Jesteś tu: Tibia.pl / Forum

Wróć   Forum Tibia.pl > Inne > O wszystkim i o niczym

Notki

O wszystkim i o niczym O tym wszystkim co nie pasuje gdziekolwiek indziej ;)

Zamkniety temat.

Opcje tematu
stary 25-02-2005, 22:08   #81
Brave
Użytkownik Forum

Brave's Avatar

Data dołączenia: 24 09 2004
Lokacja: Warszawa

Brave ma numer GG 1472401
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Patimrok
@Baron Kaldrick

W Rammstein'ie??? Darcie mordy??? Sorry, ale przesłuchałem wszystkie ich płyty i jakoś nie tego zauważyłem, ewentualnie w utworze Sehnsucht, ale tam leci w tle, a nie wokalista drze się do mikrofonu, gdybyś mógł podać mi przynajmniej jedną piosenkę gdzie wokalista drze mordę do mikrofonu, to byłbym wdzięczny
Pati, Baronowi zapewno chodziło o to, że owi hip hopowcy słyszeli tylko nieliczne hip hopowe piosenki i na ich podstawie wyrażają swoje zdanie, a nie, że w Rammsteinie się drą .

BTW. Baron, są jescze 'miejsca' w Metal Militia ?

...Growing darkness, taking down
I was me but now he's gone...

Brave jest offline  

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stary 25-02-2005, 22:09   #82
Dowizul z Inferny
Użytkownik Forum

Dowizul z Inferny's Avatar

Data dołączenia: 29 07 2004
Lokacja: Ostrów Wlkp.

Dowizul z Inferny ma numer GG 3923320
Domyślny

@kaldrick

gdzie w rammsteinie masz darcie ryja??

@wszyscy sluhajacy metalu
http://forum.tibia.pl/showthread.php?t=27338 rammstein czy iron maiden?? adecydujcie sami!

Dowizul z Inferny jest offline  
stary 25-02-2005, 22:09   #83
Baron Kaldrick
Użytkownik Forum

Baron Kaldrick's Avatar

Data dołączenia: 06 03 2004
Lokacja: from Dwarves Lands...

Domyślny

Cytuj:
@Baron Kaldrick

W Rammstein'ie??? Darcie mordy??? Sorry, ale przesłuchałem wszystkie ich płyty i jakoś nie tego zauważyłem, ewentualnie w utworze Sehnsucht, ale tam leci w tle, a nie wokalista drze się do mikrofonu, gdybyś mógł podać mi przynajmniej jedną piosenkę gdzie wokalista drze mordę do mikrofonu, to byłbym wdzięczny
Mówię o tym, jak mogą to odbierać ludzie z nastawieniem 'metal to darcie ryja'. Bo i do delikatności Rammsteinowi 'nieco' brakuje. (Swoją drogę, Ohne Dich (dobrze napisałem?) trochę mnie zdziwiło...)

Terry Pratchett, "Straż! Straż!"
Baron Kaldrick jest offline  
stary 25-02-2005, 22:15   #84
she_devil
Użytkownik Forum

she_devil's Avatar

Data dołączenia: 13 03 2004
Lokacja: Tam gdzie rosną bubki.

Domyślny

Cytuj:
@Baron Kaldrick

Dla mnie jedynym zepsolem do zniesienia "drącym mordę" jest Turbo(poklony w strone bercika+P). Chociaz i tak najbardziej od nich lubię "Dorosle Dzieci", ktore sa ballada robiona pod Iron Maiden :D.
she_devil jest offline  
stary 25-02-2005, 22:17   #85
Patimrok
Użytkownik Forum

Patimrok's Avatar

Data dołączenia: 18 10 2004

Stan: Niegrający
Domyślny

w sumie faktycznie ludzie tak nastawieni mogą to tak a nie inaczej odebrać. A jeśli zdziwiło Cię Onhe Dich to jeszcze bardziej zdziwi Cię Amour (chyba, że już słyszałeś)
Patimrok jest offline  
stary 25-02-2005, 22:28   #86
Dowizul z Inferny
Użytkownik Forum

Domyślny

@patimrok

z piosenkami rammsteina jak z winem im starsze tym lepsze

stary 25-02-2005, 22:57   #87
Uncle Warrior
Użytkownik Forum

Uncle Warrior's Avatar

Data dołączenia: 17 07 2004
Lokacja: Dunno :!

