Jesteś tu: Tibia.pl / Forum

Wróć   Forum Tibia.pl > Inne > O wszystkim i o niczym

Notki

O wszystkim i o niczym O tym wszystkim co nie pasuje gdziekolwiek indziej ;)

Odpowiedz

Opcje tematu
stary 14-11-2006, 00:20   #81
Khazar
Użytkownik Forum

Khazar's Avatar

Data dołączenia: 22 08 2004
Lokacja: Jaroslaw

Stan: Na emeryturze
Khazar ma numer GG 2714125
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Ghost Nieudany Pokaż post
[...]
@down
Nie pasuje mi w nich to, że nie reprezentują sobą absolutnie nic (Rogucki jeszcze jakoś się broni głosem) i po drugiej płycie (która była gorsza od debiutu) jakimś zbiegiem okoliczności wskoczyli w niszę zarezerwowaną dla autorów robiących muzykę pod Bravo i Popcorn, czym zapewnili sobie tonę różowych fanbojek.
A odnośnie szmacenia się - życie to nie lekcja matematyki, poniżej zera nie spadniesz.
Każdy ma swoje zdanie i szanuję to, ale nie zgadzam się z tym co mówisz. Jeżeli Coma jest zespołem pod Bravo i Popcorn jak piszesz, to byłaby nagminnie (jak TH) puszczana wszędzie gdzie popadnie i z każdej piosenki robiliby kolejny hit (tak było z pierwszą płytą Black Eyed Peas). A przecież, jak sam Rogucki powiedział, jedyną piosenką jaką uznano za "godną" puszczenia w Radiu / TV jest "Daleka droga do domu" - reszta jest dla mediów za "mocna". No to rzeczywiście komercha na 102, Bravonastki i Popcornboye szaleją, bo jedną piosenkę Comy puszczali przez 2 tygodnie w radiu.

Poza tym teraz mówisz, że wszyscy się aż nadto zainteresowali Comą wraz z wydaniem ich drugiej płyty, ale czy przypadkiem to nie oni byli największym debiutem 2004? Jak na mój gust wtedy ludzie mięli większą "fazę" na ich muzykę, niż teraz. Jesteś po prostu nieobiektywny.

"To miejsce na mapie, gdzie kończy się papier, gdzie farba sie zmywa, Polska się nazywa..."
Khazar jest offline   Odpowiedz z Cytatem

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stary 14-11-2006, 07:06   #82
De'sH
Zbanowany

De'sH's Avatar

Data dołączenia: 24 10 2004
Lokacja: Asa Bay

Imię: Myth'xas
Profesja: Royal Paladin
Gildia: Sacrifice
Świat: Aldora
Poziom: 55
Skille: 90/70
Poziom mag.: 17
De'sH ma numer GG 8522761
Domyślny

Ghost Nieudany, przykro mi ze nie pasuje ci moje poczucie humoru, chociaz jesli juz o tym rozmawiamy, to nie za bardzo rozumiem o czym ty w ogole gadasz...
na moje to pieprzysz glupoty, i nie popierasz tego zadnymi argumentami, czyste stwierdzenia - cos ci sie nie podoba ok, ale poprzyj to jakimis argumentami stosownymi. Jak juz powiedzialem Alexi jest jednym z lepszych gitarzystow. I tyle. Moze ty w innym swiecie zyjesz i znasz zupelnie inne Cob? :>

a co do "that's trv".
Tutaj to juz w ogole cie nie rozumiem. That Is True. Znasz takie stwierdzenie? Czy jak u duzej czesci spoleczenstwa wykazujesz tylko znajomosc slow fuck, shit etc.? A slawetne V wywodzi sie z alfabetu : ].

Reasumujac. Wkurzasz mnie tym swoim pie*rzeniem glupot, masz problemy ze zrozumieniem najprostszych aluzji i w ogole smierdzi ci z ryja : p. Tego tez pewnie nie zrozumiesz i zaraz zaczniesz pisac wywody na ten temat.

