Jesteś tu: Tibia.pl / Forum

Wróć   Forum Tibia.pl > Forum ogólne > Inne

Notki

Inne To co nie pasuje do któregoś z działów a ma związek z Tibią trafia tutaj.

Pokaż wyniki sondy: Co obcokrajowcy o nas myślą?
Sama ich zapytaj. 12 4.44%
Polacy to nooby. 86 31.85%
Nie jest tak źle. Połowa jest fajna, druga połowa do ****ostwo. 62 22.96%
Większość z nich to dysdałnie, ale zdarzają się fajni kumple. 91 33.70%
Polacy rządzą. 19 7.04%
Głosujących: 270. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedz

Opcje tematu
stary 27-07-2005, 17:48   #81
Mafuss
Użytkownik Forum

Mafuss's Avatar

Data dołączenia: 12 06 2005
Lokacja: Wroclaw

Imię: Mafuss
Mafuss ma numer GG 7990262 Send a message via Skype™ to Mafuss
Domyślny

Tak polacy to nooby... Najczęsciej kradną looty i wyzywają.
Br nie sa lepsi.Ja sobie pod depo stoje i robie uhy a jakis kolo do mnie br ?
ja mówie nie a on zaczyna spamowac cos po brazylijsku a najczęsciej są pk glupie br...ehh

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stary 27-07-2005, 18:03   #82
Xyrius
Zbanowany

Xyrius's Avatar

Data dołączenia: 15 07 2005
Lokacja: Tychy

Xyrius ma numer GG 4524829
Domyślny

ktoś kiedyś stwierdził że nie powinno się oceniać całych narodów - i dlatego się z nim zgadzam Spotykasz jednego Polaka n00ba i uważasz że wszyscy tacy są ?? Że sam nim jesteś, że twój kumpej nim jest etc. ? Takie ocenianie jest bez sensowne. Można to ująć tak: "wielu polskich graczy których spotkałem bylo n00bami" - brzmi lepiej bo nie obrażasz wszystkich a tylko tych co spotkałeś
Xyrius jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 27-07-2005, 18:28   #83
marekk magg
Guest

Domyślny

Większość z nich to dysdałnie, ale zdarzają się fajni kumple. niewiem czemu ale szwe i br nie rzondzom !!
  Odpowiedz z Cytatem
stary 27-07-2005, 18:32   #84
Gufat III
Użytkownik Forum

Gufat III's Avatar

Data dołączenia: 08 12 2004
Lokacja: Wrocław

Stan: Na emeryturze
Świat: Nova
Gufat III ma numer GG 8644522
Domyślny

Polacy to nooby, pozatym nie umiwmy w ogóle grać. Prawie każda wojnę przegrywamy, polacy wrzeszczą przed depo "dajcie cos polakowi pliz" albo "badz polak daj cos rodakowi", w****ia mnie to nieziemsko ale i tak zaznaczyłem odpowiedź z dysdałniem (tak sie pisze?) bo bardziej odpowiada realiom.
Gufat III jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 27-07-2005, 18:49   #85
Kuan Ju
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 31 01 2005
Lokacja: Kłodawa

Stan: Aktywny gracz
Profesja: Sorcerer
Świat: Pacera
Poziom: 20
Poziom mag.: 28
Kuan Ju ma numer GG 7063513
Domyślny

Hmmm, czasami Br wkurzaja, ale czasami bywa zupelnie odwrotnie. Jeden Br w innej gierce online - w Conquerze zostal moim protektorem. Po prostu nie znal nikogo z Polski i chcial poznac, a niedawno niby-kumpel "pozyczyl" p seta, w-hammera i dwarfke. Juz nie zobaczylem itemkow. Trzeba dodac, ze byl Polakiem. Zaglosowalem, ze Polacy to n00by, bo wiekszosc obcokrajowcow pewnie tak mysli. Afff... ot, stereotypy

Ciekawe, kto sprawdzi w słowniku?
Kuan Ju jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 27-07-2005, 20:27   #86
k0cz0wnik
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 16 12 2004
Lokacja: Lubaczów

k0cz0wnik ma numer GG 5358050
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez marekk magg
Większość z nich to dysdałnie, ale zdarzają się fajni kumple. niewiem czemu ale szwe i br nie rzondzom !!
Czlowieku i ty sie w ogole wypowiadzasz w tym temacie? Popatrz sie na to co napisales i jeszcze raz nad tym pomysl (jezeli w ogole to robiles piszac posta) i moze nacisnies magiczny przycisk edit.. ;]

--topic--

Mysle ze nie powinnismy oceniac calego narodu (co bylo juz wiele razy pisane), mysle ze osoby ktore tylko psuja reputacje Polakom to dzieci w wieq 9-11 lat (popatrzcie na zdjecia do konkursu, ile jest tam malych dzieci ktore nawet jak dostana tego pacca to pewnie przez te 3 miechy beda siedziec na rooku.. :/.
k0cz0wnik jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 27-07-2005, 20:50   #87
Gufat III
Użytkownik Forum

Gufat III's Avatar

Domyślny

re:up
Są tyeż przypadki znacznie starsze, znam takie :-)

A najbardziej mnie żenują dzieci, piszące "Tibia to moje życie"... Nie wiem czy się śmiać czy płakać.
stary 27-07-2005, 21:37   #88
Fury Nightwolf
Użytkownik Forum

Fury Nightwolf's Avatar

Data dołączenia: 22 07 2005
Lokacja: Gorzów Wlkp.

