Jesteś tu: Tibia.pl / Forum

Wróć   Forum Tibia.pl > Forum ogólne > Inne

Notki

Inne To co nie pasuje do któregoś z działów a ma związek z Tibią trafia tutaj.

Odpowiedz

Opcje tematu
stary 20-12-2008, 13:46   #941
Litin_Kaire
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 08 08 2007

Profesja: Elite Knight
Gildia: Silent Force
Świat: Candia
Poziom: 300
Poziom mag.: 10
Domyślny

Sciaganie z tego test.mm.pl 26KB/sek, neta mam 256.
Litin_Kaire jest offline   Odpowiedz z Cytatem

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stary 20-12-2008, 13:51   #942
budzik1325
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 19 12 2008

Imię: Zea Pall
Profesja: Paladin
Świat: Secura
Poziom: 34
Skille: 74/58
Poziom mag.: 12
Domyślny

To cmd/netstat

budzik1325 jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 20-12-2008, 13:58   #943
padawan
Użytkownik forum

Data dołączenia: 20 12 2008

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez budzik1325 Pokaż post
Transfer od 115 KB/s do 125 KB/S mam wykupione 1MB. Dac screena z tym netstat?
masz idealny transfer ich sieci wiec nie zgłosisz ale masz zapchany netstat wiec moze byc problem ze masz jakieś albo właczone programy które korzystaja z złącza albo masz jakieś robiki wysączajace łacze

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Litin_Kaire Pokaż post
Sciaganie z tego test.mm.pl 26KB/sek, neta mam 256.
tu jest troszke gorzej ale nadal nie tak zle 26 z 32 możliwych... za dużo nie zwołuje sie bo maja norme 15 % odchylow jak mi kiedyś powiedzieli jak sparwdzłam u nich łacze

czyli z download nie ma jakiś problemów możliwe ze pasmo uploadu jest wyssane proponuje sparwdzić na Speed test jaki jest upload budzik1325 ty masz 1 Mb wiec chyba powinno to byc 256 kb a u Litin_Kaire 128 ? chyba cos takiego

szybki quiz a macie z jeszcze jakimis online problemy czy tylko z Tibia? bo tak szukam wytłumaczenia sobie gdzie może być problem

Ostatnio edytowany przez padawan - 20-12-2008 o 14:02.
padawan jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 20-12-2008, 14:00   #944
budzik1325
Użytkownik Forum

Domyślny

[quote=padawan;2385126]masz idealny transfer ich sieci wiec nie zgłosisz ale masz zapchany netstat wiec moze byc problem ze masz jakieś albo właczone programy które korzystaja z złącza albo masz jakieś robiki wysączajace łacze

Format pomoże? Skanowalem wczoraj dokładnie wszystko AVASTEM odp.
stary 20-12-2008, 14:11   #945
padawan
Użytkownik forum

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez budzik1325 Pokaż post
Format pomoże? Skanowalem wczoraj dokładnie wszystko AVASTEM odp.
No AVAST to tak nie zabardzo przykro mi.
tu sa wyniki programów antywirusowych sugerował bym sie zapoznac
http://www.matousec.com/projects/fir...ge/results.php
stary 20-12-2008, 14:18   #946
budzik1325
Użytkownik Forum

Domyślny

Hmm co by tu załatwic;/
stary 20-12-2008, 14:20   #947
budzik1325
Użytkownik Forum

Domyślny

Polec mi jakiś
stary 20-12-2008, 14:28   #948
padawan
Użytkownik forum

Domyślny

no to polecam najlepsze
Online Armor Personal Firewall 3.0.0.190
stary 20-12-2008, 14:29   #949
Litin_Kaire
Użytkownik Forum

Domyślny

@Padawan

Nie jest to tylko problem w tibii, to samo jest w innych grach więc wina leży po stronie multimedii Dzwoniłem wczoraj, czekam na odpowiedź od nich, tylko nim oni zadzwonią to minie dłuuuuuuuuuuuugi czas..
stary 20-12-2008, 14:31   #950
budzik1325
Użytkownik Forum

Domyślny

Ok to jak cos będziesz wiedział to pisz ok?
stary 20-12-2008, 14:39   #951
padawan
Użytkownik forum

