Jesteś tu: Tibia.pl / Forum

Wróć   Forum Tibia.pl > Dla początkujących > Profesje

Notki

Profesje Rycerz, paladyn, czarodziej czy może druid? Wszelkie wywody na temat profesji znajdziesz w tym dziale.

Odpowiedz

Opcje tematu
stary 12-05-2007, 21:13   #81
karate:]
Użytkownik Forum

karate:]'s Avatar

Data dołączenia: 22 08 2006

Stan: Na emeryturze
Profesja: Knight
Świat: Obsidia
Domyślny

@up
Jeżeli przeczyta to jakiś newbie i zrozumie że nie warto skillować to bede usatysfakcjonowany.
tyle..

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stary 13-05-2007, 00:47   #82
DoLLar$
Użytkownik forum

DoLLar$'s Avatar

Data dołączenia: 11 05 2007

DoLLar$ ma numer GG 997
Domyślny

Im lepszy skill tym latwiej zabic potwora, tak bylo zawsze!
Na 50 dist. przestac trenowac? I co meczyc soldiery do usranej smierci?
Inaczej... masz 50 dista. Goni Cie guard, zanim padnie biegniesz przez pol mapy.
Masz 80 dista. (Gorna granica trenowania) Widzisz guarda, atakujesz. Przy odrobinie szczescia zabijesz go zanim do Ciebie dojdzie.
Jak juz ktos podkreslil, wiekszy skill - mniejszy waste.

To jest oczywiscie moje zdanie, mozecie sie z nim nie zgadzac.
DoLLar$ jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 13-05-2007, 00:54   #83
P0nury
Użytkownik Forum

P0nury's Avatar

Data dołączenia: 19 07 2005

Stan: Na Emeryturze
Profesja: Elite Knight
Poziom: 60
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez DoLLar$ Pokaż post
Widzisz guarda, atakujesz. Przy odrobinie szczescia zabijesz go zanim do Ciebie dojdzie.
A teraz wariant bez odrobiny szczęścia - wchodzisz do kopalni guardów, a tam zlurowane pod ropespota 7-8 sztuk. Padasz w 1 sekundę. Tracisz w hooy kasy na speary. Oczywiście problemu by nie było, gdybyś miał np. 46 lvl i 77 dista. Ale nie, Ty wolałeś mieć 20 lvl i 80 dista.

Soldiery? A po cholere? Słyszał o czymś takim jak dworce? W 2 dni na luzie z 59 dista zrobiłem tam 6 distów i 7 lvl'i. W jakieś 2 tygodnie lekkiego grania miałem 46 rp z 77 dista, którym mogłem już expić praktycznie na wszystkim, na czym zapragnąłem. I każdy grosz, który na niego wydałem, NATYCHMIAST mi się zwrócił. Potrafisz, kjoerva, zrozumieć, że Ty wastujesz czas, w którym mógłbyś klepać nie dość, że dista (szybciej, niż podczas treningu), to jeszcze lvl?

Cytuj:
Jak juz ktos podkreslil, wiekszy skill - mniejszy waste.
Jak już ktoś podkreślił - więcej hp - rzadziej muszę się leczyć - mniejsze koszty - większa szybkość i szansa ucieczki przed mobem.
"21.24 Nie ma lepszego dziennikarza sportowego od Rafała Patyry. "Artur, używając terminologii bokserskiej zostaliście znokautowani zanim zdążyliście założyć rękawice". Używając terminologii stoczniowej - ukradli wam statek, zanim odpaliliście spawarkę, a używając terminologii dziennikarskiej: powinni wyłączyć kamerę zanim zdążycie zadać jakiekolwiek pytanie."
P0nury jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 13-05-2007, 01:06   #84
alkoOholik
Zbanowany

alkoOholik's Avatar

Data dołączenia: 24 09 2006
Lokacja: Konin

Stan: Aktywny Gracz
Imię: Garet Zen
Profesja: Royal Paladin
Gildia: Pg
Świat: Askara
Poziom: 61
Skille: 81/51
Poziom mag.: 16
alkoOholik ma numer GG 8962800
Domyślny

P0nury nie wysilaj się z przekonywaniem ich... oni mają swoje zdanie _/
alkoOholik jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 13-05-2007, 01:15   #85
P0nury
Użytkownik Forum

P0nury's Avatar

Domyślny

Ups, racja. Bo przeczytali gdzieś na forum. Nubz ftw! _/
"21.24 Nie ma lepszego dziennikarza sportowego od Rafała Patyry. "Artur, używając terminologii bokserskiej zostaliście znokautowani zanim zdążyliście założyć rękawice". Używając terminologii stoczniowej - ukradli wam statek, zanim odpaliliście spawarkę, a używając terminologii dziennikarskiej: powinni wyłączyć kamerę zanim zdążycie zadać jakiekolwiek pytanie."
stary 13-05-2007, 02:15   #86
LookamZzaRogu
Użytkownik Forum

