Jesteś tu: Tibia.pl / Forum

Wróć   Forum Tibia.pl > Dla początkujących > Tajemnice Rookgaardu

Notki

Tajemnice Rookgaardu Wyspa początkujacych. Każdy tutaj zaczyna...

Odpowiedz

Opcje tematu
stary 18-06-2006, 15:30   #81
Orshabaall
Zbanowany

Data dołączenia: 11 02 2006

Domyślny

Cytuj:
W porządku - jest możliwe. Pasuje Ci taka moja wypowiedź?
Oczywiscie ze tak. Pasuje mi wszystko co jest zgodne z prawdą.
Cytuj:
No, a teraz sam zaczynasz przesadzać, podobnie, jak to zrobił pewien woreczek mosznowy tutaj. :-P

Ooo, nie, nie wiedziałem o tym :-O. Serio? ;->
Nie rozumiem w czym ja przesadzam. W tym ze na 1 lvlu z full eq i skillami 10/10 zabijam minosa, rota, spermana i robie wszystkie questy? Moge ci dac filmik, tylko napisz czy chcesz. Ze wszyscy ludzie to wiedza ze tak mozna? Nie, nie wszyscy. Dokladnie 98,7% osob. Ale ja zaokraglilem. Przesadzilem z tym ze ty nie wiesz? No tak mi sie wydalo bo jakbys wiedzial ze tak mozna to bys i wiedzial ze da sie zabic tego mino/rota.
Cytuj:
Nawet, jeśli zrobisz sobie drugą taką postać na depo-char, to nie masz kasy, żeby cokolwiek do niej schować.
Nieeee. Chyba sie nie zrozumielismy. Ja mam na mysli to, ze mamy na tym samym serwie na rooku inna postac rookstayera ktory ma xx bp life fluidow, xx tysiecy gp oraz pelny ekwipunek.
Cytuj:
Aby zdobyć tę kasę, swoją postacią (ale nie tym depo-charem), tylko tą pierwszą chodzisz, trenujesz i tak dalej. A w tym czasie awansujesz na kolejne poziomy i nie jesteś już na levelu 1.
Nieeee. Nie mialem czegos takiego na mysli. Chodzilo mi o innego chara ktory juz ma kase i life fluidy i da temu 1 lvlowi,a ten se na follow pojdzie za rookstayerem powiedzmy do bear rooma i spokojnie wprowadzi i zabije tam mino samemu biorac ataki minosa na siebie.
Cytuj:
Dobrze gadam, czy nie?
Nope. ;-)
Cytuj:
To teraz mi powiedz, jak w tej sytuacji można tą pierwszą postacią, na 1 levelu zabić rota lub minotaura?
No nie w takiej to nie mozna. ;-)

Mam nadzieje ze wyltumaczylem. Jeszcze raz jednak streszcze swoja wypowiedz zeby nie bylo watpliwosci. Mam powiedzmy rookstayera 30 level ktory ma 0 mlvl (xD), skille 22/27, ~30k w depo charach i ~~15 bp life fluidow w depo charach oraz pelny eq zapasowy (oprocz tego na sobie). No to teraz sobie tworze chara nowego ktory ma 1 lvl i skile 10/10, daje mu pelny ekwipunek i powiedzmy backpack life fluidow (albo mniej, albo wiecej - zalezy co chcemy zrobic, jakiego potwora zabic lub jakie questy wykonac).
No i teraz tym nowym charem co ma najlpeszy dostepny na rooku ekwipunek, skille 10/10 (w ogole nie skillujemy, z katany i tak przy 10 sworda leca ladne hity) i ileś tam life fluidow zaleznie od akcji - idziemy tym charem razem z rookstayerem tunelem przez miasto (rookstayer blokuje i zabija potwory, dla 1 lvla nie ma expa), dochodzimy sobie dwoma charami do bear rooma (tam gdzie chaina sie zdobywa) i rookstayer luruje minosa z dolu do pokoju, 1 lvl juz stoi w bear roomie, rookstayer nastepnie wychodzi z pokoju i zamyka drzwi i rozpoczyna sie walka solo 1 lvl char vs minotaur wygrana oczywiscie przez chara na 1 lvlu ;-)

