![]() |
#1021 | |
Zbanowany
Data dołączenia: 28 07 2005
|
![]() Cytuj:
Wystarczy sobie spojrzec na statsy i zauwazyc ze na non-pvp gra 700 osob srednio a na pvp 500, wiec nie pieprz glupot ![]() |
|
![]() |
|
![]() |
#1022 |
Guest
|
![]() no dobra wszystko jest ok ale nie wkurza was to ze cip(y)soft nie robi nic dal faccow tylko wszystko jest pod dyktando premium. Oni maja zarabiste wyspy lepszy respaw niedostepne dla facow potworki i jeszcze te addonsy(z tym to juz przecholowali!!!!!!!!!
![]() |
![]() |
#1023 |
Zbanowany
|
![]() Pacc placi wiec ma lepiej od facca ktory nie placi. Im wiecej placisz tym wieksza przyjemnosc. Proste. A pacce nie moglyby stanieć bo cipy by na tym stracily (jak ktos chce pacca to i tak kupi niezaleznie czy kosztuje 90 zl czy 70 zl wiec niewiele wiecej by osob pacca kupilo)
|
![]() |
![]() |
#1024 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 06 08 2005
Lokacja: Gorzów Wielkopolski
![]() ![]() |
![]() Dobry UP dla palka, zabije kogoś z daleka, zdąże dobiec i wziąśc loot, a nie jakiś kolo mi zabierze
![]()
![]() |
![]() |
#1025 |
Zbanowany
|
![]() @up
Sorce i druty tez zabijaja z daleka. Teraz jak beda hotkeye to bardzo trudno bedzie ci kogos zabic. (no chyba ze uhow nie bedzie mial). A poza tym ta blokada 10 sekundowa w przypadku zabijania czlowieka a nie potwora to chyba tylko na pvp-e bedzie obowiazywala. (no bo przeciez na zwyklym pvp nie ma expa za czlowieka to i nie wiadomo komu sie cialo nalezy) |
![]() |
![]() |
#1026 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 04 08 2006
|
![]() Panowie i panie, mam jedną uwagę. Być może ktoś to już napisał, ale nie czytałem 103 stron z wiadomych przyczyn.
Cytuję Shinjix'a z poradnika KTÓRA PROFESJA NAJLEPSZA: Knight ... * Regeneracja życia 1 punkt co 6 sekund i regeneracja many 1 punkt co 12 sekund. Gdy wykupisz promocję: 1 punkt życia co 4 sekundy, mana bez zmian; Tymczasem pograłem 10 minut swoim kozackim knightem faccem na 21 lvlu, i zaobserwowałem rzecz niespotykaną. Otóż mp doszło mi do 100, sieknąłem sobie 5 razy utevo i poszedłem po coś do jedzenia. Wracam po 5 minutach i co widzę? 100 many! A jak to się qrde stało? Otóż po updacie mana u knighta rośnie o 2 punkty co 6 sekund, czyli szybciej niż u pala, druta czy sorca przed updatem (nie wiem jak teraz). W takim wypadku główne założenia updatu stają się realne. Knight może zdobyć większt mlvl niż sorc, co daje mu nad nim przewagę w postaci możliwości używania tych samych runek. Nie groźny mi w tym wypadku sorc, który sieka mnie z sdków (nawet jeśli robi to bez problemu dzieki opcji battle listy) skoro mogę mu oddać równie mocno. Zanim to zauważyłem, uważałem update za dno i wodorosty, w tym świetle nabiera on sensu. Jednak mam pytanie, czy innym profesjom również zmniejszył się się czas respu many? |
![]() |
![]() |
#1027 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 22 02 2006
Lokacja: Śląsk
Stan: Aktywny Gracz
Imię: Niv Antch
Profesja: Royal Paladin
Świat: Nebula
Poziom: 52+
Skille: --
Poziom mag.: --
![]() |
![]() Mam pytanko , Pojechałem na jedną z nowych wysp i niemam wystarczającej ilości pieniędzy na powrut <500gp> a potworków na tej wyspie jest tylko z 6 crabów ,Co mam robić czy mam już po postaci?
![]() |
![]() |
![]() |
#1028 |
Użytkownik forum
|
![]() A co, tam depo nie ma? Jeśli jest to wystarczy kogoś poprosić, żeby Ci pożyczył kase. Jeśli depo nie ma, to się rozbierz, stań między scarabami i idź telewizje pooglądać. Lvl w dół, ale w mieście się pojawisz.
|
![]() |
![]() |
#1030 |
Użytkownik forum
|
![]() mi to nie przeszkadza!!!
|
![]() |
![]() |
#1031 | ||
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 26 07 2006
Lokacja: Lublin
|
![]() Cytuj:
To że może knightowi szybciej rosnie mana to nie znaczy, że jego mlvl bedzie lepiej rósł. A ten teks: Cytuj:
|
||
![]() |
![]() |
#1032 |
Użytkownik forum
|
![]() To logiczne, że im szybciej rośnie mana, tym szybciej ją spalam. Im szybciej spalam tym szybciej rośnie mlvl. Tak mi się przynajmniej zdaje.
