Jesteś tu: Tibia.pl / Forum

Wróć   Forum Tibia.pl > Forum ogólne > Wydarzenia ze światów > Obsidia

Notki

Obsidia Wydarzenia ze świata Obsidia

Zamkniety temat.

Opcje tematu
stary 20-11-2006, 23:21   #1061
Fin'er
Użytkownik Forum

Fin'er's Avatar

Data dołączenia: 24 06 2006
Lokacja: ok. Rybnika

Imię: Fingregher
Domyślny

@Strażak

Dobrze, że z Tobą all ok bo by mi tu takiego chłopa jak ty brakowało .

BTW. Nie obchodzi mnie ile tu osób broni Suv'a a ile na niego najeżdza, ja podkresliłem wyraźnie
Cytuj:
Fin'er - po prostu mam swoje zdanie na dany temat
. Może i wszyscy bluzgają go - ale JA nie jestem "wszyscy"

@Adii Getes

A wiedziałem, że coś tu śmierdzi... i byłem prawie pewien, że to nie Nekromanta aka Chuck Noriss aka GOOD OF FORUM 4 u
Fin'er jest offline  

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stary 20-11-2006, 23:35   #1062
strazak
Użytkownik Forum

strazak's Avatar

Data dołączenia: 23 11 2005
Lokacja: Tomaszow Mazowiecki

Domyślny

@Fin'er

dobrze ze masz swoje zdanie
mam nadzieje ze szczere
strazak jest offline  
stary 20-11-2006, 23:38   #1063
Fin'er
Użytkownik Forum

Fin'er's Avatar

Domyślny

Nikt mnie nie przekupił
Fin'er jest offline  
stary 20-11-2006, 23:44   #1064
^Awolver^
Zbanowany

^Awolver^'s Avatar

Data dołączenia: 23 08 2005
Lokacja: Ostróda

Stan: Niegrający
Profesja: Royal Paladin
Poziom mag.: 25
^Awolver^ ma numer GG 1894158
Domyślny

@fin'er
mowisz ze wszyscy sie na tym 4um bluzgaja i to potepiasz a sam czepias zsie adiiego... p.s. przdzejcyz pozniej i tak by ktos tu wpadl i pousuwal posty.. a nekromanta chociaz nie zamknal nam tematu..
^Awolver^ jest offline  
stary 20-11-2006, 23:51   #1065
Fin'er
Użytkownik Forum

Fin'er's Avatar

Domyślny

Hmmm ja nie wiem czy ja to potępiłem, stwierdziłem tylko fakt Adi sobie zasłużył, zreszta to była reakcja na jego prv posta do Strażaka.
Fin'er jest offline  
stary 20-11-2006, 23:58   #1066
strazak
Użytkownik Forum

strazak's Avatar

Data dołączenia: 23 11 2005
Lokacja: Tomaszow Mazowiecki

Domyślny

A za co mialby nam zamknac temat ?

Gdyby chociaz zechcial przeczytac nasze posty to zobaczyl by ze w wiekszosci przypadkow pisali go powazni ludzie ktorzy wiedza co pisza i co robia. A wpadl pokasowal zachowal sie jak malpa z siekiera i jeszcze mamy sie cieszyc ze nie zamknal ?

To tak jak o Stalinie - co by nie zrobil nalezy sie cieszyc - a mogl zabic

Forum jest dla forumowiczow a ze czasem sytuacje wywoluja emocje to podkresla sie je wulgaryzmami. To zle ?

pan Adii Getes podjebal bo nie traktowalismy go powaznie, pan nekromanta pokasowal choc nie powinien bo wierzyl bez zastrzezen wyzej wymienionemu panu Adii Getes- wszystko na ten temat

Ostatnio edytowany przez strazak - 21-11-2006 o 00:00.
strazak jest offline  
stary 21-11-2006, 03:36   #1067
bencio
Guest

Domyślny

A ja uzylem ironi od suva
ja jestem OWNED
a moj elwis cieszy sie do suva

Ostatnio edytowany przez bencio - 21-11-2006 o 03:44.

stary 21-11-2006, 13:41   #1068
Fin'er
Użytkownik Forum

Fin'er's Avatar

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez strazak Pokaż post
A za co mialby nam zamknac temat ?

