|
Notki |
Updates Forum zawiera wszelkie informacje o najnowszym update oraz pod fora z informacjami o byłych update. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki sposób na wyrównanie profesji? | |||
Ulepszenie Knightów i Palladynów (jestem knightem/pallem) |
![]() ![]() ![]() ![]() |
694 | 59.22% |
i PalladynówUlepszenie Knightów (jestem sorcem/drutem) |
337 | 28.75% |
Pogorszenie Druidów I Sorcererów (jestem knightem/pallem) |
91 | 7.76% |
Pogorszenie Druidów I Sorcererów (jestem sorcem/drutem) |
50 | 4.27% |
Głosujących: 1172. Nie możesz głosować w tej ankiecie |
![]() |
|
Opcje tematu |
![]() |
#821 | |
Zbanowany
Data dołączenia: 10 08 2007
Lokacja: Wrocław
Stan: Aktywny Gracz
Imię: Xeremon
Profesja: Master Sorcerer
Gildia: Ever Dream
Świat: Candia
Poziom: 112
Skille: 27
Poziom mag.: 68
|
![]() Cytuj:
|
|
![]() |
|
![]() |
#822 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 04 06 2004
Lokacja: Kraśnik
Wpisy bloga: 5
Imię: Solonius Jhee
Profesja: Elite Knight
Świat: Hiberna
Poziom: 106
![]() |
![]() 95% narzeka, a 5% ma tylko racje... i to jest najgorsze...
#823 | |
Music addict
Data dołączenia: 11 06 2007
Lokacja: Siemianowice Śl.
Stan: Na Emeryturze
Imię: Zuzia Shadow
Profesja: Elite Knight
|
![]() Cytuj:
A Ty nie pojąłeś, że to dopiero początek wyrównania profesji???
![]() |
#824 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 17 08 2007
|
![]() Byno: Pomyliłeś się, bo post d4rqu był pisany 9 miesięcy temu przed update.
X3rs: O ile pomyłkę byno można jeszcze jakoś zrozumieć to twoj post to zwykłe gówniarstwo i to właśnie ty jesteś imbecylem. pozdrawiam |
![]() |
![]() |
#825 | |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 19 01 2007
Lokacja: Olkusz
Imię: Keverus
Świat: Titania
Poziom: 51
Poziom mag.: 47
![]() |
![]() Cytuj:
No swietnie... Sugerujesz ze ja sie na tym nie znam... OK. A moze jakies inteligentniejsze argumenty? Nie stac cie na nic inteligentniejszego, tak?? :/ Masz wysoki lvl. Ale knightem. Mozesz mowic ze grasz w Tibie dluzej i sie lepiej na tym znasz. Ale nie wtedy gdy grasz knightem! Jejku! Do 150 lvla mozna bic caly czas na żółwiach albo cyklopach!... (Nie mowie ze kazdy knight tak robi, ale wielu) Widze ze zabłysnąłes mało inteligentnymi przekleństwami... Jezeli w jakis sposob nie pasuje Ci to ja co pisze, poprzyj to argumentami, albo conajmniej przemyśleniami, bo nie mam zamiaru czytac postow ludzi o tak dziecinnym podejsciu. Czekam. :/ |
|
![]() |
![]() |
#826 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 30 04 2007
Lokacja: Polska
Profesja: Druid
Świat: Xerena
Poziom: 5~
Poziom mag.: 49
|
![]() Cytuj:
ok, - knight dostaje 15 hp, ale moze sie leczyc po kilkaset punktow zyciowych, przy czym mag moze odnowic sobie gora 100+ many - mana shield... tylko ze gdy sie mana skonczy mag jest bardzo latwym celem, - skilowanie... a trenienie mlvl..? chyba o wiele dluzej wbija sie 70 mlvl niz np 90 skill -exp na małym lvl... ale raczej jak sie ma pacc z vis/mort, bo bijac rozga po 20 raczej sie dluzy.. -zarobek na runkach...tylko ze są punkty soul i jak sie skoncza chcac nie chcac musisz isc expic... to jest tylko moje zdanie ![]() Ostatnio edytowany przez slayton - 09-11-2007 o 19:36. |
|
![]() |
![]() |
#828 | |
Użytkownik Forum
|
![]() Cytuj:
Knight to raise melee from 10, 100% to 90 = 568h, 42m, 4s. Jeszcze chcesz cos fajnego powiedziec?
