Jesteś tu: Tibia.pl / Forum

Wróć   Forum Tibia.pl > Forum ogólne > Wydarzenia ze światów > Galana

Notki

Galana Wydarzenia ze świata Galana.

Zamkniety temat.

Opcje tematu
stary 28-04-2006, 21:06   #1041
jastr
Użytkownik Forum

jastr's Avatar

Data dołączenia: 18 02 2005
Lokacja: Ełk

Stan: Na emeryturze
Imię: Jastr
Profesja: Sorcerer
Świat: Galana
Poziom: 8
Skille: :)
jastr ma numer GG 4019279
Domyślny

Co fakt to fakt Gmy coraz częściej banują ekipy Anni za booty. Na forach wszystkich światów o tym piszą. Po prostu to co dla każdego gracza w tibie było oczywiste( knight 100 lvl uh boot i jedziesz na anni oczywiście wraz z 3 innymi knightami i masz swoją wymarzoną broń, oczywiście jeśli walczysz axe lub sword) stało się również oczywiste dla GMów. Skoro są jakieś zasady i nam każe się ich przestrzegać tego samego powinno się oczekiwać od drugiej strony czyli Cipsoftu (Którego reprezentują w grze GMowie). Skoro na podstawie filmu nie można dać bana to nie można i kropka. Tak samo jak nie można sharować czy używać bootów. Jeśli ktoś łamie zasady to powinien zostać ukarany a Gm nie jest bogiem i również powinien ponosić konsekwencje swoich czynów. Wogóle te bany są strasznie podejrzane. Dostali bany na podstawie filmu i to jeszcze spory czas po wykonaniu anni (nie pamiętam teraz ile czasu ale chyba około miesiące. Jeśli się mylę to mnie poprawcie bo już nie pamiętam) Była kiedyś afera z jednym Gmem który sharował/wyporzyczał swoje konto koledze który rozdawał bany swoim wrogom (konto tego Gma zostało chyba usunięte niku nie pamiętam) moim zdaniem te bany są "kombinowane" i był to gwóźdz do trumny ~~Un. No bo skoro zrobili anni dużo wcześniej to czemu nie dostali bana (nawet na podstawie tego filmu?? dopiero jak stanęli przeciwko patsom Gmowi się przypomniało że bana ma dać za anni hmm skleroza, niedbalstwo a może coś bardziej prawdopodobnego ktoś z patsów(lub ich qmpli) "załatwiłim tego bana" No ale niestety to są tylko przypuszczenia i poszlaki :/
jastr jest offline  

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stary 28-04-2006, 21:10   #1042
jastr
Użytkownik Forum

jastr's Avatar

Data dołączenia: 18 02 2005
Lokacja: Ełk

Stan: Na emeryturze
Imię: Jastr
Profesja: Sorcerer
Poziom: 8
Skille: :)
jastr ma numer GG 4019279
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Seteus
scan na IP terz zdaje egzamin jako dobry dowód na to że ktoś sharuje.. bo jak np. z danym kontem łączy sie ip z europy i np z ameryki południowej na zmiane przez całą dobe.. to chyba nie oznacze że właśćciel konta śmiga czarterem przez atlantyk po 8 razy dziennie ?
Tak a słyszałeś o czymś takim jak tunelowe połączenie lub zwykły serwer proxy?? wpisz sobie w google i już masz masę adresków ip i możesz nawet grać z Azjii a za 5 minut z Afryki no i co z tego czy to dowód?? Poza tym przeważnie szarują kumple z osiedla połączeni w jednej sieci osiedlowej i mają takie same IP zewnętrzne więc co najwyżej mógłbyś udowodnić ... eee nic byś nie udowodnił

Sry za double posta
jastr jest offline  
stary 28-04-2006, 21:22   #1043
Seteus
Guest

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Vienek
to że sie wymieniaja passami to chyba już nie twoja sprawa
do mojej postaci kumpela ma passy jakby mi net padł czy coś, i co też w takim razie sharuje??

