|
Notki |
Updates Forum zawiera wszelkie informacje o najnowszym update oraz pod fora z informacjami o byłych update. |
![]() |
|
Opcje tematu |
![]() |
#82 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 10 02 2007
|
![]() -zabezpieczenie przed rookowaniem?blee!!
brak mozliwości kładzenia na skrzynke wielu rzeczy też złe;/ -powymyślałeś ze nie wiem co;/ ogulnie to podaj jakies propozycje np. dajcie bron knightom 50000 atk a nie balansacja knighta;/ troszku ci nie wyszło ![]() |
![]() |
![]() |
#83 | |||
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 16 12 2007
Lokacja: Ab'Dendriel nie no tak naprawde to w świecie Tibji
Stan: Aktywny Gracz
Imię: Bloody Elwina
Profesja: Paladin
Świat: Hiberna
Skille: Skiluje
![]() |
![]() A ja uwazam ze nie bo jakim cudem dostalem 2 bana? 2 razy mi GMy wpisaly bana! Jakby ich nie bylo to bym nie mial banow
A tak poza tym ja mam taka propozycje na nowe Update: POTWORY: -mogłby powstac nowy rodzaj dwarfa... Dwarf Champion z ktorego by bylo hmmm.... moze z 290 expai dobry loot. -Minoski tez jakies nowe. Green Minotaur ktory bedzie mial raz wiecej expa niz mino mag -Wiecej Expowisk np blisko kazzo jakies cyclopy itd., lub np jakies ghule. Na ghost landzie jest dziura otoczona kamieniami. Tam mogly by byc na kazdy nowy poziom schody bo tam najczesciej sie ginie. QUESTY Nowy Quest od 25 lvl facc. Trzeba by bylo podejsc do npc Rowena w carlin: Gracz:Hi Rowenna: Tez niech siejakos przywita... Gracz: Mission Rowenna: (po angielsku) Przychodzisz do mnie z misja Noble Armor? Gracz: Yes Rowenna: (po angielsku) Wiec idz do NPC Imalas on powie ci dalej co masz zrobic Cos w tym stylu. Tylko ze loot raczej powinien byc jakies EQ moim zdaniem np: Noble Armor>Plate Legi>Horseman helmet> i Dragon Shield. Tylko trzeba by bylo jakies misje wykonywac np. Przyniesc jakies 10 mino leather... cos takiego Jezeli by sie to Cipsoftowi spodobalo to kto wie... NOWE OUTFITY -Citizen z mieczem alb łukiem. miecz>>1 Sword 25 Mizo leather i moze jakies dagger? A luk to bow Arrow 10 mino leather i do tego hmmm... wymysli sie xD -Outfit jakiegos Bogacza: 50k wygrany los z loterii>i Bohy -Outfit Żołnierza>>>1 Crossbow>>2 Swor>>1 Bow>>>1 Dagger>> 100 mino leather CITIZEN Z MIECZEM I LUKIEM TO NA FACC MOZE... Plz o dobra ocene w skali od 1 do 10 POzdr BeKAojAd13
![]() ![]() ![]() |
|||
![]() |
![]() |
#84 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 17 08 2007
|
![]() Na Harmonii to Gmowie wpadają bo to non-pvp, ale na arcanii może raz na miesiąc się GM pokaże. Żal.pl
|
![]() |
![]() |
#85 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 06 12 2006
Lokacja: www.tibiaspy.com
Stan: Na Emeryturze
|
![]() Cytuj:
A ja mam neostrade czyli to znaczy że jestem gorszy od tych co mają z np. Netii? Mam neo bo mi się opłaca ją mieć a jak Ci twoi "polaczkowie" według Ciebie nie umieją sobie poradzić z taką banalną jak zmienienie ip w kliencie to jesteś głupi.
![]() |
#86 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 16 11 2007
|
![]() A oto moje propozycje:
Paladin: -usunięcie, zmniejszenie hitów lub bardzo duże zwiększenie ceny AS Czy to sprawiedliwe że sorc/druid kupi SD za 385 gp (?) i walnie z niego 3 razy hit okolo 300-350, a taki pall kupi sobie AS i walnie nim 5 razy po ceni 100 gp identyczne hity? Druid/Sorcerer: Jak wiadomo te 2 profesje mają wszędzie największe waste... np Dragi gdzie knightowi/pallowi zwroci sie z samej kasy..... Wg mnie należało by zmniejszyć ilość branej many z exori frigo/flam/vis/tera z 20 do 5 Było by bardziej sprawiedliwie... Bo czy fair jest, że pall na np necro zuzywa bp mf/h , a sorc 5bp/h ? Rozwiązało by to problem... Wiem, że cipsoft tego nie zrobi no ale chcialem sie podzielic moimi pomyslami ^^ |
![]() |
![]() |
#87 | ||
eX Moderator
Data dołączenia: 13 11 2004
Lokacja: Helsinki
![]() |
![]() Cytuj:
Cytuj:
sprawiedliwie, bo zdaje sie amunicja palka nie wymaga many to trudno spodziewac sie zeby zuzywal jej wiecej.
