|
Notki |
O wszystkim i o niczym O tym wszystkim co nie pasuje gdziekolwiek indziej ;) |
![]() |
|
Opcje tematu |
![]() |
#81 |
Da Old school.
Data dołączenia: 04 12 2005
Lokacja: Szpital dla psychicznie i nerwowo chorych Drewnica
Stan: Na Emeryturze
![]() |
![]() Spoko, jak trafisz to niewykluczone, że będę "leżał i kwiczał". Ale problem w tym, że nauczyć się trafiać z takie kopa tam gdzie się chce wcale nie jest łatwo. Jakbyś się nie znał. Inf. od byłego mistrza polski :-)
Poza tym, jak ktos wyżej pisał, najpierw zrób to tak, żebym nie przewidział tego ruchu. I wtedy możesz kopać.
Jestem oazą spokoju, zajeb*** wyluzowanym kwiatem na tafli jeziora. Jeśli Ci będzie smutno i bardzo źle, to pomyśl, że byłeś najbardziej niesfornym i aktywnym plemnikiem w całej swojej grupie. ![]() Poradnik "Jak dojść do Demony" |
![]() |
![]() |
|
![]() |
#82 |
Użytkownik Forum
|
![]() no masz moze racje ale az tak trudno trafic nie jest, wystarczy jakas zmyla( np. niby chcesz bu jebanc prostego on trzyma garde a i a tym momencie walisz h kicka kiedy od upusza lekko rece). Mi osobiscie pomoglo kilka lekcji od brata kumpla, chodzil od malego na muyai thai(wiem ze zle napisalem) i teraz jest instruktorem.
Tylko trzeba sie przywzyczaic do bolu piszczela;/ Wiecie co nam kazal robic na poczatku: szpagat i wyskok oraz zarciagnie pachwin;p
![]() |
#83 |
Da Old school.
![]() |
![]() W czasie napadu wygląda to zupełnie inaczej. O to mi głównie chodzi. Żeby zachować spokój., co łatwe nie jest. Skoncentrować się, uderzyć i skutecznie trafić. Sala to zupełnie coś innego niż ulica.
Jestem oazą spokoju, zajeb*** wyluzowanym kwiatem na tafli jeziora. Jeśli Ci będzie smutno i bardzo źle, to pomyśl, że byłeś najbardziej niesfornym i aktywnym plemnikiem w całej swojej grupie. ![]() Poradnik "Jak dojść do Demony" |
![]() |
![]() |
![]() |
#84 |
Użytkownik Forum
|
![]() no sala czy turniej to co innego niz ulica . W takich wypadkach to oczywiscie trzeba zachowac spokuj, moim zdaniem w takich sytuacjach najlepiej komus pizdnac "4" w morde badz w klate, lub jebac z calej pary w szczeke, efekt taki ze jak mocno uderzyles to juz poprawiac nie trzeba.
![]() |
#85 |
Da Old school.
![]() |
![]() Łatwo powiedzieć, ciężej wykonać. Zwłaszcza, ze typków jest zazwyczaj co najmniej 2.
![]() |
![]() |
![]() |
#86 |
Użytkownik Forum
|
![]() zgadza sie ciezko wybrnac z takiej sytuacji ale ja jakos wybrnelem nie chwalac sie;p Najpiej pizdac slabszemu lub odepchnac i w nogi ile sil
![]()
![]() |
#87 | ||
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 18 04 2004
Lokacja: białystok
Stan: Niegrający
![]() |
![]() Cytuj:
Cytuj:
![]() ![]() |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#88 |
Użytkownik Forum
|
![]() http://www.maxior.pl/film/55021/Cro_...tory_Highlight
obejrzyj sobie ten filmik, tu nie chodzi o to ze jak ja zrobie zmyle to on zrobi to potem ja zrobie tak a on wtedy tak to ja go wtedy pizdne tak ... nie w tym rzecz , kazdy glupi jak widzi ze chcesz go uderzyc zakrywa sie rekami (trzyma garde) i jak zaslania sie rekami to boki glowy zostaja nie chronione, jak tylko widzisz ze on podnosi rece do gory szykujesz mu h kicka na banie_ to tylko 1 przyklad.
