Jesteś tu: Tibia.pl / Forum

Wróć   Forum Tibia.pl > Fora główne > Niusy

Notki

Niusy Nowosci z świata Tibii dostarczone przez naszych nieustraszonych korespondentów.

Zamkniety temat.

Opcje tematu
stary 04-08-2006, 10:05   #1021
poisoner
Zbanowany

poisoner's Avatar

Data dołączenia: 28 07 2005

Domyślny

Cytuj:
wie ktos coś o nowych serverach pvp ?
czy wyjda jeszcze w tym miesiącu ?
OMG nie wyjda nowe serwery pvp bo wieksze zapotrzebowanie jest na non-pvp i jesli w ogole wyjdzie nowy serwer to bedzie non-pvp
Wystarczy sobie spojrzec na statsy i zauwazyc ze na non-pvp gra 700 osob srednio a na pvp 500, wiec nie pieprz glupot
poisoner jest offline  

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stary 04-08-2006, 10:17   #1022
Maverick$
Guest

Domyślny

no dobra wszystko jest ok ale nie wkurza was to ze cip(y)soft nie robi nic dal faccow tylko wszystko jest pod dyktando premium. Oni maja zarabiste wyspy lepszy respaw niedostepne dla facow potworki i jeszcze te addonsy(z tym to juz przecholowali!!!!!!!!! ) Moj kumpel tego nie wytrzymuje. A i jeszczejedno pacce mogly by troche staniec wtedy moze cipsoft zarobil by troche wiecej niz teraz!!!!!!!! Mysle ze wiekszosc faccow sie ze mna zgodzi!!!

stary 04-08-2006, 10:21   #1023
poisoner
Zbanowany

poisoner's Avatar

Domyślny

Pacc placi wiec ma lepiej od facca ktory nie placi. Im wiecej placisz tym wieksza przyjemnosc. Proste. A pacce nie moglyby stanieć bo cipy by na tym stracily (jak ktos chce pacca to i tak kupi niezaleznie czy kosztuje 90 zl czy 70 zl wiec niewiele wiecej by osob pacca kupilo)
poisoner jest offline  
stary 04-08-2006, 17:50   #1024
Okrutny
Użytkownik Forum

Okrutny's Avatar

Data dołączenia: 06 08 2005
Lokacja: Gorzów Wielkopolski

Okrutny ma numer GG 2232732 Okrutny ma login Tlenu orbes@o2.pl
Domyślny

Dobry UP dla palka, zabije kogoś z daleka, zdąże dobiec i wziąśc loot, a nie jakiś kolo mi zabierze
11:03 Ghart: no to najlepiej przebywac jak najdalej od lagow
11:04 Okrutny: wiesz z co to jest lag?
11:04 Ghart: no potwor pisali w poradniku ale jaki to nie wiem
Gram dla przyjemności - play 4fun. Tibia to tylko gra.
Okrutny jest offline  
stary 04-08-2006, 18:44   #1025
poisoner
Zbanowany

poisoner's Avatar

Domyślny

@up
Sorce i druty tez zabijaja z daleka. Teraz jak beda hotkeye to bardzo trudno bedzie ci kogos zabic. (no chyba ze uhow nie bedzie mial). A poza tym ta blokada 10 sekundowa w przypadku zabijania czlowieka a nie potwora to chyba tylko na pvp-e bedzie obowiazywala. (no bo przeciez na zwyklym pvp nie ma expa za czlowieka to i nie wiadomo komu sie cialo nalezy)
poisoner jest offline  
stary 04-08-2006, 19:37   #1026
Theor
Użytkownik forum

Data dołączenia: 04 08 2006

Domyślny

Panowie i panie, mam jedną uwagę. Być może ktoś to już napisał, ale nie czytałem 103 stron z wiadomych przyczyn.

Cytuję Shinjix'a z poradnika KTÓRA PROFESJA NAJLEPSZA:

Knight
...