Fury Nightwolf ma numer GG 8852123 Fury Nightwolf ma login Tlenu krzyzu-ruf@tlen.pl
Domyślny

Raczej plakac ...
Bo jeszcze nie rozrozniaja fikcji od rzeczywistosci

''Za mówienie do mnie
grozi pięć lat w zawieszeniu
Za jedno dotknięcie
Obcięcie rąk
Za patrzenie na mnie
ciemna cela w więzieniu
A myślenie o mnie
To śmiertelny błąd ''
Fury Nightwolf jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 27-07-2005, 21:46   #89
Xyrius
Zbanowany

Xyrius's Avatar

Domyślny

@offtopic: "tibia to moje życie".. dobre
@topic: sie już wypowiadałem przecież
stary 27-07-2005, 22:03   #90
Yoh Asakura
Użytkownik Forum

Yoh Asakura's Avatar

Data dołączenia: 29 08 2004
Lokacja: Emirates Stadium
Wpisy bloga: 3

Stan: Niegrający
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Rycerz Marixon
A z tym, że Br~ są gorsi to Cię popieram, bo mi się wydaje, że we wszystkim większość z nas jest podobna, a oni są gorsi w angielskim i to głównie dlatego uważam ich za największych noobów!!
Tak!Tak!Tak!Oni nie umieć Angielski!!!Na stosa !!!!!!oneoneoneone
NIE KAŻDY Brazylijczyk nie zna Angielskiego.Pozatym,to,że nie zna tego języka oznacza,że jest nOObem ?NIE!
Spójrzcie...mówicie,że br to nOOby,otóż ja się nie zgadzam.Kto jest w czołówce ?EO,każdy wie,że to...tak!Nie!Stfu!To BR !!!Cachero,219 master,najwyższy lvl - tak !Nie!To BR!!!Setzer Gambler...zaraz,to też BR!!
Jak widać - nOOb nie osiągnął by tak wysokiego lvl'a.Nazywanie br nOObami jest bez podstawne.
Często widuje takie opisy:
Mam w zyciu jeden cel,***ac szweda bo to ****.
O czym to świadczy ?Tak!O kulturze osobistej,o tym,że ta osoba ma takie same poglądy jak...tak!Adolf Hitler!!Uważa siebie za jakiegoś...Nadczłowieka!A takich np. Szwedów (równych gości,niektórzy z nich mają gadu-gadu,oczywiście z moją pomocą,rozmawiamy razem itp.) tratkuje tak samo jak Żydów traktował Hitler!Czyżbyśmy byli rasistami ?!Zastanówcie się troche...
stary 27-07-2005, 23:25   #91
k0cz0wnik
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 16 12 2004
Lokacja: Lubaczów

k0cz0wnik ma numer GG 5358050
Domyślny

@Up
Dobrze powedziane, to jest glupie osadzac kogos n00bem bo nie zna angielskiego. Ja np. tez nie jestem w nim dobry, dogadam w w jakis tam podstawowych sprawach, ale na rozmowe na luzie nie ma mowy. I to oznacza ze jestem n00bem? Jakos mi sie nie wydaje. (Jezeli twierdzisz inaczej wyslij sms-a pod numer ****, o tresci ***. <JOKE> ).
k0cz0wnik jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 28-07-2005, 09:26   #92
Marixon
Użytkownik Forum

Marixon's Avatar

Data dołączenia: 11 06 2005
Lokacja: Bełchatów

Profesja: Royal Paladin
Świat: Berylia
Marixon ma numer GG 7189912
Szczęśliwy Nie twierdzę, że jesteś n00b k0cz0wniku...

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez k0cz0wnik
@Up
Dobrze powedziane, to jest glupie osadzac kogos n00bem bo nie zna angielskiego. Ja np. tez nie jestem w nim dobry, dogadam w w jakis tam podstawowych sprawach, ale na rozmowe na luzie nie ma mowy. I to oznacza ze jestem n00bem? Jakos mi sie nie wydaje. (Jezeli twierdzisz inaczej wyslij sms-a pod numer ****, o tresci ***. <JOKE> ).
No ja właśnie mam na myśli podstawy... Z niektórymi się nawet nie można dogadać, żeby coś kupić, czy sprzedać, albo zapytać o coś podstawowego... Np. "Gdzie jest sklep??", "Jak się czujesz??", "Ile masz lat??", "Czy Ty naprawdę jesteś złodziejem??".

