Jesteś tu: Tibia.pl / Forum

Wróć   Forum Tibia.pl > Forum ogólne > Updates

Notki

Updates Forum zawiera wszelkie informacje o najnowszym update oraz pod fora z informacjami o byłych update.

Zamkniety temat.

Opcje tematu
stary 18-11-2007, 18:32   #881
Kopiko
Użytkownik Forum

Kopiko's Avatar

Data dołączenia: 05 06 2006

Stan: Aktywny Gracz
Profesja: Royal Paladin
Świat: Menera
Poziom: 100
Skille: 87/69
Poziom mag.: 20
Domyślny

Jeśli dobrze zrozumiałem, to sorc będzie teraz drutem bez sio i mass heala.
Kopiko jest offline  

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stary 18-11-2007, 18:34   #882
Rognis
Użytkownik Forum

Rognis's Avatar

Data dołączenia: 27 06 2006
Lokacja: OCK

Profesja: Elder Druid
Świat: Nebula
Poziom: 151
Skille: 14/21
Poziom mag.: 78
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Golab911 Pokaż post
Ludzie knightem i tak da sie zarabiac. Expisz na malpach na nich w huj kasy leci, a 0 uhow tracisz. Czyli i tak bediesz knightem na + wychodzic. na 80lvl masz jeszcze softy o ile poi zrobisz do tego sa te same mfy co beda tyle samo many dawaly i kosztja tyle samo. Wiec knight i tak bvedzie zarabiac. A co do waste jak idziesz na hydry np moze byc cos takiego zesiedzisz 1 h i boh a siedzisz kilka h i nic , wiecc wtedy mozna nazwac to wastem ale ogolnie knight to profesja najszbyciej zarabiajaca. Takie jest moje zdanie

A co ma powiedzieć dajmy se na to taki 130+ek, ma iść huncić na małpach, dla mnie wydaje się to trochę żenujące i czasochłonne. Po raz pierwszy w świecie Tibi knight jak i paladin mogli robić po 1 mln+ expa dziennie gdzie kiedyś było to rzeczą nie możliwą albo na wielkim waste. Niegdyś dla takiego 130+ poziomowego Sorca, Druida wbicie tego 1 mln expa na dzień nie sprawiało żadnego problemu a wręcz taki osobnik wychodził na plus. I teraz po tym Updacie Knighci wrócą na OF lub innego "fascynującego" expowiska.
Rognis jest offline  
stary 18-11-2007, 18:34   #883
Golab911
Użytkownik Forum

Golab911's Avatar

Data dołączenia: 21 06 2007

Golab911 ma numer GG 7124399 Golab911 ma login Tlenu hacker99@tlen.pl Send a message via Skype™ to Golab911
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Kopiko Pokaż post
Manasy będą tak samo drogie, jak life fluidy.
Najlepszy life fluid będzie 2x lepszy od najlepszego manasa.
Ale czy wy nie rozumiecie ze ten 1 mf, bedzie jak ten dzisiejszy i bedzie kosztowac tyle samo?
@up
A wiesz co to sa softy? Z softami to on moze isc na ofa to jest na wielki + jak uzbiera loota, bo na moim lvl nie ida mi uhy tylko mfy bo softow nie mam, ale z softami probowalem to nic nie idzie z wyjatkiem softow wiec...
Aha i jeszcze jedno co do tego. Ten 130ek+ moze rowniez na dragach expic, jestem pewny za na + bedzie wychodzic to samo z dlami( o ile cos wypadnie).

Ostatnio edytowany przez Golab911 - 18-11-2007 o 18:37.
Golab911 jest offline  
stary 18-11-2007, 18:35   #884
--Cienius--
Użytkownik Forum

--Cienius--'s Avatar

Data dołączenia: 07 01 2007
Lokacja: u ciebie

Stan: Zbanowany
Profesja: Elite Knight
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Golab911 Pokaż post
To zalezy od lvl i mlvl. Ja na przyklad caly czsa praktycznie mfuje sie za 100+
Mdw i 8 lvl spod carlin tak samo sie mfuja wiec nie pierdol bo mf jest losowy raz cie za 170 raz za 60
wszystko kupilem co trzeba cały komplet parcela napisałem na góże nick a na dole miasto wlozylem kase i zucilem parcel do skrzynki niestety parrcel leżał
na skrzynce i szybko koles mi zakosil niewiem oco chodzi ale naprawcie mi to blagam 10cc to niejest malo (a tamten koleś mi nieodda wienc jestem tak wkużony że zaraz wyżuce komp przez okno
Co ta tibia robi z dziecmi...
--Cienius-- jest offline  
stary 18-11-2007, 18:36   #885
krzysheak
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 19 09 2006
Lokacja: Warszawa
Wpisy bloga: 2

