![]() |
#11961 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 18 09 2006
Imię: Ebool
Profesja: Elite Knight
Gildia: Children of Chaos
Świat: Refugia
|
![]() Bolbo
"o tyle dziwie sie Choch. Kiedys mieliscie naprawde dobra opinie , byliscie wzorowa gildia - pamietam czasy jak prowadzilismy rozmowy nad fuzja ( a takie nie mogly by miec miejsca gdyby opinia o was byla negatywna) o tyle nie wiem co sie stalo od tamtego czasu. Po prostu sie dziwie. Ebool stworzyles naparwde fajne dzielo o nazwie Choch , wez cos zrob , oddziel sie moze od plewow psujacych wartosc sama w sobie jaka jest Choch. Bo Choch to juz nie tylko ludzie (oni przychodza i odchodza - przychodza nastepni) , Choch to marka , ktora z powodu jakiegos zalamania w systemie rekrutacji wypelnila sie osobami ktore ja psuja od srodka." "I skonczmy z bluzganiem na siebie , to jest bez sensu , nikt nikomu tak niczego nie udowodni." Przyznam ze ponosze czesciowo odpowiedzialnosc za to co dzieje sie z gildia. Wszystko zaczelo sie po tym jak zniknolem na rok (wojsko). Kiedy wrocilem wiekszosc czlonkow gildi byla dla mnie obca, nowi gracze, nie znalem ich wczesniej. Sytuacja na serwerze byla juz inna, sama gra sie zmienila. Wystapily problemy raz wieksze raz mniejsze. Ja mam problem z internetem, nie moge grac i nie poswiecam juz tibi tyle czasu. Do tego doszly problemy w rl. Nie dosc ze musialem martwic sie o siebie w rl to w momencie kiedy logowlaem sie do gry zasypywano mnie innym problemami... Ucieklem od tego, przekazalem lidera i przestalem sie udzielac. Od jakiegos czasu myslalem z starymi czlonakami gildi, tymi ktorzy pamietaja czasy "Jestes z choch moge ci zaufac". Powstal pewien pomysl ale wynikaly z niego pewne konsekwencje i sprawa ucichla. To co Ty napisales... Dalo mi do myslenia ![]()
|
![]() |
#11962 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 19 03 2004
Imię: Bolbochan
Profesja: Royal Paladin
Gildia: Moonblades
Poziom: 136
Skille: 98/60
Poziom mag.: 22
|
![]() Ja tez mam malo czasu .
Wybrnelem wiec z tego problemu w ten sposob , ze lider wlasciwie jest straznikiem opinii gildii i jej ciaglosci (przekaze lidera pewnie kiedys ale jak bede na 100% pewien ze dana osoba nie rozwiaze gildii , nie zachowa sie nieodpowiedzialnie i nie popsuje marki). Reszte funkcji zrzucilem na vice - wiec mam malo rzeczy na glowie. Jest moj glowny vice ktory wlasciwie rzadzi jak mnie nie ma , a nie ma czesto. Jest vice od rekrutacji od dyplomacji itd itd Jest etz rada - starzy czlonkowie gildii. Moze system dosc skomplikowany ale pena demokracja i w awaryjnych sytuacjach sam potrafi sie bronic przed nieodpowiedzialnoscia. Faktem jest ze niektorzy mieli wybryki (to do Keathos) ale faktem tez jest ze mniej lub bardziej staramy sie radzic z problemami (ostatnio mniej ale to bylo spowodowane tym ze osoba od karania ze tak powiem wziela rozbrat z tibia i szukam nastepcy a ja tez malo aktywny bylem). System jest dosc solidny , najpierw przesiew przy rekrutacji od samego rekrutanta ktory uzasadniajac nam sensownie moze odrzucic kazde pdoanie jednoosobowo , potem system glosowania nad osoba chcaca wstapic do gildii potem 1-3 miesieczny pobyt w Young Blood gdzie obserwujemy goscia i dopiero na koniec ostateczne glosowanie czy ma zostac w gildii. Gorzej jest z juz przyjetymi czlonkami , tu sprawa przedstawia sie tak jak w naszych sadach - jest osoba ktora prowadzi rozprawe niektore sa oczywiste i trwaja krotko niektore skomplikowane gdzie tylko glos przeciwko glosowi jest i trwaja dlugo. Ale kazda sprawa jest udokumentowana , i widzimy ze np dana osoba raz , drugi , trzeci