Jesteś tu: Tibia.pl / Forum

Wróć   Forum Tibia.pl > Fora główne > Niusy

Notki

Niusy Nowosci z świata Tibii dostarczone przez naszych nieustraszonych korespondentów.

Zamkniety temat.

Opcje tematu
stary 06-12-2006, 15:49   #101
Sunspot_69
Użytkownik Forum

Sunspot_69's Avatar

Data dołączenia: 15 11 2006
Lokacja: ŁDZ

Stan: Aktywny Gracz
Imię: Devil ~
Profesja: Paladin
Świat: Trimera
Poziom: 54
Skille: 95/81
Poziom mag.: 18
Domyślny

Mnie tam ciesza ciasta najbardziej xD fajnie jest czasami odejsc od exp skill i tp i po porstu posiedziec w GH z kumplami i pogadac i pobawic sie ^^

Sunspot_69 jest offline  

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stary 06-12-2006, 15:50   #102
Lexing
Użytkownik Forum

Lexing's Avatar

Data dołączenia: 06 05 2006

Profesja: Master Sorcerer
Świat: Astera
Poziom: 114
Skille: xx/28
Poziom mag.: 68
Domyślny

Czy mógłby ktoś powiedzieć jak wygląda sytuacja z odgłosami przy jedzeniu? Bo już widze tych noobów pod depo jedzących jagody cały czas...

20:58 Michallo of Astera [10]: wyscik
21:16 Knight of the heart [29]: BUY AFENGEOR
Lexing jest offline  
stary 06-12-2006, 15:51   #103
Ameriov
Użytkownik Forum

Ameriov's Avatar

Data dołączenia: 25 04 2006
Wpisy bloga: 4

Profesja: Rookstayer
Gildia: Vampires
Świat: Isara
Poziom: 70
Skille: 96 Fish
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Kasahi Pokaż post
Ciekawe jak zrobią żeby tylko paccany mogli tam wejść...
Pewnie coś ala bramka paccowa (tak jak jest lvlowa) lub coś podobnego do mostku na rookgaardzie

Rookgaardians Smasher

Secrets Keeper.
Ameriov jest offline  
stary 06-12-2006, 15:54   #104
Michoss
Kapłan Preclanski

Michoss's Avatar

Data dołączenia: 15 09 2006
Lokacja: Sosnowiec
Wpisy bloga: 145

Michoss ma numer GG 5483916
Domyślny

@up
żeby wejść trzeba będzie wykonać quest dla pacc
stary 06-12-2006, 15:58   #105
Cossma
Użytkownik Forum

Cossma's Avatar

Data dołączenia: 29 08 2005
Lokacja: LG TOWN

Imię: Cossma
Profesja: Elite Knight
Poziom: 138
Skille: 94/90
Poziom mag.: 8
Domyślny

Widzę, że mój apel <link> uspokoił choć trochę i zapewne na czas do daty up-date'u bo zapewne nikt o nim juz nie bedzie pamiętać.
Dlatego przydał by się jakiś artykuł o polityce jaką prowadzi Cip Soft, który by wyjaśnił dlaczego Cip'y dbają tylko o Pacc'ów
Cossma jest offline  
stary 06-12-2006, 16:08   #106
Drzamich
Użytkownik Forum

Drzamich's Avatar

Data dołączenia: 08 01 2006
Lokacja: Find me if you can

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Kasahi Pokaż post
Ciekawe jak zrobią żeby tylko paccany mogli tam wejść...
Nie martw się, już CipSoft da sobie radę
A w ogóle szkoda że slime nie bedzie już zabijał

Chcesz wiedzieć ile mam lat? Skompiluj TO:
Ukryty tekst:
PHP Kod:
#include <iostream>
main(){

int rok_urtwoj_wiekmoj_wiek;

cout << "Podaj swoj rok urodzenia: ";

cin >> rok_ur;

cout << endl;

twoj_wiek 2007 rok_ur;

moj_wiek twoj_wiek 1;

cout << "Masz wiec " << twoj_wiek << " lat. Ja mam " << moj_wiek << ".";

Drzamich jest offline  
stary 06-12-2006, 16:13   #107
Pawelan
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 24 02 2005

Pawelan ma numer GG 3662519
Domyślny

CIASTA ROXAHOR!!! Gdzyby nie ciasta i zmiany w domkach to bym narzekal ze nie bede mogl zadna postacia nic nowego zobaczyc bo za silne potfforki w Pits of inferno

Ostatnio edytowany przez Pawelan - 06-12-2006 o 16:15.
Pawelan jest offline  
stary 06-12-2006, 16:23   #108
Lotr
Użytkownik Forum

