Jesteś tu: Tibia.pl / Forum

Wróć   Forum Tibia.pl > Inne > O wszystkim i o niczym

Notki

O wszystkim i o niczym O tym wszystkim co nie pasuje gdziekolwiek indziej ;)

Odpowiedz

Opcje tematu
stary 22-02-2007, 20:46   #101
Fiszbin
Zbanowany

Fiszbin's Avatar

Data dołączenia: 24 01 2005
Lokacja: Świebodzin

Domyślny

Lekcje Wuefu typu, jak ktoś wcześniej napisał "macie piłkę i grajcie", są moim zdaniem zdecydowanie najlepsze. W końcu celem tych lekcji jest odpoczynek od "normalnych" lekcji i możliwość wyładowania energii. Jeżeli ktoś chce na poważnie rozwijać się w jakiejś dyscyplinie to i tak przeważnie robi to poza szkołą. Oczywiście powinno się pokazywać młodzieży nowe dyscypliny, aby zainteresować do uprawiania jakiegoś sportu. Głównie powinno być to robione w szkołach podstawowych, ponieważ później przeważnie jest się już "za starym" aby myśleć o karierze zawodowego sportowca.
Fiszbin jest offline   Odpowiedz z Cytatem

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stary 22-02-2007, 20:50   #102
Dark Sven
Użytkownik Forum

Dark Sven's Avatar

Data dołączenia: 20 08 2005
Lokacja: Śrem

Domyślny

Cytuj:
Lekcje Wuefu typu, jak ktoś wcześniej napisał "macie piłkę i grajcie", są moim zdaniem zdecydowanie najlepsze. W końcu celem tych lekcji jest odpoczynek od "normalnych" lekcji i możliwość wyładowania energii. Jeżeli ktoś chce na poważnie rozwijać się w jakiejś dyscyplinie to i tak przeważnie robi to poza szkołą. Oczywiście powinno się pokazywać młodzieży nowe dyscypliny, aby zainteresować do uprawiania jakiegoś sportu. Głównie powinno być to robione w szkołach podstawowych, ponieważ później przeważnie jest się już "za starym" aby myśleć o karierze zawodowego sportowca.
Hail \m/. Maże o wyjściu na dworek żeby pograć w rugby czy też nożną. A tu śnieg -.-
- Nie wszyscy mogą być mądrzy, panie oberlejtnant – rzekł Szwejk tonem głębokiego przekonania. – Głupi muszą stanowić wyjątek, bo gdyby wszyscy ludzie byli mądrzy, to na świecie byłoby tyle rozumu, że co drugi człowiek zgłupiałby z tego.
Dark Sven jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 22-02-2007, 21:04   #103
Elwag
Użytkownik Forum

Elwag's Avatar

Data dołączenia: 13 02 2007
Lokacja: Świdnik

Stan: Aktywny Gracz
Domyślny

ja trenuje piłke nożna...na 60 m miałem 8.50..dziś miałęm turniej oczywiście król strzelców ...A za tydzien test czy sie do kadry polski dostane życzcie szczesica
Elwag jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 22-02-2007, 21:10   #104
Ahril
Użytkownik Forum

Ahril's Avatar

Data dołączenia: 23 12 2005
Lokacja: Toruń

Stan: Na Emeryturze
Imię: Ahril
Profesja: Druid
Świat: Secura
Domyślny

Gdyby wszyscy z was pisali prawdę, to Tibijczycy byliby najbardziej sprawną częscią społeczeństwa, a Polska pewnie potęgą lekkoatletyczną. Żeby nie odstawać - podciągam się językiem 100 razy na minutę!!!!!11oneone

PS: W-F u mnie to też "macie piłkę i grajcie!"
Ahril jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 22-02-2007, 21:41   #105
BafiAndDracon
Guest

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Korektor Pokaż post
@Damler Knight,
Nie rozśmieszaj mnie... Żeby się dostać na pilotaż na Polibudzie Rzeszowskiej trzeba się podciągnąć przynajmniej 15 razy, reszty wymagań nie ma sensu podawać. Więc nie chrzań mi tu o jakiejś szkole sportowej. Dzieciak z podstawówki nie rzuci 60m i nie wciśniesz mi ściemy. Ja sam daleko nie rzucam, nigdy tego nie trenowałem, ale wiem to, że dziecko w wieku 12 lat nie może rozwinąć muskulatury do tego stopnia żeby osiągać wyniki jakie większość tutaj pokazuje.