Gdyby chociaz zechcial przeczytac nasze posty to zobaczyl by ze w wiekszosci przypadkow pisali go powazni ludzie ktorzy wiedza co pisza i co robia. A wpadl pokasowal zachowal sie jak malpa z siekiera i jeszcze mamy sie cieszyc ze nie zamknal ?

To tak jak o Stalinie - co by nie zrobil nalezy sie cieszyc - a mogl zabic

Forum jest dla forumowiczow a ze czasem sytuacje wywoluja emocje to podkresla sie je wulgaryzmami. To zle ?

pan Adii Getes podjebal bo nie traktowalismy go powaznie, pan nekromanta pokasowal choc nie powinien bo wierzyl bez zastrzezen wyzej wymienionemu panu Adii Getes- wszystko na ten temat
Podpisuje się obiema rękami... Mak Gyjer i Nekro czy jak im tam czasami przeginają
Fin'er jest offline  
stary 21-11-2006, 13:55   #1069
mleczko123
Użytkownik forum

Data dołączenia: 10 08 2006

Domyślny Trade ;]

Elo all xD
Mam pytanko
robie World Trade Obsidia-Furora Obsidia-Morgana Obsidia-Secura
Ja wam daje na obsidi G arm i 40k a wy za to dajecie mi kase albo przedmioty warte tej sumy.
Odpiszcie w prywatnej wiadomosci tutaj ;p
mleczko123 jest offline  
stary 21-11-2006, 19:18   #1070
Urgothiri
Użytkownik Forum

Urgothiri's Avatar

Data dołączenia: 28 05 2004
Lokacja: Ankrahmun

Stan: Aktywny Gracz
Imię: ...
Profesja: Master Sorcerer
Gildia: Audi
Świat: Valoria/Nebula
Poziom: 225
Poziom mag.: 81
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez mleczko123 Pokaż post
Elo all xD
Mam pytanko
robie World Trade Obsidia-Furora Obsidia-Morgana Obsidia-Secura
Ja wam daje na obsidi G arm i 40k a wy za to dajecie mi kase albo przedmioty warte tej sumy.
Odpiszcie w prywatnej wiadomosci tutaj ;p

to nie zaden trade forum czy cos w tym stylu sa do tego odpowiednie tematy...
stary 25-11-2006, 14:36   #1071
zielaq
Użytkownik Forum

zielaq's Avatar

Data dołączenia: 26 07 2004

Imię: Pephy
Profesja: Master Sorcerer
Świat: Obsidia
Poziom: 222
Poziom mag.: 81
Domyślny

co tu taka cisza ;P
zielaq jest offline  
stary 26-11-2006, 14:32   #1072
Dodi Brae
Użytkownik Forum

Dodi Brae's Avatar

Data dołączenia: 06 12 2005
Lokacja: Szczecin

Stan: Początkujący
Imię: Dodi Brae
Profesja: Knight
Gildia: Rambo Style
Domyślny

Panowie bez przesady !
Ja rozumiem nie lubiec kogos ale to forum zamienilo sie w forum nienawisci do Suva, Nie wiem czy az tyle sie zmienilo od czasu mojego odejscia w niebyt ale przeciez sa gorsze osoby o ktorych mozna pisac na tym forum niz nasz Olek. Osobiscie biegalem po jego bp z ciala jak dednal i zrobil bym to ponownie gdyby mnie o to poprosil i on pewnie tez by to dla mnie zrobil i dla kazdego na tym forum gdyby zaszla taka potrzeba i zostala wysunieta prosba ze strony denata.
Moge sie niezgadzac z postepowaniem Suva czy tez innych ludzi ale bez przesady !

