|
Notki |
O wszystkim i o niczym O tym wszystkim co nie pasuje gdziekolwiek indziej ;) |
![]() |
|
Opcje tematu |
![]() |
#81 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 19 01 2007
Lokacja: Pińczow
Stan: Aktywny Gracz
Imię: Warrior Guzbi
Profesja: Sorcerer
Gildia: Noobów
Świat: Astera
Poziom: 47
Skille: 8/6
Poziom mag.: 44
|
![]() http://www.allegro.pl/item369641148_...5watt_rms.html
http://guitarcenter.pl/catalog/gitar.../randall-rx15m A taki piecyk?
12:50 Cair Lera [6]: hej co zrobic zeby chodzic szybciej Ostatnio edytowany przez Guzbi - 23-05-2008 o 10:37. |
![]() |
![]() |
|
![]() |
#82 |
Użytkownik Forum
|
![]() O ile Randall to już jakaś tam firma (przynajmnie parę razy mi się przewinęła przed oczami), to ten Dibeisi to jakiś kicz. 25W za tą cene nie dostaniesz. Popierdzi troche i sie zdupi xD
|
![]() |
![]() |
![]() |
#83 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 03 12 2007
Stan: Na Emeryturze
|
![]() Jak chcesz kupić gitarę za 300 zł i piec za 300, to lepiej nic nie kupuj tylko zbieraj dalej.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#84 |
Użytkownik Forum
|
![]() Niekoniecznie. Ja za 300zł miałem do kupienia używaną gitarkę Mensfeld z Floyd Rose'm. Naprawde ekstra gitara, z tym, że miałem kase tylko na gitarę bez pieca, więc nie miałbym jak grać dlatego zrezygnowałem - ale nie każdemu się trafia taka okazja. Chociaż mimo to ja wolałbym albo poczekać miesiąc (chociaż to dużo - wiem, bo mi zostało 2 tyg do kupienia nowej) i kupić gitarę o 100zł droższą i piec, albo w ogóle kupić samą gitarę na początek i przez miesiąc ćwiczyć łapanie progów, kostkowanie na przemian i takie tam rzeczy (chociaż z tym bym uważał, żeby *****cy nie dostać xD). No ale jak tam kto lubi.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#85 | |
Użytkownik Forum
|
![]() Cytuj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#86 |
Użytkownik Forum
|
![]() Zastanawiam się teraz nad Peaveyem Solo i Tym randalem
http://www.allegro.pl/item363433128_...z_kurier_.html http://guitarcenter.pl/catalog/gitar.../randall-rx15m
12:50 Cair Lera [6]: hej co zrobic zeby chodzic szybciej |
![]() |
![]() |
![]() |
#87 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 04 07 2007
|
![]() Najpierw przynajmniej 4-5 tyś
Potem rozglądaj się za Gibsonami Wtedy możesz mówić o tym, że kupujesz elektryka Do 300 złotych są Dimavery, ale to jest gówno i w dodatku z produkcji wychodzą tak jakby były używane Ostatnio edytowany przez Bardownik - 24-05-2008 o 12:11. |
![]() |
![]() |
![]() |
#88 | |
Użytkownik Forum
|
![]() Za 1200 kupi Corta X11, który starczy mu na kilka lat jak go będzie szanować -.-
Cytuj:
Gibsony wcale nie są takie super. A jak kupuje B.C. Richa za 1,5k, to nie? Durni fanatycy Gibsonów i Fenderów -.- Ostatnio edytowany przez Johnny121 - 24-05-2008 o 13:10. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#89 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 20 10 2006
Lokacja: Wrocław
Imię: Pron Akurus
Profesja: Master Sorcerer
Gildia: No Mercy
Świat: Calmera
Poziom: 102
|
![]() Witam wszystkich, mam pewien problem z gitarą, ale nie widzę sensu zakładać nowego tematu, skoro jest juz taki o tej tematyce
![]() http://www.gitara.miniserwis.pl/strojenie-gitary.html Pierwsze 3 struny ( e, H, G) poszły w miarę sprawnie, ale przy strojeniu czwartej , struna pękła. Czy to ja popełniłem gdzieś błąd, czy może tam w poradniku cos zjebane xd? Ponadto, dzisiaj ide zakupić nowe struny, ale kompletnie nie wiem jak się je zakłada, mógłby mi ktoś wytłumaczyć jak to się robi, albo chociaż dac link do jakiegos poradnika?: d Z góry dzięki |
![]() |
![]() |
![]() |
#90 |
Użytkownik Forum
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#91 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 08 05 2005
Stan: Usunięty
|
![]() Nie musi kupować stroika, starczy, że ściągnie sobie np Aptuner.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#92 | |
Użytkownik Forum
|
![]() Cytuj:
Nic do nich nie mam. Ale wg mnie Gibson ma dosyć wyrazisty dźwięk, co znacznie poprawia moją przyjemność z gry. Zresztą, każdy ma swój styl i gra jak mu się podoba. Jak ktoś chce rwać struny na upartego, deptać po kablach i puszce w czasie grania, rzucać gitarą i co chwilę regulować struny to rzeczywiście Gibson nie jest dla niego... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#93 |
Użytkownik Forum
|
![]() Teraz zastanawiam się nad trzema piecykami
Peavey Solo - 12W ale głośniczek 8" 225 zł Randall RX15M - 15W ale mniejszy głośnik - 6" 205 zł Laney LX20 - 15W i głośnik 8" 229 zł Ma ktoś może z was te piece, testował czy cuś?
