Jesteś tu: Tibia.pl / Forum

Wróć   Forum Tibia.pl > Forum ogólne > Potwory

Notki

Potwory Wszystko o potworach. Jak się zachowują, jakie taktyki, jakie mają słabe punkty. To wszystko znajdziesz tutaj.

Odpowiedz

Opcje tematu
stary 02-01-2009, 20:29   #11361
Scofild
Użytkownik Forum

Scofild's Avatar

Data dołączenia: 26 08 2007

Stan: Aktywny Gracz
Profesja: Sorcerer
Świat: Harmonia
Domyślny

@up
Spróbuj dwarfy
A jeżeli to nie pomoże to expić po nockach zostaje
Scofild jest offline   Odpowiedz z Cytatem

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stary 02-01-2009, 20:34   #11362
BryqHero
Użytkownik Forum

BryqHero's Avatar

Data dołączenia: 29 12 2008
Lokacja: Jastrzębie Zdrój

Imię: Bryq Hero
Profesja: Royal Paladin
Świat: Luminera
Poziom: 61
Skille: 83/68
Poziom mag.: 15
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Herdrak'knight Pokaż post
Mam 27 lvl knightem skille 70/70 a eq to: medusa shield, bs, dsm, k legi, fur botsy i crus helmet. Gram na Calmerze(non-pvp) prawie wszystkie expowiska sa zajete, jakie jest expowisko gdzie jest dobry exp i jest malo ludzi i zeby przy okazji kasa była

Tomba pod MT

Kasy dużo i exp bdb

A to, że tam bd mial wolne to Ci nie gwarantuje Prawie zawsze tam ktos jest, ale to jest duże i pare poziomów
13:29 Arvana [8]: do duzych lvl ma ktos steel helmet na sell ?? za 300 jak co w tais jestem
BryqHero jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 02-01-2009, 20:35   #11363
BryqHero
Użytkownik Forum

BryqHero's Avatar

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Jarus_noobek Pokaż post
Mam 13 druida na świecie pvp z moonlightem scall armor copper shield studded legs i solider h. Teraz expiłam na zamku i robilem lootbagi, ale tam wpada jakiś 40 knight i krzyczy leave or dead! i nawet lootbaga nie zdążyłem wziąć jak deadłem. Więc mam pytanie gdzie mogę teraz expić, żeby było mnie PK i w miare bezpiecznie?

Zwykłe dwarfy ! Jak kupisz jakieś eq to piętro niżej na Soldiery
13:29 Arvana [8]: do duzych lvl ma ktos steel helmet na sell ?? za 300 jak co w tais jestem
stary 02-01-2009, 20:39   #11364
Scofild
Użytkownik Forum

Scofild's Avatar

Domyślny

Bryq słyszałeś noobku o opcji tak zwana"Edycja"? a nie post pod postem piszesz >.>

I na dodatek dajesz odpowiedzi na temat na które już ktoś odpowiedział.

Nie dość że odpowiadasz znowu to robisz źle

Tak tak 27lvl kin na tomb pod MT xD większe waste niż ......

@All userzy
nie słuchajcie się go
stary 02-01-2009, 20:44   #11365
kubus2543
Użytkownik forum

Data dołączenia: 31 12 2008
Lokacja: Pszczyna

Profesja: Knight
Świat: arcania
Poziom: 31
Poziom mag.: 5
Domyślny

witam mama 21 paladyna ze skilami 60dista/57defa i niewiem gdzie mam expić
moje eq proszę się nie śmiać mam lepsze ale pk sie boje : Belted cape/palate legs/leathers boots/dark helmet/i acient shield/ i wiecie szukam miejsca do expa
1. bez pk to najwarzniejsze
2.gdzie morzna dobrze poexpic
zarobek niegra roli z góry dzięki
kubus2543 jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 02-01-2009, 20:45   #11366
BryqHero
Użytkownik Forum

BryqHero's Avatar

Domyślny

@ 2x UP

Prosze Cię Japa Koniu !