Uffff, chyba juz rozwiałem wszystkie watpliwosci. ;-)
Jak nie to prosze pisac
Orshabaall jest offline   Odpowiedz z Cytatem

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stary 18-06-2006, 15:35   #82
Pavel Ches
Użytkownik Forum

Pavel Ches's Avatar

Data dołączenia: 30 05 2006

Domyślny

Cytuj:
LOOOOL
A kto ci kazal skillowac na owcach?
Wiesz co to sa life fluidy?
Wiesz bo ja myślałem o bardziej "yntelygentnym" sposobie, bo jakoś nie widzę, żeby klepanie minosów czy rotów na 1lvl-u używając przy tym lf było szybkim sposobem na zarabianie kasy, baaa, nawet mam wątpliwość czy aby nawet opłacalnym, bo chyba o tym jest temat? (przypominając tytuł tematu: "Szybka Kasa na rook")

@EDIT
Cytuj:
Mam nadzieje ze wyltumaczylem. Jeszcze raz jednak streszcze swoja wypowiedz zeby nie bylo watpliwosci. Mam powiedzmy rookstayera 30 level ktory ma 0 mlvl (xD), skille 22/27, ~30k w depo charach i ~~15 bp life fluidow w depo charach oraz pelny eq zapasowy (oprocz tego na sobie). No to teraz sobie tworze chara nowego ktory ma 1 lvl i skile 10/10, daje mu pelny ekwipunek i powiedzmy backpack life fluidow (albo mniej, albo wiecej - zalezy co chcemy zrobic, jakiego potwora zabic lub jakie questy wykonac).
No i teraz tym nowym charem co ma najlpeszy dostepny na rooku ekwipunek, skille 10/10 (w ogole nie skillujemy, z katany i tak przy 10 sworda leca ladne hity) i ileś tam life fluidow zaleznie od akcji - idziemy tym charem razem z rookstayerem tunelem przez miasto (rookstayer blokuje i zabija potwory, dla 1 lvla nie ma expa), dochodzimy sobie dwoma charami do bear rooma (tam gdzie chaina sie zdobywa) i rookstayer luruje minosa z dolu do pokoju, 1 lvl juz stoi w bear roomie, rookstayer nastepnie wychodzi z pokoju i zamyka drzwi i rozpoczyna sie walka solo 1 lvl char vs minotaur wygrana oczywiscie przez chara na 1 lvlu ;-)
A teraz powiedz mi czy nie lepiej tym rookstayerem dać tej nowej postaci kase jak będziemy wychodzić na maina niż dawać mu bp/pare bp lf, które straci w walce z tym minosem (koszt 1bp lf = 1,2k... za viale zwróci się 0,1k)?

@EDIT2
Cytuj:
Mi sie wydaje ze jemu chodzilo o to ze w ogole mozna zabic na 1 lvlu minosa, a nie o tym czy bedzie to oplacalne.
No jeśli tak, to w takim razie nie o tym temat...

Ostatnio edytowany przez Pavel Ches - 18-06-2006 o 15:47.
Pavel Ches jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 18-06-2006, 15:41   #83
Orshabaall
Zbanowany

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Pavel Ches
Wiesz bo ja myślałem o bardziej "yntelygentnym" sposobie, bo jakoś nie widzę, żeby klepanie minosów czy rotów na 1lvl-u używając przy tym lf było szybkim sposobem na zarabianie kasy, baaa, nawet mam wątpliwość czy aby nawet opłacalnym, bo chyba o tym jest temat? (przypominając tytuł tematu: "Szybka Kasa na rook")
Mi sie wydaje ze jemu chodzilo o to ze w ogole mozna zabic na 1 lvlu minosa, a nie o tym czy bedzie to oplacalne.
stary 18-06-2006, 15:54   #84
Jarassimus
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 06 06 2006

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Orshabaall
No nie w takiej to nie mozna. ;-)
I to mi już wystarczy.