LookamZzaRogu's Avatar

Data dołączenia: 04 11 2006
Lokacja: Złotów

Imię: Sanchineq
Profesja: Paladin
Świat: Silvera
Domyślny

Z jednej strony P0nury ma rację, a z drugiej Ci newbie, którzy skillują Czy nie można tego połączyć? Trochę skillowania (np. 65-70 zamiast 80 czy też 50), potem nabicie lvl'a, skill, lvl i tak przez jakiś czas? Potwory będziesz zabijał nawet szybko, a nie zdejmą Ciebie na jedno kombo (tak samo gdy jednak zdarzy Ci się paść, to strata w skillach i expie nie będzie aż taka duża Ja używałem takiej taktyki i grało mi się bardzo przyjemnie.

Ale się rozpisałem xD
Pozdrowienia & powodzenia,
LookamZzaRogu

"A friend in need is a friend indeed."
"A friend in need is a friend indeed."

Mówimy
STOP okaleczaniu polszczyzny!

"Rozum jest nie w wieku, lecz w głowie."

Ostatnio edytowany przez LookamZzaRogu - 13-05-2007 o 02:19.
LookamZzaRogu jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 13-05-2007, 02:31   #87
P0nury
Użytkownik Forum

P0nury's Avatar

Domyślny

@up - właśnie chodzi o złoty środek, a tym złotym środkiem jest przeważnie 45-50 dista. Dalej po prostu NIE OPŁACA się skillować, bo szybciej skille wejdą podczas expienia. Dalej mało osób nie kuma, że bloodhity bardziej boostują dista u palla. A w treningu chodzi o to, żeby tych bloodów było jak najmniej.
stary 13-05-2007, 11:31   #88
DoLLar$
Użytkownik forum

DoLLar$'s Avatar

Data dołączenia: 11 05 2007

DoLLar$ ma numer GG 997
Domyślny

Ponury - Ty chyba nie bierzesz pod uwage tego, ze nie wszyscy maja pacca. Nie mam pacca i mam 20 lvl (54 skill) i co na cyklopy mam ganiac? Tam wiecej jest ludzi niz mobow. I co mi zostaje do wyboru? Kopalnie? A moze rotwormy?
Mam 80 dist. i moge isc na dragi (wolny respawn) oraz inne dobre potwory.

Z innej beczki... Po Twoich wypowiedziach widze, ze kto sie z Toba nie zgadza jest nubem. Oby tak dalej, czuje, ze bedziesz politykiem...
DoLLar$ jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 13-05-2007, 11:45   #89
karate:]
Użytkownik Forum

karate:]'s Avatar

Stan: Na emeryturze
Świat: Obsidia
Domyślny

Cytuj:
Możesz możesz, a potem tylko szybkie tele do świątyni i odrabianie skilla.

Cytuj:
Nie mam pacca i mam 20 lvl (54 skill) i co na cyklopy mam ganiac?
Fibula rotworms, cmentarzyk w hellgate, czy tak trudno sobie poszukać alternatywnej miejscówki? Zresztą Tibia jest nastawiona na pacce, Cipsoft chce zarobić więc daje lepsze expowiska dla premmy players. Nie masz? Twój problem.
stary 13-05-2007, 11:48   #90
P0nury
Użytkownik Forum

P0nury's Avatar

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez DoLLar$ Pokaż post
Ponury - Ty chyba nie bierzesz pod uwage tego, ze nie wszyscy maja pacca. Nie mam pacca i mam 20 lvl (54 skill) i co na cyklopy mam ganiac? Tam wiecej jest ludzi niz mobow. I co mi zostaje do wyboru? Kopalnie? A moze rotwormy?
I po co Ci ten 80 dist? Żeby iść na 25 lvl'u na dragi? Powodzenia. Tylko widzisz - wtedy jak Ty będziesz sobie siedzieć na single/double dragu 25 lvl'em i będziesz się rozkoszować wyśmienitym, szybkim expem z super skillami, ja będe masowo tłuc dragi. I sęk w tym, że ja będę mieć kase na taki exp. Sęk w tym, że ja nie zginę na pierwsze lepsze combo, ew. nie będe expił cały posrany z myślą "o kurwa, zebrał mi 40 hp, no to trza się leczyć, bo jak mi kombosa zasadzi...".

