Jesteś tu: Tibia.pl / Forum

Wróć   Forum Tibia.pl > Forum ogólne > Wydarzenia ze światów > Obsidia

Notki

Obsidia Wydarzenia ze świata Obsidia

Zamkniety temat.

Opcje tematu
stary 27-11-2006, 01:34   #1081
Ghost111
Zbanowany

Data dołączenia: 25 02 2006
Lokacja: Jelenia Góra

Stan: Usunięty
Świat: Obsidia
Domyślny

Powiem tak kazdy ma troche racji wedlug mnie. i Kiroy i Dodi. Po pierwsze level, skille i kasa posiadana w tibii to jest najczesciej czynnik decydujacy o tym czy mamy wiecej czy mniej przyjaciol a cechy charakteru niestety schodza na drugi planb, tak tak wiem cos na ten temat znam to z wlasnego przykladu niestety.
Dodi twoi szwedzcy przyjaciele akurat o ile moge zaryzykowac takie stwierdzenie sa rowniez moimi, bo za tymi nazwiskami(nickami) kryja sie naprawde porzadni inteligentni ludzie znajacy sie i na tibii i na wielu innych rzeczach, oczywiscie znajacy angielski na bardzo dobrym poziomie.
Ale niestety na nich wlasciwie mozna by skonczyc. Bo np Azared nie nalezy juz do tej grupy "Borgo have pay for the shits he have do . so i will not see him die." kto troche umie angielski ten zrozumie o co chodzi. Wiec i szwedzi czasem maja problemy z komunikowaniem sie, kolejny przyklad zlego szweda- Vinnare. Oczywisice wiadomo co mam na mysli, jesli nie to przypominam, ten o to gosciu ojebal moja sliczna chatke bo jedak zaufalem mu
Jest jeszcze wiele przykladow na to szwedzi nie sa tacy kolorowi..
Jesli chodzi o polakow z NG to mysle ze Pephy moglby troche bardziej szanowac swoich rodakow zpoza Ng ale zauwazylem u niego ostatnio poprawe na lepsze, wiec oby tak dalej i mam nadzieje ze reszta polakow rowniez bedzie pomocna, czyli Suv, Pephy i odniedawna rowniez Xusodove

Pozdrawiam.
Ghost111 jest offline  

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stary 27-11-2006, 01:39   #1082
Fin'er
Użytkownik Forum

Fin'er's Avatar

Data dołączenia: 24 06 2006
Lokacja: ok. Rybnika

Imię: Fingregher
Domyślny

Całkowicie zgadzam z Piotrkiem. Nie zasłużycie sobie na szacunek ludzi swoim lvl lub skillami, jedynie uczciwością, uczynnością etc.
Pozatym Tibia jest chyba ( moim skromnym zdaniem) ponad narodowościowa, tzn nie liczy się czy jesteś Polakiem, Szwedem czy też Turkiem - odnośnie uczestnictwa Polaków w "szwedzkiej" gildi jaką jakoby jest Next Generation.
Ja, osobiście bardzo lubie ludzi pochodzących z Bośni i Hercegowiny. Mimo, iż przeżyli wiele w rl i mogli by być bardziej sfrustrowani niż kto ktokolwiek inny ( wojny na tle religijnym na tamtejszym terenie etc.),są bardzo pokojowi - nie zauważam u nich jakiegokolwiek przejawu agresji wobec mojej skromnej osoby. A ich lvl? Cóż Alith Takilbya ma 100+, ale reszta np Milivojac 75+, Boki Chemics 35 +, Morpheus Damy 50 + do h lvl nie należą, ale mam do nich duży szacunek.
BTW. Nie kazdy musi byc orłem w angielskim ( niemiecki rox ), bo jak chcesz sie dogadać to sie dogadasz a to się chyba liczy ( a nie to czy to zdanie ułożyłeś poprawnie czy nie).