Domyślny

no widzisz jakby to był problem, MM to by ich na Infolini zabili a znam w diabły osób z którzy maja MM i nie maja jakiś problemów z grami co fakt nieraz cos sie chaczy ale to jak są przeciążone serwery np 18 - 22 ale to dotyczy tych od CS ludzi wiec tam odpowiedz na ping 50 i juz płacz
A pozatym firma by sobie nie pozwoliła na cieć łacz i zmiany priorytetów portów bo straciła by dużo ale to naparwde dużą liczbe klientów. a poza tym tak jak na screenach widać sygnał wychodził ok oprócz twojego screena co do serwerów 89.228.6.9 i 217.172.255.241 gdzie były widoczne problemy. i na to warto zwrócić uwage acz na pozostałych tych objawów już nie było.
A poza tym słyszłąem ze na serwerach tibi były jakies problemy ataki itp obiło wam sie to o uszy ?
stary 20-12-2008, 14:46   #952
Litin_Kaire
Użytkownik Forum

Domyślny

Tyle ze ja w csie tez nie mam lagow.. A mam w WoWie, Tibii, Knight online, Flyffie itp.
Duzo moich kolegow ma taki problem, wiec nie mow mi ze to nie jest wina multimedii. Ogarnij plx. -.-
stary 20-12-2008, 15:02   #953
padawan
Użytkownik forum

Domyślny

ogarniam ogarniam uwierz mi tez swoje bo stoczyłem i u mnie działa i u moich znajowmych z MM nie maja problemów a graja w rózne gierki wahammery WoW EVE tibia RO CS itp i jakos nie maja takich problemów a jak ktoś cos ma to idziemy do niego i szukamy problemu i zawsze coś znajdziemy albo na sieci albo w kompie ile razu okazało jak już był płacz ze to wina naszego ISA a tu przyszedł technik zmienił jakiego GMF i działało bo okazało sie ze był uszkodzony i były straty pakietów
stary 20-12-2008, 15:02   #954
Zego
Zbanowany

Data dołączenia: 26 07 2007
Lokacja: Gdynia

Stan: Aktywny Gracz
Profesja: Sorcerer
Świat: Antica
Domyślny

padawan co mam zrobic jak tylko tibia mi sie tnie a inne gry nie Cs itp?

PS.Ty ten sam bład miales ze sie tak znasz na tym mm? i cos tam te 2 nawet niewiem co to;/

Ostatnio edytowany przez Zego - 20-12-2008 o 15:10.
Zego jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 20-12-2008, 15:15   #955
padawan
Użytkownik forum

Domyślny

OK Wiem Ze MM jest złe i be dla was i dla mnie, nalezy zobaczyć czy u innych operatorów nie ma czegoś podobnego. i prosze nie mówcie ze u kolegi na tpsa to dziala bo mozna tak samo powiedzić budzik1325 który powiedził ze u kolegi z MM działa bez lagów chodzi o całoś, jesli na tpsa nie ma problemów nalezy zobaczyć jak ida ich kanały routingowe i porównac z naszymi z MM jak widze wszytkie ida przez frankfurt i okeslone serwery i byc moze tam sa ciete priorytety i czy na tpsa czy ups sa takie same kanały.
chcecie zmiany chcecie grac nie ma co płakac trza cos zrobic bo dzwonienie jeden po drugim to was taki koles na infolini zje bo niema żadnych rzeczy na podkładnke.
co powiesz ze masz lagi ok powie ci trace i co masz trasa na serwerach MM to poprawia ale problem ci nie ustapi bo tak naprawde nie tu jest problem i to trzeba zrozumieć. co do budzik1325 chłopak zapycha sobie upstream.
Rada jest taka oficjalny mail
Zbierzcie osoby które maja usługi w MM maja problemy w tibi ale nie anonimowo tylko faktycznych klientów wpiszcie sie na jedna liste ze stosujecie petycje co do działania tej gry i żadacie odpowiedzi z jakich powodów jest problem tyle ze wiecie to nie ma być 20 osób to to smiech bedzie ale faktyczna ilosć moze z tego forum niech osoby na taka petycje sie wystosuja. ale tak jak mowie ja ani moi znajomi nie mamy problemów. Wiec to jest jak walka z wiatrakiem

Ostatnio edytowany przez padawan - 20-12-2008 o 15:21.
stary 20-12-2008, 15:26   #956
.:Marta:.
Użytkownik Forum

