|
Notki |
Inne To co nie pasuje do któregoś z działów a ma związek z Tibią trafia tutaj. |
![]() |
|
Opcje tematu |
![]() |
#81 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 08 08 2004
Lokacja: Olsztyn
|
![]() Cytuj:
|
|
![]() |
![]() |
|
![]() |
#82 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 26 10 2003
Lokacja: Kolacja
|
![]() To właśnie to podobieństwo do RL tak przyciąga do Tibii. Ludzie nie odczuwają, że to gra, bo podobnie jak w RL mają kolegów, przyjaciół, zdobywają kasę, za którą kupują nowe dobra, czasami się nudzą, mają dom, denerwują ich wszelkie straty kasy, spotykają sięz debilami, którzy nie potrafią porządnie grać>żyć. Chodzi o to, że w Tibii jest baaardzo dużo rzeczy podobnych do RL, nie tylko tych pozyywnych. W innych grach mamy prawie tylko pozytywne emocje, jedynie jak coś nam się nie uda to się denerwujemy. A Tibia stała się dla wielu drugim życiem, czują się tak, jakby postać była ich "wirtualnym Ja" - denerwują się przy deadzie - to tak jakby w rzeczywistości coś człowiekowi nie wyszło, denerwują się przy stracie itemków - okradnięcie w RL. Da się znaleźć dziesiątki analogii między światem rzeczywistym a Tibią. Może trochę o tym napiszę później, teraz muszę już niestety wyłączać kompa. W każdym razie... sami dojdziecie mam nadzieję do mojego toku myślenia. Przepraszam też za wszelkie dziwne zdania w poście, ale pisałem to co mi aktualnie na myśl przyszło.
![]() |
#83 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 25 04 2005
Lokacja: Warszawa/Szczytno/Elbląg
Imię: Joniss
Profesja: Elite Knight
Świat: Lunara
Poziom: 70
|
![]() ****a zalezy kiedy chcecie grac nie raz jest z***anie bo niema co robic a zreszta zycie jest wazniejsze niz z***ana gra online......
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#84 |
Użytkownik Forum
|
![]() Ja już z tym dawno skończyłem, ale mam inny nałóg. Nieważne jaki
![]() Wszystko co mam do powiedzenia zobaczycie w comment gracza Xamewedo.
~~Wieczny Szejk of Oldschool's maniacs~~ Jestem jaki jestem to fakt Lubie kiedy buja sie mój świat Poruszam sie raz w przód raz w tył Ja piłem, pije i będę pił Historii mojej nie pozna nikt Znów świat się buja a ja z nim To nie jest wyścig , to nie próba sił Ja piłem, pije i będę pił. |
![]() |
![]() |
![]() |
#85 |
Guest
|
![]() Ja z Tibia probowalem skonczyc ale nie umiem, ,przerywalem na tydzien dwa. Moim najwiekszym osiganieciem w Tibii bedzie z nia skonczyc.Narazie udalo mi sie powstrzymac granie przez wakacje
![]() A wiec posumowujac fajnie by bylo zerwac z tibia ale to mi nie przeszkadza w nauce a mozna zarobic.Poki co gram w koncu sie znudzi, no nie? Znudzi sie? Prwada? ZNUDZI SIE ????!!!!!!!! ![]() A wogole granie w gry ma sens? No wlasnie ;p Ostatnio edytowany przez Pietru - 16-07-2006 o 21:24. |
![]() |
![]() |
#86 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 15 04 2006
Lokacja: Thais depot...
Stan: Niegrający
Imię: Petersaber
Profesja: Druid
Gildia: Silver Cross
Świat: Julera
Poziom: 43
Skille: 22/25
Poziom mag.: 49
![]() |
![]() może popełniam bład nie czytając tego tematy, ale i tak odpowiem na pytanie zawarte w temacie.
Tibia.... nie ma sensu. Proste.