PS.
Żeby nazwać kogoś "cieniasem" trzeba wiedzieć o nim coś więcej niż tylko znać jego nick na forum.
Korektor , że ty nie potrafisz to nei znaczy że nikt nie potrafi mój kumpel z podstawówki , teraz z gimnazjum rzucił 84 metry w czasie zawodow , na igrzyskach młodzieży w Warszawie zajął 3 miejsce , jakbyś niewierz to na pw moge podać link do tabelki jego wyników

POZDRO
  Odpowiedz z Cytatem
stary 22-02-2007, 21:42   #106
Jackz
Użytkownik Forum

Jackz's Avatar

Data dołączenia: 01 10 2006

Domyślny

10 wygranych i 1 porażka w muay thai i 2 remisy : zapomniałęm dodać łokciem walnełem typa a ten akurat ściągnał mnie do klinczu i z kolana jebn* i padliśmy i tak 2 razy

@Korektor
Może może mój kumpel (mutant wielki i silny) ma 13 lat i rzuca 63 m raz mi w głowe przygrzmocił piłeczką z połowy boiska

Ostatnio edytowany przez Jackz - 22-02-2007 o 21:48.
Jackz jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 22-02-2007, 21:44   #107
Fiszbin
Zbanowany

Fiszbin's Avatar

Data dołączenia: 24 01 2005
Lokacja: Świebodzin

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez __DARK_SVEN__ Pokaż post
Hail \m/. Maże o wyjściu na dworek żeby pograć w rugby czy też nożną. A tu śnieg -.-
My w szkole mamy salę gimnastyczną! Po przeciwnych stronach stoją bramki! Wiszą też kosze! Mało tego w magazynku pan wuefista ma bramki i kije do unihokeja! Stoją też dwa słupy do zawieszenia siatki. Linie namalowane na parkiecie pozwalają nam zagrać nawet w piłkę ręczną! Hura!
Fiszbin jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 22-02-2007, 21:45   #108
Thomisson
Użytkownik Forum

Thomisson's Avatar

Data dołączenia: 17 02 2005
Lokacja: Old Trafford

Thomisson ma numer GG 7120620
Domyślny

Korektor&
Jeżeli uważasz, że uczeń szkoły podstawowej nie potrafi piłką palantową rzucić dalej, niż 50 m, to chyba nigdy nie byłeś na poważnych zawodach lekkoatletycznych szkół podstawowych.
Thomisson jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 22-02-2007, 21:52   #109
Korektor
Zbanowany

Korektor's Avatar

Data dołączenia: 18 12 2006
Lokacja: Liberty City :P
Wpisy bloga: 5

Domyślny

@up,
Nawet jeśli to na pewno nie jest ich tylu co forumowiczów. Poza tym mówiłem o 60m i żadna przeciętna VI klasa nie dojdzie do średniej rzutu 35m.

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez BafiAndDracon Pokaż post
Korektor , że ty nie potrafisz to nei znaczy że nikt nie potrafi
Nie powiedziałem, że nie potrafię.
Cytuj:
Oryginalnie napisane przez BafiAndDracon Pokaż post
mój kumpel z podstawówki , teraz z gimnazjum rzucił 84 metry w czasie zawodow
POZDRO
Mój kolega pchnął kulą do góry tak, że strącił 737 400.

Jeśli oferujesz ss'a z tabeli wyników to go tu wrzuć. Jeśli będzie w miarę wiarygodny to zwrócę honor. Dodaj do tego link.

PS. Dla tych z problemami w ocenie odległości:
84m to mniejwięcej 2,5 długości największej z wersji Boeing'a 737.

A oto 737 we własnej osobie:

http://www.zap16.com/images/cdg06-05...es%20Malev.jpg

@down,
Tabelka w Wordzie nie jest takim znowu wspaniałym dowodem. Poza tym co robi w linku "lo3"? Czy do Twojego liceum chodzi jakiś 12'to latek? Bo już nie rozumiem...

Ostatnio edytowany przez Korektor - 22-02-2007 o 22:02.
Korektor jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 22-02-2007, 21:59   #110
BafiAndDracon
Guest

Domyślny

http://gerwazy.lo3.wroc.pl/~dszs/chlopcow.doc prosze
  Odpowiedz z Cytatem
stary 22-02-2007, 22:07   #111
Glamri
Krzyżak

Glamri's Avatar

Data dołączenia: 15 07 2004
Lokacja: Zewsząd!!! /m/ Liczba postów: Nie powiem Głupie pomysły: Za dużo Imię: Krzysio

Imię: Glamri
Profesja: Knight
Gildia: -
Świat: Hiberna
Poziom: 23
Skille: 75/75
Poziom mag.: 4
Glamri ma numer GG 2728942 Glamri ma login Tlenu glamri@tlen.pl Send a message via Skype™ to Glamri
Domyślny

