![]() |
#11961 |
Fallen Angel
|
![]() @up
FLCL! Najlepsze mechy pod słońcem! I ten czajnik!
|
![]() |
#11962 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 11 06 2009
Lokacja: Planeta Ziemia
Stan: Niegrający
|
![]() Ok, też dodałem, jak będzie czas to zerknę, bo raczej krótkie : D
|
![]() |
![]() |
![]() |
#11963 |
Moderator
Data dołączenia: 10 05 2005
Lokacja: Szczecin
Stan: Na Emeryturze
|
![]() FLCL bardzo fajna seria! tylko taka na kminę trochę
![]()
![]() |
#11964 |
Satyryk
Data dołączenia: 22 08 2005
Lokacja: Tu i tam
Wpisy bloga: 2
|
![]() A tak przy okazji, dopiero co obejzalem calego Samuraia Jacka... A z racji ze na pierwszej stronie tematu mamy linki do stron gdzie sciaga sie anime, dorzuce od siebie stronke gdzie mozna ogladac online, jak i sciagac. Moze ktos zna...
http://www.anilinkz.com/
![]() |
#11965 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 22 04 2006
Lokacja: Hinamizawa
![]() |
![]() Właśnie sobie przeczytałem pierwsze 40 stron M&A i jestem w szoku. Rayza kazał nie spamować, Illia nie był wrogiem publicznym, ja pisałem mądre posty, Grocix nie nazywał mnie baką, panowała szeroko pojęta kultura, a Tompior nie miał moda.
Patrząc na dzisiejsze M&A wszystko stoi na głowie. I dobrze, niech stare czasy już nie wracają. Nipah~! Corgar Frizz Ostatnio edytowany przez Corgar Frizz - 01-10-2009 o 03:48. |
![]() |
![]() |
![]() |
#11966 |
Satyryk
Data dołączenia: 22 08 2005
Lokacja: Tu i tam
Wpisy bloga: 2
|
![]() Zaloze sie ze to ma jakis zwiazek... Tompior dostaje moda -> zaczyna sie wozic -> kultura spada. XD Taa, to na pewno jego wina!
Nowe chaptery FT i HSDK wyszly. Ktos poza mna to czyta?
![]() |
#11967 |
UnlimitedWarnWorks
Data dołączenia: 14 01 2004
Lokacja: Warszawa
![]() |
![]() 2 tygodnie nieobecnosci i juz mnie obgaduja :<
Ale nie martwcie sie, wrocilem! ![]() @manga: Naruto i Bleach nadgonione. @anime: Nie mam czasu i chyba przez dluzszy czas nie bede mial. Witajcie studia! ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#11968 | |
Użytkownik Forum
|
![]() Cytuj:
![]() |
![]() |
#11969 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 16 10 2006
|
![]() @frizz
woot? nie chcesz żeby wrócił oldschool w temacie? i anarchia połączona z flamewarem illi wraz z tentaclowaniem twojego gejmowstwa i "vote for loli" gro? i dobrze.
![]() |
![]() |
#11970 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 14 12 2004
![]() |
![]() chodzi o pierwsze 40 a nie ostatnie 500
btw nowy one piece dosyc ciekawy =)
![]() I staniemy się pasterzami, Dla Ciebie mój panie dla Ciebie, Z Potęgą otrzymaną prosto z Twej dłoni, Nasze nogi nieść mogą spokojnie Twe rozkazy, Tak więc rozlejemy rzekę ku Tobie, I poskramiać duszę będziemy na wieki, In nomine Patris et Filii, et Spiritus Sancti. Amen. |
![]() |
![]() |
![]() |
#11971 |
Użytkownik Forum
![]() |
![]() Mówiłem o mrocznych czasach m&a. Złote czasy trwające do pierwszego kryzysu Sami-Wiecie-Jakiego bardzo chętnie powitam ponownie.