Skąd bowiem Ty, a także woreczek mosznowy oraz inni, tak szybko szastający słowem "noob" wiecie co miałem na myśli pisząc pierwszą tutaj swoją wypowiedź, a nawet drugą?

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Orshabaall
No, to odkryjmy karty. Ja od samego początku, zgodnie z tym, jak brzmi temat tego wątku, miałem tę właśnie, opisaną w poprzednim poście sytuację na myśli. Wygląda na to, że ktoś mnie próbował wpuścić w maliny, a sam wdepnął w gówno.

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Pavel Ches
Dokładnie! O to właśnie mi chodzi.

Dlatego Wy mi nie tłumaczcie, że można sobie zrobić depo-chara na Rooku, bo ja, choć jestem początkujący i może nie takim wytrawnym graczem, już dawno na to wpadłem (a jeśli jeszcze nie wpadliście na to, że tak zrobiłem, to zapraszam na stronę Tibia Community, na której są podane dokładne daty założenia charów) i mam zarówno postać-depo na pieniądze, które już prawie całe capa postaci zajmują (co byłoby nawet zgodne tematem tego wątku: szybka kasa), jak i drugą postać-depo na stuff zdobyty podczas różnych wycieczek po Rookgaardzie (włącznie z boxami, abym mógł wchodzić na górkę do minosa). Mało tego, jedną ze swoich postaci-depo musiałem ratować Jarissimusa z poważnych kłopotów, w jakich się znalazł. I domyślam się, że mając najlepszy stuff w postaci-depo, a także mnóstwo kasy na LF-y, można zabić choćby nawet i dwa minotaury czy roty na pierwszym poziomie. Ot, proste, mając już tak dużo zasobów, zakładasz sobie postać, ubierasz ją w ten najlepszy stuff i idziesz na minotaura - żadna filozofia.

Człowieku, ja czytam Wasze forum i naprawdę zastosowałem wiele Waszych rad już do serca - nie myśl sobie, że jestem takim debilem, jakiego robi ze mnie woreczek mosznowy. Obecnie zbieram platynki (mam już 9), zaczynam pomału gromadzić strzały itp., a nawet powoli (na ile umiem) także pomagam takim właśnie "zieloniakom", jakim sam jeszcze przed chwilą byłem (choć nie mówię wcale, że już wszystko wiem, ale to co wiem - tym się dzielę z innymi). I z pewnością nie powiem im czegoś takiego, żeby sobie, w celu zarobienia szybkiej kasy na Rook, poszli klepac minosa. Musiałbym się z durniem na mózgi pozamieniać.

I dlatego nie piszcie w takim wątku, że nie ma problemu z zabiciem minosa na 1 levelu: to jest dział o nazwie "Dla początkujących" - nie zapomnijcie o tym. Wy tylko wytłumaczcie ludziom całkowicie zielonym, jak sobie mają taką pierwszą w ogóle postacią w Tibii zarobić szybką kasę na Rook.

To by było na tyle. Serdeczne pozdrowienia.
Co mógłbym rzec o tym forum? Choć strona, na której ono jest "mieni się" tytułem supported fansite, dzięki pracy moderatorów jest to najgorsze forum, jakie w życiu widziałem. Mają oni bowiem w nosie użytkowników, ich prawa, a nawet sam regulamin. Uważają się za bogów, za nieomylnych. :-P

Nie będę się już udzielał tutaj i napisałem do Administratora priva z prośbą o usunięcie mojego profilu z bazy danych forum. Nie bedę tu siedział ani dłużej.

NA TYM FORUM PANUJE BEZPRAWIE!