Powyzsze moje posty, zaczynajac od tego z "15 linijkami" mialy pokazac pewna rzecz. Jaka jest zaleznosc i jak wyglada rozmowa pomiedzy osoba, ktora slucha hh i m. Jesli ktos czuje sie urazony, nie zrozumial ironii w tekscie etc. przepraszam. A! Jeszcze jedno. Jak nie rozumiesz jakiegos posta, to albo nie wchodz w polemike, albo czytaj go tyle razy, zebys go zrozumial.
De'sH jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 14-11-2006, 11:14   #83
gorgi
Użytkownik Forum

gorgi's Avatar

Data dołączenia: 16 05 2004
Lokacja: ubikacja!

gorgi ma numer GG 3064753
Domyślny

Ale popatrzcie, że te wasze polskie kluby jakich wy słuchacie, nie często goszczą na jakiejś liście wszechczasów, a taka Doda, lub Blog 27, są znani za oceanem, nie mówię, że oni są zajefajni itp. Poprostu wiedzą jak się sprzedać
gorgi jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 14-11-2006, 15:27   #84
De'sH
Zbanowany

De'sH's Avatar

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez gorgi Pokaż post
Ale popatrzcie, że te wasze polskie kluby jakich wy słuchacie, nie często goszczą na jakiejś liście wszechczasów, a taka Doda, lub Blog 27, są znani za oceanem, nie mówię, że oni są zajefajni itp. Poprostu wiedzą jak się sprzedać
za oceanem? nie sadze. czy doda grala jakies koncert za granica? wydaje mi sie ze nie : ]. a blog 27 to co innego bo to chwytliwy temat, i obok takiego tokio hotel pojawilo sie cos jak blog 27 no i sie spodobalo... glownie nastolatkom : ]
stary 14-11-2006, 15:45   #85
Lasooch
Użytkownik Forum

Lasooch's Avatar

Data dołączenia: 08 02 2006

Profesja: Master Sorcerer
Świat: Inferna
Poziom: 5x
Skille: nvm/nvm
Poziom mag.: 4x
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez gorgi Pokaż post
B27 znane za oceanem? Nie rozśmieszaj mnie. Mam "paru" (można rozwinąć o "-dziesięciu") zagranicznych znajomych i one nawet w Europie znane nie są. A Behemotha znał niemal każdy, choć niekoniecznie każdy wiedział, że z Polski. No i nie każdy SŁUCHAŁ, ale - przynajmniej z nazwy - większość znała (nie, nie wszyscy moi znajomi to trv metale ; p)
stary 14-11-2006, 16:41   #86
Smetana
Użytkownik Forum

Smetana's Avatar

Data dołączenia: 02 04 2006

Imię: nie wiem
Domyślny

Cytuj:
W muzyce nie chodzi o to by być na jakiejś liście. Chodzi o tworzenie czegoś wartościowego bez patrzenia na otoczenie, fanów, listy przebojów (czyli rankingi komercji) itp. Co z tego że potrafią się sprzedać jak tworzą gówno? Ludzie to debile, wchłaniają tą żałosną popkulturę i nazywają sztuką :/.
Wiem, że moja wizja jest utopijna .

Ostatnio edytowany przez Smetana - 14-11-2006 o 16:43.
Smetana jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 14-11-2006, 16:50   #87
PiXik
Zbanowany

PiXik's Avatar

Data dołączenia: 08 03 2004
Lokacja: Rybnik

Imię: Sir Pix
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Vekegi Pokaż post
Ja słucham rapu i jakoś nie sądze, by metal był gównem. Już prędzej powiedziałbym tak o techno itp. no bo czy to jest muzyka?
Można się przy tym bawić, ale słuchać?
W Polsce oprócz muzyki dla nastolatek, kalwiuw remuw ...
są piosenki z vokalem , są piosenki wkręcające,odprężające(dla każdego coś miłego!) a czy muzyką może być mówienie wierszyków?jałowe argumenty
Kalwi & Remi mimo,że sami chyba żadnej produkcji do końca nie zrobili to sprzedają się również na zachodzie,piosenki mają w miare,ale częstotilowość puszczania ich może wkurzać.
PiXik jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 14-11-2006, 19:31   #88
Ryłek
Zbanowany