podawanie osoba trzecim jakiej kolwiek informacji natemat dostepu do twojego konta jest sprzeczne z regulamin.. i dlatego wlasnie to jest PUBLICZNA sprawa jesli sie wymieniaja.. lamia regulamin..

stary 28-04-2006, 21:30   #1044
Seteus
Guest

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez jastr
Tak a słyszałeś o czymś takim jak tunelowe połączenie lub zwykły serwer proxy?? wpisz sobie w google i już masz masę adresków ip i możesz nawet grać z Azjii a za 5 minut z Afryki no i co z tego czy to dowód?? Poza tym przeważnie szarują kumple z osiedla połączeni w jednej sieci osiedlowej i mają takie same IP zewnętrzne więc co najwyżej mógłbyś udowodnić ... eee nic byś nie udowodnił

Sry za double posta
wiem o co ci chodzi z serverami proxy , gowno sie na tym znam bo informatykiem nie jestem wiec wiedza techniczna tutaj nie zablysne , ale powiem tyle ze sharing miedzy kolegami z osiedla (jak najbardziej potempiam) nie jest w zasadzie tak wysoce szkodliwy jak ten "world wide" , bo wkoncu jak jeden kolega spi to drugi terz.. a w wypadku 2 ownerow z różnych stron globu.. exp toszy sie na okrągło jak cykl dnia i nocy..

pozatym nikt mi nie będzi wpierał że typy nabijające lv 100 w miesiac nie sa szkoldiwe dla servera , bo przez takie pg wlasnie zaczynaja sie wojny a potem jest juz PA itd.

Ostatnio edytowany przez Seteus - 28-04-2006 o 21:31.

stary 28-04-2006, 22:20   #1045
thewojtek
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 21 03 2005
Lokacja: Łódź

Stan: Na Emeryturze
Imię: Gran Deah
Profesja: Master Sorcerer
Gildia: HS
Poziom: 64
Poziom mag.: 53
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez szkodi
nie za duzo banow bys chcial? moze i jeszcze ostatni anni tez?
Szkodi, poprosilem o te fimy bo nie moge ich na dysku znalezc, ale szczerze mowiac to wychodze z zalożenia że przed 140 lv nie da sie anni bez bota zrobic w ekipie palkos, knightow..... a co do ostatniej ekipy to ta z keekzem? nie bedziemy rozmawiac o jego bocie ok? jak to on skomentowal "keekz is like god" gdy spytalem jak to zrobil ze walnol zaxuhe ktory byl pod dachem ale to juz inna bajka.. xD
thewojtek jest offline  
stary 29-04-2006, 00:15   #1046
Vienek
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 07 04 2006

Stan: Początkujący
Profesja: Royal Paladin
Poziom: ^^
Skille: ^^
Poziom mag.: ^^
Domyślny

Cytuj:
podawanie osoba trzecim jakiej kolwiek informacji natemat dostepu do twojego konta jest sprzeczne z regulamin.. i dlatego wlasnie to jest PUBLICZNA sprawa jesli sie wymieniaja.. lamia regulamin..
tak tak, tylko że ta publiczna sprawa wyglądała że cachero jak dostał kicka na demonach i jego dziewczyna weszłą na postać dostał bana, a nie deleta wiec to nie jest aż tak publiczna sprawa , poza tym panie policjancie czy ty zaryzykowałbyś 100k kasy i pareset k expa w plery?? bo nie sądze że też nie dzielisz sie swoimi passami z kumplami z rl żeby ci wyratowali tyłek jak masz net cuta
Vienek jest offline  
stary 29-04-2006, 01:19   #1047
pawlon
Użytkownik Forum

pawlon's Avatar

Data dołączenia: 31 03 2004

Stan: Aktywny gracz
Domyślny

Cytuj:
nie za duzo banow bys chcial? moze i jeszcze ostatni anni tez?

no to o tym nie wiedziales? Dazetih to tak serio to ja tylko nie mow nikomu
smiej, sie smiej szkodi.... to tak samo jak z twoja kasa na allegro...
w takim razie podaj mi inne racjonalne wyjasnienie bana corlica i reszty, prawie POLTORA miesiaca po anni~ na podstawie pliku rec* ktory nie jest uznawany przez cipsoft za oficjalny dowod?

