Jesteś tu: Tibia.pl / Forum

Wróć   Forum Tibia.pl > Fora główne > Niusy

Notki

Niusy Nowosci z świata Tibii dostarczone przez naszych nieustraszonych korespondentów.

Zamkniety temat.

Opcje tematu
stary 24-03-2006, 09:33   #81
P0nury
Użytkownik Forum

P0nury's Avatar

Data dołączenia: 19 07 2005

Stan: Na Emeryturze
Profesja: Elite Knight
Poziom: 60
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Qishia
hmm.. przeczytalam cala wasza rozmowe i musze stwierdzic, ze (wg mnie) kazdy z was ma troche racji.. ja np jestem dziewczyna, gram w tibie od roku i dosc duzo tutaj osiagnelam (hehe, przez to czesto zdaza mi sie, ze jestem uwazana za chlopaka ), jednak nie mam pacca. ciezko jest grac bez tak wielu udogodnien, ale co zrobic, kiedy rodzice nie chca wybulic kasy, zebym jeszcze czesciej siedziala na kompie ;]
tak wiec pozostaje mi gra (troche bardziej meczaca) na free acc i nic na to nie poradze, chociaz kazdy ma wybor: nie chce ci sie grac bez pacca, bo jest za ciezko? nie musisz. ja chce, wiec gram i staram sie uporac z tym problemem ;] pozdro
Od kilku postów mniejwięcej to samo mam na myśli. Po prostu gra bez PACCa jest jeszcze możliwa. W przypadku druida/sorca owszem, jest ona uciążliwa, ale co poradzić, jeśli po prostu nie ma innego wyjścia? Zresztą Tibia nie jest obowiązkowa. Nikt nikogo nie zmusza do gry.

Wystarczy umiejętnie grać, a braki Tibii nadrabiać sobie w wyobraźni i nie ma właściwie do czego się doczepić .
P0nury jest offline  

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stary 24-03-2006, 10:09   #82
Realista1992
Użytkownik forum

Realista1992's Avatar

Data dołączenia: 23 03 2006
Lokacja: Żychlin

Stan: Niegrający
Profesja: Paladin
Świat: Inferna
Poziom: 36
Skille: 79/54
Poziom mag.: 14
Realista1992 ma numer GG W razie czego podam
Domyślny Ahmmm...

Ponury

Zanim zaczniesz wypowiadać się na forum powinieneś nauczyć się czytać ze zrozumieniem... Napisałem że podobnie jak ty uważam, że wypowiedzi, typu pacc powinien być za darmo lub za 10pln uważam za bezsensowne, a nie że powinno tak być.
,,Nie chodzi o to, żeby pacc był darmowy albo kosztował 10pln bo takie wypowiedzi podobnie jak ty uważam za bezsensowne...''
Jeśli chodzi o możliwość innego zarobku zdaje sobie sprawe, że nie można wyciągnąć z samych reklam itd. takiej kwoty by utrzymać servery moim zdaniem powinno powstać więcej serverow dla premium account, a nawet servery dla zarowno pacc jak i facc które mogłyby pomieścić dużą ilość osób, ale za zrobienie postaci na takim serverze trzeba było by zapłacić np. 5 euro. Jeśli powstało by po kolei 5 takich serverów, a po jakims okresie czasu na każdym grało by powiedzmy 6 tys. osob (przykladowo) to cipsoft zarobił z tego 150000 euro. Myslalem tez o zrobieniu 2 wiekszych serverow ktore bylyby tansze w utrzymaniu, mogliby tez wprowadzic co miesieczne oplaty w wysokosci 3-5 euro. Jesli ktos nie ma tyle pieniedzy by z dnia na dzien kupic pacc i zrobic sobie postac na platnym serverze moze moglby co miesiac zagospodarowac kwote 3 euro. Mysle ze bylby to zastrzyk pieniezny dla cipsoftu.
Jesli chodzi o twoja notke o pacc to czytalem ja, a moja ulubiona gra nie jest ani fifa ani quake ktorego nie cierpie tylko Diablo II Lord of Destruction. jesli nie zwrocic uwagi na grafike i dzwiek diablo i tibia tez maja pewne podobne cechy. Aha... jesli chodzi o dark katedre cipsoft powinien tez pomyslec o low levelach facc i porobic jakies mniejsze expowiska wokul miast.

