![]() |
#81 | |
CS Tibia.pl Team
|
![]() Powiem tylko 2 zdania
Każdy ma prawo umrzeć, nawet papież wiec dajcie mu to zrobić - on się ze śmiercią pogodził, a wy nie to to już wyłącznie wasz problem (pierwsze). Wasze biadolenie nic nie zmieni, jak jeszcze myślicie że mu pomożecie to się módlcie o jego zdrowie, jak zrozumieliście to módlcie się o jego spokojną drogę, ale przynajmniej nie zachowujcie się jak dzieci... (drugie) Rzekłem Każdy umiera... Memento mori...
![]() |
|
![]() |
#82 |
Nieobecny.
|
![]() Polina zostawcie w spokoju. Bądź co bądź, mamy wolność słowa, więc albo jakaś porządna dyskusja, albo osobiscie was wywale.
Przynajmniej Dobo sie uśmiał :> @up: Exegi monumentum aere perennicus. To chyba najlepsze co można powiedzieć o Papieżu. Ostatnio edytowany przez $corcerer - 01-04-2005 o 20:19. |
![]() |
![]() |
#83 | |
Zbanowany
Data dołączenia: 24 12 2004
Lokacja: Bydgoszcz RULEZ
|
![]() Cytuj:
ZGADZAM SIE NA ODEBRANIE PRAW MODERATORA p.POLINOWI. |
|
![]() |
![]() |
#84 | |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 17 08 2004
Lokacja: Braniewo
Stan: Aktywny gracz
Imię: Sztambuch Loos
Profesja: Knight
Gildia: Souls of the Cursed
Świat: Hiberna
Poziom: 41
Skille: 75/74
Poziom mag.: 5
|
![]() Cytuj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
#85 | |
Fallen Angel
|
![]() Cytuj:
1. Nikogo nie bronie bo nie odtego jestem ani nie mam na nic wplywu 2. Druga czesc odnosila sie do tekstu, a by modlic sie w tym poscie. Najczesciej modlimy sie w kosciele, czyli miejscu kultu. 3. Zacytuj mi gdzie nazwalem papieza miejscem kultu? 4. Jestem harcerzem i osoba wierzaca jakbys mial watpliwosci 5. Cos jeszcze czy zamkniesz sie?
![]() |
#86 |
Zbanowany
Data dołączenia: 18 12 2004
![]() |
![]() "Nie ma już nadziei dla papieża" - poinformowało agencję ANSA źródło medyczne w Watykanie. Rzecznik Stolicy Apostolskiej poinformował o godz. 19., że stan zdrowia papieża znacznie się pogorszył.
W Watykanie zamknęły się przed chwilą Spiżowe Wrota, co w języku watykańskich symboli może oznaczać, że papież umarł. Wcześniej włoskie agencje informowały, że papież stracił przytomność. Oficjalnie śmierć papieża ogłasza wikariusz Rzymu, którym jest kard. Camillo Ruini. Wziolem to z interi papiez ma prawo umrzec nacierpial sei duzo najpierw pruba zamachu puzniej ciezkie choroby ![]() |
![]() |
![]() |
#87 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 29 03 2005
Lokacja: ET Server 2.60
![]() |
![]() @oguras
fajnie masz w domu... @topic "Mszę w katedrze biskupa Rzymu odprawia papieski wikariusz dla diecezji rzymskiej kardynał Camillo Ruini. To do niego zgodnie z prawem kościelnym będzie należał obowiązek ogłoszenia wiadomości o śmierci papieża. "Ojciec Święty jest coraz bliżej Boga" - powiedział kardynał Ruini."