A na jego wstapienie w szeregi NG patrze z perspektywy mojego pobytu w Snake/Rambo/Kooler/Banished - Wiecej moglem pomoc kolegom bedac w tej gildi niz bedac w "polskiej" gildii a ze z biegiem czasu polubilem moich szwedzkich kolegow i stali mi sie oni bardzo bliscy to zupelnie inna historia.
Dlatego proponuje patrzec na Suva czy tez Pepiego jak na potencjalnych ludzi ktorzy MOGA nam polakom pomoc w razie problemow z NG. ( i napewno pomoga)

(polskie gildie postrzegam jako zamykanie sie w polskim getcie)

Z jednym sie zgadzam co napisal Strazak odnosnie przyjazni - Suv, Booka, Gara, Wiki, to moje polskie "friendy" i to sie nie zmieni raczej.
Dodi zakonczyl raczej swoja egzystencje na Obsidii, chce jeszcze pomoc Wiki i Booce w questach ale nie bede nim juz raczej grac. Oczywiscie anihilator kusi ale po 3 miesiacach niegrania to juz nie to samo. Pewnie bede mial jakiegos chara zeby pograc wieczorkiem jak stwory zasna ale zaczne od zera i bez wiedzy starych "friendow".

pitt6ull
nie zgadzam sie z Toba odnosnie szwedow jako nacji nienawidzacej polakow i zdradliwej. Szwedzi podobnie jak Polacy sa rozni i nalezy ich traktowac indywidualnie.
Spedzilem U Don Zasy z 8 miesiacy i NIGDY powtarzam NIGDY nie spotkala mnie z jego strony ani jego kolegow zadna przykrosc ani zaden objaw rasizmu. A wrecz zeciwnie. Ciekawilo ich jak radze sobie jako tata, gdzie pracuje, wakacje, czyli innymi slowy moje zycie rodzinne.
Mogli mnie okrasc lecz nigdy tego nie zrobili (poinformowani wiedza o co chodzi) bo nie sa lasi na "itemki i kase" tu chodzilo o przyjazn, pomoc i honor o ktorym kazdy polak tyle gada a czesto niewiele o tym wie

Oczywiscie nie ma koniecznosci zgadzac sie z moim punktem widzenia ale warto wziasc go pod uwage.

Piotrek

sp
Znajde chwilke to przejze moje ssy i wstawie cos na forum Kiroy Winda.
Moze ktos rozpozna sie na nich

Ostatnio edytowany przez Dodi Brae - 26-11-2006 o 14:52.
Dodi Brae jest offline  
stary 26-11-2006, 16:05   #1073
pitt6ull
Użytkownik Forum

pitt6ull's Avatar

Data dołączenia: 02 10 2005
Lokacja: Głogów

Stan: Aktywny gracz
Gildia: Hurricanes
Świat: Morgana
Domyślny

@Dodi
Wyjatek potwierdza regułe jak wiesz. Szwedzi z natury nam nie ufaja i my im rowniez. To, że masz jakiś szwedzkich kolegów to nic nowego, kazdy poznal jakis szwedow ktorzy sa w porzadku. Kwestia szwedzka dotyczy raczej innej rzeczy, szwedzi najczesciej pokazuja przejawy rasismu, w filmie o wojnie na arcani (w którym spora czesc obsidianskich szwedow rowniez wystapila) uzyto naszego hymnu narodowego (piszac przy tym "die poland die"). Na morganie w czasie pierwszej bitwy w jakiej brałem udzial tez uzywano zwrotów obrazajacych caly narod. Nie twierdze, że Polacy sa gorsi czy lepsi od szwedow jednak nigdy w czasie jakichkolwiek bitew nie widzialem nacjonalistycznych textow jakie mozna ogladac po stronie szwedzkiej. Pomijam oczywiscie noobow kibicujacych ale to juz inna historia. Szwedzi napewno nie daza do przyjazni, to polacy musza robic pierwszy krok, a jak historia pokazuje na naprawde wielu serwerach jesli polacy zaczynaja stanowic zagrozenie to sa jednak ubijani. Kiedys wyglaszalem podobne mowy jak twoja, że należy przypadek każdej postaci rozpatrywać indywidualnie, to o czym pisze teraz to 90% wiekszosci szwedow dlatego generalizuje.
stary 26-11-2006, 16:15   #1074
^Awolver^
Zbanowany