Ostatnio edytowany przez Jarassimus - 18-06-2006 o 16:10.
Jarassimus jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 18-06-2006, 16:44   #85
Orshabaall
Zbanowany

Domyślny

Cytuj:
A teraz powiedz mi czy nie lepiej tym rookstayerem dać tej nowej postaci kase jak będziemy wychodzić na maina niż dawać mu bp/pare bp lf, które straci w walce z tym minosem (koszt 1bp lf = 1,2k... za viale zwróci się 0,1k)?
Nie, nie lepiej. Dlaczego? Ano dlatego:
1. Jak zabijam minosa na pierwszym lvlu to dla satysfakcji wlasnej a nie zarobku
2. Nikt nie powiedzial ze ide na main nowa postacia. Moge sobie stworzyc postac tylko do solowania potworow i robienia questow.
3. Nawet jak ide na main to nie oplaca sie dawac kasy z rookstayera bo na mainie zarobek jest od samego poczatku ~10 razy szybszy niz na rooku i ta kasa ktora na rooku ma spora wartosc, na mainie praktycznie nic nie znaczy. (no bo co to jest 30k na mainie? Starczy ledwie na jedna dwureczna bron pokroju dragon lance)
4. Ja nie chcialem udowadniac oplacalnosci zabijania minosa, rota, spermana i robienia questow na 1 lvl (bo to oczywiste ze sie nie oplaca). Chodzilo mi jedynie o udowodnienie ze mozna tak zrobic.
Cytuj:
No jeśli tak, to w takim razie nie o tym temat...
No nie, ale Jarassimus sie upieral ze sie nie da na 1 czy 2 lvlu zabic minosa. Sam pierwszy o tym napisal.
Cytuj:
Skąd bowiem Ty, a także woreczek mosznowy oraz inni, tak szybko szastający słowem "noob" wiecie co miałem na myśli pisząc pierwszą tutaj swoją wypowiedź, a nawet drugą?
Ja nie wiedzialem. Sorry za pomylke, moj blad. Ale nie przypuszczalem ze moze ci nie wpasc do glowy pomysl ze sobie z innego chara mozna wziac kase.
Cytuj:
No, to odkryjmy karty. Ja od samego początku, zgodnie z tym, jak brzmi temat tego wątku, miałem tę właśnie, opisaną w poprzednim poście sytuację na myśli. Wygląda na to, że ktoś mnie próbował wpuścić w maliny, a sam wdepnął w gówno.
A ja od poczatku mialem na mysli branie kasy z rookstayera. Nie zrozumielismy sie po prostu.
Cytuj:
Dokładnie! O to właśnie mi chodzi.
A mi chodzilo o to, czy w ogole mozna bo napisales wczesniej ze na 1 czy tam 2 lvl jest to nie mozliwe. Napisales wyraźnie "niemozliwe" a nie "nieoplacalne" wiec dlatego ci tlumaczylem ze jest to mozliwe bo jest. Nie mialem na mysli oplacalnosci tego.
Cytuj:
I z pewnością nie powiem im czegoś takiego, żeby sobie, w celu zarobienia szybkiej kasy na Rook, poszli klepac minosa. Musiałbym się z durniem na mózgi pozamieniać.
Zgadzam sie z toba w 100%. Nawet sunrise 96 lvl rookstayer nie expi na mino bo to jest nieoplacalne. Ale nie mozna zaprzeczyc ze zabicie minosa na KAŻDYM levelu poczawszy od 1 lvl jest mozliwe.
Cytuj:
I dlatego nie piszcie w takim wątku, że nie ma problemu z zabiciem minosa na 1 levelu: to jest dział o nazwie "Dla początkujących" - nie zapomnijcie o tym. Wy tylko wytłumaczcie ludziom całkowicie zielonym, jak sobie mają taką pierwszą w ogóle postacią w Tibii zarobić szybką kasę na Rook.