@ Anga~ Tacy przyjaciele o jakich mówisz na początku to nie są prawdziwi przyjaciele ;p

Ps. Borgo się wykupił , ciekawe czy powróci na dobre do gry.

Ostatnio edytowany przez Fin'er - 27-11-2006 o 01:46.
Fin'er jest offline  
stary 27-11-2006, 01:44   #1083
Eos_Rododaktilos
Użytkownik forum

Data dołączenia: 10 05 2006

Profesja: Elite Knight
Gildia: Zero Degrees
Poziom: 101
Skille: 80sh
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez ^Awolver^ Pokaż post
Jednak Kiroy ma troche racjii , bo 1st wrażenie właśnie robi lvl i skille .. jak ktos szybko expi to musi być fajny... niestety pozniej sie okazuje ze albo sharuje albo nie mozna wytrzymac 5 minut rozmowy z nim (najczęściej)
Haha - brzmi glupio ale macie obaj racje )

z jednej strony ktos kto ma 110 sworda czy 80 mlvl robi wrazenie chociazby swoja wytrwaloscia i zacieciem

z drugiej strony taki przyklad (dodam ze mam 2 obywatelstwa USA i PL).

Dzisiaj przebiegl kolo mnie jakis 20 lvl i cos tam powiedzial. Jako ze lvl nie ma dla mnie znaczenia, odpowiedzialem i zaczela sie rozmowa. Nieopatrznie odpowiedzialem ze jestem PL i posypalo sie cos w rodzaju:
Elo ziomek, USA, kurwa yo nigga, w USA to tak jak w filmach jest ?, a murzyny to drechy ? Najebali cie kiedys ? itp itd. etc.

Nie chodzi o to ze on pewnie ma z 13 lat. Taki Suv tez ma 13 i czego byscie o nim nie mowili to da sie z nim normalnie porozmawiac i chyba kazdy to przyzna. Ma RL czy nie ma, jest zdrajca czy nie jest - po prostu mozna z nim porozmawiac. Stad mam takie osoby na liscie VIP. A jak to sie dzieje ze wiekszosc z moich VIP to "nie-Polacy" ? Przyklad powyzej dobrze to ilustruje.

Co do narodowosci to zwykle kazdemu odpowiadam "USA" i tu sie rozmowa konczy ... (i bardzo mnie to cieszy) tylko dlatego ze nie mam ochoty udawac ze tez jestem Gimnazjum-Gangsta, Osiedle-Forever, Honor-Ławki-Pod-Blokiem, Hip-Hop-Non-Stop, Szacunek-Dla-Windy-W-Mojej-Klatce, Ziomek, Dzielnia, Elo, itp.

Troche zaluje ze z niektorymi osobami z tego forum nie spotkalem sie i nie rozmawialem w grze bo w wiekszosci przypadkow piszecie sensowne i ciekawe posty ... i tak jak powiedzialem ... po prostu czasami chce normalnie porozmawiac

Booka Jones, The Man, The Institution
Eos_Rododaktilos jest offline  
stary 27-11-2006, 10:58   #1084
Kiroy
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 25 08 2005

Król

drogi Dodi : nie napisalem konkretnie o kims tylko o wiekszosci tak to ujme !! ja zauwaz wstawilem sie za rl kumplami w wojnie nG a nie za lepszymi lvl i skilami np NG !! masz racje w swojej wypowiedzi ale dla wiekszosci ludzi w tej rgze licza sie plecy !! i np Mannow woli lubic pephego niz mojego 8 lvl sorka bo nie ma ze mnei zadnej korzysci wiec po co ma ze mna gaadc o to mi chodzilo i ludzie wiekszosc uwaza lepiej wybierac na kumpli z wyzsyzm lvl niz tych slabych bo co im po slabych ziomach !! np pelno msg od asslickerow !! zostanmy kumplami itd mozna ich nazwac naabkami , ale to 80 % populacji obsidii

