Jesteś tu: Tibia.pl / Forum

Wróć   Forum Tibia.pl > Forum ogólne > Updates

Notki

Updates Forum zawiera wszelkie informacje o najnowszym update oraz pod fora z informacjami o byłych update.

Pokaż wyniki sondy: Jaki sposób na wyrównanie profesji?
Ulepszenie Knightów i Palladynów (jestem knightem/pallem) 694 59.22%
i PalladynówUlepszenie Knightów (jestem sorcem/drutem) 337 28.75%
Pogorszenie Druidów I Sorcererów (jestem knightem/pallem) 91 7.76%
Pogorszenie Druidów I Sorcererów (jestem sorcem/drutem) 50 4.27%
Głosujących: 1172. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Zamkniety temat.

Opcje tematu
stary 03-08-2007, 11:50   #801
Drzamich
Użytkownik Forum

Drzamich's Avatar

Data dołączenia: 08 01 2006
Lokacja: Find me if you can

Domyślny

Panowie, panowie.
Temat jeszcze nie wyczerpany.
Szykuje nam się kolejny update z wyrównaniem profesji.

Chcesz wiedzieć ile mam lat? Skompiluj TO:
Ukryty tekst:
PHP Kod:
#include <iostream>
main(){

int rok_urtwoj_wiekmoj_wiek;

cout << "Podaj swoj rok urodzenia: ";

cin >> rok_ur;

cout << endl;

twoj_wiek 2007 rok_ur;

moj_wiek twoj_wiek 1;

cout << "Masz wiec " << twoj_wiek << " lat. Ja mam " << moj_wiek << ".";

Drzamich jest offline  

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stary 03-08-2007, 11:52   #802
wrogonastawiony
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 22 07 2006
Lokacja: miast0 FxP

Stan: Na Emeryturze
Imię: Namsto
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Wendaren Pokaż post
I się sprawdziło...
300-400 ? Na bajecznych skillach z boską bronia raz na jakis czas sie taki hit trafia...
stary 05-08-2007, 16:22   #803
katarof
Użytkownik forum

Data dołączenia: 30 07 2007
Lokacja: Polska!

Stan: Aktywny Gracz
Imię: Katarof
Profesja: Master Sorcerer
Świat: Candia
Poziom: 47
Domyślny

a ia by hciał, rzeby muj knajt udeżał z tej pałki co ma pszeciesz durzo, bo arz 15 ataku!!!11 tak mocno, arz pewnje 300 chit, bo to co teaz wale to po 30 i nje mogeł ubidź orżabuoalaa. a te sorki co som takieł ślne to nieh im robiom rzeby nie mogli robidź runek i rzeby byli bes many i tych żlnyh ruszczek!! tegie jezd moie sdanie i nie karzdy morze śe s nim zgodźci, prawda?//

A tak naprawdę, chyba nie wiecie co mówicie..
żeby skoczyć na hunt z prawdziwego zdarzenia zawszę muszę kupic około 5 bp manasów, porobić kilka runek i wtedy ruszać do boju.
W sumie, wiecie co Wam powiem, skoro gracie w tą grę to chyba nie jest z nią tak źle, prawda? Magicy mają swoje zalety, palek ma swoje, a knight ma swoje i chyba nikt tego nie zmieni.
Jeśli uważacie, że macie lepsze pomysły niż Cipsoft to spróbujcie sami napisać taką mmorpg i nie użalajcie się, że jacy to jesteście słabi, bo (chyba) nic Wam to nie da.
Pozdro!
katarof jest offline  
stary 05-08-2007, 18:30   #804
Piotrek Marycha
Użytkownik Forum

Piotrek Marycha's Avatar

Data dołączenia: 16 02 2006
Lokacja: Legionowo

Stan: Niegrający
Imię: Dobrzejszy
Profesja: Paladin
Gildia: ';..;'
Świat: Xerena
Poziom: 64
Skille: 81
Poziom mag.: 16
Piotrek Marycha ma numer GG 7952466
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez katarof Pokaż post
Magicy mają swoje zalety
jakie ?
stary 05-08-2007, 22:21   #805
katarof
Użytkownik forum

Data dołączenia: 30 07 2007
Lokacja: Polska!