sprawia problemy wtedy jej glos traci wartosc w porownaniu do glosu osoby ktora skrzywdzila. Inaczej sie nie da osadzic dlatego to tak dlugo trwa. Bo albo przyjmiemy ze kazdemu mozna ufac i wted jak ktos krzyknie ze ktos od nas mu sie wladowal na resp odrazu kazemy bez pytania , albo nieufamy nikomu i nie kazemy nikogo zanim sami nie przylapiemy. Ale to jest bezsensu. Kary u nas zreszta to nie tylko wywalenie. Dla niektorych to zadna kara. Ja juz z poczatku refugii wymyslilem sposob karania ktory wymusza na ludziach pokazanie prawdziwego oblicza. Np Sprawa Voodoma jak byl u nas w gildii - kazalem oficjalnie przeprosic na forum tibia.com i o ile pamietam oddac rzeczy wyjete z ciala wlascicielowi. Daje czlowiekowi wybor by zostal - strata moralna i materialna za zostanie w gildii. Jesli komus zalezy a zawinil zostaje jesli jest np thiefem odchodzi bo rzeczy nie odda i kary do kasy gildiowej nie zaplaci. Wywalic jest prosto ale wtedy nie pozna sie czlowieka i do konca nie bedzie sie wiedzialo czy to jednorazowy wystepek np pod wplywem alkoholu ![]() ZXycie to nie tylko biale i czarne , to wiele odcieni szarosci , w grze jest tak samo i do kazdej sprawy trzeba podchodzic ostroznie. @Theatos No ok , powiedz mi oprocz Witch of Refugia , ktora odeszla bo jej powiedzielismy ze zle reaguje na sam widok high leveli (to jedyna osoba o ktorej mi mowiles ) kto jeszcze zawinil? Ja o niczym nie wiem , jest strona tam mozna skladac skarki. Vice czasami moga nie powiedziec. Zreszta widzisz posiadanie dobrej opinii w tym wypadku ma swoje plusy. W 90% wypadkow sprawy sporow sa glosem przeciwko glosowi. Jesli skarge sie otrzymuje od np kogos z twojej gildii kto ma nadszarpnieta opinie 10 razy nalezy sie zastanowic. Dopiero inne skargi kolejne uswiadamiaja nam kogo mamy w gildii. Slynne polskie madre przyslowie mowi : jak se poscielesz tak sie wyspisz. Niektorzy niestety na refugii maja balagan w lozku przez co ciezko sypiaja sami z wlasnej winy.
21:15 Hilo Arap [27]: mam sprawe przyjol bys mnie do gildi 21:15 Hilo Arap [27]: za bp hmm na miesiondz Ostatnio edytowany przez mago - 07-08-2008 o 01:40. |
![]() |
![]() |
![]() |
#11963 |
Zbanowany
Data dołączenia: 21 07 2008
|
![]() napinki przez neta ;/ //
pozabijajcie sie bo ktoś wjechał na Waszą ambicje ( czyt. gildie ) liczy sie gra dla zabawy , kocham ludzi którym jak wbijałem sie na respa etc wyzywali , wjeżdżali na rodzinę itp ; )) ![]() ![]() bajoł |
![]() |
![]() |
![]() |
#11964 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 06 08 2007
Lokacja: Milówka
Stan: Na Emeryturze
Imię: Feuq
Profesja: Knight
Gildia: Dream Hunters
|
![]() ![]() ![]() =) |
![]() |
![]() |
![]() |
#11966 |
Zbanowany
Data dołączenia: 20 04 2007
Stan: Niegrający
Imię: Rembik
Profesja: Knight
Gildia: Pizza Maker's
Świat: Galana
Poziom: 105
|
![]() Oo Meffo come back,wiec bedzie znowu na co patrzec
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#11967 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 31 05 2005
Lokacja: Łańcut
Stan: Aktywny Gracz
Imię: Ali Banan
Gildia: Children of Chaos
Poziom: 150
Skille: 93/93
Poziom mag.: 8
![]() |
![]() niestety straciłem ten lvl na kicku kiedy przygotowywałem się do anihi i biegałem po tombie z rsami xD żeby nabić dista
![]() ![]() A tu już quest: ![]() ![]() TE SCREENY POCHODZĄ Z FILMIKU KTÓRY KRĘCIŁ INHUU PONIEWAŻ JA NIE BYŁEM W STANIE W TRAKCIE QUESTU ded palka ![]() ![]() szacunek dla tych co podjeli walke największy hit jaki udało mi się wyłapać podczas filmiku ![]() ![]() Punkt krytyczny - najmniejsza ilość hp podczas całego questa ![]() ![]() exp za pierwszego i drugiego demca ![]() ![]() ![]() ![]() odbieranie nagrody i ss z całym teamem ![]() ![]() ![]() ![]() waste: 9bp ghp. 10 uh, 12 asasin stars, 11 avalanche, 4 might rings
