Jesteś tu: Tibia.pl / Forum

Wróć   Forum Tibia.pl > Fora główne > Niusy

Notki

Niusy Nowosci z świata Tibii dostarczone przez naszych nieustraszonych korespondentów.

Zamkniety temat.

Opcje tematu
stary 20-07-2006, 16:35   #821
Pandaray
Użytkownik Forum

Pandaray's Avatar

Data dołączenia: 01 09 2005
Lokacja: Łdz

Stan: Na Emeryturze
Profesja: Elder Druid
Świat: Trimera
Poziom: 44
Skille: 19/24
Poziom mag.: 53
Domyślny

Taaaaaa ciekawe kto ci uwierzy ze ty Xadam auhsuahssauhsauh...lol a tak pozatym update bedzie super z tego co mowia tutorzy bedzie wszystko inaczej niz jest opisane z hotkeyami to bedzie tak ze jak klikniesz np. F10 to masz ten kwadracik (tak jak wezmiesz use na rune) i dopiero mozesz sie uhac albo strzelac a stamina podobno nikomu nie bedzie przeszkadzac na jedna osobe spokojnie starczy xDDD A outfity to nei problem poniewaz stare zostaja kto chce to bedzie chodzic w nowych a kto chce to bedzie chodzic w starych PPP Z tego co wiem to bedzie duzo nowych potworow np. Masive water elemental(71 Ms padl w 5 sekund wali 400+hity zjechal mu cala mane i cale zycie ) , Water Demon ( podobno lepszy od zwyklego demona)
No i tyle co do Update P

Pozdrawiam
Pandaray jest offline  

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stary 20-07-2006, 17:01   #822
Zyrriczek
Guest

Problem

POrazka!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! tibia to spox gra ale jesli sie jej nie psuje
Po kazdym update robi sie coraz gorzej jak sie jakies soule to teraz to z lootem i jakas stamina Dno!!!!! Knajci przestaja grac wiem to bo duzo moich wysokich kumpli juz nie gra bo na bloczeniu gowno zarobia dla sorka to dobze ale czemu nie zrobia jakiegos ulatwienia dla knajta???????????

stary 20-07-2006, 17:29   #823
Anth
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 16 01 2006

Domyślny

@Pandaray
Bedzie mozna wybrac, czy chce się odrazu uzyc na sobie, czy miec na celowniku.
Anth jest offline  
stary 20-07-2006, 18:08   #824
Nowy Asakura
Guest

Żarówka

Knajci wcale nie robia sie z kazdym update slabsi. W poprzednich update dodano lamanie sie spearow (utrudnienie trenowania dla palka) i SOULe utrudnienie dla runemakerow Knight mial wtedy najlatwiej trenowac. Ten update moze troche uprzykrzyc zycie rycerzom, ale zobaczymy.

stary 20-07-2006, 19:09   #825
paladinox
Użytkownik forum

Data dołączenia: 20 07 2006

Domyślny Prawdziwy duch tibii

Ja jeszcze się nie wypowiadałem więc się wypowiem. Tibia co to jest?
Jest to gra jedyna w swoim rodzaju, której takiej drógiej nie znajdziemy nigdzie, a co tera wskazuje nie znajdziemy po UPDATE TIBI w samej TIBII. Tibia jest ( już raczej była) grom, w której gracz mugł zdobywać doświadczenie i umiejętności, ucząc się bić z mieczy itp. Niektórzy muwiom jak czytam ten temat, że dobrze, iż TIBIUA się zmieni, teraz będzie prawdziwom grom MMORPG. Ale zadajcie sobie pytanie jedno pytanie. Czy do takiej tibi jaka ma być po update się przyzwyczailiśmy? Czy dóżo wśród z nas uzależniło się od tej TIBI która ma być?

