Jesteś tu: Tibia.pl / Forum

Wróć   Forum Tibia.pl > Dla początkujących > Profesje

Notki

Profesje Rycerz, paladyn, czarodziej czy może druid? Wszelkie wywody na temat profesji znajdziesz w tym dziale.

Odpowiedz

Opcje tematu
stary 05-12-2006, 10:52   #81
Vil
eX Moderator

Vil's Avatar

Data dołączenia: 13 11 2004
Lokacja: Helsinki

Vil ma numer GG 3989309
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez grilia Pokaż post
2000 godzin.
jeszcze jeden temat i urosnie do 3000?

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stary 05-12-2006, 16:03   #82
grilia
Guest

Domyślny

Chcieliscie dowod bo nie wierzyliscie ze knight slabo wali z broni to dalem w postaci filmu więc teraz sie lepiej zamknijcie bo zaden z was nie wali mocniej niz imargam. (Macie 200+ lvl? Macie 100+ skill?) A jak wali imargam to widac na filmie.

Ostatnio edytowany przez grilia - 05-12-2006 o 16:08.
  Odpowiedz z Cytatem
stary 05-12-2006, 17:29   #83
Arthas The Keeper
Użytkownik Forum

Arthas The Keeper's Avatar

Data dołączenia: 30 12 2005
Lokacja: ~~Śląsk~~

Stan: Niegrający
Profesja: Elite Knight
Świat: Iridia
Poziom: 115
Skille: 85/90
Poziom mag.: 8
Arthas The Keeper ma numer GG 6458945
Domyślny ...

Ja nie twierdziłem ze knight nie wali slabo tlyko same super hity... tyle ze ty kurwa to tak ubarwiles i podales takie ze sie wyraze skrajne przypadki-.-.
W tibi to jest zupelnie inaczej i ja niestety wale troche wiecej niz ta twoja srednia 50hp. Problem knight jak dla mnie ma z drugim knightem, a tak to kazdego sie da .
Nie zrobie ci teraz nic z TibiaCam bo niestety skilluje i nie mam zasu na pierdoly po 2 musialbym ci nagrac moje exori a pacc sie skonczyl wiec jak sie wyskilluje to jak mi sie przypomni to ci nagram .

signed: Usar
Arthas The Keeper jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 05-12-2006, 17:46   #84
grilia
Guest

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Arthas The Keeper Pokaż post
Ja nie twierdziłem ze knight nie wali slabo tlyko same super hity... tyle ze ty kurwa to tak ubarwiles i podales takie ze sie wyraze skrajne przypadki-.-.
W tibi to jest zupelnie inaczej i ja niestety wale troche wiecej niz ta twoja srednia 50hp. Problem knight jak dla mnie ma z drugim knightem, a tak to kazdego sie da .
Nie zrobie ci teraz nic z TibiaCam bo niestety skilluje i nie mam zasu na pierdoly po 2 musialbym ci nagrac moje exori a pacc sie skonczyl wiec jak sie wyskilluje to jak mi sie przypomni to ci nagram .

Nie obejrzales filmu to sie nie wypowiadaj. I policz sobie srednia imargana, wyjdzie wlasnie ~50 hp. Ty walisz mocniej od niego? Haha, pwnt! W takim razie czekam na dowod ze walisz mocniej od kolesia na 200 lvlu
  Odpowiedz z Cytatem
stary 05-12-2006, 17:52   #85
Deaf Scream
Użytkownik Forum

Deaf Scream's Avatar

Data dołączenia: 02 09 2004
Lokacja: Włocławek

Stan: Aktywny Gracz
Imię: Flaxizo
Profesja: Master Sorcerer
Świat: Berylia
Poziom: 20
Skille: xx/xx
Poziom mag.: ~
Deaf Scream ma numer GG 1975803
Domyślny

