Jesteś tu: Tibia.pl / Forum

Wróć   Forum Tibia.pl > Fora główne > Niusy

Notki

Niusy Nowosci z świata Tibii dostarczone przez naszych nieustraszonych korespondentów.

Zamkniety temat.

Opcje tematu
stary 10-06-2007, 00:12   #821
Krzy_ek
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 28 03 2005

Stan: Na Emeryturze
Profesja: Elite Knight
Świat: Candia
Poziom: 40
Skille: 6X/6X
Poziom mag.: 5
Domyślny

@up z forum.tibia.com

I przy okazji dodam, że w następnym updacie będą pracowali nad zrównoważeniem druida do sorca ;]
Krzy_ek jest offline  

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stary 10-06-2007, 00:18   #822
Duch Niespokojny
Moderator

Duch Niespokojny's Avatar

Data dołączenia: 10 09 2005

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Krzy_ek Pokaż post
@up z forum.tibia.com
Dałeś mi bardzo wyczerpującą informację, ale nieważne, już wiem. Po prostu nie chce mi się ani tego tematu czytać całego na bieżąco, ani tego na forum.tibia.com przeszukiwać w poszukiwaniu tych informacji, nie zauważyłem też, że są do nich linki na pierwszej stronie i dlatego zapytałem.

PS. @Rothes
Jak mogłeś skasować mojego posta?! Hunted!

Ostatnio edytowany przez Duch Niespokojny - 10-06-2007 o 00:19.
Duch Niespokojny jest offline  
stary 10-06-2007, 00:18   #823
Ponexestimix
Użytkownik forum

Data dołączenia: 01 05 2007

Domyślny

Answers to short questions:

What happens with the spears?

The will go back into the hand if they do not break.

Are knights distance fighers now?

No, all they can do is finish a running monster on low HP off by throwing a weapon after them.

Are mages weaker than knights and pallies now?

No, they will still deal more damage than these two, only not 10 times as much but rather around 2 to 3 times as much in average.

What about the death penalty?

To be honest, I can promise you that it will not be taken out of Tibia since it is one of the things that makes Tibia what it is. I also take it as highly unlikely that we will change the extent of the penalty.

What about knights against ghosts etc?

If you really have to fight against one of those, you can still use magic runes, only that they do very low damage. They will still do enough damage for you to patiently take out ghosts too.

Is the Tibiahumor.net article correct?

Ahm, -laughs- no. The site is called tibiahumor and they live up to their name. However, this does not mean that we do not know and will not work on improving the druids in the next round. Only not like that.

What about blocking 1h vs 2h

Ah yes, we are aware of this and we have indeed also thought of a solution to that problem. I will not give you the details yet since that might be part of another update teaser, suffice it to say: this has also been addressed.
-----------------------------------------------------------------
Co sie stane ze spearami?
Wroca do reki,chyba ze sie zlamia.

Knghty stana sie dystanowcami?
Nie,jednynie co moge zrobic to dobic uciekajacego potwora na low hp rzutem broni w nie.

CZy magowie stana sie slabsie od palkow i knightow?
Nie,wciaz beda zadawali wieksze obrazenia od nich,ale nie 10 razy wieksze,ale raczej okolo 2-3 srednio wieksze.

Co ze stratami przy smierci?
Wlasciwie,to nie bedzie zmieniane,bo to jest tym,co robi Tibie tym czym jest.Ja rowniez tak uwazam,ze jest to niepotrzebne zmieniac skutki smierci.

Co z knightem vs ghosts,etc.?
Jesli musisz walczyc z nimi,wciaz mozesz uzyc run.