Nie najeżdżać na mnie, bo gram krótko. Piszę tylko co zauważyłem. Jeśli się chcesz dowartościować Bebop, to w inny sposób. Ostatnio edytowany przez Theor - 04-08-2006 o 23:12. |
![]() |
![]() |
#1033 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 23 04 2005
Lokacja: Słupsk
Imię: Rokitek
Profesja: Knight
Świat: Danubia
Poziom: 30
|
![]() Cytuj:
|
|
![]() |
![]() |
#1034 |
Zbanowany
|
![]() @up
Zawsze mozna stworzyc sobie drugiego chara i tam poplynac. ![]() |
![]() |
![]() |
#1035 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 22 02 2006
Lokacja: Śląsk
Imię: Niv Antch
Profesja: Royal Paladin
Świat: Nebula
Poziom: 52+
Skille: --
Poziom mag.: --
![]() |
![]() Cytuj:
![]() Hiberna 28 Elder druid -"treasure island" |
|
![]() |
![]() |
#1036 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 26 07 2006
Lokacja: Lublin
|
![]() Cytuj:
|
|
![]() |
![]() |
#1037 | ||
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 06 08 2005
Lokacja: Gorzów Wielkopolski
![]() ![]() |
![]() Cytuj:
![]() |
![]() |
#1038 | |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 05 01 2006
|
![]() Cytuj:
1. Szybkość regeneracji many wzrosła 4x u wszystkich profesji, ale wymagania co do ilości spalonej many by awansować na wyższy mlvl również wzrosły 4x. Dlatego też knight nadal najwolniej awansuje w magii. 2. Jeśli krótko grasz, to olej tą grę. Zmiany idą ciągle na gorsze. CipSoft nie liczy się ze zdaniem graczy. Nie mają nic do gadania, nawet ci, którzy kupują pacc. Każdy update to dyskryminacja postaci niemagicznych. Najpierw skopano palla, teraz po letnim niszczą rycerzy. W tym samym czasie sorki i druty otrzymali różdżki, szybszą regenerację many(u ich to znacznie ważniejsze niż u knighta), teraz jeszcze mają pierwszeństwo w zbieraniu lootu(złomu z potworów) i aim bota (100% celność). Reszta nie otrzymała nic. Ani nowych zbroi, czy rekwizytów chroniących przed magią ani nawet nowych, potężniejszych broni. Poza bzdurnymi outfitami, z których radość maleje do 0 gdy spotykasz na swej drodze hvlv sorca, który mając odpalony strong haste pruje w Ciebie z SD, burst arrow i dwóch fire devilów. Wszystko po to by uzależnić od Tibii ażebyś grał jako postać magiczna-rycerze i palle nie muszą mieć pacca do szczęścia. Druty i sorki, wręcz przeciwnie, pacc jest im niezbędny. Najlepsze jest to, że update wprowadzany jest na wszystkich serverach a Ty nie masz nic do gadania. Robisz 97lvl rycka i masz teraz za swoje. Każdy cienias z lewackim pvp Cię zabije jeśli tylko ma odpowiedni lvl sorka. Ale czy CipSoft to interesuje? Czy wprowadzą jakąś ochronę przed rosnącą potęgą profesji magicznych? Czy zaczną słuchać opini swoich klientów-graczy? Czy zaczną tworzyć servery z różnymi zasadami?(na wzór non, enforced i pvp) żeby słabi w pvp mogli używać aim bota na jednym servie a ci, którzy cenią sobie tradycyjne pvp grać na innym, na którym te porąbane zasady nie obowiązują i wynik walki zależy w dużym stopniu od umiejętności gracza? Nie. Oni na to leją. ![]() polecam muonline ![]() Ostatnio edytowany przez Vikos - 05-08-2006 o 19:48. |
|
![]() |
![]() |
#1039 | ||||||||||
Zbanowany
|
![]() Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
|
||||||||||
![]() |
![]() |
#1040 | |
Użytkownik forum
|
![]() Cytuj:
A o tym nie wiedziaem. Dzięki za uświadomienie. Jednak nie wiem czemu, ale nadal mam wrażenie, że mlvl rośnie szybciej niż poprzednio. Sprostuję, grałem w tibię 2 lata temu, przed tym wielkim updatem mieszających pali z błotem. Miałem 33 lvl knighta, ale wtedy gra była o wiele bardziej przyjemna. Potem przestałem grać, teraz znowu zacząłem i chyba się zastosuję do Twojej rady, bo Tibia się stacza. Niedługo stanie się grą w pełni płatną. To będzie porażka. |
|
![]() |