|
Notki |
Niusy Nowosci z świata Tibii dostarczone przez naszych nieustraszonych korespondentów. |
![]() |
|
Opcje tematu |
![]() |
#81 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 19 07 2005
Stan: Na Emeryturze
Profesja: Elite Knight
Poziom: 60
|
![]() Cytuj:
Wystarczy umiejętnie grać, a braki Tibii nadrabiać sobie w wyobraźni i nie ma właściwie do czego się doczepić ![]() |
|
![]() |
|
![]() |
#82 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 23 03 2006
Lokacja: Żychlin
Stan: Niegrający
Profesja: Paladin
Świat: Inferna
Poziom: 36
Skille: 79/54
Poziom mag.: 14
![]() |
![]() Ponury
Zanim zaczniesz wypowiadać się na forum powinieneś nauczyć się czytać ze zrozumieniem... Napisałem że podobnie jak ty uważam, że wypowiedzi, typu pacc powinien być za darmo lub za 10pln uważam za bezsensowne, a nie że powinno tak być. ,,Nie chodzi o to, żeby pacc był darmowy albo kosztował 10pln bo takie wypowiedzi podobnie jak ty uważam za bezsensowne...'' Jeśli chodzi o możliwość innego zarobku zdaje sobie sprawe, że nie można wyciągnąć z samych reklam itd. takiej kwoty by utrzymać servery moim zdaniem powinno powstać więcej serverow dla premium account, a nawet servery dla zarowno pacc jak i facc które mogłyby pomieścić dużą ilość osób, ale za zrobienie postaci na takim serverze trzeba było by zapłacić np. 5 euro. Jeśli powstało by po kolei 5 takich serverów, a po jakims okresie czasu na każdym grało by powiedzmy 6 tys. osob (przykladowo) to cipsoft zarobił z tego 150000 euro. Myslalem tez o zrobieniu 2 wiekszych serverow ktore bylyby tansze w utrzymaniu, mogliby tez wprowadzic co miesieczne oplaty w wysokosci 3-5 euro. Jesli ktos nie ma tyle pieniedzy by z dnia na dzien kupic pacc i zrobic sobie postac na platnym serverze moze moglby co miesiac zagospodarowac kwote 3 euro. Mysle ze bylby to zastrzyk pieniezny dla cipsoftu. Jesli chodzi o twoja notke o pacc to czytalem ja, a moja ulubiona gra nie jest ani fifa ani quake ktorego nie cierpie tylko Diablo II Lord of Destruction. jesli nie zwrocic uwagi na grafike i dzwiek diablo i tibia tez maja pewne podobne cechy. Aha... jesli chodzi o dark katedre cipsoft powinien tez pomyslec o low levelach facc i porobic jakies mniejsze expowiska wokul miast. Qishia Uwazam ze bez problemu da sie grac na facc lecz jest to duzo trudniejsze pacc. Gdybym byl pracownikiem cipsoftu ![]() Byłbym wdzieczny gdyby ktorys z modkow napisal co sadzi o rozwiazaniach ktore zaproponowalem uwazam ze sa calkiem sensowne. Jesli cipsoft bazuje tylko i wylacznie na graczach pacc ma przychod od gracza raz na 3,6,12 miesiecy, gdyby wprowadzil comiesieczne o platy na ktoryms nowym servie kasa przyplywala by od paru tysiecy osob co miesiac, a jesli ktos nie chcialby tam grac i placic skladek po prostu kasowal by char. Gdyby gracz nie placil dostawal by do depo listowne upomnienie (albo na email) o zaplacie jesli nie zaplacilby w ciagu 2 najblizszych dni dostawal by ban a jesli nadal by nie placil jego char zostal by usuniety lub zbanowany na dlugo. Pozostawalaby tylko kwestia wymyslenia co zrobic gdy gracz dostanie za cos bana a akurat nadejdzie czas zaplaty. Mysle ze mozna by bylo zaprowadzic regulamin ktory mowi ze jesli gracz na takim serwerze chce zrezygnowac z chara musi zlozyc np. tygodniowe wypowiedzenie. Ostatnio edytowany przez Realista1992 - 24-03-2006 o 10:30. |
![]() |
![]() |
#83 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 23 06 2005