Dalej sa to mniej istotne rzeczy, a ja jestem zmęczony Mam nadzieję, że przybliżyłem komuś chociaż niektóre interesujące szczegóły odnośnie update Lato 2007.
Ponexestimix jest offline  
stary 10-06-2007, 00:20   #824
Allorx
Użytkownik Forum

Allorx's Avatar

Data dołączenia: 10 06 2006
Lokacja: Wrocław

Domyślny

Na konkurencyjnej stronie tibia.pl ( nie powiem jakiej bo warna dostanę, a o jaka chodzi to kazdy sie domysli) wypowiedzi są nieco radykalniejsze.
No to ładnie... na swoim 20 lvlowym knighcie ze skillami 76/75 bede walczyć avengerem pozyczonym od kolegi tak samo jak fireswordem, jak mniemam.
Dla mnie czasy tibii 7.6 były najlepszym okresem.
Tibia mnie zafascynowała swoją prostotą i grywalnością, oraz oryginalnością.
A teraz te wymagania levelowe żywcem wzięte np. z Mu albo L2... Dziwne czary... Zadaję sobie pytanie: dlaczego więc mam grać w tibię, skoro w innym Mmorpgach jest tego dużo więcej i jest lepiej?
No i zrezygnowałem z kupna kolejnego pacca ;].
Pozdrawiam
//Allorx
Allorx jest offline  
stary 10-06-2007, 00:32   #825
Birkart
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 04 02 2006
Lokacja: W-wa

Gildia: ----
Świat: Mythera
Poziom: +
Skille: +
Poziom mag.: +
Domyślny

Taka te wszystkie czary dostepne za jedyne 95 zlotych , kup pacca juz dzis , albo mecz sie do walac "normalnie" z broni.

(jesli obalono ta teorie wczesniej sorry 64 strony rox )

http://www.youtube.com/watch?v=oFMQl7EhA3s

milego ogladania
Birkart jest offline  
stary 10-06-2007, 00:45   #826
JUNIR
Zbanowany

JUNIR's Avatar

Data dołączenia: 31 10 2005
Lokacja: Jak najdalej od ciebie

Stan: Aktywny Gracz
Profesja: Paladin
Świat: Harmonia
Poziom: 150
Skille: 96/75
Poziom mag.: 23
Domyślny

Po przeczytaniu tego już nie wiem czy bede mógl iść solo na bk bez waste czy nie i co z expem knighta na np behe, gdzie uzywał w sumie tylko exori, skoro to exori bedzie słabsze ;s

I nadal nie wiem jak ma wyglądac anni w wykonaniu 4 kina xd
JUNIR jest offline  
stary 10-06-2007, 00:53   #827
Sorcer_Pips
Użytkownik Forum

Sorcer_Pips's Avatar

Data dołączenia: 11 03 2007

Profesja: Royal Paladin
Świat: Guardia
Poziom: 70
Skille: 87/71
Poziom mag.: 19
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez JUNIR Pokaż post
Po przeczytaniu tego już nie wiem czy bede mógl iść solo na bk bez waste czy nie i co z expem knighta na np behe, gdzie uzywał w sumie tylko exori, skoro to exori bedzie słabsze ;s

I nadal nie wiem jak ma wyglądac anni w wykonaniu 4 kina xd
Przecież wiesz że 4 knightów teraz tego nie zrobi to poco to wałkujesz ?

17:23 Dziadek Do Orzehuw [8]: HO OTWORZE CII

23:50 Golderax [37]: kurwacka jak na zlosc 4 % do leveala i expiel man aposio ncave a fooda nei ma ;/

10:30 Aleethya [99]: popirtfolonr
10:30 Aleethya [99]: popierdolone*

21:09 Rodelar Fingun [40]: Rio de Janero jest w australi?

Blan Rien [36]: 12:05 Blan Rien [36]: omg
Olga of Guardia [8]: i buy omg offer
Blan Rien [36]: lol xD 12:05
Olga of Guardia [8]: no lol i buy omg
Sorcer_Pips jest offline  
stary 10-06-2007, 01:09   #828
bogus01
Guest

Domyślny

słodko fajnie ze polepszaja kine

ps: w nastepnym upade zeby wyjsc z rooka trzeba bedzie miec pacca i trzeba bedzie placic podatek od kazdego zabitego potwora

stary 10-06-2007, 01:16   #829
Rybzor
CS Tibia.pl Team

Rybzor's Avatar

Data dołączenia: 06 09 1970
Lokacja: Gliwice
Wpisy bloga: 1

Stan: Początkujący
Adres Jabbera do Rybzor
Domyślny

Tłumaczenia, trochę to zmieniłem od poprzednika, chyba wygodniej się czyta.

