Jesteś tu: Tibia.pl / Forum

Wróć   Forum Tibia.pl > Inne > O wszystkim i o niczym

Notki

O wszystkim i o niczym O tym wszystkim co nie pasuje gdziekolwiek indziej ;)

Odpowiedz

Opcje tematu
stary 15-04-2008, 11:44   #81
Gelt
Da Old school.

Gelt's Avatar

Data dołączenia: 04 12 2005
Lokacja: Szpital dla psychicznie i nerwowo chorych Drewnica

Stan: Na Emeryturze
Gelt ma numer GG 4445444
Domyślny

Spoko, jak trafisz to niewykluczone, że będę "leżał i kwiczał". Ale problem w tym, że nauczyć się trafiać z takie kopa tam gdzie się chce wcale nie jest łatwo. Jakbyś się nie znał. Inf. od byłego mistrza polski :-)

Poza tym, jak ktos wyżej pisał, najpierw zrób to tak, żebym nie przewidział tego ruchu. I wtedy możesz kopać.

Jeśli Ci będzie smutno i bardzo źle, to pomyśl, że byłeś najbardziej niesfornym i aktywnym plemnikiem w całej swojej grupie.

Poradnik "Jak dojść do Demony"
Gelt jest offline   Odpowiedz z Cytatem

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stary 15-04-2008, 12:45   #82
piotrek_690
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 22 05 2007
Lokacja: W-wa

Imię: Ali
Profesja: Paladin
Domyślny

no masz moze racje ale az tak trudno trafic nie jest, wystarczy jakas zmyla( np. niby chcesz bu jebanc prostego on trzyma garde a i a tym momencie walisz h kicka kiedy od upusza lekko rece). Mi osobiscie pomoglo kilka lekcji od brata kumpla, chodzil od malego na muyai thai(wiem ze zle napisalem) i teraz jest instruktorem.
Tylko trzeba sie przywzyczaic do bolu piszczela;/
Wiecie co nam kazal robic na poczatku: szpagat i wyskok oraz zarciagnie pachwin;p
stary 15-04-2008, 13:27   #83
Gelt
Da Old school.

Gelt's Avatar

Gelt ma numer GG 4445444
Domyślny

W czasie napadu wygląda to zupełnie inaczej. O to mi głównie chodzi. Żeby zachować spokój., co łatwe nie jest. Skoncentrować się, uderzyć i skutecznie trafić. Sala to zupełnie coś innego niż ulica.

Jeśli Ci będzie smutno i bardzo źle, to pomyśl, że byłeś najbardziej niesfornym i aktywnym plemnikiem w całej swojej grupie.

stary 15-04-2008, 13:49   #84
piotrek_690
Użytkownik Forum

Domyślny

no sala czy turniej to co innego niz ulica . W takich wypadkach to oczywiscie trzeba zachowac spokuj, moim zdaniem w takich sytuacjach najlepiej komus pizdnac "4" w morde badz w klate, lub jebac z calej pary w szczeke, efekt taki ze jak mocno uderzyles to juz poprawiac nie trzeba.
stary 15-04-2008, 14:27   #85
Gelt
Da Old school.

Gelt's Avatar

Gelt ma numer GG 4445444
Domyślny

Łatwo powiedzieć, ciężej wykonać. Zwłaszcza, ze typków jest zazwyczaj co najmniej 2.

stary 15-04-2008, 14:49   #86
piotrek_690
Użytkownik Forum

Domyślny

zgadza sie ciezko wybrnac z takiej sytuacji ale ja jakos wybrnelem nie chwalac sie;p Najpiej pizdac slabszemu lub odepchnac i w nogi ile sil
stary 15-04-2008, 17:02   #87
Rankor
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 18 04 2004
Lokacja: białystok

Stan: Niegrający
Rankor ma numer GG 2811393
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez piotrek_690 Pokaż post
no masz moze racje ale az tak trudno trafic nie jest, wystarczy jakas zmyla( np. niby chcesz bu jebanc prostego on trzyma garde a i a tym momencie walisz h kicka kiedy od upusza lekko rece).
Niby chcesz mu strzelic prostego dla zmyly.. a tu KONTRA! Planowanie walki na kilka posuniec w przod jest jedna z glupszych rzeczy, jakie mozna zrobic. Cos sie sypnie i automatycznie przegrywasz (bo w koncu mial obnizyc garde - w ogole, nie rozumiem, na jakiej zasadzie to dziala, ze niby uderzam z prostego a mu odpuszczaja rece? brak logiki).