O @ EDIT zapomniałem !

Jak ktoś się pyta gdzie expić to nie pyta się jednej wybranej osoby tylko wszystkich i chce posłuchac każdego wypowiedzi -.- inaczej napisał by do jakieś osoby PW ;//

27 Knight z skillami 70+ spokojnie da rade bo też takiego knighta miałem i spokojnie dawałem rade -.- musi tylko wziaść FooD bo tam z "umarlaków" żaden FooD nie leci -.-

i kto tu jest Noobem ... ^^ ?

A teraz zamilcz

@ UP

Dwarfy Soldiery

Jak nikomu nic nie zrobisz to raczej nikt cie nie zhunci Wiadomo, że znajdą się ludzie, którzy PK'ują dla zabawy ; D

Ostatnio edytowany przez BryqHero - 02-01-2009 o 20:48. Powód: 2x UP
stary 02-01-2009, 22:05   #11367
Scofild
Użytkownik Forum

Scofild's Avatar

Domyślny

@UP
no i co myślisz że jesteś super? wbij znowu tego knighta na 27lvl skille 70/70
i nakręć filmik chce to zobaczyć jak nie obrywa kina na facc tomb

a pozatym masz +/- 13lat bo tylko lelon wyzywa innych

@2xup
dwarfy soldki możesz próbować pojedyncze spawny guardów
stary 02-01-2009, 23:13   #11368
Dark_Exhado
Zbanowany

Data dołączenia: 18 12 2008

Profesja: Elder Druid
Świat: Refugia
Poziom: 86+
Wyślij wiadomość przez ICQ do Dark_Exhado
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez kubus2543 Pokaż post
witam mama 21 paladyna ze skilami 60dista/57defa i niewiem gdzie mam expić
moje eq proszę się nie śmiać mam lepsze ale pk sie boje : Belted cape/palate legs/leathers boots/dark helmet/i acient shield/ i wiecie szukam miejsca do expa
1. bez pk to najwarzniejsze
2.gdzie morzna dobrze poexpic
zarobek niegra roli z góry dzięki
Napewno nie dwarfy soldy jak Ci koledzy powiedzieli,wiecej tam pk niz noobkow wolajacych pod dp w carlin ,,fri aiten plxx"
Radze Ci isc na cyclopy z zwyklymi spearami pod thais,ewentualnie spróboj tomby pod mount sternum(poziom z mumiami i paroma beho) a jak masz czas i umiesz grać poskilluj do 75~ dobij 25 na guardach, kup bohy i idź na poh (bez gsów ofc)
Dark_Exhado jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 02-01-2009, 23:50   #11369
coolbati
Użytkownik forum

coolbati's Avatar

Data dołączenia: 02 01 2009

coolbati ma numer GG 1406785
LOL Gdzie masz expic

Na mainie takie coś może być :
8-10 Trole, Pajaki, Szczury, Krasnale, Orki, Rotwormy
10-15 Trole, Orki wszystkie poza zerk i lider, Rotwormy, Krasnale Zwykle
15-25 (zrobic skille distance do ponad 60) Roty, Krasnale, Orki Wariory, Cyklopy, Ghule, Mino Guard, Wild Warior
25 + Smoki, GS
50 + nudzimy sie, ale do tego czasu powinniscie wiedziec wiecej odemnie na co polowac
coolbati jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 02-01-2009, 23:53   #11370
Dark_Exhado
Zbanowany

Data dołączenia: 18 12 2008

Profesja: Elder Druid
Świat: Refugia
Poziom: 86+
Wyślij wiadomość przez ICQ do Dark_Exhado
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez coolbati Pokaż post
Na mainie takie coś może być :
8-10 Trole, Pajaki, Szczury, Krasnale, Orki, Rotwormy
10-15 Trole, Orki wszystkie poza zerk i lider, Rotwormy, Krasnale Zwykle
15-25 (zrobic skille distance do ponad 60) Roty, Krasnale, Orki Wariory, Cyklopy, Ghule, Mino Guard, Wild Warior
25 + Smoki, GS
50 + nudzimy sie, ale do tego czasu powinniscie wiedziec wiecej odemnie na co polowac
Skopiowałeś to z pierwszych stron -,-
Dark_Exhado jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 03-01-2009, 00:00   #11371
kubulek9
Użytkownik forum

