![]() |
#881 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 10 06 2008
Lokacja: Japan
Stan: Niegrający
Świat: Kyoto
![]() |
![]() Cytuj:
* I am the bone of my sword. * Steel is my body, and fire is my blood. * I have created over a thousand blades. * Unknown to death. * Nor known to life. * Have withstood pain to create many weapons. * Yet, those hands will never hold anything. * So as I pray, "Unlimited Blade Works." |
|
![]() |
![]() |
|
![]() |
#882 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 13 06 2008
|
![]() Gren Gren nie jest smieszny a girlz bravo nie ogladalem.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#883 | |
Użytkownik Forum
![]() |
![]() Cytuj:
a co do Girlz bravo to obejzyj a sie przekonasz Yours Sensei
* I am the bone of my sword. * Steel is my body, and fire is my blood. * I have created over a thousand blades. * Unknown to death. * Nor known to life. * Have withstood pain to create many weapons. * Yet, those hands will never hold anything. * So as I pray, "Unlimited Blade Works." |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#884 |
Użytkownik Forum
|
![]() Poka najsmieszniejsza scene w Gren Gren to sie zastanowie...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#885 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 16 10 2006
|
![]() to mu pojechałeś xD, dobre te F.M.P?
![]() |
![]() |
#886 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 03 11 2004
Lokacja: Uć
Stan: Na Emeryturze
![]() |
![]() FMP jest ciekawe, a najlzejsza czesc - Fumoffu, calkiem smieszna
![]() @Hazuma No dla Illyi Elfen Lied jest komedia, jak sam napisal... |
![]() |
![]() |
![]() |
#887 | |
Użytkownik Forum
|
![]() Cytuj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#888 |
Użytkownik Forum
![]() |
![]() F.M.P
Rodzaj produkcji: seria TV Rok wydania: 2002 Czas trwania: 24×23 min Tytuły alternatywne: * フルメタル パニック! Tytuły powiązane: * Full Metal Panic? Fumoffu * Full Metal Panic! The Second Raid Gatunki: Komedia, Sensacja, Wojskowe/Wojenne Organizacja Mithril, niezależna od żadnego państwa, zrzesza najemników z różnych stron świata. Dysponuje zaawansowaną technologią, wyprzedzającą o ładnych parę dziesięcioleci współczesne osiągnięcia. Są swego rodzaju „policją”, namierzającą i niszczącą bazy terrorystów i nielegalnych handlarzy bronią. Pewnego dnia Sousuke Sagara, Kurtz Weber i Melissa Mao dostają od dowództwa Mithrilu nietypową misję. Muszą chronić szesnastoletnią uczennicę – Kaname Chidori – przed porywaczami. Powodów nie zdradzono. Żeby nie rzucać się w oczy, Sagara wciela się w rolę ucznia tego samego liceum, dzięki czemu może bez problemów obserwować Chidori. No, może nie bez problemów, zważywszy na to, że jest wybitnie nieprzystosowany do szkolnego życia. Sytuacja zaczyna się komplikować, gdy Chidori zostaje jednak porwana… Full Metal Panic! niełatwo zakwalifikować do jakiegokolwiek gatunku. Trochę szkoły, wojska, krwi, mechów… I tona powalających na ziemię gagów. Komizm bohaterów i sytuacji jest doprawdy godny uznania, podobnie jak „smaczki”, parodiujące konwencje występujące w anime (chociażby parodia yaoi w wykonaniu mechów). Seria jest przeplatanką odcinków komediowych i poważnych. Sama fabuła nie jest zbyt wyszukana – obraca się wokół postaci „Głównego Złego, Którego Za Żadne Skarby Nie Da Się Ubić Aż Do Końca Serii” oraz Kaname Chidori. Część widzów mogą drażnić zbyt gwałtowne przejścia od komizmu do tragizmu, jednak ten minus równoważą liczne plusy. Jedno też należy powiedzieć – odcinki poważne mają w sobie pierwiastek komedii i vice versa. Najmocniejszą stroną Full Metal Panic!, obok gagów, są bohaterowie. I tutaj należy bić brawa twórcom. Sousuke Sagara jest jedną z najlepszych postaci, z jakimi miałem do czynienia w anime. Weźcie faceta, który od dziecka świata poza wojskiem nie widział, nie ma bladego pojęcia o normalnym życiu, wpuśćcie takiego między uczniów – i wyobraźcie sobie efekty. Z wszelkimi trudnościami radzi sobie metodami rodem z frontu – pistolet, granat, mina, podchody, kamuflaż, mechy – to dla niego chleb powszedni. Mimo że jest postacią komediową, został wyposażony w tragiczną przeszłość – co niektórzy mogą uznać za wadę. Jego towarzysze broni – strzelec z profesji, a playboy z zamiłowania Kurtz Weber oraz lubiąca piwko i papierosy była marines Melissa Mao, również bawią do łez. A skoro już zeszło na kobiety, nie należy zapominać o Chidori. Wybuchowa niczym bomba wodorowa i krzykliwa jak gruba złośliwa żona z wałkiem – jednak potrafi się też zdobyć na kobiecość. Jak widać – bohaterowie tej serii po prostu nie mogą zawieść żadnego miłośnika komedii. Anime powstało w oparciu o pierwszych siedem tomów tasiemcowej powieści autorstwa Shoujiego Gatou, z ilustracjami (i późniejszą mangą) w wykonaniu Shikidoujiego. Obecnie wydane są już kolejne trzy tomy (razem ponad 700 stron) i z dużą dozą prawdopodobieństwa należy przewidywać drugą serię anime, kontynuującą fabułę. Sfilmowano też szereg krótszych opowiadań tych samych autorów, głównie dokumentujących szkolne życie i rozwijający się romans Sagary i Chidori. Biorąc pod uwagę, że w posłowiu tomu dziewiątego autor stwierdził, iż jest dumny, bo właśnie skończył pierwszą z kilku zamierzonych części historii, bohaterowie tej serii towarzyszyć nam będą jeszcze długo. Kreska i animacja stoją na dobrym poziomie, co zresztą nie powinno dziwić, zważywszy, że to stosunkowo nowa seria. Na uwagę zasługują walki mechów. Pojawia się grafika komputerowa, co widać szczególnie w scenkach z łodzią podwodną – bazą Mithrilu, jednak może ona razić tylko zagorzałych przeciwników. Muzyka z openingu i endingu jest przyjemna i wpadająca w ucho. Cóż ja mogę powiedzieć… Polecam polecam i jeszcze raz polecam. Mieszanka wybuchowa równie udana, jak wojskowe pomysły Sagary. A może po prostu uległem magii tej serii? Tak czy owak, Full Metal Panic! ma mnóstwo zalet i parę nieznacznych uchybień, które można spokojnie wybaczyć. Ocena końcowa – dziewięć.
* I am the bone of my sword. * Steel is my body, and fire is my blood. * I have created over a thousand blades. * Unknown to death. * Nor known to life. * Have withstood pain to create many weapons. * Yet, those hands will never hold anything. * So as I pray, "Unlimited Blade Works." Ostatnio edytowany przez Hazuma - 29-06-2008 o 12:53. |
![]() |
![]() |
![]() |
#889 |
Użytkownik Forum
|
![]() jak narazie oglądam fumoffu czy jakoś tak,ciekawe,gościu Lubi all wysadzać w powietrze
![]() |
![]() |
#890 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 22 04 2006
Lokacja: Hinamizawa
![]() |
![]() Ja nie widziałem F.M.P........ Co tak pusta na chacie??
Wreszcie wróciłem z weekendu ze starymi...... nigdy więcej. 26h wyrwanych z życia. Pozatym skończyłem Shaman Kinga. Taki średni jest. Coś lepszego od Bleacha i gorszego od D.gray man. I chyba jedyne anime w którym zdobycie mega siły przez main charactera jest jakoś nie wytłumaczone. A nie jak w Bleachu "Nie mogę tu zginać".... Myself, Yourself jest fajne? Bo zaczełem sciągać. A Green Green jest śmieszne, i to bardzo. Przy paru scenach byłem blisku płaczu ze śmiechu. To "Dead Not" to co to jest?? Jakieś anime czy jakieś Doujinshi? Bo zaciekawiłeś mnie tym. BTW. włazić na chata bo siedzę tam sam Teraz taka dygresja mała. Czytał ktoś "Wojna Pajęczej Królowej" Seria książek o Drowach z Faerunu. Nigdzie w necie nie mogę ebooka znaleźć i chyba będe zmuszony kupić w księgarni. Opłaca się? Corgar Frizz Ostatnio edytowany przez Corgar Frizz - 29-06-2008 o 13:15. |
![]() |
![]() |
![]() |
#891 | |
Użytkownik Forum
![]() |
![]() Cytuj:
* I am the bone of my sword. * Steel is my body, and fire is my blood. * I have created over a thousand blades. * Unknown to death. * Nor known to life. * Have withstood pain to create many weapons. * Yet, those hands will never hold anything. * So as I pray, "Unlimited Blade Works." Ostatnio edytowany przez Hazuma - 29-06-2008 o 13:19. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#892 |
Użytkownik Forum
![]() |
![]() No już wiem co to jest Dead Not. I chyba w najbliższym czasie to kupię.
