Jesteś tu: Tibia.pl / Forum

Wróć   Forum Tibia.pl > Inne > O wszystkim i o niczym

Notki

O wszystkim i o niczym O tym wszystkim co nie pasuje gdziekolwiek indziej ;)

Pokaż wyniki sondy: Czy tolerujesz osoby BI lub HOMO?
Tak, jak ktoś tak lubi, i chce... to czemu nie? 94 35.34%
Byle by mnie nie dotykali, mogą być... 106 39.85%
Nie, to jest DEWIACJA! 46 17.29%
Nie mam zdania. 20 7.52%
Głosujących: 266. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedz

Opcje tematu
stary 27-12-2007, 17:13   #81
Patton
Guest

Domyślny

Uzasadnij sluby koscielne i urzedowe

piotrek26111: Swiete slowa,podoba mi sie to co powiedziales o szkole.
Gdyby wszyscy byli tacy jak ty to by bylo dobrze na swiecie
Co do wyzwolenia od kosciola to masz racje ale niestety sa jeszcze w europie takie katolickie skanseny m.i.n Polska

Ostatnio edytowany przez Patton - 27-12-2007 o 17:27.
  Odpowiedz z Cytatem

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stary 27-12-2007, 17:21   #82
piotrek26111
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 08 08 2007
Lokacja: postac "Perpetual Torment" zostala skasowana przez gmow za uzywanie tibia bota ng

Profesja: Rookstayer
Świat: Askara
Poziom: 44
Skille: 22/26
Domyślny

Cytuj:
Inne podejście do twojej odpowiedzi - czy chrzest dziecka w wieku miesiąca jest dobry?
Nie. To jest indoktrynacja i wtlaczanie na sile jedynej slusznej religii, zreszta nawet niezgodne z naukami waszego Jezusa Chrystusa ktory podobno glosil ze ludzie chrzescijanami powinni stawac sie swiadomie.

Jesli chodzi o adopcje dziecka do rodziny homo to sprawa wyglada zupelnie inaczej. Zarowno homo jak i heteroseksualizm sa wrodzone i uwarunkowane genetycznie (nie da sie ich na silę nauczyc jak i oduczyć) i w przyrodzie w swiecie zwierzat funkcjonuja na jednakowych prawach. Jesli mamy to czynienia z adopcja dziecka do rodziny heteroseksualnej to nikt sie nie pyta o zgode dziecka, dlaczego inaczej mialoby byc w przypadku homoseksualistow? Bo będzie cierpieć w szkole? Moze zacznijmy od tego ze szkola to jest tak naprawde jedno wielkie cierpienie niezaleznie od tego jakich sie ma rodziców, jak kochających i w ogole... Dzisiejsza szkola robi z czlowieka niewolnika, zniewala umyslowo i kaze sie uczyc na pamiec regulek. Szkoła zabija wszelki indywidualizm jednostki i wolnomyślicielstwo. Nawet na jezyku polskim jak masz do napisania rozprawke na jakis ogolny temat zwiazany z zyciem to i tak w trakcie lekcji nauczyciel ci mowi jakie masz podac argumenty... Myslisz pewnie ze to po to zebys dobrze ja napisal, ale niestety nie, bo to wszystko jest po to zeby ci wtloczyć do glowy jedyna sluszna katolicką ideologię a ze wiekszosc z was jest kompletnie pozbawiona wlasnego honoru i jakiegokolwiek pogladu na zycie tudziez politycznego i liczy sie dla was jedynie czy macie srednia 4,98 czy 4,99 to dajecie sie bezwzglednie manipulowac i pozniej wychodza takie kwiatki ze polowa z was pisze ze brzydzi sie gejow i lesbijek choc ich tak naprawde nawet na oczy nie widziala. Ale pewnie i tak nikt nie podzieli mojej opinii bo wiadomo, ze prawda w oczy kole!
Cytuj:
Taka drobna dygresja... Średniowiecze i ówczesny kościół to były dwie zmory naszej cywilizacji... Jeszcze przed narodzeniem Chrystusa, w Imperium Rzymskim była kanalizacja, rurociągi dostarczające bieżącą wodę i inne tego typu rzeczy. W antycznej Grecji biseksualizm był wręcz oznaką kultury, Platon nie tylko nauczał swoich uczniów ale ich "kochał" i czy przez to dzieła Platona są mniej ważne, epickie? Potem pojawił się kościół w formie Pullmanowskiej Magistratury który obrócił w pył zarówno Grecką tolerancję jak i Rzymskie osiągnięcia techniczne... Czy możecie sobie wyobrazić, jak daleko posunięta była by technika gdyby nie ten ciemny okres średniowiecza w Europie?...
Otoz to! Ludzie wy chyba sobie nawet nie zdajecie sprawy z tego jak daleko zaszla cywilizacja w ciagu ostatnich 50 lat kiedy to panstwa wyzwolily sie spod wladzy kosciola mniej wiecej od momentu zakonczenia drugiej wojny swiatowej. Powiem wiecej, przez cale 1950 lat od tego niby narodzenia Chrystusa cywilizacja zrobila mniejszy postep niz w ciagu ostatnich 50 lat. Powiem jeszcze wiecej - druga wojna swiatowa to bylo paradoksalnie najlepsze co moglo sie swiatu wydarzyc bo co prawda zginely tysiecy ludzi ale dzieki ich smierci swiat wyzwolil sie spod wladzy kosciola i wszystkim nam teraz sie lepiej zyje! Ale wiem pewnie sie nie zgodzicie bo prawda w oczy kole!
stary 27-12-2007, 17:21   #83
Mike.Royal
Użytkownik Forum