Data dołączenia: 13 01 2008
Lokacja: Elbląg

Imię: Kxar
Świat: Pacera
Poziom: 42
Poziom mag.: 41
kubulek9 ma numer GG 8319920
Domyślny

Sorcerer 38lvl/38mlv. Eq crusader helmet,blue robe,fur boots,vampire shield,woi,scarf,blue legs. Gdzie mam expić? Mam słaby net więc walenie z uciekaniem nie wchodzi w grę. Waste może być byle nie olbrzymie.
kubulek9 jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 03-01-2009, 00:55   #11372
hifi123411
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 21 11 2008

Stan: Na Emeryturze
Profesja: Master Sorcerer
Świat: Silvera
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez kubulek9 Pokaż post
Sorcerer 38lvl/38mlv. Eq crusader helmet,blue robe,fur boots,vampire shield,woi,scarf,blue legs. Gdzie mam expić? Mam słaby net więc walenie z uciekaniem nie wchodzi w grę. Waste może być byle nie olbrzymie.
Dwarf Guardy z woi + flam hur na grupki gdy idą po 3.
Dragi z blokerem i icicle.

- Czas kupić pacc.
hifi123411 jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 03-01-2009, 02:44   #11373
RextoN
Użytkownik Forum

RextoN's Avatar

Data dołączenia: 07 10 2008

Świat: Nerana
Poziom: 37
Skille: 77/65
Poziom mag.: 12
Domyślny

30 pall
Skill 75/63
Magic lvl 10
Eq: P.set ,P.ammy,Crown helmet,Medusa shield,leather boots
PACC@!!!

Ostatnio edytowany przez RextoN - 03-01-2009 o 03:34.
RextoN jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 03-01-2009, 11:15   #11374
BryqHero
Użytkownik Forum

BryqHero's Avatar

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Scofild Pokaż post
@UP
no i co myślisz że jesteś super? wbij znowu tego knighta na 27lvl skille 70/70
i nakręć filmik chce to zobaczyć jak nie obrywa kina na facc tomb

a pozatym masz +/- 13lat bo tylko lelon wyzywa innych

@2xup
dwarfy soldki możesz próbować pojedyncze spawny guardów

Zamknij wkońcu MORDE, bo juz mnie wkurzasz 13 lat to chyba Ty masz widząc po tym jak piszesz !

Widzisz niewiesz czy da tam rade 27 knightem ze skillami 70+ bo nigdy nie wbiłes pewnie 20lvl i nigdy nie byłeś na Desert Quest ( jak nie wiesz co to jest to zapraszam na wiki.hunted.pl ) . Zanim wchodzisz na te forum i zaczynasz dodawac jakieś śmieszne posty to poczytaj coś o tej grze. Bo tak jak mówie nigdy nie wbiłeś 20 lvl i to jets Twój ból. Koleś ma 27 Knighta i skile 70/70 ,a Ty mu zazdrościsz i mówisz, żeby nie szedł na FACC Tomb, bo padnie ... ? NIE ! Poprostu wbije tam dużo expa i zbierze sobie kasy ; D Więc nie wyjeżdżaj mi tu z takimi tekstami ! ! !
stary 03-01-2009, 11:37   #11375
Kromka123
Użytkownik Forum

Kromka123's Avatar

Data dołączenia: 07 11 2008
Lokacja: Venore

Profesja: Elite Knight
Świat: Candia
Domyślny

a gdzie expić 21 druidem Facc heh , eq : Crown Helmet , Scraf , Mammoth Fur Cape , Plate Legsy , Leather Bootsy , moonlight rod / necrotic rod , tortoise shield
Kromka123 jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 03-01-2009, 12:48   #11376
BryqHero
Użytkownik Forum