Qishia
Uwazam ze bez problemu da sie grac na facc lecz jest to duzo trudniejsze pacc. Gdybym byl pracownikiem cipsoftu zaproponowalbym jedno z rozwiazan ktore wymienilem powyzej. Oczywiscie aby zachecic graczy do oplacania co miesiecznych stawek za gre na danym serverzy, gracyz posiadajace tam konta jako iz jest to pewnego rodzaju platny server tez powinni miec pewne przywileje zwiazane z pacc. Nie mowie od razu o ue itd. ale np. wstep do dodatkowych 2 miast. Na serwerze takim oczywiscie byla by tez mozliwosc posuiadania pacc.

Byłbym wdzieczny gdyby ktorys z modkow napisal co sadzi o rozwiazaniach ktore zaproponowalem uwazam ze sa calkiem sensowne. Jesli cipsoft bazuje tylko i wylacznie na graczach pacc ma przychod od gracza raz na 3,6,12 miesiecy, gdyby wprowadzil comiesieczne o platy na ktoryms nowym servie kasa przyplywala by od paru tysiecy osob co miesiac, a jesli ktos nie chcialby tam grac i placic skladek po prostu kasowal by char. Gdyby gracz nie placil dostawal by do depo listowne upomnienie (albo na email) o zaplacie jesli nie zaplacilby w ciagu 2 najblizszych dni dostawal by ban a jesli nadal by nie placil jego char zostal by usuniety lub zbanowany na dlugo. Pozostawalaby tylko kwestia wymyslenia co zrobic gdy gracz dostanie za cos bana a akurat nadejdzie czas zaplaty. Mysle ze mozna by bylo zaprowadzic regulamin ktory mowi ze jesli gracz na takim serwerze chce zrezygnowac z chara musi zlozyc np. tygodniowe wypowiedzenie.

Ostatnio edytowany przez Realista1992 - 24-03-2006 o 10:30.
Realista1992 jest offline  
stary 24-03-2006, 10:45   #83
Taube
Użytkownik Forum

Taube's Avatar

Data dołączenia: 23 06 2005

Domyślny

@Realista
ja ci proponuję nie sprawdzać innych, czy to oni potrafią czytać ze zrozumieniem, tylko spytać samego siebie czy ty potrafisz..
bo jak coś widzę, zawsze dochodzisz do dziwacznych wniosków i obwiniasz innych o jakies 'uwagi' w twoją stronę
a ja ci powiem, że twój stan materialny mnie nie obchodził i nawet słowem o nim nie wspomniałam
jeśli przeczytasz to co napisałam jeszcze kilka razy, to dojdzie do ciebie, że te porównania, jak doskonale widać są z Tibia związane a nie z twymi zarobkami, o których słowa nie było
ale dziękuję za informację, że masz się dobrze materialnie, to teraz radzę ci poświęcić środki na naukę i zdobycie wiedzy
czemu nie poświęcisz więc tego czasu na siedzenie z przyjaciółmi lecz spędzasz je na forum rozpoczynając dysputy niczym z naszego poprzedniego ustroju politycznego wzięte?
czy ja napisałam, że bawi mnie gra taka? a czy ciebie bawi gra w KARTY?? ona nie ma dźwięku, jest to tylko talia 52 papierków...
jeśli w końcu zrozumiesz, że w grze online nie najważniejsza jest grafa, melodia i technika, ale LUDZIE jakich tam można spotkać, to wtedy zapraszam tu ponownie
jeśli masz jakieś genialne innowacyjne rozwiązania dla Cipsoftu to proponuję wyjść jednak do nich z tym pomysłem, bo nam tu nic do tego, a pisząc to a tym forum nic nie zdziałasz, jako, że nie jest to oficjalnej strony forum ino fanowskiej

@LarvaExotech
a to mój drogi nazywa się lenistwo i marudzenie
jest nam źle, jest nam nie dobrze, powinniśmy mieć więcej..
a zasługuje się na coś więcej? nie potrafisz się cieszyć z tego co masz i z tego co ci dają i sięgasz po więcej.. to tak samo jak gryzienie ręki która cię karmi..
dopiero jak coś stracisz poczujesz jak miałeś dobrze i może wtedy przestaniesz marudzić na swój los, który nota bene aż tak tragiczny chyba nie jest?
można czerpać radość z gry na faccu, chyba że jest się niekompetentnym w zawieraniu znajomości, odludkiem i pragnie się tylko cyferek na 'liczniku' miast nowych znajomości i zwykłej prostej radości..
niektórych nawet bawi w Tibii zbieranie jagódek! a wiesz... je można dostać na faccu..
a wiesz skąd to wiem?? to ci powiem, bo zdaje się, że nie - z własnego doświadczenia

d.Taube
out of the darkness into the light.

