![]() |
#1141 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 19 03 2004
Lokacja: Szczecin/Kraków
|
![]() Cytuj:
Napiszę jeszcze inaczej. Żeby można było wiedzieć, że coś się wydarzy, to prawdopodobieństwo tego zdarzenia musi wynosić 1. W takim wypadku prawdopodobieństwo wszelkich innych zdarzeń (alternatywnych) wynosi 0, czyli innymi słowy są niemożliwe. Jeśli liczby do was nie przemawiają, to nie mam więcej pomysłów i przechodzimy do pogody. Ostatnio edytowany przez Litawor - 09-07-2009 o 20:12. |
|
![]() |
![]() |
|
![]() |
#1142 |
Guest
|
![]() Co do pogody- grałem sobie w piłkę nożną, a tu grat zaczął padać ;/
|
![]() |
![]() |
#1143 |
Użytkownik Forum
|
![]() Nie wiem jaką gwarą tam na waszym boisku mówicie, ale to się, pszepana, gradem nazywa.
@Manitu Niby wg. Ciebie Boga czas nie dotyczy, ale wciąż na temat rosołku wypowiadasz się jako o przeszłości, bo tylko wtedy to ma sens. Ale skoro utożsamasz przeszłość z przyszłością to przedstawmy sytuację właśnie przy użyciu tego ostatniego czasu-wtedy już argument nie trzyma się kupy. Jak dla mnie nie jest to najlepsze rozumowanie.
![]() |
#1144 |
Guest
|
![]() Ale się zowniłem...
|
![]() |
![]() |
#1145 | ||
Zbanowany
|
![]() http://moto.onet.pl/1565508,1,jest-d...ul.html?node=2
Cytuj:
Cytuj:
|
||
![]() |
![]() |
![]() |
#1146 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 07 07 2006
Lokacja: Siemiatycze
Stan: Na Emeryturze
Imię: Moon Durus
Profesja: Master Sorcerer
Świat: Candia
Poziom: 181
Skille: 29
Poziom mag.: 76
|
![]() hmmm , ciekawy temat.
I sam nie wiem po której stronie jest racja. W sumie państwo chce zadbać o nasze bezpieczeństwo , no ale to decyzja człowieka czy chce żyć czy nie. Hmmm , Myślę ze to powinno być na jakiejś zasadzie , powiedzmy ze ktoś kto ma prawko mniej niż 10 lat musi zapinać a po 10 latach (juz troszke doswiadczenia jest) robi to na własne życzenie. no ale fakt tez jest ze później podatnicy muszą płacić za leczenie tej osoby ; wiec dodać taka opcje ze jak ktoś nie zapina pasów i miał wypadek leczy się na własny koszt. Ostatnio edytowany przez Albertus - 10-07-2009 o 16:25. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1147 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 08 02 2006
Świat: Inferna
Poziom: 5x
Skille: nvm/nvm
Poziom mag.: 4x
|
![]() Sądzę, że akurat obowiązek zapinania pasów powinien być. A co jeśli wylecisz przez przednią szybę i wpadniesz do samochodu, z którym zderzyłeś się czołowo, i zabijesz człowieka, którego jego pasy uratowały?
![]() |
![]() |
#1148 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 23 02 2008
Lokacja: Szczecin
|
![]() Człowiek może robić co zechce, dopóki nie zagraża osobom trzecim.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1149 | |
Użytkownik Forum
|
![]() Cytuj:
@Wielkimanitu Rozumiem, że zmieniasz temat, bo moje liczbowe wyjaśnienie Cię nie przekonuje? ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1150 | ||
Zbanowany
|
![]() Cytuj:
Mam nadzieję, że pojęliście absurd takich rozważań. Cytuj:
![]() |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#1151 |
eX Moderator
Data dołączenia: 13 11 2004
Lokacja: Helsinki
![]() |
![]() rozumiem,ze postulujesz model "pozwolmy ludziom byc tak glupim jak potrafia, w imie ich wlasnej wolnosci" ?
![]() |
#1152 |
Zbanowany
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#1153 |
Użytkownik Forum
|
![]() @Wielkimanitu
Osób niezapinających pasów nie powinna obejmować publiczna służba zdrowia, bo nie podejmują podstawowych środków, żeby zachować bezpieczeństwo. Mam nadzieję, że Ty pojmujesz absurd porównywania tego do wychodzenia czy niewychodzenia z domu. Ale jeśli ten postulat zostanie uwzględniony, to całkowicie zgadzam się, że państwo nie powinno się wtrącać. A zapewniam Cię, że bez pasów jeździłoby wiele osób. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1154 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 26 07 2006
![]() |
![]() Najlepsze? Przy obecnym stanie?
Nie wyobrażam sobie tego. Po zderzeniu dwóch samochodów przyjeżdża karetka i wtedy co? Tego bierzemy, bo miał zapięte pasy a tego nie? Albo ryzykujemy i bierzemy, mając nadzieję, że nam zapłaci? @Manitu: To i obowiązek zapalania świateł narusza moją wolność osobistą. Zapalone latarnie, obowiązkowe przeglądy aut i ograniczenia prędkości też. Zapewniam Cię, że Twoje ścierwo walające się po chodniku bo nie miałeś zapiętych pasów także będzie naruszało moją wolność osobistą - jestem wolny i nie chcę na to patrzeć. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1155 | ||
Użytkownik Forum
|
![]() Cytuj:
Cytuj:
Ostatnio edytowany przez Litawor - 10-07-2009 o 18:29. |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#1156 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 08 02 2006
Świat: Inferna
Poziom: 5x
Skille: nvm/nvm
Poziom mag.: 4x
|
![]() Cytuj:
![]() |
![]() |
![]() |
#1157 | ||
Zbanowany
|
![]() Cytuj:
Z takim czymś to idź do Spidera, bo on jest tu nadwornym akapem, a nie ja. Przepis nakazujący zapinanie pasów może i nie jest tak bardzo absurdalny. Ale myślę, że clou tego problemu jest gdzie indziej: Cytuj:
|
||
![]() |
![]() |
![]() |
#1158 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 26 07 2006
![]() |
![]() Cytuj:
Przykład USA jest dobry, jednak w Polsce mamy publiczną służbę zdrowia przez co powstałaby dyskusja "Czemu państwo każe sobie dodatkowo płacić za usługi medyczne?". Cały ten 'akapit' miał być idiotyczny. I jeśli o to chodzi, to wcale tak nie myślę. Ostatnio edytowany przez Voon - 10-07-2009 o 18:44. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1159 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 14 02 2005
Lokacja: Bolesławiec
Stan: Na Emeryturze
|
![]() Czasem niezapiete pasy ratuja zycie. Niby w kilku % przypadkow, ale to zawsze jakis argument.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1160 |
Użytkownik Forum
|
![]() No to postawmy sprawę inaczej - przepis powinien pozostać, tylko jego nieprzestrzeganie nie powinno być karane. Natomiast osobom, które doznają uszczerbku na zdrowiu w wyniku nieprzestrzegania przepisu, nie będą przysługiwały bezpłatne świadczenia medyczne, z wyjątkiem czynności bezpośrednio ratujących życie (których koszty, o ile to możliwe, i tak będą musiały zwrócić).
|
![]() |
![]() |