|
Notki |
O wszystkim i o niczym O tym wszystkim co nie pasuje gdziekolwiek indziej ;) |
![]() |
|
Opcje tematu |
![]() |
#81 |
eX Moderator
Data dołączenia: 18 09 2003
Lokacja: Szczecin-Zdroje/Wroclaw
Imię: Gimli Ent
Profesja: Elite Knight
Gildia: Defenders of Fangorn
Świat: Azura
Poziom: 89
![]() |
![]() Wytlumacz mi, dlaczego uznajesz ta decyzje za kompromitacje?
Gratulacje dla KRRiT. @down Wypunktuj mi wiec, co konkretnie w obecnej sytuacji w Polsce zasluguje na zrobienie pieca z flag. Ostatnio edytowany przez Gimlos - 23-04-2008 o 10:15. |
![]() |
![]() |
|
![]() |
#82 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 02 11 2004
Lokacja: Wejherowo
Stan: Na Emeryturze
Świat: valoria/honera
![]() |
![]() Cytuj:
widząc to co sie dzieje w Polsce sam bym tam z piec takich flag wbił.
![]() |
![]() |
#83 |
Guest
|
![]() Nie jestem patryjotą więc się nie podpisze pod tym.
![]() |
![]() |
![]() |
#84 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 02 02 2007
Lokacja: Toruń
![]() ![]() |
![]() Tak, najlepiej wyjedź do Szwecji/Anglii/Rumunii/Azerbejdżanu i pracuj na zmywaku. Przecież Polska Cię nie obchodzi... |
![]() |
![]() |
![]() |
#85 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 19 12 2007
Lokacja: Białystok
Stan: Aktywny Gracz
Imię: Knight of Gordor
Profesja: Knight
Świat: Honera
|
![]() wojewódzki żydzie twoim domem Aushwitz! Zginiesz żydowska szmato!!!
|
![]() |
![]() |
![]() |
#86 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 21 06 2007
Stan: Aktywny Gracz
|
![]() 14 latek pozamiatal
![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#87 |
Użyszkodnik
Data dołączenia: 05 02 2004
Lokacja: Festung Breslau
Stan: Początkujący
Imię: Vanhelsen
Profesja: Druid
Gildia: Inner Circle
Świat: Auchindoun
Poziom: 80
Skille: LW/Skin
Poziom mag.: 2k
![]() |
![]() Ponieważ takie jest moje zdanie na temat wyczynu Kuby i rysownika. Nie przeszkadzało mi to, że wbili flagę w gówno, a że Rada zajmuje się takimi pierdołami i tylko nakręca całą aferę to jest dla mnie śmieszne... Moją opinię wyraziłem już wcześniej na ten temat i na jej podstawie uważam, że rada znów się kompromituje :<
![]() |
#88 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 25 08 2004
Lokacja: Kraków
Imię: Arrivald
Profesja: Paladin
Gildia: Underworld
Świat: Danubia
Poziom: 65
Skille: 85/60
Poziom mag.: 16
![]() |
![]() Raczkowski jest smiesznym kolesiem i do tego swietnym rysownikiem (nie chodzi mi o technike, ale o pomysly, ktore wykorzystuje), wiec niech sobie wbija w kupsko co mu sie podoba
![]() ![]()
![]() |
#89 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 09 10 2005
Lokacja: Tarnowskie Góry Postów: 1002
Imię: Palek Koszalek
Profesja: Royal Paladin
Gildia: Saint
Świat: Guardia
|
![]() Cytuj:
![]() |
![]() |
#90 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 07 10 2006
Lokacja: W-wa
|
![]() Dla jednych symbole narodowe sa wazne, dla innych nie.