Cytuj:
Nie obejrzales filmu to sie nie wypowiadaj. I policz sobie srednia imargana, wyjdzie wlasnie ~50 hp. Ty walisz mocniej od niego? Haha, pwnt! W takim razie czekam na dowod ze walisz mocniej od kolesia na 200 lvlu
obejzalem filmik i smiem twierdzic ze nie zauwazyliscie jednej malej mozliwosci...ten najt nie uzywal w zasadzie runek pare razy hmm i krzyczal ciagle apay , ay .. itd wiec moze bil na balanced / ful def chcac wyludzic porpostu sprzet bez dowodow ze kogos zabil zeby nie moc byc obwinianym np za pa?

tak pytam czy ktos dopuszcza taka ewentualnosc..bo moim zdaniem ten knight moglby kolesia szybciej rozwalic...gdyby naprawde chcial
Deaf Scream jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 05-12-2006, 17:58   #86
grilia
Guest

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Deaf Scream Pokaż post
obejzalem filmik i smiem twierdzic ze nie zauwazyliscie jednej malej mozliwosci...ten najt nie uzywal w zasadzie runek pare razy hmm i krzyczal ciagle apay , ay .. itd wiec moze bil na balanced / ful def chcac wyludzic porpostu sprzet bez dowodow ze kogos zabil zeby nie moc byc obwinianym np za pa?

tak pytam czy ktos dopuszcza taka ewentualnosc..bo moim zdaniem ten knight moglby kolesia szybciej rozwalic...gdyby naprawde chcial
Full atak byl na pewno, moge ci pokazac kilka innych filmikow gdzie rowniez hlvl knighci zadaja kiepskie obrazenia z broni a walczą na 100% poważnie. Po prostu knight nie jest w stanie wiecej wyciagnac z sova/sca, eternal ma podobna srednia w czlowieka z broni jak imargam. (co najwyzej wyzsza o 1-5 hp) Na balanced to on by w ogole ich nie trafiał albo bardzo rzadko. Owszem, moglby rozwalic go szybciej ale z run. Z broni walczyl najlepiej jak mogl.

Ostatnio edytowany przez grilia - 05-12-2006 o 18:00.
  Odpowiedz z Cytatem
stary 05-12-2006, 18:28   #87
Nytalith
Użytkownik Forum

Nytalith's Avatar

Data dołączenia: 10 08 2005

Imię: Sama Edso
Profesja: Master Sorcerer
Gildia: Brigade
Świat: Astera
Poziom: 60
Skille: xx/xx
Poziom mag.: 60
Domyślny

Cytuj:
Filmu nie ogladalem, z pvp doswiadczenia tez nie mam duzego (non-pvp) ale moge opowiedziec o 1 sytuacji z test servera:

Mialem pz locka, no i white skulla i wtedy zaczal mnie bic 76 elite. Ja (mialem wtedy ~49lvla) oczywiscie strong haste i uciekam. W tym czasie knight mnie nawet nie uderzyl (explo nie mial, a z hmm cos nie trafial). Bawilismy sie tak pare minut, poczym skonczyly mi sie manasy (test, wiadomo jak to jest) no to stwierdzilem ze niema to sensu i sie zatrzymalem i grzecznie czekalem az mnie ubije i wtedy hity ZADKO KIEDY schodzily ponizej 50, na ogol oscylowaly w okolicy 70. Mialem wtedy crown shielda i ~20 skila.

Wniosek? W sorca/druta knight ma srednia hitow wieksza niz 50hp, a palek bez shielda ma jeszcze mniej obrony. Do tego moge dodac ze moim zdaniem knight na 100lvl przygotowany do walki i majacy jakiekolwiek pojecie o walce jest nie do zabicia, po prostu zadna profesja nie jest w stanie udezyc za tyle hp w tak krotkim czasie zeby knight sie nie uhna.

14.35kb w sumie, nie czepiac sie
Nytalith jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 05-12-2006, 18:38   #88
Gallar
Zbanowany

Data dołączenia: 26 11 2005

Gallar ma numer GG 4524829 Gallar ma login Tlenu gallstayer@o2.pl Adres Jabbera do Gallar Send a message via Skype™ to Gallar
Domyślny

rzesz cholera, taka pomyłka, y, przepraszam ja bardzo, post do usunięcia.