Nawet jak ktoś nie ma PACC'a - starczy, że ma mózg, jest kreatywny i zna parę miejsc w Tibii i może spokojnie bić dista przez exp. Grunt, żeby atakować potwory jak najczęściej. A czy to będą dworce, dragi czy może raty, to już nie mój interes. Tylko im mocniejsze moby bijesz, tym szybciej rośnie lvl (przeważnie logiczne). A konkretniej, to wydaje nam się, że dist idzie wolniej, ale on po prostu nie nadąża. I to jest norma.

Cytuj:
Z innej beczki... Po Twoich wypowiedziach widze, ze kto sie z Toba nie zgadza jest nubem. Oby tak dalej, czuje, ze bedziesz politykiem...
Sorry, ale jeżeli ktoś usilnie twierdzi, że "trening jest lepszy", bo tak usłyszał od innego nuba, a nie używa mózgu, to kim on jest?
stary 13-05-2007, 12:38   #91
Technick
Użytkownik Forum

Technick's Avatar

Data dołączenia: 28 03 2006

Domyślny

Przecież nikt nikogo nie zmusza, żeby sobie nie trenował! Nooby wio na trolle, a trochę inteligentniejsi playerzy niech sobie pójdą expić ; / i nikt się z nikim nie musi kłócić, bo przeciez każdy wie najlepiej co dla niego dobre. Czyż nie?

A Ponury to nie polityk tylko ktoś kto myśli choć trochę logicznie...

Aaaa i jeszcze jedno! Skille palka nie rosną tak jak knightowi... żeby rósł dist nie musisz zadawać bloodhitów, wystarczy, że trafiasz w potwory

@down
Nooo proszę, kolejny pro...
Shielding podstawą palka? ; d To może zaczniemy trening tylko shielda a ten dist to tak przy okazji potrenimy, żeby zadawać bloodhity, bo bez tego shield nie rośnie ; d.

Ludzie! Shield palkowi do szczęścia nie jest potrzebny, chyba, że mamy zamiar coś bloczyć w przyszłości! Wystarczy mu shield 40-60 ; /.

@2x down
xD O tym to nie wiedziałem! ; d Po prostu określiłem to jak go postrzegam po postach w tym temacie.
A możesz wyjaśnić o co konkretnie chodziło?

Ostatnio edytowany przez Technick - 13-05-2007 o 19:40.
Technick jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 13-05-2007, 16:27   #92
HiStoRy_Of_TiBiA
Użytkownik forum

HiStoRy_Of_TiBiA's Avatar

Data dołączenia: 13 05 2007
Lokacja: Bydgoszcz

Imię: Lady Ashel
Gildia: ~~BrAk
Świat: Secura
Poziom: 26
Skille: 75/75
Poziom mag.: 5
Evul

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Ranzorx Pokaż post
TAk skilowalem bez zadnych ratow ani wolfow ....bo mi shielding nie jest potrzebny....
Co ty gadasz shielding to jedna z głównych podstaw palla.
HiStoRy_Of_TiBiA jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 13-05-2007, 19:35   #93
Salarigoth
Zbanowany

Data dołączenia: 10 04 2007

Stan: Niegrający
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Technick Pokaż post
A Ponury to nie polityk tylko ktoś kto myśli choć trochę logicznie...
Z gory mowie ze nie chce sie z nim klucic ale nigdy nie zapomne jak ponory napisal ze 65 z wanda na ture wcale nie jest potrzebne,rzeczywiscie logiczne
Salarigoth jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 13-05-2007, 20:45   #94
zi3le
Użytkownik Forum

zi3le's Avatar

Lokacja: Ruda Śląska

Imię: Digged
Świat: Unitera
Poziom: 11~
Skille: 47/47~
Poziom mag.: 2~
zi3le ma numer GG 8913406
Domyślny

Szkoda, że ponury nie napisał też o edytowaniu no nie?
Poza tym, wg. mnie teoria jest taka. Robisz sobie sorca nawet ten 10lvl (góra 2 dni) idziesz na gobliny, zbierasz kamyki, poza tym masz kase na jakieś eq dla pala. Potem skillujesz do 45 dista, bierzesz luk i szukasz jakiejs miejscowki na mapie respawnu na tibia.pl...lejesz potworki i wbijasz lvl, a przy tym skille i kase. Potem jak masz te 60 dist, bierzesz kusze i lejesz znowu ta sama taktyka co wczesniej, moze i nie trafisz co 3 bolta, ale za to kasa leci jak woda (w sensie pozytywnym) wiec te 3gp w ta czy w ta to chyba nie duza roznica :/ A wiec tak, sluchajcie ponurego, a daleko zajdziecie (znowu w sensie pozytywnym ) PZDr dla niego i karate...
zi3le jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 13-05-2007, 21:09   #95
P0nury
Użytkownik Forum