To by było na tyle. Serdeczne pozdrowienia.
Napisales wyraźnie ze sie nie da zabic minosa na 1 czy 2 lvlu a nie ze sie nie oplaca. Dlatego tlumaczylem ze to nie prawda.
stary 18-06-2006, 17:29   #86
Pavel Ches
Użytkownik Forum

Pavel Ches's Avatar

Domyślny

Cytuj:
Nie, nie lepiej. Dlaczego? Ano dlatego:
1. Jak zabijam minosa na pierwszym lvlu to dla satysfakcji wlasnej a nie zarobku
2. Nikt nie powiedzial ze ide na main nowa postacia. Moge sobie stworzyc postac tylko do solowania potworow i robienia questow.
3. Nawet jak ide na main to nie oplaca sie dawac kasy z rookstayera bo na mainie zarobek jest od samego poczatku ~10 razy szybszy niz na rooku i ta kasa ktora na rooku ma spora wartosc, na mainie praktycznie nic nie znaczy. (no bo co to jest 30k na mainie? Starczy ledwie na jedna dwureczna bron pokroju dragon lance)
4. Ja nie chcialem udowadniac oplacalnosci zabijania minosa, rota, spermana i robienia questow na 1 lvl (bo to oczywiste ze sie nie oplaca). Chodzilo mi jedynie o udowodnienie ze mozna tak zrobic.
No i wszystko jasne. Podsumowując kilka ostatnich stron, minosa lub rota da się zabić solo na 1lvl-u, ale wogóle to nie jest opłacalne. Można probować jak komuś daje to satysfakcję, bo mi np. nie.
Racja nikt nie powiedział, że idziesz na main nową postacią, ale podałem tutaj tylko taki przykład, że zamiast wydawać pieniądze rookstayera na lf i dawać je 1lvl-owej potaci żeby solować minosa, można o wiele wiecęj zyskać dając same pieniądze i nie solować tego minosa 1lvl-owcem. Z tą wartością na rooku, a na mainie również się całkowicie zgadzam, ale tak jak wspomiałem, podałem przykład, który po prostu pasuje co do tematu, bo ktoś jeszcze pomyśli sobie inaczej zaglądając do tematu "Szybka Kasa na rook", że najlepza kasa z minosów. (ludzie mają różne pomysły)

Pozdrawiam serdecznie.
stary 18-06-2006, 17:37   #87
Orshabaall
Zbanowany

Domyślny

Cytuj:
Można probować jak komuś daje to satysfakcję, bo mi np. nie.
Albo jak ktos chce udowodnic niedowiarkom ze jest to mozliwe do wykonania.
Cytuj:
Racja nikt nie powiedział, że idziesz na main nową postacią, ale podałem tutaj tylko taki przykład, że zamiast wydawać pieniądze rookstayera na lf i dawać je 1lvl-owej potaci żeby solować minosa, można o wiele wiecęj zyskać dając same pieniądze i nie solować tego minosa 1lvl-owcem.
Pewnie ze tak. Ale mi nie chodzilo tutaj o zysk.
stary 18-06-2006, 18:28   #88
Jarassimus
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 06 06 2006

Domyślny

Myślałem, że tutaj już wszystko zostało powiedziane, a Ty dalej swoje. :-/

OK, to i ja dalej swoje...

Powtarzam więc po raz n-ty: to jest dział dla początkujących, którzy zwykle nie mają "drugiego chara", lecz zaczynają grę w Tibię po raz pierwszy. W przypadku takich osób, zabijanie na 1 lub 2 levelu rotwormów lub minotaurów jest takim bezsensem, że napisałem o tym już w pierwszej swojej tu wypowiedzi, z czym w końcu, dopiero po "wypocinach" woreczka mosznowego i moim "udowadnianiu, że nie jestem wielbłądem", się zgodziłeś. Tytuł wątku jednak brzmi: "Szybka kasa na Rook", a nie "Czy można zabić Minotaura na 1 levelu?", więc piszmy na temat.

A jednak, mimo, że jest to dział dla początkujących, wypowiadają się w nim same "orły", zabijające na 1 levelu minotaury i namawiające do tego nowicjuszy. Weźcie przestańcie, zamiast tracić czas na te bezsensowne dyskusje, zaczęlibyście przynajmniej pomagać tym naprawdę potrzebującym pomocy. A o zabijaniu minotaurów na 1 levelu wszak możecie sobie popisać w innych wątkach.