Ryłek's Avatar

Data dołączenia: 23 09 2004
Wpisy bloga: 3

Imię: RC-1262
Ryłek ma numer GG 1617583
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Lasooch Pokaż post
No i nie każdy SŁUCHAŁ, ale - przynajmniej z nazwy - większość znała (nie, nie wszyscy moi znajomi to trv metale ; p)
A Ty nim jesteś słuchając Behemotha?
No bo bez przesady - Behemotha zna nawet moja ciocia, słuchająca Dody i Mandaryny oraz mama (hard rock/jazz), o tacie już nie wspominając.
To takie sztuczne napinanie się - znam Behemotha, jestem tru.

Ostatnio edytowany przez Ryłek - 14-11-2006 o 19:32.
Ryłek jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 14-11-2006, 20:20   #89
Ghost Nieudany
Użytkownik Forum

Ghost Nieudany's Avatar

Data dołączenia: 15 07 2004
Lokacja: TO MIEJSCE NA TWOJĄ REKLAMĘ!

Ghost Nieudany ma numer GG 2875067 Adres Jabbera do Ghost Nieudany
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Khazar Pokaż post
Każdy ma swoje zdanie i szanuję to, ale nie zgadzam się z tym co mówisz. Jeżeli Coma jest zespołem pod Bravo i Popcorn jak piszesz, to byłaby nagminnie (jak TH) puszczana wszędzie gdzie popadnie i z każdej piosenki robiliby kolejny hit (tak było z pierwszą płytą Black Eyed Peas). A przecież, jak sam Rogucki powiedział, jedyną piosenką jaką uznano za "godną" puszczenia w Radiu / TV jest "Daleka droga do domu" - reszta jest dla mediów za "mocna". No to rzeczywiście komercha na 102, Bravonastki i Popcornboye szaleją, bo jedną piosenkę Comy puszczali przez 2 tygodnie w radiu.
a) Black Eyed Peas zdobyło jakąkolwiek popularność dopiero po Elephunk.
b) Idź na jakikolwiek koncert COMY i wczuj się w tą różowiutką atmosferę.
c) Odnośnie tego, czy COMA jest za mocna na media, to niech sobie odpali MTV2, rozpadnie się od nadmiaru "mocy".

Cytuj:
Jesteś po prostu nieobiektywny.
rotfl, cytat roku - jestem nieobiektywny.
Obiektywizm to najśmieszniejsza rzecz, jaką w życiu słyszałem, ciężko mi być obiektywnym, mając własne zdanie, którego chronię jak własnego tyłka (jak każdy człowiek zresztą).

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez De'sH
a co do "that's trv".
Tutaj to juz w ogole cie nie rozumiem. That Is True. Znasz takie stwierdzenie? Czy jak u duzej czesci spoleczenstwa wykazujesz tylko znajomosc slow fuck, shit etc.? A slawetne V wywodzi sie z alfabetu : ].
Tak, znam to stwierdzenie.
Problem w tym, że używasz go nagminnie od pewnego czasu niczym dziecko, które podłapało fajny slogan (pomijam już twój śmieszny podpis).

Cytuj:
Reasumujac. Wkurzasz mnie tym swoim pie*rzeniem glupot, masz problemy ze zrozumieniem najprostszych aluzji i w ogole smierdzi ci z ryja : p. Tego tez pewnie nie zrozumiesz i zaraz zaczniesz pisac wywody na ten temat.
Klient nasz pan.
a) jesteś durniem, jeśli cenzurujesz czasowniki, które za bluzgi nie uchodzą.
b) aluzji to w twoich postach jest akurat tyle, co trucizny w zapałce.
c) nie mam pojęcia, jak możesz poczuć zapach mojego oddechu przez kabel internetowy - widocznie to jakaś nowa technologia pokroju HDTV (albo nie, złe porównanie, bo HDTV istnieje od kilkunastu lat)?