About Sorcerer vs Knight power:

Jak wynika z zapowiedzi, rycerze i paladyni będą silniejsi niż kiedykolwiek, a magowie i druidzi słabsi. Nie oznacza to jednak, że magowie będą słabsi od rycerzy. Wciąż będą silniejsi względem zadawanych obrażeń.

Od kiedy poziom magiczny będzie najważniejszym czynnikiem definiującym sile obrażeń run, rycerze i paladyni starca siłę zadawanych obrażeń z SD, explo, hmm, gfb etc. Będą słabsi niż kiedykolwiek pod tym względem; dlatego jedni otrzymają nowe czary, a drudzy nowa amunicje.

Przyczyny:
Ulepszyliśmy magów w zimowym update 2005 w przedziale 1-50lv. Jeżeli masz takiego maga, niezmiernie trudno będzie ci poczuć jakąkolwiek różnice po tym update. Jeżeli masz wytrenowany poziom magiczny, będziesz jednak lepszy niż wcześniej, bo jest on teraz ważniejszy. To jest sprawiedliwe, bo rycerze i paladyni muszą trenować swoje umiejętności, więc czemu niby magowie nie musieli by trenować swojej magii?

Siła obrażeń zależna od poziomu spowodowała, że wysoko poziomowi magowie stali sie bardzo potężni w PvP i PvM. Postanowiliśmy to zmienić. Wszyscy wciąż będą zadawali mocniejsze obrażenia wraz z poziomem doświadczenia, ale znacznie wolniej. Jednakże rycerze i paladyni dostali w końcu zwiększenie obrażeń z bełt i broni wraz z poziomem.

Pamiętajcie, że rycerze i paladyni są teraz ograniczani przez skile. Paladyn ze 100 poziomem dystansu ma taka sama moc jak jego rówieśnik z 50 poziomem i 100 dystansem, a magowie zawsze maja większe obrażenia wraz z poziomem. Dlatego rycerze i paladyni będą stawali sie mocniejsi, a magowie i druidzi trochę słabsi, aby zatrzeć ta różnice.

w skrócie: 50 poziomowy mag z 50mlv nie zada takich samych obrażeń jak 100 poziomowy mag z 50mlv, ale będzie znacznie bliżej żeby dorównać temu 100.

About Knights as 'magic users':

Powiedzenie o rycerzach mogących używać many jako o magach - jest nie porozumieniem. To nie są nowe czary w normalnym znaczeniu, ale raczej specjalne ataki z broni. Nie może ich ożyć, nie dzierżąc w rekach broni, nawet jeśli ma manę. Mana jest tylko inspiracja zęby rzucić bronią w cel albo uderzyć nią w ziemie w celu potrząśnięcia podłożem.
To oznacza, ze rycerze otrzymają alternatywę za hmm i gfb, bo z nowym system magicznym te runy staną sie bezużyteczne patrząc na ich koszt.

About Druids vs Sorcerers:

Ten update nie oznacza końca balansowania profesji. trosze zrozumieć, że nie możemy wszystkiego dodać w jednym update, gdyż :
1. Jest za mało czasu na umieszczenie wszystkich zmian i ich dokładne przetestowanie.
2. Lepiej robić krok po kroku, zęby być pewnym ze wszystko działa świetnie i będzie tak naprawdę działać.

Wiemy o różnicach w mocy miedzy magiem, a druidem. Zrobimy coś z tym w następnym update. Zaufajcie nam, my tez gramy w tibie i wiemy z doświadczenia o tych rzeczach z pierwszej reki.
Postanowiliśmy popracować nad różnicą miedzy tymi profesjami następnym razem, bo takie zadanie zajmie dużo czasu. Nie zapomnimy o tym.