^Awolver^'s Avatar

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Dodi Brae Pokaż post
Osobiscie biegalem po jego bp z ciala jak dednal i zrobil bym to ponownie gdyby mnie o to poprosil i on pewnie tez by to dla mnie zrobil i dla kazdego na tym forum gdyby zaszla taka potrzeba i zostala wysunieta prosba ze strony denata.
teraz byloby to tak ze jesli suv poleciałby po twój backpack o ile nie expiłby , spał .. czyli bardzo rzadko można natrafić na taki motyw..
Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Dodi Brae Pokaż post
Spedzilem U Don Zasy z 8 miesiacy i NIGDY powtarzam NIGDY nie spotkala mnie z jego strony ani jego kolegow zadna przykrosc ani zaden objaw rasizmu. A wrecz zeciwnie.
Bo Polacy uważają Ng za typowych szwedów , i że każdy taki jest... a jednak nie ja tez bardzo milo wspominam Don zase.. ale pamietajmy ze w Ng takze sa wyjatki... nie To nie Ty Suv..
^Awolver^ jest offline  
stary 26-11-2006, 22:01   #1075
Dodi Brae
Użytkownik Forum

Dodi Brae's Avatar

Domyślny

pitt6ull nie przekonales mnie
Uwazam ze mozesz mylic szwedow z mniejszosciami etnicznymi i emigrantami
Dla mnie szwedzi to Vany, Joppe, Ryan, Tok Morgan, Travlig, Centurion, Nahika przynajmniej "polowicznie". Sa zawsze weseli i skorzy do pomocy bez wzgledu na to czy jest to skarcenie prostaka czy quest.
A teraz obraz polaka moimi oczami (i napewno tak nas widza inne nacje) - agresywny zlodziej nieznajacy jezykow i ogolnie zle wyksztalcony i zle wychowany, zdrajca . W zasadzie zna kilka zwrotow tibijsko/ angielskich: leave, hunted, my pro is...,Fuck, . Jak nie moze wygrac w walce to bedzie wyzywal i spamowal. Jezeli dopuscic zeby polacy przejeli kontrole nad serweren to zapanuje totalny chaos. (bo kazdy HL ma kolegow z klasy ktorych bedzie ochranial - patrz Xarabek)

Upraszczam i uogólniam - oczywiscie ze tak ale powiedz czy twoje odczucia sa naprawde inne niz moje ? Zdarzaja sie mili oczytani i wyksztalceni ludzie z polski, ale 80% szwedow mi znanych wlasnie taka jest i moze 20 % polakow. Od pewnego czasu zaczalem sie zastanawiac skad to sie bierze i mam na to nawet wlasna teorie.

- Fatalna edukacja w naszych szkolach - przeciez nawet moim kolegom konczacym Uniwerek zdazalo sie miec temat pracy dyplomowej : costam costam w budowie karmnika na kiedunku Praca Techgnika - przeciez to kpina z tytulu naukowego ! O gimnazjach i liceach nie zamierzam nawet wspominac bo wszyscy wiemy jak jest.
- Zakompleksienie wynikajace z tego ze jestesmy tu i teraz, z naszej biedy wzgledem reszty swiata braku perspektyw i umiejetnosci plynnego komunikowania sie z kimkolwiek kto nie jest polakiem. (czesty problem rowniez z polszczyzna- rozmowy w stylu "ej" no, plaxx, daj.)
Rodzi to agresje z wszystkimi konsekwencjami.
Joppe ( Don Zasa) ma z 19 lat i moze zakladac rodzine bo go na to stac, szkole skonczyl, pracuje i ma na chleb dla rodziny. Ryan zamierza studiowac a po studiach zostac policjantem i zrobi to. W polsce jest to malo realne zeby spokojnie utrzymac rodzine w wieku 19 lat lub po studiach zostac policjantem.