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez $corcerer
@Uncle

ok, zwracam honor.
Ciesze sie ze sie dogadalismy... zawsze staram sie jednak 'nawrocic' kogo sie da... jezeli sie da :D

Ostatnio edytowany przez Uncle Warrior - 25-02-2005 o 22:58.
Uncle Warrior jest offline  
stary 25-02-2005, 23:04   #88
Browar
Użytkownik Forum

Browar's Avatar

Data dołączenia: 26 01 2004
Lokacja: WWa GRCHW

Domyślny

W sie od hh odczepcie... To nie tylko muzyka (rap) ale też graffiti i b-boying... A co większość z was wie o tym? Nic! "Krytykujesz tą muzyke choć słyszałeś ją przez chwile, popatrz, mówisz o nas margines, sam jesteś idiota..."
Słyszał ktoś 2 kawałki i od razu mówi że hh jest be itp... Tak samo moge powiedzieć że metal = trzy akordy + darcie mordy... Dajcie spokój, nie oceniajcie niczego nie poznawając...
Kiedyś słuchałem metalu i nadal czasem słucham, ale głównie słucham hiphopu, nie dlatego że taka moda, tylko dlatego że 1. podobają mi sie bity, 2. większość tekstów to nie są banalne historyjki o paleniu blantów i życiu na ulicy... tylko teksty które zawierają jakieś refleksje...
Ktoś tam pisał o Szóstym zmyśle, Pezeta... Niby co jest w nim nieprawdą? Czy nie chlejemy ile wlezie? Czy umiemy sie naprawde dobrze bawić bez używek? Czy nie mamy tego we krwi? No mniejsza o przekonania, ale wiele w tym utworze prawdy...
Wogóle denerwują mnie ludzie którzy krytykują coś czego nawet nie poznali... Moge powiedzieć że coś mnie nie kręci, ale nie będe od razu tego krytykował! Może mi sie coś nie spodobać, ale nie będe mówił od razu że coś jest gównem! Więc naprawde, nie krytykujcie rapu po przesłuchaniu kilku tracków....
Browar jest offline  
stary 25-02-2005, 23:20   #89
TheNatoorat
Użytkownik Forum

TheNatoorat's Avatar

Data dołączenia: 27 01 2004

Stan: Zbanowany
TheNatoorat ma numer GG 4895805
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Browar
W sie od hh odczepcie... To nie tylko muzyka (rap) ale też graffiti i b-boying... A co większość z was wie o tym? Nic! "Krytykujesz tą muzyke choć słyszałeś ją przez chwile, popatrz, mówisz o nas margines, sam jesteś idiota..."
Słyszał ktoś 2 kawałki i od razu mówi że hh jest be itp... Tak samo moge powiedzieć że metal = trzy akordy + darcie mordy... Dajcie spokój, nie oceniajcie niczego nie poznawając...
Kiedyś słuchałem metalu i nadal czasem słucham, ale głównie słucham hiphopu, nie dlatego że taka moda, tylko dlatego że 1. podobają mi sie bity, 2. większość tekstów to nie są banalne historyjki o paleniu blantów i życiu na ulicy... tylko teksty które zawierają jakieś refleksje...
Ktoś tam pisał o Szóstym zmyśle, Pezeta... Niby co jest w nim nieprawdą? Czy nie chlejemy ile wlezie? Czy umiemy sie naprawde dobrze bawić bez używek? Czy nie mamy tego we krwi? No mniejsza o przekonania, ale wiele w tym utworze prawdy...
Wogóle denerwują mnie ludzie którzy krytykują coś czego nawet nie poznali... Moge powiedzieć że coś mnie nie kręci, ale nie będe od razu tego krytykował! Może mi sie coś nie spodobać, ale nie będe mówił od razu że coś jest gównem! Więc naprawde, nie krytykujcie rapu po przesłuchaniu kilku tracków....
1. Bity? Jeżeli chcesz bitów, możesz wykorzystać swoje gardło i robić "umcia-umcia" ile ci na to przepona mózgowa pozwoli...
2. Z tego co wiem (a wiem dużo o hip-hopie...) większość to właśnie takie historyjki. Zgadzam się z osobą, która stwierdziła, iż hip-hop to recytacja wierszyków w tle bitów i liczący się tylko dzięki "napakowatości" dresów i stopnia nagości napompowanych laluś w klipach...

A co do Pezeta - obraziłeś mnie i wiele innych osób pisząc ten fragment.
- nie, NIE chleję.
- tak, MOGĘ.
- cholera, NIE MAM!
Buuuuhuuuu... widzisz co zrobiłeś? Przez ciebie użyłem przekleństwa! Znowu pan Wiesio będzie musiał zdzierać o mnie swój pejcz...