NIE to ta tibia, ta era tibii, która przemija, to w tamtej tibii sie zakochaliśmy. Tibia coraz bardziej się upodabnia do większości gier MMORPG, a kiedys było inaczej wybieraliśmy TIBIĘ bo jest jedyna w swoim rodzaju. pomyślcie sobie czy nie będzie wam brakowało życia bez souli, bez znikających spearów, kiedy życie uplywalo na skillowaniu i nieograniczonym zdobywaniu LVLi. Bardzo dobrze, iż wprowadzajom nowe tereny i potwory, ale niech nie zmieniajom sposobu GRY. Ja wiem jedno, iż już nie ujrzę tej doskonałej tibi 7.4. To za czasów tibi 7.4 zaczynałem grać w niom. To za tamtej tibi się zabujałem w tej grze. Jeżeli komuś chodzi by tibia była jak najbardziej grom MMORPG som i inne gry online, które przestrzegajom zasady MMORPG. POmyślcie sobie jak to było kiedys gdy ktoś zabrał nam lota na pvp, chym może i byliśmy wkurzeni, ale mieliśmy i extra zabawę w ściganiu tego nooba co nam zabral lota. Dla mnie tibia umarła po zeszłorocznym update z tiquandom, ale jeszcze w niom grałem, grałem bo, aż tak bardzo się nie zmieniła, ale tera to co ma nastapić to APOKALIPSA. Cyż nie czuliście radoiści gdy na ekranie widzieliście napis YOU ADVENCET TO >>>>> FIGHTING. Jeżeli dobrze wiem to tera na tym update nie będziemy zbytnio skilować na potworach, bo jak to będzie wyglądało że np skilując na potworku nie będzie szła nam siła, a bijac dla expa ta siła będzie spadała. Ja gdy tylko update wejdzie, a nie będzie mi sie podobał sposób gry ja kończe z tibiom i w ten sposób zaprotestuje. Fajnie by było gdyby 90% tibijczyków tak zaprotestowalo może by T 7.4 chociaż w części wróciła. Trochę się rozpisałem, i nikt na pewno nie dotrwał do końca, ale jak chciałem opisać co widzę w prawdziwej TIBII tej bez tapety na twarzy, którom teraz ma coraz grubszom. To przez tom tibie która była kiedyś gracie dzisiaj, bo to tamta tibia wciągnęła was albo waszych kumpli, dzięki którym dzisiaj gracie. Chcę powiedzieć tym, którzy nie zobaczyli TIBII 7.4, iz tamta była extra i z pewnościom już nie WRÓCI. A teraz kratuluje CIPOM wyboru jakiego nie zapomnom. W wyobraźni pamiętam tom starom tibie .
paladinox jest offline  
stary 20-07-2006, 19:24   #826
Nowy Asakura
Guest

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez paladinox
Jest to gra jedyna w swoim rodzaju, której takiej drógiej nie znajdziemy nigdzie, a co tera wskazuje nie znajdziemy po UPDATE TIBI w samej TIBII. Tibia jest ( już raczej była) grom<, w której gracz mugł zdobywać doświadczenie i umiejętności, ucząc się bić z mieczy itp. Niektórzy muwiom jak czytam ten temat, że dobrze, iż TIBIUA się zmieni, teraz będzie prawdziwom grom MMORPG. Ale zadajcie sobie pytanie jedno pytanie. Czy do takiej tibi jaka ma być po update się przyzwyczailiśmy? Czy dóżo wśród z nas uzależniło się od tej TIBI która ma być?

NIE to ta tibia, ta era tibii, która przemija, to w tamtej tibii sie zakochaliśmy. Tibia coraz bardziej się upodabnia do większości gier MMORPG, a kiedys było inaczej wybieraliśmy TIBIĘ bo jest jedyna w swoim rodzaju. pomyślcie sobie czy nie będzie wam brakowało życia bez souli, bez znikających spearów, kiedy życie uplywalo na skillowaniu i nieograniczonym zdobywaniu LVLi. Bardzo dobrze, iż wprowadzajom nowe tereny i potwory, ale niech nie zmieniajom sposobu GRY. Ja wiem jedno, iż już nie ujrzę tej doskonałej tibi 7.4. To za czasów tibi 7.4 zaczynałem grać w niom. To za tamtej tibi się zabujałem w tej grze. Jeżeli komuś chodzi by tibia była jak najbardziej grom MMORPG som i inne gry online, które przestrzegajom zasady MMORPG. POmyślcie sobie jak to było kiedys gdy ktoś zabrał nam lota na pvp, chym może i byliśmy wkurzeni, ale mieliśmy i extra zabawę w ściganiu tego nooba co nam zabral lota. Dla mnie tibia umarła po zeszłorocznym update z tiquandom, ale jeszcze w niom grałem, grałem bo, aż tak bardzo się nie zmieniła, ale tera to co ma nastapić to APOKALIPSA. Cyż nie czuliście radoiści gdy na ekranie widzieliście napis YOU ADVENCET TO >>>>> FIGHTING. Jeżeli dobrze wiem to tera na tym update nie będziemy zbytnio skilować na potworach, bo jak to będzie wyglądało że np skilując na potworku nie będzie szła nam siła, a bijac dla expa ta siła będzie spadała. Ja gdy tylko update wejdzie, a nie będzie mi sie podobał sposób gry ja kończe z tibiom i w ten sposób zaprotestuje. Fajnie by było gdyby 90% tibijczyków tak zaprotestowalo może by T 7.4 chociaż w części wróciła. Trochę się rozpisałem, i nikt na pewno nie dotrwał do końca, ale jak chciałem opisać co widzę w prawdziwej TIBII tej bez tapety na twarzy, którom teraz ma coraz grubszom. To przez tom tibie która była kiedyś gracie dzisiaj, bo to tamta tibia wciągnęła was albo waszych kumpli, dzięki którym dzisiaj gracie. Chcę powiedzieć tym, którzy nie zobaczyli TIBII 7.4, iz tamta była extra i z pewnościom już nie WRÓCI. A teraz kratuluje CIPOM wyboru jakiego nie zapomnom. W wyobraźni pamiętam tom starom tibie .