* Regeneracja życia 1 punkt co 6 sekund i regeneracja many 1 punkt co 12 sekund. Gdy wykupisz promocję: 1 punkt życia co 4 sekundy, mana bez zmian;

Tymczasem pograłem 10 minut swoim kozackim knightem faccem na 21 lvlu, i zaobserwowałem rzecz niespotykaną. Otóż mp doszło mi do 100, sieknąłem sobie 5 razy utevo i poszedłem po coś do jedzenia. Wracam po 5 minutach i co widzę? 100 many! A jak to się qrde stało?

Otóż po updacie mana u knighta rośnie o 2 punkty co 6 sekund, czyli szybciej niż u pala, druta czy sorca przed updatem (nie wiem jak teraz). W takim wypadku główne założenia updatu stają się realne. Knight może zdobyć większt mlvl niż sorc, co daje mu nad nim przewagę w postaci możliwości używania tych samych runek. Nie groźny mi w tym wypadku sorc, który sieka mnie z sdków (nawet jeśli robi to bez problemu dzieki opcji battle listy) skoro mogę mu oddać równie mocno.

Zanim to zauważyłem, uważałem update za dno i wodorosty, w tym świetle nabiera on sensu.

Jednak mam pytanie, czy innym profesjom również zmniejszył się się czas respu many?
Theor jest offline  
stary 04-08-2006, 20:17   #1027
Tasman1989
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 22 02 2006
Lokacja: Śląsk

Stan: Aktywny Gracz
Imię: Niv Antch
Profesja: Royal Paladin
Świat: Nebula
Poziom: 52+
Skille: --
Poziom mag.: --
Tasman1989 ma numer GG 3135009
Żarówka The end?

Mam pytanko , Pojechałem na jedną z nowych wysp i niemam wystarczającej ilości pieniędzy na powrut <500gp> a potworków na tej wyspie jest tylko z 6 crabów ,Co mam robić czy mam już po postaci?
Tasman1989 jest offline  
stary 04-08-2006, 20:22   #1028
Theor
Użytkownik forum

Domyślny

A co, tam depo nie ma? Jeśli jest to wystarczy kogoś poprosić, żeby Ci pożyczył kase. Jeśli depo nie ma, to się rozbierz, stań między scarabami i idź telewizje pooglądać. Lvl w dół, ale w mieście się pojawisz.
Theor jest offline  
stary 04-08-2006, 22:19   #1029
Tasman1989
Użytkownik Forum

Domyślny :(

Właśnie niema dp i nikt na tą wyspe nie przypływa ,niemoże się obejść beze deda?
Tasman1989 jest offline  
stary 04-08-2006, 22:58   #1030
juggernaut
Użytkownik forum

Domyślny

mi to nie przeszkadza!!!
juggernaut jest offline  
stary 04-08-2006, 23:06   #1031
Bebop
Użytkownik Forum

Bebop's Avatar

Data dołączenia: 26 07 2006
Lokacja: Lublin

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Theor
Panowie i panie, mam jedną uwagę. Być może ktoś to już napisał, ale nie czytałem 103 stron z wiadomych przyczyn.

Cytuję Shinjix'a z poradnika KTÓRA PROFESJA NAJLEPSZA:

Knight
...

* Regeneracja życia 1 punkt co 6 sekund i regeneracja many 1 punkt co 12 sekund. Gdy wykupisz promocję: 1 punkt życia co 4 sekundy, mana bez zmian;

Tymczasem pograłem 10 minut swoim kozackim knightem faccem na 21 lvlu, i zaobserwowałem rzecz niespotykaną. Otóż mp doszło mi do 100, sieknąłem sobie 5 razy utevo i poszedłem po coś do jedzenia. Wracam po 5 minutach i co widzę? 100 many! A jak to się qrde stało?

Otóż po updacie mana u knighta rośnie o 2 punkty co 6 sekund, czyli szybciej niż u pala, druta czy sorca przed updatem (nie wiem jak teraz). W takim wypadku główne założenia updatu stają się realne. Knight może zdobyć większt mlvl niż sorc, co daje mu nad nim przewagę w postaci możliwości używania tych samych runek. Nie groźny mi w tym wypadku sorc, który sieka mnie z sdków (nawet jeśli robi to bez problemu dzieki opcji battle listy) skoro mogę mu oddać równie mocno.

Zanim to zauważyłem, uważałem update za dno i wodorosty, w tym świetle nabiera on sensu.