she lost somewhere her time..
get me known if You find it for me XD
mam obiekcję przez opowiadaniami, gdyż zaglądając w jedno, zostanę zawalona dziesięcioma kolejnymi.. czasem jednak człowiek ulegnie, a to źle wpłynie na stan gg oraz PW, lecz cóż począć..
Taube jest offline  
stary 24-03-2006, 10:50   #84
Realista1992
Użytkownik forum

Realista1992's Avatar

Data dołączenia: 23 03 2006
Lokacja: Żychlin

Profesja: Paladin
Świat: Inferna
Poziom: 36
Skille: 79/54
Poziom mag.: 14
Realista1992 ma numer GG W razie czego podam
Domyślny ...

Mój błąd... racja źle to zrozumiałem,

Co do tego pisania...

,,...jeśli zaś nie odpowiada ci to, to nie fosz się o wysokość cen, lecz staraj się coś zrobić, by polepszyć rodzimą gospodarkę, aby ta kwota stała się także dla ciebie błachą!''

Ostatnio edytowany przez Realista1992 - 24-03-2006 o 10:53.
Realista1992 jest offline  
stary 24-03-2006, 12:56   #85
arklas
Użytkownik forum

arklas's Avatar

Data dołączenia: 29 04 2005
Lokacja: zadupie

Profesja: Knight
Świat: luminera
Poziom: 21
Skille: 44 35
Poziom mag.: 3
arklas ma numer GG 4258100
Domyślny

No to co to za update gadać! I dlaczego Cip-y dają tak mało broni?
arklas jest offline  
stary 24-03-2006, 13:02   #86
Kraaj
Użytkownik Forum

Kraaj's Avatar

Data dołączenia: 15 02 2006
Lokacja: Śląsk

Stan: Aktywny Gracz
Profesja: Druid
Świat: Eternia
Poziom: 21
Skille: 17/20
Poziom mag.: 30
Kraaj ma login Tlenu arakin-90@tlen.pl
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez arklas
No to co to za update gadać! I dlaczego Cip-y dają tak mało broni?
A Ty sie skąd urwałeś?
Tu wszyscy o reklamie gadają, nie o update. Ale fakt, mogliby przynajmniej cos wiecej na temat update wcisnac do tej reklamy :}
Kraaj jest offline  
stary 24-03-2006, 13:31   #87
Mr. M
Użytkownik Forum

Mr. M's Avatar

Data dołączenia: 01 03 2006
Lokacja: Zielona Góra

Stan: Aktywny gracz
Profesja: Master Sorcerer
Pergamin

Nana pierwszego pacca sprzedawalem czeresnie i brzoskwinie , bo mama mi nie chciala oplacic tego i dobrze zrobiła.

1.Pacc jest zadrogi.
2.Daje kożysci na wysokim lvlu.
3.Ktos napisal, że jeżeli chce sie cos ociagnoc to kupujesz pacc. hm cos ci sie po***alo u ciebie tibia jest osiagnieciem to jest pusta gra, acipy tylko saja z nas kase i maja w dupie lagi, kacki, hacki itp.