12:50 Cair Lera [6]: hej co zrobic zeby chodzic szybciej Ostatnio edytowany przez Guzbi - 28-05-2008 o 18:04. |
![]() |
![]() |
![]() |
#94 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 19 05 2008
|
![]() Kup sobie Tensona, będziesz miał co rozwalić na koncercie.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#95 |
Zbanowany
|
![]() A mi się wydaje, że Tobie do zakupu gitary jeszcze daleko. Od 2 tygodni pytasz ciągle o jakieś modele najpierw gitar, teraz piecyków, nie pokazując nawet żadnego progressu jeśli chodzi o zakup. Po prostu stoisz w miejscu i chcesz żebyśmy Ci podrzucali modele a Ty będziesz je selekcjonował, ustawiał, bawił się nimi aż w końcu nic nie kupisz i temat przepadnie.
Najlepsze są posty "teraz się zastanawiam nad xxx" naczy, że poprzenie 1,5 tygodnia omawiania i wspólnego zastanawiania się też nic nie dały, bo po miliardzie pytań, zrezygnowałeś. |
![]() |
![]() |
![]() |
#96 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 25 12 2005
Lokacja: Hajnówka xd
Profesja: Knight
Świat: Iridia/Xerena
|
![]() Peavey Solo. Eh, nie lepiej dozbierać na Cube'a jakiegoś? Taka mała sugestia.
@Johnny: Ile Gibsonów ogrywałeś? Tak się składa, że jestem "fanatycznym fanem" Gibsonów, uwielbiam ich brzmienie, uwielbiam kształt LP hehe;p Ale Pan Bardownik przesadza, jest wiele dobrych gitar i nie muszą wcale kosztować 4-5 tys oraz pochodzić ze "stajni" Gibsona. Wystarczy poszukać na rodzimym podwórku: Flame, Mayones (...sam miałem Mayones'a Setius GTM, boskie wiosło ![]()
"My rządzimy światem, a nami kobiety" Winston Churchill ![]() "Necessitas in loco, spes in virtute, salus in victoria" Napisz jeżeli zaglądasz: http://forum.tibia.pl/usernote.php?u=50865 Ostatnio edytowany przez Valard - 28-05-2008 o 19:21. |
![]() |
![]() |
![]() |
#97 |
Użytkownik Forum
|
![]() Kup sobie Everplaya i czuj sie spełnionym muzykiem =>
|
![]() |
![]() |
![]() |
#98 | |
Użytkownik Forum
|
![]() Cytuj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#99 | |
Użytkownik Forum
|
![]() Cytuj:
Ale ja nie powiedziałem, że inne sa złe ;D dla początkujących to nawet lepiej kupić coś lżejszego w cenie, bo i tak zanim się ogra to minie trochę czasu. A dopóki będzie grał "tak o" to i tak tych różnic w brzmieniu gitar nie będzie odczuwał. Hail Gibson ^^ Nie żebym ubóstwiał ( aczkolwiek czuję się trochę fanatykiem xd). Dajcie mi do ręki gitarę, która będzie wybrzmiewać wg mojego stylu i będzie się do mnie "przytulać" to bez wahania zamienię tego Gibsona na tą gitarę; nawet jeżeli Gibson był za 4-5 tyś a nowa gitara za 300 zł; heh, ceną i tak nie pogram xD Ostatnio edytowany przez Bardownik - 28-05-2008 o 20:56. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#100 | |
Użytkownik Forum
|
![]() Cytuj:
@Bardownik Zgadzam się. Ja jestem początkujący (gram 3 tygodnie na starym klasyku z nowymi strunami) i po 10 maja kupię nowego akustyka. Raczej będzie to jeden z Cort'ów tak do 450-500zł (500 to już max). Jestem w 100% pewien, że na następne 2-3 lata nawet nie będę potrzebował innej, bo myślę, że za tą cenę to już jakaś gitara musi być i musi trochę wytrzymać. @Korek Z Tobą też się zgadzam. Chłopak ciągle wałkuje to samo. Ja jak będę miał kupić gitarę, to pojade po prostu do sklepu, pobrzdękam Tenacious D - Kickapoo na tych, które cenowo będą mi odpowiadać i po prostu jakąś kupie. A nie będę się pierdzielił z pytaniem na forum o Tibii czy ta, czy ta będzie lepsza ;| @Guzbi Patrz, w końcu dostaniesz wskazówkę. Poczytaj o Laneyach, bo jeśli doczytasz się dużo pozytywnych opinii, to myślę że możesz brać, tymbardziej jeśli to 8" i 15W mocy. Jakaś gwarancja głośności (ale nie wiadomo czy dźwięku) jest. Także posprawdzaj, popytaj, poszperaj, powęsz, poszukaj, po-coś tam i weź w końcu się na coś zdecyduj. Bo masz już 100 odpowiedzi, a Ty nadal nie wiesz czego chcesz. |
|
![]() |
![]() |