Profesja: Master Sorcerer
Gildia: Guildless
Świat: Xerena
Poziom: 140
Skille: 96/70
Poziom mag.: 21
Domyślny

Cytuj:
Nom i z ue za 650 many ;P
krzysheak jest offline  
stary 18-11-2007, 18:39   #886
Asza17
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 18 11 2007
Lokacja: tam >>

Profesja: Knight
Świat: Unitera
Poziom: 52
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Ghard Lage Pokaż post
Po prostu potwory ni będą mogły robić comb (będą miały exhausted. Ludzie nie panikujcie.

PS: skład ekipy: level 139EK 133EK 122EK (czawrty nie znany)
no właśnie czyli dl spokojnie będę ciupał xD bo nie będzie miał combo 650
Asza17 jest offline  
stary 18-11-2007, 18:39   #887
Ghard Lage
Guest

Domyślny

Cytuj:
Źle zrozumiałeś:
sorc będzie miał tańsze czary ofensywne i owiele silniejsze od druida ale będzie się drożej leczył
druid będzie miał tanie leczenie i troche droższe od sorca czary i słabszy troche dmg

stary 18-11-2007, 18:40   #888
krzysheak
Użytkownik Forum

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Rognis Pokaż post
A co ma powiedzieć dajmy se na to taki 130+ek, ma iść huncić na małpach, dla mnie wydaje się to trochę żenujące i czasochłonne. Po raz pierwszy w świecie Tibi knight jak i paladin mogli robić po 1 mln+ expa dziennie gdzie kiedyś było to rzeczą nie możliwą albo na wielkim waste. Niegdyś dla takiego 130+ poziomowego Sorca, Druida wbicie tego 1 mln expa na dzień nie sprawiało żadnego problemu a wręcz taki osobnik wychodził na plus. I teraz po tym Updacie Knighci wrócą na OF lub innego "fascynującego" expowiska.
Dla sorca przed upem wbicie 1kk expa wcale nie bylo proste... (Kolejki na dragach, kolejki na warlockach).

Ja pallkiem po upie wbijalem 1kk expa w jakies 8 godzin, to znaczy na frostach mialem od 130 do 160k/hr ale jeszcze trza chodzic po p bolty, softy odnowic itp.
A na frostach naraz moze expic 6-7 osob (liczac te miejscowki na -1)
krzysheak jest offline  
stary 18-11-2007, 18:44   #889
Adow Adan
Użytkownik Forum

Adow Adan's Avatar

Data dołączenia: 03 05 2006
Lokacja: Brzezie

Gildia: Jest
Świat: Honera
Poziom: 82
Skille: 80/73
Poziom mag.: 6
Adow Adan ma numer GG 7709842
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Amyks Pokaż post
Kilka obiektywnych spostrzezen (gralem knightem 80+ i palem 80+)

WIec tak moge opisac obiektywnie co sie dzieje:
Knight - ludzie mowia ze to ze za leczenie placi 3 x wiecej to wielka tragedia ale to ni prawda, prawda jest taka ze ci ktorzy mowia ze knightem do tego czasu na - wychodza sa nabami i nic nie wiedza o grze knightem. Bo ja grajac knightem zawsze wychodzilem na huntach na duuzy +

Pal - vita za 200 bedzie ponoc, smieszne ale moge zrozumiec ze chca zwiekszyc koszty wiec ok, potiony leczace po 300, tez smieszne bo ciekawe jak pal bedzie sie mial gdzies wyleczyc skoro niby knight nie moze majac najelpszy potion. co ciekawe zenujace jest zasieg rs, 3 kratki to zenada, na nic ni starczy. wynika z tego ze pal bedzie musial z p boltow huncic ktore sa chujowo drogie. pal stanie sie zapewne ponownie najgorsza profesja. hunty beda sie nie zwracac

sorc - wlasciwie to jest chujem takim jakim byl, czyli niezlym

drut - wreszcie nie jest to "poprostu slabszy sorc"

1.Sorry ale ty jesteś smieszny , PALADYN JEST OD KUSZY A NIE OD PIEPSZONYCH RS LUB ZWYKŁYCH SPEAR.

2.P-Bolty są drogie? Smiech na sali , przed upem kosztowały 15-20gp ea , teraz 6 gp w sklepie więc nie pier... mi ze są drogie.

