![]() |
#81 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 20 11 2005
Lokacja: Siemce
Stan: Aktywny Gracz
Imię: Gorn Deathblade
Profesja: Knight
Poziom: 47
Skille: 73/73
Poziom mag.: 5
![]() |
![]() @Tensz-in
Dzięki bardzo. Podejrzewam, że svchost~ jest od sieci... przynajmniej chyba część z tych wszystkich 5-ciu, sądząc po "usłudze lokalnej/sieciowej". Z wikipedii dowiedziałem się, że służy do sprawdzania części rejestru dotyczącą usług, aby przygotować listę usług, które ma załadować. Ciut skomplikowane, ale po którymś razie jak się to przeczyta można się połapać. Na dobranoc dodam, że: Nie ma ego złego co by na dobre nie wyszło. O dziwo, dzięki temu exploiretowi, dowiedziałem się wielu przydatnych rzeczy dotyczących ochrony konta przed takim syfem jak owntibia. Jutro zabiorę się za poradnik o usuwaniu tego syfu, żeby się douczyć, a teraz życzę wszystkim dobranoc i miłych snów o niszczeniu hackerów... Dobranoc, sorry za fałszywe alarmy i DZIEKS za wszystko!!!
|
![]() |
#82 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 02 10 2006
Stan: Na Emeryturze
Profesja: Master Sorcerer
Świat: Nebula
|
![]() Do wszystkich ktorzy boją sie o procesy... HIJACKTHIS!
http://tibia.pl/show_page.php?p=tutorial-hijackthis |
![]() |
![]() |
![]() |
#83 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 08 08 2006
Lokacja: Mieszkam w domu.
Imię: Pholtus
Profesja: Rookstayer
Gildia: Monastery of Rookgaard
Świat: Aurea
Poziom: 46
Skille: 22/29
|
![]() @Xerden
Dzięki wielkie ![]() Bye, bye ;-)!
13:34 You see a dead human (Vol:10). You recognize Niepokonany Knight. He was killed by a troll. |
![]() |
![]() |
![]() |
#84 | |
Użytkownik Forum
|
![]() Cytuj:
![]() Nie musicie opuszczać forum, wystarczy używać Mozille/Opere, dobrego AV i wyłączyć tagi IMG (nie wspominam to juz o zdrowym rozsądku ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#85 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 08 08 2006
Lokacja: Mieszkam w domu.
Imię: Pholtus
Profesja: Rookstayer
Gildia: Monastery of Rookgaard
Świat: Aurea
Poziom: 46
Skille: 22/29
|
![]() Ops, skanuję właśnie kompa Kaspersky'm i gdy odpalam TibieCam, chcąc obejrzeć sobie jakiś filmik wyskakuje mi jakiś raport (wykryto: riskware Invader Uruchomiony proces: E:\TibiCam 8.0\TibiCAM\TibiCAM. e x e) i nie wiem czy jest to spowodowane tym, że nie mogę oglądać filmu podczas skanu, czy ten plik jest zainfekowany. Wyrażajcie swoją opinię.
@Xerden Jak zwykle udzielający pomocy :-), no to już napewno mogę spokojnie spać ;-D.
13:34 You see a dead human (Vol:10). You recognize Niepokonany Knight. He was killed by a troll. Ostatnio edytowany przez Pholtus - 09-07-2007 o 01:14. |
![]() |
![]() |
![]() |
#86 | |
Użytkownik Forum
|
![]() Cytuj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#87 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 08 01 2006
Lokacja: Find me if you can
|
![]() To na jakim servie ten koleś umieszczał exploity?
Photobucket / imageshack / foteka czy fotosik? BTW. Myślałem że tych serwisach nie da sie wstawiac exploitów i innych gówien
Ostatnio edytowany przez Drzamich - 09-07-2007 o 11:09. |
![]() |
![]() |
![]() |
#88 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 17 05 2007
Stan: Niegrający
|
![]() @up: Jestem prawie pewny, że widziałem w jego poście www.foteka.pl/blablabla czy coś takiego, więc chyba foteka.
![]() |
#89 |
Użytkownik Forum
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#90 |
Użytkownik Forum
|
![]() wow wielka afera o plik cookies...