Imię: Katarof
Poziom: 47
Domyślny

@up
trochę to głupie pytanie, ale skoro chcesz wiedzieć, to:

"- całkiem niezłe czary dla facc [exevo mort hur, exevo vis(oraz gran)lux
- z każdym awansem na kolejny poziom otrzymujemy 30 punktów mana, przy czym knight otrzymuje jedynie 15 pkt życia co lvl
- już na niskim poziomie może expić na guardach, cyclopach, a także ghoulach
- możliwość włączenia magic shield [utamo vita]
- wspaniałe zarobki dzięki robieniu run ofensywnych [na wyższym poziomie]
- nie trzeba skillować
- sorcerer atakuje z róźdzki zawsze tak samo, nawet mając ustawione parametry na defence!"

nie moje to, ale masz tu te zalety..
katarof jest offline  
stary 05-08-2007, 22:36   #806
Piotrek Marycha
Użytkownik Forum

Piotrek Marycha's Avatar

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez katarof Pokaż post
@up
trochę to głupie pytanie, ale skoro chcesz wiedzieć, to:

"- całkiem niezłe czary dla facc [exevo mort hur, exevo vis(oraz gran)lux
a co ci niby to daje? ja na 43 lvl czasem z mort hura bije po 110-120 na pvp >.>
Cytuj:
- z każdym awansem na kolejny poziom otrzymujemy 30 punktów mana, przy czym knight otrzymuje jedynie 15 pkt życia co lvl
ee i co mu to daje ?

Cytuj:
- już na niskim poziomie może expić na guardach, cyclopach, a także ghoulach
a to nie oznacza ze na niskich lvlech najt expi wolniej
Cytuj:
- możliwość włączenia magic shield [utamo vita]
no i? na expie i na pvp to kompletna strata many, chyba ze na OB gdzie latwo mozna poleciec na 1 combo

Cytuj:
- wspaniałe zarobki dzięki robieniu run ofensywnych [na wyższym poziomie]
fakt, te 1k/h to NAPRAWDE wspanialy zarobek...

Cytuj:
- nie trzeba skillować
tibia 8.0 - juz trzeba
Cytuj:
- sorcerer atakuje z róźdzki zawsze tak samo, nawet mając ustawione parametry na defence!"
to ze 200 sorc wali z WoI tyle co 33 to jest wg ciebie zaleta?
stary 05-08-2007, 22:46   #807
Liper
Użytkownik Forum

Liper's Avatar

Data dołączenia: 12 12 2006

Domyślny

@Up
Jedyna zaleta sorca to, to że był i jest najlepszy w pvp :>
Liper jest offline  
stary 11-08-2007, 22:58   #808
Piotrek Marycha
Użytkownik Forum

Piotrek Marycha's Avatar

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Liper Pokaż post
@Up
Jedyna zaleta sorca to, to że był i jest najlepszy w pvp :>
tu przyznaje racje, chociaz umknelo mocno tego powera... a dochodzi do tego trudnosci ze zrobieniem dobrego lvla + to ze sorc samemu pada jak prosiak w pvp
stary 03-11-2007, 17:52   #809
Keverus
Użytkownik forum

Keverus's Avatar

Data dołączenia: 19 01 2007
Lokacja: Olkusz

Imię: Keverus
Świat: Titania
Poziom: 51
Poziom mag.: 47
Keverus ma numer GG 2449922
Domyślny

Albo mi sie wydaje albo jestescie smieszni... :/ Niech pisza tylko Ci co sie znaja na tym...
Najlepszym rozwiazaniem jest oczywiscie:
1. Pogorszenie (znaczne) Paladynow.
2. Ulepszenie Knightow (Damage).
3. Zostawienie Sorcow i Drutow w spokoju. Moze juz nie dostali po tym updacie?
Keverus jest offline  
stary 03-11-2007, 18:11   #810
Jurij1234
Użytkownik Forum

Jurij1234's Avatar

Data dołączenia: 03 11 2007
Lokacja: Na prawo od procesora

Profesja: Elite Knight
Świat: Hiberna
Poziom: 45
Skille: :)
Poziom mag.: 4
Jurij1234 ma numer GG 10265318
Domyślny

a nie lepiej z sorca zrobić sorca a z druida druida? moja propozycja:

