Jesteś tu: Tibia.pl / Forum

Wróć   Forum Tibia.pl > Forum ogólne > Wydarzenia ze światów > Furora

Notki

Furora Wydarzenia ze świata Furora Moderowanie nowych tematów na tym forum zostało włączone. Proszę pilnie czekać na akceptację tematu. Moderowanie postów w niektórych tematach zostanie włączone.

Odpowiedz

Opcje tematu
stary 02-09-2008, 21:06   #9401
Maly-Rycerz
Użytkownik Forum

Maly-Rycerz's Avatar

Data dołączenia: 20 05 2006
Lokacja: Gdynia

Stan: Aktywny Gracz
Profesja: Elite Knight
Domyślny

......................

Ostatnio edytowany przez Maly-Rycerz - 30-07-2011 o 14:59.
Maly-Rycerz jest offline   Odpowiedz z Cytatem

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stary 02-09-2008, 21:54   #9402
Suczy
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 23 02 2008
Lokacja: Ziębice

Imię: Krokodylek
Profesja: Royal Paladin
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Yakky Pokaż post
Czy ja wiem czy cała WaWa jest lipna (moze HG ), czy rap upada (no jak ludzie mowią że 50cant to klasyk, że 2PAC jest kozak ale nie wiedzą kim jest Makaveli) to powiem ci że to nie rap upada tylko w dobie internetu jest coraz mniej ''słuchaczy'', pamiętaj, że PL rap nie leci w telewizji bo to muzyka która wymaga odrobiny inteligencji i pewnej oriętacji w świecie, to nie jest muzyka dla mas ( bo jak się słyszy text:''zadzwoncie po pawulon'' czy ''wyhylylybymy'' to przecietyny słuchacz nie rozkmini tego) dlatego nie leci na TopTrendy itp. Ludzie wolą słuchać że Baśka miała fajny biust albo jaki jest Anioła głos.
A co do ''lizaczka'' to może nie jest jakiś powalający kawałek, ale odpowiedzmy sobie na jedno proste pytanie, Czy Lil Wayne jest takim dobrym raperem? No właśnie ;p
Wymieniłeś kilku raperów, chociaż ze Fokusem nie przepadam, nie mowie że nie słucham ale nie przepadam. OSTR to klayka, świetne flow, dobry producent i freestyle ma porównywaly do ludzi z WBW.
Ale wiesz jak chcesz to to słuchaj a jak nie to nie, Hip-Hop'owa kultóra wraca z kąd przyszła, czyli do podziemia i to jest dobre, chociaż Tede ma być jurorem w Fabryce Gwiazd no ale on jest biznesmenem w pewnym sęsie i jego WJ i PLNÓW nic nie obali.
Słuchaj co chcesz, piosenka dla ciebie, http://pl.youtube.com/watch?v=UymAoyAT_bI po przesłuchaniu przeczytaj posta jeszcze raz i odpowiedz przed sobą gdzie jest racaj.
elo o/
W tym co mowisz jest duzo prawdy do tego dochodza dzieciaki latające w ciuchach stopro i mamy zalosny polski obraz upadku hip hopu. Ale tak jak mowisz cała bajra pozostaje w undergroundzie i nagrywkach ludzi ktorzy robia to dla zajawki. Ok ok moze skonczymy temat bo zaraz beda na nas słać chuje ze spamujemy nie na temat, ze to temat o furorze etc bla bla bla ;D

Ostatnio edytowany przez Suczy - 02-09-2008 o 22:00.
Suczy jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 02-09-2008, 22:04   #9403
Swiety
Użytkownik Forum

Swiety's Avatar

Data dołączenia: 01 05 2008

Stan: Niegrający
Domyślny

A PiHu? PiH to moim zdaniem obok SLU to najlepszy rapper w Polsce

Peja podziemie

http://www.youtube.com/watch?v=ji9ZdWIPBm4

Ostatnio edytowany przez Swiety - 02-09-2008 o 22:07.
Swiety jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 02-09-2008, 23:03   #9404
Yakky
Guest