Mike.Royal's Avatar

Data dołączenia: 28 08 2007
Lokacja: Częstochowa

Stan: Aktywny Gracz
Profesja: Sorcerer
Świat: Nerana
Mike.Royal ma numer GG 6755268
Domyślny

Jak ktoś chce byś lub jest to niech będzie ważne żeby nie stwarzali zagrożenia może jest to w jakiś sposób dewiacja bo od zawsze było ustalone że raczej jest mężczyzna - kobieta a nie inaczej, ale jak to kiedyś ktoś powiedział ,,Żeby życie miało smaczek raz dziewczynka raz chłopaczek'' według mnie Bi są gori bo często oszukuja własne żony lub męzów dla drugiego. Żal.pl

W świecie Shinobi ten kto nie przestrzega zasad jest śmieciem ale ten kto nie dba o przyjaciół jest większym śmieciem.

21:23 Kumpel Grubera [11]: sell magic leather legs
21:23 Byniu of Nerana [25]: kto mi spszeda boh za 20k i dam jeszcze zeczy trohe dobre dam <carlin>
18:15 Dragon Krycha [11]: daj czara
Mike.Royal jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 27-12-2007, 17:22   #84
Slay
Użytkownik Forum

Slay's Avatar

Data dołączenia: 27 03 2005

Slay ma numer GG 1676568
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez spider-bialystok Pokaż post
Przesadzasz. Moze ludzie w Polsce podsmiewaja sie z gejow itp. ale nie bija ich na ulicach i nie rzucaja w nich kamieniami.
Rotflolmao, zart stulecia. Nawet lepszy niz to, ze Arsenal zdobedzie mistrzostwo Anglii.
Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Ashlon
Tylko jest pewna zasadnicza roznica - chorzy na AIDS/raka tworza jakies marsze itp rzeczy po to, aby uswiadomic spoleczenstwo i naklonic je do samobadania itd.<ciach>
Wydawalo mi sie, ze moderatorzy powinni miec IQ przynajmniej odrobine wyzsze od przecietnego kaktusa - jak widac, przeliczylem sie. Na nastepny raz bede WYRAZNIE zaznaczal, ze ironizuje.
Slay jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 27-12-2007, 17:36   #85
Czarna_Mamba
Użytkownik Forum

Czarna_Mamba's Avatar

Data dołączenia: 25 09 2005
Lokacja: Las Vegas, Podlaskie.
Wpisy bloga: 4

Stan: Na Emeryturze
Profesja: Knight
Świat: kraina czarów
Czarna_Mamba ma numer GG 7048129 Send a message via Skype™ to Czarna_Mamba
Domyślny

Nie mam nic przeciwko innym orientacjom niż hetero, nic mi przecież nie zrobili, krzywdy nie wyrządzili, więc po kiego grzyba mam ich kijem wytykać? Co do ślubów i adopcji, nie mam zdania, a nawet jeśli to i tak nic by nie wniosło, bo ustawiam się raczej po środku barykady.