P0nury's Avatar

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Salarigoth Pokaż post
Z gory mowie ze nie chce sie z nim klucic ale nigdy nie zapomne jak ponory napisal ze 65 z wanda na ture wcale nie jest potrzebne,rzeczywiscie logiczne
Mam nadzieje, że mimo wszystko możesz spać w nocy. A na poważnie, jak grałem druidem, to naprawdę mało mnie obchodziło to, czy mob pada w 4 sekundy czy 6. Różnica dwóch sekund, pomnożona nawet przez setki potworów, nadal nie wynosi więcej, niż kilka minut.
stary 13-05-2007, 21:23   #96
Ghard Lage
Guest

Domyślny

Możesz też trenić na valkiriach (często lootują speary). Obok carlin mniej osób expie niż na AC obok veno. A później możesz wykorzystać trick z geomancerem
  Odpowiedz z Cytatem
stary 13-05-2007, 23:50   #97
Salarigoth
Zbanowany

Data dołączenia: 10 04 2007

Stan: Niegrający
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez P0nury Pokaż post
Mam nadzieje, że mimo wszystko możesz spać w nocy. A na poważnie, jak grałem druidem, to naprawdę mało mnie obchodziło to, czy mob pada w 4 sekundy czy 6. Różnica dwóch sekund, pomnożona nawet przez setki potworów, nadal nie wynosi więcej, niż kilka minut.
80 sorc/druid bije z visa 100+ liczmy ze wali 130 na ture wiec to wychodzi okolo 8 visow a z rozga co bije okolo po 60 to w 5 visow to jest jednak roznica .A zrobic taki lvl zeby mozna bylo expic bez visa bez wanda to trzeba poswiecic conajmniej 2x wiecej czasu niz z.

A tak apropo to pan Ponory ma 50 lvl i kazdy czlowiek co ma juz cos wspolnego z tibia robi tak ilvl nie dluzej niz 20-30 dni (i nie patrze na twoje skille ani profesje)

Ostatnio edytowany przez Salarigoth - 13-05-2007 o 23:52.
Salarigoth jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 14-05-2007, 00:33   #98
alkoOholik
Zbanowany

alkoOholik's Avatar

Data dołączenia: 24 09 2006
Lokacja: Konin

Imię: Garet Zen
Profesja: Royal Paladin
Gildia: Pg
Świat: Askara
Poziom: 61
Skille: 81/51
Poziom mag.: 16
alkoOholik ma numer GG 8962800
Domyślny

Nie jedź P0nurego bo jest jednym z niewielu którzy napisali tu coś sensownego...
alkoOholik jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 14-05-2007, 00:45   #99
KaMiLSpAwW
Użytkownik Forum

KaMiLSpAwW's Avatar

Data dołączenia: 13 05 2007
Lokacja: Łódź

Imię: tipia
Gildia: jest
Świat: sax
Poziom: :<
Skille: eh
Domyślny

Do 50-55 skila mozesz jechac slima na którym skiluje kngiht wyzej albo sam jedziesz na slime , albo taktyka dwar geo~+sork/druid(monk) i ty
KaMiLSpAwW jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 14-05-2007, 00:51   #100
P0nury
Użytkownik Forum

P0nury's Avatar

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Salarigoth Pokaż post
80 sorc/druid bije z visa 100+ liczmy ze wali 130 na ture wiec to wychodzi okolo 8 visow a z rozga co bije okolo po 60 to w 5 visow to jest jednak roznica .A zrobic taki lvl zeby mozna bylo expic bez visa bez wanda to trzeba poswiecic conajmniej 2x wiecej czasu niz z.

Oczywiście, że te 3 visy to jest różnica - dla kogoś, kto się kocha w cyferkach owszem. Dla człowieka, który gra dla przyjemności - śmiem wątpić.

Cytuj:
A tak apropo to pan Ponory ma 50 lvl i kazdy czlowiek co ma juz cos wspolnego z tibia robi tak ilvl nie dluzej niz 20-30 dni (i nie patrze na twoje skille ani profesje)
Bo widzisz, mój drogi - ja nie gram dla cyferek, tylko własnej przyjemności. Nie poświęcam swojego real life dla głupiej gry. Przykro mi, że wydaje Ci się to takie dziwne.

@Alko - dzięki, ale nie trzeba mi adwokata IMHO jak ktoś najpierw się przypieprza do czegoś, co powiedziałem chyba z 5 miechów temu, a potem do lvl'a, to znaczy, że wybitnie nie ma się czego innego uczepić. Zapowiadała się dyskusja na poziomie, a jest grzebanie w przeszłości i ocenianie człowieka po cyferkach przy nicku.

Ostatnio edytowany przez P0nury - 14-05-2007 o 00:54.
Odpowiedz

Użytkowników czytających ten temat: 1 (zarejestrowanych: 0, gości: 1)

Zasady postowania