Jednak mam pytanie, czy innym profesjom również zmniejszył się się czas respu many?
Czy ty czasem myślisz ???
To że może knightowi szybciej rosnie mana to nie znaczy, że jego mlvl bedzie lepiej rósł. A ten teks:
Cytuj:
Knight może zdobyć większt mlvl niż sorc, co daje mu nad nim przewagę w postaci możliwości używania tych samych runek. Nie groźny mi w tym wypadku sorc, który sieka mnie z sdków (nawet jeśli robi to bez problemu dzieki opcji battle listy) skoro mogę mu oddać równie mocno.
to poprostu śmiech na sali, żal mi ciebie.
Bebop jest offline  
stary 04-08-2006, 23:08   #1032
Theor
Użytkownik forum

Domyślny

To logiczne, że im szybciej rośnie mana, tym szybciej ją spalam. Im szybciej spalam tym szybciej rośnie mlvl. Tak mi się przynajmniej zdaje.

Nie najeżdżać na mnie, bo gram krótko. Piszę tylko co zauważyłem. Jeśli się chcesz dowartościować Bebop, to w inny sposób.

Ostatnio edytowany przez Theor - 04-08-2006 o 23:12.
Theor jest offline  
stary 05-08-2006, 03:06   #1033
Kaczmen
Użytkownik Forum

Kaczmen's Avatar

Data dołączenia: 23 04 2005
Lokacja: Słupsk

Imię: Rokitek
Profesja: Knight
Świat: Danubia
Poziom: 30
Kaczmen ma numer GG 5421326 Send a message via Skype™ to Kaczmen
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Tasman1989
Właśnie niema dp i nikt na tą wyspe nie przypływa ,niemoże się obejść beze deda?
Zawsze możesz przecież poprosić kolegę, żeby przypłynął na tą wyspę i dał ci kasę.
stary 05-08-2006, 11:04   #1034
poisoner
Zbanowany

poisoner's Avatar

Domyślny

@up
Zawsze mozna stworzyc sobie drugiego chara i tam poplynac. (co zajeloby duuuzo mniej czasu niz odrabianie strat po dedzie)
poisoner jest offline  
stary 05-08-2006, 11:22   #1035
Tasman1989
Użytkownik Forum

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Kaczmen
Zawsze możesz przecież poprosić kolegę, żeby przypłynął na tą wyspę i dał ci kasę.
Ale Jest mały problem zrobiłem pewnego qesta żeby się dostać na te wyspe i go niepamiętam bo chodziłem za jakimiś ludzmi i powtarzałem po nich, takto zawołał bym kolege bądz ,zrobił bym 2 chara Plx help
Hiberna 28 Elder druid -"treasure island"
Tasman1989 jest offline  
stary 05-08-2006, 11:38   #1036
Bebop
Użytkownik Forum

Bebop's Avatar

Data dołączenia: 26 07 2006
Lokacja: Lublin

Domyślny

Cytuj:
To logiczne, że im szybciej rośnie mana, tym szybciej ją spalam. Im szybciej spalam tym szybciej rośnie mlvl. Tak mi się przynajmniej zdaje.

Nie najeżdżać na mnie, bo gram krótko. Piszę tylko co zauważyłem. Jeśli się chcesz dowartościować Bebop, to w inny sposób.
Tak im szybciej rośnie mana tym szybciej spalasz, ale to nie możliwe żeby knight zrobił 15 mlvl żeby sd urzywać. Kiedyś nie wiem jak teraz, ale największy mlvl u knighta był 9 na 200lvl i wcale na ciebie nie najeżdżam tylko mówie jak jest.
Bebop jest offline  
stary 05-08-2006, 13:24   #1037
Okrutny
Użytkownik Forum