Czarna_Mamba jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 27-12-2007, 17:43   #86
Vanhelsen
Użyszkodnik

Vanhelsen's Avatar

Data dołączenia: 05 02 2004
Lokacja: Festung Breslau

Stan: Początkujący
Imię: Vanhelsen
Profesja: Druid
Gildia: Inner Circle
Świat: Auchindoun
Poziom: 80
Skille: LW/Skin
Poziom mag.: 2k
Vanhelsen ma numer GG 2690575
Domyślny

Cytuj:
Jakbys czytal dokladnie moje postu to wiedzialbys[...]
Wypowiedz nie była konkretnie do Ciebie...
Cytuj:
[...]
Adopcja, sluby - nie.
Co do adopcji, w tej sprawie mam mieszane uczucia ale nie jestem radykalnie przeciw, co do ślubów, jestem za ale by nie było: nie mówię tu o ślubach kościelnych, to zależy od Watykanu i to ich brożka, mówię tu o legalizacji związku par homo tak, by posiadały takie same prawa jak małżeństwa hetero

Vanhelsen jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 27-12-2007, 18:00   #87
Patton
Guest

Domyślny

Kammp: To nie jest najlepsze rozwiazanie wyjazd z Polski bo jezeli kazdy wyjedzie to zabraknie na miejscu ludzi ktorzy beda chcieli cos zmienic i polska zawsze bedzie taka jak teraz!

Ostatnio edytowany przez Patton - 27-12-2007 o 19:21.
  Odpowiedz z Cytatem
stary 27-12-2007, 19:12   #88
Kammp
Guest

Domyślny

Jestem gejem i dobrze mi z tym (chociaż nie zawsze tak było, w przeszłości miałem ogromne problemy z akceptacją samego siebie jako geja, co doprowadziło mnie do - na szczęście - nieudanej próby samobójczej), jednak nie wyobrażam sobie nie ukrywania się tutaj, w Polsce. Nienawidzę kłamać, ale w RL-u muszę to robić praktycznie codziennie, dlatego mam zamiar w najbliższej przyszłośći z tąd wyjechać, mam nadzieję że na zachodzie będzie "lepiej".

Co do normalności:
Cholernie nie lubię określeń jak 'normalny', 'naturalny'. Według mnie to tylko wymysł człowieka i coś takiego jak normalność/naturalność nie istnieje - to tylko sztuczny wymysł człowieka i to on definiuje co się w tych ramach znajduję, dlatego nie widzę żadnego powodu dla którego miałbym być "gorszy", bo jakaś grupa ludzi wkłada mnie do sztucznego, wyimaginowanego wora z napisem 'nienormalność'.
Co do małżeństw, adopcji, parady równośći:
Małżeństwa - oczywiście, że za.
Adopcja dzieci - nie w dzisiejszej Polsce. Tutaj takie dziecko miało by przerąbane życie, ale to już nie wina nas (gejów), tylko Polskiego społeczeństwa.
Parada równości - jestem przeciwny. Banda idiotów pokroju Roberta Biedronia (nie trawię faceta, uważa się za jakiegoś wielkiego przedstawiciela wszystkich gejów i wykorzystuje swoją orientację do zarabiania kasy - "gej z zawodu") w durnych kolorowych strojach jak z jakiegoś cyrku pogłębiających w społeczeństwie fałszywy, stereotypowy wizerunek geja, którzy nie rozumieją, że w taki sposób tylko pogarszają stosunek społeczeństwa do homoseksualistów.
  Odpowiedz z Cytatem
stary 27-12-2007, 19:15   #89
Slay
Użytkownik Forum

Slay's Avatar

Data dołączenia: 27 03 2005

Slay ma numer GG 1676568
Domyślny

@up: niezla propaganda, rotflolmao.
Slay jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 27-12-2007, 19:27   #90
Kammp
Guest

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Slay Pokaż post
To nie jest żadna propaganda ani prowokacja. To było pisane na serio i to jest tylko moje zdanie na ten temat.