BryqHero's Avatar

Domyślny

@ UP

Dwarfy Soldiery
stary 03-01-2009, 12:53   #11377
Kromka123
Użytkownik Forum

Kromka123's Avatar

Data dołączenia: 07 11 2008
Lokacja: Venore

Profesja: Elite Knight
Świat: Candia
Domyślny

@up
dużo jest
daj link na tibia earth z nimi
Kromka123 jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 03-01-2009, 12:56   #11378
Scofild
Użytkownik Forum

Scofild's Avatar

Domyślny

@UP
http://tibia.pl/earth.php?x=32534&y=...=7&q=39.11&r=1
tutaj soldierki

@panie bryq(o ile masz przynajmniej 10 lat)
Pokazujesz się ze złej strony dzieciaczka i widać że nim jesteś. Wiec wyjdź i zamknij za sobą drzwi. BB

Ostatnio edytowany przez Scofild - 03-01-2009 o 12:58.
stary 03-01-2009, 14:02   #11379
Dragonit
Użytkownik Forum

Dragonit's Avatar

Data dołączenia: 17 02 2006
Lokacja: w Sieradzu

Gildia: brak
Świat: Jamera
Domyślny

Scofild - i kto tu głupoty gada? Kurna mój kolega z przeciętnym eq expi na facc tombach, skille ma beznadziejne (chyba z 53\53 czy coś takiego) i radzi sobie bez problemu! Knight ze skillami 70\70 to po prostu zmiecie te potworki, a soldki to już w ogóle ... i na facc tombach nie trzeba przynosić dużo fooda, tylko robić taki manewr - idziemy na krasnale (jest wejście na facc tombach) cały czas expimy bijąc soldy, zbieramy grzyby i wracamy na tomby - i tak w kółko.

Ja też wypiszę trochę expowisk dla różnych lvl:

8 - 12 lvl:
-Bugi pod Carlin - Przeciętny exp, beznadziejny loot, ale bardzo rzadko zajęte. Dla wszystkich profesji.

-Amazon Camp na północ od Carlin - Dobry exp, przy szczęściu trochę się zarobi. Na tych lvl dla magów i drutów z przyzwoitym eq, dla palków i knightów przy niezłych skillach (a pro po palka - lecą speary)

-Trolle na wschód od Carlin - Na wolnym respie w miarę dobry exp, trochę czystej kasy i leci food; dla wszystkich profesji.

-Roty na fibuli - Jeśli jest trochę ludzi średni exp i sporo kasy, przy wolnym\prawie wolnym respie szybki exp i dużo kasy. Na tych lvl dla magów i druidów z przyzwoitym eq, dla palków i knightów przy jako takich skillach.

-Ancient Temple (Orkowie od zwykłych do warriorów, roty, minosy, szkielety, jedne ghoul) - Dość dobry exp i przeciętny loot. Na tych lvl dla magów i druidów z przyzwoitym eq, dla palków i knightów z jako takimi skillami.

-Mino w drodze do Mintwalin (zwykłe, archery, guardy) - Po zejściu do ancient temple udajemy się na południowy wschód, a następnie odbijamy w prawo i schodzimy na doł. Magami i druidami unikać archerów i bić zwykłe oraz guardy, palkami bić zwykłe i guardy mając przyzwoite eq, knightem bić tylko zwykłe minosy (chyba że mamy znakomite jak na ten lvl skille i eq, wtedy można ewentualnie bić pojedyncze guardy).

-Dwarfy i roty w Kazzo - Na pierwszych poziomach. Zwykle zajęte, exp w miarę dobry, średnia ilość kasy ale niekiedy wypada iron ore. Żadna profesja nie będzie mieć większych problemów.

-Troll Mountain's na wschód od Thais - W miarę dobry exp i trochę kasy, oprócz trolli znajdują się tu także pojedyncze orc, orc warriory i skorpiony, więc należy uważać gdzie się schodzi. Żadna profesja nie powinna tu mieć żadnych problemów.

