Jesteś tu: Tibia.pl / Forum

Wróć   Forum Tibia.pl > Inne > O wszystkim i o niczym

Notki

O wszystkim i o niczym O tym wszystkim co nie pasuje gdziekolwiek indziej ;)

Pokaż wyniki sondy: Co lepsze??
Rammstein 166 58.04%
Iron Maiden 120 41.96%
Głosujących: 286. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Zamkniety temat.

Opcje tematu
stary 13-02-2006, 14:28   #81
Gufat III
Użytkownik Forum

Gufat III's Avatar

Data dołączenia: 08 12 2004
Lokacja: Wrocław

Stan: Na emeryturze
Świat: Nova
Gufat III ma numer GG 8644522
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Pacek
matallica rządzi i tak, a z tej dwójki chłopcy z niemiec (rama sztajn) są zdecydowani lepsi chociaż i iron madensom nic nie można zażucić, o gustach sie nie powinno dyskutować każdy słucha tego co lubi, dal jednych jest to Behemot dla innych U2 albo 18 L, blog 27 (nie znam nikogo kto tego słucha ale i tak mu współczuje, trzeba nie mieć słuchu i gustu żeby to lubić) czy też Kazik czy też britney spierce, michał bajor, Betoven. Każdego gust trzeba szanować (oprócz skarjnych przypadków) więc to który zespół gra lepiej to indywidualna ocena każdego z nas.
Za przeproszeniem, gówno prawda. Gdyby o gustach się nie dyskutowało, fora muzyczne nie istniały by.
Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Wikt
oba zespoly sa dobre na swoj sposob. Iron Maiden ma dlugie dobre piosenki i genialne teksty
Genialne? A słyszał waść kiedykolwiek Katatonię, czy może sięgając bliżej ziemi - Guns'n'Roses, Metallikę? Jak słyszę że ktoś mówi o genialnych textach, w obliczu takich płodów jak "Fear Of The Dark", to śmiac mi się chce, sorry ;-) Te texty nie są złe, ale nie sięgają szczytów i nazywanie ich genialnymi jest wielce przesadzone.
Gufat III jest offline  

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stary 13-02-2006, 14:40   #82
Matek
Użytkownik Forum

Matek's Avatar

Data dołączenia: 21 09 2004
Lokacja: Węgorzewo/Gdańsk

Matek ma numer GG 3933509
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Gufat III
Genialne? A słyszał waść kiedykolwiek Katatonię, czy może sięgając bliżej ziemi - Guns'n'Roses, Metallikę? Jak słyszę że ktoś mówi o genialnych textach, w obliczu takich płodów jak "Fear Of The Dark", to śmiac mi się chce, sorry ;-) Te texty nie są złe, ale nie sięgają szczytów i nazywanie ich genialnymi jest wielce przesadzone.

No jasne Gufat... a teraz twoje ulubione zdanie: "A gdzie dowody!". Bo narazie przedstawiles swoje zdanie bez dowodow. (Wiem, czepiam sie... i co?)

"Miła, błagam, nie zrozum mnie źle
Kocham cię tak jak swoje przestworza pokochał wiatr"

Moj jogger
Matek jest offline  
stary 13-02-2006, 21:19   #83
Gufat III
Użytkownik Forum

Gufat III's Avatar

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Matek
No jasne Gufat... a teraz twoje ulubione zdanie: "A gdzie dowody!". Bo narazie przedstawiles swoje zdanie bez dowodow. (Wiem, czepiam sie... i co?)
A jak wg. Ciebie można to udowodnić? Może tak że śmiać mi się chce, jak dorosły facet śpiewa o swoim strachu dotyczącym tego że "coś" jest blisko? No sorry, to ja już wolę krwawy, satanistyczny bełkot ;-)
Gufat III jest offline  
stary 14-02-2006, 00:50   #84
Gangrel
Fallen Angel

Gangrel's Avatar

Data dołączenia: 26 01 2004
Lokacja: At the end of Rainbow.