Ostatnio edytowany przez Gallar - 05-12-2006 o 19:27.
Gallar jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 05-12-2006, 19:11   #89
Raditz Saiya-jin
Użytkownik Forum

Raditz Saiya-jin's Avatar

Data dołączenia: 02 05 2006

Imię: Devseth
Poziom: 100
Skille: 83/81
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Gallar Pokaż post
Dziesięć postaci 20lvl, każda ~30mlvl, licząc że udałoby się każdemu za te 200 z sd trafić, to jest 2k hp/tura.
Knight ma 1565 życia na 100lvlu.
Wniosek nasuwa się sam.
dobrze zrozumialem ze 20lvl mialby walnac z sd za 200~ w czlowieka? to chyba liczyłeś im 80mlvl ^^
Raditz Saiya-jin jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 05-12-2006, 19:26   #90
Gallar
Zbanowany

Data dołączenia: 26 11 2005

Gallar ma numer GG 4524829 Gallar ma login Tlenu gallstayer@o2.pl Adres Jabbera do Gallar Send a message via Skype™ to Gallar
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Raditz Saiya-jin Pokaż post
dobrze zrozumialem ze 20lvl mialby walnac z sd za 200~ w czlowieka? to chyba liczyłeś im 80mlvl ^^
Oż kurwa, się OSTRO, pomyliłem, przepraszam.
Zapomniałem podzielić przez dwa ;x.
Gallar jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 05-12-2006, 20:02   #91
Arthas The Keeper
Użytkownik Forum

Domyślny o kurwa...

@ Grila pojmij noobie jebany-musze sie tak wyrazic, ze srednia hitow knight badzmnie badz tego 200 lvl nie moze kurw amac w palka wyniesc 50 hp ktory jestbez tarczy i jak to inni mowia w wiekszosci z gorszym eq -.-.
A co do tego filmu to kurwa wiesz ile ja razy jestem w takiej sytuacji?
ile rayz gonie jakiegos noobka z malym lvl z wh i full defem zeby go nie ujebac ... i tez hity slabe sa bo po chuj robic se unjust ana jakis lov lvl i jeszcze pz na 15 min -.^ lepiej powoli go zlac albo udawac ze sie leje rownie dobrze mogl bic na full def wlasnie dlatego zeby kolo mu rzucil arm czy cos a zeby go nie ubic .

stary 05-12-2006, 21:57   #92
grilia
Guest

Domyślny

@Arthas The Keeper & Nytalith
Ja dalem dowód a wy żeście go po prostu olali, zwyczajnie olali i z lenistwa nawet nie chciało się wam obejrzeć tego filmu. Dla mnie jesteście zerem, nie szanujecie zupełnie tego, że wam link podsuwam pod sam środek nosa i wystarczy kliknąć raz lub dwa żeby się przekonać, że mówię prawdę. Mam wypisać wszystkie hity z filmu? Mam policzyć srednią arytmetyczna dla tych ktorzy nie ogladali? Nie przekracza ona 50 hp, chyba ze ktos nie umie liczyc i srednia z 10+80 mu wychodzi 60. (a tacy niestety są, z tego co widzę surfując po tym forum)
  Odpowiedz z Cytatem
stary 05-12-2006, 22:11   #93
^Trial^
Użytkownik Forum

^Trial^'s Avatar

Data dołączenia: 05 12 2006

Domyślny

Cytuj:
Full atak byl na pewno, moge ci pokazac kilka innych filmikow gdzie rowniez hlvl knighci zadaja kiepskie obrazenia z broni a walczą na 100% poważnie. Po prostu knight nie jest w stanie wiecej wyciagnac z sova/sca, eternal ma podobna srednia w czlowieka z broni jak imargam. (co najwyzej wyzsza o 1-5 hp) Na balanced to on by w ogole ich nie trafiał albo bardzo rzadko. Owszem, moglby rozwalic go szybciej ale z run. Z broni walczyl najlepiej jak mogl.
Fajne porównania.
Tylko ,że ogladałem filmik bodajże z 6 miechów temu jak to eternal i jego kumpel bili jakiegos 90+ek i co bylo dla mnie zadziwiające udało mu sie udezyc kolesia z explo za 224 hp?
Nie mówiąc już o exori.
A więc knight niekoniecznie musi używać tylko broni białej :>
Edit:
Oglądałem film jak tylko pojawił się na tym forum.
Takie małe info żebyś nie wciskał mi, że go nie oglądałem. -.-"
Przypominasz mi osobę, która zawsze w każdym temacie najeżdzała na knighta.
Jeszcze tylko napisz jaki to sorc jest rox to będę pewny na 99%