Tyle, że... mnie już nawet samemu ręce opadają na Was, a nawet na moderatorów tego forum. Znowu został skasowany wątek, w którym dziewczyna pytała o rady - wątek nie naruszający w żadnym punkcie regulaminu (choć w uzasadnieniu jest tak napisane). I to jeszcze, żeby było śmiesznie, został on skasowany wówczas, kiedy już pisałem odpowiedź z przydatnymi dla niej (i dla wielu innych ludzi) radami. Nie nie, nie o zabijaniu minosów. O tym, jak prawidłowo kliknąć na drabinkę, żeby na nią wejść - nie dla wszystkich jest to takie oczywiste, jak dla Was zabicie minosa na 1 levelu, a także nie we wszystkich poradnikach jest o tym napisane. :-P

Chciałem pomóc człowiekowi najbardziej potrzebującemu pomocy...

Ale spoko, widzę, że moderatorzy wolą, żeby na tym forum były same tylko poradniki i artykuły, dupowłażące GM-om/modom posty, no czy też wreszcie wypowiedzi, w których woreczki mosznowe obrażają innych userów.

Nie chce mi się już pisać na tym forum :-/. Od tej pory będę tylko czytał Wasze "wypociny". Zaś jeśli moderator zdecyduje się usunąć choć jednego mojego posta z tego wątku - proszę wówczas usunąć WSZYSTKIE pozostałe, bo nie zamierzam kiedyś "świecić oczami", gdy ktoś będzie czytał moje wypowiedzi niekompletne.

Dziękuję wszystkim za pomocne rady i wypowiedzi. Zaś mam nadzieję, że choć niektóre moje wypowiedzi były czytane przez kogoś z przyjemnością (kilka osób spotkałem później w Tibii i mi o tym mówiły). Dziękuję też @ SmallMacioo za to, że jest takim w porządku człowiekiem i kumplem.

Pozdrawiam wszystkich, moderatorów także - żegnajcie. Po prostu się już zniechęciłem po tym wszystkim.
Co mógłbym rzec o tym forum? Choć strona, na której ono jest "mieni się" tytułem supported fansite, dzięki pracy moderatorów jest to najgorsze forum, jakie w życiu widziałem. Mają oni bowiem w nosie użytkowników, ich prawa, a nawet sam regulamin. Uważają się za bogów, za nieomylnych. :-P

Nie będę się już udzielał tutaj i napisałem do Administratora priva z prośbą o usunięcie mojego profilu z bazy danych forum. Nie bedę tu siedział ani dłużej.

NA TYM FORUM PANUJE BEZPRAWIE!

Ostatnio edytowany przez Jarassimus - 18-06-2006 o 18:46.
Jarassimus jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 18-06-2006, 19:09   #89
Pavel Ches
Użytkownik Forum

Pavel Ches's Avatar

Domyślny

Cytuj:
Tyle, że... mnie już nawet samemu ręce opadają na Was, a nawet na moderatorów tego forum. Znowu został skasowany wątek, w którym dziewczyna pytała o rady - wątek nie naruszający w żadnym punkcie regulaminu (choć w uzasadnieniu jest tak napisane). I to jeszcze, żeby było śmiesznie, został on skasowany wówczas, kiedy już pisałem odpowiedź z przydatnymi dla niej (i dla wielu innych ludzi) radami. Nie nie, nie o zabijaniu minosów. O tym, jak prawidłowo kliknąć na drabinkę, żeby na nią wejść - nie dla wszystkich jest to takie oczywiste, jak dla Was zabicie minosa na 1 levelu, a także nie we wszystkich poradnikach jest o tym napisane. :-P
Ze skasowaniem tego tematu zgodzę się z Tobą, nie potrzebnie skasowany, najwyżej mógłby być zamknięty po udzieleniu odp. na trapiące problemy załażyciela. W końcu moim zdaniem dział "Dla początkujących" jest po to aby pomagać początkującym. Paradoksalnie zotawiane są posty typu "lol, mam pd na rooku", które wnoszą jedynie zamęt, chaos i często też tzw.przeze mnie "gwiazdki". Natomiast kasowane są tematy z zapytaniami o podstawy, później są takie osoby wyśmiewane przez "masta" gracza, że nie potrafi tego i tego. A faktycznie gdy ta osoba prosi w jej mniemaniu w dobry dziale, odp. zostaje kasowana. Ludzie skasować każdy potrafi (no jeszcze są ograniczenia bo trzeba zostać jakimś modkiem w przypadku forum), ale nie każdy potrafi pomóc. Ta sytuacja wydaję mi się troche nie w porządku. Przepraszam za takiego off topa, ale zirytowało mnie to trochę, tak samo jak mojego przedmówcę. Jak tak dalej będzie to będziemy czytać o tym tylko, że ktoś ma PD albo ktoś wszedł do MM i póżniej 20 stron (jak nie więcej) besztania tej osoby. Czy naprawdę na tym forum potrzebni są tylko krytycy czyjejś pracy, czy może znajdzie się coś dla osób, które chciałyby, bazując na własnych doświadczeniach, pomóc osobą potrzebującym rad, gdyż nie wiedzą tego i czygoś innego? Odpowiedź pozostawiam moderatom tego forum. :/
stary 19-07-2006, 17:19   #90
ulwi aladim
Użytkownik Forum