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Suczy Pokaż post
W tym co mowisz jest duzo prawdy do tego dochodza dzieciaki latające w ciuchach stopro i mamy zalosny polski obraz upadku hip hopu. Ale tak jak mowisz cała bajra pozostaje w undergroundzie i nagrywkach ludzi ktorzy robia to dla zajawki. Ok ok moze skonczymy temat bo zaraz beda na nas słać chuje ze spamujemy nie na temat, ze to temat o furorze etc bla bla bla ;D
Co do dzieciaków z bogatych domów lansójacych sie rapem itp. jest tu: http://pl.youtube.com/watch?v=AZXIMeIx9EQ
Sam nie jestem z bloku, nie miałem jakiego trudnego zycia czy cos. Zwykle zajawki z kolegami, nie zeby jakis hardcore czy cos.
Jak ktos kiedys powiedzial (tede albo Hirek Wrona): ''Rap mial łączyć zamiast dzielić...'' i ja wole gadac o rapie (a ze to jest Hyde Park to mozemy xD) bo widzisz ludzie którzy sie ''nie lubieja'' z inshon, Vision, itp. mogą wspolnie o czym pogadac, sie zgodzic ze soba. Wiec ja tam bym nie zaprzestawal.

@Swiety
PiH jest dobry? hmmm fakt jest dobry i jeszcze ten charakterystyczny głos. :d
@Maly-Rycerz
Tez jakos nie trawie fiftyego, nie wiem moze dlatego ze sie uwazal za lepszego niz The Game. A dla mnie gracz fajne ma kawałki, no ale i tak Busta i Ice Cube jak dla mnie wymiataj. Tak jak dla mnie, ale sa rózne gusta.

W sumie WKS na całe życie (bascket ofc.) ale cuż dla ludzi z Sopotu i fanów Prokomu : http://pl.youtube.com/watch?v=A5mP1i...eature=related

Ostatnio edytowany przez Yakky - 02-09-2008 o 23:05.
  Odpowiedz z Cytatem
stary 02-09-2008, 23:23   #9405
sTILss
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 08 03 2008
Lokacja: Ełk

Stan: Na Emeryturze
Domyślny

I tak kazdy wie, ze czasy najlepszego rapu juz minely ^_^ Fisz solo jak i w RHX Skład, Eldo i Jotuze bo chyba plyty Swiatla Miasta Grammatika nie trzeba przedstawiac, Pezet i Onar, kazdy to przyzna kto sluchaj ich pierwszej plyty czy starych solowek (nowe lubie, ale to juz nie to..) OSTR Łona, Peja (stary) Gural (stary, 1-szy nielegal KG to bylo cos ;d) Ash, Magik, Dab, Joka, Rah, Fokus i mozna tak wymieniac i wymieniac.. szczegolnie jak sie popatrzy na caloksztalt tworczosci i to obiektywnie...
stary 03-09-2008, 00:27   #9406
Sr@x
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 18 06 2007

Profesja: Elder Druid
Świat: Iridia
Domyślny

Tych których nie wymieniacie a uważam, że dobrze rapują

Macca Squad - "Za*******am"
Kaen- (aż się dziwie że na youtube nic nie mogę znaleźć o0) "Gdzie jest raj"
Hukos- "Panie Prezydencie
Paluch- "Ja gram w to
Bez Cenzury- "Przesiąknięci Dźwiękiem

No i ci znani których szanuję: OSTRy, gUral, Rysiu, Sokół (chociaż to w Aucie ) PiH, MAGIK, Focus no i Grubson (chociaż on już w reggae wpada ) wszyscy z KODEXU 3 (nie będę już wymieniał) itd.

