Gildia: Kindred Bladers
Świat: Candia
Poziom: 36
Skille: 72/72
|
![]() Cytuj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#787 |
Użytkownik forum
|
![]() Nie? To bierz Bright Sworda i idź na roty, zobaczysz, że będziesz dostawał "białe chmurki". Sam się zdziwiłem ale to prawda. Po prostu biała chmurka to odparowanie ataku a żółte to "rysnąłem ale nic nie zrobiłem".
Bo chyba się nie zrozumieliśmy. Trzymając knifea zdjąłeś tarczę i się dziwisz, że dostajesz blood hity? Def broni = def tarczy jeśli jej nie mamy... Ale nie sprawdzę czy tak rośnie shielding bo teraz już mam za wysokie skille, może ktoś kto dopiero zaczął mógłby nas wyciągnąć z tych niuansów? Ostatnio edytowany przez Kean_Arcaron - 28-05-2007 o 22:58. |
![]() |
![]() |
![]() |
#788 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 15 02 2007
Lokacja: jeszcze w domu :P
Imię: tak jak ja ):P
Świat: Amera
Skille: ROSNĄ!!
Poziom mag.: 4
![]() |
![]() Znalazłem na forum takie coś:
http://forum.tibia.pl/showthread.php...94#post1454694 Niby poradnik dla paladyna (wszystko o treningu - ??) Przeczytałem poradnik i sam nie wiem co o tym myśleć... koleś dostał bana (chyba za ogół - podobnież plagiat), w zasadzie to przedstawił eg na dany lvl i popisał cosik o trenieniu tarczy, ale jak przeczytałem całość - 2 strony na dzień 29 V 2007 i to rozbolała mnie głowa ![]() adres podany... chcecie to przeczytajcie, osądźcie sami bo ja seryjnie nie wiem co mam o tym myśleć...
![]() |
#789 | |
Użytkownik Forum
|
![]() Cytuj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#790 |
Użytkownik forum
|
![]() Nikt xD Ale to po prostu pokazuje, że dwuręczne bronie takie cienkie nie są i Avenger jest lepszy niż Magic Sword + MMS. Bo ma attack = 50 i obrony tyle co great shield ;] Po prostu w ten sposób każdy może się przekonać, że to prawda i tyle ^^
To tyle, że jak walczymy w full defie to chyba def broni i tarczy się jakoś sumuje, w broni dwurecznej za bardzo nie ma się z czym sumować...xD |
![]() |
![]() |
![]() |
#791 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 23 02 2007
Stan: Niegrający
Świat: Titania
|
![]() Właśnie podobno nie, Eternal Oblivion napisał w swojej ,,teorii", że Shielding nie sumuje się, liczy się tylko wyzszy shielding - dlatego podobno do blokowania pojedynczych potworków najlepszy jest Avenger, ze wzgledu na 38 szildingu
Jest to teoria EO, możliwe, ze napisana dla jego korzysci - m.in. z profitu z PoI questu, po opublikowaniau tej teorii podobno znacznie podniósł cenę za wykonanie PoI |
![]() |
![]() |
![]() |
#792 | |
Użytkownik Forum
|
![]() Cytuj:
Po co zatem ludzie wydaja tyle kasy na SoV i mms jak moga miec avengera za polowe ceny? xDD cos w tym jest ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#793 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 31 05 2007
Stan: Niegrający
Imię: Sword Fighter
Świat: Danera
![]() |
![]() Raynold a czy mógł byś napisać czas treingu opiżej 50? A oprócz tego poradnik wyjefajny
![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
![]() |
#795 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 18 11 2006
Lokacja: Pelplin
Stan: Na Emeryturze
Imię: Ancient Knight'Master
Świat: Lucera
|
![]() Tjaaaa jasne knight bije za darmo i na 80 skillu 200+ sieka n/c. Sorry ale knight dla sorca na wysokim poziomie to tylko zbedny balast. A poza tym wiem jak wyglada sytuacja moj brat co ma 65 sorcem moze kilka razy szybciej expic niz ja moim knightem na 88lv przy czym on expi na tombie za teleportem gdzie sieka vampy na 3 e-visy a ja ze skillami 88 (wiem ze nie takie super) bym sie z vampem/ds'em meczyl 2 godziny.
@Poradnik jest Miodzio ! ! ! tylko skillowac do 90 i czekac az w summer update 2007 temu knightowi nieszczesnemu cos dodadza jakis czar ofensywny albo leczenie spontaniczne bo jak narazie to mysle o grze od nowa sorcem ![]() Ps: 10000/10 Gz trudu i ciezkiej pracy wlozonej w ten poradnik powiem tylko ze moze 88 sworda to nie jakis wyczyn ale mam patent dzieki ktoremu skille ladnie leca dzieki temu poradnikowi ofc xD |
![]() |
![]() |
![]() |
#796 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 02 06 2007
|
![]() Powiedzcie mi, bo jestem zielony,
jak i czy wogole trzeba trenowac druida i sorca ? Jest taki poradnik? chcialbym zauwazyc ze nie ma jak trenowac shield skill poniewaz wala rozdzka z odleglosci :/ A wiec chcialbym sie o to dowiedziec. dzieki, pozdro |
![]() |
![]() |
![]() |
#797 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 09 04 2007
Lokacja: Rzeszów
Stan: Początkujący
Imię: Agron Tast
Profesja: Druid
Świat: Askara
Poziom: 20
Skille: 13/21
Poziom mag.: 19
|
![]() Niezły poradnik, oby tak dalej
![]() [CHAR]Agron Tast[/CHAR] |
![]() |
![]() |
![]() |
#798 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 06 06 2007
Lokacja: Bogatynia
Imię: Elite Trey
Świat: Elera
Poziom: 45
|
![]() Duże gz że ci sie chciało tyle pisać a że tak sie spytam to ile pisałeś ten poradnik :"P ?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#799 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 09 06 2007
Lokacja: Mysłowice
Imię: Mikro Luzak
Profesja: Paladin
Świat: Amera
Skille: 47/30
Poziom mag.: 6
![]() |
![]() Wszystko w pożo ale zawse musi być jakieś "ale"
no dobra wienc.....wszystko wiedzialem ![]() I nie napisałeś ,że można jeszcze innym sposobem skilla z shielda trenić ![]() i nie jesteś na świecie non-pvp to wyjdź se przed depo np. w carlin,thais,venore (tam som nooy bendom cie walić) to daj na kogos atak i wez broń i tarcze ![]() bo je może sraciż (ale nigdy nic nie wiadomo) w tedy zbierze się spora grupka noobów co z chęcią cię zaatakują i szybko potrenisz (bardzo szybko) np. Ja stosuje już tą technike i jeszcze nie dedłem w moim knightdzie (Lord Mikro Andrzej) więc jak możesz to dopisz ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#800 | |
Guest
|
![]() Cytuj:
|
|
![]() |