About the new weapons:

Tu tez są pewne nieporozumienia. Mimo nowych broni Sca\Sov albo thunder hammer nie będą one słabsze niż wcześniej. Do tego nie planujemy wprowadzać lepszych broni od tych wymienionych, wciąż będą najlepszymi broniami.
Nowe bronie zapełnią luki w ich sile. Wprowadzimy nowe bronie typu axe, club, sword przeznaczone limitem co 5 poziomów. rycerze będą mieli większy wybór, a te wymienione powyżej bronie będą nieużyteczne dal nisko poziomowych postaci. SoV jest bardzo dobra bronią, dlatego wymaga dużo zdobytego doświadczenia do jego noszenia.
To prawdopodobnie spowoduje pewny spadek cen tych broni, bo inne trochę słabsze bronie będą jednak lepsze dla tych graczy co nie będą mieli odpowiedniego poziomu dla Sov etc. Dlatego nowe bronie nie będą także łatwe do zdobycia.
Do tego poziom ma inne skutki, bo paladyni i magowie kupują nowe czary i amunicje. Zaczynając grę od początku mag musi wydawać całe pieniądze na niezbędne czary, podczas gdy rycerz kupuje jeden dobry zestaw i to było na tyle. Teraz rycerze będą musieli kupować nowe bronie wraz z poziomem.

Details about the damage output:

Było dużo spekulacji na temat jak duże obrażenia będą zadawane na jakim poziomie. Nie mogę podać konkretnych informacji już teraz, bo wciąż pracujemy nad tym. Mogę tylko powiedzieć, że magowie około 50-60levelu nie poczują znacznej różnicy, a potem wciąż będzie rosła ich siła, ale nie tak bardzo szybko jak teraz.
Rycerze będą zadawali mocniejsze obrażenia niż teraz, ale wciąż nie większe niż mag czy druid mogą na tym samym poziomie. Do tego "nietrafienia" wciąż będą, ale wraz z poziomem ich liczba zmniejszy się. Dla przykładu 100 rycerz praktycznie nie może zabić szura na więcej niż 1 hit, ale wciąż jest takie prawdopodobieństwo, jednak jest właściwie niemożliwe zęby nie trafić w takiego potwora. W silniejsze potwory oczywiście "nietrafienia" wciąż będą występować.
Na końcu chce dodać, ze palki dostana dozy wybór amunicji, ale wraz ze zalaniem siły ich run nie stali sie o wiele potężniejsi niż niektórzy sie obawiali.

About knights and pallies using attack runes:

Dla jasności, sial wszystkich ofensywnych run będzie zależeć głownie od poziomu magicznego. Dlatego rycerze i paladyni będą słabsi w używaniu run, więc otrzymali nowe czary, bronie i amunicje. Jest to alternatywa zamiast tych run. Obrażenia\koszt będzie ustanowiony mniej więcej w podobnym stopniu co teraz.
Tu jest lista co zostało podmienione za co:
Rycerz:
-Whirlwind throw zastępuje hmm (pomaga bić potwora na niskim poziomie życia gdy ucieka, dlatego nie będzie to bardzo silny cios)
-Groundshaker zastąpi GFB
-exori powinno być uważane za 'mini exori'
-exori gran będzie bliższy dzisiejszemu exori, lecz nie będzie tak silny ale za to będzie absorbował stalą liczbę many, więc na odpowiednim poziomie będzie można użyć exori gran więcej niż raz pod rząd
Paladyn:
-bursty zastąpią gfb\explo
-Ethereal spear zastąpi hmm
-możliwości power boltów i innych takich zrównoważa użycie SD

To powinno pokazać, jak silne będą to ataki rycerzy. Żaden z nich nie będzie silniejszy od dzisiejszego exori, ale oczywiście mniej many będzie to kosztować .

Answers to short questions:

Co sie stanie z włóczniami?
Wrócą do ręki, chyba ze sie złamią.

Rycerze staną sie dystansowcami?
Nie, jedynie co mogą zrobić to dobić ociekającego potwora z niskim poziomem życia rzutem broni w nie.

Czy magowie staną sie słabsi od paladynów i rycerzy?
Nie, wciąż będą zadawali większe obrażenia od nich, ale nie 10 razy większe, ale raczej około 2-3.