Ja w lekkoatletyce jedynie dobry byłem w skoku w zwyż. Mój rekord to 1,60kilka w 3 klasie gimnazjum. Tak to trenowałem koszykówkę, a największe osiągnięcie naszej drużyny to 3 miejsce w zawodach na szczeblu wojewódzkim. (co mi nabiło kilka punktów do licka ; ) Koszykówka to mój ulubiony sport i jedyny jaki chętnie uprawiałem Kiedyś trochę na deskorolce jeździłem ale to totalna amatorszczyzna więc o tym mówił nie będę. ; )
stary 22-02-2007, 22:28   #112
slawekmag
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 27 09 2005
Lokacja: [HACKED]

slawekmag ma numer GG 5665999 Send a message via Skype™ to slawekmag
Domyślny

Korektor ma rację. Jak w epoce spasionych lub chuderlawych chipso-zjadaczów i cs-plajeróff średnia wyników może być taka? To niemożliwe. Średnia w klasach pierwszych gimnazjach nie dochodzi do 30m w rzucie piłeczką palantową. Po za tym gdzie zmierzycie to 60m? Boiska szkolne mają po 30 -.- Po za tym osoba w tym wieku nie zdaje sobie sprawy z tego, ile to jest 60 m, i może pomylić się kilkakrotnie.

Ostatnio edytowany przez slawekmag - 22-02-2007 o 22:29.
slawekmag jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 22-02-2007, 22:29   #113
Ludvviczek
Użytkownik forum

Ludvviczek's Avatar

Data dołączenia: 05 02 2006

Domyślny

... ja za to trenuje troche lekka i zeby sie nie przechwalac podam tylko 3 czasy

800m - 1:55

1000m - 2:31 ( to bylo w we wrzesniu na poczatku mojej nauki w liceum)

1500m - 4:02

Nie podaje setnych bo Ci co biegaja moga mnie skojarzyc

P.S. Niedlugo Mistrzostwa Polski w Przelajach bedzie dobrze
Ludvviczek jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 22-02-2007, 22:32   #114
BafiAndDracon
Guest

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez slawekmag Pokaż post
Korektor ma rację. Jak w epoce spasionych lub chuderlawych chipso-zjadaczów i cs-plajeróff średnia wyników może być taka? To niemożliwe. Średnia w klasach pierwszych gimnazjach nie dochodzi do 30m w rzucie piłeczką palantową. Po za tym gdzie zmierzycie to 60m? Boiska szkolne mają po 30 -.- Po za tym osoba w tym wieku nie zdaje sobie sprawy z tego, ile to jest 60 m, i może pomylić się kilkakrotnie.
lol? boiska szkole mają 30m? Może u was bo u nas chyba troche więcej ,
niektórzy naprawdę są bardzo wysportowani i osiągają przywoite wyniki
  Odpowiedz z Cytatem
stary 22-02-2007, 22:39   #115
Gewof
Rybzor to moja dzifka

Gewof's Avatar

Data dołączenia: 08 01 2004
Wpisy bloga: 2

Domyślny

Oxy ma racje, u nas tez sa 2 duze boiska i 3 sale gimnastyczne.
stary 22-02-2007, 22:39   #116
morwi
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 31 08 2004

morwi ma numer GG 4695891
Domyślny

Cytuj:
1. to że u was są tacy 'chuderlawi' ludzie to nie znaczy, że wszędzie.
2. 1 gim kilka osób z mojej klasy przerzuciło tą magiczną granice 50m
3. boisko w moim starym gimnazjum na pewno miało 100+ bo były tam tak na prawde 2 boiska + zaczeli niby kort budować czy coś
stary 22-02-2007, 22:48   #117
slawekmag
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 27 09 2005

slawekmag ma numer GG 5665999 Send a message via Skype™ to slawekmag
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez morwi Pokaż post
1. to że u was są tacy 'chuderlawi' ludzie to nie znaczy, że wszędzie
Sory, ale smutna prawda. Polska "młodzież" żre chipsy i hamburgery tonami, gnije przed konsolami. Otyłość staje się na świecie całkiem poważnym problemem. Do tego wszechobecne "MakDonaldy" i inne fast foody. Statystyki to potwierdzają. Problem często jest omawiany przez media. Ale oczywiście polska młodzież graczy tibii - piękni, młodzi, herkulesi - do tego obdarzeni nadprzeciętną inteligencją - nic tylko pozazdrościć!

I nie mów, że u mnie w mieście ludzie są jacyś "niepełnosprawni" bo odnoszą sukcesy w róznych dziedzinach.