Nie grom tylko grą
Nie mugł tylko mógł
Nie muwiom tylko mówią
Nie prawdziwom tylko prawdziwą

Rozumiem, ze mozna zrobic kilka bledow. Ale nie po 2 w 1 slowie.... 11 latkom na forum mowimy nie!

Ostatnio edytowany przez Nowy Asakura - 20-07-2006 o 19:35.

stary 20-07-2006, 20:16   #827
paladinox
Użytkownik forum

Domyślny

Co ci mogę powiedzieć ASAKURA? Ja nie mam 11 lat tylko 14 ;/. A te błędy to spowodowane są przez zamach z jakim pisałem, nie zwracałem uwagi jak napisałem. A tak wogule nie jestem dobry z polskiego mialem prawie 2 na koniec
paladinox jest offline  
stary 20-07-2006, 20:20   #828
paladinox
Użytkownik forum

Domyślny

Jednak mógłbys zwrócić uwagę na to, iż teraz 50% społeczeństwa pisze w internecie prościej bez polskich znaków. LOL Po co się męczyć sięgając do alta i do litery, a przeczytac się chyba da. I bende pisal jak muwie jak pisalem. LOL
paladinox jest offline  
stary 20-07-2006, 20:28   #829
Thel Heroes
Użytkownik Forum

Thel Heroes's Avatar

Data dołączenia: 25 06 2006
Lokacja: W Polsce

Stan: Aktywny Gracz
Profesja: Knight
Świat: Obsidia
Domyślny

To, że niemożna zabierac lootu to swietny pomysł . Jak bloczysz to ze znajmomymi a nie z kimś, kto kradnie ci loot.
Next. Stamina, moim zdaniem ok, bo przez to mniej będzie ludzi, ktorzy sie dzielą kontem .
Ale qrcze jak przeczytalem to o waleniu z battle list i o UHaniu sie hotkeyem, to sie normalnie wkur***. Co to ma byc?! sockowie to bedzie teraz najliczniejsza profesja, bedzie mogl wygrac z wiele lvl wyższym knightem - kilka sd bez celowania i juz. Na serwerach epvp to bedzie po prostu koszmar. Jeszcze bardziej mnie to wkurza bo mam knighta i caly czas skilluje. Tera na gówno sie te skille przydadzą . Jakis socek/druid na 15 lvl bedzie mnie rozwalal z hmm . Może by jakąś petycje do cipsoftu wyslac?
Jeśli się nic nie zmnieni to oceniam update na 3+( w skali szkolnej).
stary 20-07-2006, 20:51   #830
Grab_iarz
Użytkownik forum

Data dołączenia: 16 07 2006

Domyślny

Cytuj:
Jest to gra jedyna w swoim rodzaju, której takiej drógiej nie znajdziemy nigdzie, a co tera wskazuje nie znajdziemy po UPDATE TIBI w samej TIBII. Tibia jest ( już raczej była) grom, w której gracz mugł zdobywać doświadczenie i umiejętności, ucząc się bić z mieczy itp. Niektórzy muwiom jak czytam ten temat, że dobrze, iż TIBIUA się zmieni, teraz będzie prawdziwom grom MMORPG. Ale zadajcie sobie pytanie jedno pytanie. Czy do takiej tibi jaka ma być po update się przyzwyczailiśmy? Czy dóżo wśród z nas uzależniło się od tej TIBI która ma być?