Ostatnio edytowany przez ^Trial^ - 05-12-2006 o 22:22.
^Trial^ jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 05-12-2006, 22:15   #94
Cashtan
Użytkownik Forum

Cashtan's Avatar

Data dołączenia: 29 01 2006
Lokacja: Mielec

Imię: Sazgih
Gildia: Jakas
Świat: Hiberna
Poziom: 100
Skille: Jakies
Poziom mag.: ?
Cashtan ma numer GG 3857546
Domyślny

http://rapidshare.com/files/6223632/seromontis.rec.html

Film na Tibie 7.6 jak ~duzo osob probuje ubic sero wracajacego przez lake, motylki i pajaczki z of.
Pragne zauwazyc ze gdy wlaczyl utani hur lecialy kolejne exivy i jak bronil kumpla to z explo hity byly 220+ ( a mial wtedy ~240 lvl ). No i exura po hitach z sd

Ostatnio edytowany przez Cashtan - 05-12-2006 o 22:15. Powód: Lubie edytowac.
Cashtan jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 05-12-2006, 23:35   #95
Freezy Eddie
Użytkownik Forum

Freezy Eddie's Avatar

Data dołączenia: 30 04 2006

Domyślny

A, że nudziło mi się to summienie obejrzałem filmik i powiem, że średnia hitów Imargama wynosi - 21, 276... bez chmurek.

Dodam, że wszystkie jego hity na tym filmiku wynosiły równe 1000, czyli mniej więcej tyle ile Taifun ciągnie w człowieka jednym swoim UE.

Btw: co do tej teorii, że Ima nie chciał go zabić, ostatni hit wynosił 61 bodajże i był to największy hit w całej walce. Czyżby Ima zmienił na full attack?

Ostatnio edytowany przez Freezy Eddie - 05-12-2006 o 23:36.
Freezy Eddie jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 05-12-2006, 23:48   #96
grilia
Guest

Domyślny

@^Trial^ & Cashtan
Mówicie o defie knighta (swoja droga bardzo dobrym) oraz hitach z explo i exori. A ja mowie o hitach z broni. Tym sie roznimy. Chociaz nie zaprzeczam ze to co napisaliscie jest prawda bo knight z explo faktycznie zadaje spore obrazenia.

@Freezy Eddie
Ima~ na pewno nie mial full defa poniewaz od czasu do czasu puszczal hita za 60+ (co jest niemozliwe na defie i bardzo malo prawdopodobne na balanced, a juz na samym poczatku bodajze 2 albo 3 hit poszedl za 83 wiec to nie byl def na 100%)
Cytuj:
ostatni hit wynosił 61 bodajże i był to największy hit w całej walce
W tej ostatniej walce tak, ale wczesniej walnął za 83. Oczywiscie to tak tylko gwoli scislosci poniewaz srednia jego hitow i tak byla bardzo, bardzo niska jak na ten poziom.

Knight ma po prostu za duzy rozrzut. Raz walnie za 100 a drugi raz walnie za 10. Srednia ze 100 i 10 wynosi zaledwie 55 hp, a to jest za malo zeby zabic nawet średnio wyposazonego 20 lvla, ktory umie sie uhac. (czyt. umie wciskać klawisz F1 co 2 sekundy)

@Sorc
Nie wiem czy jest lepszy od druta i pala ale na pewno jest lepszy na dzien dzisiejszy od knighta poniewaz zadaje stale i duże obrazenia, czego nie mozna powiedziec o knighcie. Knighta tak naprawde dyskwalifikuje rozrzut a nie wielkosc obrazen. Powinien dostac obrazenia minimalne zależne od lvla/skilla lub coś w tym stylu.