Lotr's Avatar

Data dołączenia: 29 11 2006
Lokacja: Sanok

Stan: Na Emeryturze
Profesja: Knight
Świat: Chimera
Poziom: 17
Skille: 58/57
Domyślny

Yeaaa nareszczie jest test server szkoda że wewnętrzny a nie publiczny

Nareszcie na rocku po śmierci nie straci się gp bo będzie można w banku schować
Lotr jest offline  
stary 06-12-2006, 16:27   #109
Shagarot
Użytkownik Forum

Shagarot's Avatar

Data dołączenia: 18 03 2005
Lokacja: Ab'Dendriel

Profesja: Knight
Świat: Refugia
Poziom: 65
Skille: 73/63
Poziom mag.: 56
Shagarot ma numer GG 7188739 Shagarot ma login Tlenu shagarot2@o2.pl
Domyślny

Hmmm...
UPdate zapowiada się ciekawie, ciekawie...
Trzeba pokombinować z tym questem pod PoHem... [załoze się, ze 90% polskich PACC poczeka, aż ten quest opisze ktoś na org.pl]
Pieczenie ciast? Yumi...
Te rajdy goblinów z SSów... omg - zapowaida się ciekawie XD
Niech dadzą test przed update ;p
Wole paść na new potworach podczas testu, a nie po ;p

Best Team

Powróciłem!
Tym razem mam nadzieję zostać na stałe!
Shagarot jest offline  
stary 06-12-2006, 16:30   #110
SQsek
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 26 01 2005

Profesja: Elder Druid
Domyślny

eee myślałem, że całkiem coś spieprzą Mam nadzieje, że potworki nie będą jakieś ala' hydry 80 sorc 200k/h :| ciekaw jestem jak ta trawa wygląda w grze, ale pewnie się idzie przyzwyczaić tak jak do outfitów szło. PACC - jest dużo sposobów na jego zdobycie, a bez niego gra to ... nie ta sama gra, wiec zamiast narzekać lepiej się o niego postarać. Po śmierci bag w miejsce plecaka -> WSPANIAŁE xD zamykanie okien - dobry pomysł, zaśmiecanie domków było okropne (sam się w to bawiłem xD). Niezabijający slime i brak rope place na rooku -> świetne dla nowych graczy - wielu na pewno zniechęcało się, gdy ktoś ich nabrał na slime albo gdy nie miał ich kto ropnąć (nie każdy czyta znaki :O). Raidy, dziennik questów - również bardzo przydatne, odgłosy przy jedzeniu? Trochę spamerskie ale faktycznie ułatwi wykrywanie macro. Zobaczymy jak to będzie wyglądać w grze, ale jak narazie to nawet mi się podoba
stary 06-12-2006, 16:33   #111
grilia
Guest

Domyślny

OMFG czy wy nie potraficie do jasnej cholery zrozumiec ze obecnie SĄ lepsze profesje od knighta? (a nie powinny byc)

Ja nie przecze ze knightem mozna grac i osiagac sukcesy tylko potrzeba poswiecic wtedy 5 razy tyle czasu na tibie co przy grze sorcererem albo druidem i efekt jest taki sam. To jest po prostu niesprawiedliwe. To jest niesprawiedliwe ze sorc prawie za darmo wali hity po 200-250 co sekunde a knight musi skillowac 1000 godzin zeby miec sredni hit za 100 i do tego jeszcze co 2 sekundy. Sorc leczy sie za 160 many, druid 70 a knight az za 175 gp czyli prawie zadne dobre potwory mu sie nie oplacaja. Sorc moze zabic kazdego potwora i wykonac kazdy quest solo, a knight? Sorc moze zabic gracza nawet o 50 lvli wyzszego, a knight? Sorc wyciaga po 100k/h na dragach z samego tylko exori vis, a knight? Sorcem moge wyjsc na main i od razu expic, a knightem? No niestety taka jest prawda, mozliwosci knighta są obecnie bardzo ograniczone w stosunku do innych profesji. Prawde powiedziawszy to nie znam dziedziny gry w ktorej knight bylby lepszy od sorca. Nie rozumiem dlaczego knight musi byc nalogowym graczem i siedziec przed kompem po 8 godzin na dobe zeby osiagnac tylko taki sam poziom jak sorc grajacy po 2-3 godziny na dobe. Dlaczego knight grając tyle samo czasu co sorc osiaga duzo mniejszy poziom od niego? Wy to nazywacie balansem profesji? Jesli uwazacie ze knight jest dobra profesja to ja wam powiem ze pal jest lepsza a sorc i drut najlepsza.