Sorcerer (nigdy nie umiem tego napisac): Nie ma dobrych czarów leczących (tylko exura), nie może summonować potworów (tylko druid),ale jak komuś przypierdzieli z sd'ka to go na szczał.(bardzo mocne obrażenia magiczne). (HP na lvl: 10 Mana na lvl: 20)

Druid: Specjalista w leczeniu i magii natury. Nie jest dobrym wojownikiem. Walczą za niego potwory które sam wyczaruje.
Może używać czaru który na kilkanaście sekund uodparnia go na wszelkie obrażenia(nowy czar, przez 10 sec osoba niezniszczalna, zabiera 5% many, od 35lvl pacc).(HP na lvl: 5 Mana na lvl: 30)

Knight: Specjalista w walce w zwarciu. Kiepsko zna się na magii (tylko podstawowe czary), ale posiada dużo HP (pisze skrótami) i może nosić
ze sobą dużo przedmiotów (w cholere capa). Atak jak u maga z miecza/topora/maczugi wysokie obrażenia. Kiedy się zdenerwuje Wpada w szał bojowy (exori i exori gran).(HP na lvl: 20 Mana na lvl: 7)

Paladin: (tą profesją najmniej grałem) Specjalista w walce na dystans. W przeciwieństwie do nieuka knighta uczył się czarów.
Zadaje dość wysokie obrażenia na dystans (nie tak duże jak knight i sorc bo a) ammo jest tańsze, b)knight wali z bliska). (HP na lvl: 15 Mana na lvl: 10)

Proszę o komentarze!

Ostatnio edytowany przez Jurij1234 - 03-11-2007 o 18:15.
Jurij1234 jest offline  
stary 03-11-2007, 18:56   #811
Shor'tugal
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 19 12 2006

Profesja: Sorcerer
Poziom: 40+
Skille: xx/22
Poziom mag.: 40
Domyślny

@up, za co z lvlami zrobionymi przed upem -.- ? Sorc bedzie mial ilosc many 3000 na xx lvlu a po update sorc na tym samym lvlu bedzie miec 2000many? Madrze prawda?

Wogole tep rzykaldy sa glupie
stary 06-11-2007, 16:59   #812
Mercioleksy
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 17 08 2007

Świat: Elysia
Mercioleksy ma numer GG 9513082
Domyślny

Druid - pan natury
*Exura Sio Ryn - uzdrawia członków party za 220many. przydatne przy hlvl huntach <bloker shoter druid> <<<220many>>> (36lvl/30mlvl) Pacc
*Utevo Wrod - tworzy 4-7 entów <410hp/siła guarda/paraliż, zatrucie 30-1hp> w losowych pozycjach wokoło druida. <<<700many>>> (50lvl) Pacc
*Exura Wrod - ulecza się jak exura gran pobierając siły witalne z drzew 1/15min z jednego drzewa leczenie. <<<15many>>> (18lvl/22mlvl) Pacc
*Nowe silne summony natury Facc
*Exiva Ric "Nick - jeżeli w zasięgu widzenia szukanej jednostki jest jakaś roślina <kwiat(50mlvl need), drzewo(35mlvl need)> to pokazuje dokładniej miejsce pobytu szukanego <zależnie od mlvl im większy mlvl tym dokładniej pokazuje np. 35mlvl 185sqm od tego miejsca max, 70 mlvl 115sqm od miejsca pobytu max> np.
On/Ona jest w okolicach dwarf bridge. <<<70many>>> (23lvl/35mlvl) Pacc
*Exevo Gron - wali jak hmm, ale z poison. Działa jak exori con. <<<50 many>>> (20lvl/30mlvl) Facc
*Ereno Wer - działa jak soul fire, tylko że atakuje z energii i zabiera od 22-43 hp/s i działa przez 1s*0.2*mlvl Magia Spontaniczna! <<<55many>>> (35lvl/45mlvl) Facc
*Rena Der "Nick - +25 shielda dla wpisanego playera. Działa 10s <<<180many>>> (33lvl/40mlvl)