Stan: Na Emeryturze
Imię: Va'esse
Profesja: Elite Knight
Gildia: Dreamers
Świat: Secura
Poziom: 48
Gangrel ma numer GG 1366254 Gangrel ma login Tlenu gangrel_6@tlen.pl
Domyślny

Gufat: Są w znacznej mierze genialne. Poczytaj sobie "Dream of Mirrors", "Blood Brothers" czy wreszczie "The Clansman". Zwalają z nóg, przynajmniej mnie. I nie widze w nich nic co by ustępowało "Master of Papets".

Gangrel jest offline  
stary 14-02-2006, 11:47   #85
Shinjix
Master Alucard

Shinjix's Avatar

Data dołączenia: 27 09 2004
Lokacja: www.tibiaspy.com

Imię: Yatiru
Shinjix ma numer GG 4032930
Domyślny

@up, up up, up up up i up up up up
(czytaj: cztery posty wyzej)
hmmm... Kwestia gustu. Co do tekstow - to i niektore "satanistyczne bełkoty" mają bardzo fajne teksty.

@Matek
Tego sie nie da udowodnic. Po prostu do niektorych przemawiaja jedne teksty, a do innych drugie.

@Gufat
Kazdy mial/ma swoje fobie. Ja tam wole jak taki IM śpiewa o swoich fobiach, niz sataniostyczny, bezsensowny bełkot. Skoro śpiewanie o baniu sie ciemnosci jest smieszne, to jak mam nazwac spiewanie o sluzeniu zlu, szatanowi, itp, itd. skazujac sie tym samym na pieklo (bo do czego daza satanisci jak nie do piekla)? A co, moze mysla, ze szatan to taki "spoko ziomek", ktory posadzi po swojej prawicy, przytuli, otrze łezke? hrhr, -.-.

Do IM jeszcze nie przywyklem. Wciaz wole Rammstein'a, ktory jest ze mna od poczatku przygody z metalem. Moze kiedys IM wpadnie mi w ucho - na razie z heavy metalu wole Helloween.
†††

I am the pure flame that burns
I am Sirius son
I am the infinite space
I am the most conquering One

Ostatnio edytowany przez Shinjix - 14-02-2006 o 11:52.
Shinjix jest offline  
stary 14-02-2006, 11:58   #86
Mag-Iron
Użytkownik forum

Mag-Iron's Avatar

Data dołączenia: 26 12 2005
Lokacja: Z Hadesu

Stan: Aktywny gracz
Profesja: Knight
Świat: Obsidia
Domyślny Im

Ogólnie słucham metal...jak widać w moim podpisie... ale to Iron Maiden moim zdaniem jest najlepszym zespołem(mój avatar... ), gdyż nie ma u nich elementów hip-hopu czy techno, są oryginalni!!!
Mag-Iron jest offline  
stary 14-02-2006, 23:39   #87
Cebix
Użytkownik Forum

Cebix's Avatar

Data dołączenia: 16 07 2004
Lokacja: Chlewice wielkopolskie

Domyślny

Iron Maiden.

Rammstein mi nigdy nie leżał. Ironi to legenda, dla mnie obecnie najlepszy zespół świata. A co do tekstów IM... "Infinite Dreams", "Rime Of The Ancient Mariner", czy "Hallowed Be Thy Name"...
Majstersztyki.

Pozdrawiam.
Cebix jest offline  
stary 15-02-2006, 05:25   #88
Wikt
Użytkownik Forum

Wikt's Avatar

Data dołączenia: 14 01 2005
Lokacja: ZNIENACKA!