Aha, i co do mojej daty dołączenia...
Założyłem to konto tylko po to żeby napisać w tym temacie. Nie jestem żadnym "znanym" użytkownikiem, większość pewnie nawet nie widziała na forum mojego nicku, ale jest tutaj parę moich znajomych z RL-a znających mój nick, których "wolałbym" żeby nie wiedzieli o mojej seksualności.
  Odpowiedz z Cytatem
stary 27-12-2007, 22:03   #91
Arrivald
Użytkownik Forum

Arrivald's Avatar

Data dołączenia: 25 08 2004
Lokacja: Kraków

Imię: Arrivald
Profesja: Paladin
Gildia: Underworld
Świat: Danubia
Poziom: 65
Skille: 85/60
Poziom mag.: 16
Arrivald ma numer GG 3371812
Domyślny

Cytuj:
Przesadzasz. Moze ludzie w Polsce podsmiewaja sie z gejow itp. ale nie bija ich na ulicach i nie rzucaja w nich kamieniami.
Mhm, pewnie. W kumpla na moich oczach rzucali ceglami za to ze ma dlugie wlosy. Nie pierdol bo wszyscy widza jak jest.
stary 27-12-2007, 22:12   #92
ripper
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 01 08 2004

Stan: Na emeryturze
ripper ma numer GG 3603576
Domyślny

Homoseksualiści mi nie przeszkadzają, tak samo jak nie przeszkadzają mi biseksualiści i heteroseksualiści, dopóki ich orientacja nie zaczyna się objawiać publicznie. Tak samo, jak w*****a mnie damsko-męska parka, która publicznie się całuje w sposób mało subtelny, tak samo homoseksualistów, czyniących podobnie, najchętniej bym czymś ciężkim naprostował.
A w domu róbta co chceta.

Cytuj:
Chcą powstrzymać dyskryminację swojej "odmienności"?
Fakt, przyznam się. Osobiście skopałem ostatnio dwóch homoseksualistów, których spotkałem na mieście. Innego dnia z kumplami rozbiłem gejowską imprezę - siedmiu rannych, dwóch zabitych.
Pieprzenie, że homoseksualiści są dyskryminowani, jest śmieszne. Nikt im nie broni 'homoseksualnić' się w domach, a że nie mogą zawierać małżeństw i adoptować dzieci, to wina społecznego podejścia do sprawy, które kształtowało się przez wieki.
Cytuj:
Nie popieram tego co robi ale też nie traktuje go inaczej niż pozostałych współpracowników. Choć trzymam dystanssss.....
Jeśli nie trzymasz dystansu do innych, to traktujesz go odmiennie.
Cytuj:
Co prawda dotyczy to tylko kobiet, ale zawsze. Poczytaj o partenogenezie.
No, no. Kiedy chodziłem do gimnazjum to parę panien z mojego rocznika doświadczyło tej partenogenezy osobiście = ) Argument jak kulą w płot.
Cytuj:
wiecie że Leonardo da vinci był homo?
I nie on jeden.
Cytuj:
Niestety w Polsce nie można o tym głośno mówić
Można. Tylko po co? Czy heteroseksualiści chodzą i głośno mówią, jak to dobrze/niedobrze mieć taką orientację?
Chociaż sądzę, że miałeś raczej na myśli powszechny brak akceptacji dla gejów i lesbijek, którzy nie ukrywają swojej orientacji i spytani o nią, odpowiadają szczerze.
Cytuj:
Poza tym samą nazwą obrażasz takich ludzi. "Homo, Bi? Normalne?" Czy według Ciebie ci ludzie są nienormalni?
Jeśli normą jest to, co czyni większość, to homoseksualiści są bardzo nienormalni. Ale tu wchodzimy na trudny temat NORMALNOŚCI, którego nie rozwiążemy.
Cytuj:
Z tego wynika, że lesbijki są ponad gejów. Jest to niesprawiedliwe traktowanie, nawet już nie jako gejów czy lesbijek - tylko jako ludzi.
Z tego, co zaobserwowałem u swoich znajomych, faceci stawiają gejów ponad lesbijki, a kobiety dokładnie na odwrót. Myślę, że to ukryta homofobia z nas wyłazi = )
Cytuj:
To samo z adopcją dzieci. Co jak co ale ja bym naprzyklad ostro sie w*****l jak bym zamiast matki mial drugiego 'tatusia'.
Gdyby Józek z mieszkania nr 8 również miał dwóch ojców, twój sprzeciw byłby mniejszy, uwierz. Problemem nie jest dwóch ojców, tylko społeczne napiętnowanie "cudownych dzieci dwóch pedałów". Oczywiście ta sama płeć obojga rodziców mogłaby być przyczyną pewnych skrzywień psychiki, ale nie oszukujmy się - wielu rodziców robi ze swoich dzieci kaleków emocjonalnych bez względu na preferencje seksualne.
Cytuj:
Hitler sam byl homoseksualista -.-
Zabawne, był też Żydem.