Knight nie dostal nic od 3 lat a sorc i drut dostali przez ten czas mase ulepszen takich jak szybsza i tansza mana, rozdzki itd Knight niby tez ma ta tanszą mane tylko do czego mu ona skoro bije glownie z broni a leczy sie uhami?

stary 06-12-2006, 16:34   #112
Modus
Użytkownik Forum

Modus's Avatar

Data dołączenia: 24 08 2005

Imię: Modus
Gildia: Unity
Świat: Aldora
Poziom: 105
Skille: 88/86
Poziom mag.: 7
Wyślij wiadomość przez ICQ do Modus Modus ma numer GG 7365489 Modus ma login Tlenu modus@tlen.pl Adres Jabbera do Modus
Domyślny

Dokładnie tak jak pisali admini. Nie robia dla facc bo z pacc zyja. Facc to jest cos w stylu demo. Chcesz pełna wersje? kup pacc Ciasta ? Eh ja tam nie widze w tym nic specjalnego ... banki i okiennice w domkach rox ofc potwory i nowe tereny

Mam tez nadzieje ze przy tym update powstana nowe swiaty a nie tak jak przy ktoryms wogole nie powstały albo powstały non pvp

elo
stary 06-12-2006, 16:36   #113
Maniack
Użytkownik Forum

Maniack's Avatar

Data dołączenia: 08 04 2004
Lokacja: zabierzow bochenski

Imię: Neust
Gildia: Chair Kids
Świat: Unitera
Poziom: 154
Skille: 97/85
Poziom mag.: 9
Domyślny

zastanawiające jest tylko czemu pierwsi 200+ lvle to knighty
dlaczego najwięcej ppl 200+ to knighty?

nie taki knight najgorszy
22 czerwiec 2009 - podporucznik
Maniack jest offline  
stary 06-12-2006, 16:39   #114
-=DanieL=-
Użytkownik Forum

-=DanieL=-'s Avatar

Data dołączenia: 07 01 2005

Domyślny

Super . Oprócz tego, że usuneli to ze slimem ;/ troche to zabierze klimatu na rooku ale to nic.

Gdy wypowiesz moje imię znikam. Kim jestem ?
-=DanieL=- jest offline  
stary 06-12-2006, 16:39   #115
Dark Lord Markus
Użytkownik Forum

Dark Lord Markus's Avatar

Data dołączenia: 22 04 2006
Lokacja: Gryfice

Profesja: Master Sorcerer
Świat: Harmonia
Domyślny

I znowu test pewnie będzie tylko dla tutorów itp :/
Mam nadzieje, że chociaż na 2-3 dniu wpuszcza wszystkich graczy (albo chociaż z pacc ), chcem sprawdzić mego sorca w akcji i walnąć ue w tłum ludzi .
@update
Mnie tam się podoba
-Nowe tereny & potworki
-Nowe rajdy
-BANK
-Nowe questy
-Urządzanie domku
P.S. wiadomo coś na temat trzeciego addonu?

ciekawe sski plx
Dark Lord Markus jest offline  
stary 06-12-2006, 16:39   #116
Modus
Użytkownik Forum

Modus's Avatar

Data dołączenia: 24 08 2005

Imię: Modus
Gildia: Unity
Świat: Aldora
Poziom: 105
Skille: 88/86
Poziom mag.: 7
Wyślij wiadomość przez ICQ do Modus Modus ma numer GG 7365489 Modus ma login Tlenu modus@tlen.pl Adres Jabbera do Modus
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez grilia Pokaż post
OMFG czy wy nie potraficie do jasnej cholery zrozumiec ze obecnie SĄ lepsze profesje od knighta? (a nie powinny byc)

Ja nie przecze ze knightem mozna grac i osiagac sukcesy tylko potrzeba poswiecic wtedy 5 razy tyle czasu na tibie co przy grze sorcererem albo druidem i efekt jest taki sam. To jest po prostu niesprawiedliwe. To jest niesprawiedliwe ze sorc prawie za darmo wali hity po 200-250 co sekunde a knight musi skillowac 1000 godzin zeby miec sredni hit za 100 i do tego jeszcze co 2 sekundy. Sorc leczy sie za 160 many, druid 70 a knight az za 175 gp czyli prawie zadne dobre potwory mu sie nie oplacaja. Sorc moze zabic kazdego potwora i wykonac kazdy quest solo, a knight? Sorc moze zabic gracza nawet o 50 lvli wyzszego, a knight? Sorc wyciaga po 100k/h na dragach z samego tylko exori vis, a knight? Sorcem moge wyjsc na main i od razu expic, a knightem? No niestety taka jest prawda, mozliwosci knighta są obecnie bardzo ograniczone w stosunku do innych profesji. Prawde powiedziawszy to nie znam dziedziny gry w ktorej knight bylby lepszy od sorca. Nie rozumiem dlaczego knight musi byc nalogowym graczem i siedziec przed kompem po 8 godzin na dobe zeby osiagnac tylko taki sam poziom jak sorc grajacy po 2-3 godziny na dobe. Dlaczego knight grając tyle samo czasu co sorc osiaga duzo mniejszy poziom od niego? Wy to nazywacie balansem profesji? Jesli uwazacie ze knight jest dobra profesja to ja wam powiem ze pal jest lepsza a sorc i drut najlepsza.