|
![]() @Realista
ja ci proponuję nie sprawdzać innych, czy to oni potrafią czytać ze zrozumieniem, tylko spytać samego siebie czy ty potrafisz.. bo jak coś widzę, zawsze dochodzisz do dziwacznych wniosków i obwiniasz innych o jakies 'uwagi' w twoją stronę a ja ci powiem, że twój stan materialny mnie nie obchodził i nawet słowem o nim nie wspomniałam jeśli przeczytasz to co napisałam jeszcze kilka razy, to dojdzie do ciebie, że te porównania, jak doskonale widać są z Tibia związane a nie z twymi zarobkami, o których słowa nie było ale dziękuję za informację, że masz się dobrze materialnie, to teraz radzę ci poświęcić środki na naukę i zdobycie wiedzy ![]() czemu nie poświęcisz więc tego czasu na siedzenie z przyjaciółmi lecz spędzasz je na forum rozpoczynając dysputy niczym z naszego poprzedniego ustroju politycznego wzięte? czy ja napisałam, że bawi mnie gra taka? a czy ciebie bawi gra w KARTY?? ona nie ma dźwięku, jest to tylko talia 52 papierków... jeśli w końcu zrozumiesz, że w grze online nie najważniejsza jest grafa, melodia i technika, ale LUDZIE jakich tam można spotkać, to wtedy zapraszam tu ponownie jeśli masz jakieś genialne innowacyjne rozwiązania dla Cipsoftu to proponuję wyjść jednak do nich z tym pomysłem, bo nam tu nic do tego, a pisząc to a tym forum nic nie zdziałasz, jako, że nie jest to oficjalnej strony forum ino fanowskiej @LarvaExotech a to mój drogi nazywa się lenistwo i marudzenie jest nam źle, jest nam nie dobrze, powinniśmy mieć więcej.. a zasługuje się na coś więcej? nie potrafisz się cieszyć z tego co masz i z tego co ci dają i sięgasz po więcej.. to tak samo jak gryzienie ręki która cię karmi.. dopiero jak coś stracisz poczujesz jak miałeś dobrze i może wtedy przestaniesz marudzić na swój los, który nota bene aż tak tragiczny chyba nie jest? można czerpać radość z gry na faccu, chyba że jest się niekompetentnym w zawieraniu znajomości, odludkiem i pragnie się tylko cyferek na 'liczniku' miast nowych znajomości i zwykłej prostej radości.. niektórych nawet bawi w Tibii zbieranie jagódek! a wiesz... je można dostać na faccu.. a wiesz skąd to wiem?? to ci powiem, bo zdaje się, że nie - z własnego doświadczenia d.Taube
Time after time, while their bodies lie sleeping, incarnate they in the bodies of men. Teaching and guiding onward and upward, out of the darkness into the light. she lost somewhere her time.. get me known if You find it for me XD mam obiekcję przez opowiadaniami, gdyż zaglądając w jedno, zostanę zawalona dziesięcioma kolejnymi.. czasem jednak człowiek ulegnie, a to źle wpłynie na stan gg oraz PW, lecz cóż począć.. |
![]() |
![]() |
#84 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 23 03 2006
Lokacja: Żychlin
Profesja: Paladin
Świat: Inferna
Poziom: 36
Skille: 79/54
Poziom mag.: 14
![]() |
![]() Mój błąd... racja źle to zrozumiałem,
Co do tego pisania... ,,...jeśli zaś nie odpowiada ci to, to nie fosz się o wysokość cen, lecz staraj się coś zrobić, by polepszyć rodzimą gospodarkę, aby ta kwota stała się także dla ciebie błachą!'' Ostatnio edytowany przez Realista1992 - 24-03-2006 o 10:53. |
![]() |
![]() |
#85 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 29 04 2005
Lokacja: zadupie
Imię: arklas przyssawka
Profesja: Knight
Świat: luminera
Poziom: 21
Skille: 44 35
Poziom mag.: 3
![]() |
![]() No to co to za update gadać! I dlaczego Cip-y dają tak mało broni?
