Jesteś tu: Tibia.pl / Forum

Wróć   Forum Tibia.pl > Inne > RPG

Notki

RPG Wszystko o grach RPG i cRPG, czy może MMORPG.

Odpowiedz

Opcje tematu
stary 15-05-2007, 16:49   #81
Ashlon
Tibiaspy.com

Ashlon's Avatar

Data dołączenia: 10 11 2003
Lokacja: Wrocław

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez morwi Pokaż post
żeby nie zginąć zresztą w innych grach nie tracisz lvla ?-.-
W wiekszosci nowoczesnych gier MMORPG wlasnie tego levela przy smierci nie tracisz.

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stary 15-05-2007, 21:32   #82
Karmnik
Użytkownik Forum

Karmnik's Avatar

Data dołączenia: 06 02 2007
Lokacja: Wasilków

Stan: Aktywny Gracz
Profesja: Rookstayer
Gildia: Rook Stayers
Świat: Berylia
Poziom: 16
Skille: 19/21
Karmnik ma numer GG 8900383
Domyślny

Nie moge oddac konta bo hakneli koledzy bo dalem im :d
stary 15-05-2007, 21:43   #83
kołbaś
Użytkownik Forum

kołbaś's Avatar

Data dołączenia: 14 12 2004

kołbaś ma numer GG 7494864
Domyślny

powiem tak. Tibia to nie jest rpg. To nawet cięzko podniesc pod hack'n'slash. Wiec prosze mi tu nie porównywac gier typowych i rasowych rpg pod jakies gówno które się ledwie klasyfikuje do h'n's. Gram w WoW'a i na privach i wlasnie prezenosze się na servery blizza. Jezeli ktos dalej bedzie twierdzil że tibia ma klimat to z neigo zgnije. To nie klimat a masochizm będacy z kazdym z nas i ujawniający się poprzez granie w tibie. Pozdrawiam.

I staniemy się pasterzami,
Dla Ciebie mój panie dla Ciebie,
Z Potęgą otrzymaną prosto z Twej dłoni,
Nasze nogi nieść mogą spokojnie Twe rozkazy,
Tak więc rozlejemy rzekę ku Tobie,
I poskramiać duszę będziemy na wieki,
In nomine Patris et Filii,
et Spiritus Sancti. Amen.
kołbaś jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 15-05-2007, 22:51   #84
Lipers
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 24 09 2006
Lokacja: Lucera

Stan: Aktywny gracz
Profesja: Sorcerer
Świat: Lucera
Domyślny

no i po co temat na tyle stron ? Wiekszosc wypowiedzi to " Tibia to najgorsza gra na świecie " lub " Tibia jest extra, ma klimat, inne to śmiecie " Ile ludzi tyle zdan, jeden lubi grac w Tibie, drugi w WoWa, trzeci w Guild Wars, no i to uszanujcie bo jak widze takie cos jak to:
:| Tibia - ścierwo po co robili takie cos?
:> Lineage2 - super! wkoncu c5 ^^

Powiem jeszzce ze zaluje mojego poltorocznego czasu spedzanego przed TIBIĄ - . -

....
Takie scierwo a gral polrora roku ....

http://www.fasole.pl/default.asp?id=11162 zbieraj fasole i wymieniaj je na nagrody ( sms, doładowania ...), nie martw się link bez wirów

www.naturalnie.ovh.org strona o medycynie naturalnej
Lipers jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 15-05-2007, 23:54   #85
Misza
Użytkownik Forum

Misza's Avatar

Data dołączenia: 30 06 2005
Lokacja: -+*≡☼SZWECJA☼≡*+-
Wpisy bloga: 3

Domyślny

Hm, osiem stron dyskusji o niczym. Normalne.