Cytuj:
Powyzsze moje posty, zaczynajac od tego z "15 linijkami" mialy pokazac pewna rzecz. Jaka jest zaleznosc i jak wyglada rozmowa pomiedzy osoba, ktora slucha hh i m.
Problem w tym, że ni ironia, ni prowokacja ci absolutnie nie wyszła, bo w obydwu przypadkach wyszedłeś na śmieszne dziecko.

Cytuj:
za oceanem? nie sadze. czy doda grala jakies koncert za granica? wydaje mi sie ze nie : ].
Bullshit, Virgin wróciło niedawno z tournee po USA.

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Lasooch
No i nie każdy SŁUCHAŁ, ale - przynajmniej z nazwy - większość znała (nie, nie wszyscy moi znajomi to trv metale ; p)
Uaaaa, Behemoth, uaaaa. Kolejny z "aj em kindermetal" na czole?

Ostatnio edytowany przez Ghost Nieudany - 14-11-2006 o 20:21.
Ghost Nieudany jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 14-11-2006, 20:52   #90
Glamri
Krzyżak

Glamri's Avatar

Data dołączenia: 15 07 2004
Lokacja: Zewsząd!!! /m/ Liczba postów: Nie powiem Głupie pomysły: Za dużo Imię: Krzysio

Stan: Na Emeryturze
Imię: Glamri
Profesja: Knight
Gildia: -
Świat: Hiberna
Poziom: 23
Skille: 75/75
Poziom mag.: 4
Glamri ma numer GG 2728942 Glamri ma login Tlenu glamri@tlen.pl Send a message via Skype™ to Glamri
Domyślny

Dobra polska muzyka? A proszę bardzo! Behemoth, Kat, Vader, Dżem, ktoś tam o Traumie opowiadał itd... Faktycznie długo możnaby wymieniać...
stary 14-11-2006, 20:54   #91
De'sH
Zbanowany

De'sH's Avatar

Domyślny

ojej... jaki zorientowany, nie zmienia to faktu ze to co mowisz do mnie nie przemawia.

i dalej <specjalnie for u> PIEPRZYSZ glupoty bez sensu : ] i nie wyczuwasz ironii
coz zycie : ]
stary 14-11-2006, 20:55   #92
Oxygane
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 13 11 2003

Stan: Niegrający
Oxygane ma numer GG 4384632
Domyślny

Moim zdaniem jedynym polskim zespolem zaslugujacym na uznanie jest zespol Ich Troje. Zrobil on blyskotliwa kariere w Niemczech i na Eurowizji. Głebokie teksty, inspirujaca muzyka, nic dodac, nic ujac.
Oxygane jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 14-11-2006, 21:04   #93
Vekegi
Użytkownik Forum

Vekegi's Avatar

Data dołączenia: 31 12 2004
Lokacja: Bełchatów/"...W państwie pełnym nienawiści..."

Świat: Kyra
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez PiXik Pokaż post
są piosenki z vokalem , są piosenki wkręcające,odprężające(dla każdego coś miłego!) a czy muzyką może być mówienie wierszyków?jałowe argumenty
Kalwi & Remi mimo,że sami chyba żadnej produkcji do końca nie zrobili to sprzedają się również na zachodzie,piosenki mają w miare,ale częstotilowość puszczania ich może wkurzać.
Nie no, ale DJ Tiesto można posłuchać załóżmy (choć to nie jest techno, ale chyba Trance? Dobrze mówie?) Ale nie jakieś ścierwiaste umc umc umcmcmcmcm. A jeszcze słuchać tego na full volumie to szlak może człowieka trafić.