![]() |
#89 |
Da Old school.
![]() |
![]() No nie wiem, jak ja widze, że leci bomba to robie krok w tył, jeśli mam szanse, kontratakuje. A co do tego h kick. Powtarzam, to jest mistrz świata. Robi to szybko i mocno. Ilu ludzi tak potrafi.? Jest to skuteczne, ale umieć to wykorzystać.. Tym bardziej przy 2 przeciwnikach..
![]() |
![]() |
![]() |
#90 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 08 10 2005
![]() |
![]() Wydaje mi się, że gardę trzyma się przez cała walkę, nie tylko jak ktoś probuje Cię uderzyć.
![]() |
#91 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 15 06 2005
Lokacja: Bydgoszcz
Wpisy bloga: 44
Skille: Milion
|
![]() @ileśtamup
Taa, taekwondo jest gorsze bo sie dłużej trenuje ? n/c... tak samo ten argument ze 'szpanowaniem' - Uczysz sie sztuki walki dla kogoś? :<
![]() |
#92 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 29 12 2004
Stan: Aktywny Gracz
|
![]() jak sam spostrzegles gdy ktos lapie h kicka jest wielki szal a dlaczego nie jest tak czy zwyklym prostym ? bo trudno to wykonac w walce -.-' Moje zdanie o tobie jest niskie widac ze nigdy tak naprawde nie walczyles na ulicy w nocy wracajac z imprezy. Jest to taka adrenalina ze nie myslisz " a ch*j wloze mu h kicka bede kozak" rozgladasz sie jak szybko skonczyc walke zeby typ cie nie gonil albo poprostu odrazu uciekasz ( najlepsze wyjscie) trenuje 7 lat i wsadzic h kicka w glowe podczas walki sportowej tez nie jest takie proste a masz jeszcze czas na myslenie ( w walce na ulicy tego NIE MA! ) mozesz sobie pozwolic na kombinacje (wiekszosc to poruszanie i kozystanie z bledow przeciwnika. Walki w ktorych pierwszy albo ostatni cios to K.O poprzec h kick sa niezwykle zadkie i nie slyszalem zeby na ulicy ktos wkladal h kick poniewaz ktos rozsadny wie ze moze sie to skonczyc wywrotka badz zlapaniem nogi ( to nie sala treningowa z matami tylko powyginany chodnik ) kick na udo czy podbrzusze jest szybszy od h kicka dlatego jest czesciej wykozystywany w walce na ulicy. W walce sportowej sa tez PKT za kombinacje a h kick jest bardzo wysoko punktowany dlatego tez jest calkiem czesto wkladany do kombinacji!! to tyle
|
![]() |
![]() |
![]() |
#93 |
Użytkownik Forum
|
![]() czlowieku ja nie mowile ze jak Cie ktos zaczepi albo zaczepia to jestes opanowany i teria 1 h kick i gosciu lezy, tylko to jest najbardziej skuteczne.
Uwierz mi wiem co to jest na*******ac sie, bijac sie z kims myslisz tylko jak mu ryj obbic i tyle ,zgadzam sie ze wylapujesz bledy przeciwnika itp mi chodzilo o to ze to jest najbardziej skuteczne i itd.
Od kad Piotrek kupil neostrade caly czas serfuje sciaga ,chatuje, pada, odrabia, pada odrabia ... pLaY4fUn Ostatnio edytowany przez piotrek_690 - 15-04-2008 o 21:24. |
![]() |
![]() |
![]() |
#94 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 29 12 2004
Stan: Aktywny Gracz
|
![]() h kick nie jest najbardziej skuteczny i koniec kropka. Jest widowiskowa i bardzo mocna technika ale nie jest najbardziej skuteczny juz bardziej bym powiedzial ze hak prosto w podbrodek, albo obrotowa na podbrzusze ale nie h kick
|
![]() |
![]() |
![]() |
#95 |
Użytkownik Forum
|
![]() zonta chyba nie doszlismy do jakiegos porozumienia
![]() jaka kurva obrotowa na podbrzusze??!!