Nie szczekajcie na siebie, że 'to jest lepsze, tamto śmierdzi!!1'. To bez sensu. Jednym się podoba Tibia, innym WoW, jeszcze inni potną się dla Runescape'a.
Rzucanie o brzydkiej grafice itd. też jest głupie - w tekstowych MUDach nie ma grafiki w ogóle, a znam ludzi, którzy się przy nich świetnie bawią. Sam jeszcze miło wspominam czas spędzony z Czasoprzestrzenią, gierką zrobioną w RPGMakerze2k.
To, że w Tibii nie ma atrybutów, działa tylko na jej korzyść, bo dzięki temu lvl gra znacznie mniejszą rolę.
Questy? RPGowe, tak. W takim MapleStory dobija mnie bicie muchomorków by zebrać z nich 1000 kapeluszy, które upatrzył sobie jakiś NPC. A questy w Tibii bez solucji są jak najbardziej RPGowe.
Nooby - ogrom, nie widziałem jeszcze żadnego MMO ani MUDa z takim ich procentem.
Modyfikatory - nie lubię ich. Głupie jest dla mnie bicie się pół dnia o jakiś płaszczyk z +1...
System skilli - oryginalny, właśnie dlatego fajny. Co prawda trzydobowe bicie kilku rotwormów dobija, ale chodzi mi o sam system.
Paladyn - to jest największa tibijska porażka. Ja tak wpadłem moją pierwszą postacią - myślałem, że będę jakimś wojo-magiem, a stałem się cienkim łucznikiem. Nic nie wiedząc, siekałem mieczem do 17lvla.
'Kratki' - ja to lubię. Dzięki temu można sobie ładnie ułożyć jakąś wystawkę, łatwo znaleźć coś w kłębowisku śmieci, a normalnie trzeba by się martwić o każdy piksel...

Można jeszcze długo wymieniać plusy i minusy Tibii. Tylko po co? Niech każdy gra w co chce, nic innym do tego. Tyle tylko, że akurat ja wracałem do Tibii znacznie częściej niż do innych MMO. Teraz nastała dla mnie era Maple.

@edit: jeden ważny dopisek: klimat. Klimat w MMO zależy od tego, jak się gra, sama gra ma znaczenie drugorzędne. Tibijskie nooby pewnie nawet nie słyszały takiego słowa, a niektórzy czasami przeginają 'przebrzydłymi bestiami', 'cnymi paladynami' i innymi 'klimatycznymi' tekstami. Nie wiem, kto mnie bardziej denerwuje.

Ostatnio edytowany przez Misza - 15-05-2007 o 23:59.
Misza jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 16-05-2007, 07:54   #86
morwi
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 31 08 2004
Lokacja: [HACKED]

morwi ma numer GG 4695891
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Ashlon Pokaż post
W wiekszosci nowoczesnych gier MMORPG wlasnie tego levela przy smierci nie tracisz.
nie ma to jak zacytować wypowiedź z przed 9 miesięcy nie ? tak czy siak są jeszcze gry, w których tracisz ten exp na lvl

btw. od tych 9 miesięcy mój stosunek do tibii bardzo się zmienił...
stary 17-05-2007, 15:46   #87
Pacz_mag
Guest

Domyślny

Eeeee tam Tibia wymiata! A co do innych mmo to Ragnarok Online jest tez xtra. Co do GW to takie sobie. Tibia i RO roxor!!!
  Odpowiedz z Cytatem
stary 18-05-2007, 21:35   #88
Articuno
Użytkownik Forum

Articuno's Avatar

Data dołączenia: 27 11 2005
Lokacja: Wrocław

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Pacz_mag Pokaż post
Eeeee tam Tibia wymiata! A co do innych mmo to Ragnarok Online jest tez xtra. Co do GW to takie sobie. Tibia i RO roxor!!!
twoja wypowiedź dużo wniosła do dyskusji...
Articuno jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 18-05-2007, 22:43   #89
Pacz_mag
Guest

Domyślny

@up
Lol? Nie weszlem w dyskusje, a po za tym czytac nie umiesz?! Temat jest o innych grach niz Tibia, wiec napisalem o RO ze warto pograc. Omg...
  Odpowiedz z Cytatem
stary 19-05-2007, 10:14   #90
BlakHant
Zbanowany

Data dołączenia: 07 04 2007

Domyślny

Pacz mag na jakim serwie grasz?
@topic
@2up twoja też nic....
BlakHant jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 19-05-2007, 21:42   #91
Pacz_mag
Guest

Domyślny

@up
Co prawda w orginalna niegram bo platna jest ale kiedys gralem jak byla darmowa. Aktualnie gram na Dark KDR.
  Odpowiedz z Cytatem
Odpowiedz

Użytkowników czytających ten temat: 1 (zarejestrowanych: 0, gości: 1)

Zasady postowania