Kolejna sprawa: Znam hh aż za dobrze, nieraz bezwolnie wysłuc***ę durnych, nuconych wierszyków wydostających się z głośników jakiegoś nieświadomego idioty. Może sobie słuchać, nie mam nic przeciwko, ale dlaczego wystawia ten cholerny magnetofon na parapet?! Bożyszcze, teraz nawet Radia Maryja nie można słuchać, tak te szatańskie piosenki brzęczą w uszach! Milicja!
stary 25-02-2005, 23:20   #90
Vanhelsen
Użyszkodnik

Vanhelsen's Avatar

Data dołączenia: 05 02 2004
Lokacja: Festung Breslau

Stan: Początkujący
Imię: Vanhelsen
Profesja: Druid
Gildia: Inner Circle
Świat: Auchindoun
Poziom: 80
Skille: LW/Skin
Poziom mag.: 2k
Vanhelsen ma numer GG 2690575
Domyślny

Cytuj:
tylko teksty które zawierają jakieś refleksje...
Bardzo prosze, podaj mi refleksję jaką przenosi utwór HH "Analogia"....
Ja z tego wyciągnołem tylko jedną.
Przesłuchałem to trzy razy i znalazłem jeden przekaz, mianowicie:
BUJAJ SIĘ!
W obu znaczeniach, choć mi bardziej pasuje to drugie.
Nie powiem, że to shit, bo jakaś jest w tym muzyka, bit fajny i refren może być, ale zwrotki są poprostu shitowskie.

Vanhelsen jest offline  
stary 25-02-2005, 23:47   #91
Browar
Użytkownik Forum

Browar's Avatar

Data dołączenia: 26 01 2004
Lokacja: WWa GRCHW

Domyślny

@TheNatoorat: Widocznie nie znasz tego hiphopu który trzeba... Co do Pezeta... Spójż na poprzednie pokolenie i na żuli pod sklepami... Ja zostałem wychowany w tradycji picia i niestety ją kontynuuje, a wyjątek (jak np. ty) potwierdza regułe...

@Wieszok: Jak sam piszesz "jest w tym muzyka, bit fajny i refren może być", a to jest utwór baunsowy, imprezowy, w którym najważniejszy jest dobry bit, więc oto i wytłumaczenie...
Browar jest offline  
stary 25-02-2005, 23:58   #92
Anaconde
Zbanowany

Anaconde's Avatar

Data dołączenia: 20 02 2005

Domyślny

r0x
Hip-hopu słycham po 5 razy dziennie najmniej =] Co do eminema, jeśli żeczywiście tak powiedział to fak u za to. I tak go nie słucham, polski rap i hip-hop r0x =]
Anaconde jest offline  
stary 26-02-2005, 08:07   #93
PiXik
Zbanowany

PiXik's Avatar

Data dołączenia: 08 03 2004
Lokacja: Rybnik

Imię: Sir Pix
Profesja: Royal Paladin
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Baron Kaldrick
Raz - znaki interpunkcyjne. Dwa - zdenerwowało się dzieciątko? Naści husteczkę, otrzyj łzy... Typowy przykład biedaczka bez argumentów. Nie masz jak się wykłócić o swoje, wyskakujes z tekstem 'ty i tak lepiej nie umiesz'. Zabawny jesteś, wiesz?
A ty żałosny to co ty przedstawiłeś to argumenty?rotfl
PiXik jest offline  
stary 26-02-2005, 08:25   #94
Baron Kaldrick
Użytkownik Forum

Baron Kaldrick's Avatar

Data dołączenia: 06 03 2004
Lokacja: from Dwarves Lands...

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Browar
Widocznie nie znasz tego hiphopu który trzeba...
Więc 'daj nam go poznać'. Link do mp3, plxplx...
Cytuj:
A ty żałosny to co ty przedstawiłeś to argumenty?rotfl
Cytuj:
Oryginalnie napisane przez wiem.onet.pl
argument (łc. argumentum ‘treść, dowód’) 1. fakt, który dowodzi słuszności wypowiedzi
Jakby cI to powiedziec...Tak to byly argumenty. ROTFL yourself.

Terry Pratchett, "Straż! Straż!"
Baron Kaldrick jest offline  
stary 26-02-2005, 09:03   #95
Dowizul z Inferny
Użytkownik Forum

Domyślny

1.browar mow o sobie
2.hh to nie muzyka to styl rzycia
3.ja do niedawna sluhalem tylko hh ale potem zaczolem sluhac metalu
4.fani hh nieosadzajcie metalu nieznajac nawet 1 wykonawcy, metal to naprawde dobra muzyka
5.fani metalu nieosadzajcie hh slyszac tylko pezeta mozna jeszcze posluhac starych piosenek peji chcecie pzeslanie?? np. peja piosenka mordercy lub kilka innych starych piosenek
6.eee a piosenka je.bał cie pies to jaki styl muzyki bo niewiem?? mogl bym ja zamiescic ale mam problemy z lycosem i odrazu mowie ze to nie hh tylko tytul ma taki hh`owy
7.czy mogl by ktos close topic bo tu sie wojna robi

stary 26-02-2005, 09:50   #96
Raynold
eX Moderator

Raynold's Avatar

Data dołączenia: 13 10 2003
Lokacja: Tychy

Domyślny

Dyskusja jak to dyskusja - jedni umieją podyskutować, a inni tylko potrafią obrzucać się gnojem.