a to ze rivenn, kelika i pare innych osob ktore w czasie wojny bylo w patsach zna dazetiha z rl to prawie kazdy lepiej zorientowany gracz wie, no moze poza toba

juz pare razy mi tu wykazales ze nie znasz podstawowych faktow odnosnie twojej gildii, albo po prostu perfidnie usilujesz klamac, ale dla mnie i wielu innych, juz od dawna nie jestes wiarygodny. dziwie sie ze ktokolwiek na tym forum ci jeszcze wierzy. i co bys nie probowal robic, wysmiewac, parodiowac, czy ironizowac, to i tak prawda pozostaje to, ze na bardzo wiele postawionych pytan, nie potrafisz tu szczerze odpowiedziec.
stary 29-04-2006, 01:55   #1048
Maniek Master
Guest

Domyślny yhy

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez jastr
Była kiedyś afera z jednym Gmem który sharował/wyporzyczał swoje konto koledze który rozdawał bany swoim wrogom (konto tego Gma zostało chyba usunięte niku nie pamiętam) moim zdaniem te bany są "kombinowane" i był to gwóźdz do trumny ~~Un. No bo skoro zrobili anni dużo wcześniej to czemu nie dostali bana (nawet na podstawie tego filmu?? dopiero jak stanęli przeciwko patsom Gmowi się przypomniało że bana ma dać za anni hmm skleroza, niedbalstwo a może coś bardziej prawdopodobnego ktoś z patsów(lub ich qmpli) "załatwiłim tego bana" No ale niestety to są tylko przypuszczenia i poszlaki :/
Co do tego GM .1 Owner Gm Tavren Jak pamiętam.Sprzedał swoje konto z gm swojemu Koledze z rl.Ten Kolega z Rl Wykorzytsal to i Mścił się na wrogach rozdawając bany i zabijając ich .Jeżeli Pats się posłużyło się Gm To znaczy że Pats Się Bało Bon Devila Corlica . Jeżeli nazywją Nas czyli Polaków Wielkimi Noobami , to oni są Większymi Noobami. Normalnie Skarżypyty.Chyba mają rozum 5-latka.;/.
Dziwicie się dlaczego Konda i Oen siedzą prawie po 24 h . Bo w Szwecji w Tygodniu Nauka trwa 3 godziny.Potem z całego roku piszą Test w którym Uwzgedniją Ocenę na koniec Roku.
Ciekawe Jakie ma IQ Konda i Oen ! Wydaje mi się że maja poniżej 50 .Nawet Ja mam od nich lepsze.
Czy Oni dalej Myśleli o swoejej Przyszłości Materialnej ?.Onie sie kiedys do igrają.Będa siedziec u Nas Na dworcach PKP i Będą żulić . "Plx Plx 20 gp "albo "Plx Give Items".
Ale sie rozspisałem .Wszyscy Macie Pozdro ode mnie

stary 29-04-2006, 03:13   #1049
Lasooch
Użytkownik Forum

Lasooch's Avatar

Data dołączenia: 08 02 2006

Świat: Inferna
Poziom: 5x
Skille: nvm/nvm
Poziom mag.: 4x
Domyślny

Nie grałem z miesiąc, to ja trochę nie w temacie... ale PA ładne się szerzy. Ledwo wchodzisz i po boszkach.

Cytuj:
to że sie wymieniaja passami to chyba już nie twoja sprawa
do mojej postaci kumpela ma passy jakby mi net padł czy coś, i co też w takim razie sharuje??
Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Tibia Rules, Rule 3g
Offering account data to other players or accepting other players' account data ("account-trading/sharing").
Mniej więcej "Oferowanie danych konta innym graczom lub przyjmowanie danych konta innych graczy (>>sprzedawanie/dzielenie konta<<)". Nie można się wymieniać passami. (:* Gran)

Ostatnio edytowany przez Lasooch - 29-04-2006 o 03:38.
Lasooch jest offline  
stary 29-04-2006, 10:15   #1050
Miltoner
Użytkownik Forum