|
![]() |
![]() |
#86 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 15 02 2006
Lokacja: Śląsk
Stan: Aktywny Gracz
Imię: Master of Thunders
Profesja: Druid
Świat: Eternia
Poziom: 21
Skille: 17/20
Poziom mag.: 30
![]() |
![]() Cytuj:
![]() Tu wszyscy o reklamie gadają, nie o update. Ale fakt, mogliby przynajmniej cos wiecej na temat update wcisnac do tej reklamy :} |
|
![]() |
![]() |
#87 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 01 03 2006
Lokacja: Zielona Góra
Stan: Aktywny gracz
Profesja: Master Sorcerer
|
![]() Nana pierwszego pacca sprzedawalem czeresnie i brzoskwinie
![]() ![]() 1.Pacc jest zadrogi. 2.Daje kożysci na wysokim lvlu. 3.Ktos napisal, że jeżeli chce sie cos ociagnoc to kupujesz pacc. hm cos ci sie po***alo u ciebie tibia jest osiagnieciem to jest pusta gra, acipy tylko saja z nas kase i maja w dupie lagi, kacki, hacki itp. Ta gra schodzi na "psy" ![]()
#88 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 14 02 2005
Lokacja: Bolesławiec
|
![]() Cytuj:
@czemu zes sie tak tibii uczepil a nie innej gry w ktora mozna pograc 3 dni a potem trzeba placic. @co do przyjemnosci gry na faccu Jestes po prostu zazdrosny ze inni wydali rl kase/tibijska kase i kupili sobie pacc.Ja do tej pory pacc kupilem 4 razy nie tracac przy ty zlotowki. I w tej chwili sprzedaje postac z pacc , z powodu z nudzenia ja i potrzeby kasy i gram knightam na FACCu i widze w tym wiele przyjemnosci , wiec NIE ******* ze gra na facc jest niemozliwa lub uciazliwa . Potraktuj pacc jako dodatek a nie rzecz bez ktorej sie nie da grac... |
|
![]() |
![]() |
#89 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 22 08 2004
Lokacja: Jaroslaw
Stan: Na emeryturze
![]() |
![]() Cytuj:
taaa, fajnie ze napisali ze FACC tez moze miec blessy.
![]() |
#90 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 12 03 2006
|
![]() Za niedługo to będzie tak że, za wszystko trzeba będzie płacić :/ a updaty będą tylko dla pacc :/ ta reklama jest nędzna jak większość innych... nawet w takiej gierce mozna dostrzec rasizm typu: " pacc super a facc be " Cya noobs
![]() |
![]() |
![]() |
#91 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 17 01 2006
Lokacja: .......\HELL/.......
|
![]() nie wiem po co komu dzial ciekawostki na temat pacc jak ktos gra w tibie to i tak wje !!
![]() |
![]() |
![]() |
#92 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 30 01 2006
Lokacja: Ze Skądowa
Stan: Rookstayer
Imię: Rookstayer
Profesja: Royal Paladin
Gildia: Wymiatacze
Świat: Superoria
Poziom: 666
Skille: -10/-10
Poziom mag.: -6
|
![]() [quote=Vaxxia]Powiem ci coś. Ale tylko tobie ok? To wielka tajemnica Niech nikt inny tego nie czyta! Pisze na biało żeby was nie kusiło!!
Każdy ma inne gusta. Dla jednego przyjemnością jest granie w fpsy, a dla drugiego ogladanie chmurek i gwiazdek. Trzeci natomiast preferuje wyjść na pole i pograć w piłke. To że tobie się coś nie podoba to jeszcze nie znaczy, że to coś jest od razu do dupy. Zapominanie o tym nazywa się brakiem tolerancji. Ale pamiętaj żeby nikomu nie wyjawiać tego sekretu, ok?[/ mi raczej chodzilo o wydawanie ciezko zarobionych pieniedzy albo jak ktos porownal tibie z WoW ( ![]() Ostatnio edytowany przez Ikares - 24-03-2006 o 17:13. |
![]() |
![]() |
#93 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 28 05 2004
![]() |
![]() kupywanie paca to strata kasy a reklamy tego typu jeszcze bardziej mnie zniechecaja
![]() |
![]() |
![]() |
#94 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 05 10 2005
|
![]() Szczerze mowiac, to ta reklama jeszcze bardziej mnie zniechęciła i do pacc, i do tibii -.-
"kup pacc, to bedziesz lapszy od facc. Facc są frajerami, mając pacc będziesz lepszy od nich" po prostu POWAH .