![]() |
![]() |
![]() |
#87 |
Zbanowany
Data dołączenia: 10 03 2006
|
![]() @Pietru
Pozostaje Ci leczyc sie. ![]() @Topic Tibia ma sens ma poczatku, gdy odkrywamy nowe lady, uczymy sie grac, poznajemy nowe potworki, nowych przyjaciol, wbijamy lvl. Pozniej sie nudzi ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#88 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 11 06 2006
Imię: Mayanard Shathriath
Profesja: Master Sorcerer
Gildia: Mystic Warriors
Świat: Luminera
|
![]() (Już ktoś tutaj tak pisał), że dużo osób gra w Tibie, bo jest podobna (przynajmniej tak się wydaję) do prawdziwego życia, ale w Tibii można obracać wielką kasą, mieć NAJLEPSZE itemy i cieszyć się z tego, że zabiło się wyższy lvl, ja osobiście czytałem całą "historie" Tibii, bo chciałem wiedzieć, w co gram, a więszkość zaczyna po prostu grać i nabijać expa, fishing itd.
![]() ![]() ![]() ![]() trochę namąciłem, ale mam nadzieję, że ktoś zrozumie, co było moim przesłaniem ![]()
22:38 Mayanard Shathriath [177]: dla luntka 22:38 Mayanard Shathriath [177]: gey ring 22:38 Lord Mereth [191]: zamawiam 14:46 Mayanard Shathriath [178]: odejdz stad 14:46 Mayanard Shathriath [178]: luntek 14:46 Lord Mereth [191]: wychodze zaraz |
![]() |
![]() |
![]() |
#89 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 30 03 2006
Lokacja: Wlkp
Stan: Aktywny Gracz
Profesja: Knight
Świat: Harmonia
![]() |
![]() Dla ma sens. Nie chce nikomu jechadz ale dla wiekszosc z was gra po to by miec: Duzy level, duzo kasy, dobre eq. Ja gram owszem: tez dla tych czynnikow ale dla mnie liczy sie przedewszystkim chodzenie razem z kumplami na questy, wpolne hunty, wpolne trenienie, stawianie komus summonow, pomoc dla innych zyczliwosc dla innych, poznawianie nowych kumplai (pozdro dla Capotosa ze Sloveni
![]() @edit Chcialem dodac jeszcze ze ja znajduje czas: na tibie, kolegow, treningi, proby w zespole i imprezki ![]()
![]() ![]() Ostatnio edytowany przez mlodysiwek - 16-07-2006 o 22:40. |
![]() |
![]() |
![]() |
#90 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 26 06 2006
|
![]() racja ja w tibie gram czasami ale tylko dla rozrywki jak jest piękny dzionek wole wyjsc na dwor niz siedziec przed kompem i krzywic kregoslup i niszczyc wzrok
![]() |
#91 | |
Zbanowany
Data dołączenia: 24 12 2005
Imię: Thy slayer
Profesja: Rookstayer
Świat: Candia
Poziom: 9
![]() ![]() |
![]() Cytuj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#92 |
Manga & Anime
Data dołączenia: 25 01 2005
![]() |
![]() Kod:
> Jaki Tibia ma Sens? < ZADEN
![]() |
#93 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 24 03 2006
Lokacja: Zielona Góra
Stan: Początkujący
Świat: Fortera
|
![]() Cytuj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#94 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 19 07 2004
Lokacja: Przemyśl
Stan: Na Emeryturze
![]() |
![]() Ktoś tam wyżej mądrze napisał, że prawdziwą tibię poznaje się dopiero jak skończy się w nią grać. Zupełnie się z tym zgadzam... od 2 miechów nie gram... tyle co na ots'a czasami wbije żeby lud powybijac
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#95 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 16 02 2006
Lokacja: Legionowo
Stan: Niegrający
Imię: Dobrzejszy
Profesja: Paladin
Gildia: ';..;'
Świat: Xerena
Poziom: 64
Skille: 81
Poziom mag.: 16
![]() |
