|
Notki |
Profesje Rycerz, paladyn, czarodziej czy może druid? Wszelkie wywody na temat profesji znajdziesz w tym dziale. |
![]() |
|
Opcje tematu |
![]() |
#101 |
Zbanowany
Data dołączenia: 10 12 2004
Lokacja: okolice Tych
|
![]() Moim zdaniem w walce pall v knajt wygra ten ktory zaczal walke.
KNIGHT jesli zacznie, podchodzi do palka i go bije, ten albo ma speary albo brak tarczy wiec latwa wygrana ![]() PALEK atakuje z konca ekranu i knight go nie lapie, i knajt ginie ;p |
![]() |
![]() |
|
![]() |
#102 |
Guest
|
![]() A co jeśli to bedzie sie rozgrywało jakiś kawałek na prostej zgadnij panie moderatorze kto bedzie pierwszy.
![]() |
![]() |
![]() |
#103 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 20 10 2004
Lokacja: Destabilizacja
Stan: Na emeryturze
|
![]() Na prostej każda profesja na takim samym levelu jest tak samo szybka.
PS. Rozaliło mnie to że pal to pozniej lepszy bloker Niezły miałem ubaw.
Ostatnio edytowany przez xemmoe - 17-04-2005 o 12:18. |
![]() |
![]() |
![]() |
#104 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 17 10 2004
Lokacja: Home, sweet home ;]
![]() |
![]() Cytuj:
Jak sadze sam nawet na oczy BK nie widziałeś skoro twierdzisz że tam jest gdzie wiać, goniący cie hunter to tez dobre. Poza tym pall niegdy nie przestawia sie na 'miecze' etc. Tak wogóle co to znaczy "paladyni lepiej expia" ? Expienie od ciebie zalerzy, od tego ile masz czasu i gdzie expisz.
![]() |
![]() |
#105 |
Użytkownik Forum
|
![]() @up
Tak to już jest że spora cześć ludzi tutaj piszących nie osiągneła tymi profesjami 30 lvl+ nie mówiąc już o skilach ponad 70. Niestety to widać po postach niektórych z nich ![]()
![]() |
![]() |
#106 | |
Guest
|
![]() Cytuj:
A co do twojego PS. palek jest potem lepszym blokerem poniewarz: a)palek awansute tak samo szybko w shieldingu co knight. b)Może i ma mniej życia ale ma czar mana shield i przesto na wyrzszych lvlack licząc z maną ma wiecej hp niż bloker. Ale ty zaraz powiesz, że wobec tego razem z maną druid jest najlepszym blokerem...Ale druidowi nie wzrasta tak samo shielding co palowi i knightowi. |
|
![]() |
![]() |
#107 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 02 02 2005
Lokacja: Kazordoon
Stan: Aktywny gracz
Imię: Zirgin
Profesja: Sorcerer
Świat: Balera
Poziom: 20
Skille: 19/21
Poziom mag.: 21
|
![]() Cytuj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#108 |
Użytkownik Forum
|
![]() Ehhh...
Prawda że pal nigdy jnie bedzie blokował tak jak knight ponieważ musi mieć 1/3 lvl wiekszy aby miec tyle samo życia... I nie wyskakujcie mi tu z maną shieldem bo knight też może wykorzystac mane do blokowania. Poza tym many nigdy nie uzupełnisz tak szybko jak życia, tak więc blokowanie z maną shield to ostateczność. Poza tym pal w większości wypadków nie ma takigo shielda jak knight bo wali na dystans. Jeszcze jakieś ale co do blokowania?
![]() |
![]() |
#109 | |||||
Zbanowany
Data dołączenia: 10 12 2004
Lokacja: okolice Tych
|
![]() Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
![]() |
|||||
![]() |
![]() |
![]() |
#110 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 22 01 2005
![]() |
![]() Wedłog mnie wygrana zalezy od umiejetnosci gracza a profesja która lepsza? co kto lubi . Jak ktos lubi rozwalone ryje potwrów na scianach to knight a jak ktos woli dziórawic im serca to paladyn ;]
|
![]() |
![]() |
![]() |
#112 |
Guest
|
![]() Powiem, że knight jest lepszy od paladyna. Dlaczego? Jest kilka takich powodów.
1)Paladyn na początku może i szybciej zdobyea exp ale co troche biega do dp/sklepu po arrows'y które zabieraja duzo cap. 2)Chodzi bez tarczy więc nie daj boze będzie expił na ok. 15 lvl na Cycach i dorwie go lag albo przyjdzie knight i zacznie go blokowac. Wtedy dostaje hity po 50 i marnie kończy. 3)Małe pomieszczenia jaskinie bez blokera paladyn nie ma tam czego szukac gdyż nie ma miejsca do biegania i dostaje ciosy od potwora. 4)Mozolne podnoszenie spear'ów. |
![]() |
![]() |
#113 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 17 01 2005
Lokacja: 4D
![]() |
![]() Knight według mnie jest to profesja dla osob ktore nie mają zbyt wiele czasu na Tibie i są leniwe. Niezbyt ciekawie gra się knightem (z moich obserwacji), wystarczą dobre skile i broń zeby szybko robic levele. Knight ma słabe PvP, ale jako bloker niezawodny.