#95 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 03 05 2004
Stan: Początkujący
Imię: Wiatrak De'Omerta
Profesja: Elite Knight
Świat: Arcania
Poziom: 150
Skille: 94/91
Poziom mag.: 8
![]() |
![]() A ja zacytuje post z oficjalnego forum tibii ktory mnie bardzo rozbawil:
http://forum.tibia.com/forum/index.p...readid=1167492 Originally posted by Lord Capyy on 23.03.2006 01:16:33: > I was reading the news that CIP published today, just > want to edit it to be a bit more credible. > > This is just my opinion > > Unfortunately, death comes sometimes quicker than > expected in an unknown area. You were just fighting > against hordes of apes in Banuta when suddenly a > well-aimed spell of a Merlkin sends you to the > temple. Luckily, your character was promoted and had > all 5 blessings, so you only lost 2% of your > experience and your skills instead of 10% like a free > account player. It also comes in handy that the mana, > health and soul point regeneration is improved for > promoted characters. > After such an exciting trip, the soles of your shoes > are already worn out and all you want to do is > getting home quickly without a long and tiresome > walk. Just talk to one of Tibia's captains and you > can enjoy a comfortable trip by boat or even on a > flying carpet. > > Unfortunately, death comes sometimes quicker than > expected (unexpected huh) in an unknown area. > You were just fighting against hordes of apes in > Banuta when suddenly a well-aimed masskick > sends you to the temple. Luckily, your character was > promoted and had all 5 blessings and AoL, so > you only lost 2% of your experience/skills and 100 > k instead of 10% exp/skills and > backpack/random eq like a free account player. It > also comes in handy that the mana, health and soul > point regeneration is improved for promoted > characters. > After such an exciting trip, the soles of your shoes > are already worn out and all you want to do is > getting an AoL and home quickly without > wanting to get out of house. Just talk to one > of Tibia's captains and you can enjoy a comfortable > (won't get surprised of getting kick and die) > trip by boat or even on a flying carpet. Tlumaczenie(skrozystalem z niusa ;]): Niestety śmierć przychodzi czasem szybciej niż ci sie wydaje(niespodziewanie) na nieznanych obszarach... Walczyłeś właśnie z hordami małp w ich królestwie, gdy do świątyni posłał cię dobrze wycelowany masskick... Na szczescie twoja postać miała promocje i wykupione błogosławieństwa oraz AoL, dzięki czemu straciła tylko 2% zdobytego doświadczenia i 100k, zamiast 10%, backpacka i dowolnego przedmiotu(ów) - jak to jest u posiadaczy FACC... Nie mozna także zapomnieć o tym, że życie, mana i Soul Pointy regenerują się szybciej u posiadaczy promocji. Po takich zdumiewających podróżach na pewno twoje nogi będą zmęczone i oblałe. Czy na pewno chcesz tracić mase czasu na kupno AoL'a i sił na powrót do domu "z buta" ? No pewnie, że nie! Wystarczy, że pogadasz z kapitanem któregoś statku lub latającego dywanu (!) i on za odpowiednią opłata zabierze cię gdzie tyko zechcesz (przez co nie jestes narazony na kick i dead podczas podrozy pieszej)! |
![]() |
![]() |
#96 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 11 08 2004
Lokacja: Bełchatów
|
![]() No niczego sie nie dowiedzielsmy nowego
![]() A tak przy okazji swojego newsa nie umiecie napisac ?? Np. Jaki tibianews.net co pisza ciekawostki a nei tylko z tibia.com tlumaczycie i dajecie ... myslalem ze umiecie sami tez cos napisac ??? Pewnie dostane warna za to ze mowie co mysle Ale mnie to nie obchodzi -.- |
![]() |
![]() |
#97 |
Administrator
Data dołączenia: 05 01 2004
Lokacja: Happyland :)
Profesja: Master Sorcerer
Poziom: 104
|
![]() Ehz... "Lepiej jest milczec i sprawiac wrazenie glupiego niz mowic i rozwiac wszelkie watpliwosci..."
|
![]() |
![]() |
#98 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 21 12 2005
Lokacja: Wrocław
Świat: WoWscape
|
![]() Cytuj:
|
|
![]() |
![]() |
#99 |
Użytkownik Forum
|
![]() @Topic
Moze i ten news od CipSoftu taki nijaki bo oprocz tego obrazeczka to sie chyba nie zmeczyli. Sam mam pacc'a i jestem happy, ale zdeczka przesadzili ze pacc daje ci super hiper moc itp ![]() @Narzekajacy uzytkowincy forum Jak juz ktos wczesniej to napisał, że pacc nie jest obowiązkiem dla każdego to wkońcu moja kasa i ja chce ją wydac bo mi to sprawi przyjemność. ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#100 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 02 03 2006
Profesja: Royal Paladin
|
![]() Argumenty Vaxxi i Dr. Omadera zabardzo do mnie nie przemawiają. Cały czas opieracie się na jednej strategii obrony, którą jest mówienie że CipSoft jest firmą i musi zarabiać jak wiele innych firm na tym świecie. Ale inne produkty, innych firm sa warte swoich całkiem wygorowanych cen i jestem gotowy płacic za coś co jest np. wygodne, dobre jakościowo itp. A więc! Co daje nam Tibia za 90 zł co trzy miesiąc? Prawie nic. Dwa najczęściej mało znaczące updaty w roku to stanowczo za mało. Itemy wchodzące, są od dawna w spritach i CipSoft niczym nie zaskakuje. W kolejnych updatach CipSoft żadko opiera się na doświadczeniach graczy, którzy raczej lepiej wiedzą co jest dla nich lepsze i systematycznie pogrążają grę. Na koniec chce dodać że posiadałem i nadal posiadam paaca, ale nie zamierzam go przedłużyć
|
![]() |