ulwi aladim's Avatar

Data dołączenia: 08 07 2006
Lokacja: smiernik

Stan: Na Emeryturze
Profesja: Knight
Świat: Harmonia
Poziom: 22
Skille: 60/55
Poziom mag.: 4
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Sakumil
Ja zarabiam na n00b'ach !! banał !! wystarczy pozbierac buteleczki ponapelniac krwia i sprzedawac jako live fluid ! albo wziasc scrolle i pisac na nich jezyk orc'ow i tez opylac ...

pozdro All
nie to nie wypali robilem takie cos jeszcze mi wciskali zebym im za free dal nobki...................
ulwi aladim jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 30-07-2006, 15:47   #91
Angelin
Użytkownik forum

Angelin's Avatar

Data dołączenia: 16 07 2006
Lokacja: Stalowa Wola

Stan: Aktywny gracz
Profesja: Paladin
Poziom: 11
Skille: 45/38
Poziom mag.: 4
Angelin ma numer GG 2788398
Domyślny

Ja wynosze z roka 8 platynek 4 carliny i 4 viking helmety to wystarcza na plate secik
Angelin jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 01-08-2006, 11:44   #92
ari2423
Użytkownik Forum

ari2423's Avatar

Data dołączenia: 17 04 2005
Lokacja: Annihilator Room

Imię: Aris Xetr
Profesja: Rookstayer
Gildia: Selint Hill
Świat: Guardia
Domyślny

najlepiej przed wyjsciem z rooka skupywac od ludzi carlin swordy(40gp) i viking helmety(25gP), co da nam duzy zysk cs-118gp w carlin, a vh za 66gp u hardka,carlin, ab,.

ale jak juz kase zbierac to tylko na szkieletach

ari2423 jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 04-08-2006, 14:42   #93
huta99
Użytkownik forum

Data dołączenia: 01 08 2006

Domyślny

według mnie to na pierwszym levelu zdobywam wszystko cxzyli chain armor , plate shield,itp. wiecie ze uzbieranie na rooku 3,5k to jest niemozliwe bo w koncu gdzie sie to zmiesci i nie ma tyle capa .Ja na 11 levelu z prawie najlepszym eq lina i łopatą mogłem uniesc cos kolo 1,2k
huta99 jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 04-08-2006, 14:45   #94
ari2423
Użytkownik Forum

ari2423's Avatar

Data dołączenia: 17 04 2005
Lokacja: Annihilator Room

Imię: Aris Xetr
Gildia: Selint Hill
Domyślny

@up
a wiesz ze jest cos takiego jak depo char ??
ari2423 jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 04-08-2006, 20:07   #95
MAZurecki
Użytkownik forum