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez PiXik
a czy muzyką może być mówienie wierszyków?jałowe argumenty
Bo mają jakiś przekaz, ale nawet mówiąc o bicie, jak ktoś robi swój bit nie sampluje to jest bosko, ale wiesz techno, jakoś do mnie nie przemawia - żekłbym, że to jest pierd*lenie o tym samym cały czas.
One odbite w źrenicach, a świat upadły w mitach
Zamiast powstać w krytykach czynów,
kreuje co dnia lepszych skurwysynów
Od siebie minimum by z dumą się nie rozstać 2005
Realia Made in Polska
Vekegi jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 14-11-2006, 21:11   #94
Lasooch
Użytkownik Forum

Lasooch's Avatar

Data dołączenia: 08 02 2006

Świat: Inferna
Poziom: 5x
Skille: nvm/nvm
Poziom mag.: 4x
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Ryłek Pokaż post
A Ty nim jesteś słuchając Behemotha?
No bo bez przesady - Behemotha zna nawet moja ciocia, słuchająca Dody i Mandaryny oraz mama (hard rock/jazz), o tacie już nie wspominając.
To takie sztuczne napinanie się - znam Behemotha, jestem tru.
Nie, bynajmniej nie jestem trv metalem. Ani się za takowego nie uważam. Ale chodzi mi po prostu o przykład porządnej muzyki, która jest jednoczesnie znana za granicą o wiele bardziej, niż Blog dwajściasiedem...

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Ghost Nieudany Pokaż post
Uaaaa, Behemoth, uaaaa. Kolejny z "aj em kindermetal" na czole?
Uaaaa, PRZYKŁAD, uaaaa. Kolejny czepiający się byle czego? ... Btw czoło czyste. Sprawdziłem.

Powtórzę jeszcze raz, żebyście, panowie, zrozumieli - chodziło mi o przykład zespołu polskiego i znanego za granicą o wiele bardziej niż Blog, i była to odpowiedź na post pana, który twierdził, że dziołchy są za granicą znane i w ogóle ją.

A to, że słucham metalu od stosunkowo niedawna, i to, że Behemoth się ostatnio zrobił modny, nie ma nic do rzeczy. Po prostu wcześniej nie słuchałem żadnej (ŻADNEJ) muzyki, a potem mi się metal spodobał, a Behemotha mi - o ile mnie pamięć nie myli - Dobo na MM polecił.

Ostatnio edytowany przez Lasooch - 14-11-2006 o 21:14.
Lasooch jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 14-11-2006, 21:19   #95
Smetana
Użytkownik Forum

Smetana's Avatar

Data dołączenia: 02 04 2006

Imię: nie wiem
Domyślny

@Lasooch
Jak się ma takie wieśniackie obrazki w podpisie "Behemoth fan" i "CoB fan" to się nie dziw że ludzie mają cie za kindermetala .
stary 14-11-2006, 21:30   #96
Ryłek
Zbanowany

Ryłek's Avatar

Data dołączenia: 23 09 2004
Wpisy bloga: 3

Imię: RC-1262
Ryłek ma numer GG 1617583
Domyślny

@Lasooch: wiesz, ja właściwie Behemotha też zacząłęm słuchać kilka miesięcy temu. Ale nigdy nie mówiłem, że to mój ulubiony zespół, jestem jego psycho fanem i ja robiłem corpse painting Nergalowi wiadomo czym. Śmieszy mnie, to że nagle tyle osób odkrywa Behemotha i bez najmniejszego zapoznania się z innymi zespołami (jak i pewnie wcześniejszą fazą twórczości Adasia - patrząc na taką Jade co to obnosi się swoim fanowstwem a potem prosi o dwie najlepsze płyty, bo najprawdopodobniej ich nie słyszała - choć próbuje się z tego wytłumaczyć "zgubieniem") zostaje w swoim "kulcie" Nergala i ski. Istnieje tyziondzpiendzedztodziefiencet lepszych polskich zespołów od nich, i to nawet grających ten sam rodzaj muzyki. Uwierz mi człowieku, że są ludzie, którzy przygodę z tym zespołem zaczynali jeszcze wtedy gdy biegali po lasach z groźnymi minami.