Ja tam słucham Fasolek i Natalki (młodej ofkoz, z płyt analogowych =) )
stary 26-02-2005, 09:55   #97
Matek
Użytkownik Forum

Matek's Avatar

Data dołączenia: 21 09 2004
Lokacja: Węgorzewo/Gdańsk

Matek ma numer GG 3933509
Domyślny

Fasloki the best . Kojarzysz "Bursztynek, bursztyne... znalazłam go na plazy"!!! Spiewam to siostrzyccce codziennie!!

"Miła, błagam, nie zrozum mnie źle
Kocham cię tak jak swoje przestworza pokochał wiatr"

Moj jogger
Matek jest offline  
stary 26-02-2005, 10:19   #98
Thero
Użytkownik Forum

Thero's Avatar

Data dołączenia: 30 12 2004

Domyślny

Cytuj:
W sie od hh odczepcie... To nie tylko muzyka (rap) ale też graffiti i b-boying
czy ty nie mówisz o sub-kulturze (Nie wiem jak się pisze)?

Cytuj:
A co większość z was wie o tym? Nic!
Rozczaruję cię, to raczej ty nic o niej nie wiesz, albo jeśli już wiesz to nikt inny tego nie wie? A skąd ty qrna możesz wiedzieć czy ja wiem?

Cytuj:
Słyszał ktoś 2 kawałki i od razu mówi że hh jest be itp...
Słyszałem dużo kawałków hh, kiedyś nawet lubiłem, dopóki nie pojawiło sie "mnustwo kul ziomali" itp, od tej pory polski hh powoli traci..

Cytuj:
większość tekstów to nie są banalne historyjki o paleniu blantów i życiu na ulicy... tylko teksty które zawierają jakieś refleksje...
rofl, rofl, rofl.. Ta zgraja 'kul ziomali' (Nie mówię, że ty bo cie nie znam) 'refleksje' widzi właśnie w takich utworach gdzie ktoś recytuję jak to mu trudno, jakie to on miał problemy 'i wogóle'... Nie raz mówią prawdę, ale to żadna refleksja nie jest, bo to wie każdy, no chyba, że się mnie kumpel w klasie pyta czy złapano Husaina..

Podsumowanie: Kiedyś to było jeszcze do zniesienia, kilka kawałków było fajnych, ale teraz to wszystko sie stacza, a co najgorsze to "staczają" się niektórzy fani takiego Donia czy innego Peji*.

Btw. Niektórzy piszą, że w hh nie ma czegoś takiego jak kur.wa co 2 słowo, a potem pisze, że lubi Peję ://..

PS. W koncu jest jeden temat gdzie można zkonfrontować poglądy fanów metalu i hh, a nie jak to było wcześniej w tematch typu "Ma ktoś mp3 Tede?"...
Thero jest offline  
stary 26-02-2005, 10:54   #99
$corcerer
Nieobecny.

$corcerer's Avatar

Data dołączenia: 22 09 2003
Lokacja: Gdzieś w Necie. Liczba postów: koło 1337. http://rtfm.killfile.pl

Stan: Na Emeryturze
Imię: Scorcerer
Profesja: Sorcerer
Gildia: Dreamers
Świat: Secura
Poziom: 23
Skille: 23/22
Poziom mag.: 42
Wyślij wiadomość przez ICQ do $corcerer $corcerer ma numer GG Użyj Jabbera. $corcerer ma login Tlenu scorcerer@tlen.pl Adres Jabbera do $corcerer
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Raynold
płyt analogowych =) )
Chyba winylowych :>

Dżizas!
$corcerer jest offline  
stary 26-02-2005, 11:08   #100
Ma$ter MatiK
Użytkownik Forum

Ma$ter MatiK's Avatar

Data dołączenia: 26 02 2005
Lokacja: Knurów

Ma$ter MatiK ma numer GG 5400468
Domyślny Hmm...

Wielka wojna ogarneła całe forum.We wiekszosci kłócą sie hiphopowcy którzy szłyszeli 2-3 piosenki metalowe albo metalowcy ktorzy słyszeli piosenki Peji/Meza albo czegoś podobnego.Ja osobiscie słucham polskiego HH(52 Debiec,Paktofonika,Kaliber44,łona)ale czasami moge właczyc jakas posenka matalową czy rokową.
Mi to wisi czy wy sluchacie metalu czy HH czy czegoś innego.Kazdy ma swój gust i moze sluchac tego co mu sie podoba.Chcialbym jescze dodac ze mrtalowcy nie są szatanistami a Hiphopowcy nie są dresami jak niektorzy twierdza.
Ma$ter MatiK jest offline  
Zamkniety temat.

Użytkowników czytających ten temat: 1 (zarejestrowanych: 0, gości: 1)

Zasady postowania