(Podobno) w Polsce jest demokracja i wolnosc slowa, a nie totalitaryzm. Doprowadzaja mnie do szewskiej pasji osoby, ktore mowia, ze Polacy umierali, bo musieli. Nie musieli, ale chcieli (np.odzyskac niepodleglosc), slyszeliscie o powstaniach w Polsce(nie tylko warszawskim, ale takze z 19 wieku)? Czy czuje sie patriota? Nie wiem, to jest moja osobista sprawa. P.S. A tak z ciekawosci. Wiecie przynajmniej kto to jest patriota? Edit: Co do wlascicieli psow. <ironia>"Na pohybel skur...synom"</ironia> Ostatnio edytowany przez semiliren - 23-04-2008 o 21:38. Powód: A bo tak. |
![]() |
![]() |
![]() |
#91 | |
eX Moderator
![]() |
![]() Cytuj:
@up Wolnosc slowa i demokracja nie wykluczaja poszanowania symboli waznych dla duzej czesci spoleczenstwa. @topic Najzabawniejsze jest to, że osoby najgłośniej krzyczące o tym, jaka to w Polsce jest "kupa", "bałagan" i jak to "zasługuje na potępienie" powtarzają zwykle tylko opinie przeczytane na forach internetowych czy tez zaslyszane od rodziców/znajomych. Mało kto jest tak naprawdę wskazać, co konkretnie im się w naszym kraju nie podoba - a już przemyśleć, czy każdy problem naszego kraju jest winą polityków i władzy, wykracza poza możliwości 95% naszego społeczeństwa. Nie mówiąc już o tym, że aparatura państwowa nie jest jednoznacza z narodem i jego symbolami. Ale taka już widocznie nasza zaściankowa mentalność. Ostatnio edytowany przez Gimlos - 24-04-2008 o 00:08. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#92 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 26 05 2007
Lokacja: Zion
Stan: Niegrający
Imię: Jah Shaka
Profesja: Knight
Gildia: Lost Warriors
Świat: Harmonia
Poziom: Max
Skille: Zion
Poziom mag.: ;p
![]() |
![]() Cytuj:
![]() |
![]() |
#93 |
Użytkownik Forum
|
![]() Ja mogę powiedzieć co mi się w Polsce nie podoba. To, że prezydent, czyli głowa państwa, najważniejsza osoba reprezentująca nas wszystkich daje kwiatka kobietom łodygą do góry. To nie jest żart z mojej strony. To jest po prostu wieś.
A Ci, którzy walczyli, umierali, poświęcali się za ojczyznę na pewno chcieliby, żeby ta ojczyzna była jak najlepsza. Myślę, że Raczkowski wbijając flagę w gówno też chce by Polska stała się lepsza.
![]() |
#94 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 06 05 2004
Lokacja: Bialystok
Stan: Niegrający
Gildia: Moonblades
Świat: Refugia
|
![]() Cytuj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#95 |
Użytkownik Forum
|
![]() Źle mnie zrozumiałeś
![]() Po prostu nie chciałem bezpodstawnie mówić, że nie mam nic przeciwko wbijaniu flagi w kupe. Moim zdaniem dobrze, że wbił, skoro uważa, że to coś da.
![]() |
#96 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 26 07 2006
![]() |
![]() No fakt, jeśli źle podam kwiatka kobiecie to ty zbesztasz moją rodzine. Smutne. Niestety, ale jeśli przyjąć to co mówisz to nie tylko spider Cie źle zrozumiał.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#97 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 09 11 2004
![]() |
![]() @Up: Ale twoja rodzina nie wybierała Ciebie świadomie. Nie wiedzieli jaki będziesz, nie wiedzieli, że będziesz niewychowany, niekulturalny, arogancki, bezmyślny, nienawistny, naiwny. A naród Polski wiedział kogo wybiera. "Smutne."