3.Paladyn nigdy nie był słaby , chyba nie grałeś na tibi 7.6 jak nie było E-Spear,R-Spear , speary się szybciej łamały, same się nie podnosiły i mało kto z nimi expił bo hity były 1,5-2~razy gorsze niż teraz.

4.Jak oceniasz profesje to bądz obiektywny a nie subiektywny bo grasz palkiem.

5.Według mnie(82 Knight) TERAZ BEDZIE B.DOBRZE dla każdej Profesji.
IP:77.79.210.73:27199
Hasło:klan

Nie toleruje Noobow z Honery ....

Cytuj:
"Gdyby te dzieci neo postawić jedno na drugim, ostatnie 'łupło' by główką w słońce..."
Adow Adan jest offline  
stary 18-11-2007, 18:49   #890
Ramirez
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 26 07 2006
Lokacja: Lublin

Gildia: Lolex Family
Świat: Guardia
Poziom: 145
Skille: w miare
Poziom mag.: 8
Domyślny

Widać że 90% osób piszących na tym forum ma IQ dużo poniżej 100. To jest Test więc nie ma co gdybać co do cen LIfe potionów itp.
a co do druidów/sorców tak bardzo się cieszących teraz ciut was rozczaruje:
po 1 szybkość expienia wam się nie zwiększy, wrecz powiedziałbym że w większości przypadków spadnie, czemu ponieważ obecnie macie możliwość bicia visa 2 na ture po update bedzię to raz na ture
po 2 koszty obecnie exura gran 40 many po upie 70, sio obecnie 70 po upie 140, tak więc koszty leczenia znacznie wzrosną, do tego trzeba dodać załamanie ekonomiczne większości druidów - nikt już uh od was nie kupi:d
po 3 update znacznie utrudni gre wiekszość z was wręcz ograniczy, ale na coż nie każdy z was dzieci tego forum będzie się potrafiło przystosować i ustalać taktyki na hunty, bo trzeba będzie zdrowo pogłówkować żeby waste nie zalapać

a ja mojm najtem jeśli te life potiony rzeczywiście będa aż tak drogie pójdę sobie na lizaki, małpy albo tomb i na plus zawsze wyjdę, no i zawszę mogę iść na grupowego hunta bo mam z kim.

Więc najci przestańcie płakać na tym forum, jeśli to robicie znaczy że się nie nadajecie by grać najtem, więć zmieńcie profesje i nie róbcie idiotów z siebie na forum.
Magowie / Druidzi którzy tak trumfują na tym forum w większośći będą płakać po update bo nie będą umieli się przysotsować do nowych raliów.

Tak wogóle mam nadzieję że ten update znacząco utrudni grę w tibię co spowoduję odejście masy noobów, dla któryc liczy się tylko lvl.
Ramirez jest offline  
stary 18-11-2007, 18:49   #891
Ramirez
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 26 07 2006
Lokacja: Lublin

Gildia: Lolex Family
Poziom: 145
Skille: w miare
Domyślny

double post .................................................. .................................................. ........................

Ostatnio edytowany przez Ramirez - 18-11-2007 o 18:55. Powód: double
Ramirez jest offline  
stary 18-11-2007, 18:50   #892
Dawergo
Użytkownik Forum

Dawergo's Avatar

Data dołączenia: 14 09 2005
Lokacja: Szczecin

Imię: Dawergo
Profesja: Druid
Gildia: Poland Team
Świat: Eonar
Poziom: 80
Domyślny

wedlug mnie powinni albo
a) zmniejszyc cene potionow
b) wrocic do uhow a drutom i sorcom zostwaic te potiony co dostali

wolalbym odpowiedz b (jestem 63 ed) aczkolwiek pozyjemy zobaczymy

@up
koles wez sie zastanow co piszesz, tobie potiony roznicy nie robia ale 200 ek na wojnie leczacy sie po 600, juz ja widze jak dlugo wytrzyma w trapie

http://www.cda.pl/gry-online/g/f_toya2.htm

http://www.toya.net.pl/~qqraczy/lekcja1.swf

Ostatnio edytowany przez Dawergo - 18-11-2007 o 18:52.
Dawergo jest offline  
stary 18-11-2007, 18:52   #893
Kopiko
Użytkownik Forum

Kopiko's Avatar

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Ghard Lage Pokaż post
Źle zrozumiałeś:
sorc będzie miał tańsze czary ofensywne i owiele silniejsze od druida ale będzie się drożej leczył
druid będzie miał tanie leczenie i troche droższe od sorca czary i słabszy troche dmg
Na potrzebną ilość many przy wavach nie patrzyłem, ale i sorc i drut maja po 2 "UE" słabsze, za 650 many i lepsze za 1200.
Po 2, wavy raczej nie są raczej używane zbyt często.