.:Marta:.'s Avatar

Data dołączenia: 02 06 2005
Lokacja: Ostróda

Profesja: Royal Paladin
Świat: Kyra
Poziom: 50+
Domyślny ;(

Witam! Obserwowałam temat od jakiegos czasu juz i postanowiłam ze sama napisze. No wiec tak mam problem taki sam jak wy albo chociazby przyblizony. Od jakiegos dluzszego czasu mam problem z multi, 2 tyg temu zalozylam specjalnie pacca aby moc pograc teraz w te swieta. I co sie okazuje mam traszne freezy, pingi siegaja od 300-600, transfery opadaja z 65 kb/s do 48 kb/s przy predkosci internetu 512 ;/ Podpytałam sie znajomych kolegow co maja multi czy maja te same problemy czesc tak czesc nie. Z nerwow zadzwoniłam do multimedii z pytaniem czy trwaja jakies prace poniewaz mam taki problem jak opisałam wyzej. Od faceta uslyszałam ze u nich jest wszystko wporzadku i to ja mam problem ze swoim komputerem. Co jest wogole nie mozliwe poniewaz był robiony na nim co dopiero swierzy format i skanowany byl Kasperskim i Nodem, takze komputer jest czysty. Sprawdzałam rozne gry online i wszystkie chodza tak samo lagi albo freezy. Czego to wkoncu moze byc problem, prosze o pomoc. Pozdrawiam...

@Zego
Czyli jednak Multi full osob ma z tym problemy, zastanawia mnie tylko jedno dlaczego czesc moich kolegow ma zero problemow, a reszta nas wogole nie moze grac. I tak jak to ujales lagi nie sa przez cały czas, ale pochodzi z pol h bez zazutu i koniec, ja z tego powodu wogole nie gram, bo nie ma sensu. Pojde gdzies poexpic a zaraz zlapie mnie nalot freezow. ;/

Ostatnio edytowany przez .:Marta:. - 20-12-2008 o 15:34.
.:Marta:. jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 20-12-2008, 15:31   #957
Zego
Zbanowany

Domyślny

żal to ja juz niewiem to z ta jebana multimedia mamy jakies petycje pisac;/ jeszcze rok i nara z multimedia zmieniam neta... bo innego sposobu niema czasem sa lagi czasem nie chuj mnie strzela dzis se rano pogralem 30 minut bez lagow a tera chujnia..
stary 20-12-2008, 15:40   #958
padawan
Użytkownik forum

Domyślny

@Marta
jedno jest pewne sa problemy ale zobacznie ze nie wszyscy to maja, Może faktycznie cos jest nie tak na kompie sprawdź to ze był niedawno formatowany nic nie oznacza. Moze załapłać jakies robactwo na nim. mowie sprawdź komenda netstat pokazuje połaczenia.

Jesli niechcecie pisac jakiś rzeczy dzwońcie pytajcie sie moze jest problem modemami moze z wysączony łaczem warto zadzwonić nie bójcie nie ma czego tylko bądź osoba rzeczową. Pytasz sie o problem i niema co płakać ze nie działa
stary 20-12-2008, 15:48   #959
.:Marta:.
Użytkownik Forum

.:Marta:.'s Avatar

Data dołączenia: 02 06 2005
Lokacja: Ostróda

Profesja: Royal Paladin
Świat: Kyra
Poziom: 50+
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez padawan Pokaż post
@Marta
jedno jest pewne sa problemy ale zobacznie ze nie wszyscy to maja, Może faktycznie cos jest nie tak na kompie sprawdź to ze był niedawno formatowany nic nie oznacza. Moze załapłać jakies robactwo na nim. mowie sprawdź komenda netstat pokazuje połaczenia.

Jesli niechcecie pisac jakiś rzeczy dzwońcie pytajcie sie moze jest problem modemami moze z wysączony łaczem warto zadzwonić nie bójcie nie ma czego tylko bądź osoba rzeczową. Pytasz sie o problem i niema co płakać ze nie działa
Nie no zrobiłam tak jak mowiles. A z ta sytuacja to chodzilo mi ze format byl zrobiony zaraz bylo przeskanowane i teraz po tyg jak minelo od formata skanowałam dzisiaj dopiero neidawno skonczylam znowu Kasperskim i Nodem i komp jest czysty. A temu Panu z Multi wytulmaczylam konkretnie jaki jest problem. No ale tak jak ujoles problem jest ale nie wszyscy go maja.
.:Marta:. jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 20-12-2008, 15:56   #960
Zego
Zbanowany

Domyślny

padawan czyli co mamy zrobic zeby pozbyć sie tego błedu? mam screna dac z netstat?
Odpowiedz

Użytkowników czytających ten temat: 1 (zarejestrowanych: 0, gości: 1)

Zasady postowania