a co do don zasy itd tez go bardzo lubie szanuje uwazam ze w tibii to akurat nie szaleje nie jest jakims super strategiem natomiast jako czlowieka od strony zycia realengo oceniam go super bo mozna z nim o wszystkim pogaadc imprezach laskach rodzicach itd mialem ta przyjemnosc

np Vilarion Divilonia Waldorio Instructor raz gerlimo to stare NG ktorema inne poglady niz mannowy itd i wcale nie chca wojny z polakami !! i to moi najlepsi ziomale z tibii i gadam z nimi codziennie o zyciu mimo ze sa szwedami itd !! tez nie mam nic przeciwko nim i sa swietnymi ludzmi w rlu !!

Dodi chodzilo mi o wiekszosc !! i anwet dobry garcz ktory ma slabych rl kumpli w lvlu musi poszukac sobie kumpli na lepszym lvlu jesli chce zostac i garc na danym swiecie bo bez plecow jestes nikim i druga strona zaraz cie kicknie !! a jak juz jestes sorcem to w ogole !!

Pozdrawiam Dodi Awolverka Fina i reszta chlopakow
Kiroy jest offline  
stary 27-11-2006, 15:54   #1085
^Awolver^
Zbanowany

^Awolver^'s Avatar

Data dołączenia: 23 08 2005
Lokacja: Ostróda

Stan: Niegrający
Profesja: Royal Paladin
Poziom mag.: 25
^Awolver^ ma numer GG 1894158
Domyślny

@up
Divilonia tlko przypomnę że to najwiekszy pa jakiego kiedykolwiek spotkalem (nawiasem mówiąc xD)

a co do nie posiadania pleców to się całlkowicie z tym zgodzę tak dostałem kicka z thorii sorcem p.s. wojna w drugim tygodni userva to nie ejst dobry pomysł - ale nie dlatego zostałem zmuszony do zaprzestania gry.
^Awolver^ jest offline  
stary 27-11-2006, 15:59   #1086
Dodi Brae
Użytkownik Forum

Dodi Brae's Avatar

Data dołączenia: 06 12 2005
Lokacja: Szczecin

Stan: Początkujący
Imię: Dodi Brae
Profesja: Knight
Gildia: Rambo Style
Domyślny

Panowie zrobimy eksperyment

Zrobie sorka i zobaczymi jak daleko dam rade zajsc "bez plecow" i powolywania sie na kolegow.

Jestem anonimowy, nikt mnie nie zna. Napewno potrwa to troche ale chyba warto to sprawdzic.

Ostatnio edytowany przez Dodi Brae - 27-11-2006 o 16:46.
Dodi Brae jest offline  
stary 27-11-2006, 17:06   #1087
Fin'er
Użytkownik Forum

Fin'er's Avatar

Data dołączenia: 24 06 2006
Lokacja: ok. Rybnika

Imię: Fingregher
Domyślny

No no no należą się nam pochwały, bo już chyba ze 2 strony się nie kłocimy, a nie sądziłem że jest to na tym forum możliwe

A więc do innych zakłócających spokój :jak widać na powyższym przykładzie można się dogadać nie używając epitetów typu : Ty k...., Ty dupolizie, nie masz Rl, itd

@ Kiroy~

Masz racje, jeżeli chcesz zajść w tej grze daleko to owszem potrzebujesz wysoko postawionych kumpli. Ja nie mam ich za dużo ( Ty i Suv ), ale mi nie zależy na tej grze, ( co widać po moim lvl ), gram sobie ot tak - dla wyluzowania się, czy też miłego spędzenia czasu. Być może kiedyś jak będę miał więcej wolnego czasu pokuszę się o zdobycie większego levela

@ Dodi~

Życzę powodzenia i... wytrwałości , bo czasami będzie kusiło użyć siły jak jakiś pk low level zaatakuje
Fin'er jest offline  
stary 27-11-2006, 21:39   #1088
Ptak~
Użytkownik Forum

