![]() |
#941 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 08 08 2007
Imię: Litin Kaire
Profesja: Elite Knight
Gildia: Silent Force
Świat: Candia
Poziom: 300
Poziom mag.: 10
|
![]() Sciaganie z tego test.mm.pl 26KB/sek, neta mam 256.
|
![]() |
![]() |
|
![]() |
#943 | |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 20 12 2008
|
![]() Cytuj:
tu jest troszke gorzej ale nadal nie tak zle 26 z 32 możliwych... za dużo nie zwołuje sie bo maja norme 15 % odchylow jak mi kiedyś powiedzieli jak sparwdzłam u nich łacze czyli z download nie ma jakiś problemów możliwe ze pasmo uploadu jest wyssane proponuje sparwdzić na Speed test jaki jest upload budzik1325 ty masz 1 Mb wiec chyba powinno to byc 256 kb a u Litin_Kaire 128 ? chyba cos takiego szybki quiz a macie z jeszcze jakimis online problemy czy tylko z Tibia? bo tak szukam wytłumaczenia sobie gdzie może być problem Ostatnio edytowany przez padawan - 20-12-2008 o 14:02. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#944 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 19 12 2008
Imię: Zea Pall
Profesja: Paladin
Świat: Secura
Poziom: 34
Skille: 74/58
Poziom mag.: 12
|
![]() [quote=padawan;2385126]masz idealny transfer ich sieci wiec nie zgłosisz ale masz zapchany netstat wiec moze byc problem ze masz jakieś albo właczone programy które korzystaja z złącza albo masz jakieś robiki wysączajace łacze
Format pomoże? ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#945 | |
Użytkownik forum
|
![]() Cytuj:
![]() tu sa wyniki programów antywirusowych sugerował bym sie zapoznac ![]() http://www.matousec.com/projects/fir...ge/results.php |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#948 |
Użytkownik forum
|
![]() no to polecam najlepsze
Online Armor Personal Firewall 3.0.0.190 ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#949 |
Użytkownik Forum
|
![]() @Padawan
Nie jest to tylko problem w tibii, to samo jest w innych grach więc wina leży po stronie multimedii ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#951 |
Użytkownik forum
|
![]() no widzisz jakby to był problem, MM to by ich na Infolini zabili
![]() ![]() ![]() A pozatym firma by sobie nie pozwoliła na cieć łacz i zmiany priorytetów portów bo straciła by dużo ale to naparwde dużą liczbe klientów. a poza tym tak jak na screenach widać sygnał wychodził ok oprócz twojego screena co do serwerów 89.228.6.9 i 217.172.255.241 gdzie były widoczne problemy. i na to warto zwrócić uwage acz na pozostałych tych objawów już nie było. A poza tym słyszłąem ze na serwerach tibi były jakies problemy ataki itp obiło wam sie to o uszy ? |
![]() |
![]() |
![]() |
#952 |
Użytkownik Forum
|
![]() Tyle ze ja w csie tez nie mam lagow.. A mam w WoWie, Tibii, Knight online, Flyffie itp.
Duzo moich kolegow ma taki problem, wiec nie mow mi ze to nie jest wina multimedii. Ogarnij plx. -.- |
![]() |
![]() |
![]() |
#953 |
Użytkownik forum
|
![]() ogarniam ogarniam uwierz mi tez swoje bo stoczyłem i u mnie działa i u moich znajowmych z MM nie maja problemów a graja w rózne gierki wahammery WoW EVE tibia RO CS itp i jakos nie maja takich problemów a jak ktoś cos ma to idziemy do niego i szukamy problemu i zawsze coś znajdziemy albo na sieci albo w kompie ile razu okazało jak już był płacz ze to wina naszego ISA a tu przyszedł technik zmienił jakiego GMF i działało bo okazało sie ze był uszkodzony i były straty pakietów
|
![]() |
![]() |
![]() |
#954 |
Zbanowany
Data dołączenia: 26 07 2007
Lokacja: Gdynia
Stan: Aktywny Gracz
Profesja: Sorcerer
Świat: Antica
|
![]() padawan co mam zrobic jak tylko tibia mi sie tnie a inne gry nie Cs itp?