Edit: Z jednej strony, to jeszcze test, z drugiej strony, przed poprzednim upem ci "rozsądni" przekonywali, że power bolt w sklepie za 6gp ea to tylko ułatwienie na teście, które na pewno nie będzie wprowadzone.

Ostatnio edytowany przez Kopiko - 18-11-2007 o 19:02.
Kopiko jest offline  
stary 18-11-2007, 18:52   #894
Apheris
Użytkownik forum

Apheris's Avatar

Data dołączenia: 08 10 2006
Lokacja: Skarżysko-Kamienna

Profesja: Paladin
Gildia: brak
Poziom: 20
Skille: 60/44
Apheris ma numer GG 7228694
Żarówka Wop

mam pytanie czy WoP bedzie zadawal obrazenia od ziemi czy od jakiegos innego zywiolu??
Apheris jest offline  
stary 18-11-2007, 18:57   #895
krzysheak
Użytkownik Forum

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Adow Adan Pokaż post
1.Sorry ale ty jesteś smieszny , PALADYN JEST OD KUSZY A NIE OD PIEPSZONYCH RS LUB ZWYKŁYCH SPEAR.

2.P-Bolty są drogie? Smiech na sali , przed upem kosztowały 15-20gp ea , teraz 6 gp w sklepie więc nie pier... mi ze są drogie.

3.Paladyn nigdy nie był słaby , chyba nie grałeś na tibi 7.6 jak nie było E-Spear,R-Spear , speary się szybciej łamały, same się nie podnosiły i mało kto z nimi expił bo hity były 1,5-2~razy gorsze niż teraz.

Nom, zgadzam sie w zupelnosci z toba, tyle ze p bolt przed 8.0. kosztowal 100-200 gp each

~126rp,106ms,87ms,107ek
krzysheak jest offline  
stary 18-11-2007, 18:58   #896
Kopiko
Użytkownik Forum

Kopiko's Avatar

Domyślny

sry, double.

Ostatnio edytowany przez Kopiko - 18-11-2007 o 19:00.
Kopiko jest offline  
stary 18-11-2007, 18:58   #897
Macunio
Użytkownik Forum

Macunio's Avatar

Data dołączenia: 18 06 2007
Lokacja: Gdynia

Stan: Na Emeryturze
Imię: Patrov
Profesja: Knight
Świat: Jamera
Poziom: 72
Skille: 82/80
Poziom mag.: 6
Domyślny

co do palkow :
wkoncu nie bedzie dzieci spirow
to ma byc paladyn z kusza a nie z sperami .
co do leczenia pala zjebali ale co do spearow bardzo dobry pomysl moze wkoncu zostana sami prawdziwi palkowie a nie dziecko speara.

Xbow wali na 5 kratek a arbalest na 6 ( czyli prawie calt zasiego ekranu .

mana potiony dobre bo jak wdzialem sorka co ladowalem sie mf z 0 do 2k many po te 90~ many to tragednia byla.

Zjebali life potionny powinny wygladac tak :
1. 250 ~, 2. 450 ~ . 3 750 ~ i 4.( dla 100 ) 900~

Bóg kocha idiotów, tylu ich stworzył. ""
Macunio jest offline  
stary 18-11-2007, 19:01   #898
Sir Dark Archeon
Użytkownik Forum

Sir Dark Archeon's Avatar

Data dołączenia: 15 12 2005
Lokacja: Gdynia

Profesja: Elder Druid
Świat: Grimera
Poziom: 133
Skille: 23/28
Poziom mag.: 74
Sir Dark Archeon ma numer GG 8764136
Domyślny

Cytuj:
Cos w tym stylu... Raczej druid to podrasowany sorc + sio i mass.
Sila obu profesji jest porownywala. Roznia sie tylko rodzajem zywiolu.
Wiec tak sobie mysle ze skopali to.
1 Wszystkie czary typu strike - bija 1 na 2 sek a nie co 1 sek jak teraz. Sa max o 1/3 silniejsze - uzywajac wlasciwy zywiol na wlasciwym potworze np zamiast 180 wchodzi 220-240. Wiec defakto sila ich spadla bo na runde zadaje sie mniej obrazen.
2 Na co komu teraz bedzie sork, jak druid ma taka sama sile a do tego moze leczyc innych. Wogole nie bedzie sie oplacalo brac sorca na hunty. Znobili.... visy bijace na 4 kratki tak samo rod/wand
Teraz drutem kazdy kretyn bedzie mogl grac... 0 taktyki, 0 umiejetnosci 0 stresu. zal....
Gra sie robi zenujaco prostacka... cos mi sie zdaje ze po tym upie to magiczne beda prostzre w grze niz teraz palki. Mojego brata 7 letni syn bez problemu gra w Tibie... porazka
Niedlugo Cipy zrobia tibie gra dla przeczkolakow
stary 18-11-2007, 19:04   #899
Amyks
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 21 01 2007