Ostatnio edytowany przez Sr@x - 03-09-2008 o 00:29.
Sr@x jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 03-09-2008, 01:20   #9407
Yakky
Guest

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez sTILss Pokaż post
I tak kazdy wie, ze czasy najlepszego rapu juz minely ^_^ Fisz solo jak i w RHX Skład, Eldo i Jotuze bo chyba plyty Swiatla Miasta Grammatika nie trzeba przedstawiac, Pezet i Onar, kazdy to przyzna kto sluchaj ich pierwszej plyty czy starych solowek (nowe lubie, ale to juz nie to..) OSTR Łona, Peja (stary) Gural (stary, 1-szy nielegal KG to bylo cos ;d) Ash, Magik, Dab, Joka, Rah, Fokus i mozna tak wymieniac i wymieniac.. szczegolnie jak sie popatrzy na caloksztalt tworczosci i to obiektywnie...
No własnie HH wrócił do podziemia i to chyba najlepsze płyty wychodziły w tedy. Wiadomo ze K44, Wzgórza, Liroy'a czy Paktofoniki już nie dogoni nikt z polskiego HH co do sprzedanych płyt na początku ich kariery (chyba że pe do Feel -150 tysiecy płyt -.-/, ale olać mówimy o rapie a nie o jakimś syfie). W dobie internetu, torrentów, forum itp. nie ma szans, żeby jakaś płyta poszła w takim nakładzie. 2-3 tysiące, z tym trzeba sie liczyć, ci bardziej znani jak dAb, OSTR, Peja, Tedzik w sumiej robią co Płytke od 9 do 15 tysięcy, no ale to są raperzy klasą sami dla siebie.
I też coś w tym jest, że raperzy sie trochę ''zmienili'', no ale nie można rapować w kółko o tym samym.
No mi nie trzeba przypominać ''Świateł miasta'', ale jak ktoś nie słyszał tego krążka to najwyższa pora bo jest świetny.
''...gdzie jest Joka?...'' znikł (nie mogłem sie powstrzymać xD)
Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Sr@x Pokaż post
Tych których nie wymieniacie a uważam, że dobrze rapują

Macca Squad - "Za*******am"
Kaen- (aż się dziwie że na youtube nic nie mogę znaleźć o0) "Gdzie jest raj"
Hukos- "Panie Prezydencie
Paluch- "Ja gram w to
Bez Cenzury- "Przesiąknięci Dźwiękiem

No i ci znani których szanuję: OSTRy, gUral, Rysiu, Sokół (chociaż to w Aucie ) PiH, MAGIK, Focus no i Grubson (chociaż on już w reggae wpada ) wszyscy z KODEXU 3 (nie będę już wymieniał) itd.
W sumie Macca Squad ma dobre kawałki ale to nie jest ''pierwsza liga'' jak dla mnie.
Taa, ten kawałek ''W aucie'', no niby dla beki był na początku jak powiedział Wojtek aka. Sokół, potem te wszystkie kombinacje remixów i jakoś wydaje mi sie, że troche po to to robią, aby promować (już ciutke zagrzebana płyte TPWC) jak dla mnie na TPWC najlepsze kawałki: Udeż w Puchara i Dwie kochanki.

btw.
Nie wie ktoś może czy ukaże się w końcu solówka Waldemara Kasty? Mateo niby tam zaczął poprawaić te bity żeby prawnie nie moża było go oskarżyć, no ale ostatnio słysząłem o tym z 1,5 tygodnia temu i tak sie pytam czy nie wie ktos? Jakaś plota może ?