MAZurecki's Avatar

Data dołączenia: 01 08 2006
Lokacja: 100LICA

Stan: Aktywny Gracz
Profesja: Knight
Poziom: 13
Skille: nvm/nvm
Poziom mag.: xD
Domyślny

Uzbiera się butelek po life fluidach, i do jednego npc sprzedac za małą fortunkę.
MAZurecki jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 04-08-2006, 20:54   #96
Hakuoh
Użytkownik Forum

Hakuoh's Avatar

Data dołączenia: 30 04 2005
Lokacja: Bełchatów/Reading
Wpisy bloga: 1

Stan: Niegrający
Imię: Eldryzif
Świat: Calmera
Poziom: 74
Domyślny

Moja wersja - PACC Area, Trolle, Lootbag przez 1h = 700gp.
stary 04-08-2006, 22:51   #97
Freyu
Użytkownik Forum

Freyu's Avatar

Data dołączenia: 05 07 2006
Lokacja: NH* :D

Świat: Tu i Tam
Freyu ma numer GG 5788305 Send a message via Skype™ to Freyu
Domyślny

Skieletony tylko do szybkiego zarabiania, mace(30gp), hatchet(25gp), sword(25gp) no i oczywiscie opchnac u ludzi na rynku drozej slabe lvl bardzo chetni kupowac mace
Freyu jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 05-08-2006, 15:48   #98
Xadi
Użytkownik Forum

Xadi's Avatar

Data dołączenia: 05 08 2006
Lokacja: Lublin

Imię: Masalasa
Profesja: Elder Druid
Świat: Pandoria
Poziom: 150
Poziom mag.: 72
Szczęśliwy macie problem

Ludzie ale macie problem ja z kumplem na blokoniu noobów wylotowaliśmy 17 calrin swordów .
Macie tu 2 filmy, niestety są na kięta 7.72.

Teraz po nowym up date nie da się blokować za bardzo bo można chodzić po skrzynkach, beczkach itp.

Warto obejrzeć . Świat manera.

Copper shield loot.

http://www.tibicams.tibianetwork.com...ies/show/10487

Tu z blokowania koleś stracił dobre eQ (chłopak miał glebe )

http://www.tibicams.tibianetwork.com...ies/show/10488
Xadi jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 09-08-2006, 11:15   #99
Slayer Shaphiree
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 02 08 2006

Stan: Niegrający
Profesja: Royal Paladin
Gildia: Łi Ran id!
Świat: Elysia
Poziom: 217
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Sadamq
Na początku chyba każdy zaczyna od noszenia szczurzych skór do tim'a . Jak też tak zaczynałem Tak jedzie się do 100 gp. Kupujemy od graczy carlin sworda ( Lub mace ) Rope, i Kilka pochodni. Lecimy za graczami do bear room po chaina. Mamy full ekwip. i następnie idziemy na trolle. Na można spokojnie uzbierac mały rookowy majątek. po 1 h. grania uzbierałem ponad 250 gp.
Wielki LoL !!! Nie kazdy chodzi po ratyi tomowi sprzedaje . Ja wole bic sheepy , deery i rabbity i sprzedaje mieso . zdochodze do min.200gp i wbijam 2 lvl . Robie questy pod miastem . Potem robie banana i short sword quest . POzniej robie Minoo Hell i Bear room . Zbieram z 2 osoby i ide na katane . Jeszcze z copper shieldem robie + kasa z hunta = okolo 1500gp
Slayer Shaphiree jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 09-08-2006, 14:49   #100
Xadi
Użytkownik Forum

Xadi's Avatar

Data dołączenia: 05 08 2006
Lokacja: Lublin

Imię: Masalasa
Profesja: Elder Druid
Świat: Pandoria
Poziom: 150
Poziom mag.: 72
Domyślny

z poruwnaniem trapowania noobów nei ma znaczenia ty 1,5k robisz około 2 dni
a ty kasy można zdobyć w 3 godziny trapowania noobów
Xadi jest offline   Odpowiedz z Cytatem
Odpowiedz

Użytkowników czytających ten temat: 1 (zarejestrowanych: 0, gości: 1)

Zasady postowania