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Adow Adan Pokaż post

1 jak to nie... jest to zimek ktory walczy na dystans wiec nie pierdol bo tak samo moglbym ci powiedziec ze przeciez knight nie powinien meic, exury, exori, exori hurow ani nic bo to jest becwal ktory potrafi tylko machac mieczem w ta i spowrotem a nie jakies czary, kto to widzial oO

2 Grales palkiem kiedys bo chyba nie, wiesz co mozna takimi 100 p boltami zrobic gdy palek trafia z polowe wystrzelonych strzal? jestes smieszny bo twoj knight moze bic za darmo a i tak placzesz ze hunty ci sie ni zwracaja. pojdz sobie palkiem ma bb, necro albo inne gowno i pobij z p boltow zoaczymy jaki dumny z siebie bedziesz placac za strzal celny strzal ~12 gp a jak nie masz pala to wez tym swoim smiesznym ludzikiem za kazdy celny atak wyrzucaj 12 gp i zobaczymy czy bedzie to tanio czy drogo

3 sam sobie zaprzeczasz. twierdzisz ze nigdy nie byl slaby po czym mowisz wymieniasz cechy ktore czynily zniego najwiekszego ciecia w tibii, myslisz ze skad sie bralo to ze najbardziej szukana prof na desrt byl pal?

4 Nie nie gram tylko palkiem, jak powiedizalem gam tez knightem. I staram sie byc jak najbardziej obiektywny ale wyrazajac swoje zdanie nigdy nie mozna byc takowym w 100% bo kazdy komentarz czlowieka jest jego subiektywnym odczuciem

I cos od siebie
ty placzesz nad 3x drozszym leczeniem knighta. mi to rybka czy bede sie palkiem leczyl 3x drozej czy nie ale chce mic mozliwosc szybkiego uleczenia a nie 300 z fluida. bo prawda jest taka ze tobie (knightowi) chca podwyzszyc tylko ceny leczenia a palkowi i ceny amunicji (poprzez uniemozliwieni sesownego huntu z tanimi rsami) i ceny leczenia poprzez drastyczne zmnijszenie mozliwosci exury vity i podniesiecie cen durnego potiona
Amyks jest offline  
stary 18-11-2007, 19:05   #900
Taptaptap
Guest

Problem

A ja wam powiem o tak:
GŁUPI JESTEŚCIE CI CO PŁACZĄ!!

Cipsoft dobrze wie co robi. Jemu o to chodzi. Początkowo ten projekt nie miał być o taką grą, ale kiedy się nią stał, to im chodziło o to żeby ta gra była zespołowa. Żeby każda profesja była od siebie zależna. To wy robicie źle, przekreślając statystyki. Przecież to są wstępne testy i w nich dopiero uptade nabiera koloru. Wy płaczecie bo nie możecie expić 10h, bo nie wystarczy kasy (je***e dzieci neo). To tylko gra i to wasz problem ile będziecie sobie zabijać potworki dla powietrza. Tak jak każda gra ma ona na celu zabić wolny czas, a nie zabić czas zajęty. Teraz chodząc na exp poszukajcie kilku magów shoterow i blokerow. Cipsoft chce żeby to była gra zesposłowa, a nie tak jak teraz, idzie debil napakowany czym sie da, zabija potwory i zdobywa kilka cyferek więcej. Ten uptade jest najlepszy z tych wszystkich jakie przeżyłem a gram od 5 lat. Może i mam mały poziom 42, a od 1-1,5 roku temu miałem 38 lvl a to dlatego że nie gram jak wy dla cyferek ale dla przyjemności. Moj kolega ma palka 45 lvl i mu się gra nudzi bo wszystko kładzie na hita.
Tak więc większość ludzi w tym temacie JESTEŚCIE POPIER****** że tak narzekacie jeszcze nie graliście a już ryczycie że nie możecie solo expić 10h i bardzo dobrze może wreszcie żeby umyjecie i odrobicie prace domową.
A co do uptade to mi sie bardzo podoba wreszcie koniec z nudnymi polowaniami POZDRO ^^

Zamkniety temat.

Użytkowników czytających ten temat: 1 (zarejestrowanych: 0, gości: 1)

Zasady postowania