|
Notki |
O wszystkim i o niczym O tym wszystkim co nie pasuje gdziekolwiek indziej ;) |
Pokaż wyniki sondy: Co lepsze?? | |||
Rammstein |
![]() ![]() ![]() ![]() |
166 | 58.04% |
Iron Maiden |
![]() ![]() ![]() ![]() |
120 | 41.96% |
Głosujących: 286. Nie możesz głosować w tej ankiecie |
![]() |
|
Opcje tematu |
![]() |
#81 | ||
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 08 12 2004
Lokacja: Wrocław
Stan: Na emeryturze
Świat: Nova
![]() |
![]() Cytuj:
Cytuj:
|
![]() |
#82 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 21 09 2004
Lokacja: Węgorzewo/Gdańsk
![]() |
![]() Cytuj:
No jasne Gufat... a teraz twoje ulubione zdanie: "A gdzie dowody!". Bo narazie przedstawiles swoje zdanie bez dowodow. (Wiem, czepiam sie... i co?)
![]() |
#83 | |
Użytkownik Forum
![]() |
![]() Cytuj:
![]() |
#84 |
Fallen Angel
|
![]() Gufat: Są w znacznej mierze genialne. Poczytaj sobie "Dream of Mirrors", "Blood Brothers" czy wreszczie "The Clansman". Zwalają z nóg, przynajmniej mnie. I nie widze w nich nic co by ustępowało "Master of Papets".
#85 |
Master Alucard
|
![]() @up, up up, up up up i up up up up
(czytaj: cztery posty wyzej) hmmm... Kwestia gustu. Co do tekstow - to i niektore "satanistyczne bełkoty" mają bardzo fajne teksty. @Matek Tego sie nie da udowodnic. Po prostu do niektorych przemawiaja jedne teksty, a do innych drugie. @Gufat Kazdy mial/ma swoje fobie. Ja tam wole jak taki IM śpiewa o swoich fobiach, niz sataniostyczny, bezsensowny bełkot. Skoro śpiewanie o baniu sie ciemnosci jest smieszne, to jak mam nazwac spiewanie o sluzeniu zlu, szatanowi, itp, itd. skazujac sie tym samym na pieklo (bo do czego daza satanisci jak nie do piekla)? A co, moze mysla, ze szatan to taki "spoko ziomek", ktory posadzi po swojej prawicy, przytuli, otrze łezke? hrhr, -.-. Do IM jeszcze nie przywyklem. Wciaz wole Rammstein'a, ktory jest ze mna od poczatku przygody z metalem. Moze kiedys IM wpadnie mi w ucho - na razie z heavy metalu wole Helloween.
I am Sirius son I am the infinite space I am the most conquering One Ostatnio edytowany przez Shinjix - 14-02-2006 o 11:52. |
![]() |
![]() |
#86 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 26 12 2005
Lokacja: Z Hadesu
Stan: Aktywny gracz
Imię: Knight-Iron
Profesja: Knight
Świat: Obsidia
|
![]() Ogólnie słucham metal...jak widać w moim podpisie... ale to Iron Maiden moim zdaniem jest najlepszym zespołem(mój avatar...
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#87 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 16 07 2004
Lokacja: Chlewice wielkopolskie
|
![]() Iron Maiden.
Rammstein mi nigdy nie leżał. Ironi to legenda, dla mnie obecnie najlepszy zespół świata. A co do tekstów IM... "Infinite Dreams", "Rime Of The Ancient Mariner", czy "Hallowed Be Thy Name"... ![]() Majstersztyki. Pozdrawiam. |
![]() |
![]() |
#88 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 14 01 2005
Lokacja: ZNIENACKA!
Stan: Niegrający
Poziom: 69
![]() |
![]() no dobra, powiedzmy, ze to byla opinia bardzo subiektywna >_>
|
![]() |
![]() |
#89 | ||||
Użytkownik Forum
![]() |
![]() Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
![]()
![]() |
#90 |
Użytkownik Forum
|
![]() @up
lepsze niz lyricsy behemotha To nie sa piosenki o vikingu najezdzajacym wioske, mroku, smokach, szatanie czy co tam preferujesz. Wiekszosc z tych piosenek niesie jakies przeslanie, ale co bede mowil pogrązonemu w black metallowych utworach, gdize tresc jest oczywista i nie wymagajaca wiekszego myslenia (jesli sie zrozumie growl) |
![]() |
![]() |
#91 | |
Użytkownik Forum
![]() |
![]() Cytuj:
A patrząc obiektywnie - Behemoth ma kiepskie lyricsy, zwłaszcza do Pandemonic Incantations. Później zaczynają nawiązywać m.in. do Thelemy, mimo że można magię Theriona uznać za bzdurę, to jednak texty te przynajmniej do czegoś nawiązują.