Ja też nie jestem jakimś anglistą (no ale co się dziwić, skoro dopiero skończyłem podstawówkę??), ale uważam, że na swój wiek mój angielski jest dosyć dobry... Przynajmniej w roku szkolnym był, ale jak się szkoła skończyła to już mi jakoś z głowy poumykało .
Marixon jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 28-07-2005, 10:12   #93
Gufat III
Użytkownik Forum

Gufat III's Avatar

Domyślny

Cytuj:
Dobrze powedziane, to jest glupie osadzac kogos n00bem bo nie zna angielskiego. Ja np. tez nie jestem w nim dobry, dogadam w w jakis tam podstawowych sprawach, ale na rozmowe na luzie nie ma mowy. I to oznacza ze jestem n00bem?
Tak., definitywnie tak. Jak nie znasz angielskiego tak, aby sie dogadać z angilikiem, to graj w polskie gry on-line :-)
stary 28-07-2005, 10:18   #94
Yoh Asakura
Użytkownik Forum

Yoh Asakura's Avatar

Data dołączenia: 29 08 2004
Lokacja: Emirates Stadium
Wpisy bloga: 3

Stan: Niegrający
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Rycerz Marixon
No ja właśnie mam na myśli podstawy... Z niektórymi się nawet nie można dogadać, żeby coś kupić, czy sprzedać, albo zapytać o coś podstawowego... Np. "Gdzie jest sklep??", "Jak się czujesz??", "Ile masz lat??", "Czy Ty naprawdę jesteś złodziejem??".

Ja też nie jestem jakimś anglistą (no ale co się dziwić, skoro dopiero skończyłem podstawówkę??), ale uważam, że na swój wiek mój angielski jest dosyć dobry... Przynajmniej w roku szkolnym był, ale jak się szkoła skończyła to już mi jakoś z głowy poumykało .
Tak,ale czy to jest oznaka,iż ta osoba jest nOObem ?Zastanów się co mówisz...według mnie w Tibii wystarczą podstawowe zwroty takie jak:
Buy,sell,hi,offer itp.Nie potrzeba jakiś skomplikowanych wyrażeń,no chyba,że ktoś jest Tutorem,wtedy MUSI znać porządnie Angielski.
stary 28-07-2005, 22:38   #95
Xyrius
Zbanowany

Xyrius's Avatar

Domyślny

ale z brazolami sie nie idzie dogadać... jeden nie umiał nic powiedzieć ale mnie zrozumiał ;/ Pytałem czy pójdzie na desert questa, on coś tam po BRazylijsku. Ja mu "you have go to the desert quest?".. a on BR. Ale znał droge lepiej niż cała nasza polska trójka. Wpakowaliśmy się w masowy spawn beholderów bo twierdziliśmy że brazol nie zna drogi... a on nas prowadził dobrze W końcu zanim poszłem i mam moje upragnione 10k... czyli nie wszyscy br'y to nooby- nie oceniajcie narodów, oceniajcie jednostki !
stary 07-08-2005, 12:59   #96
Heliwurab
Użytkownik Forum

Heliwurab's Avatar

Data dołączenia: 14 08 2004
Lokacja: google.pl

Stan: Aktywny Gracz
Profesja: Sorcerer
Świat: Secura
Poziom: 20
Poziom mag.: 18
Heliwurab ma numer GG 1036614
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez maciejusss
Dziś spotkałem nooba polaka który zabijał mi cyklopy ale też i spotkałem swe i br którzy nei dość ze kradli mi loota i zabijali dragi to jescze wyzywali polaków.

Mylicie sie znam wiele przypadków naprzykład taki w którym jeden ze swe zapytal sie czy niemam jedzenia powiedzialem że nie zacząl mnei wyzywać i pisać że jestem noobem skopiowalem jego wypowiedż do mnei o jedzenie i zaczął pisać (po angieslku)(wersja polska-nigdy bym tak do ciebie noobie nie napisal)

Maciek, to kim ty w końcu grasz, że dragi zabijasz... Przecież bartosz is off

Większość mysli o nas że jesteśmy noobami, a ci bardziej rozgarnięci myślą tak tylko o tych, którzy są noobami. Oni nie mówią noob na polske, tylko na tych wybranych polaków
Heliwurab jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 07-08-2005, 13:46   #97
Pani K.
Guest

Domyślny ***

Nie myślałam, że ktoś jeszcze odkopie ten temat... Daj sobie spokój. Wszystko, co miało być napisane na ten temat, już zostało. Pozdrawiam.
  Odpowiedz z Cytatem
Odpowiedz

Użytkowników czytających ten temat: 1 (zarejestrowanych: 0, gości: 1)

Zasady postowania