Sorcerer - Mag bitewny
*Utam Grin - Mag dostaje jednorazową tarcze stworzoną z Energi. Tarcza ma 350hp, po zniknięciu można ją znowu postawić. Dobre na pvp. <<<90many>>> (17lvl/15mlvl) Facc
*Ureso Zer - Obrażenia jak z explo, obszar działania jak exori knighta. Zabieranie many zależy od ilości trafionych obiektów. <<<25many/obiekt>>> (20lvl/19mlvl) Pacc
*Exra Con - Tworzy runę dającą dodatkowe 20% obrażeń po włożeniu jej do innej runy. Np. Wkładamy rune do Explo. Normalne obrażenia 250 z runą 250*1.2=300 Są to obrażenia w potwory takie jak miał 100lvl EK przed update. <<<180many/&/2sp>>> (34lvl)

Knight - wojownik
*Exori/Exori gran - Dodanie obrażeń od lvl Np. 100lvl ek hit w monstera 440-580 przy skilu 90/90 a 150lvl ek 610-750 przy skilu 93/93
*Princer - Dodatkowe +35 axe/club/sword skill przez 1s*lvl*0.1 oraz -15 shieldingu na ten sam czas. <<<115many>>> (55lvl/5mlvl)

Palladin - Łucznik
*Assassin Stars po 550gp ale znikają po 1-3 użyć.
*Po trafieniu Viper Star zostajemy sparaliżowani na 5s. Dobre w pvp ^^

For Druid & Sorcerer
*Utamo Vers - Bariera która broni nas przed atakami w 70% obrażeń działa 2s. Dobrze wstrzelona uratuje nie jednemu jego lvle. Trafiona podczas comba praktycznie je niweluje. <<<140many>>> (26lvl/28mlvl) Facc edit. "tarcza może być użyta raz na 5s, wytrzymuje tylko pierwsze 7 ataków"
*Exori Vit - Mana drain na odległość, wysysa innemu graczowi mane i oddaje ją nam w postaci hp. Zabiera 15-170 many oddaje nam hp w przeliczniku "mana zabrana/2=hp" <<<85many>>> (52lvl/50mlvl)

For All
*Old obrażenia z magi, nie tylko dla sorców i drutów ale i dla rp i ek <prócz berserków>

For Map
*Nowe, silniejsze dużo i dające więcej expa moby. Demon nie musi być najsilniejszy <nie wiem jak hellfire i jugge~> Np. Taki Moloch który potrafi ściągnąć 135ek będącego na full hp. Duże lvl miałyby gdzie expić i znowu byłby rywalizacja. Monstery powinny umieć atakować wielu przeciwników na raz <Moloch bije blokera, ale gdy dostaje hity od shoterów zaczyna w nich sypać czarami SD itp>. Już by nikt nie powiedział, że się łatwo expi. I JESZCZE ŻEBY TO BYŁY STAŁE SPAWNY NIE BOSS. Nie chodzi mi tutaj o to żeby tam 135ek expił, lecz takie 200+ i nie tylko dla loota, ale i 4Fun<łatwo można paść ^^>

PvP
*Pomyślcie co by mógł wyrabiać w pvp EK only przy wsparciu defensywnym takiego ed. Sam używa czaru Princer i jeszcze ed na nim używa czaru Rena Der. Wtedy jego staty wynoszą przy początkowych skilach 85/85, //85atk+30=115//85def-15+25=95//.
Sami pomyślcie co by to dało Exori Gran + Wzmocnione skile = You are dead.
*Czar Exori Vit jest po prostu stworzony do trapowania. Wystarczy 2x52lvl ED/MS żeby nikt nie wyszedł z trapa, player nie ma many, przez co ma uniemożliwione zadawanie jakichkolwiek czarów spontanicznych lub leczenia <UH only>. Tak trapnięty EK/RP się wyuha, ale MS/ED na 90% padnie.

To są moje przemyślenia i zamierzam je wrzucić na forum tibia.com po ich przetłumaczeniu ^^

Ostatnio edytowany przez Mercioleksy - 06-11-2007 o 23:35.
Mercioleksy jest offline  
stary 06-11-2007, 18:06   #813
Victritch
Użytkownik forum