Miltoner's Avatar

Data dołączenia: 18 02 2006
Lokacja: Dunno

Stan: Niegrający
Profesja: Brak (Rookgaard)
Domyślny

Cytuj:
A ty jak bedziesz pil z koleszkami browara to powiesz ze musiales oszukiwac i lamac zasady producenta bo nie miales jaj zeby poradzic sobie sam w grze komputerowej ? nie masz czlowieku wogole racji , twoi "gramy w 5" kolesie to typowy przyklad dna spolecznego , a ty to popierasz glopim pieprzeniem bo nic madrego nie przychodzi ci do glowy.
xDDD po 1 to ja nie sharuje ;] po 2 jak pije z ziomkami browara to nie gadam o tibii... po 3 "Dna spolecznego" hahahahahahahahahah dla ciebie jak ktos gra w tibie i sobie sharuje to jest dno spoleczne ??? haahah. Moze i nie mam racji ale to jest tylko moje zdanie;] "Kto kombinuje ten zyje".

Ostatnio edytowany przez Miltoner - 29-04-2006 o 10:44.
Miltoner jest offline  
stary 29-04-2006, 11:34   #1051
thewojtek
Użytkownik Forum

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Lasooch
Nie grałem z miesiąc, to ja trochę nie w temacie... ale PA ładne się szerzy. Ledwo wchodzisz i po boszkach.

Mniej więcej "Oferowanie danych konta innym graczom lub przyjmowanie danych konta innych graczy (>>sprzedawanie/dzielenie konta<<)". Nie można się wymieniać passami. (:* Gran)
Odzyskasz Boszki... jebane PA, dzieki za znalezienie tego puknku w tibia rules, czyli dowodu ze mowilem prawde ;] ze posiadanie do chara passow przez wiecej niz 1 osoba to lamanie zasad tibi co prowadzi do bana <3 Lass
thewojtek jest offline  
stary 29-04-2006, 14:42   #1052
Seteus
Guest

Domyślny

Cytuj:
tak tak, tylko że ta publiczna sprawa wyglądała że cachero jak dostał kicka na demonach i jego dziewczyna weszłą na postać dostał bana, a nie deleta wiec to nie jest aż tak publiczna sprawa , poza tym panie policjancie czy ty zaryzykowałbyś 100k kasy i pareset k expa w plery?? bo nie sądze że też nie dzielisz sie swoimi passami z kumplami z rl żeby ci wyratowali tyłek jak masz net cuta
Caechero dostal bana anie delete dlatego że za dzielenie konta wyznaczona jest kara blokady konta na 30 dni , a nie bezpośredni delete konta.. panie adwokacie.

Co do twojego pytania , nie nie sharuje. Kolegów z rl którzy grają mam 2 , i tak jak ja grają jakies 5-10 godzi nw tygodniu.. Tak sie składa że w moim mieście nie uświadczych widoku kawiarenek ineternetowych pełnych gówniarzy grających na light hacku i opowiadających jak to 5 lat temu grał na Antice i miał invite do domku Bubble itd. itp.

A co do net cut'a , mam je średnio 2 razy w ciągu godizny... co robie ? nic , czekam asz złacze sie ustabilizuje i ponownie loguje sie do gry.. albo wychodze na piwo , czy gine ? nie nie gine mam takie szczęści że rzadko mi sie to zdarza (na knighcie którym gram teras padłem 2 razy w ciągu 1,5 roku).

Padanie to część gry.. jak nie potrafisz sie z tym pogodzić , wydaje mi sie że ta gra nie jest dla ciebie.