Knight nie dostal nic od 3 lat a sorc i drut dostali przez ten czas mase ulepszen takich jak szybsza i tansza mana, rozdzki itd Knight niby tez ma ta tanszą mane tylko do czego mu ona skoro bije glownie z broni a leczy sie uhami?
Troche Cie nie rozumiem. Sam mam knighta i jakos mi mocno nie przeszkadza sorc. Prawda ze w sumie jest lepszy ale nie ma co az tak narzekac. Jezeli traktujesz tibie jako gre a nie 2 swiat w ktorym zyjesz to powinienes byc zadowolony z kazdej profesji. Założe sie ze grasz knightem i chcesz byc najlepszy na swoim swiecie
stary 06-12-2006, 16:40   #117
XIII
Zbanowany

XIII's Avatar

Data dołączenia: 27 07 2006
Lokacja: Localhost

Świat: RL
Strzałka

Cytuj:
Trzeba pokombinować z tym questem pod PoHem... [załoze się, ze 90% polskich PACC poczeka, aż ten quest opisze ktoś na org.pl]
na erigu predzej - potem wystarczy przetlumaczyc.
Cytuj:
bo do jasnej cholery knighci awansowali na te 200 poziomy, kiedy sorc nie mial zadnych rozdzek i nie mogl expic 40lvl w 10 dni.

Ostatnio edytowany przez XIII - 06-12-2006 o 16:43.
XIII jest offline  
stary 06-12-2006, 16:58   #118
Sline_pl
Użytkownik forum

Data dołączenia: 23 09 2006

Profesja: Elder Druid
Świat: Harmonia
Poziom: 42
Poziom mag.: 46
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Lukaszek13 Pokaż post
W jednym z tych zdań pisze, że nie będzie można utknąc bez liny. Jakos tego nie rozumiem wyjasni mi ktos oco chodzi dokladnie ? (o to ze jak nie mam liny to i tak wyjde z dziory ? )
Nie wiem czy ktoś tobie odpowiedział bo nie chce mi się szukać Ale to będziew tak że jak wpadniesz do dziury to nie znaczy że w tym samym miejscu możesz wyjśc bez liny tylko będą miejsca z drabinką
Sline_pl jest offline  
stary 06-12-2006, 17:00   #119
grilia
Guest

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Maniakalny Zabojca

nie taki knight najgorszy
Bo nie masz kur*a rozumu i nie potrafisz przyjac do wiadomosci ze knighci dluzej siedzieli przed kompem i wczesniej zalozyli swoje postacie, wtedy kiedy jeszcze mana byla duzo drozsza, wolniejsza, nie bylo rozdzek i tylu czarow spontanicznych i profesje byly wyrownane i knight nie byl gorszy od sorca!
Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Modus
Troche Cie nie rozumiem. Sam mam knighta i jakos mi mocno nie przeszkadza sorc. Prawda ze w sumie jest lepszy ale nie ma co az tak narzekac. Jezeli traktujesz tibie jako gre a nie 2 swiat w ktorym zyjesz to powinienes byc zadowolony z kazdej profesji. Założe sie ze grasz knightem i chcesz byc najlepszy na swoim swiecie
Gram wszystkimi profesjami i widze ze knight jest obecnie najgorszy. Denerwuje mnie to bo rpg to z zalozenia gra w ktorej profesje powinny byc zbalansowane. Ja nie twierdze ze knight jest calkiem "zly" i "beee" ale po prostu jest znacznie gorszy od sorca w wiekszosci elementow gry. Mozna nim grac ale jest to duzo bardziej czasochlonne i meczace niż sorcem. Jesli sorc zrobi 100 lvl w 3 miechy to knight zrobi go najwczesniej w 6 miechow bo duzo wolniej expi. Czyli knightem musialbym siedziec przed kompem duzo dluzej zeby osiagnac tyle samo co sorcem. To jest niesprawiedliwe i po*ebane.

Ostatnio edytowany przez grilia - 06-12-2006 o 17:05.

stary 06-12-2006, 17:01   #120
DrakoOsek
Guest

Domyślny Lmx

E a czy wyjdzie klient najnowszej tibii pod linuxa ?
bo jak narazie nigdzie nie widzialem zeby gdzies pisalo ...
A jak wyjdzie to kiedy ?

!

Zamkniety temat.

Użytkowników czytających ten temat: 1 (zarejestrowanych: 0, gości: 1)

Zasady postowania