Data dołączenia: 22 07 2007

Domyślny

Problem jest taki ze ludzie dziela sie na tych ktozy chca grac i takich ktozy chca sobie pograc ci pierwsi chca trudniejszej gry by moc cieszyc sie ja tak z 2 lata a ci drudzy chcieli by sobie pograc gdzies tak 2 miechy zrobic 300 lev i zaczac grac w inna gre . Ja naleze do tych pierwszych wiec chcialbym aby zwiekszono poziom trudnosci gry ,zmniejszono atak postaci , dodano wiecj pszedmiotow ktorych zdobycie bylo by bardzo trudne (a nie jak g leg ktore codzinnie sa tansze asz wreszcie 50 lev kina je sobie nosi ;/ ) , dodanie paru super trudnych questow typu ferumbas tower x3 , a nawet x6 by na wysokich lev nadal mialo sie motywacje do gry i jakis cel (a nietylko bezsensowne bicie lev i stawanie sie pol bogiem ;/) nagroda niebyla by jakas tam zecz tylko np ranga jakis dopisek do opisu postaci .zeby ludzie odrazu wiedzieli ze ta osoba zrobila tego questa.
Moze jakis nowe fajne outfity bardzo trudne do zdobycia .A co do druidow i ich czarow rozwiazanie jest bardzo proste. obecnie druid w party niedostaje expa a jedynie leczy innych i patszy sobie jak awansuja ...rozwiazanie : w party wszyscy powinni dostawac rowny exp +5% co zachecilo by zreszta ludzi do wspulnego expienia bo teraz wszyscy expuja solo .oczywiscie wiekszosc ludzi woli expic solo ale nienatym polega gra online typu rpg ...

sry za bledy spiesze sie..
Victritch jest offline  
stary 06-11-2007, 21:52   #814
Rafals from hell
Użytkownik Forum

Rafals from hell's Avatar

Data dołączenia: 04 06 2004
Lokacja: Kraśnik
Wpisy bloga: 5

Profesja: Elite Knight
Świat: Hiberna
Poziom: 106
Rafals from hell ma numer GG 6467258
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Keverus Pokaż post
Albo mi sie wydaje albo jestescie smieszni... :/ Niech pisza tylko Ci co sie znaja na tym...
Najlepszym rozwiazaniem jest oczywiscie:
1. Pogorszenie (znaczne) Paladynow.
2. Ulepszenie Knightow (Damage).
3. Zostawienie Sorcow i Drutow w spokoju. Moze juz nie dostali po tym updacie?
Ty znasz się na tym jak "gówno na poezji" (dobry teks... ie mój.... ale dobry )

1. Weź kamień rozbiegnij się i pi*****j się nim w łeb.
2. Niech biją po 1000+.
3. A kto mówił, że będzie ich pogorszenie...

Boże ludzie jak widzę takie posty to mnie krew zalewa... ADHD mam. Mam leki uspakajające, no ale jak dalej będziecie pisac takie głupoty to jedyne co mi pozostanie to przejście na psychotropy... ludzie nie róbcie mi tego.

Wejdź, zobacz, oceń, skomentuj.

Z góry dziękuję.

Album of Solonius Jhee
Rafals from hell jest offline  
stary 06-11-2007, 22:12   #815
Vil
eX Moderator

Vil's Avatar

Data dołączenia: 13 11 2004
Lokacja: Helsinki

Vil ma numer GG 3989309
Domyślny

odnosnie poboznych zyczen:

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Mercioleksy Pokaż post
*Utevo Wrod - tworzy 4-7 entów <410hp/siła guarda/paraliż, zatrucie 30-1hp> w losowych pozycjach wokoło druida. <<<700many>>> (50lvl) Pacc
imba, maszynka do mielenia stworkow, jakby nie patrzec druid dysponuje leczeniem grupowym przy ktorym taka grupa jest w zasadzie niesmiertelna, chyba ze jest wrazliwa na ogien - wtedy spada po 3-4 strzalach z gfb albo 1 smoku. Uzywanie summonow wyszlo z mody jakis czas temu.

Nie wspominajac juz o tym, ze jesli stworzenie entow wymagaloby drzew byloby bezuzyteczne jeszcze bardziej niz wydaje sie teraz, jesli nie - byloby skrajnie idiotyczne.

Cytuj:
*Exevo Gron - wali jak hmm, ale z energii.
hmm "wali" z energii.

Cytuj:
*Utam Grin - Mag dostaje jednorazową tarcze stworzoną z Energi. Tarcza ma 350hp, po zniknięciu można ją znowu postawić. Dobre na pvp. <<<90many>>> (17lvl/15mlvl) Facc
ludzie w takich sytuacjach zakladaja energy ringa.