-> regulamin (Goń się, dziadu /przyp. Gufat) Masz problem?/przyp. dziadu Tak, mam okres i jestem zdenerwowany. Ty pewnie masz ten sam problem /przyp. Gufat Ostatnio edytowany przez Gufat III - 15-02-2006 o 21:38. |
|
![]() |
![]() |
#92 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 21 09 2004
Lokacja: Węgorzewo/Gdańsk
![]() |
![]() @Gufat: z tekstami piosenek jak z wierszami. Jedni beda dana piosenke uwazac za mega-wypas a inni za zwykly smiec.
#93 |
Fallen Angel
|
![]() Helloween prekursorem Power Metalu?! A słyszał pan może o takim zespole jak Manowar? Zaczynali się bawić w Power 10 lat przed Helloween'em.
A do śpiewania o fobiach...nie widzę powodu dla którego dorosły facet nie miałby śpiewać o tym czego się boi. Jest to szczere, może dlatego wydaję się nam takie obce. Ale mnie się wydaje że chyba należy zerwać z standardem: "Faceci nie płaczą" i tym podobnym.
#94 | |
Użytkownik Forum
![]() |
![]() Cytuj:
Więcej grzechów nie pamiętam. edit: http://pl.wikipedia.org/wiki/Helloween Polecam :-)
-> regulamin (Goń się, dziadu /przyp. Gufat) Masz problem?/przyp. dziadu Tak, mam okres i jestem zdenerwowany. Ty pewnie masz ten sam problem /przyp. Gufat Ostatnio edytowany przez Gufat III - 17-02-2006 o 15:09. |
|
![]() |
![]() |
#95 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 11 02 2006
Świat: azura
![]() |
![]() Rammstein The Best
![]() |
![]() |
![]() |
#97 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 01 02 2006
Lokacja: Gdańsk
Imię: Zolty-Sorcek
Profesja: Sorcerer
Gildia: Brak
Świat: Celesta
Poziom: 19
Skille: 16/21
Poziom mag.: 30
![]() |
![]() Zajefajna sonda...Rammstein lepszy przez texty i świeeetne albumy XD
-------------------------------------------------------------------------------- Rammstein!!! Im a big fan of Rammstein!!! Iron maiden tez słuchałem ale od Rammsteine jestem uzależniony.... Poza tym Iron Maiden to inna kategoria... To tak jakby porównywać skoki narciarskie i slalon gigant w obu są narty na nogach ale to co innego.... Z utworów Rammsteina polecam jeszcze Mein Herz brennt, keine lust, "reise, resie" i Sonne... __________________ ZGADZAM SIĘ Z TOBĄ MODERAORZE ![]() ![]() ![]() ![]() Ja tam z utworów lubie : <srr za błedy w tytułach jeśli będą> Mein Tein,Reise,Tu Ciero Puta,Benzin,Muuter,Kaine Lust,Mein Herz Brennt,Sonne, no i najlepsze ENGEL XD Lubie też KoRna ,SOAD, Slipknot i OOMPH ! Jak coś XD |
![]() |
![]() |
#98 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 05 02 2006
Lokacja: Eeemm... Kazz??
Imię: Straznik Gaju ^^
Profesja: Sorcerer
Gildia: LOL?
Świat: Silvera
Poziom: 29
Skille: 21/23
Poziom mag.: 35
|
![]() A ja tam wole Kult xD
A tak do tematu hmm... Iron ma lepsze texty, Rammstein ma dobra muzyke, ale texty takie sobie. I tak Kult Roxxx
#99 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 22 03 2005
Lokacja: Szczecin
Stan: Niegrający
![]() |
![]() Zagłosowałem na rammstein bo: podoba mi się głos wokalisty, mają fajne brzmienie, podoba mi się ich numer(nie wiem jak się pisze ;d) Rozenroff. Ale iron maiden też lubię, tylko to są 2 inne zespoły. No ale i tak wole od rammsteina i iron maidena Sepulture
![]() |
![]() |
![]() |
#100 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 15 01 2005
Lokacja: Łódź
![]() |
![]() JAJNIKI SATANA PWNZ!!! XD
Wolę Iron Maiden, co już wcześniej(chyba =p) napisałem. Nie lubię dzielenia metalu na heavy, death, power, srałer i cholera wie co jeszcze. Metal to metal i niech metalem pozostanie. Kropka. ;p