Cytuj:
looknij na filmiki z mma lub k1 to zobacz jaka role odgrywaja h kicki
h tzn. na glowe? Pomijajac fakt, ze malo kto osiaga taki poziom jak ludzie tam walczacy, to musze ci przyznac racje. h kicki odgrywaja bardzo wazna role - bez nich, ilosc obalen tych kopiacych by drastycznie zmalala A tak na powaznie, gdyby te kopniaki byly takie boskie, wszyscy by je uzywali. Na szczescie tak nie jest.
Rankor jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 15-04-2008, 19:49   #88
piotrek_690
Użytkownik Forum

Domyślny h kick roxxxxxxxxxxxxx

http://www.maxior.pl/film/55021/Cro_...tory_Highlight
obejrzyj sobie ten filmik, tu nie chodzi o to ze jak ja zrobie zmyle to on zrobi to potem ja zrobie tak a on wtedy tak to ja go wtedy pizdne tak ...
nie w tym rzecz , kazdy glupi jak widzi ze chcesz go uderzyc zakrywa sie rekami (trzyma garde) i jak zaslania sie rekami to boki glowy zostaja nie chronione, jak tylko widzisz ze on podnosi rece do gory szykujesz mu h kicka na banie_ to tylko 1 przyklad.
stary 15-04-2008, 20:00   #89
Gelt
Da Old school.

Gelt's Avatar

Gelt ma numer GG 4445444
Domyślny

No nie wiem, jak ja widze, że leci bomba to robie krok w tył, jeśli mam szanse, kontratakuje. A co do tego h kick. Powtarzam, to jest mistrz świata. Robi to szybko i mocno. Ilu ludzi tak potrafi.? Jest to skuteczne, ale umieć to wykorzystać.. Tym bardziej przy 2 przeciwnikach..

stary 15-04-2008, 20:18   #90
Slavny
Użytkownik Forum

Slavny's Avatar

Data dołączenia: 08 10 2005

Slavny ma numer GG 5379252
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez piotrek_690 Pokaż post
kazdy glupi jak widzi ze chcesz go uderzyc zakrywa sie rekami (trzyma garde)
Wydaje mi się, że gardę trzyma się przez cała walkę, nie tylko jak ktoś probuje Cię uderzyć.

Slavny jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 15-04-2008, 20:50   #91
sphinx123
Użytkownik Forum

sphinx123's Avatar

Data dołączenia: 15 06 2005
Lokacja: Bydgoszcz
Wpisy bloga: 44

Skille: Milion
Wyślij wiadomość przez ICQ do sphinx123 sphinx123 ma numer GG Siemanowice Adres Jabbera do sphinx123 Send a message via Skype™ to sphinx123
Domyślny

@ileśtamup

Taa, taekwondo jest gorsze bo sie dłużej trenuje ? n/c... tak samo ten argument ze 'szpanowaniem' - Uczysz sie sztuki walki dla kogoś? :<
stary 15-04-2008, 21:12   #92
Zonta
Użytkownik Forum

Zonta's Avatar

Data dołączenia: 29 12 2004

Stan: Aktywny Gracz
Domyślny

jak sam spostrzegles gdy ktos lapie h kicka jest wielki szal a dlaczego nie jest tak czy zwyklym prostym ? bo trudno to wykonac w walce -.-' Moje zdanie o tobie jest niskie widac ze nigdy tak naprawde nie walczyles na ulicy w nocy wracajac z imprezy. Jest to taka adrenalina ze nie myslisz " a ch*j wloze mu h kicka bede kozak" rozgladasz sie jak szybko skonczyc walke zeby typ cie nie gonil albo poprostu odrazu uciekasz ( najlepsze wyjscie) trenuje 7 lat i wsadzic h kicka w glowe podczas walki sportowej tez nie jest takie proste a masz jeszcze czas na myslenie ( w walce na ulicy tego NIE MA! ) mozesz sobie pozwolic na kombinacje (wiekszosc to poruszanie i kozystanie z bledow przeciwnika. Walki w ktorych pierwszy albo ostatni cios to K.O poprzec h kick sa niezwykle zadkie i nie slyszalem zeby na ulicy ktos wkladal h kick poniewaz ktos rozsadny wie ze moze sie to skonczyc wywrotka badz zlapaniem nogi ( to nie sala treningowa z matami tylko powyginany chodnik ) kick na udo czy podbrzusze jest szybszy od h kicka dlatego jest czesciej wykozystywany w walce na ulicy. W walce sportowej sa tez PKT za kombinacje a h kick jest bardzo wysoko punktowany dlatego tez jest calkiem czesto wkladany do kombinacji!! to tyle
stary 15-04-2008, 21:19   #93
piotrek_690
Użytkownik Forum

Domyślny

czlowieku ja nie mowile ze jak Cie ktos zaczepi albo zaczepia to jestes opanowany i teria 1 h kick i gosciu lezy, tylko to jest najbardziej skuteczne.
Uwierz mi wiem co to jest na*******ac sie, bijac sie z kims myslisz tylko jak mu ryj obbic i tyle ,zgadzam sie ze wylapujesz bledy przeciwnika itp
mi chodzilo o to ze to jest najbardziej skuteczne i itd.