Stan: Niegrający
Poziom: 69
Wikt ma numer GG 1491750
Domyślny

no dobra, powiedzmy, ze to byla opinia bardzo subiektywna >_>
stary 15-02-2006, 21:11   #89
Gufat III
Użytkownik Forum

Gufat III's Avatar

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Gangrel666
Gufat: Są w znacznej mierze genialne. Poczytaj sobie "Dream of Mirrors", "Blood Brothers" czy wreszczie "The Clansman". Zwalają z nóg, przynajmniej mnie. I nie widze w nich nic co by ustępowało "Master of Papets".
Ale Metallipa nie ma jakichś zachwycających textów. Chcesz texty oryginalne, posłuchaj późniejszej twórczości Bathory(po Blood Fire Death). Mimo że opowiadają o Vikingach, to jednak są dobre. Texty genialne... Obawiam się że takie w muzyce metalowej nie istnieją, ale nowa płyta Nevermore'a ma texty świetne i całkiem proste w przekazie. Polecam.
Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Shinjix
@Gufat
Kazdy mial/ma swoje fobie. Ja tam wole jak taki IM śpiewa o swoich fobiach, niz sataniostyczny, bezsensowny bełkot. Skoro śpiewanie o baniu sie ciemnosci jest smieszne, to jak mam nazwac spiewanie o sluzeniu zlu, szatanowi, itp, itd. skazujac sie tym samym na pieklo (bo do czego daza satanisci jak nie do piekla)? A co, moze mysla, ze szatan to taki "spoko ziomek", ktory posadzi po swojej prawicy, przytuli, otrze łezke? hrhr, -.-.
Oczywiście, satanistyczny bełkot jest do dupy. Ale black metal, to nie tylko satanistyczny bełkot. Przesłuchaj Emperor'owe "Anthems To The Welkin At Dusk", idealny przykład tego, że black metalowe texty to nie muszą być tylko apokaliptyczne wizje końca świata i zejścia naszych beznadziejnych dusz do piekieł, ku uciesze Szatana :-)
Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Shinjix
Do IM jeszcze nie przywyklem. Wciaz wole Rammstein'a, ktory jest ze mna od poczatku przygody z metalem. Moze kiedys IM wpadnie mi w ucho - na razie z heavy metalu wole Helloween.
Akurat Helloween, to twórcy Power Metalu i to głownie grali :-) Choć szczerze przyznam, że ocierali się o hewi dość długo, ale to była stylistyka raczej ze środka ich kariery.
Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Mag-Iron
Ogólnie słucham metal...jak widać w moim podpisie... ale to Iron Maiden moim zdaniem jest najlepszym zespołem(mój avatar... ), gdyż nie ma u nich elementów hip-hopu czy techno, są oryginalni!!!
Zabawne W Cephalic Carnage, Neurosis czy Mastodon też nie ma elementów techno i HH a nie są wg. Ciebie tak za***iści jak Ironi. Dziwne :-) Nie ma jak porządna argumentacja...
Gufat III jest offline  
stary 15-02-2006, 21:23   #90
Olorion.
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 17 07 2004
Wpisy bloga: 3

Domyślny

@up

lepsze niz lyricsy behemotha

To nie sa piosenki o vikingu najezdzajacym wioske, mroku, smokach, szatanie czy co tam preferujesz. Wiekszosc z tych piosenek niesie jakies przeslanie, ale co bede mowil pogrązonemu w black metallowych utworach, gdize tresc jest oczywista i nie wymagajaca wiekszego myslenia (jesli sie zrozumie growl)
Olorion. jest offline  
stary 15-02-2006, 21:36   #91
Gufat III
Użytkownik Forum