![]() |
#829 | |
eX Moderator
Data dołączenia: 13 11 2004
Lokacja: Helsinki
![]() |
![]() Cytuj:
na foodzie odnawiasz 3600 many na godzine, 1 bp fluidow to srednio okolo 2k many. Na tarpicie przerabialem 8-12bp fluidow na godzine, na granicy oplacalnosci, ale latwo policzysz, ze w stosunku do samego fooda mlvl wbijalem 6-8 razy szybciej. Roznica ktorej nie raczyles zauwazyc jest taka, ze knight musi przestac kilkaset godzin na wprost monka, a sorc ( jesli go na to stac, ale na to tez sa sposoby ) jest w stanie przyspieszyc wbijanie mlvela kilkakrotnie na kilka roznych sposobow.
![]() |
#830 | |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 19 01 2007
Lokacja: Olkusz
Imię: Keverus
Świat: Titania
Poziom: 51
Poziom mag.: 47
![]() |
![]() Cytuj:
Np. Mamy (magowie) softy i mf-y... Chcemy zrobic BP SD... Wydamy 10k na manaski i duzo kasy na naladowanie softow... A SD sprzedamy za 5k... Knight raczej nie traci w ogole kasy przy skillu... I (to jest bardzo wazne), Mag i Druid nie moga powiekszyc obrazen przez trenowanie mlvla o tyle, ile powiekszy knight po podbiciu skilla. Ostatni update to zwykla porazka jezeli chodzi o sorcow. Klapa. Ostatnio edytowany przez Keverus - 10-11-2007 o 21:35. |
|
![]() |
![]() |
#831 | |
eX Moderator
![]() |
![]() Cytuj:
Dlatego wlasnie porownywanie czasu wbijania takiego a takiego skilla z mlvlem jest kretynizmem.
![]() |
#832 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 16 02 2006
Lokacja: Legionowo
Stan: Niegrający
Imię: Dobrzejszy
Profesja: Paladin
Gildia: ';..;'
Poziom: 64
Skille: 81
Poziom mag.: 16
![]() |
![]() policz mi sorcow ktorzy maja 20M gp ok? ofc nie liczymy sytuacji gdy ktos sobie przerzucil kase z innego chara
"Istnieja dwie bezgraniczne rzeczy - wszechswiat i ludzka glupota. Chociaż co do wszechswiata nie jestem calkiem pewien... " (ALBERT EINSTEIN ) ------------------------------------------------------------------------------- |
![]() |
![]() |
#833 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 29 05 2006
Lokacja: dabiljuarsi
Imię: Szczy kawka z dżewa
Gildia: Zryw Ubocze
|
![]() @upup: Możliwe to jest wbicie 2% mlvl na manasach do zdjęcia , a nie 6-8krotne stałe przyśpieszenie bicia mlvl chyba ze sobie przerzucisz kasę z 200lvl kiny jak kolega up napisał
Visem zabiera się coś koło 105hp na 50 mlvl. Na 40 mlvl zabiera się koło 90. Wzrost niesamowity. Tu narazie jeszcze bajka bo nabić od 40 do 50 mlvl to pryszcz. A z każdym mlvlem jest coraz ciężej aż koło 80 mlvl robi stop. A odkąd damage przestał zależeć od lvl nie ma innego sposobu na podniesienie obrażeń. Kina może na raz leczyć się i bić. Mag lecząc się , nie może zrobić nic.Sorc hlvl był po upie 7.92 przegięty, ale już nie jest.
pożycz dyche Ostatnio edytowany przez Donpeyot - 11-11-2007 o 00:09. |
![]() |
![]() |
#834 |
eX Moderator
![]() |
![]() klania sie czytanie ze zrozumieniem.