Najfajnieszje w tym wszystkim jest to, że on to zrobił, śmiejąc się jakby z tego, jak ludzie zareagowali na wcześniejszą tego typu sprawę, mianowicie wbijania flagi w kupkę. A oni [ludzie] znowu tak samo reagują, jakby nie nauczyli się niczego i nie wiedzieli, że teraz to już było jakby bez żadnej wagi. I jeszcze jedna sprawa, ciekaw jestem, czy jak był hymn Polski/szkoły na apelu to stałeś zawsze na baczność, wyprostowany z klatką dumnie wypiętą do przodu. Tak? To Cię podziwiam. Nie? Więc nie rób z siebie takiego patrioty, bo patriotyzm jak miłość. "Słowem świadczyć miłość, to nie miłość." Sofokles (Antygona) Teraz zamiast miłość podłóż patriotyzm. P.S. Jeśli wbijanie flagi w słusznej sprawie jest be, to robienie błędów ortograficznych, a raczej nie uczenie się pisać poprawnie też jest be, i nie jesteś Polakiem w ogóle! ![]() Ostatnio edytowany przez Matheavyk - 25-04-2008 o 14:38. |
![]() |
![]() |
![]() |
#98 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 26 07 2006
![]() |
![]() Cytuj:
Reszta twojej wiadomości odnosi sie do mnie czy do autora? Bo nie wiem czy sie unosić. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#99 |
eX Moderator
![]() |
![]() Wybacz, ale podajac taki "argument", dyskwalifikujesz sie jako partner do dyskusji. Nie przecze, ze w Polsce duzo rzeczy jest "zlych" - czekam tylko az ktos bedzie w stanie w miare sensownie je podac, i podjac dyskusje, z czego one wynikaja.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#100 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 09 11 2004
![]() |
![]() @Voon: Człowieku nie rób z siebie idioty bo nim nie jesteś. Dobrze wiesz, że nie chodziło mi o żonę, ale o matke/ojca/brata/siostre/babcie/dziadka, może dalej? Pradziadka.. Bo znowu wylecisz z jakimś głupim tekstem niepotrzebnie. I od razu powiem, że nie chodzi mi o to, że przypadkowo, nieplanowany pojawiłeś się na świecie, ale że zostałeś takim człowiekiem jakim jesteś (wcale nie złym, uprzedzając wypowiedzi innych).
Reszta mojej wiadomości odnosi się zarówno bezpośrednio do autora, jak i ludzi, którzy uważają, że pan wojewódzki przegiął. @Gimlos: Może zanim Cacuss odpowie, bo mnie zaciekawiłeś swoją wypowiedzią. Po pierwsze, o to chodzi w szeroko pojętej sztuce (performance, itd.). Żeby dać do myślenia bez szczegółowych argumentów. Ale ja mogę podać przykład. Przeszkadza mi to, że idąc chodnikiem muszę patrzeć pod stopy, bo mogę wdepnąć w psie odchody. To samo tyczy się spaceru po parku, gdzie trawa widocznie jest tylko po to, żeby sobie ją pies 'przywłaszczył'. Czemu jak ludzie kochają swoje pieski, to z tej miłości nie posprzątają ich kup? A jak im się nie chce, jest to dla nich fuj, to chyba jednak nie powinni posiadać psa, bo nie dorośli do tego. Czasem odnoszę wrażenie, że pies w tym kraju ma więcej praw, swobody ode mnie, a tak chyba nie powinno być. I takie rzeczy nie są 'niedozrobienia'. Jak ktoś był za zachodnią granicą to mógł to spostrzec. Podam tu za przykład Anglię, bo tam akurat byłem i tam to przykuło moją uwagę. Mają tam naprawdę wielki park(i) (Londyn). Trawa zawsze skoszona, możesz na nią spokojnie wejść nie obawiając się o buty, bo nie zaminowali pola jak w Polsce. I nie chodzi o to że wielbię inne kraje i nie mówcie, jak tak to wyjedź tam sobie i żyj. Jestem Polakiem, chcę żyć w Polsce, i chcę, aby moja ojczyzna była jak najbardziej przyjazna dla mnie i innych ludzi. Dlatego warto poruszać różne tematy, a o pieskach już się mówiło i dalej nic. Uważam, że to co zrobił wojewódzki to i tak za mało. |
![]() |
![]() |