Okrutny's Avatar

Data dołączenia: 06 08 2005
Lokacja: Gorzów Wielkopolski

Okrutny ma numer GG 2232732 Okrutny ma login Tlenu orbes@o2.pl
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez poisoner
@up
Sorce i druty tez zabijaja z daleka. Teraz jak beda hotkeye to bardzo trudno bedzie ci kogos zabic. (no chyba ze uhow nie bedzie mial). A poza tym ta blokada 10 sekundowa w przypadku zabijania czlowieka a nie potwora to chyba tylko na pvp-e bedzie obowiazywala. (no bo przeciez na zwyklym pvp nie ma expa za czlowieka to i nie wiadomo komu sie cialo nalezy)
Yyyy ja mówiłem o biciu potworków. Bo loot z człowieka to raczej nikt nie kradł, chyba, że chciał podzielic czyiś los.
11:03 Ghart: no to najlepiej przebywac jak najdalej od lagow
11:04 Okrutny: wiesz z co to jest lag?
11:04 Ghart: no potwor pisali w poradniku ale jaki to nie wiem
Gram dla przyjemności - play 4fun. Tibia to tylko gra.
Okrutny jest offline  
stary 05-08-2006, 19:29   #1038
Vikos
Użytkownik forum

Data dołączenia: 05 01 2006

Domyślny

Cytuj:

1. Szybkość regeneracji many wzrosła 4x u wszystkich profesji, ale wymagania co do ilości spalonej many by awansować na wyższy mlvl również wzrosły 4x. Dlatego też knight nadal najwolniej awansuje w magii.

2. Jeśli krótko grasz, to olej tą grę. Zmiany idą ciągle na gorsze. CipSoft nie liczy się ze zdaniem graczy. Nie mają nic do gadania, nawet ci, którzy kupują pacc. Każdy update to dyskryminacja postaci niemagicznych. Najpierw skopano palla, teraz po letnim niszczą rycerzy. W tym samym czasie sorki i druty otrzymali różdżki, szybszą regenerację many(u ich to znacznie ważniejsze niż u knighta), teraz jeszcze mają pierwszeństwo w zbieraniu lootu(złomu z potworów) i aim bota (100% celność).
Reszta nie otrzymała nic. Ani nowych zbroi, czy rekwizytów chroniących przed magią ani nawet nowych, potężniejszych broni. Poza bzdurnymi outfitami, z których radość maleje do 0 gdy spotykasz na swej drodze hvlv sorca, który mając odpalony strong haste pruje w Ciebie z SD, burst arrow i dwóch fire devilów.
Wszystko po to by uzależnić od Tibii ażebyś grał jako postać magiczna-rycerze i palle nie muszą mieć pacca do szczęścia. Druty i sorki, wręcz przeciwnie, pacc jest im niezbędny.

Najlepsze jest to, że update wprowadzany jest na wszystkich serverach a Ty nie masz nic do gadania. Robisz 97lvl rycka i masz teraz za swoje. Każdy cienias z lewackim pvp Cię zabije jeśli tylko ma odpowiedni lvl sorka.

Ale czy CipSoft to interesuje? Czy wprowadzą jakąś ochronę przed rosnącą potęgą profesji magicznych? Czy zaczną słuchać opini swoich klientów-graczy? Czy zaczną tworzyć servery z różnymi zasadami?(na wzór non, enforced i pvp) żeby słabi w pvp mogli używać aim bota na jednym servie a ci, którzy cenią sobie tradycyjne pvp grać na innym, na którym te porąbane zasady nie obowiązują i wynik walki zależy w dużym stopniu od umiejętności gracza? Nie. Oni na to leją.

polecam muonline

Ostatnio edytowany przez Vikos - 05-08-2006 o 19:48.
Vikos jest offline  
stary 05-08-2006, 21:28   #1039
poisoner
Zbanowany

