Jesteś tu: Tibia.pl / Forum

Wróć   Forum Tibia.pl > Fora główne > Niusy

Notki

Niusy Nowosci z świata Tibii dostarczone przez naszych nieustraszonych korespondentów.

Zamkniety temat.

Opcje tematu
stary 02-08-2006, 13:22   #981
hac@hac
Użytkownik forum

hac@hac's Avatar

Data dołączenia: 01 08 2006
Lokacja: Toruń (rydzyk sUx!)

Stan: Aktywny gracz
Imię: Xenter ...
Profesja: Sorcerer
Świat: Saphira
Domyślny

OMG
Jeden z najbarzdziej hoojowych update.
Jedezne co mi sie podoba to stamina.
CELOWANIE Z RUN NA BATTLE- PORAZKA
TAK SAMO JAK Z TYM LOOTEM - TO ZNISZCY HUNTY ---> to moze cieszyc jedynie postacie noobowskie
hac@hac jest offline  

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stary 02-08-2006, 13:46   #982
Polaczka
Użytkownik forum

Polaczka's Avatar

Data dołączenia: 07 07 2006
Lokacja: Z nieba

Stan: Początkujący
Profesja: Sorcerer
Świat: Guardia
Polaczka ma numer GG 1562741
Domyślny

13:05 You lose 106 hitpoints due to an attack by a dwarf guard.

Wam tez cos za duzo zabralo Hp, przy jakims stworku ?
nono..
Polaczka jest offline  
stary 02-08-2006, 15:09   #983
Tegar
Użytkownik forum

Data dołączenia: 01 06 2006

Profesja: Knight
Świat: Secura
Poziom: 38
Skille: 76/75
Poziom mag.: 5
Domyślny LoL

O kurw.. ten update jest zjebany,te Qutify sa pojebane nie wiem czemu to zmieniali popszednie mi sie bardziej podobaly i jeszcze te 10 sec :/ OMG
Tegar jest offline  
stary 02-08-2006, 15:11   #984
Krwioplaczasty
Guest

Domyślny

gram se w tibie i nagle jakis error wyskakuje gra mi sie włącza i niemoge sie zalogowac pisze "cannot connected to a login server i error:disconectet from server" wchodze na tibia.com i mam takie cos "The website is currently not available. Please be patient. Sorry for the inconvenience" co to ma byc ???????????????????

stary 02-08-2006, 15:47   #985
Emi-Eternia
Guest

Domyślny

-- post nieaktualny --

Ostatnio edytowany przez Emi-Eternia - 14-10-2007 o 00:36.

stary 02-08-2006, 16:17   #986
Lecter Shan
Użytkownik forum

Lecter Shan's Avatar

Data dołączenia: 26 07 2006
Lokacja: Thais

Świat: Harmonia
Poziom: 31
Skille: 63/61
Poziom mag.: 4
Pytanie

co się stało? CZyżby Cip-y znowu updatowali tibie? Jestem ciekawy i prosze modkow albo tibijczyków o odpowiedź co się święci
Lecter Shan jest offline  
stary 02-08-2006, 17:36   #987
p4w3l
Guest

Domyślny STrona tibia.pl

czemu nie ma nowych potworow i iteamkow na stronie??

stary 02-08-2006, 17:56   #988
Spliner
Użytkownik forum

Spliner's Avatar

Data dołączenia: 08 10 2005

Świat: Galana
Poziom: 11
Skille: 43/44
Poziom mag.: 2
Spliner ma numer GG 7243022
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez p4w3l
czemu nie ma nowych potworow i iteamkow na stronie??
A myślisz, że admin Tibia.pl ma N2O w palcach i potrafi to wszystko zrobić w ciągu 1 dnia ?? Spokojnie, niedługo pewnie będą...
Spliner jest offline  
stary 02-08-2006, 18:25   #989
Zalvix
Użytkownik forum

Zalvix's Avatar

Data dołączenia: 21 01 2006

Domyślny

CipSoft prawie zapomniał o Faccach. Niestety. Jednak takie dodatki jak Stamina i Nowe Outifty i wygląd świata urozmaicą grę. Outifty średnie 2 fajne, 2 słabe. Ale jest lepiej.
Zalvix jest offline  
stary 02-08-2006, 18:44   #990
Fryxjer
Użytkownik Forum

Fryxjer's Avatar

Data dołączenia: 28 08 2005

Profesja: Paladin
Świat: Furora
Poziom: 36
Domyślny

Ze stamina to raczej dobry niz zly pomysl. Co do celowania z run, to zauwazcie ze przy uzyciu hotkeya postac na chwile sie stopuje, czyli sorcowie i druidzi nie beda mieli az tak wielkiej przewagi nad knightami.