Cytuj:
*Exra Con - Tworzy runę dającą dodatkowe 20% obrażeń po wlorzeniu jej do innej runy.
taaa.

Cytuj:
For Druid & Sorcerer
*Utamo Vers - Bariera która broni nas przed atakami w 90% obrażeń działa 2s. Dobrze wstrzelona uratuje nie jednemu jego lvle. Trafiona podczas comba praktycznie je niweluje. <<<95many>>> (26lvl/28mlvl) Facc
majac odpowiednia ilosc many mozna to spamowac pozostajac niesmiertelnym przez ile sie chce. Druga sprawa - idea combo polega na tym, zeby zadac duzo obrazen z zaskoczenia, glupio walczyc bedac caly czas ustawionym na uzycie shielda.

Cytuj:
Duże lvl miałyby gdzie expić i znowu byłby rywalizacja.
nie wiem gdzie ty zyjesz, ale w tym swiecie jesli cos jest w stanie zdjac 135EK na hita to wklada sie to do szuflady z napisem "nieoplacalne" i o tym zapomina. Z tego powodu ludzie nie expia na furiach, hellfire fighterach i lost soulach.

Cytuj:
Sami pomyślcie co by to dało Exori Gran + Wzmocnione skile = You are dead.
na moje to po takiej mieszance z reguly uzywa sie uha/ vity, jak ktos malo wylevelowany takie cos zasadzi wbijasz grana i smiejesz sie mu w twarz.

Cytuj:
To są moje przemyślenia i zamierzam je wrzucić na forum tibia.com po ich przetłumaczeniu ^^
zalecam jeszcze raz sie zastanowic.
stary 06-11-2007, 23:27   #816
Mercioleksy
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 17 08 2007

Świat: Elysia
Mercioleksy ma numer GG 9513082
Domyślny

@Up
Dziękuje za pokaznie moich błędów. Przed twoim postem stwierdziłem, że niektóre czasy są zbyt mocne albo zabierają za mało many. A co do czarów wzmacniających. Ludzie się żalą że kiedyś 100lvl ms zabijał 100 ek co dla mnie jest niemożliwe, jeżeli pvp kiny jest minimalne aby umieć użyć UH, nieraz taki uh/vita nie wejdzie i cię niema. Miej na uwadze, że wydarzenia losowe są główną siłą "zabijającą ludzi". 100lvl sorc/druid ma 645hp co przy combo przypuśćmy łapa+gran=hp ms 180dmg+260dmg=645hp
440dmg\=645hp
ale mały lagg/nie wejście uha itp.
440dmg + 205dmg=645hp wszystko zależy od pvp i od zdarzeń losowych.
Enty tworzone by były jak sumons. Odporne na poison, ale podatne na gfb. Głównym znaczeniem tego czaru byłby trap lub spowolnienie przeciwnika w ciasnych terenach NP. Lasy koło Edron. Dobrze wstrzelone enty zablokują chwilowo drogę uciekającemu graczowi.
Hmm leczenie grupowe nie uczyni ich nieśmiertelnym. Jak się uhasz też jesteś nieśmiertelny? Wyższy lvl Kinia rozwali je w sekundę.
Sprawa tarczy z energii mnie zdziwiła porównałeś tarczę many(utamo vita) z tarczą hp. Mając 100 many tylko, nie wklepujesz ringa bądź czaru utamo vita lecz walisz shielda, który na małym lvl da ci na chwile podładować manę a dużego uchroni przed np. jednym sd'kiem ze strony innej postaci ^^ a to zawsze coś gdy masz np. 645hp+350hp=995hp chwilowego przeżywasz już 3sd xD
*Utamo Vers - wprowadzić limit np. 2s lub 3 dowolne ataki.
Potwory zdejmą 135ek, ale 200ek z uherem już da rade a z takich potworów powinno lecieć coś super, ceny zawsze idą w dół, u mnie na Elysi dsm 30k się kupuje, ale bohy już podrożały z 30-35k na 40k++ ^^.

Vil dałeś mi do myślenia.