Ta gra schodzi na "psy"
stary 24-03-2006, 13:47   #88
Exodus
Użytkownik Forum

Exodus's Avatar

Data dołączenia: 14 02 2005
Lokacja: Bolesławiec

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Realista1992
Ponury

Zanim zaczniesz wypowiadać się na forum powinieneś nauczyć się czytać ze zrozumieniem... Napisałem że podobnie jak ty uważam, że wypowiedzi, typu pacc powinien być za darmo lub za 10pln uważam za bezsensowne, a nie że powinno tak być.
,,Nie chodzi o to, żeby pacc był darmowy albo kosztował 10pln bo takie wypowiedzi podobnie jak ty uważam za bezsensowne...''
Jeśli chodzi o możliwość innego zarobku zdaje sobie sprawe, że nie można wyciągnąć z samych reklam itd. takiej kwoty by utrzymać servery moim zdaniem powinno powstać więcej serverow dla premium account, a nawet servery dla zarowno pacc jak i facc które mogłyby pomieścić dużą ilość osób, ale za zrobienie postaci na takim serverze trzeba było by zapłacić np. 5 euro. Jeśli powstało by po kolei 5 takich serverów, a po jakims okresie czasu na każdym grało by powiedzmy 6 tys. osob (przykladowo) to cipsoft zarobił z tego 150000 euro. Myslalem tez o zrobieniu 2 wiekszych serverow ktore bylyby tansze w utrzymaniu, mogliby tez wprowadzic co miesieczne oplaty w wysokosci 3-5 euro. Jesli ktos nie ma tyle pieniedzy by z dnia na dzien kupic pacc i zrobic sobie postac na platnym serverze moze moglby co miesiac zagospodarowac kwote 3 euro. Mysle ze bylby to zastrzyk pieniezny dla cipsoftu.
Jesli chodzi o twoja notke o pacc to czytalem ja, a moja ulubiona gra nie jest ani fifa ani quake ktorego nie cierpie tylko Diablo II Lord of Destruction. jesli nie zwrocic uwagi na grafike i dzwiek diablo i tibia tez maja pewne podobne cechy. Aha... jesli chodzi o dark katedre cipsoft powinien tez pomyslec o low levelach facc i porobic jakies mniejsze expowiska wokul miast.

Widze ze ty nawet nie widzisz swojej glupoty w tym co piszesz i jeszcze myslisz ze masz racje.Wypowiadasz sie zbyt ogolnie , to wszystko nie jest takie proste jak ci sie zdaje. A wogule JAK SOBIE WYOBRAZASZ 6000 OSOB KTORE BIEGAJA PO MAPCE TIBII NARAZ ? Nie uwazasz ze w tym samym czasie expic moze jakies 600~ osob a nie 10 razy wiecej.

@czemu zes sie tak tibii uczepil a nie innej gry w ktora mozna pograc 3 dni a potem trzeba placic.

@co do przyjemnosci gry na faccu
Jestes po prostu zazdrosny ze inni wydali rl kase/tibijska kase i kupili sobie pacc.Ja do tej pory pacc kupilem 4 razy nie tracac przy ty zlotowki. I w tej chwili sprzedaje postac z pacc , z powodu z nudzenia ja i potrzeby kasy i gram knightam na FACCu i widze w tym wiele przyjemnosci , wiec NIE *******
ze gra na facc jest niemozliwa lub uciazliwa . Potraktuj pacc jako dodatek a nie rzecz bez ktorej sie nie da grac...
Exodus jest offline  
stary 24-03-2006, 15:49   #89
Khazar
Użytkownik Forum

Khazar's Avatar

Data dołączenia: 22 08 2004
Lokacja: Jaroslaw

Stan: Na emeryturze
Khazar ma numer GG 2714125
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Shinjix
Na szczescie twoja postać miała promocje i wykupione błogosławieństwa, dzięki czemu straciła tylko 2% zdobytego doświadczenia, zamiast 10% - jak to jest u posiadaczy FACC...

taaa, fajnie ze napisali ze FACC tez moze miec blessy.

"To miejsce na mapie, gdzie kończy się papier, gdzie farba sie zmywa, Polska się nazywa..."
Khazar jest offline  
stary 24-03-2006, 15:57   #90
Tibijski Żigolo
Użytkownik forum

Data dołączenia: 12 03 2006

Domyślny Źle się dzieje !!

Za niedługo to będzie tak że, za wszystko trzeba będzie płacić :/ a updaty będą tylko dla pacc :/ ta reklama jest nędzna jak większość innych... nawet w takiej gierce mozna dostrzec rasizm typu: " pacc super a facc be " Cya noobs
Tibijski Żigolo jest offline  
stary 24-03-2006, 16:02   #91
Grigor
Użytkownik Forum

Grigor's Avatar

Data dołączenia: 17 01 2006
Lokacja: .......\HELL/.......

Domyślny lol

nie wiem po co komu dzial ciekawostki na temat pacc jak ktos gra w tibie to i tak wje !!
Grigor jest offline  
stary 24-03-2006, 17:11   #92
Ikares
Użytkownik forum

Ikares's Avatar

Data dołączenia: 30 01 2006
Lokacja: Ze Skądowa

Stan: Rookstayer
Imię: Rookstayer
Profesja: Royal Paladin
Gildia: Wymiatacze
Świat: Superoria
Poziom: 666
Skille: -10/-10
Poziom mag.: -6
Domyślny

[quote=Vaxxia]Powiem ci coś. Ale tylko tobie ok? To wielka tajemnica Niech nikt inny tego nie czyta! Pisze na biało żeby was nie kusiło!!