Jeszcze raz sie spytam, mozna sobie spersonalizowac 2 konta na jedna osobe (oczywiscie inne maile beda)??
Fryxjer jest offline  
stary 02-08-2006, 19:01   #991
Tifo_Nek
Użytkownik forum

Data dołączenia: 29 07 2006

Stan: Niegrający
Imię: Tifonek
Profesja: Elder Druid
Świat: Askara
Poziom: 50
Poziom mag.: 46
Domyślny

Hrhrhr... Niewiem czemu tak nażekacie na te update...Dla mnie sie podoba z tego względu, że likwiduje to wszystkie boty jakie były ( Np: na różnych Wojnach albo nawet na ANHILATOR,na którego 99% osób idzie z botami )
Outfity dla mnie są zabawne...Mogli dodać te i zostawić stare ( nie zmieniając wyglądu ).Stamina też mi sie podoba dlatego, że jak wiele osób w tym temacie powiedziało usunie to coś czego nie znosze a jest tym sharing Każdy maniak nie usiedzi więcej niż 16h na dzień(są wyjątki jak we wszystkim ) Ale w większości Jedyne co zj3bali to z tym lotem , Mogli by to dodać tylko na servach Npvp.
Tifo_Nek jest offline  
stary 02-08-2006, 19:22   #992
poisoner
Zbanowany

poisoner's Avatar

Data dołączenia: 28 07 2005

Domyślny

Cytuj:
BOŻE DAJ CIPSOFTOWI ROZUM !Update ,wszyscy sie cieszą ....do czasu wielkim minusem jest ta ....ekhem stamina nie mozna se pograc normalnie bo omg stamina jak ktos bedzie chciał sharowac chara to i tak go bedzie sharował !
Nie, nie bedzie sharowal bo mozna exp wbijac tylko 8 godzin dziennie, a jak ktos chce sobie runki porobic lub poskillowac to przeciez nie bedzie szukal w tym celu brazola (ktory btw moze konto shackowac) tylko sam sobie bota ustawi.
Cytuj:
Całkowite marnowanie Pacca ,własciwie kupno pacca jest już stratą kasy chyba że jak ktoś wczesniej powiedział pacc bedzie naliczany w godzinach .
Biorac pod uwage ze wakacje trwaja tylko 2 miesiace i tylko przez ten czas mamy wolny komputer dla siebie (bo jak jest szkola to nie ma szans zeby grac 8 godzin dziennie) to i tak mozna spokojnie grac 10-12h na dobe zakladajac ze przeciez nie kazdy dzien gramy w tibie. (czasem jakis wyjazd lub cos). Jak ktos gra wiecej to raczej powinien sie leczyc.
Cytuj:
Co do celowania z runek w battlelist.....poco my graliśmy na ots cwiczyliśmy pvp poprostu skandal ,od dziś nie bedzie róznicy playerów w pvp ?
OTS jest nielegalny i miedzy innymi wlasnie dlatego cipsoft wprowadzil strzelanie z battle. (zeby gracze ktorzy cwiczyli pvp na nielegalnych otsach oraz ci grajacy na bocie nie mieli przewagi nad normalnymi graczami ktorzy bez bota graja w rl tibie)
Cytuj:
Ludzie nie róbcie sobie jaj teraz byle sorc/drut z 15 mlvlem bedzie chodził z hotkeyem F1 jako uh i walka bedzie wygladac tak : idzie powiedzmy 30 lvl knight a sorcer/druid SD okienko battle F1 i tak w kółko aż knight padnie teraz nie pvp decyduje o tym kto wygra lecz ilośc runek :S
Bo tibia to k**** gra rpg a nie jakies strzelanie do kaczek lub paccman. Grales kiedys w inne mmorpgi? To powinienes wiedziec ze tam decyduje taktyka a nie jakas szybkosc klikania itp. A jak decyduje ilosc run to sorc padnie bo ma mniej capa.
Cytuj:
P.S : Przez stamine i celowanie z battle tibia to jedno wielkie gó**o nawet najbardziej doświadczony gracz w pvp nie bedzie miał nic do powiedzenia a poco było tyle czasu cwiczyc pvp ?
Cwiczenie pvp na otsach nie jest legalne i nic dziwnego ze cipsoft ukrocil te praktyki.
Cytuj:
@Edit 3 ; Przez ten update chyba przestane grac w tibie ,no chyba że only 4fun ;/
A po co sie w tibie gra jak nie 4fun? Widze ze tibia ci juz tak oslepila zycie ze juz tylko grasz w tibie i pewnie dochodzisz do 70 lvla i chara sprzedajesz zamiast sam sie nim cieszyc? Coz... tylko wspolczuc.
Cytuj:
PISZMY E-MAILE DO CIPSOFTU ZEBY USUNELI STAMINE I CELOWANIE Z BATTLELIST JEZELI ZASPAMUJEMY DUZA LICZBA E-MAILI TO ZMIENIA TO WIEC SIE STARAJMY!
Spamowanie sie jeszcze moze tym zakonczyc ze do konca wakacji w ogole sobie nie pograsz (ban na 30 dni) i dopiero bedziesz sie wkurzal.
Cytuj:
Godziny spedzone z kumplami na ots w celu cwiczenia pvp, nie uzywanie battle listy w celu treningu pvp, godziny pekowania....i to wszystko poszło na marne.
No bo tibia to jest gra rpg i tu sie liczy tatyka, strategia i umiejetnosci postaci a nie szybkosc klikania!!!
Cytuj:
a teraz raczej tez przestaje grac w tibie, chyba ze na otsach, tam nie bedzie staminy napewno, ale najbardziej mnie meczy to latwe strzelanie runkami, jest bez sensu, jaka ma byc frajda z gry jak gra polega tylko na naciskaniu F1 F2 i F3
Jeeeezuuuuu......... :/
Grales kiedys w innego (lepszego) mmorpga? To se zobacz ze wszedzie tak jest ze sie liczy poziom postaci a nie szybkosc klikania bo tibia to nie paccman. Jak chcesz se poklikac to se pograj w tetris albo inna lolowata gierke co sie szybkosc klikania liczy.