Ogólnie, to Wald jednak powinien zamknąć ten temat w cholerę = )
ripper jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 27-12-2007, 22:12   #93
Duch Niespokojny
Moderator

Duch Niespokojny's Avatar

Data dołączenia: 10 09 2005

Domyślny

Cytuj:
Jeśli się ktoś z tobą nie zgadza, to od razu musi być propaganda?
Cytuj:
Oryginalnie napisane przez piotrek26111 Pokaż post
Zarowno homo jak i heteroseksualizm sa wrodzone i uwarunkowane genetycznie (nie da sie ich na silę nauczyc jak i oduczyć)
Dowody poproszę
Cytuj:
Jesli mamy to czynienia z adopcja dziecka do rodziny heteroseksualnej to nikt sie nie pyta o zgode dziecka, dlaczego inaczej mialoby byc w przypadku homoseksualistow? Bo będzie cierpieć w szkole? Moze zacznijmy od tego ze szkola to jest tak naprawde jedno wielkie cierpienie niezaleznie od tego jakich sie ma rodziców, jak kochających i w ogole... Dzisiejsza szkola robi z czlowieka niewolnika, zniewala umyslowo i kaze sie uczyc na pamiec regulek. Szkoła zabija wszelki indywidualizm jednostki i wolnomyślicielstwo. Nawet na jezyku polskim jak masz do napisania rozprawke na jakis ogolny temat zwiazany z zyciem to i tak w trakcie lekcji nauczyciel ci mowi jakie masz podac argumenty... Myslisz pewnie ze to po to zebys dobrze ja napisal, ale niestety nie, bo to wszystko jest po to zeby ci wtloczyć do glowy jedyna sluszna katolicką ideologię a ze wiekszosc z was jest kompletnie pozbawiona wlasnego honoru i jakiegokolwiek pogladu na zycie
Po pierwsze, delikatnie mówiąc, przesadzasz trochę. A po drugie, nawet jeśli jest tak jak mówisz, to co to za argument? Skoro dzieci rodziców, którzy są hetero, już obrywają w szkole od nauczycieli, to dzieciom gejów nie sprawi różnicy, że oprócz od tychże nauczycieli, dodatkowo będą obrywać także od innych bachorów?
Cytuj:
Ale wiem pewnie sie nie zgodzicie bo prawda w oczy kole!
To oczywiste (oczywista oczywistość ), że jeśli się ktoś z tobą nie zgadza, to tylko dlatego, że "prawda w oczy kole". Wszak to niemożliwe, żebyś po prostu nie miał racji...