Co ze stratami przy śmierci?
Właściwie, to nie będzie zmieniane, bo to jest tym, co robi Tibie tym czym jest. Ja również tak uważam, ze jest to niepotrzebne zmieniać skutki śmierci.

Co z rycerzem vs dych, etc.?
Jeśli musisz walczyć z nimi, wciąż możesz użyć run.

Quoting very wise statements:

Sephiroth Snake:
Wy, ludzie, rozmawiacie tylko o poziomach i obrażeniach. Tibia jest czymś więcej.

Erazuel:
Świąteczny update 2005: polepszenie magów/druidów
Letni update 2007: polepszenie paladynów/rycerzy
takie trudne do zrozumienia?

Loxopo:
Poczekajcie do aktualizacji i zobaczcie jak bardzo wszystko sie zmieni, potem narzekajcie.

~ (nie skończone)

Ostatnio edytowany przez Rybzor - 10-06-2007 o 01:22.
Rybzor jest offline  
stary 10-06-2007, 01:38   #830
Ponexestimix
Użytkownik forum

Data dołączenia: 01 05 2007

Domyślny

Mixtry,czy ty wogóle czytałeś co jest powyżej napisane??Zrób to jednocześnie próbując odpowiedziec na dręczące cią pytania. Apropo,jeżeli nic o wandach ani czymkolwiek co wam przyjdzie do głowy nie ma,to znaczy ze bedzie tak jak jest do tej pory...
Ponexestimix jest offline  
stary 10-06-2007, 02:22   #831
katja of isil
Użytkownik forum

katja of isil's Avatar

Data dołączenia: 21 08 2006

Profesja: Elder Druid
Gildia: White Army
Świat: Refugia
Poziom: 78
Poziom mag.: 62
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez swirek88 Pokaż post
To jest śmieszne, knight i palladyn będą Bogami w tibii, a druid popadnie w wymarcie, czemu? Druid ma najgorzej z całej 4 , sorc se jakoś poradzi, bo ma ue i energy wave. Druid bez pacc nadaje sie tylko do klepania UH i nic wiecej. Druid z paccem nadaje sie tylko na healera, a exp ?? Moze i mamy vis i mort, ale jak maja to zmiejszyć to będzie źle. Teraz knight znowu bedzie mial najwięcej kasy, a druid i sorc coraz mniej, bo przecież runy i mfy kosztuja. Teraz każdy będzie robił palla i knighta, moim zdaniem knight nie miał, źle za blokowanie miał kase bez jakiegokolwiek waste, bo zawsze healer sie znalazl. Moim zdaniem to nie jest wyrównanie postaci, to po prostu jest zabicie druidow. Jak nie powstanie coś dla druida , to są oni skończeni. Niektórzy mówią, że druid i sorc są teraz bogami, ale czemu druid, sorc rozumiem ma ue energy wave, a druid ? Druid ma jedynie mort i vis, leczy ale leczenie = mf, a mfy kosztuja mimo wszystko. Dlatego nie uważam ze druidzi i sorckowie są bogami, jak coś to Sorckowie są Bogami teraz.
Będzie tak jak z palladynami, że było ich coraz mniej. Za rok spodziewajcie się kolejnego wyrównania, bo druidzi przestaną być tworzeni. To jest moje zdanie. Cya Pogrążony w żalu Druid.

Popieram , Wielu druidów na wysokich LVL na Refugii juz planuje grać ina profesja , nawet teraz nie jest tak latwo grac druidem na wysokim lvl a bez pacc to juz wcale ..

Ostatnio edytowany przez katja of isil - 10-06-2007 o 02:45.
katja of isil jest offline  
stary 10-06-2007, 02:38   #832
P0nury
Użytkownik Forum

P0nury's Avatar

Data dołączenia: 19 07 2005

Poziom: 60
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez katja of isil Pokaż post
Popieram , Wielu druidów na wysokich LVL na Refugii juz planuje grać ina profesja
A jak za pół roku najlepszy będzie rookstayer, to będą robić rookstayerów? Super. Cry me a river, baby.

Cytuj:
nawet teraz nie jest tak latwo grac druidem na wysokim lvl a bez pacc to juz wcale ..
Czego najlepszym dowodem jest MDW.