Podsumowujac:
Lootowanie - No wreszcie to zlikwidowali bo tibia byla do tej pory ewenementem. We wszystkich cywilizowanych mmorpgach jest ze ten kto zabil moze brac loot tylko w tibii mogi wszyscy. Na huntach nie przeszkadza bo wystarczy byc w party zeby bloker spokojnie bral loot.
Stamina - polepszenie realizmu+koniec sharingu
Hotkeye i celowanie z battle - świetne, najlepsza nowosc tego update! Dlaczego? Bo tibia to gra rpg, gdzie powinny sie liczyc tlyko statsy postac i odpowiednia taktyka a nie szybka reka jak w paccmanie. We wszystkich innych mmorpg juz dawno tego archaizmu nie bylo, tylko w tibii trzeba bylo szybka reke.

Uwazam ze update jest dobry chociaz i tak juz mi sie nie chce grac w tibie.

Ostatnio edytowany przez poisoner - 02-08-2006 o 19:33.
poisoner jest offline  
stary 02-08-2006, 19:45   #993
Elrendell
Użytkownik forum

Elrendell's Avatar

Data dołączenia: 08 01 2005
Lokacja: Łódź

Elrendell ma numer GG 2324079
Domyślny amagad.....................

Ten update jest do bani, outfity sa TRAGICZNE.....

w zeszłym roku było lepiej.... zdecydowanie
Elrendell jest offline  
stary 02-08-2006, 20:40   #994
Level
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 18 05 2005

Domyślny

he he
stawiam na to,że w nastepnym update CIP wzmocni knightów, w przeciwnym razie bycie knightem bedzie tak jak trenowanie fista (jest ale nie wiadomo po co)
Level jest offline  
stary 02-08-2006, 21:14   #995
Piter Knight
Użytkownik forum

Data dołączenia: 04 06 2006
Lokacja: Zamość

Stan: Aktywny Gracz
Profesja: Elite Knight
Świat: Galana
Poziom: 63
Skille: 80/76
Poziom mag.: 6
Domyślny