Dobra, trzeba iść spać, narka.
#edit
A jak ktoś cierpi na bezsenność to niech pokombinuje w tą grę: http://poszkole.pl/gry.php?co2=play&idm=105909
Bo doszedłęm w 3 minuty do 3 lvl ale potem to już nie mam szans
elo o/

Ostatnio edytowany przez Yakky - 03-09-2008 o 01:22. Powód: ;p
  Odpowiedz z Cytatem
stary 03-09-2008, 02:18   #9408
lirze_jondra
Guest

Domyślny

@ Gierka:

pozdrawiam ;]

Ostatnio edytowany przez lirze_jondra - 03-09-2008 o 02:22.
  Odpowiedz z Cytatem
stary 03-09-2008, 08:15   #9409
Yakky
Guest

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez lirze_jondra Pokaż post
@ Gierka:

Ukryty tekst:

pozdrawiam ;]
No to widzę, że da się to jakoś przejść.
Wrucę ze szkoły to pokombinuje. <bo gra fajosta> ;D
  Odpowiedz z Cytatem
stary 03-09-2008, 11:28   #9410
Riztor
Użytkownik Forum

Riztor's Avatar

Data dołączenia: 05 07 2008

Domyślny

A tutaj macie jakies fotki z wakacji <Mielno>

Ostatnio edytowany przez Riztor - 03-09-2008 o 11:44.
Riztor jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 03-09-2008, 15:52   #9411
Yakky
Guest

Domyślny

Też dam coś z wakacji, narazie 1 focia.
Exeter (Wielka brytfania ) jakaś katedra

Ostatnio edytowany przez Yakky - 03-09-2008 o 15:53. Powód: wez, dys dys , nie umiem pisac
  Odpowiedz z Cytatem
stary 03-09-2008, 19:37   #9412
Czersi
Użytkownik Forum

Czersi's Avatar

Data dołączenia: 25 02 2008

Domyślny

Mysza widze ze ladnie tam dexa wytyrales bo taki happy ;D
Czersi jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 03-09-2008, 20:43   #9413
Suczy
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 23 02 2008
Lokacja: Ziębice

Imię: Krokodylek
Profesja: Royal Paladin
Domyślny

Kurde Pawel jak ty wygladasz hahahahahhaa
Suczy jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 03-09-2008, 20:45   #9414
Sr@x
Użytkownik Forum

Domyślny

Yakky
Gra bardzo łatwa- 10 minut zabawy
stary 03-09-2008, 21:25   #9415
Riztor
Użytkownik Forum

Riztor's Avatar

Data dołączenia: 05 07 2008

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Czersi Pokaż post
Mysza widze ze ladnie tam dexa wytyrales bo taki happy ;D
No ba ;d Najbardziej happy to byl chyba w nocy
Riztor jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 03-09-2008, 21:57   #9416
Yakky
Guest

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Sr@x Pokaż post
Yakky
Gra bardzo łatwa- 10 minut zabawy
Moze od Tibi CS'a i Painkillera mam zjechaną banie i nie ogarniam takich gierek :-?

xD
ale mam czas sie pomęcze
  Odpowiedz z Cytatem
stary 04-09-2008, 16:12   #9417
Sr@x
Użytkownik Forum

Domyślny

@up. w soldata jeszcze pograj xD

aha riztor widzę że na forum coś piszesz to ja Twoim zdaniem "MANIAK" xD
stary 04-09-2008, 21:28   #9418
uno89
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 17 06 2008
Lokacja: wodzislaw sl

Stan: Na Emeryturze
Świat: Shanera
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Maly-Rycerz Pokaż post
Ja nie wiem jak możecie tych pozerów nazywać raperami. Hemp gru zresztą jak cała Warszawa to parodia. Jedyni warci uwagi artyści polscy teraz to moim zdaniem: Ostry, Fokus, Łona. No ale zależy co kto lubi. Zresztą nie tylko polski rap upada, słysząc lollipopy i inne soulja boje można się załamać, jedyna nadzieja posłuchać czegoś dobrego z podziemia.
100% 100% 100% racji! Myslalem, ze to ja tego posta pisalem, normalnie wyjete mi z ust xd

