![]() |
#801 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 09 04 2006
Stan: Aktywny Gracz
Profesja: Elder Druid
|
![]() Trzeba również przyznać, że axe ringi są bardziej dostępne od graczy. Ale wszystko możesz dostać od djinów
![]() |
![]() |
![]() |
|
![]() |
#802 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 26 05 2007
Lokacja: Suwałki
Imię: Zetuss
Profesja: Elite Knight
Gildia: Silent Force
Świat: Candia
Poziom: 191
Skille: 95/87
Poziom mag.: 9
![]() ![]() |
![]() Wg mnie axe jest lepsza bronia niz sword:
- grajac knightem (uzywajac axa badz sworda) celem jest zdobycie odpowiednio SCA i SOV'a przy czym SCA ma wiekszy atack niz SOV -F-axe wiekszy atack niz BS -D-lance wiekszy atack nic GS -axe ringi bardziej dostepne niz swordringi (lootnac mozna z dwarf sodldierow i dwarf guardow), czesciej sie widzi na trade oferty ze sprzedaza axe ringow niz sword ringow obecnie zaluje ze zaczalem skilowac sworda ![]() pozdro |
![]() |
![]() |
![]() |
#803 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 11 02 2007
Lokacja: Svargrond
Imię: Lucius Zenira
Profesja: Knight
Gildia: -
Świat: Celesta
Poziom: **
Skille: 60+/60+
Poziom mag.: 4+
|
![]() Co do Tematu to sadze, ze axe zdecydowanie jest najlepsze, nastepnie club i na szarym koncu miecz.
Dlaczego?? Oto przykłady: Początek Barbarian Axe att:28 Def:18 51 oz. Clerical Mace att:28 Def:15 58 oz. Serpent Sword att:26 Def:15 41 oz. Z tego porównania wynika, że prowadzi Axe ![]() ![]() ![]() Axe:2p, Club 1p, Sword 0p Levele srednie(do ~25): Knight Axe att:33 Def:21 59 oz. Dragon Hammer att:32 def:20 97 oz. Fire Sword att:35 def:20 23 oz. Na srednich levelach wygrywa miecz, jednakże nie jest to jakas kolosalna przewaga, gdyz FS jest b drogi w stosunku do axe i cluba. mimo to FS jest bardzo dobra alternatywa dla ludzi ktorych nie stac na Bsa ![]() Axe: 3p, Club: 1p, Sword: 2p Levele wyskokie (od 25 do anni.): Fire Axe: att:38 def:16 40 oz. Skull Staff: att:36 def:12 17 oz. Bright Sword: att:36 def:30 29 oz. Wygrywa Axe, tuz za nim Club, najslabszy ponownie mieczyk. Axe ma najlepszy atak jest co prawda najciezsze, ale mimo to 2 att wiecej stanowi argument nie do podwazenia ![]() ![]() Axe 5p, Club; 2p Sword; 2p BB Wyskokie levele( 100 up): Stonecutter Axe: att:50 def:30 99 oz. Thunder Hammer: att:49 def:35 125 oz. Magic Sword: att:48 def:35 42 oz. Axe poraz kolejny! ![]() ![]() Axe: 7p Club 1p, Sword 3p 2 reczne: Dragon Lance: att:47 def:16 67 oz. War Hammer: att:45 def:10 85 oz. Giant Sword: att:46 def:22 180 oz. Teraz wygrywa wg mnie club, kosztuje 2k czyli okolo 8 raza mniej od sworda i 6 razy mniej od axa do tego ma przyzwoite statystyki ![]() ![]() Axe: 8p Club: 2p Sword: 3p Bronie z PoI Q: arcane i avv podobnie no moze troszke lepszy avv, co do axe to i tak wygrywa mimo, ze nie ma zadnej broni z PoI to StA ma tyle samo ataku co tamte dwie ![]() Wniosek: Axe zdecydowanie najlepszy, wg punktacji potem sword i club. ja mimo to uwazam, ze club jest lepszy od sworda. moze dlatego ze mam sentyment do cluba. PS; łudze sie, ze z update dodadza quest z clubem np. golden mace, wtedy club dorówna swordowi. Obecnie Club jest bronia tylko dla postaci <100. prosze o opinie mam nadzieje na nawiazanie ciekawej dyskusji. ![]() Pozdrawiam |
![]() |
![]() |
![]() |
#804 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 12 05 2007
|
![]() Kozystajac z okazji odsylam wszystkich do tematu pt. Co wybrac?
Byc moze rozwieje to czesc watpliwosci ![]() @POnury Wspomnialem tez, ze kazdy bije tym co lubi i nikt nie przekona go, ze to jest gorsze bo sam potrafi zdecydowac. @Vil 1 Nie wiem ktora masz na mysli ale czesto widuje np druidow z war hammerem, badz skull staffem. A niektozy nosza i te slabsze jezeli nie maja kaski. 2 Niby poi mozna wykonac juz na 80lv, jednak do tego potrzeba "ekipy" a raczej polowy ludzi z lv 80+ z serwera. Wez tez pod uwage, iz ten quest wykonano jak na razie na mniejszosci serwerow.