Nie jest wazne czy wpiszesz tam sobie 20M, 200M czy wogole jakies astronomiczne liczby. Wazne jest, ze masz przynajmniej 4 sposoby na gwaltowne przyspieszenie wbijania twojego glownego skilla, i z tym raczej dyskutowac nie mozesz. A to, w jakim stopniu bedziesz mogl z nich korzystac to jest juz zupelnie inna sprawa i z tym z kolei ja nawet nie probuje dyskutowac. co do teoretycznego przyspieszania 6-8 razy to niedzielnym matematykom proponuje policzenie sredniej wazonej i przekonanie sie, ze nawet gdy farmujemy kilka godzin kase na manasy po to, zeby przetracic 10-15bp w 2 godziny, to nadal wywalimy w tym czasie 2-3 razy wiecej many niz jakbysmy stali pod depo i cieszyli sie marnymi 2 MP/ 2 sec.
![]() Ostatnio edytowany przez Vil - 11-11-2007 o 01:44. |
![]() |
![]() |
#835 |
Użytkownik Forum
|
![]() niemożliwe ze względów ekonomicznych
chyba że przerzucisz kasę z innego chara , albo kupisz na allegro , ale nie o to tu chyba chodzi.
#836 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 16 02 2006
Lokacja: Legionowo
Stan: Niegrający
Imię: Dobrzejszy
Profesja: Paladin
Gildia: ';..;'
Poziom: 64
Skille: 81
Poziom mag.: 16
![]() |
![]() @up: exactly
@vil: tak, sorc moze przyspieszyć skilowanie 6-8 razy, ale pokaz mi sorca ktory trenuje mlvl od 0 przy uzyciu softow? albo od poczatku uzywa mfow? Mozna tez wspomniec o tym ze nawet po przyspieszeniu sorc nie ma pewnosci ze wbije szybciej 70 mlvl niz knight 90 skila PS: knight moze skilowac 24h na dobe... jezeli wiesz o co mi chodzi @down: ale tym samym skiluje 6-8 wolniej nizby expiac
"Istnieja dwie bezgraniczne rzeczy - wszechswiat i ludzka glupota. Chociaż co do wszechswiata nie jestem calkiem pewien... " (ALBERT EINSTEIN ) ------------------------------------------------------------------------------- Ostatnio edytowany przez Piotrek Marycha - 11-11-2007 o 19:01. |
![]() |
![]() |
#837 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 29 01 2006
Lokacja: Szamotuły
|
![]() Cytuj:
![]()
![]() |
#838 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 25 08 2007
Lokacja: Rybnik
Imię: Baus Sorcerer
Profesja: Sorcerer
Świat: Aldora
Poziom: 40
Skille: 20/25
Poziom mag.: 35
|
![]() Sorcem mozna trenic mlvl 24 na dobe ale... nie mozna runek robic 24 na dobe ... imho Sorcem lepiej sie treni mlvl (skill dla maga i druta) niz knightem ale za to pall i knightem lepiej sie expi niz drutem i magiem... imho w tym uptade powinni zrobic tak: kinow i pallow zostawic w spokoju a drutom i magom zmniejszyc koszty expienia x)
|
![]() |
![]() |
#839 |
Zbanowany
|
![]() Tylko nikt nie bierze pod uwage ze jak juz sorc chce zwastowac kase na robienie mlvl to duze ilosci expa przy tym moga wchodzic.
@down A ty nie bierzesz tego pod uwage ze mowimy o tym ze ogolem mozna przyspieszyc a przy tym dodaje ze mozna zdobyc exp. Ostatnio edytowany przez Salarigoth - 11-11-2007 o 20:02. |
![]() |
![]() |
#840 |
Użytkownik Forum
|
![]() @up: a ty nie bierzesz pod uwagę że skądś tą kasę na wastowanie trzeba zdobyć
@up: Żeby sobie fajnie wbijanie mlvl przyśpieszyć (czyli zdobyć kasę na mf ) sorc się musi sporo namęczyć. A wastuje się ją baardzo szybko i ten mlvl wcale tak migiem nie wpada jak się wydaje. Po za tym kina expiąc też wbija trochę skilla (o palku nawet nie wspomnę).
pożycz dyche Ostatnio edytowany przez Donpeyot - 11-11-2007 o 21:43. |
![]() |