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Miltoner
xDDD po 1 to ja nie sharuje ;] po 2 jak pije z ziomkami browara to nie gadam o tibii... po 3 "Dna spolecznego" hahahahahahahahahah dla ciebie jak ktos gra w tibie i sobie sharuje to jest dno spoleczne ??? haahah. Moze i nie mam racji ale to jest tylko moje zdanie;] "Kto kombinuje ten zyje".
1. nie powiedziałem że sharujesz.
2. to ty pierwszy nawiązałeś do motywu chwalenia się Tibią przy piwie.
3. Tibia została w zamyśle stworzona dla relaksu (i dla pieniędzy) , teoretycznie powinieneś logować sie do niej żeby sie odprężyć i dobrze zabawić , i powiec mi teras jak ktoś musi oszukiwać bo nawet z "przyjemnosciami" nie potrafi sobie poradzic.. powiec mi jak on sie zachowa gdy będzie musiał przebrnąć przez "niprzyjemnosci" (tj. problemy dorosłego życia) , tak facet, to jest przyszłe dorastające dno społeczne , to są złodzieje ,nieroby , i oszuści , niechce mi sie teras myśleć nad porównaniami ale mam nadzieje że rozumiesz mój sposób myślenia.

Pozwoliłem sobie scalić te posty ($cor)

Ostatnio edytowany przez $corcerer - 30-04-2006 o 01:15.

stary 29-04-2006, 17:35   #1053
Miltoner
Użytkownik Forum

Miltoner's Avatar

Domyślny

Niestety padl dzisiaj Rumcio :/ Padl za to ze nie chcial wyjsc wanosowi z expowiska ;/

@Seteus
Nauczysz sie edytowac posty ??? Robisz syf na forum.
Miltoner jest offline  
stary 29-04-2006, 21:58   #1054
Vienek
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 07 04 2006

Stan: Początkujący
Profesja: Royal Paladin
Poziom: ^^
Skille: ^^
Poziom mag.: ^^
Domyślny

Cytuj:
Caechero dostal bana anie delete dlatego że za dzielenie konta wyznaczona jest kara blokady konta na 30 dni , a nie bezpośredni delete konta.. panie adwokacie.

Padanie to część gry.. jak nie potrafisz sie z tym pogodzić , wydaje mi sie że ta gra nie jest dla ciebie.

Co do pierwszej części: Farren Nandur, Xerizezo, Kestro. Sharowali i nie dostali banów na 30 dni, tylko odrazu deleted widać że sie znasz ;]

A co do drugiej części nie mówi mi że nie umiem sie z tym pogodzić bo każdy po dedzie ma lekką reakcje nerwów ;] poza tym nie jestem maniakiem że siedze po 12h przed tibią żebym sie tym denerwował ale nie lubie być 100k w plecy ;]
Vienek jest offline  
stary 30-04-2006, 00:34   #1055
pawlon
Użytkownik Forum

pawlon's Avatar

Data dołączenia: 31 03 2004

Stan: Aktywny gracz
Domyślny

Cytuj:
Co do pierwszej części: Farren Nandur, Xerizezo, Kestro. Sharowali i nie dostali banów na 30 dni, tylko odrazu deleted widać że sie znasz ;]

A co do drugiej części nie mówi mi że nie umiem sie z tym pogodzić bo każdy po dedzie ma lekką reakcje nerwów ;] poza tym nie jestem maniakiem że siedze po 12h przed tibią żebym sie tym denerwował ale nie lubie być 100k w plecy ;]
oni nie dostali banow poniewaz to byl massive sharing, mocno udokumentowany i 100% pewny... hmm mzoe co do farren nandura byly watpliwosc.. ale no coz, rules are rules

a co do rumcia, pobudka dla panow co mysla ze jak maja kogos znajomego w patsach to im wszystko wolno, wg commenat rumcio zna tam calkiem sporo osob szkoda ze patsy tak nie uwazaja, samemu trzeba zapracowac n szacunek, koledzy tego za ciebie nie zalatwia.
stary 30-04-2006, 12:28   #1056
Pawio
Użytkownik Forum

Pawio's Avatar

Data dołączenia: 16 02 2006
Lokacja: Zamość

Stan: Aktywny Gracz
Profesja: Elite Knight
Poziom: 44
Skille: 75+
Poziom mag.: 6
Pawio ma numer GG 1979984
Domyślny