Shikabane Hime: Aka... Studio Gainax, nigdy nie zawiodłem się na ich produkcjach, wprost przeciwnie, były świetne. Gainax znam tylko od strony mecha, więc nie miałem okazji obejrzeć słabych, czy nawet przeciętnych serii z tego studia. I trafiłem na Shikabane Hime, określane przez Rayze "Lepsze niż FSN". Nie zaprzeczę, dobrze się ogląda, ale co się działo w głowie Rayzy że wymyślił coś takiego to nie wiem. Ale mimo że czasem gada głupoty, coś Shikabane Hime musi w sobie mieć że tak się tentaclowi spodobało. Do FSN nie będę porównywał, bo SH całkiem mi się podobało... A w porównaniu z Fate wypada dość cienko. Ale nie jest tak źle, Shikabane całkiem nieźle się ogląda. Gainax jak zawsze się postarał, więc oprawa dźwiękowa stoi na wysokim poziomie, a opening to jak zawsze perełka. Dzięki temu tworzy się całkiem mroczna atmosfera. Także seiyuu są świetnie dopasowani, ciężko byłoby dobrać lepsze głosy do postaci. Oprawa graficzna jest na znośnym poziomie, animacja też... Niestety brakuje tego czegoś, co charakteryzuje inne produkcje Gainaxa które do tej pory widziałem. Mimo że każde było o mechach, to każde było cholernie charakterystyczne. W Shikabane Hime niestety tego nie ujrzymy. Za to jest wiele nawiązań do poprzednich produkcji tego studia, jak antyspiralny czarny kolor, okrągłe pomarańczowe okulary noszone przez pewnego kapłana, czy też wygląd kilku postaci . Źle nie jest, ale naprawdę zabrakło czegoś co wyniosłoby SH powyżej dobrej oceny. Czy warto obejrzeć? Widywałem lepsze serie, ale rzadko trafia się coś z podobnym klimatem, więc seria jak najbardziej godna polecenia. Nipah~! Corgar Frizz Ostatnio edytowany przez Corgar Frizz - 01-10-2009 o 19:56. |
![]() |
![]() |
![]() |
#11972 |
Moderator
|
![]() ![]() Kocham Szczecin <3 @Bleach239 Taki jakiś bez polotu, nic w sumie ciekawego nie dzialo, trochę "ożywili" akcją z Toushirou a pozniej znowu dead :<
![]() |
#11973 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 14 06 2008
Lokacja: Rybnik
Wpisy bloga: 10
Profesja: Royal Paladin
Świat: Bona
Poziom: 99+
![]() |
![]() Skończyłem SE. Teraz:
-Toradora,(lub) -Green Green,(lub) -Spin and Wolf,(lub) -Spin and Wolf II. Co polecacie?? |
![]() |
![]() |
![]() |
#11974 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 29 01 2006
Lokacja: Szamotuły
|
![]() Cytuj:
Jednak ja bym zaczął od Torradory ![]()
![]() |
![]() |
#11975 |
Moderator
|
![]() Green green!
![]() |
#11976 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 11 06 2009
Lokacja: Planeta Ziemia
Stan: Niegrający
|
![]() Obejrzyj sobie Green Greena : D
17 epów Evangeliona za mną... jak na razie miodzio. |
![]() |
![]() |
![]() |
#11977 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 31 08 2007
|
![]() Koniecznie S&W 1 i od razu 2
![]() Tompior wrócił to muszę pochamować się ze spamem ;d Ledwie wcześniejsze warny zniknęły. |
![]() |
![]() |
![]() |
#11979 |
Użytkownik Forum
![]() |
![]() Tompiora się nie bój, na studiach jest biedak, czasu na wystawianie warnów nie będzie miał.
@Grycan 1. Spice and Wolf 2. Spice and Wolf II 3. Toradora! 4. Green Green Zresztą sam powinieneś zdecydować co wolisz. Płaską charyzmatyczną boginie z wilczymi uszami i ogonem, płaską i złośliwą tsundere czy też zboczone trio. Każdy wybór będzie dobry, ale zdecydowanie SnW z tego jest najlepszy. Nipah~! Corgar Frizz Ostatnio edytowany przez Corgar Frizz - 01-10-2009 o 22:27. |
![]() |
![]() |
![]() |
#11980 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 03 11 2004
Lokacja: Uć
![]() |
![]() Cytuj:
@Topic Męczę powoli Hyakko, nawet niezłe. @CANAAN Skończył się do dupy, ostatnio zawiodłem się tak na C;H. @Haruhi T.T @Horo T.T |
|
![]() |
![]() |