Gufat III's Avatar

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Olorion.
@up

lepsze niz lyricsy behemotha

To nie sa piosenki o vikingu najezdzajacym wioske, mroku, smokach, szatanie czy co tam preferujesz. Wiekszosc z tych piosenek niesie jakies przeslanie, ale co bede mowil pogrązonemu w black metallowych utworach, gdize tresc jest oczywista i nie wymagajaca wiekszego myslenia (jesli sie zrozumie growl)
Ja podałem Bathory jako luźny przykład tego, że nawet banalny text, który jest na swój sposób zabawą historyczną, potrafi w ciekawym ujęciu podpasować każdemu. Czytał pan chociaż tekst "Valhalla"? A "Hammerheart"? To jedno z największych osiągnięć black metalu (bo viking uważa się za coś, co wyrosło blacku, patrząc się na przeszłość zespołu Bathory). A mówiąc o dobrych textach, nawiązałem do Nevermore'a i płyty This Godless Endeavor. Przeczytaj teksty piosenek z tej płyty najpierw i nie wpieraj mi że ja mówię o smokach, vikingach i satanistycznych bełkotach, bo upłycasz potwornie. (sam Viking metal nie mówi też tylko o jakichś najazdach vikingów na wioski, patrz: "Valhalla, Hammerheart"

A patrząc obiektywnie - Behemoth ma kiepskie lyricsy, zwłaszcza do Pandemonic Incantations. Później zaczynają nawiązywać m.in. do Thelemy, mimo że można magię Theriona uznać za bzdurę, to jednak texty te przynajmniej do czegoś nawiązują.

Ostatnio edytowany przez Gufat III - 15-02-2006 o 21:38.
Gufat III jest offline  
stary 16-02-2006, 08:05   #92
Matek
Użytkownik Forum

Matek's Avatar

Data dołączenia: 21 09 2004
Lokacja: Węgorzewo/Gdańsk

Matek ma numer GG 3933509
Domyślny

@Gufat: z tekstami piosenek jak z wierszami. Jedni beda dana piosenke uwazac za mega-wypas a inni za zwykly smiec.

"Miła, błagam, nie zrozum mnie źle
Kocham cię tak jak swoje przestworza pokochał wiatr"

Moj jogger
Matek jest offline  
stary 16-02-2006, 22:53   #93
Gangrel
Fallen Angel

Gangrel's Avatar

Data dołączenia: 26 01 2004
Lokacja: At the end of Rainbow.

Imię: Va'esse
Poziom: 48
Gangrel ma numer GG 1366254 Gangrel ma login Tlenu gangrel_6@tlen.pl
Domyślny

Helloween prekursorem Power Metalu?! A słyszał pan może o takim zespole jak Manowar? Zaczynali się bawić w Power 10 lat przed Helloween'em.

A do śpiewania o fobiach...nie widzę powodu dla którego dorosły facet nie miałby śpiewać o tym czego się boi. Jest to szczere, może dlatego wydaję się nam takie obce. Ale mnie się wydaje że chyba należy zerwać z standardem: "Faceci nie płaczą" i tym podobnym.

Gangrel jest offline  
stary 17-02-2006, 15:03   #94
Gufat III
Użytkownik Forum

Gufat III's Avatar

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez gangrel666
Helloween prekursorem Power Metalu?! A słyszał pan może o takim zespole jak Manowar? Zaczynali się bawić w Power 10 lat przed Helloween'em.

A do śpiewania o fobiach...nie widzę powodu dla którego dorosły facet nie miałby śpiewać o tym czego się boi. Jest to szczere, może dlatego wydaję się nam takie obce. Ale mnie się wydaje że chyba należy zerwać z standardem: "Faceci nie płaczą" i tym podobnym.
Po pierwsze, Manowar nie istniał 10 lat przed Helloween. Po drugie, Manowar grają heavy metal. Po trzecie: sądzę że mylisz epic metal z power metalem. Jest to w istocie podobne, jednak ma zgoła inną tematykę. Po czwarte: Manowar zaczął się bawić power metalem, ale znacznie później (nie przypadkiem na Louder Than Hell? może mi się wydaje) niż Helloween, który to wydał power metalową płytę Keeper Of The Seven Keys, w 1987 roku.
Więcej grzechów nie pamiętam.

edit:
http://pl.wikipedia.org/wiki/Helloween
Polecam :-)