wniosek- winna jest co - polska , czy to sie zmieni - nie

I jeszcze jeden krotki przyklad ktory wprowadzil mnie w stan opadu szczeki.
Szukalem klucza do mad mage room questa ktory jest w Mintwalin, wiec zeby sie do niego dostac torowalem sobie droge przez minoski. Slysze ze ktos wola "kto tu jest" wiec odpowiedzialem na priv ze jestem tu i szukam klucza. A odpowiedzi oczywiscie po polsku uslyszalem miedzy innymi ... kurwa s*******aj, wy*******aj, jebany i takie tam przyjemnosci. Wiedzialem ze to dziewczyna i znajoma milych, kulturalnych i na poziomie ludzi jak Tass wiec skopiowalem i przeslalem to Tasowi zeby zobaczyl jaka jego "RL best of the best " jest naprawde i pewnie cos jej powiedzial bo przynajmiej mnie nie zaatakowala.
Teraz tak - pomijam to ze tak sie nie mowi do vice lidera KOOLER bo to niebezpieczne , ale tak nie nalezt sie zachowywac bedac uczniem w zawodowce przy poprawczaku a co dopiero 18 letniej "laska" Wiele slyszalem wiele tez mowilem jak bylem kapralem w desancie ale takiego skumulowania prostactwa nie znalem - szok !
Tego samego dnia zrobilem z Tassem ten quest i dzieki bogu panna Lady of costam nie miala uhow, bo nie lubie przebywal w towarzystwie ludzi ktorzy tylko silniejszych szanuja.
I ta laska z dobrego towarzystwa niech bedzie podsumowaniem mojego toku myslenia.

ps

Nie odczytaj tego tak ze uwazam ze szwed jest ok a polak be, bo mam kilku znajomych z poski ale jak gram nubcharem i ktos pyta czy PL to wole nic nie mowic albo powiedziec ze swe

I pamietam jak pomogles mi w zrobieniu Orc Fortress quest i jak sie pomylilem i zamiast bp manaskow dalem Ci empty bp i jak mi bylo pozniej za to wstyd - sliczne dziekuje za to dla CIebie na tym forum
Niestety wraz z wyprowadzka takich ludzi jak Ty, Borgo spad poziom kultury na serwie wsrod polakow. Pocieszam sie tym ze szwedzi nie znosza prostactwa i napewno nie beda otaczac sie prostakami rowniez w NG
Bo co by nie mowic o polakach bedacych teraz w NG napewno prostakami nie sa.

Ostatnio edytowany przez Dodi Brae - 26-11-2006 o 22:19.
Dodi Brae jest offline  
stary 26-11-2006, 22:11   #1076
Ryba_90
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 26 09 2005

Stan: Aktywny gracz
Domyślny

Cytuj:
Pocieszam sie tym ze szwedzi nie znosza prostactwa i napewno nie beda otaczac sie prostakami rowniez w NG
Bo co by nie mowic o polakach bedacych teraz w NG napewno prostakami nie sa.
Oj nie powiedzialbym jest tam sporo osob - prostakow przykladami sa chociazby Demolishery no juz w zasadzie tylko jeden tam zostal. I wiele innych ktorych nie chce mi sie tu wypisywac.
Ryba_90 jest offline  
stary 26-11-2006, 22:17   #1077
Dodi Brae
Użytkownik Forum

Dodi Brae's Avatar

Domyślny

Ryba_90
Tobie rowniez chcialbym podziekowac za umowliwienie bo przeciez nie pomoc w Fire axe quescie - dziekuje - bo mozliwe ze dodi w grze juz tego nie zrobi.

Demoliszerow nie znam i raczej nie poznam bo znajomosc z nimi faktycznie nie jest jest czyms za czym bym tesknil. Mowie o Suvie I Pepim, Kiroy Wind, Sol, Szikaka przeciez tez do osob majacych problemy z wyslawianiem sie nie nalezeli
Dodi Brae jest offline  
stary 26-11-2006, 23:30   #1078
Kiroy
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 25 08 2005