ad. Comy: ich pierwsza płyta była na prawdę dobra. Druga mi kompletnie nie podpasowała a ten cały marketing "nasze utwory są za ostre, żeby je puszczać w mediach" jest po prostu śmieszny. To ja się pytam: kto puszcza w tv czasem Converge? Grają lżej od Comy? phi

ad. CoB - zespół szybko się nudzący, którego kultu za cholerę nie rozumiem a ich fani nie mogą się zdecydować czy to co grają to melo death (ktoś tu obraża EoS i Arch Enemy?), czy melo black (rotfl). Jeszcze spotkałem się ze stwierdzeniem, że Alexi jest najlepszym skandynawskim gitarzystą. Kto to ogłosił? Metal Hammer? Oni nazwali KoRna nową nadzieją metalu (i to nie po pierwszej płycie, ale po ostatnim "dziele").

ad. techno - och tak. Mój ukochany gatunek, którego zupełnie nie rozumiem i nie trawię. Oczywiście takie osobistości (pozdro PiXik) zarzucały mi nieobiektywność i rasizm, ale jak przekonać człowieka, który jest głupi i ślepy? Wybaczcie mi o wielcy do końca życia będę głupim ignorantem. W skrócie - nie będę robił czegoś co mi nie pasuje i nikt mnie do tego nie zmusi.

Ostatnio edytowany przez Ryłek - 14-11-2006 o 21:38.
Ryłek jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 14-11-2006, 21:44   #97
Dan the Automator
Dobo Srobo

Data dołączenia: 23 07 2003

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Ryłek Pokaż post
Istnieje tyziondzpiendzedztodziefiencet lepszych polskich zespołów od nich, i to nawet grających ten sam rodzaj muzyki.
ROTFL?! Pokaż mi lepszy polski zespół death metalowy? Na świecie wiadomo - każdy czci Morbid Angel.

Co do CoB - Alexi nie jest znowu takim super hiper gitarzystą... gra szybko, to fakt...ale i nie najszybciej.
Dan the Automator jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 14-11-2006, 21:53   #98
TehRegent
Zbanowany

TehRegent's Avatar

Data dołączenia: 06 02 2005

TehRegent ma numer GG 4790363
Domyślny

Dobo, juz mi sie bardziej nasze Decapitated podoba =/
TehRegent jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 14-11-2006, 22:10   #99
Sante Mefisto
Użytkownik Forum

Sante Mefisto's Avatar

Data dołączenia: 05 05 2006
Lokacja: Zielona Góra

Stan: Na emeryturze
Profesja: Elder Druid
Świat: Xerena
Domyślny

Polski Punk Rock RoXXXXXXX!!!!!!!!!!!!!! Oczywiscie nie wszystkie zespoly ale np Kult, Farben Lehre to juz klasyka xd
Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Ujo Pokaż post
jak dadzom druidom i soccerom dwu ręczne rody/wandy to druid i soccer nawet na trolle bez knighta lub utamo vita nie pójdze bo go zakłukom
Sante Mefisto jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 14-11-2006, 22:14   #100
Scream
Użytkownik Forum

Scream's Avatar

Data dołączenia: 30 07 2004
Lokacja: who cares.....?

Świat: tu i tam
Poziom mag.: wy
Scream ma numer GG 9478893
Domyślny

z polskiej muzyki da sie sluchac raczej tylko hip hopu (;

kliknij pana garrisona!

Scream jest offline   Odpowiedz z Cytatem
Odpowiedz

Użytkowników czytających ten temat: 1 (zarejestrowanych: 0, gości: 1)

Zasady postowania