Każdy ma inne gusta. Dla jednego przyjemnością jest granie w fpsy, a dla drugiego ogladanie chmurek i gwiazdek. Trzeci natomiast preferuje wyjść na pole i pograć w piłke. To że tobie się coś nie podoba to jeszcze nie znaczy, że to coś jest od razu do dupy. Zapominanie o tym nazywa się brakiem tolerancji. Ale pamiętaj żeby nikomu nie wyjawiać tego sekretu, ok?[/

mi raczej chodzilo o wydawanie ciezko zarobionych pieniedzy albo jak ktos porownal tibie z WoW ( ) zreszta sam kiedys lubilem tibie ale jak tibia.pl sie sprzedala to mnie poprostu dobilo -.-" ale jak ktos sie uzaleznil od tego "czegos" (czytaj tibii) i wydaje kase po to zeby bezsensownie ogladac migajace piksele to jego sprawa. Jest wiele gier podobnych do tibii z ta roznica ze ciekawszych kapewu -.-?

Ostatnio edytowany przez Ikares - 24-03-2006 o 17:13.
Ikares jest offline  
stary 24-03-2006, 17:14   #93
Dragonz
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 28 05 2004

Dragonz ma numer GG 8224043
Domyślny

kupywanie paca to strata kasy a reklamy tego typu jeszcze bardziej mnie zniechecaja
Dragonz jest offline  
stary 24-03-2006, 18:27   #94
Glacial Hero
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 05 10 2005

Domyślny

Szczerze mowiac, to ta reklama jeszcze bardziej mnie zniechęciła i do pacc, i do tibii -.-
"kup pacc, to bedziesz lapszy od facc. Facc są frajerami, mając pacc będziesz lepszy od nich" po prostu POWAH .
stary 24-03-2006, 18:30   #95
Wiatrak
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 03 05 2004

Stan: Początkujący
Świat: Arcania
Poziom: 150
Skille: 94/91
Poziom mag.: 8
Wiatrak ma numer GG 2733780
Domyślny

A ja zacytuje post z oficjalnego forum tibii ktory mnie bardzo rozbawil:

http://forum.tibia.com/forum/index.p...readid=1167492

Originally posted by Lord Capyy on 23.03.2006 01:16:33:
> I was reading the news that CIP published today, just
> want to edit it to be a bit more credible.
>
> This is just my opinion
>
> Unfortunately, death comes sometimes quicker than
> expected in an unknown area. You were just fighting
> against hordes of apes in Banuta when suddenly a
> well-aimed spell of a Merlkin sends you to the
> temple. Luckily, your character was promoted and had
> all 5 blessings, so you only lost 2% of your
> experience and your skills instead of 10% like a free
> account player. It also comes in handy that the mana,
> health and soul point regeneration is improved for
> promoted characters.
> After such an exciting trip, the soles of your shoes
> are already worn out and all you want to do is
> getting home quickly without a long and tiresome
> walk. Just talk to one of Tibia's captains and you
> can enjoy a comfortable trip by boat or even on a
> flying carpet.
>
> Unfortunately, death comes sometimes quicker than
> expected (unexpected huh) in an unknown area.
> You were just fighting against hordes of apes in
> Banuta when suddenly a well-aimed masskick
> sends you to the temple. Luckily, your character was
> promoted and had all 5 blessings and AoL, so
> you only lost 2% of your experience/skills and 100
> k instead of 10% exp/skills and
> backpack/random eq like a free account player. It
> also comes in handy that the mana, health and soul
> point regeneration is improved for promoted
> characters.
> After such an exciting trip, the soles of your shoes
> are already worn out and all you want to do is
> getting an AoL and home quickly without
> wanting to get out of house. Just talk to one
> of Tibia's captains and you can enjoy a comfortable
> (won't get surprised of getting kick and die)
> trip by boat or even on a flying carpet.