No i po co ja się tyle męczyłem z tym skillowaniem 71/70 na 24 lvlu ^^ jak i tak byle sorc/druid z 15 mlvlem i bp sd do mnie podleci i mnie zacznie nawalac z sd i po mnie bo nawet sie nie zdaze uhac. Wyjatkiem jest ze bede mial zaznaczoną funkcje "Use on yourself" ale wtedy przypadkowo naciskajoc klawisz F1 lub innny moge stracic cenną runę.
Podsumowując: Ten update niewiele dobrego wrpowadził bo tylko to że nooby nie będą zabierać lootu. A outfity to jeszcze da sie zniesc bo przeciez wygląd to nei wszystko ale to celowanie z battle... porazka
Piter Knight jest offline  
stary 02-08-2006, 21:24   #996
Fryxjer
Użytkownik Forum

Fryxjer's Avatar

Data dołączenia: 28 08 2005

Profesja: Paladin
Świat: Furora
Poziom: 36
Domyślny

Tylko ze 15 lvl byle sorca lub druta nie podleci do ciebie z BP sd bo go po prostu nie stac . BP SD to 6k, i watpie w to zeby jakis niski lvl mial marnowac jakiekolwiek sd na pkowanie.
Fryxjer jest offline  
stary 02-08-2006, 21:28   #997
smikki
Użytkownik Forum

smikki's Avatar

Data dołączenia: 10 05 2006
Lokacja: nje

Imię: tipja
Profesja: Master Sorcerer
Gildia: ssie
Świat: paue
Poziom: :<
smikki ma numer GG 6035982
Domyślny po update

update spoko fajne outwity i potworki

tak przy okazij czy ktos wie o co chodzi bo ciągle wyświetla mi śię you ip address is banished? prosze szybko odpowiedziec
smikki jest offline  
stary 02-08-2006, 22:16   #998
Galidark
Guest

Brak ikony zjebali

te UP date ma kikla plusów i minusów
plusy to:
- stamina która ułatwia stanowczo gre na nowych światach (masz szanse się wybić nie grają cały dzień)
- nowe wyspy i qesty liberty bay która podnieca wszystkich graczy mających pacc'a
- nowe potwory (to również dla pacc)
- otrzymywanie recovery key również dla facc'ów (zmniejszy hacki)

minusy to:
- otwieranie ciał (zupełnie zingorowane blokowanie knitcha)
- outfity (niektóre mogą być ale stanowcza wjększość jest zjebana)
- chodzenie po box'ach, beczkach itp (to dla rookstaylerów było bardzo potrzebne, widocznie CipSoft zupełnie nie dostrzega rookstaylerów)

moim zdanie w nastepnym up date powinnie zaakceptować rookstaylerów.

stary 02-08-2006, 22:21   #999
Galidark
Guest

Domyślny ;/

plusy to:
- stamina która ułatwia stanowczo gre na nowych światach (masz szanse się wybić nie grają cały dzień)
- nowe wyspy i qesty liberty bay która podnieca wszystkich graczy mających pacc'a

minusy to:
- outfity (niektóre mogą być ale stanowcza wjększość jest zjebana)
- chodzenie po box'ach, beczkach itp (to dla rookstaylerów było bardzo potrzebne, widocznie CipSoft zupełnie nie dostrzega rookstaylerów)

stary 02-08-2006, 22:24   #1000
Bebop
Użytkownik Forum

Bebop's Avatar

Data dołączenia: 26 07 2006
Lokacja: Lublin

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Galidark
plusy to:

minusy to:
- outfity (niektóre mogą być ale stanowcza wjększość jest zuwielbiam jeść bananyana)

Siema ziomku z Lublina!!!
Co do minusów nie moge się z tobą zgodzić.
- otwieranie ciał ( super sprawa na światach non-pvp, nareszcie nooby nie będą kradły loota )
- outfity ( mnie też sie nie podobają niektóre outfity zwłaszcza dla faceta, naszczęscie przez przypadek gram fajetką )
- rookstayerem jestem i nie pękam
Bebop jest offline  
Zamkniety temat.

Użytkowników czytających ten temat: 1 (zarejestrowanych: 0, gości: 1)

Zasady postowania