@yakky- tez masz duzo racji w tym co mowisz, ale az sie smutno robi jak sie patrzy, jak poziom polskiego rapu systematycznie spada zamiast rosnac. Ze starymi skladami juz nie ma prawa nikt sie rownac, a nawet Ci co kiedys robili dobry rap teraz nie trzymaja tego poziomu, no moze poza kilkoma wyjatkami.. Jak widze nowa plyte Gurala to normalnie zygac mi sie chce, i pomyslec, ze kiedys go mialem za dobrego rapera, Sokol postanowil nagrywac kawalki pod vive i mtv, widac kreci go kasa, a nie underground, chociaz niektorzy ludzie pamietajacy komunizm, mowia, ze my nie czujemy tego klimatu lat 80. i dlatego ten kawalek tak dziala nam na nerwy . A najbardziej zal kolesi, ktorzy wielce sluchaja rapu, a nawet nie potrafia sie wsluchac w tekst, ich ideologia polega na tym, zeby pokazac jacy sa elo gangsta gimnazjum bo chodza w bluzie z kapturem, i bezmyslnie sluchaja kawalkow z telefonu w stylu kureskei zycie . Jak dla mnie, ok bit jest wazny, ale nie powie mi ktos, ze amerykanski rap jest zajebisty, jak zdecydowana wiekszosc z nas nawet nie rozumie o czym oni nawijaja. A coraz wiecej ludzi jara komercja i lans w stylu 50 cent, kanye west, ale widac kase oni na tym zbijaja ogromna, i w polsce tez mamy teraz kolesi, ktorzy chca byc bialymi murzynami. Ogolnie polskie spoleczenstwo jest glupie, jesli platynowe plyty dostaja ciagle dody feele i inny syf, oni naprawde musza miec dobrych menadzerow, kotrzy potrafia ludziom pocisnac takie gowno. Jedynie w polsce Asfalt trzyma poziom chyba juz tylko...

Ostatnio edytowany przez uno89 - 04-09-2008 o 21:45.
uno89 jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 04-09-2008, 23:13   #9419
Yakky
Guest

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez uno89 Pokaż post
100% 100% 100% racji! Myslalem, ze to ja tego posta pisalem, normalnie wyjete mi z ust xd