masz racje Tibia BYŁA.. jedyna w swojim rodzaju... tez dołanczam sie do apelacji aby powrocily dawne czasy tibia 7.4/7.5 jak wejdzien ten update to ja rowniez przestaje w to grac ; ( to normalnie jak bym zucił dziewcyzne do ktorej nadal cos czuje ale zmienila sie na złe... ; /
Grab_iarz jest offline  
stary 20-07-2006, 21:36   #831
Zielevitz
Użytkownik Forum

Zielevitz's Avatar

Data dołączenia: 16 07 2004

Domyślny

Cytuj:
Co ci mogę powiedzieć ASAKURA? Ja nie mam 11 lat tylko 14 ;/. A te błędy to spowodowane są przez zamach z jakim pisałem, nie zwracałem uwagi jak napisałem. A tak wogule nie jestem dobry z polskiego mialem prawie 2 na koniec
Kogo to obchodzi? Chce wiedziec co ludzie piszą a ich dysmózgowia mnie nie obchodzą. A jak coś nie pasuje to wypier...
Zielevitz jest offline  
stary 20-07-2006, 22:27   #832
paladinox
Użytkownik forum

Domyślny

Pytał cię kto o zdanie ZIELEVITZ ( czy jak ci tam)?
paladinox jest offline  
stary 20-07-2006, 22:46   #833
paladinox
Użytkownik forum

Domyślny Update sux

Tych, którzy som przeciwni update ZAPRASZAM DO MOJEGO TEMATU. Wpiszcie w szukaj
UPDATE 2006 SUX powinno was tam zaprowadzic.
paladinox jest offline  
stary 20-07-2006, 23:16   #834
styku
Użytkownik Forum

styku's Avatar

Data dołączenia: 14 08 2005

Domyślny

Cytuj:
Pytał cię kto o zdanie ZIELEVITZ ( czy jak ci tam)?
To jest forum, jakbys jeszcze niezauwazyl (co przy Twoich mozliwosciach intelektualnych, jak zauwazylem, wcale nie jest niemozliwe...), a forum jest od tego zeby sie na nim wypowiadac i nie musisz miec specjalnego zaproszenia.
Cytuj:
Tych, którzy som przeciwni update ZAPRASZAM DO MOJEGO TEMATU. Wpiszcie w szukaj
UPDATE 2006 SUX powinno was tam zaprowadzic.
Ciebie natomiast zapraszam na strone www.pwn.pl do dzialu "Polszczyzna".
I poczytaj troche o uzywaniu Caps Locka.
Cytuj:
Masz sie czym chwalic. Gdyby nie to, ze nie chce obrazic pewnej czesci spolecznosci*, nazwalbym Cie debilem, ale narazie siedze cicho.
A pozatym, zanim zaczniesz udzielac sie na forum, poszukaj narzedzia do edytowania postow.

* - mowilem o debilach jakby ktos nie zauwazyl ^.^

I specjalnie dla tych co narzekaja ze znowu udupiaja jakas profesje. Kazdy narzeka tylko na profesje ktora gra, tak naprawde wszystkie profesje wciaz sa rowne. Udupiono palkow ze spearami, udupiono sorcow/drutow z SP, i polepszono wszystkie postacie z hotkeyami + battle. Knight moze sie UHac na hotkeyu, sorc moze strzelac na battle, a pall moze sie uhac na hotkeyu i strzelac na battle.

Dlaczego kazdy musi wyrozniac tak bardzo Swoja profesje?

Ostatnio edytowany przez styku - 20-07-2006 o 23:17.
styku jest offline  
stary 20-07-2006, 23:45   #835
Anth
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 16 01 2006

Domyślny

Wyczytałem gdzieś że łuk i kusza będą miały zasięg (tak jak różdżki i laski), poszukam tego posta.

http://tibia.gamigo.de/forum/showthr...0&#post1200610

"YES there is a range now, ever sense the technichal update. Bows are range 6 and x-bow range 5"

Co znaczy nie mniej nie więcej że strzelając z łuku i kuszy mozemy być maksymalnie oddaleni kolejno 6 i 5 kratek od celu. Pocieszające dla palków jest to, że w tibia.spr są grafiki tarczy (może do trenowania dista?), oraz nowej kuszy.