Postanowiłem edytować lekko mój post, gdyż parę czarów jest zbyt silnych zaraz je zmienię.
Mercioleksy jest offline  
stary 07-11-2007, 00:49   #817
divine_astronis
Użytkownik Forum

divine_astronis's Avatar

Data dołączenia: 12 10 2007
Lokacja: Skrzyszów

Profesja: Knight
Domyślny

Wiecie, dla mnie nie trzeba nowych czarów, wystarczy żeby manaski dawały po 200+ manyi były droższe niż zwykłe np 2x i wtedy by się juz tak knighci i palle nie jarali na pvp -.-
stary 07-11-2007, 00:53   #818
Vil
eX Moderator

Vil's Avatar

Data dołączenia: 13 11 2004
Lokacja: Helsinki

Vil ma numer GG 3989309
Domyślny

Nadal nie rozumiesz o co chodzi z entami. Masz 4-7 stworkow o sile guarda czyli srednio 2-7 atakow na ture, guardy jak to guardy, potrafia walnac za ponad 100, czyli chodzace 0-700 dmg darmowego na ture, dodatkowo otaczajace przeciwnika, do uleczenia ( do pelna ) jednym mass healem. Przy uzyciu blokera smiertelne dla dragow, gsow, nawet behemotow. Nie widzisz przegietych mozliwosci jakie takie cos daje, nawet pomimo tego ze nie mozna ich ciagnac po schodach.

200 EK + uher + ktos do zabijania tegoz monstera = ogromne koszty uhow na kazdy kill, loot do podzialu na 3, z reguly jeszcze bardzo rzadki i srednio uzyteczny. Popatrz jak wyglada loot table juggernauta = znajdziesz cos co sklanialoby ludzi do masowych huntow na tym cholerstwie ?

Tarcza z energii - ringa mozna zakladac/ sciagac, do tego jesli to ustrojstwo byloby tansze niz ilosc absorbowanych obrazen nikt nie uzywalby mana shielda.
stary 07-11-2007, 01:14   #819
Byno
Użytkownik forum

Data dołączenia: 04 11 2007
Lokacja: Jankowice

Imię: Arth Roni
Gildia: All Stars
Świat: Elera
Poziom: 51
Poziom mag.: 50
Byno ma numer GG 4826184
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez d4rqu Pokaż post
Ja głosuje za ulepszeniem knightów i palków, ale zarazem jestem za pogorszeniem sorców/drutów. Przecież to jest nie normalne, że sorc wbije 50lv i bije z visa po 130-160 w potwory. Takiej średniej to EO na 290lv nie ma w dragi. A sorca nie obchodzi czy przeciwnikiem jest ds, drag czy demon. Każdego bije równo i traci za to 20many lol.
Mylisz się bracie ... Chyba nie wiesz jak to wygląda po letni update ... Sorc na 50 lvlu może i bije 130-160 ale nie zapominaj ze musi miec premium account a nie każdy może mieć pacca.A taki knight na 50 lvlu potrafi uderzyć nawet 200+ i nie potrzebuje pacca żeby zadawać takie obrażenia, zaś sorc na facu potrafi uderzyc maximum za 74 i zabiera mu to 13 many ... to raczej nie jest równowaga;/

Teraz zapewne polowa z was mówi ale od czego ma runy ... też potrafi uderzyć za 200 a nawet 300 + na 50 lvlu. Tak! Ale on na 1 runo potrzebuje 880 many albo 325gp (na 1 hita), a knight moze uderzać bez końca ... po 100-200 +.

Wiec jestem za ulepszeniem magów ale nie do przesady.

Pozdrawiam
Byno jest offline  
stary 07-11-2007, 13:23   #820
Faratiz
Użytkownik Forum

Faratiz's Avatar

Data dołączenia: 08 06 2007
Lokacja: Polnoc Polski

Imię: Faratiz
Świat: Arcania
Poziom: 54
Poziom mag.: 54
Domyślny

Ja równieź jestem za zrobieniem czegos dla magów. Jesli nie chca im wracac dawnej sily to zmienszyc koszty zadawanych obrazen ewentualnie skrocic "exhaust" Od letniego update nie gram w Tibia. Zobacze jak bedzie po zimowym.

P.S. Nie zciagajcie ipchangerow, mc, botow ani zadnych innych smieci zwiazanych z Tibia bezposrednio po update bo dostaniecie hacka jak ja xD

KLICK!
Łatwy sposób na Owntibie i inne gówna
Faratiz jest offline  
Zamkniety temat.

Użytkowników czytających ten temat: 1 (zarejestrowanych: 0, gości: 1)

Zasady postowania