![]() Tibia jest tak popularna bo jest grą w której COŚ sie tworzy ( w tym wypadku postać) a takie gry walsnie sa najlepsze, bo gra sie dla satysfakcji ze stworzylo sie COŚ, a tak wogle to chcialem powiedziec ze to jest idiotyczny temat poniewaz tibia to jest po prostu ROZRYWKA, jak ktos zaniedbuje rodzine, nie wychodzi na dwór z kumplami to jest widocznie popiep***y i jego problem, ja gram juz niecaly rok i jak dotąd NIKGDY nie powiedzialem kumplowi ze nie wyjde grac w noge, na dwor pogadac itp bo gram w tibie, autor tematu sam pokazuje ze ma jakis niezupelnie normalny stosunek do tibii jezeli sie zastanawia na jej sensem... boze to tak jakby sie zastanawiac nad sensem pojścia na impreze albo wyjscia a kolegami na dowor pogadac chociazby, no bo przeciez to marnowanie czasu !! juz lepiej isc do szkoly uczyć sie, albo do pracy jak juz ktos dorosly....n/c
"Istnieja dwie bezgraniczne rzeczy - wszechswiat i ludzka glupota. Chociaż co do wszechswiata nie jestem calkiem pewien... " (ALBERT EINSTEIN ) ------------------------------------------------------------------------------- |
![]() |
![]() |
![]() |
#96 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 18 06 2006
Lokacja: Kraków
Stan: Aktywny gracz
Świat: Kyra
Poziom: 34
Skille: 68/67
Poziom mag.: 5
|
![]() Dla mnie tibia sensu nie ma i smiesza mnie niektore komenatze, sam juz nie gram, ale jesli ktos lubi grac i ma to dla niego sens to niech gra
![]() ![]()
![]() |
#97 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 03 05 2006
Imię: xedhgyr zezathyn
Gildia: gildie poszukam na 30lvl
Świat: Pandoria
Poziom: 21
Skille: 60/59
Poziom mag.: 3
|
![]() @up:
mówisz że niegrasz,a w profilu masz aktywnie grający??zresztą się nie wtrącam.. @topick: jak to ktoś wyżej powiedział w tej grze tworzymy COŚ i daje to nam satysfakcje pozatym ja osobiście lubie expić i gadać z kumplami tibijskimi i z tego też czerpie radość (no i dlatego mam niskie skille) a co do reala:mimo że czasem pogrywam długo,to jestem najlepszym uczniem w klasie,mam real life,tylko z dziewczynami mi się nie układa ![]()
oficjalna polska strona najlepszej gry na...bądźmy skromni-świecie NIE dzieciom neostrady NIE ludziom chorym na dyslekcje,dysgrafie i inne dysmózgowie TAK opcji szukaj TAK opcji edite post możecie mnie zbesztać ale to i tak mój ulubiony zespół!! |
![]() |
![]() |
![]() |
#98 | |
Tibiaspy.com
Data dołączenia: 10 11 2003
Lokacja: Wrocław
|
![]() Cytuj:
@down : dobrzes wyczul ![]()
Nieaktywny. Ostatnio edytowany przez Ashlon - 17-07-2006 o 12:05. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#99 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 03 05 2006
Imię: xedhgyr zezathyn
Gildia: gildie poszukam na 30lvl
Świat: Pandoria
Poziom: 21
Skille: 60/59
Poziom mag.: 3
|
![]() @up:
czyżbym wyczuł ironię??jeśli nie to uważam że niema nic na siłę,a takie rozwiązania są dobre dla poje*** i odje***
oficjalna polska strona najlepszej gry na...bądźmy skromni-świecie NIE dzieciom neostrady NIE ludziom chorym na dyslekcje,dysgrafie i inne dysmózgowie TAK opcji szukaj TAK opcji edite post możecie mnie zbesztać ale to i tak mój ulubiony zespół!! |
![]() |
![]() |
![]() |
#100 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 12 09 2003
Lokacja: Pustków City
Imię: Asieks
Świat: Lunara
![]() |
![]() Sensu nie ma w tym że ktos sie narobi tych walonych 100% expa, dednie i zrypie mu 150 ;p. Dla mnie to jest własnie powalone ;p zeby zdobyc expa czasami trzeba się katowac kilka h i to jest ten nałóg ;p. Jakby było wprowadzone Party z podziałem na expa + kara za róznice lvli było by inaczej...Tak samo respy z Mobami Omg....To są te rzeczy które sprawiają ze siedzi się w tibi dniami i nocami żeby coś osiągnać...To jest Bez Sensu
|
![]() |
![]() |