![]() |
#11968 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 16 07 2008
|
![]() @ "kłótnia"
Jak widzę kilka stron temu była wymiana zdań na temat bocenia... W tym temacie kilka stron temu znalazłem post KLIK, w którym autor umieszczając screena sam przyznaje się do używania bota... >u mnie Tibia sama nie numeruje BP... ![]() @ o Neopostmanie Znam go z rl i moim zdaniem to spoko gość, więc nie ma się Go co czepiać... @ o Astarocie Znam go od czasów kiedy skillował knightem, do tej pory i nie sądzę, żeby używał bota do zdobycia poziomu... @ do natrętów To tylko i wyłącznie moje zdanie ![]() @ topic Gz wszystkich adv~, questów i eventów ![]() A tu walne screena, żeby nie było offtopa i aby aktywnie włączyć się do tego tematu (w końcu jesteśmy jedną, wielką Refugią ![]() 80 dist ![]() ![]() Pozdrawiam _/ Ostatnio edytowany przez Bossu - 07-08-2008 o 08:54. |
![]() |
![]() |
![]() |
#11969 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 07 02 2008
Imię: Czarny Jack
Poziom: 128
Skille: 88/82
Poziom mag.: 8
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#11970 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 05 07 2008
Lokacja: A bo ja wiem skąd Postów : 1,218
Imię: Exhado Leisua
Profesja: Elder Druid
Gildia: Blessed Sword
Poziom: 42+
Poziom mag.: 43
|
![]() Witam wszystkich...
Więc przyszedłem sie pożegnać,gratuluje wszystkim advów,lootów... Ja niestety juz nie gram.Straciłem 320k(cała moja kasa) i nie mam nawet na mana pota. Pozdrawiam i ..powodzenia. Papa,exhado. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#11971 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 17 05 2008
Lokacja: Kraków
Imię: Uaitpradnik
Profesja: Elder Druid
Gildia: Insane
Poziom: 106
Skille: 25 Shld
Poziom mag.: 68
|
![]() hmm ładne fotki, chyba zacznę wrzucać swoje xP
|
![]() |
![]() |
![]() |
#11972 |
Użytkownik Forum
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#11973 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 26 09 2006
Lokacja: Piździkowo
Imię: Rayssadiel
Profesja: Sorcerer
Gildia: Immortales
Poziom: 10x
Skille: 18/26
Poziom mag.: 6x
|
![]() ![]()
![]() |
#11974 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 24 12 2007
|
![]() dobijanie lvli
![]() ![]() ![]() ![]() i... ![]() Mef zdziwiony że lvl wbiłem =\ |
![]() |
![]() |
![]() |
#11975 |
Zbanowany
Data dołączenia: 12 09 2007
Lokacja: WrOcLaW
Imię: Sir'Blaxis
Profesja: Royal Paladin
Poziom: 71
Skille: 80+
Poziom mag.: 17
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#11976 |
Zbanowany
Data dołączenia: 21 07 2008
|
![]() to 2gie co to ?
bo znam chyba ale nie pamiętam jak sie nazywa : D pograłbym ![]() p0zdr0 gz ... |
![]() |
![]() |
![]() |
#11977 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 16 07 2008
|
![]() Widzę strzelanki
![]() Mi też się tibia nudzi i polecam darmowe strzelanki: America's Army - 2 naszło na lufę, ale jak ss robilem to już 3 mnie ustrzelił (ten co po prawo wychodzi) xD ![]() War Rock - a tu 2 medyczki na 1 magazynku (wiem, że nieładnie strzelać do kobiet, ale nie ma męskiej wersji medyka ![]() ![]() A jeśli chodzi o Tibię to dzisiaj 1st solo GS (loota brak - brass legi + 12gp...) ![]() Ostatnio edytowany przez Bossu - 08-08-2008 o 14:33. |
![]() |
![]() |
![]() |
#11978 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 27 10 2006
Lokacja: Ostrów Wlkp.
|
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() (=