Ostatnio edytowany przez Duch Niespokojny - 27-12-2007 o 22:15.
Duch Niespokojny jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 27-12-2007, 22:28   #94
raf420
Użytkownik Forum

raf420's Avatar

Data dołączenia: 20 10 2007

Gildia: tez brak
Świat: i znowu
Domyślny

W tych czasach świat już jest tak popierdolony, że niektóre rzeczy trzeba przyjąć. Dla mnie homo(męskie) to choroba genetyczna i nabyta przez zbyt mała styczność z ojcem... Można ją leczyć w niektórych przypadkach i tak powinno być. Homo nie robi mi większego problemu, zawsze można powiedzieć takiemu, że jest się hetero. ;p

Homoseksualiści niestety nie są stałymi związkami jak się nam wydaję. Oglądałem filmik, w którym wypowiadali się już "doświadczeni" homoseksualiści. Zaledwie 10% par trzyma więcej niż 5 lat. Współczuję im i mam nadzieję, że większość się tej orientacji pozbędzie (no zależy jak to kto rozumie).
Co ja myślę o adopcji przez pary homo? Dla mnie to nie robi większego znaczenia ponieważ MOGĄ być złymi jak i dobrymi rodzicami. Czy to zle? Zależy jak się na to patrzy... bo i w hetero związkach dzieci mają problemy najczęściej alkochol i nie(?)pochamowanie. A jeżeli chodzi o jazdę tych dzieci przez rówieśników, myślę że to by po 1 pokoleniu minęło. No cóż nie od razu rzym zbudowano.

Wszystko zależy od człowieka i od środowiska, w którym się wychowuję dlatego nie można grup ludzi od razu wykreślać.

Cytuj:
Dzisiejsza szkola robi z czlowieka niewolnika, zniewala umyslowo i kaze sie uczyc na pamiec regulek. Szkoła zabija wszelki indywidualizm jednostki i wolnomyślicielstwo. Nawet na jezyku polskim jak masz do napisania rozprawke na jakis ogolny temat zwiazany z zyciem to i tak w trakcie lekcji nauczyciel ci mowi jakie masz podac argumenty... Myslisz pewnie ze to po to zebys dobrze ja napisal, ale niestety nie, bo to wszystko jest po to zeby ci wtloczyć do glowy jedyna sluszna katolicką ideologię a ze wiekszosc z was jest kompletnie pozbawiona wlasnego honoru i jakiegokolwiek pogladu na zycie tudziez politycznego i liczy sie dla was jedynie czy macie srednia 4,98 czy 4,99 to dajecie sie bezwzglednie manipulowac i pozniej wychodza takie kwiatki ze polowa z was pisze ze brzydzi sie gejow i lesbijek choc ich tak naprawde nawet na oczy nie widziala. Ale pewnie i tak nikt nie podzieli mojej opinii bo wiadomo, ze prawda w oczy kole!
Jakaś katolicka propaganda? Chyba sobie jaja robisz... Szkoła to instytut kształtujący wiedzę*, a nie "własne" zdanie na tematy (przynajmniej tak powinno być). Bez niej ludzkość cofnełaby do początków średniowiecza. Krócej mówiąc bez niej ani rusz.

*- mówiąc wiedzę miałem na myśli regułki, które zostały naukowo udowodnione. Do niej nie zaliczam religii(chociaż zawsze są wyjątki).

@down
Sory pogubiłem się. Ale po co tak od razu? Błędu nie można popełnić? xD

@edit do wszystkich homeseksualistów
Z racji, że jestem po części altruista namawiam was żebyście przynajmniej spróbowali przejść przez badania prowadzące do "normalności", obejrzyli (tak to się pisze?) prę filmików o parach homo i się nad tym ostro zastanowili czy warto. (plaxior? xD)

Ostatnio edytowany przez raf420 - 27-12-2007 o 23:21.
raf420 jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 27-12-2007, 22:46   #95
Vanhelsen
Użyszkodnik

Vanhelsen's Avatar

Data dołączenia: 05 02 2004
Lokacja: Festung Breslau

Stan: Początkujący
Imię: Vanhelsen
Profesja: Druid
Gildia: Inner Circle
Świat: Auchindoun
Poziom: 80
Skille: LW/Skin
Poziom mag.: 2k
Vanhelsen ma numer GG 2690575
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez raf420 Pokaż post
Dla mnie homo to choroba genetyczna i nabyta przez zbyt mała styczność z ojcem...
A less? Również brak ojca?...