Cytuj:
Po prostu załamka
Idź się wypłakać mamusi w fartuch najlepiej.
"21.24 Nie ma lepszego dziennikarza sportowego od Rafała Patyry. "Artur, używając terminologii bokserskiej zostaliście znokautowani zanim zdążyliście założyć rękawice". Używając terminologii stoczniowej - ukradli wam statek, zanim odpaliliście spawarkę, a używając terminologii dziennikarskiej: powinni wyłączyć kamerę zanim zdążycie zadać jakiekolwiek pytanie."
P0nury jest offline  
stary 10-06-2007, 02:47   #833
Toukichiro
Użytkownik forum

Data dołączenia: 10 06 2007
Lokacja: Dolina Muminków

Toukichiro ma numer GG 10094259
Domyślny

Mimo, iż niedawno przestałem grać w Tibię to i tak takie zmiany nie przyciągną mnie z powrotem do tej gry. Ale gratulacje dla CipSoftu, że nareszcie udało im się coś zrobić z tymi profesjami.
Toukichiro jest offline  
stary 10-06-2007, 02:56   #834
katja of isil
Użytkownik forum

katja of isil's Avatar

Data dołączenia: 21 08 2006

Profesja: Elder Druid
Gildia: White Army
Świat: Refugia
Poziom: 78
Poziom mag.: 62
Domyślny

Jestem ciekawa co by robil druid bez pacc na chociaz 100 lvl , żadnych czarów ofensywnych ........tempest rod tylko i do kopalni ??no moze kilka hmm czy gfb ale nie na wszystkie potwory to dziala .Ja tylko powtarzam co slyszałam.od ludzi na pow 100 lvl ......Jak tak łatwo jest grac druidem ,to czemu nie jest ich az tak wielu na samej gorze statystyk? Wystarczy wziąć pierwszy z brzegu serwer i sprawdzić , o wiele więcej jest MS niż druidów. A że MDW jest najlepszy to świadczy na jego korzyść głównie ............Az tak wielu tych ED na wysokich lvl nie ma .
katja of isil jest offline  
stary 10-06-2007, 03:20   #835
P0nury
Użytkownik Forum

P0nury's Avatar

Data dołączenia: 19 07 2005

Poziom: 60
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez katja of isil Pokaż post
Jestem ciekawa co by robil druid bez pacc na chociaz 100 lvl , żadnych czarów ofensywnych
A kto każe grać bez PACC'a? Jak kogoś boli brak czarów ofensywnych, to kupuje PACC'a i ma te czary. Proste?

Cytuj:
Az tak wielu tych ED na wysokich lvl nie ma .
Tak. A paladynów to w ogóle cała masa jest.

Hint: w top500 na Erigu jest 204 knightów, 172 sorców, 74 paladynów i 50 druidów. Mała liczba druidów spowodowana jest tym, że większość osób po prostu woli mieć tego mort hura/ue do pg/wojen.
"21.24 Nie ma lepszego dziennikarza sportowego od Rafała Patyry. "Artur, używając terminologii bokserskiej zostaliście znokautowani zanim zdążyliście założyć rękawice". Używając terminologii stoczniowej - ukradli wam statek, zanim odpaliliście spawarkę, a używając terminologii dziennikarskiej: powinni wyłączyć kamerę zanim zdążycie zadać jakiekolwiek pytanie."
P0nury jest offline  
stary 10-06-2007, 07:59   #836
Elitek70
Użytkownik Forum

Elitek70's Avatar

Data dołączenia: 09 06 2007

Profesja: Knight
Świat: Celesta
Poziom: 70+
Skille: 80/80
Poziom mag.: 6
Domyślny

Boshe, ktos tam mowil ze jest ciekawy co druid na faccu bedzie robil, czy ktos sie nie kapnol ze postacie magiczne sa uzaleznione od platnego konta?
Elitek70 jest offline  
stary 10-06-2007, 08:35   #837
Shifos Wielki
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 21 02 2006
Lokacja: Piła