![]() |
#88 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 08 02 2006
Profesja: Master Sorcerer
Świat: Inferna
Poziom: 5x
Skille: nvm/nvm
Poziom mag.: 4x
|
![]() Cytuj:
Dwa, nie wiem, co masz na myśli, poprzez 'zmienienie IP w kliencie'. Ja w każdym razie miałem na myśli to, że jeśli TYLKO z jednego IP możnaby się logować na dane konto, to na Neo możnaby pograć bardzo rzadko, jeśli akurat trafiłoby Ci się to samo IP. Jeśli masz na myśli zmianę 'ustawionego' IP, nie ma to sensu, gdyż wtedy to 'zabezpieczenie' jest całkowicie zbędne, jako, że 'hacker' i tak mógłby sobie to IP zmienić na swoje. @down: wybacz, nie popatrzyłem. Co nie zmienia faktu, że większość Polaków/polaczków ma Neo, więc w ich wypadku nie bardzo zmniejsza to ryzyko 'hacka', bo większość 'hackerów' w Tibii to 10-latki, co dostały od mamy na gwiazdkę Neo, a od taty kasę na Owntibię VIP.
Ostatnio edytowany przez Lasooch - 18-01-2008 o 15:56. |
|
![]() |
![]() |
#89 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 18 06 2006
Lokacja: J-W
Imię: A,b, c... - tajemnica
Świat: Arcania
![]() |
![]() @up
Napisałem już o tym wcześniej, chyba jest na to sposób (nie idealny, ale jest). Cytuj:
|
|
![]() |
![]() |
#90 |
eX Moderator
Data dołączenia: 13 11 2004
Lokacja: Helsinki
![]() |
![]() Od strony klienta rozwiazanie bardzo latwe do obejscia, od strony serwera - kosztowne i nie gwarantujace duzej skutecznosci.
Wogole nie wiem jaki jest sent dyskutowania o tym, skoro powszechnie wiadomo ze wg Cipsoftu wszystkie przypadki hackingu sa zawinione przez gracza ( i tak z reguly jest, nawet jesli raz na 1000 przypadkow znajdzie sie ktos na kogo wytoczono ciezkie dziala i zlamano w profesjonalny sposob ).
#91 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 18 06 2006
Lokacja: J-W
Imię: A,b, c... - tajemnica
Świat: Arcania
![]() |
![]() Szczerze mówiąc Vil dobrze to podsumował. Dlaczego Cipsoft ma się męczyć i robić zabezpieczenia przed hackingiem, skoro to w "głupocie" graczy tkwi problem. Ja osobiście nigdy nie zostałem shackowany (choć byłem temu bliski i dużo mnie to nauczyło).
WYSTARCZY POCZYTAĆ I POMYŚLEĆ !!! |
![]() |
![]() |
#92 |
Zbanowany
|
![]() Ja gram w tibie 4 lata i raz mnie zhakowali strona "free pacc" a akurat zaczynalem z grami mmoprg to nie mialem pojecia ze to tak naprawde stronka na ktorej mozna stracic konto.
|
![]() |
![]() |
#93 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 16 11 2007
|
![]() Vil, Na czym pall ma większe waste od sorca/druida?
Cytuj:
|
|
![]() |
![]() |
#94 |
Użytkownik Forum
|
![]() Na niczym.
|
![]() |
![]() |
#95 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 14 02 2005
Lokacja: Bolesławiec
Stan: Na Emeryturze
|
![]() Wez pod uwage predkosc expienia Sorca/Druida a Palka, o knighcie nie wspominajac. Mowie tu o wyzszych lvlach, gdzie nawet expiac z sd sie zwraca. Co do Palka fakt AS sa za silne ale w porownaniu do maga to i tak nic, wez pod uwage ze z AS mozna czasem nawet nie trafic.
|
![]() |
![]() |
#96 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 28 09 2007
Imię: Dagon Guardian
Profesja: Elite Knight
Gildia: Yakuza
Świat: Guardia
Poziom: 80+
Skille: 80+/80+
Poziom mag.: 6
|
![]() Po nowym upie powinno sie pojawic wiecej gm bo np na guardii nie da sie grac 2.3 na scarabach to boty, podobnie na zolwiach i nawet w tombach ;s
Albo dodaj cos a tylu punk bustera do klienta ale nie wiem czy istnieje takie rozwiazanie co to potworow to hmm... -czestrze respy a wiecej expowisk do broni/orzedmiotow -zmniejszenie zasiegu spira zeby znow palki bily z kuszy -nowy luk dla pala -wprowadzenie rarowych itemow do obiegu na nowych servach, najelpiej niequestyowych ale z jakiegos bossa rzadkiego zeby kazdy mial szanse to zdobyc a nie bylo bardzo powszechne do magii -najlepszy by byl powrot uh bo hlvlowy kina nie ma za dobrze -nowy item do eq, ktory przyspiesza regeneracje hp/many
#97 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 21 05 2006
|
![]() Opcja straty 10% lvli po zgonie była by ciekawa, wojny (open battle) były by dużo ciekawsze. Jedna dobra akcja decydowała by o wynikach wojen.
#98 | |
Użytkownik Forum
|
![]() Cytuj:
|
|
![]() |
![]() |
#99 | |
Słitaśny Krulik
|