Vanhelsen jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 27-12-2007, 22:47   #96
Mumin121
Użytkownik Forum

Mumin121's Avatar

Data dołączenia: 27 12 2007

Domyślny

Według mnie, homoseksualiści mają racje bytu, ale niech tego nie upubliczniają. Niestety w naszym kochanym kraju, widok dwóch mężczyzn/kobiet na ulicy trzymających się za rękę, ciągle wywołuje niesmak. Niestety.
Mumin121 jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 27-12-2007, 22:51   #97
Carrota
Użytkownik Forum

Carrota's Avatar

Data dołączenia: 16 11 2006
Lokacja: Polska

Stan: Niegrający
Domyślny

Zgadzam się z wypowiedzią Czarnej Mamby.
stary 27-12-2007, 22:54   #98
J.D
Użytkownik Forum

J.D's Avatar

Data dołączenia: 16 10 2007
Lokacja: Bakersfield, Kalifornia

J.D ma numer GG 6817458
Domyślny

Mogą być byle by się nie obnosili z tym zbytnio.

Munky,Fieldy,Jonathan,David

J.D jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 27-12-2007, 23:05   #99
piotrek26111
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 08 08 2007
Lokacja: postac "Perpetual Torment" zostala skasowana przez gmow za uzywanie tibia bota ng

Profesja: Rookstayer
Świat: Askara
Poziom: 44
Skille: 22/26
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Wieszok Pokaż post
A less? Również brak ojca?...
Less z powodu braku matki. Generalnie chodzi o to ze jak przebywasz 99% czasu z osobami tylko jednej plci to uruchamia sie wtedy automatycznie pociag do drugiej i ty nawet nie masz na to wielkiego wplywu. To sie nazywa wtedy homoseksualizm nabyty w przeciwienstwie do wrodzonego jaki niektorzy maja uwarunkowany genetycznie.

Ostatnio edytowany przez piotrek26111 - 27-12-2007 o 23:09.
piotrek26111 jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 27-12-2007, 23:15   #100
Gonzo
Dinozaur

Gonzo's Avatar

Data dołączenia: 27 08 2003

Stan: Niegrający
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Exodus Pokaż post
Dla mnie to mogą sobie życ, póki się tym chwalić nie bedą.

A co do pojęcia "homofobia" to nie ma takiego czegoś. Jeśli to ma być chorobą to czymże jest homoseksualizm.
Homofobia jest rodzajem strachu, a strach jest w pewnym sensie odchyleniem psychicznym od normalnego stanu.

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Korektor Pokaż post
Niech robią co chcą. Nie mam nic przeciwko osobom o odmiennej orientacji niż większość społeczeństwa. Byle by nie adoptowali dzieci, bo to niby prawo dorosłej osoby, lecz w takim przypadku krzywdzi się dziecko. Jakiekolwiek by nie były jego relacje z rodzicami, i tak wprowadza to wiele sprzeczności w jego młodą i rozwijającą się psychikę.
Już istnieje pokolenie osób wychowanych przez pary HOMO - i są to osoby normalne pod względem psychicznym.

Cytuj:
Nie, nie mam nic przeciwko.

Swoja droga, gdyby podobny temat zalozyl jakis randomowy user, to pewnie lysy Wladek nie dosc, ze by dawno zamknal, to jeszcze dorzucilby warna za prowokowanie flame'ow. =)
Dać mu piwa, mądrze gada!

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Duch Niespokojny Pokaż post
(...) Nie ma na to żadnych dowodów i, szczerze mówiąc, wydaje mi się to bzdurą.
Niektórzy fakt, rodzą się. Ale na to najczęściej mają wpływ inne czynniki, np. zaburzone relacje z rodzicami.
Gonzo jest offline   Odpowiedz z Cytatem
Odpowiedz

Użytkowników czytających ten temat: 1 (zarejestrowanych: 0, gości: 1)

Zasady postowania