-Północne okolice Thais (Amazonki, Valkirie, Wild warriory, miśki, wolfy, snake, wieży z dwoma orc shamanam i war wolfami unikać bez dobrego eq\skilli) - Średni exp, ale za to spokojny, trzeba mieć naprawdę ogromne szczęściu by tu zarobić, chyba że wypadnie jakaś różdżka z orc shamana (bo na rzeczy z wildów i amazonki\valkiri raczej nie ma co liczyć).

-Trolle pod Ab - Należy kupić klucz za 50gp, by móc wejść. Bardzo dużo trolli, więc dobry exp i dużo kasy. Żadna profesja nie będzie miała problemów.

-Gobliny na femor hills - Dużo goblinów, dzięki czemu exp jest dość dobry. Na uwagę zasługuje bardzo dobry zarobek - kamienie, które wypadają z tych stworów w sporej ilości, sprzedaje się dość drogo - cena zależy od serwa, ale najczęściej ponad 1k za 100 kamyków. Dobijając tu 15~ lvl można zarobić nawet kilkanaście k.

13 - 18 lvl
-Roty na fibuli, Gobliny na femor hills, Amazon Camp na północ od Carlin, Ancient Temple; jak wyżej, ale można bić bez żadnych problemów.

-Mino w drodze na Mintwalin - jak wyżej, ale można powoli bić archery (jeśli są pojedyncze).

-Dwarfy i soldiery w Kazzo - Dobry exp i dośc dobry loot, jeśli robimy baglooty z kusz i dwarfen shieldów (oczywiście, bierzemy tyle kusz do plecaka ile uniesiemy zanim zaczniemy robić owego bagloota). Magowie i druidzi mogą bić, bez schodzenia na niższe piętra gdzie soldów jest pełno, palkowie i knighci powinni mieć dobre eq i skille.

-Ab'dendriel Fortress (Orkowie od zwykłych do berserkerów, minosy zwykłe, guardy i archery, pojedynczy dwarf i troll, hunter, elfy, dragon, ds'y, mino mag, orc shaman i elf arcanist) - Popularny zamek koło Ab, dobry exp i przyzwoita ilość kasy. Na tych lvl wszystkie profesje powinny unikać berserkerów i nie wchodzić do wieży po środku, knighci oraz pallkowie z dobrymi eq i skillami mogą bić huntera i mino archera na wieży. Profesje walczące na dystans nie muszą się obawiać mino guarda, jednak rycerz musi mieć dobre eq i skille. Przy bardzo dobrych umiejętnościach i uzbrojeniu może ubijać orc berserkera na wieży (należy się jednak przygotować na użyciu co najmniej jednego potiona i kilku exur).

-Amazon Camp koło Venore(amazonki i valkirie, unikać witch) - Dobry exp i przy szczęściu dobry loot, przyda się przyzwoite eq i skille (w wypadku knighta oraz palladyna).

-Powierzchnia cyclop's camp na południu od Thais - Niezły exp i loot.
Profesje walczące na dystans nie będą mieć większych problemów, jednak Knight na tych lvl, jeśli chcę tu expić, musi mieć dobre eq i naprawdę dobre skille oraz bić jednego cyca na raz.

-Ghostland na zachód od Carlin - powierzchnia i najpłytsze poziomy (Ghoule, slime, szkielety) - Przyzwoity exp i niezły loot. Profesje magiczne i palladyn nie powinny mieć problemów, jeśli nie zejdą głęboko lub nie wejdą w złą dziurę (doradzam poczytanie na temat ghostlandu na stronie), knight też powinien dać radę.

19 - 25 lvl
-Amazon Camp koło Venore, Ab'dendriel Fortress, Cyclops camp na południe od Thais, Ghosland na zachód od Carlin - podobnie jak wyżej, lecz z mniejszymi restrykcjami.

-Głębsze podziemia Kazzordon (Dużo soldów, jeden guard) - Dobry exp i loot, szczególnie jeśli robimy bagloota. Knight powinien mieć dobre skille i eq, by bić grupę soldów i pojedynczego guarda, jednak pozostałe profesje na luzie sobie poradzą.