Za dużo mówimy o zmianie świata, a za mało świat zmieniamy. Ostatnio edytowany przez GothicMaster - 27-05-2007 o 10:58. |
![]() |
![]() |
![]() |
#805 | ||
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 19 07 2005
Stan: Na Emeryturze
Poziom: 60
|
![]() Cytuj:
Wcześniej, przy skillach 81/80 i eq rh, dsm, g-legi, bohy, aol i wh dostawałem manto od grupki thornbacków, a exp na scarabach obarczony był ryzykiem, że zwróci się ledwo na plus. Wina? FATALNY def war hammera. WH jest okropny i choćby nie wiem co, nigdy do niego nie wrócę. Cytuj:
"21.24 Nie ma lepszego dziennikarza sportowego od Rafała Patyry. "Artur, używając terminologii bokserskiej zostaliście znokautowani zanim zdążyliście założyć rękawice". Używając terminologii stoczniowej - ukradli wam statek, zanim odpaliliście spawarkę, a używając terminologii dziennikarskiej: powinni wyłączyć kamerę zanim zdążycie zadać jakiekolwiek pytanie." |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#806 |
Użytkownik Forum
|
![]() Ehhh, kiedy ludzie przestana zwracac uwage na koszt broni, jakby na moim serwerze pojawil sie TH na sprzedasz to ludzi by nie interesowalo to czy cena jest 2, 3 czy 10 tyle co koszt sca/sova tylko by sie bili zeby to wlasnie im sprzedac. Roznica 1,2k a 17k miedzy wh a gs jest zauwazalna tylko ponizej 60? levelu, potem juz kazdy knight ma kase na wszystyko (ja na 70 levelu sprzedalem eq i kupilem sca za 1,7 mln) Roznica w cenie miedzy WH a GS/DL to jeden dzien spedzony w mint, hmmmmm, nawet nie w mint, bo te 15k to mozna LUZEM w jeden dzien na rotach uzbierac. A roznica w statystykach bedzie widoczna dlugo (az nie kupimy poi/ani broni)
![]() |
#807 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 11 02 2007
Lokacja: Svargrond
Imię: Lucius Zenira
Profesja: Knight
Gildia: -
Świat: Celesta
Poziom: **
Skille: 60+/60+
Poziom mag.: 4+
|
![]() 2x Up
Sądze, że dla wiekszosci graczy ta cena ma znaczenie(mowa o w hammie). Bo nie czarujmy sie, tych broni uzywaja nizsze lvele. Ci dla ktorych cena nie gra takiej roli, płaca "wpisowe" i Robia grupowo PoI- Avv i AC, Axe moga juz kupic SCA ![]() PS: "wale z axa" mimo to bronie cluba, wcale nie jest taki slabiutki ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#808 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 05 10 2006
Imię: woah berry jerry
Profesja: Paladin
Świat: Xerena
Poziom: 31
Skille: 62/41
Poziom mag.: 10
|
![]() Cytuj:
![]() |
![]() |
#809 |
Użytkownik Forum
|
![]() ekhm, a sca i mms nie jest lepszym polaczeniem niz avanger? (oczywiscie kosztowniejszym) Pozatym, uwazam ze DL jest lepsza niz GS (a jesli nie jest, bo 1 punkt ataku nie robi roznicy to czemu sword fighterzy preferuja avangera niz sov+mms).
![]() |
#810 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 11 04 2007
Lokacja: Białystok
Stan: Niegrający
Imię: Kavi Dratrumil
Profesja: Royal Paladin
Świat: Refugia
Poziom: 91
Skille: 91
Poziom mag.: 19
|
![]() Mi się wydaje, że lepszy jest sword.
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#811 | |
Użytkownik Forum
|
![]() Cytuj:
![]() Ps: Chyba nie pisales tego na podst informacji widocznej po lewej? Ps2: Chyba jednak tak.
![]() |
![]() |
#812 |
Użytkownik Forum
|
![]() To właściwie obojętne ale bo i tak skille dla knighta są najważniejsze i nie ma lepszej broni od skillów. Zależy co wybierzesz i walisz tym ciągle bo jak na 20 levlu mialeś sworda na 70 i zaczniesz axa to raczej to nieopłacalne nie chbya każdy sie e mną zgodzi
Ostatnio edytowany przez jasiek555 - 29-05-2007 o 20:09. |
![]() |
![]() |
![]() |
#813 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 10 06 2006
Lokacja: Wrocław
|
![]() @up ja takie skille to na 12 lvlu miałem
![]() Moim zdaniem miecze są świetnie, gdy myślisz przyszłościowo. Ja się nie matrwię że GS mi bardzo ciąży, bo w końcu kiedyś kupię avengera (mam nadzieję). |
![]() |
![]() |
![]() |
#814 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 19 07 2005
Poziom: 60
|
![]() A ja na 50. Ale co to ma do rzeczy?
"21.24 Nie ma lepszego dziennikarza sportowego od Rafała Patyry. "Artur, używając terminologii bokserskiej zostaliście znokautowani zanim zdążyliście założyć rękawice". Używając terminologii stoczniowej - ukradli wam statek, zanim odpaliliście spawarkę, a używając terminologii dziennikarskiej: powinni wyłączyć kamerę zanim zdążycie zadać jakiekolwiek pytanie." |
![]() |
![]() |
![]() |
#815 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 10 06 2006
Lokacja: Wrocław
|
![]() O, w sumie nic. Wiesz czasami podczas rozmowy mówi się czasami coś "tak o" i się do tego uwagi zbytniej nie przywiazuje.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#816 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 05 02 2007
|
![]() Moj brat na 11 lvlu z GSa noobow bije (bez eq, bo cap... xD), btw. moim zdaniem axe jest fajniejszy ;p
|
![]() |
![]() |
![]() |
#817 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 01 06 2007
|
![]() axe oczywiście wieszy dmg..
|
![]() |
![]() |