Tlumaczenie(skrozystalem z niusa ;]):
Niestety śmierć przychodzi czasem szybciej niż ci sie wydaje(niespodziewanie) na nieznanych obszarach... Walczyłeś właśnie z hordami małp w ich królestwie, gdy do świątyni posłał cię dobrze wycelowany masskick... Na szczescie twoja postać miała promocje i wykupione błogosławieństwa oraz AoL, dzięki czemu straciła tylko 2% zdobytego doświadczenia i 100k, zamiast 10%, backpacka i dowolnego przedmiotu(ów) - jak to jest u posiadaczy FACC... Nie mozna także zapomnieć o tym, że życie, mana i Soul Pointy regenerują się szybciej u posiadaczy promocji.

Po takich zdumiewających podróżach na pewno twoje nogi będą zmęczone i oblałe. Czy na pewno chcesz tracić mase czasu na kupno AoL'a i sił na powrót do domu "z buta" ? No pewnie, że nie! Wystarczy, że pogadasz z kapitanem któregoś statku lub latającego dywanu (!) i on za odpowiednią opłata zabierze cię gdzie tyko zechcesz (przez co nie jestes narazony na kick i dead podczas podrozy pieszej)!
Wiatrak jest offline  
stary 25-03-2006, 19:56   #96
Neonex
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 11 08 2004
Lokacja: Bełchatów

Domyślny

No niczego sie nie dowiedzielsmy nowego

A tak przy okazji swojego newsa nie umiecie napisac ??
Np. Jaki tibianews.net co pisza ciekawostki a nei tylko z tibia.com tlumaczycie i dajecie ... myslalem ze umiecie sami tez cos napisac ???

Pewnie dostane warna za to ze mowie co mysle
Ale mnie to nie obchodzi -.-
Neonex jest offline  
stary 26-03-2006, 03:30   #97
Dr. Omader
Administrator

Dr. Omader's Avatar

Data dołączenia: 05 01 2004
Lokacja: Happyland :)

Profesja: Master Sorcerer
Poziom: 104
Domyślny

Ehz... "Lepiej jest milczec i sprawiac wrazenie glupiego niz mowic i rozwiac wszelkie watpliwosci..."
Dr. Omader jest offline  
stary 26-03-2006, 08:56   #98
Vanzi
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 21 12 2005
Lokacja: Wrocław

Świat: WoWscape
Domyślny

Cytuj:
when suddenly a well-aimed masskick sends you to the temple
Hahah to było za***iste ;d
Vanzi jest offline  
stary 26-03-2006, 11:20   #99
RaHak
Użytkownik Forum

RaHak's Avatar

Data dołączenia: 10 03 2006
Lokacja: Warszawa

Świat: Danubia
RaHak ma numer GG 1939845 Send a message via Skype™ to RaHak
Oczko

@Topic
Moze i ten news od CipSoftu taki nijaki bo oprocz tego obrazeczka to sie chyba nie zmeczyli. Sam mam pacc'a i jestem happy, ale zdeczka przesadzili ze pacc daje ci super hiper moc itp .

@Narzekajacy uzytkowincy forum

Jak juz ktos wczesniej to napisał, że pacc nie jest obowiązkiem dla każdego to wkońcu moja kasa i ja chce ją wydac bo mi to sprawi przyjemność.
RaHak jest offline  
stary 26-03-2006, 12:14   #100
Rith
Użytkownik forum

Data dołączenia: 02 03 2006

Profesja: Royal Paladin
Domyślny

Argumenty Vaxxi i Dr. Omadera zabardzo do mnie nie przemawiają. Cały czas opieracie się na jednej strategii obrony, którą jest mówienie że CipSoft jest firmą i musi zarabiać jak wiele innych firm na tym świecie. Ale inne produkty, innych firm sa warte swoich całkiem wygorowanych cen i jestem gotowy płacic za coś co jest np. wygodne, dobre jakościowo itp. A więc! Co daje nam Tibia za 90 zł co trzy miesiąc? Prawie nic. Dwa najczęściej mało znaczące updaty w roku to stanowczo za mało. Itemy wchodzące, są od dawna w spritach i CipSoft niczym nie zaskakuje. W kolejnych updatach CipSoft żadko opiera się na doświadczeniach graczy, którzy raczej lepiej wiedzą co jest dla nich lepsze i systematycznie pogrążają grę. Na koniec chce dodać że posiadałem i nadal posiadam paaca, ale nie zamierzam go przedłużyć
Rith jest offline  
Zamkniety temat.

Użytkowników czytających ten temat: 1 (zarejestrowanych: 0, gości: 1)

Zasady postowania