![]() |
#96 |
Da Old school.
![]() |
![]() Trzeba mieć niezłą parę, żeby położyć kolesia jednym strzałem z ręki.. ;x Skuteczniejszy byłby atak w skroń. Zresza.. Ja nie wiem kto Cię napadł, ale chyba dzieci z przedszkola. Jesli ktoś Cię napada to zazwyczaj umie sie bić i nie zejdzie po jednym strzale.
@down Gratuluje, byłeś taki super że wyciągnąłeś z nich jeszcze po ile lat mają.? Już myslałem, że masz jakieś pojęcie o walce, ale jak Ty mi mowisz, że lepiej uderzyć w szczękę niż w skroń to płakać się chce.
Jestem oazą spokoju, zajeb*** wyluzowanym kwiatem na tafli jeziora. Jeśli Ci będzie smutno i bardzo źle, to pomyśl, że byłeś najbardziej niesfornym i aktywnym plemnikiem w całej swojej grupie. ![]() Poradnik "Jak dojść do Demony" Ostatnio edytowany przez Gelt - 16-04-2008 o 16:23. |
![]() |
![]() |
![]() |
#97 |
Użytkownik Forum
|
![]() w skron ??
nie ma nic bardziej zwalajacego znog niz porzadny prosty/sierp w szczeke ![]() btw dzieci z przedszkola maja u Ciebie po ok 19 lat??
Od kad Piotrek kupil neostrade caly czas serfuje sciaga ,chatuje, pada, odrabia, pada odrabia ... pLaY4fUn Ostatnio edytowany przez piotrek_690 - 16-04-2008 o 15:20. |
![]() |
![]() |
![]() |
#98 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 15 06 2005
Lokacja: Bydgoszcz
Wpisy bloga: 44
Skille: Milion
|
![]() W skroń, ponieważ czaszka tam jest słabsza, zresztą jakieś magiczne tętnice tam przebiegają. Nie mam super siły i myślę że jedno moje uderzenie w szczękę by nie wystarczyło, dlatego wolę zaatakować skroń.
![]() |
#99 |
UnlimitedWarnWorks
Data dołączenia: 14 01 2004
Lokacja: Warszawa
![]() |
![]() Oj gadacie o ciosach na szczeke. Co jak co, ale zeby takim ciosem powalic trzeba byc chyba bokserem...
Najskuteczniejsze ataki: w jaja//tchawice//oczy//splot sloneczny// no i jak sie dobrze trafi to w skron... Dodatkowo mozna komus noge wyeliminowac mocnym kolanem w okolice uda (tzw. bocian) |
![]() |
![]() |
![]() |
#100 |
Użytkownik Forum
|
![]() Bocian? Hehe, na przerwach w gimnazjum "w to" się bawiliśmy. A nos i uszy też potrafią zaboleć...
![]() A co do skroni... Zwykle stoi się raczej frontem do twarzy przeciwnika, więc przy uderzeniu w skroń siła jest zmniejszona(sinα? ![]() A tak na marginesie to polecam uderzenia w głowę będąc wyposażonym w rękawicę wspomaganą. Mając jakieś 150% umiejętności walki wręcz mamy z 80% szans na trafienie krytyczne i pozbawienie przeciwnika przytomności. ![]() @edit A tematem rozmów miało niby być "Teakwondo czy Kick-boxing"... ![]()
A tak na marginesie.... umrzyj. Ostatnio edytowany przez zoliax - 16-04-2008 o 17:52. |
![]() |
![]() |