Ostatnio edytowany przez piotrek_690 - 15-04-2008 o 21:24.
piotrek_690 jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 15-04-2008, 22:39   #94
Zonta
Użytkownik Forum

Zonta's Avatar

Data dołączenia: 29 12 2004

Stan: Aktywny Gracz
Domyślny

h kick nie jest najbardziej skuteczny i koniec kropka. Jest widowiskowa i bardzo mocna technika ale nie jest najbardziej skuteczny juz bardziej bym powiedzial ze hak prosto w podbrodek, albo obrotowa na podbrzusze ale nie h kick
stary 16-04-2008, 08:17   #95
piotrek_690
Użytkownik Forum

Domyślny

zonta chyba nie doszlismy do jakiegos porozumienia W sytuacji jak 2 typow sie do Ciebie przyjebalo, najlepiej uderzyc z calej sily w okolice brody, a drugiego odepchnac i s*******ac ile sil w nogach lub jesli wiesz ze dasz rade na*******ac ich ile wejdzie...
jaka kurva obrotowa na podbrzusze??!!
stary 16-04-2008, 10:25   #96
Gelt
Da Old school.

Gelt's Avatar

Gelt ma numer GG 4445444
Domyślny

Trzeba mieć niezłą parę, żeby położyć kolesia jednym strzałem z ręki.. ;x Skuteczniejszy byłby atak w skroń. Zresza.. Ja nie wiem kto Cię napadł, ale chyba dzieci z przedszkola. Jesli ktoś Cię napada to zazwyczaj umie sie bić i nie zejdzie po jednym strzale.

@down
Gratuluje, byłeś taki super że wyciągnąłeś z nich jeszcze po ile lat mają.? Już myslałem, że masz jakieś pojęcie o walce, ale jak Ty mi mowisz, że lepiej uderzyć w szczękę niż w skroń to płakać się chce.

Ostatnio edytowany przez Gelt - 16-04-2008 o 16:23.
stary 16-04-2008, 14:52   #97
piotrek_690
Użytkownik Forum

Domyślny

w skron ??
nie ma nic bardziej zwalajacego znog niz porzadny prosty/sierp w szczeke jak chcesz zalatwic goscia 1on1 to "4" na ryj albo w klate.
btw dzieci z przedszkola maja u Ciebie po ok 19 lat??

Ostatnio edytowany przez piotrek_690 - 16-04-2008 o 15:20.
piotrek_690 jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 16-04-2008, 14:55   #98
sphinx123
Użytkownik Forum

sphinx123's Avatar

Data dołączenia: 15 06 2005
Lokacja: Bydgoszcz
Wpisy bloga: 44

Skille: Milion
Wyślij wiadomość przez ICQ do sphinx123 sphinx123 ma numer GG Siemanowice Adres Jabbera do sphinx123 Send a message via Skype™ to sphinx123
Domyślny

W skroń, ponieważ czaszka tam jest słabsza, zresztą jakieś magiczne tętnice tam przebiegają. Nie mam super siły i myślę że jedno moje uderzenie w szczękę by nie wystarczyło, dlatego wolę zaatakować skroń.
stary 16-04-2008, 16:07   #99
Tompior
UnlimitedWarnWorks

Tompior's Avatar

Data dołączenia: 14 01 2004
Lokacja: Warszawa

Tompior ma numer GG 3186363
Domyślny

Oj gadacie o ciosach na szczeke. Co jak co, ale zeby takim ciosem powalic trzeba byc chyba bokserem...
Najskuteczniejsze ataki: w jaja//tchawice//oczy//splot sloneczny// no i jak sie dobrze trafi to w skron...
Dodatkowo mozna komus noge wyeliminowac mocnym kolanem w okolice uda (tzw. bocian)
stary 16-04-2008, 17:42   #100
zoliax
Użytkownik Forum

zoliax's Avatar

Data dołączenia: 17 12 2004
Lokacja: Białystok

zoliax ma numer GG 6035236 Adres Jabbera do zoliax
Domyślny

Bocian? Hehe, na przerwach w gimnazjum "w to" się bawiliśmy. A nos i uszy też potrafią zaboleć...
A co do skroni... Zwykle stoi się raczej frontem do twarzy przeciwnika, więc przy uderzeniu w skroń siła jest zmniejszona(sinα? ), a co za tym idzie-efektywniejszy jest strzał w szczękę. Teoria w przypadku boksera. A jak to wygląda w przypadku bojowników ulicznych? Noł ajdija...
A tak na marginesie to polecam uderzenia w głowę będąc wyposażonym w rękawicę wspomaganą. Mając jakieś 150% umiejętności walki wręcz mamy z 80% szans na trafienie krytyczne i pozbawienie przeciwnika przytomności.

@edit
A tematem rozmów miało niby być "Teakwondo czy Kick-boxing"...

Ostatnio edytowany przez zoliax - 16-04-2008 o 17:52.
zoliax jest offline   Odpowiedz z Cytatem
Odpowiedz

Użytkowników czytających ten temat: 1 (zarejestrowanych: 0, gości: 1)

Zasady postowania