#88 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 20 01 2005
Lokacja: Białystok
![]() |
![]() Cytuj:
Co do polina to owszem nie zażucam mu tego że nie wierzy w Boga ale niech chociaż nie obraża Świętej Pamięci Ojca Świętego...[*] Mam Nadzieję że sie nawrucicie na dobrą drogę tak jak i ja spróbuje ... |
|
![]() |
![]() |
#89 | |
Dobo Srobo
Data dołączenia: 23 07 2003
|
![]() Cytuj:
Dobra, do rzeczy. Oczywiście martwi mnie sytuacja papieża. Wiem, że jest on wzorem dla wielu, co chwali się w czasach, gdy idolami młodych zostają jakieś ułomy z bigbrothera. Bardzo się martwie, ale nie chce narazie mieszać w to kwesti wiary, bowiem przezywam narazie tzn kryzys wiary. Ale śmieszy mnie poprostu sytuacja kiedy bachory nagle się budza, że jest ktoś taki jak papiez, i kiedy trzeba, ukazują swoją wiare, gotowi są zabić każdego kto mysli inaczej niż oni - brawo, bojówki oazowe x.rydzyka potrzebują właśnie takich. Wiara i modlitwa to kwestia prywatna, i myśle, że nie powinno się jej wciągać na forum. Wojny na tle religijnym to najgorsza rzecz jaka jest, i jeśli Bóg istnieje, to NAPEWNO mu się to nie podoba. Dlatego zluzujcie poślady, i zamiast wymyślać nowe obelgi na Polina, poświęćcie ten czas na refleksje na temat własnej wiary, tak jak robie to ja teraz. Tak, pomimo tego że od jakiegoś czasu mam niejako szyld "ateista", mysle o Bogu. Próbuje go objąć rozumem, ale jest to niemożliwe. Pozostaje wiara, na którą jeszcze nie jestem gotów. Ale chwila ta niejako zmusza mnie do refleksji, myśle że dziś, pierwszy raz od 2 lat, pomodle się, do jednego Boga o róznych imieniach... |
|
![]() |
![]() |
#90 | |
Zbanowany
Data dołączenia: 30 01 2005
Lokacja: w kopalniach Khazad-dum
![]() |
![]() Cytuj:
a zacytuje ci @topic Jak chcesz sie modlic to wyny do kosciola. To jest forum interentowe a nie miejsce kultu. i co powiesz?? |
|
![]() |
![]() |
#91 | |
Użytkownik forum
|
![]() Cytuj:
|
|
![]() |
![]() |
#92 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 17 07 2004
Lokacja: Dunno :!
Stan: Niegrający
|
![]() Zdaniem włoskich mediów Jan Paweł II nie żyje. <--- TVN 24
Cytuj:
@down Jeżeli to była ironia do mojego posta to nie wyszła cI...
![]() Ostatnio edytowany przez Uncle Warrior - 01-04-2005 o 20:24. |
|
![]() |
![]() |
#93 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 19 03 2005
![]() |
![]() """"" wydawca roytera Maszyna kardiologincza pokazuje ze linia jest prosta """"""----- nie powierdzone oficjalnie
#94 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 29 03 2005
Lokacja: ET Server 2.60
![]() |
![]() Papież Jan Paweł II zmarł dziś wieczorem w Watykanie - poinformowała telewizja CNN
![]()
#95 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 03 01 2005
Lokacja: III RP
|
![]() KAżdy kiedyś odejdzie. JPII bedzie teraz lepiej. Chyba lepiej bedzie jak bedzie w niebie, niz zeby meczyl sie tutaj nie? Nie boi sie, bo wie ze nic zlego na Ziemii nie zrobil i ze bedzie mial dobrze w niebie.
EDIT JAn PAweł II nie zyje
24 15 43 44 15 32 33 11 24 31 15 35 43 55 54 ![]() ![]() ![]() Ostatnio edytowany przez Badzo - 01-04-2005 o 20:26. |
![]() |
![]() |
#96 |
Użytkownik forum
|
![]() Dochodzi do konfrontacji.... każdego (mnie miedzy innymi) ponoszą nerwy...
Najlepiej zamknąc temat, jeżeli faktycznie tak kochamy Papieża to odejdzmy od Komputerów i pomódlmy sie..... KONIEC |
![]() |
![]() |
#97 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 20 01 2005
![]() |
![]() I właśnie w tym temacie pokazuja się tak zwani lizo dupy którzy nie mają racji i o tym wiedzą ale rozgłaszają jakieś informacje poto aby sie podlizac moderatorom ...
|
![]() |
![]() |
#98 | |
Fallen Angel
|
![]() Cytuj:
Va'esse deireadh aep eigean... ![]() Ostatnio edytowany przez Gangrel - 01-04-2005 o 20:27. |
|
![]() |
![]() |
#99 |
Guest
|
![]() To wkońcu Papież jeszcze żyje?? Bo sam niewiem . Jedni mówio , że jest już u Boga a drudzy , że żyje .
A tak powiem , teraz i tak WŁADZE nad kościołem sprawuje pięciu pomocników Papieża.(TVP1 i CNN) |
![]() |
#100 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 06 03 2004
Lokacja: from Dwarves Lands...
|
![]() Zabawni...Nie, żałośni jesteście. I cóż tu więcej dodać?
Religijni, psia mać, po zbóju. Walczą, cholera, o Papieża. A nie wiedzą, że kłótnią jeno szkodzą, nie wiedzą, że w tejże chwili zamiast tłuc posty i skille mogliby pójść się pomodlić. Papież także jest człowiekiem. Zrozumcie to. I spójrzcie na to z punktu takiego jak ja - ateisty. Darzę go szacunkiem. Ale nie, psia mać, tępym, bałwochwalczym uwielbieniem!
Smoki powinny być okrutne, chytre, nieczułe i straszne. Ale coś ci powiem, czlowieku.... Smoki nigdy nie paliły na stosie, nie torturowały, nie rozpruwały na kawałki i nie nazywały tego moralnością. Terry Pratchett, "Straż! Straż!" ![]() |
![]() |