|
Notki |
Inne To co nie pasuje do któregoś z działów a ma związek z Tibią trafia tutaj. |
![]() |
|
Opcje tematu |
![]() |
#81 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 25 04 2008
Lokacja: Pila
Stan: Na Emeryturze
Profesja: Knight
Świat: Harmonia
Poziom: 15
Skille: 51/50
Poziom mag.: 3
![]() |
![]() Co mówisz przez to, że bardziej liczą się z graczami ??
|
![]() |
#82 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 17 02 2006
Lokacja: w Sieradzu
Profesja: Sorcerer
Gildia: brak
Świat: Jamera
|
![]() Z profesjami jest taki problem, że to byłoby mnóstwo zachodu, ponieważ w tibii zrobili od razu 4 profesję które łączą prawie wszystko - i czołg bijący wręcz, i ktoś kto walczy na dystans i ma świętość, i uzdrowiciel, i mag. Trzeba by było albo przebudować wszystko, albo nic nie zmieniać. Bo kogo byś dał na 5 profesję? Od razu z co najmniej 6 by trzeba było zrobić. Kiedyś rozważałem coś co jest dość podobne w Lineagu 2, czyli że taki knight na którymś lvl wybierałby i robił odpowiedniego qesta z jedną z 2 możliwości, co by łącznie dało w tibi 12 profesji, z którym 8 byłoby (ostatecznymi). Przykład: Rycerz na 60 lvl może zostać pogromcą bestii\pogromcą magów. Ten pierwszy miałby więcej HP, szybciej rosłyby skille itd, a ten drugi miałby np. umiejętność unikania czarów tak jak unika się ataków wręcz. Palladyn mógłby wybrać jedną z dwóch profesji z których jedna specjalizuje się bardziej w strzelectwie, a druga w świętości, a postacie magiczne ukierunkować się na żywioł. Ale takie coś to tylko kwestia marzeń, bo zbyt duże problemy z balansem i za dużo roboty, po za tym ciężko byłoby to pogodzić z dzisiejszymi hight lvl (bo jakby miały być obliczone staty kogoś, kto na 300 zmienia profe?).
Pomysł zaprezentowany w tym temacie jest ciekawy, ale jestem sceptyczny. By rozwiązać choćby jeden z problemów, jakim jest poruszanie się, trzeba byłoby potworka trzymać w plecaku, co byłoby śmieszne i robiło kolejne problemy. Tak więc raczej nic takiego na razie w tibii nie powstanie. |
![]() |
![]() |
![]() |
#83 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 19 11 2008
Lokacja: Oln <3
Stan: Niegrający
Poziom: xx
|
![]() Chodziło mi o to, że liczą się z opiniami graczy jeżeli chodzi o nowe pomysły lub wprowadzają w życie(a raczej grę) ciekawe pomysły niektórych graczy.
![]() |
#84 |
Użytkownik Forum
![]() |
![]() No dobra, czyli sądzisz, że gracze wolą ogólnie nową voc (jestem za... ale niemożliwe jednak) niż smoki (tez za, ale tez niemozliwe) ? Wiesz takie cos to grube slowa, konsultowales sie z kimkolwiek co kto bardziej woli?...
![]() |
#85 | |
Użytkownik Forum
|
![]() Nie sądze iż gracze wolą nową voc niż smoki. Zobacz co napisał pan wyżej wtedy kiedy ja umieściłem tego posta, o którym wspomniałeś :
Cytuj:
Ja bym chciał i "smoki" i nową voc. : ) Ale nie wiem czy to możliwe, aby choć jeden z tych dwóch pomysłów zrealizowali.
Gratz ~~ Ostatnio edytowany przez Aae - 07-12-2008 o 19:13. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#86 | |
Użytkownik Forum
![]() |
![]() Okej rozumiem
![]() Cytuj:
Co nie znaczy, że nie mamy próbować. Musimy ![]()
![]() |
![]() |
#87 |
Użytkownik Forum
|
![]() No to ja wiem.
Jak będziemy siedzieć cicho to nic się nie zmieni. Trzeba próbować ; )
![]() |
#88 |
Użytkownik Forum
|
![]() Hmm... fajny pomysł.
Jak by to zrobili, to kto wie.. może bym ''wszedł'' na tibie...
![]() |
![]() |
#89 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 30 06 2007
|
![]() Gdy grałem w wow-a byłem hunterem
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#90 | |
Użytkownik Forum
|
![]() Cytuj:
Ale i tak jestem ogólnie za. : )
![]() |
![]() |
#91 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 05 05 2007
|
![]() Cytuj:
Tak i zmieniać niektóre questy bo nie były by już potrzebne 4 profesje tylko 5. Np taki Desert Dungeon Quest trzeba by było go przebudować.Tak samo , zanim ktoś wbije szybko wysoki lvl tą nową profesją to wiesz.. Trzeba by było przebudować system czarów , żywiołów, umiejętności przecież ta nowa profesja musiała by się czymś wyróżniać. A co do smoków do dokończ sam ten zarys albo nie wrzucaj na forum jak mówisz ze to jest tylko zarys i nie masz jeszcze kontaktu z autorem. Bo jest taka zasada albo dajesz w całości albo nie dawaj wcale. Bo po co dajesz zarys i piszesz cały czas że to można przebudować? Jeśli można to przebudować to zrób. Popracuj nad tym a nie w następnym poście pisz ze można... Jak można to zrób to..
![]() |
![]() |
#92 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 04 02 2008
Imię: Wojas Knight
Profesja: Paladin
Gildia: Flamess
Świat: Menera
Poziom: 103
Poziom mag.: 7
|
![]() Cytuj:
![]() |
![]() |
#93 | |
Użytkownik Forum
|
![]() Cytuj:
Zresztą już on wyjaśnił, że nie chce tego dokańczać, ponieważ nie jest to jego pomysł i nie chce go sobie przywłaszczać, więc nie gadaj głupot -.-' On chciał tylko poznać naszą opinie na ten temat. Mam rację MatiCFC ?
![]() |
![]() |
#94 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 16 02 2008
Wpisy bloga: 1
Stan: Aktywny Gracz
Profesja: Master Sorcerer
Świat: Refugia
|
![]() osobiście uważam że tibia nigdy nie dorobi się większej ilości profesji, najwyżej pojawią się nowe paski umiejętności itd...
We wtorek zarzucę pełnym pomysłem wykorzystania potworków...teraz mi się nie chce...<jestem_leniem> ![]()
![]() |
#95 |
Użytkownik Forum
|
![]() @up
czekam i nawet samemu nie próbuje nic z tym robić(też leniem jestem). ; )
![]() |
#96 | |
Użytkownik Forum
![]() |
![]() Cytuj:
Racja, juz wczęsniej to pisałem. Wow, ktoś kto czyta wszystkie posty tematu.
![]() |
![]() |
#97 | ||
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 02 07 2008
Lokacja: Świdnica
Stan: Początkujący
Imię: Professional Rookstayer
Profesja: Rookstayer
Świat: Zanera
|
![]() Cytuj:
![]()
![]() |
![]() |
![]() |
#98 |
Użytkownik Forum
|
![]() Czytałem, bo mnie zaciekawił. Zresztą zawsze zanim się udzielę próbuję przeczytać cały temat i zapoznać się z treścią postów.