Gratz maffers
Apr 29 2006, 21:06:36 CET Killed at Level 73 by Valliants
Beetzebul
poda ktoś powód?
Pawio jest offline  
stary 30-04-2006, 14:12   #1057
szkodi
Użytkownik Forum

szkodi's Avatar

Data dołączenia: 15 01 2004
Lokacja: London

Świat: Askara
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez pawlon
smiej, sie smiej szkodi.... to tak samo jak z twoja kasa na allegro...
w takim razie podaj mi inne racjonalne wyjasnienie bana corlica i reszty, prawie POLTORA miesiaca po anni~ na podstawie pliku rec* ktory nie jest uznawany przez cipsoft za oficjalny dowod?

a to ze rivenn, kelika i pare innych osob ktore w czasie wojny bylo w patsach zna dazetiha z rl to prawie kazdy lepiej zorientowany gracz wie, no moze poza toba

juz pare razy mi tu wykazales ze nie znasz podstawowych faktow odnosnie twojej gildii, albo po prostu perfidnie usilujesz klamac, ale dla mnie i wielu innych, juz od dawna nie jestes wiarygodny. dziwie sie ze ktokolwiek na tym forum ci jeszcze wierzy. i co bys nie probowal robic, wysmiewac, parodiowac, czy ironizowac, to i tak prawda pozostaje to, ze na bardzo wiele postawionych pytan, nie potrafisz tu szczerze odpowiedziec.
o oficjalny powod pytaj sie GMa bo tylko on jest kompetentna osoba do udzielania takich informacji. Ale nie rozumiem dlaczego nie mozecie zrozumiec ze wreszcie GMowie zaczeli banowac anniboty. Corlic nie byl pierwszy i nie ostatni ktory za macro podczas anni dostal bana. A co do anni to mozna go zrobic bez bota nawet na 100 lvlu tylko trzeba miec farta. Autouh to noobsterstwoi to szczegolnie na Anni bo moim zdaniem jest to quest gdzie samemu sobie udowadniasz jak dobry jestes. Co do wiarygodnosci to przynajmniej ludzie wiedza kim jestem a Ty nawet sie nie przedstawisz A smianie, paradiowanie czy ironiowanie to fajna rzecz szczegolnie na tym forum Jeszcze chwile i sie dowiem ze Konda to syn Durina

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Pawio
Gratz maffers
Apr 29 2006, 21:06:36 CET Killed at Level 73 by Valliants
Beetzebul
poda ktoś powód?
Valliant nie jest Mafferem? A swoja droga Beetz nie splacil sie z wojny.

Ostatnio edytowany przez szkodi - 30-04-2006 o 14:15.
szkodi jest offline  
stary 30-04-2006, 15:09   #1058
thewojtek
Użytkownik Forum

Domyślny

Cytuj:
Valliant nie jest Mafferem? A swoja droga Beetz nie splacil sie z wojny.
Beetz~ nie bral udzialu w wojnie UB, chyba ze Wy tak uwarzacie bo "nam pomagal" albo cos, ja go nie kojarze...
thewojtek jest offline  
stary 30-04-2006, 15:26   #1059
Miltoner
Użytkownik Forum

Miltoner's Avatar

Domyślny

Cytuj:
Autouh to noobsterstwoi to szczegolnie na Anni bo moim zdaniem jest to quest gdzie samemu sobie udowadniasz jak dobry jestes

Tutaj masz racje ale gorszym nooberstwem jest uzywanie Aimbota przez keekza, febba i byc moze przez innych ludzi z Maffers.
Miltoner jest offline  
stary 30-04-2006, 15:32   #1060
Pawio
Użytkownik Forum

Pawio's Avatar

Data dołączenia: 16 02 2006
Lokacja: Zamość

Profesja: Elite Knight
Poziom: 44
Skille: 75+
Poziom mag.: 6
Pawio ma numer GG 1979984
Domyślny

Szkodi, Valliants nie jest Mafferem ale Beetza gonili też Wanos i Febb bo to widziałem ale Valliants go dobił, Szkodi najpierw dowiedz się jak to było bo Valliants jest noobem i by Beetza sam nie ubił (no może nie jest noobem ale go nie lubie )
Pawio jest offline  
Zamkniety temat.

Użytkowników czytających ten temat: 1 (zarejestrowanych: 0, gości: 1)

Zasady postowania