PS.Ty ten sam bład miales ze sie tak znasz na tym mm? i cos tam te 2 nawet niewiem co to;/ Ostatnio edytowany przez Zego - 20-12-2008 o 15:10. |
![]() |
![]() |
![]() |
#955 |
Użytkownik forum
|
![]() OK Wiem Ze MM jest złe i be dla was i dla mnie, nalezy zobaczyć czy u innych operatorów nie ma czegoś podobnego. i prosze nie mówcie ze u kolegi na tpsa to dziala bo mozna tak samo powiedzić budzik1325 który powiedził ze u kolegi z MM działa bez lagów chodzi o całoś, jesli na tpsa nie ma problemów nalezy zobaczyć jak ida ich kanały routingowe i porównac z naszymi z MM jak widze wszytkie ida przez frankfurt i okeslone serwery i byc moze tam sa ciete priorytety i czy na tpsa czy ups sa takie same kanały.
chcecie zmiany chcecie grac nie ma co płakac trza cos zrobic bo dzwonienie jeden po drugim to was taki koles na infolini zje bo niema żadnych rzeczy na podkładnke. co powiesz ze masz lagi ok powie ci trace i co masz trasa na serwerach MM to poprawia ale problem ci nie ustapi bo tak naprawde nie tu jest problem i to trzeba zrozumieć. co do budzik1325 chłopak zapycha sobie upstream. Rada jest taka oficjalny mail Zbierzcie osoby które maja usługi w MM maja problemy w tibi ale nie anonimowo tylko faktycznych klientów wpiszcie sie na jedna liste ze stosujecie petycje co do działania tej gry i żadacie odpowiedzi z jakich powodów jest problem tyle ze wiecie to nie ma być 20 osób to to smiech bedzie ![]() Ostatnio edytowany przez padawan - 20-12-2008 o 15:21. |
![]() |
![]() |
![]() |
#956 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 02 06 2005
Lokacja: Ostróda
Profesja: Royal Paladin
Świat: Kyra
Poziom: 50+
|
![]() Witam! Obserwowałam temat od jakiegos czasu juz i postanowiłam ze sama napisze. No wiec tak mam problem taki sam jak wy albo chociazby przyblizony. Od jakiegos dluzszego czasu mam problem z multi, 2 tyg temu zalozylam specjalnie pacca aby moc pograc teraz w te swieta. I co sie okazuje mam traszne freezy, pingi siegaja od 300-600, transfery opadaja z 65 kb/s do 48 kb/s przy predkosci internetu 512 ;/ Podpytałam sie znajomych kolegow co maja multi czy maja te same problemy czesc tak czesc nie. Z nerwow zadzwoniłam do multimedii z pytaniem czy trwaja jakies prace poniewaz mam taki problem jak opisałam wyzej. Od faceta uslyszałam ze u nich jest wszystko wporzadku i to ja mam problem ze swoim komputerem. Co jest wogole nie mozliwe poniewaz był robiony na nim co dopiero swierzy format i skanowany byl Kasperskim i Nodem, takze komputer jest czysty. Sprawdzałam rozne gry online i wszystkie chodza tak samo lagi albo freezy. Czego to wkoncu moze byc problem, prosze o pomoc. Pozdrawiam...
@Zego Czyli jednak Multi full osob ma z tym problemy, zastanawia mnie tylko jedno dlaczego czesc moich kolegow ma zero problemow, a reszta nas wogole nie moze grac. I tak jak to ujales lagi nie sa przez cały czas, ale pochodzi z pol h bez zazutu i koniec, ja z tego powodu wogole nie gram, bo nie ma sensu. Pojde gdzies poexpic a zaraz zlapie mnie nalot freezow. ;/ Ostatnio edytowany przez .:Marta:. - 20-12-2008 o 15:34. |
![]() |
![]() |
![]() |
#957 |
Zbanowany
|
![]() żal to ja juz niewiem to z ta jebana multimedia mamy jakies petycje pisac;/ jeszcze rok i nara z multimedia zmieniam neta... bo innego sposobu niema czasem sa lagi czasem nie chuj mnie strzela dzis se rano pogralem 30 minut bez lagow a tera chujnia..
|
![]() |
![]() |
![]() |
#958 |
Użytkownik forum
|
![]() @Marta
jedno jest pewne sa problemy ale zobacznie ze nie wszyscy to maja, Może faktycznie cos jest nie tak na kompie sprawdź to ze był niedawno formatowany nic nie oznacza. Moze załapłać jakies robactwo na nim. mowie sprawdź komenda netstat pokazuje połaczenia. Jesli niechcecie pisac jakiś rzeczy dzwońcie pytajcie sie moze jest problem modemami moze z wysączony łaczem warto zadzwonić nie bójcie nie ma czego tylko bądź osoba rzeczową. Pytasz sie o problem i niema co płakać ze nie działa |
![]() |
![]() |
![]() |
#959 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 02 06 2005
Lokacja: Ostróda
Profesja: Royal Paladin
Świat: Kyra
Poziom: 50+
|
![]() Cytuj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#960 |
Zbanowany
|
![]() padawan czyli co mamy zrobic zeby pozbyć sie tego błedu? mam screna dac z netstat?
|
![]() |
![]() |