Ostatnio edytowany przez Gufat III - 17-02-2006 o 15:09.
Gufat III jest offline  
stary 17-02-2006, 15:12   #95
Mrok
Użytkownik Forum

Mrok's Avatar

Data dołączenia: 11 02 2006

Świat: azura
Mrok ma numer GG 2564706
Domyślny

Rammstein The Best
Mrok jest offline  
stary 18-02-2006, 18:12   #96
Gadziu
Użytkownik Forum

Gadziu's Avatar

Data dołączenia: 16 04 2004
Lokacja: Nigdzie indziej

Domyślny

Iron Maiden

@Gufat

prfft zią ;]
stary 18-02-2006, 19:08   #97
Zolty-Sorcek
Użytkownik forum

Zolty-Sorcek's Avatar

Data dołączenia: 01 02 2006
Lokacja: Gdańsk

Profesja: Sorcerer
Gildia: Brak
Świat: Celesta
Poziom: 19
Skille: 16/21
Poziom mag.: 30
Zolty-Sorcek ma numer GG 825537
Evul Rammstein Lepszy XD

Zajefajna sonda...Rammstein lepszy przez texty i świeeetne albumy XD

--------------------------------------------------------------------------------

Rammstein!!! Im a big fan of Rammstein!!! Iron maiden tez słuchałem ale od Rammsteine jestem uzależniony.... Poza tym Iron Maiden to inna kategoria... To tak jakby porównywać skoki narciarskie i slalon gigant w obu są narty na nogach ale to co innego....
Z utworów Rammsteina polecam jeszcze Mein Herz brennt, keine lust, "reise, resie" i Sonne...

ZGADZAM SIĘ Z TOBĄ MODERAORZE

Ja tam z utworów lubie : <srr za błedy w tytułach jeśli będą>

Mein Tein,Reise,Tu Ciero Puta,Benzin,Muuter,Kaine Lust,Mein Herz Brennt,Sonne, no i najlepsze ENGEL XD

Lubie też KoRna ,SOAD, Slipknot i OOMPH ! Jak coś XD
Zolty-Sorcek jest offline  
stary 19-02-2006, 23:24   #98
Markizek666
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 05 02 2006
Lokacja: Eeemm... Kazz??

Profesja: Sorcerer
Gildia: LOL?
Świat: Silvera
Poziom: 29
Skille: 21/23
Poziom mag.: 35
Domyślny

A ja tam wole Kult xD
A tak do tematu hmm... Iron ma lepsze texty, Rammstein ma dobra muzyke, ale texty takie sobie.
I tak Kult Roxxx

Jestem super i bende jeszcze lepszym
Lecz pewnie znowu zabije mnie jakiś i dostanie i wyjdzie na
Markizek666 jest offline  
stary 20-02-2006, 18:40   #99
Harven
Użytkownik Forum

Harven's Avatar

Data dołączenia: 22 03 2005
Lokacja: Szczecin

Stan: Niegrający
Harven ma numer GG 6311614
Domyślny

Zagłosowałem na rammstein bo: podoba mi się głos wokalisty, mają fajne brzmienie, podoba mi się ich numer(nie wiem jak się pisze ;d) Rozenroff. Ale iron maiden też lubię, tylko to są 2 inne zespoły. No ale i tak wole od rammsteina i iron maidena Sepulture
Harven jest offline  
stary 20-02-2006, 19:16   #100
Caer
Użytkownik Forum

Caer's Avatar

Data dołączenia: 15 01 2005
Lokacja: Łódź

Caer ma numer GG 6319946
Domyślny

JAJNIKI SATANA PWNZ!!! XD
Wolę Iron Maiden, co już wcześniej(chyba =p) napisałem. Nie lubię dzielenia metalu na heavy, death, power, srałer i cholera wie co jeszcze. Metal to metal i niech metalem pozostanie. Kropka. ;p
Zamkniety temat.

Użytkowników czytających ten temat: 1 (zarejestrowanych: 0, gości: 1)

Zasady postowania