![]() |
#802 | |
CS Tibia.pl Team
|
![]() Czysto Aliantowe miasto.
Jaina tam rządzi
![]() |
![]() |
#803 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 14 12 2004
![]() |
![]() Chyba sie kiedys tam wybiore z chlopakami pobawic sie z taka jedną czarodziejką =P
![]() I staniemy się pasterzami, Dla Ciebie mój panie dla Ciebie, Z Potęgą otrzymaną prosto z Twej dłoni, Nasze nogi nieść mogą spokojnie Twe rozkazy, Tak więc rozlejemy rzekę ku Tobie, I poskramiać duszę będziemy na wieki, In nomine Patris et Filii, et Spiritus Sancti. Amen. |
![]() |
![]() |
#804 | |
CS Tibia.pl Team
|
![]() Ekipa 40. Co najmniej.
Ta dupa ma tak potężne AoE, że to niemal nieporozumienie ![]()
![]() |
![]() |
#806 |
Użytkownik Forum
![]() |
![]() zjadzie sie i 80 poniewasz mamy 2 ogromne gildie gdzie stanowia wrecz jednosc i jedna to jedna czesc a 2 to 2 zcesc jednej i tej samej gildii. Oczywscie same 70 z conajmniej t2.
![]() I staniemy się pasterzami, Dla Ciebie mój panie dla Ciebie, Z Potęgą otrzymaną prosto z Twej dłoni, Nasze nogi nieść mogą spokojnie Twe rozkazy, Tak więc rozlejemy rzekę ku Tobie, I poskramiać duszę będziemy na wieki, In nomine Patris et Filii, et Spiritus Sancti. Amen. |
![]() |
![]() |
#807 | ||
CS Tibia.pl Team
|
![]() Cytuj:
Chyba, że chodzi o S2 (Arena tier 2) ![]()
![]() |
![]() |
#808 |
Użytkownik Forum
![]() |
![]() nie normalne t2. Z areny latwo zdobyc rozne tiery jezeli ma sie dobra druzyne(a mamy ze 4 takie w gildii ktore maja po s4 i kawalki s5). A t2 normalnego wymagamy co poniewasz jest to dobrym dowodem ze ktos chodzil na insty i byl na tyle dobry ze wkoncu dostawal te tiery. Oczywscie to nie zmienia faktu ze jezeli koles udowodni ze jest dobry w tym co robi to przyjmiemy go bez znaczenia jakie ma eq. Tak samo leci w 2 strone, jezeli ktos ma nawet t6 a gra h*jowo to odrazu jest wywalany i naznaczony na blacklistach jako nup ktory kupil postac.
![]() |
![]() |
#809 | ||||
CS Tibia.pl Team
|
![]() Cytuj:
Na razie jest s1 = gladiator set s2 = merciless gladiator s3 = vengenful gladiator Cytuj:
Zaś przeciętny drop z np. karazhanu jest zdecydowanie potężniejszy od Tiera dwójki. Nie mówię już nic o przedmiotach klasy T4+ No chyba, że przyjmujecie tylko graczy co długo rajdowali na ragnarrosie, ale tacy (jeśli ejszcze grają) teraz latają w o wiele lepszych setach Cytuj:
![]()
![]() |
![]() |
#810 | |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 07 01 2008
Lokacja: LW
Stan: Aktywny Gracz
Imię: Craftman
Profesja: Druid
Gildia: Serce Wiatru
Świat: Aerie Peak
Poziom: 53
|
![]() Cytuj:
A co do 10 letnich dzieci to ja mam 12 lat i co prawda gram alliance ale nie z tego powodu ze lubie dobro tylko porostu kiedy zaczynalem grac bylem zielony i wybralem alliance chyba przez przypadek i tak juz gram. A jeszcze wracajac do pvp to w alliance chyba naprawde sa same dzieci po 7 lat bo zawsze wszyscy pchaja sie po flage hordy a nigdy nie pilnuja swojej i to jest dla nich zgubne. |
|
![]() |
![]() |
#811 | |
CS Tibia.pl Team
|
![]() @Craftman:
Można robić pełny napór, ale też z głową. tak dzisiaj bez problemu wygraliśmy na WG
![]() |
![]() |
#813 | |||
CS Tibia.pl Team
|
![]() Ty przynajmniej masz wiedzę poza WoWem
![]() A więc tak: Mówimy o zestawach ekwipunku dostępnego dla najwyższych poziomów. Gdy nie było jeszcze dodatku The Burning Crusade to najwyższy poziom wynosił 60. Wtedy robiłes tabun questów by isc do specjalnych miejsc gdzie razem z dużymi grupami (aż do 40 osób!) klepałeś specjalnych bossów. Z nich dropowały najlepsze na serwerze rzeczy - ekwipunek setowy (z takim się być może już spotkałeś) od nich nazywany jest tierem. Każda klasa ma cały własny zestaw ekwipunku dla siebie. Gdy był tylko podstawowy WoW były Tiery od numerku 1 do 3. Wiadomo - trójeczka najlepsza. Gdy wyszedł dodatek - TBC to wyszły 3 nowe Tiery (trzeci po jakimś czasie) - i dostały one numerki od 4 do 6. Do tego wyszło coś takiego jak arena sety (lub arena tiery). Mają one numerki od 1 do 3 - tak samo jak tiery. One mają skrót S. Czym się różnią? S1 jest podobny do T4, lecz jest przystosowany