Ostatnio edytowany przez Anth - 20-07-2006 o 23:51.
Anth jest offline  
stary 20-07-2006, 23:53   #836
Nowy Asakura
Guest

Domyślny

Paladinox pisz posty w MS Word. Jak ci tam podkresli na czerwono, znaczy ze blad

stary 20-07-2006, 23:57   #837
DRoN
Użytkownik Forum

DRoN's Avatar

Data dołączenia: 02 08 2005
Lokacja: Przasnysz

Domyślny

@up

A on skopiuje do tego Worda, a potem podkreśli w poście gdzie czerwone i powie "SAMI SE POPRAWCIE" xD

Cytuj:
Wyczytałem gdzieś że łuk i kusza będą miały zasięg (tak jak różdżki i laski), poszukam tego posta.
Dla mnie to nie nowośc, że bronie mają zasięg.
Od 7.7 pamiętam, że jak waliłem z łuku, to po poziomie potwór nie mógł stac na krawędzi ekranu, a kusza miotała po całym ekranie.

kusza miała 7
łuk miał 6

Ale jeśli to prawda co mówisz, że kusza ma o 2 kratki mniej zasięgu niż dotychczas, to przypałowo.
Pocieszający jest fakt, że dodano nową broń strzelecką.
Mogłaby miec atak 35, zasięg 6-7 i byc dostepna na poziomie ~k-axe czy drag-hammera.

@ down
Tak tak. Ale ty dostajesz roda/wanda w prezencie. Ma on stały dmg i nie służy do huntowania nim przez całą gre. A pal ma walic spearami? Różdżka daje możliwośc szybkiego expienia bez noszenia dużo droższych itemów i tracenia kupy hp siedząc do 30 lvla na rotach. Pojesz sobie i masz znowu manę. Nie musisz miec capa na zapasową amunicje. U ciebie 2 mana-pocisk, a u mnie 10 mana - strzała. Do tej pory palowi chyba nic nie polepszyli (oprócz tego że zmienili kruszące się speary na łamiące się speary). Dzięki nowej broni dystansowej gra palem może byc ciekawsza.
Ps. jakby te głupie speary ważyły po 12 oz. albo miały więcej ataku i trwałości. Zmniejszając im atak tylko gorzej zje*ali pala, bo i tak treni się raczej kamolami, a te 5 ataku mniej dużo możliwości nie dało.

edit

Ops pomyłka, myślałem że piszesz o tej co ma 4 zasięgu i jest pierwsza a nie czwarta i 1 zasięgu. Tu jest troszke gorzej, ale kiedyś magowie nie mieli wandów i było dobrze, to dlaczego teraz runy mają wyjśc z użycia (szczególnie po dodaniu free bota w next update).

Ostatnio edytowany przez DRoN - 21-07-2006 o 00:26.
DRoN jest offline  
stary 21-07-2006, 00:14   #838
Nowy Asakura
Guest

Domyślny

@ UP

I tak masz lepiej 4 rozdzka dla sorca ma zasieg rowny 1 I jak tu zabic cos silniejszego

stary 21-07-2006, 00:26   #839
maciek_92
Użytkownik Forum

maciek_92's Avatar

Data dołączenia: 10 06 2006
Lokacja: Szczecin

Stan: Aktywny Gracz
Profesja: Elite Knight
Świat: Celesta
Poziom: 65+
Skille: 75/70+
Poziom mag.: 6
Domyślny

A jak na non-pvp musze na dwarfach skillowac to i tak mi exp dochodzi bo jak tak to chyba bedzie sia meczyl?? Jak tak to czysty idiotyzm. A z tym lootem to niezly pomysl.
P.S Skillowac bede knightem, nie tym drutem co mam w profilu
maciek_92 jest offline  
stary 21-07-2006, 00:29   #840
Arie Nena
Użytkownik forum

Arie Nena's Avatar

Data dołączenia: 12 07 2006

Stan: Aktywny gracz
Imię: Arie Nena
Profesja: Elder Druid
Świat: Fortera
Poziom: 28
Poziom mag.: 36
Arie Nena ma numer GG 1409374
Domyślny

Ten update tak mnie zdołował, że nawet głosu nie zabieram.
Arie Nena jest offline  
Zamkniety temat.

Użytkowników czytających ten temat: 1 (zarejestrowanych: 0, gości: 1)

Zasady postowania