Ostatnio edytowany przez grilia - 06-12-2006 o 00:07.
  Odpowiedz z Cytatem
stary 06-12-2006, 15:14   #97
Arthas The Keeper
Użytkownik Forum

Domyślny Nie!!!!

@Gril chlopcze i co kurwa temu sorckowi daja te stale duze obrazenia?
Co jest zajebisty w expie?
Moze w pvp z knightem sam na sam jest kurwa zajebisty?
I jeszcze raz wracam do tego ze jesli knight atakuje palka bez tarczy to kurw amac srednia napewno nie ebdzie wynosic 50 hp bo mi wchodzi powyzej 70
palek bez tarczy za*******a to raczej trudno zeby mi hity wchodizly male jak i zazwyczaj pancer zma chujowy ...n/c
Nigdy nie mowilem ze knight nie bije slabo ale nie jest tez tak ze zawsze ma slabe hity.

stary 06-12-2006, 16:14   #98
Tentotrix
Użytkownik Forum

Tentotrix's Avatar

Data dołączenia: 04 10 2006
Lokacja: Stąd

Profesja: Royal Paladin
Domyślny

ludzieeeee omg.. czepiacie sie i czepiacie grilia....daje dowody,dwoi sie i troi zeby udowododic swoja racje a wy nawet jakbyscie mieli na kilka godzin postac EO ,nadal byscie mowili swoje...grilia ja Cie popieram w 100 %..bylo jeszcze że ima walil na full def...HAHAHAHAHAHAHAHAHAHA!!!!!a po co mial by go bic na full def?chyba bil go po to zeby go nastarszyc,zeby koles placił...myslenie nie boli
@btw
15:18 Imargam [202]: plac teraz
LOL bauahaha

Ostatnio edytowany przez Tentotrix - 06-12-2006 o 16:23.
Tentotrix jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 06-12-2006, 20:08   #99
^Trial^
Użytkownik Forum

^Trial^'s Avatar

Data dołączenia: 05 12 2006

Oczko

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Tentotrix Pokaż post
ludzieeeee omg.. czepiacie sie i czepiacie grilia....daje dowody,dwoi sie i troi zeby udowododic swoja racje a wy nawet jakbyscie mieli na kilka godzin postac EO ,nadal byscie mowili swoje...grilia ja Cie popieram w 100 %..bylo jeszcze że ima walil na full def...HAHAHAHAHAHAHAHAHAHA!!!!!a po co mial by go bic na full def?chyba bil go po to zeby go nastarszyc,zeby koles placił...myslenie nie boli
@btw
15:18 Imargam [202]: plac teraz
LOL bauahaha
Ja tez sie z gril~ zgadzam, ze knight udezajacy z broni bialej tzn sam mieczyk/toporek zadaje malenkie hity.
Ale taki ima jakby naprawde chcial kogos zabic to nie uzywal by samej broni co chyba kazdy wie.

Cytuj:
@^Trial^ & Cashtan
Mówicie o defie knighta (swoja droga bardzo dobrym) oraz hitach z explo i exori. A ja mowie o hitach z broni. Tym sie roznimy. Chociaz nie zaprzeczam ze to co napisaliscie jest prawda bo knight z explo faktycznie zadaje spore obrazenia.
Grilla to ostatnie zdanie jest ironia czy tylko mi sie wydaje?
No chyba ze tyczy sie to podanych wyzej przykladow knightow

Ostatnio edytowany przez ^Trial^ - 06-12-2006 o 20:21.
^Trial^ jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 06-12-2006, 20:23   #100
Vollarius
Guest

Domyślny

Ehh.. szczerze mowioc lepiej chyba pallem grac. Ja gram palem i nie narzekam.Jak masz dobre skille np. 60+. To juz mozesz expic na guardach. ja expilem od 13-23 lvl na guardach. Ja mimo wszystko wolał pallem grac!
  Odpowiedz z Cytatem
Odpowiedz

Użytkowników czytających ten temat: 1 (zarejestrowanych: 0, gości: 1)

Zasady postowania