Ostatnio edytowany przez slawekmag - 22-02-2007 o 22:49.
slawekmag jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 22-02-2007, 22:54   #118
Dark Sven
Użytkownik Forum

Dark Sven's Avatar

Data dołączenia: 20 08 2005
Lokacja: Śrem

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Fiszbin Pokaż post
My w szkole mamy salę gimnastyczną! Po przeciwnych stronach stoją bramki! Wiszą też kosze! Mało tego w magazynku pan wuefista ma bramki i kije do unihokeja! Stoją też dwa słupy do zawieszenia siatki. Linie namalowane na parkiecie pozwalają nam zagrać nawet w piłkę ręczną! Hura!
A my w gimnazjum mamy mała "dużą salę", na której na jednym wfie jest 2-4 klas, jedną siłke z ławeczką 2 materacami i paroma niedziałającymi rowerami, i małą sale-magazyn jest większy. Są linie, ale bez ładu i składu. Bardziej na lotnisko pasują. Ale za to na dworku jest fajnie. Tutaj wfy są do dupy-3/4 lekcji siedzimy na ławce.

Ja chce do podstawówki, albo do szkoły z dużą salę i normalnymi wfistami :<
- Nie wszyscy mogą być mądrzy, panie oberlejtnant – rzekł Szwejk tonem głębokiego przekonania. – Głupi muszą stanowić wyjątek, bo gdyby wszyscy ludzie byli mądrzy, to na świecie byłoby tyle rozumu, że co drugi człowiek zgłupiałby z tego.
Dark Sven jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 22-02-2007, 23:13   #119
P0nury
Użytkownik Forum

P0nury's Avatar

Data dołączenia: 19 07 2005

Profesja: Elite Knight
Poziom: 60
Domyślny

Cytuj:
Sory, ale smutna prawda. Polska "młodzież" żre chipsy i hamburgery tonami, gnije przed konsolami. Otyłość staje się na świecie całkiem poważnym problemem. Do tego wszechobecne "MakDonaldy" i inne fast foody. Statystyki to potwierdzają. Problem często jest omawiany przez media. Ale oczywiście polska młodzież graczy tibii - piękni, młodzi, herkulesi - do tego obdarzeni nadprzeciętną inteligencją - nic tylko pozazdrościć!
No i? Gram w Tibie czasem i po 8-10h dziennie (wybitnie jak mam wolne/jestem chory). Mimo wszystko potrafię znaleźć czas na szkołę, naukę i do tego 3-4h grania w nogę. Czipsy i hamburgery jadłem bez większych ograniczeń i wiecznie utrzymywałem stałą wagę - 110 kg. Teraz mam dietę bezsolną i niskokaloryczną i bez większych problemów idę z wagą w dół. Problem polega na tym, że większość osób po prostu nie potrafi sobie odpowiednio zorganizować czasu. Nie ma co oceniać wszystkich po stereotypie typowej komputerowej lamy.

Żeby nie było, że OT:

Bieg 60m - 9,1 sek
Bieg 800m - 3:30 min
Bieg 1000m - 4:01 min
Bieg 1500m - 5:58

Ocena z wf'u - brak (wiecznie zwolniony...)
"21.24 Nie ma lepszego dziennikarza sportowego od Rafała Patyry. "Artur, używając terminologii bokserskiej zostaliście znokautowani zanim zdążyliście założyć rękawice". Używając terminologii stoczniowej - ukradli wam statek, zanim odpaliliście spawarkę, a używając terminologii dziennikarskiej: powinni wyłączyć kamerę zanim zdążycie zadać jakiekolwiek pytanie."

Ostatnio edytowany przez P0nury - 22-02-2007 o 23:16.
P0nury jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 22-02-2007, 23:16   #120
Raul
eX Moderator

Raul's Avatar

Data dołączenia: 14 03 2004
Lokacja: Estadio Santiago Bernabéu

Domyślny

Cytuj:
Ale oczywiście polska młodzież graczy tibii - piękni, młodzi, herkulesi (...)
Jakbyś zgadł.
(zastrzeżone ®)

De las glorias deportivas que campean por Espa
ñ
a,
Va el Madrid con su bandera, limpia y blanca que no empa
ñ
a.
Club castizo y generoso, todo nervio y corazón,
Veteranos y noveles, veteranos y noveles,
Miran siempre sus laureles con respeto y emoción.
¡
Hala Madrid! ¡Hala Madrid!

Ostatnio edytowany przez Raul - 22-02-2007 o 23:17.
Raul jest offline   Odpowiedz z Cytatem
Odpowiedz

Użytkowników czytających ten temat: 1 (zarejestrowanych: 0, gości: 1)

Zasady postowania