Ptak~'s Avatar

Data dołączenia: 30 04 2006
Lokacja: Bydgoszcz

Stan: Na Emeryturze
Domyślny

http://s6.photobucket.com/albums/y23...rrent=as31.jpg

NG FTW

I wipe it off on tile, the light is brighter this time
Everything is 3D blasphemy
My eyes are red and gold, the hair is standing straight up
This is not the way I pictured me
I can't control my shakes
How the hell did I get here?
Something about this, so very wrong
I have to laugh out loud, I wish I didn't like this
Is it a dream or a memory?
Ptak~ jest offline  
stary 28-11-2006, 00:17   #1089
hanspel
Użytkownik Forum

hanspel's Avatar

Data dołączenia: 15 11 2006

Domyślny

Tomi Bait na roku O.o
hanspel jest offline  
stary 28-11-2006, 16:10   #1090
Dodi Brae
Użytkownik Forum

Dodi Brae's Avatar

Domyślny

Panowie mamy od jakiegos czasu na obsidii wojne miedzy Escadrone of Death a Bang Bang. Wojna podobnie jak jej wynik mnie nie obchodzi ale zastanawiam sie dlaczego jest taka silna nienawisc do Acr chemika ze strony przede wszystkim jego rodakow - Finow ?

Moze ktos potrafi cos napiac na ten temat.
Dodi Brae jest offline  
stary 28-11-2006, 17:20   #1091
Ptak~
Użytkownik Forum

Ptak~'s Avatar

Domyślny

ponoć sie narodowosc nie liczy o ile mi wiadomo oni juz na innych serwerach sie nie lubili i teraz tez sie nie polepszylo. ostrzegal mnie kiedys jak sobie gawędzilismy zebym na nich uwazal bo sa podstepni i sa BEE.

Ptak~ jest offline  
stary 28-11-2006, 19:19   #1092
Nirvy
Użytkownik Forum

Nirvy's Avatar

Data dołączenia: 31 12 2005
Lokacja: Piła

Stan: Aktywny Gracz
Gildia: Thumbs up
Domyślny

Pff żenada ze strony acr chemicsa czego sie spodziewa ze Zelorac Sir gwan wyjda na open battle z facami a i zapomniałem jakimś tam 40 mskiem? Shuncić ich za dane przewinienie to rozumiem ale nie rozumiem tego żałosnego posunięcia.
Nirvy jest offline  
stary 28-11-2006, 22:55   #1093
Dodi Brae
Użytkownik Forum

Dodi Brae's Avatar

Domyślny

Ok wrocilem, zaplacilem. starzy znajomi zrobili mi niespodzianke i pamietali o mnie teraz trzeba pomyslec co zrobic zeby reszcie ludzi z SOBS pomoc wrocic na serwer.

W rozmowie z Vanym padlo : "everyone can pay except yunichi"
mam nadzieje ze jest to zacheta do powrotu.

Ng jest teraz silne i bardziej otwarte na ludzi spoza ukladu (Suv, Pepi, Turcy, amerykanie..),wiec napewno niepredko zbierze sie ekipa chcaca przejac wladze na serwie.
Osobiscie doradzalbym Liderom NG asymilowanie zamiast exterminowania, ale nie ja tam dowodze.

Litheld przygarnal biednego dodziaka i teraz jestem w finskiej gildii. Mam nadzieje znalezc odpowiedz na nurtujace mnie pytanie odnosnie Acr chemika

Moze dzisiaj OF quest z Wiki ?

Ostatnio edytowany przez Dodi Brae - 29-11-2006 o 02:55.
Dodi Brae jest offline  
stary 29-11-2006, 16:42   #1094
Ptak~
Użytkownik Forum

Ptak~'s Avatar

Domyślny

nirvy, nie rozumiesz i jest zalosne ? myslisz ze oni to co ? gole cipki ? znajomych maja, pacc niedlugo moga kupic a wojna nie musi koniecznie oznaczac open battle. jak zakupia pacce i zbiora kumpli do gildii to moga EoD zaszkodzic jakos. ale wygrac nie wygraja, Acr to Acr.