Król

Moi drodzy a co to za roznica czy ktos gada tak czy nie !! to szukanie dziury w calym !! liczy sie lvl skile umiejetnosci kumple itd to ja kw zyciu silny wygrywa a slaby jest kopany w tylek !! to ze np ktos mlodszy wydy...mal kogos starszego to tez zycie wygrywa kto jest sprytniejszy i np pephy okazal sie ode mnie madrzejszy stanal po stronie silniejszego i tyle gra gra dalej ja tylko moge forum poogladac widac nie mial takich bliskich kumpli w dejavu i kuci kuci jak ja i trudno to ze ejst polakiem nie oznacza ze tzreba trzymac z polakami bo nie jeden polak polaka zabija itd wiec to nic nie znaczy kazdy trzyma ze swoimi a czy azared i dorpaz i mannow kulture jakas maja ?? nie wiem czy dla nich sie liczy jaksi szacunek itd !! watpie raczej lvl itd .

pozdrawiam wszystkich i zyzce powodzenia na Obsidii
Kiroy jest offline  
stary 27-11-2006, 00:12   #1079
Dodi Brae
Użytkownik Forum

Dodi Brae's Avatar

Domyślny

Kiroj Wind
Nie masz racji, liczy sie to kim jestes a nie skile i level.
Tak samo jak w zyciu, w firmie nie wazne jak silny jestes ale czy jestes madry czy nie madry, czy twoje decyzje sa sluszne czy nietrafione, czy mozna tobie zaufac czy tez niemozna. Mi czesto zdaza sie przekonac moich przelozonych do mojego pogladu na sprawe bo potrafie to logicznie uzasadnic.
Identycznie bylo w wojsku, wielu w moim plutonie bylo silniejszych odemnie ale mnie sluchali bo traktowalem ich jak mlodszych braci i wszystko robilem dla ich dobra, nie oszukiwalem ich i oni to doceniali. Czesto nie sluchali sie oficerow ale sluchali sie mnie - ich kaprala!

Joppe mial z 45 lev a dowodzil 100 lev, jak Litheld polecial z gildii to ja prosilem Joppe i on go porzyjal z powrotem. Chcial kopnac Evo za pkowanie ja zalagadzalem sprawe. Evo mial problem z Angatevonem a poprzez to z wieloma polakami i mogla byc wojna - ja tlumaczylem Evo wi zeby sie uspokoil. A moj level, skile czy uklady byly i sa zadne!

Moim zdaniem wazne jest to kim jestes i jaki jestes dla otoczenia, a level to kwestia uporu i determinacji w polowaniu.

podam przyklad:
- 12 latek kupuje na allegro Kiroy Winda 107 lev RP ale przyjmijmy ze ten 12 latek jast arogantem, prostakiem zabija slabszych, ubliza, grozi - w takim przypadku jest mistrzuniem poprzez swoj lev czy jest nikim?
- 20 latek studiuje, a wieczorem wpada na godzinke pograc swoim 30 lev knightem z skilami 30/30. przyjmijmy ze 20 latek ma mase zainteresowan : Wspinaczka, turystyka rowerowa,judo, historia, literatura.
ktory z nich bedzie zaslugiwala na "przyjazn" ?
Co oczywiscie nie znaczy ze zaden HL nie jest godzien przyjazni!

Osobiscie nie przyjaznie sie z polakami majacymi problem z pisaniem z sesem. Jezeli nie ma nic do powiedzenia to o czym mam z nim rozmawiac ?
Zreszta ostatnio nie rozmawiam z nikim w tibii Znuzenie ?, przesycenie?)

Ostatnio edytowany przez Dodi Brae - 27-11-2006 o 01:33.
Dodi Brae jest offline  
stary 27-11-2006, 00:41   #1080
^Awolver^
Zbanowany

^Awolver^'s Avatar

Domyślny

Jednak Kiroy ma troche racjii , bo 1st wrażenie właśnie robi lvl i skille .. jak ktos szybko expi to musi być fajny... niestety pozniej sie okazuje ze albo sharuje albo nie mozna wytrzymac 5 minut rozmowy z nim (najczęściej)
^Awolver^ jest offline  
Zamkniety temat.

Użytkowników czytających ten temat: 1 (zarejestrowanych: 0, gości: 1)

Zasady postowania