Palladny jak dla mnie najciekawsza profesja. Wymaga wiele cierpliwości i umiejętności. Jest to profesja dla osob ktore maja wiele czasu albo nie spieszy sie im z levelami. Z FACC jest ciezko zrobic wysoki level bez duzej dostepności blokera. Bez niego pozostaja cyclopy i dwarf soldiery, na czym expi sie mozolnie i nie wychodzi na + z lootem. Mimo, iż palladyna miałem jednego a knightów czterech, to palladyn jest najlepszy. Ale to tylko moje zdanie. |
![]() |
![]() |
![]() |
#114 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 12 02 2004
Profesja: Elite Knight
|
![]() @Klimmek: Nie chcę się kłócić, ale ja moim zdaniem jest całkiem na odwrót.
1. Knight jest dla osób, które maja dużo czasu na gre w tibie i nie są leniwe, bo trening Knightem jest najdłuższy, a wyposażnie najdroższe. Cytuj:
2.Knight ma słabe tzw. "szybkie" PvP. Jednak w honorowym pojedynku jest jak czołg i powoli pozbawia przeciwnika run UH (jak wiadomo jego 20+ bp UH starczą na bardzo długo). 3.Dla mnie Paladyn jest najłatwiejszą profesją: - prawie nie musi trenować - expi szybko już od 20lv/70dist (cyclo, kopalnie, hunty z blokerem) - wyposażenie go prawie nic nie kosztuje (oby tylko za bolty się zwracało) - umiejętności gracza sprowadzają się do uciekania od nie za szybkich Cyclopów, czy Guardów 4.Z FACC minimalnie wolniej się expi (wystarczy, że możesz expić w kopalniach). Tak, na Cyclopach trudno o wyjście na + z lootem, ze Soldami już jest lepiej, ale od 30lv to na Guardach zarabiasz krocie. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#115 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 24 04 2005
Lokacja: Warszawa
![]() |
![]() Ja po tym co tu przeczytałem chyba wybiorę palladyna bo ma lepsze czary
"...ale jeszcze nie wiem, bo na rooku przyzwyczaiłem się do bicia z bliska mieczem i to mi sie podobało..." pomóżcie mi wybrac |
![]() |
![]() |
![]() |
#116 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 24 04 2005
Lokacja: Stalowa Wola
Stan: Niegrający
Świat: Lunara
Poziom: 87
Skille: 87/85
Poziom mag.: 6
|
![]() Ja bym wybral knighta chociaz ma gorsze czary jest moim zdaniem lepszy
bo knightowi brakuje tylko Exury Vity i Invisible ale te czary mozna zastapic. Krotko mowiac polecam bardziej knighta. |
![]() |
![]() |
![]() |
#117 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 25 04 2005
Lokacja: Sieradz
|
![]() Rycek hmmm? ciekawa postać ale niewiem czy każdy lubi ,,BLOKOWAĆ". ja osobiście nieprzepadam wole bardziej extremalną postać, którą oczywiście jest PALLADYN!!!!. Bez 2 zdań wybierz palke
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#118 |
Guest
|
![]() Myśle, że twórca tematu już dawno wybrał postać więc mówienie Wybierz XXX jest moim zdaniem bez sensu.
Oj przepraszam nie zauważyłem 117 postu. Ostatnio edytowany przez Muriel - 26-04-2005 o 20:42. |
![]() |
![]() |
#119 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 12 02 2004
|
![]() Jasne, że twórca tematu już dawno zdecydował kim będzie grał, ale powstaje mnóstwo tematów z takim samym pytaniem, więc moderatorzy kasują wszystkie oprócz tego, żeby inny zainteresowany, zamiast zaśmiecać forum, mógł sobie przeczytać 121 postów.
Zainteresowanym, życzę miłej lektury i dużo cierpliwości ;P |
![]() |
![]() |
![]() |
#120 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 01 01 2005
Lokacja: Piła
Imię: Ximad
Świat: Celesta
Poziom: 64
Skille: 80/78
Poziom mag.: 6
![]() |
![]() Dużo osób z was twierdzi że palkiem się szybciej bije lvl. Skoro tak uważacie to czemu nie ma żandego palka powyżej 200 lvl? a nie długo będize 3 rycków . No nie zapominając o magu
![]() |
![]() |
![]() |