Ostatnio edytowany przez Ptak~ - 29-11-2006 o 23:16.
Ptak~ jest offline  
stary 04-12-2006, 00:51   #1095
hanspel
Użytkownik Forum

hanspel's Avatar

Data dołączenia: 15 11 2006

Domyślny o.O

pephy zabil casspariego :O wtf ? ...
hanspel jest offline  
stary 04-12-2006, 13:48   #1096
Ptak~
Użytkownik Forum

Ptak~'s Avatar

Domyślny

casspari zabil rl pephego, ktory bronil sie przed kumplem casspariego, ktory z kolei pkowal summonami pod depo o.o

Ptak~ jest offline  
stary 04-12-2006, 15:53   #1097
Misterio
Użytkownik Forum

Misterio's Avatar

Data dołączenia: 09 08 2005
Lokacja: Gorzów Wlkp.

Imię: Elvinuz
Gildia: Husaria
Misterio ma numer GG Napisz na pm
Domyślny

Niech się wszyscy wybijają a potem mame z krzesła na koniec jeszcze niech potraktują. Odrazu post daję do bierzących postów w temacie z ss'ami ; ):
Jebać Suva rl - jak chcę tak robi. Strażak widzisz, że i tak nie wyjdzie Ci z przekonaniem Suva do zmniejszenia godz. grania ; P. No Pephy to napewno sam gra 17h : )
stary 05-12-2006, 00:53   #1098
Dodi Brae
Użytkownik Forum

Dodi Brae's Avatar

Domyślny

Widze ze jest czystka w NG
Mam nadzieje ze nie wiaze sie ona z tepieniem Pepiego za lev i ze za powiedzmy tydzien wszystko wroci do normy.

Niechcial bym powiedziec ze pomogli nas zniszczyc a teraz kopniak bo nie miesci mi sie takie postepowanie w moim malym rozumku.

A tak poza tym, to nie moge sie zalogowac na dodziaka :/ tylko na moego sorka. Klient tibii pisze do nie ze dodziak jest online, a sork jest na tym samym koncie przeciez.

Ostatnio edytowany przez Dodi Brae - 05-12-2006 o 00:59.
Dodi Brae jest offline  
stary 05-12-2006, 08:18   #1099
^Awolver^
Zbanowany

^Awolver^'s Avatar

Data dołączenia: 23 08 2005
Lokacja: Ostróda

Stan: Niegrający
Profesja: Royal Paladin
Poziom mag.: 25
^Awolver^ ma numer GG 1894158
Domyślny

Tez tak kiedys mialem , wtedy jakis noob char byl non stop online wiec go usunalem ;o
^Awolver^ jest offline  
stary 05-12-2006, 15:21   #1100
Ryba_90
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 26 09 2005

Stan: Aktywny gracz
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Dodi Brae Pokaż post
Widze ze jest czystka w NG
Mam nadzieje ze nie wiaze sie ona z tepieniem Pepiego za lev i ze za powiedzmy tydzien wszystko wroci do normy.

Niechcial bym powiedziec ze pomogli nas zniszczyc a teraz kopniak bo nie miesci mi sie takie postepowanie w moim malym rozumku.

A tak poza tym, to nie moge sie zalogowac na dodziaka :/ tylko na moego sorka. Klient tibii pisze do nie ze dodziak jest online, a sork jest na tym samym koncie przeciez.
A co Pephego juz wyrzucili? czy sam wyszedl robiac nowa gildie z kilkoma osobami?
Ryba_90 jest offline  
Zamkniety temat.

Użytkowników czytających ten temat: 2 (zarejestrowanych: 0, gości: 2)

Zasady postowania