poisoner's Avatar

Domyślny

Cytuj:
Jeśli krótko grasz, to olej tą grę. Zmiany idą ciągle na gorsze. CipSoft nie liczy się ze zdaniem graczy. Nie mają nic do gadania, nawet ci, którzy kupują pacc.
Cipsoft nie liczy sie ze zdaniem graczy? To dlaczego 99% ich pomyslow zostalo zaczerpnietych z proposal board?
Cytuj:
Każdy update to dyskryminacja postaci niemagicznych. Najpierw skopano palla, teraz po letnim niszczą rycerzy.
Niszcza rycerzy dlatego ze rycerze beda mogli teraz non-stop ganiac na follow za potworami i ludzmi? Przeciez wczesniej tego nie mogli.
Cytuj:
W tym samym czasie sorki i druty otrzymali różdżki, szybszą regenerację many(u ich to znacznie ważniejsze niż u knighta)
U knight exura odgrywa ogromna role przy expieniu np na scarabach. Na dodatek exori jest teraz o niebo tansze a ten czar pozwala knightom zabijac mocne potwory i wykonywac trudne questy samemu.
Cytuj:
teraz jeszcze mają pierwszeństwo w zbieraniu lootu(złomu z potworów)
Nie maja bo wystarczy ze beda w party z blokerem i bloker bierze loota nie czekajac 10 sekund.
Cytuj:
i aim bota (100% celność).
A knight ma uhbota (100% celnosc) i dzieki temu zaden sorc go nie zabije nawet bijac z ue.
Cytuj:
Reszta nie otrzymała nic. Ani nowych zbroi, czy rekwizytów chroniących przed magią ani nawet nowych, potężniejszych broni. Poza bzdurnymi outfitami, z których radość maleje do 0 gdy spotykasz na swej drodze hvlv sorca, który mając odpalony strong haste pruje w Ciebie z SD, burst arrow i dwóch fire devilów.
Fire devile gina od piardniecia albo znikaja z pola widzenia w ciagu 5 sekund albo zabijaja sorca ktory nimi atakuje. SD zadaje duzo mniejsze obrazenia niz knight wyleczy uhem, a na dodatek jest drozsze i sorc ma mniej capa wiec ma mniej sd niz knight uhow.
Cytuj:
Wszystko po to by uzależnić od Tibii ażebyś grał jako postać magiczna-rycerze i palle nie muszą mieć pacca do szczęścia. Druty i sorki, wręcz przeciwnie, pacc jest im niezbędny.
A wlasnie ze to knightem sie najgorzej gra bez pacca (brak exori jest bardzo odczuwalny i czyni gre knightem duzo bardziej monotonna bo bez exori trudno zabijac mocne potwory lub wykonywac trudne questy samemu, sorce i druty sa w stanie tego dokonywac bez pacca bo i tak maja ogromny potencjal ofensywny)
Cytuj:
Najlepsze jest to, że update wprowadzany jest na wszystkich serverach a Ty nie masz nic do gadania. Robisz 97lvl rycka i masz teraz za swoje. Każdy cienias z lewackim pvp Cię zabije jeśli tylko ma odpowiedni lvl sorka.
odpowiedni lvl sorka = 147
Cytuj:
Czy zaczną słuchać opini swoich klientów-graczy?
Nie, nie zaczna. Bo juz sluchaja i czytaja.
Cytuj:
Czy zaczną tworzyć servery z różnymi zasadami?(na wzór non, enforced i pvp) żeby słabi w pvp mogli używać aim bota na jednym servie a ci, którzy cenią sobie tradycyjne pvp grać na innym, na którym te porąbane zasady nie obowiązują i wynik walki zależy w dużym stopniu od umiejętności gracza? Nie.
I dobrze bo tibia to rpg a nie jakas marna gierka zrecznosciowa typu mario.
poisoner jest offline  
stary 05-08-2006, 22:09   #1040
Theor
Użytkownik forum

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Vikos
1. Szybkość regeneracji many wzrosła 4x u wszystkich profesji, ale wymagania co do ilości spalonej many by awansować na wyższy mlvl również wzrosły 4x. Dlatego też knight nadal najwolniej awansuje w magii.

A o tym nie wiedziaem. Dzięki za uświadomienie. Jednak nie wiem czemu, ale nadal mam wrażenie, że mlvl rośnie szybciej niż poprzednio.

Sprostuję, grałem w tibię 2 lata temu, przed tym wielkim updatem mieszających pali z błotem. Miałem 33 lvl knighta, ale wtedy gra była o wiele bardziej przyjemna. Potem przestałem grać, teraz znowu zacząłem i chyba się zastosuję do Twojej rady, bo Tibia się stacza. Niedługo stanie się grą w pełni płatną. To będzie porażka.
Theor jest offline  
Zamkniety temat.

Użytkowników czytających ten temat: 1 (zarejestrowanych: 0, gości: 1)

Zasady postowania