Stan: Początkujący
Świat: Candia
Poziom: 195
Skille: 106/87
Poziom mag.: 24
Domyślny

Niepotrzebnie mieszaja przy profesjach bylo dobrze a teraz h lev sorkow dostana po dupie i ciekawe kto bedzie czyscil z ue rozne dziwne miejsca?
Shifos Wielki jest offline  
stary 10-06-2007, 09:07   #838
bemo
Użytkownik Forum

bemo's Avatar

Data dołączenia: 07 12 2006
Lokacja: Kalisz

Świat: Berylia
Skille: 100/72
Domyślny

a ja mam pytanie..

te nowosci dla palla takie jak te czary (chyba ofensywne jak dobrze zrozumialem) to dla PACC no nie? czy normalnie facce tez beda mogli korzystac z nich, bo jak sila zalezy od distance fightingu, to jesi mam 70 i max walnalem 135 to teraz tez 135, chyba ze wybiore sobie lepsza amunicje tak ?
I'm not perfect. I live on the planet Earth where humans live. Humans aren't perfect. Never have been. Never will be. I don't always make the right choices. I don't look like a fashion model. I don't always do what people expect of me. I'm human. I'm imperfect. But there is no one else like me in this whole wide world. I'm unique. I'm a miracle. I'm a legend, and my enemies envy me.

bemko'
bemo jest offline  
stary 10-06-2007, 09:12   #839
mazgier
Użytkownik Forum

mazgier's Avatar

Data dołączenia: 24 04 2006
Lokacja: Poznań

Poziom: 93
Skille: ujdą
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Allorx Pokaż post
Na konkurencyjnej stronie tibia.pl ( nie powiem jakiej bo warna dostanę, a o jaka chodzi to kazdy sie domysli) wypowiedzi są nieco radykalniejsze.
No to ładnie... na swoim 20 lvlowym knighcie ze skillami 76/75 bede walczyć avengerem pozyczonym od kolegi tak samo jak fireswordem, jak mniemam.
Dla mnie czasy tibii 7.6 były najlepszym okresem.
Tibia mnie zafascynowała swoją prostotą i grywalnością, oraz oryginalnością.
A teraz te wymagania levelowe żywcem wzięte np. z Mu albo L2... Dziwne czary... Zadaję sobie pytanie: dlaczego więc mam grać w tibię, skoro w innym Mmorpgach jest tego dużo więcej i jest lepiej?
No i zrezygnowałem z kupna kolejnego pacca ;].
Pozdrawiam
//Allorx
Czyli, jak rozumiem rezygnujesz z Tibii ponieważ na 20 levelu, używany przez Ciebie "pożyczony od kolegi Avenger" nie będzie już tak efektywny jak był? Jestem doprawdy wstrzonśnienty (przez całą minutę próbowałem wywołać w sobie współczucie wobec Twego cierpienia ale zdołałem jedynie zapluć się kawą ze śmiechu...).

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Shifos Wielki Pokaż post
Niepotrzebnie mieszaja przy profesjach bylo dobrze a teraz h lev sorkow dostana po dupie i ciekawe kto bedzie czyscil z ue rozne dziwne miejsca?
Gdybyś podjął heroiczny wysiłek przeczytania newsa ze zrozumieniem, wiedziałbyś że "dziwne miejsca" będą czyścić z UE ci sami sorce co wcześniej tyle, że być może będą musieli walnąć 2 UE zamiast 1...

Ostatnio edytowany przez mazgier - 10-06-2007 o 09:16.
mazgier jest offline  
stary 10-06-2007, 09:34   #840
Elitek70
Użytkownik Forum

Elitek70's Avatar

Data dołączenia: 09 06 2007

Profesja: Knight
Świat: Celesta
Poziom: 70+
Skille: 80/80
Poziom mag.: 6
Domyślny

Mi sie wydaje ze te czary beda dla facca oprocz exori i exori gran bo zastepuja runy przeciez, a na faccu runy mozna uzywac nie?
Elitek70 jest offline  
Zamkniety temat.

Użytkowników czytających ten temat: 1 (zarejestrowanych: 0, gości: 1)

Zasady postowania