Do dzisiaj krążą plotki, jakoby ciasteczka były źródłem rozprzestrzeniania się wirusów. W rzeczywistości jest to niemożliwe - nie można zainfekować komputera wirusem jedynie z powodu włączonej obsługi ciasteczek. Blokowanie ciasteczek Narzędzia > Opcje internetowe > Prywatność > Zaawansowane > Zastąp automatyczną obsługę plików cookie * Zaznaczenie opcji ZABLOKUJ powoduje wyłączenie akceptowania plików Cookie. * Narzędzia > Opcje internetowe > Ogólne > Usuń pliki cookie Usuwa wszystkie ciasteczka aktywnego użytkownika Firefox Narzędzia > Opcje > Prywatność * Ustawienia znajdują się w drzewie po rozwinięciu gałęzi "ciasteczka" o Menu WYJĄTKI pozwala ustawić wyjątki, dla których ciasteczka nie będą / będą blokowane o Kliknięcie na POKAŻ CIASTECZKA uruchamia menedżera ciasteczek Opera Narzędzia > Preferencje > Zaawansowane > Ciasteczka * Sterowanie obsługą ciasteczek odbywa się albo poprzez wyłączenie opcji akceptowania ciasteczek, albo też przez bardziej rozbudowany panel, dający bardziej szczegółową kontrolę blokowania lub odblokowywania poszczególnych rodzajów ciasteczek. * Udostępniony jest także mechanizm umożliwiający przeglądanie ciastek pochodzących z poszczególnych domen, kasowanie ciasteczek, bądź danych z danego serwera, jak też pozwalający na blokowanie ciasteczek z danej domeny. Safari Safari > Preferencje > Bezpieczeństwo * Wybierz jedną z opcji: "Zawsze akceptuj ciasteczka" lub "Nigdy nie akceptuj ciasteczā
![]() |
![]() |
#91 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 09 04 2007
Lokacja: karton
Imię: Abo Tagteamz
Profesja: Elder Druid
Gildia: BB
Świat: Kyra
Poziom: 180
Skille: 99/99
Poziom mag.: 99
|
![]() double post
Ostatnio edytowany przez Abutabu - 09-07-2007 o 14:40. |
![]() |
![]() |
![]() |
#92 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 09 04 2007
Lokacja: karton
Imię: Abo Tagteamz
Profesja: Elder Druid
Gildia: BB
Świat: Kyra
Poziom: 180
Skille: 99/99
Poziom mag.: 99
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#93 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 26 10 2005
Poziom: 44
![]() |
![]() Cytuj:
Panel Kontrolny Użytkownika Mapa Lista użytkowników Nowe posty Szukaj Szybkie Linki Wyloguj się
![]() 23:28 Andrzej Epa [31]: schowaj te zeby 23:28 Andrzej Epa [31]: nie warcz na mnie 14:23 Thor Orio [124]: Dam itemy za zaufanie, do wygrania nawet bohy oraz rh i takie smietki magiczne , za slabe eq kasa |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#94 | ||
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 10 04 2007
|
![]() Cytuj:
Po 2, hijackThis nie pokazuje wszystkich procesów, zeby byc w 100% bezpiecznym, trzeba sie na tym troche znac, wiedziec co i jak, bo dobry keylogger, podszyje sie pod sterowniki z klawiatury i mozecie sobie skanowac waszym Hijackthisem sto trzydzieści tysięcy razy i .*.*.* wam to da! Jezeli sie chcecie juz bawic w logi, polecam ComboFix, Gmer, Silent Runner, no i Hijacka tez mozna dodac, wszyscy na tym forum są pr0 informatycy, nie mówie ze znam sie bardzo dobrze na windowsie, ale denerwuje mnie jak gadacie głupoty, a połowa z was nie wie o co chodzi, jak macie pomagac róbcie to dobrze.
Moderator Ostatnio edytowany przez Stun - 09-07-2007 o 14:55. |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#95 | |
Użytkownik Forum
|
![]() Cytuj:
Ostatnio edytowany przez Xerden - 09-07-2007 o 15:38. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#96 | ||
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 10 04 2007
|
![]() Cytuj:
Cos od siebie, słowo "żal" robi sie juz nudne, wez wymysl cos nowego bo owy "zal" jest juz stary, idiotyczny i tandetny podobnie jak Ty, więc zastanów sie co piszesz. Nie zapomnij w następnym poście dodac słynnego "zal" przeciez all pr0hax0rs uzywaja tego, a Ty przeciez jestes pr0....
||
![]() |
![]() |
![]() |
#97 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 18 08 2005
Lokacja: Łódź
Wpisy bloga: 2
Profesja: Royal Paladin
Świat: Iridia
Poziom: 205
|
![]() Ta, rozbawiło mnie też to że moderatorzy nie muszą sprawdzać linków, czyli poprostu umywają ręce (a co my króliki doświadczalne? Sprawdzajcie sobie sami). Według mnie powinno być więcej moderatorów ponieważ obecni nie nadążają z kasowaniem tematów z kejgejami.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#98 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 30 06 2007
|
![]() Hehe, pewnie Keylogger. Xerdos [ czy jak to było ] gratuluję rozumu -.- zacytowałeś link do keya lub explo w kazdym razie jakiegos gowna ! WEZ TO EDYTUJ - po pierwsze dstaniesz bana ;p, po jaki idiota wejdzie. Aa i da się jakoś ominąć zmienne IP neo, gdzieś słyszałem i to działa ;] Ale modom i Adminom się nie chce -.- no bo po co ?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#99 |
Guest
|
![]() Ehh jezeli wszedlem w tego dzisiejszego exploita ktory rozsyla ExpNoob a w HijackThisie jest takie cos :
O4 - HKLM..Run: [services] C:\windowsservices***** I pisze ze moze byc to wirus to usunac czy nie? |
![]() |
![]() |
#100 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 11 06 2007
Lokacja: ustka
Stan: Niegrający
|
![]() @up
tak, i zmien av jak ci tego niewykrywa |
![]() |
![]() |