-Cyclopy na Mount Sternum - Profesje magiczne i palladyni nawet ze średnim distem powinni tu mieć dobry exp i loot. Trzeba jednak uważać na dziury (można wejść na lepsze rodzaje cyclopów) i południową część jaskini, gdzie czai się Cyclop Smith. Knight do expienia tutaj potrzebuje dobrego eq i skilli.

-"Facc Tomby" pod Mount Sternum - Profesje magiczne z różdżkami bijącymi ze śmierci nie mają tu czego szukać. Pall z dobrym distem ma tu dobry exp i znakomity loot w czystej kasie , knight potrzebuje do tego celu świetnego wyposażenia i skilli, jednak mimo to i tak będzie używał sporo potionów, więc z zarobkiem będzie gorzej.

-Beholdery w Ancient Temple - Niezły exp i dobry loot, szczególnie gdy wypadnie coś dobrego (beho shield czy terra rod). Warto zbierać i sprzedawać Two handed swordy, a nawet longswordy (można z nich zrobić bagloot, schować gdzieś i na raty zanieść do depo). Przydaje się kilof, którym można otworzyć dziurę gdzie są następne beho. Warto przeszukać skrzynie*.

-Elf Fortress - Dobre expowisko dla knighta, sporo doświadczenia i szansa na zarobek. Potrzebne są tylko niezłe skille i eq. Inne profesje nie mają tu zbyt dużych profitów i nie polecam im tu tego expowiska (no, pall może spróbować).

-Dark Cathedral - Jeśli potrafimy uniknąć gs'a po drodze, to możemy spróbować tu poexpić. Knight potrzebuje dobrego sprzętu i skilli, inne profesje mogą mieć tu problem i średnio im się to opłaca. Szybki exp, z lootem bywa różnie.

Nie chcę mi się pisać więcej expowisk dla wyższych lvl, może kiedyś. Nie napisałem o rotach koło Venore, ponieważ ... nigdy na nich nie byłem (wiem że brzmi to śmiesznie).

*- Haha, co za sprytny sposób na spoiling xd
14:58 x [22]: jakiego zoka?
14:58 x [22]: orca bersercera?
14:58 y [32]: zorka tak soie muwi na tom postac
14:58 y [32]: ktura
14:58 x [22]: aha
14:58 y [32]: jest bersererkiem
14:58 y [32]: orkiem
14:58 y [32]: i niekuc si3e ze mna

15:02 y [32]: a sokola lubisz z ta jego piosenka o tych braniach na sto ruznytch sposobuw
15:03 x[22]: ile masz lat?
15:03 y [32]: a masz numer na gadugaud?

Ostatnio edytowany przez Dragonit - 03-01-2009 o 14:36.
Dragonit jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 03-01-2009, 14:19   #11380
kubus2543
Użytkownik forum

Data dołączenia: 31 12 2008
Lokacja: Pszczyna

Świat: arcania
Poziom: 31
Poziom mag.: 5
Oczko

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Dark_Exhado Pokaż post
Napewno nie dwarfy soldy jak Ci koledzy powiedzieli,wiecej tam pk niz noobkow wolajacych pod dp w carlin ,,fri aiten plxx"
Radze Ci isc na cyclopy z zwyklymi spearami pod thais,ewentualnie spróboj tomby pod mount sternum(poziom z mumiami i paroma beho) a jak masz czas i umiesz grać poskilluj do 75~ dobij 25 na guardach, kup bohy i idź na poh (bez gsów ofc)
THX a niemyśl że ja jestem noobem ale wiesz ja zawsze expiłem na przodzie Thais i wiesz nieznam tamtych okolic mugłbyś zucic skrina
kubus2543 jest offline   Odpowiedz z Cytatem
Odpowiedz

Użytkowników czytających ten temat: 9 (zarejestrowanych: 0, gości: 9)

Zasady postowania