do walk PvP. Teraz na przykładzie maga porównam T4 i S1. T4 jest czysto raidowy - wieć daje bonus (około równy) do intelektu i staminy, oraz trochę do spiritu (regeneracja many i życia). Do tego bonus do obrażeń, trafień, penetracji i krytyka. Zaś S1 rezygnuje ze staminy (walki PvP są zbyt krótkie by to miało sens), nacisk statystyk jest nieporównywalnie większy na staminę (życie) niż intelekt. Do tego kluczową częścią statystyk jest poza obrażeniami resilience. Zmniejsza szansę że dostaniemy krytyka, zmniejsza obrażenia od niego (jak już dostaniemy) i zmniejsza normalne obrażenia. NA rajdy jest o wiele lepszy T, na PvP S. Choć mam znajomych, którzy tak grają w S, ze na rajdach nie mają sobie równych. Ale to lata gry ![]() Cytuj:
![]() Cytuj:
![]() No i jak będziesz grać jedyną słuszną stroną na moonglade to się doezwij to ci zawsze pomogę (tylko na razie nie pieniężnie - bo sam mam wielkie problemy z kasą). Ale cię przeprowadzę przez instancję (szybciej, lepiej, itd ![]()
![]() |
![]() |
#814 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 30 08 2007
Lokacja: Outland
Wpisy bloga: 2
Stan: Na Emeryturze
Profesja: Rookstayer
![]() |
![]() Dzięki za pomoc, coś tam rozumiem
![]() ![]() No to jutro jadę na obóz, za jakiś tydzień wrócę i stworze sobie kogoś hordy na moonglade, ale nie mówię że będzie to moja główna postać ![]() Ostatnio edytowany przez Bluray - 12-01-2008 o 23:38. |
![]() |
![]() |
#815 |
Użytkownik Forum
![]() |
![]() Eerion mi bardzij chodzilo o przyklad z tym t6. NO i u mnie jest s4(poprzerabiany s3 i mozna go wydropic z BL Kara itd jednak straaaaaaaaaaaaaaasznie zadko wypada bo jakies raz na 99999999999999999999 wykonanych kara) itd bo gram na blizzlike servie calkiem popularnym(na tyle ze ludzie za rl kase kupuja tam postacie) jednak jest specjalnie poprzestawiane i ustawione ze zeby grindowac na kara musisz miec t2 lub wiecej(a my zazwyczaj na kara chodzimy). Fajnie ze dzialaja tam wszystkie bg a bugow jest strasznie malo(nawet niezauwazalnie malo a i te naprawiaja co chwile)
![]() I staniemy się pasterzami, Dla Ciebie mój panie dla Ciebie, Z Potęgą otrzymaną prosto z Twej dłoni, Nasze nogi nieść mogą spokojnie Twe rozkazy, Tak więc rozlejemy rzekę ku Tobie, I poskramiać duszę będziemy na wieki, In nomine Patris et Filii, et Spiritus Sancti. Amen. Ostatnio edytowany przez kołbaś - 13-01-2008 o 07:22. |
![]() |
![]() |
#816 | |||
CS Tibia.pl Team
|
![]() Cytuj:
W takim razie nie ma co w ogóle porównywać Cytuj:
![]()
![]() |
![]() |
#817 |
Użytkownik Forum
![]() |
![]() Na tym dzialaja ale chcialem troche odmiennosci i znalesc server gdzie tez dzialaja. Od tamtego chcialem sobie troche odpoczac. Co do porownywania jest i to duzo zwlaszcza z globalem. Tutaj ludzie ciagle staraja sie usprawnic gre nawet dorabiaja zeczy ktore pozwalaja dalej sie rozwijac postaci(s4 itd)
![]() |
![]() |
#818 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 07 01 2008
Lokacja: LW
Stan: Aktywny Gracz
Imię: Craftman
Profesja: Druid
Gildia: Serce Wiatru
Świat: Aerie Peak
Poziom: 53
|
![]() Ja nie wyobrazam sobie gry na privie, jak tam mozna stworzyc grupe, a co dopiero rajd?
|
![]() |
![]() |
#819 | ||
CS Tibia.pl Team
|
![]() Cytuj:
Bez sensu
![]() |
![]() |
#820 |
Użytkownik Forum
![]() |
![]() Nie powtazam to jest blizzlike zadnego zwiekrzonego expa i dropa. Chodzi mi o to ze ci ludzie twoza nowe sprity z przedmiotami ktore jeszcze trodniej zdobyc itd. A s4-s6 to jest jagby polaczenie 2 setow. Gliadator i tier. Czyli jak masz full s6 to jestes i do pvp i do raidow. Jednak zdobyc go graniczy z cudem(jak zdobedziesz t6 i s3 i podsumujesz caly swoj wysilek wlozony w to to pomnoz to razy 3 i bedziesz mial wysilek jaki trzeba wlozyc zeby miec s6)
![]() I staniemy się pasterzami, Dla Ciebie mój panie dla Ciebie, Z Potęgą otrzymaną prosto z Twej dłoni, Nasze nogi nieść mogą spokojnie Twe rozkazy, Tak więc rozlejemy rzekę ku Tobie, I poskramiać duszę będziemy na wieki, In nomine Patris et Filii, et Spiritus Sancti. Amen. Ostatnio edytowany przez kołbaś - 13-01-2008 o 17:14. |
![]() |