@yakky- tez masz duzo racji w tym co mowisz, ale az sie smutno robi jak sie patrzy, jak poziom polskiego rapu systematycznie spada zamiast rosnac. Ze starymi skladami juz nie ma prawa nikt sie rownac, a nawet Ci co kiedys robili dobry rap teraz nie trzymaja tego poziomu, no moze poza kilkoma wyjatkami.. Jak widze nowa plyte Gurala to normalnie zygac mi sie chce, i pomyslec, ze kiedys go mialem za dobrego rapera, Sokol postanowil nagrywac kawalki pod vive i mtv, widac kreci go kasa, a nie underground, chociaz niektorzy ludzie pamietajacy komunizm, mowia, ze my nie czujemy tego klimatu lat 80. i dlatego ten kawalek tak dziala nam na nerwy . A najbardziej zal kolesi, ktorzy wielce sluchaja rapu, a nawet nie potrafia sie wsluchac w tekst, ich ideologia polega na tym, zeby pokazac jacy sa elo gangsta gimnazjum bo chodza w bluzie z kapturem, i bezmyslnie sluchaja kawalkow z telefonu w stylu kureskei zycie . Jak dla mnie, ok bit jest wazny, ale nie powie mi ktos, ze amerykanski rap jest zajebisty, jak zdecydowana wiekszosc z nas nawet nie rozumie o czym oni nawijaja. A coraz wiecej ludzi jara komercja i lans w stylu 50 cent, kanye west, ale widac kase oni na tym zbijaja ogromna, i w polsce tez mamy teraz kolesi, ktorzy chca byc bialymi murzynami. Ogolnie polskie spoleczenstwo jest glupie, jesli platynowe plyty dostaja ciagle dody feele i inny syf, oni naprawde musza miec dobrych menadzerow, kotrzy potrafia ludziom pocisnac takie gowno. Jedynie w polsce Asfalt trzyma poziom chyba juz tylko...
No dokladnie, moge sie podpisać po 99% tego co napisaleś.
Bo jak dla mnie to moze i Asfalt ma dobre produkcje ale nie ma takiego promo jak WJ, czy Prosto. Oni sa wszedzie, Viva, Mtv, 4fun i jak cos zawsze tam wspomną że jest taki i taki raper i ze u nich nagrywa i juz jakos idzie.
Zgodze się ze wielu(wszyscy) raperów robi rap dla kasy, no ale z drugiej strony po co by inaczej robili ( za coś trzeba żyć). Tylko my patrzymy jak to bylo kiedyś jak się tłoczyło po 30.000+ płyt i bylo fajnie, byl undergrand i nie bylo rapu w teleexpresie, no ale teraz sprzedaja po 15.000 maxymalnie, a wiadomo ze kazdy chce jak najwiecej kasy. W stanach tyle mixtapeów idzie przed krązkiem że sie czasem ży**ć chce no ale tam jest jaki rynek. W sumie u nas tez jest nasycony wg. mnie. Kiedyś był Peja, NAS (nie tez z USA),Wzgórze, K44, Paktofonika, Liroy... to były czasy że nie bylo jeszcze tyle tego w Polsce, no i Bogna puszczała kawałki w radiu.
Załużmy, że teraz zamiast Meza, Libera, Donia itp. w takiej Zetce, od 15 do 16 polecą kawałki polskiego rapu to ludzie po 2-3 tygodniach zaczna sie masowo tym interesować i w efekcie sprzedaż by na pewnie wzrosła. Swojego (niewiem czy dobrze napisałęm swojego) czasu radiostacja puszczała polski rap, tyle, że ok. 21 moze poźniej.
Co do gimnazjum z mp3jami na komach i lansujacych się tym że Życie jest k****skie, albo HG to nie mam słów. Poprostu robią co widzą w Telewizji, a że widzą sokoła w barze z Piotrusiem z Rodziny zastepczej to nie jest moja/wasz, ani ich rodziców wina. Wiadomo ze za 2-3 lata jedni bedą smigać na Techno, inni bedą mówić, że 18L to gangsta rap a moze małą garstka odpali sobie keidyś stare płyty Gramatika, Masz to jak w banku Ostrego, Drewnianej małpy rok, czy choćby Masz i pomyśl WWO, ale ja na to nie licze.
Pisałeś, że płyta DGE jest ''słaba'', no cuż jest jaka jest-bardziej bod dyskoteki jak dla mnie, no ale może sie nie znam.
Co do promowania kultóry HH to mozę Tede coś zwojuje w Fabryce Gwiazd i pokaże że sie nie sprzedał za marne 20 koła za występ, czas pokaże.
Jutro wychodzi płyta Białego człowieka, robiącego czarną muzę na japońskim sprzęcie, czyji DJ Decks vol. 4 ale i tak wiem że najgożej wypadną PTP (niby Popki...), no ale zobaczymy co zrobią nasz gwiazdy.

No dobra, nawet nie lookam błędów bo jestem zaspany.
Pozdrawiam
Jutro bedzie trza tu napisać o MIxie Decksa.
btw.
Sie Inshon spłaca, widze ze jednak dotrzymóją słowa. Powiedzieli że jeszcze wrucą (<- u czy ó ?) i wracają. hehe, no nic bez urazy elo

o/
  Odpowiedz z Cytatem
stary 04-09-2008, 23:24   #9420
Tomigol
Guest

Domyślny

Kto się wypłaca ten się wypłaca ^^ , ja nie potępiam tych którzy chcą i się wypłacili .... ich sprawa chcą grać niech grają ; ] ale największym zerowcem jest dla mnie nikos aka sasho pansa . To tyle jeśli chodzi o moje zdanie w kwesti paymentow
  Odpowiedz z Cytatem
Odpowiedz

Użytkowników czytających ten temat: 1 (zarejestrowanych: 0, gości: 1)

Zasady postowania