A więc: Filozofowie od wieków głowią się nad zagadnieniami takimi jak: skąd pochodzimy? Jaki jest sens życia? Czy istnieje życie po śmierci? Dlaczego L nie nosi skarpetek? Kim naprawdę jest Kira? Czym różni się jabłko od arbuza? „Dead Not” jest dziełem, które próbuje znaleźć odpowiedzi na niektóre z tych odwiecznych pytań. Hitohai ujawnia niepoznane dotąd kulisy życia najsławniejszych geniuszy skromnie podpisujących się jedną literką w stylu gotyckim. Jaki jest związek L-a z Bollywoodem? Neara z Doraemonem? Mello z Wróżką Zębuszką? Czy Kwaskoman złapie Kirę? I czy Kira może być... SKARPETĄ?! Tylko w „Dead Not” znajdziecie wiarygodne wytłumaczenie dla tych szokujących zjawisk. The truth is out there... ![]() ![]() Corgar Frizz Ostatnio edytowany przez Corgar Frizz - 29-06-2008 o 13:23. |
![]() |
![]() |
![]() |
#893 |
Użytkownik Forum
|
![]() ja przy tym dead not pare razy wybuchałem śmiechem najbardziej przy tych skarpetkach,warto też kupić "Yondaime Gaiden" bardzo ładna kreska fajnie sie czyta ; ]
![]() |
![]() |
#894 |
Użytkownik Forum
![]() |
![]() Zauważyliście że na tej stronie posty napisali tylko TOP SPAMERZY i ja....
Ide grać w Neverwinter Nights 2. Może wreszcie uda mi się zainstalować tak żeby się nie krzaczyło. Ja na Corgar Frizz |
![]() |
![]() |
![]() |
#895 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 03 11 2004
Lokacja: Uć
![]() |
![]() Ja nie jestem top spammerem chyba :/
|
![]() |
![]() |
![]() |
#896 |
Zbanowany
Data dołączenia: 05 05 2006
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#897 | |
Użytkownik Forum
![]() |
![]() Cytuj:
Ostatni odcinek ukazujehappy ending xD. Corgar - Nie jestesmy spamerami. Poprostu udzielamy sie wiecej niz inni ;p. A jak tak bardzo nie chcesz spamu to moge nie odpisywac na twoje posciki take care ------------------------------------------------- Down ty masz inne poczucie humoru dlatego nic nie pamietasz a jak elfen lied to dla ciebie komedia to nie mamy o czym pisac ;*
* I am the bone of my sword. * Steel is my body, and fire is my blood. * I have created over a thousand blades. * Unknown to death. * Nor known to life. * Have withstood pain to create many weapons. * Yet, those hands will never hold anything. * So as I pray, "Unlimited Blade Works." Ostatnio edytowany przez Hazuma - 29-06-2008 o 17:38. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#898 |
Użytkownik Forum
|
![]() Dziwne że Gren Gren był taki śmieszny że aż zapamietałem tylko atak kaktusa...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#899 |
UnlimitedWarnWorks
Data dołączenia: 14 01 2004
Lokacja: Warszawa
![]() |
![]() Skonczylem Fate/Stay Night. Anime mi sie bardzo podobalo, ale wolalbym troche inne zakonczenie
![]() Obecnie sciagam oba sezony Shakugan no Shana. Takie anime wole obejrzec w dobrej jakosci ![]() Dodatkowo, zrobilem sobie nowego avatara i sygnaturke (kolega mi zrobil). Avatar oczywiscie z FSN a sygnaturka, to przedsmak 3 sezonu Zero no tsukaimy ![]() @up: Green green smieszne momenty Uwaga spoiler : Ukryty tekst:
Ostatnio edytowany przez Tompior - 29-06-2008 o 17:45. |
![]() |
![]() |
![]() |
#900 | |||
CS Tibia.pl Team
|
![]() Cytuj:
Co ty robisz w tym temacie? Nie wypominaj ludziom słabego wzroku, jeśli sam nosisz okulary ![]() Cytuj:
![]() Powinieneś to obejrzeć w kolejności FMP, Fumoffu, OVA*, Second Raid (nie pamiętam jak to było z tym OVA). Tylko wtedy masz mniej więcej zachowaną ciągłość wydarzeń. Co do second raid to on na końcu, ponieważ po tym fumoffu jest zupełnie inne. Takie... Nierealne
![]() |
![]() |